majjaeriksson

fin morgon, lunch i sol och snart filmmys

Kategori: Maja

Hej. Idag har jag varit i Örebro. Det var inte så kämpigt att gå upp halv sex ändå (kanske för att jag inte gick upp precis halv sex, utan lite efter ;)). Det var en fin morgon. När jag satt där på tåget och kikade ut på dimman och frosten och så småningom soluppgången så bestämde jag att imorgon ska jag gå upp vid sju och fota. Om det verkar vara fint väder på g såklart, det kommer bli mysigt och fint, förhoppningsvis. Frågan är bara vad jag säger när klockan ringer imorgonbitti...?

Men iallafall. Det har varit en bra dag. Jag tror att det fastnade en del grammatik där uppe i hjärnkontoret, utan att så mycket annat ramlade ut så att säga. :) Och det är ju bra!

Här kommer två små mobilbilder från när jag satt vid slottet och åt lunch:
Jag kom till Motala vid halv fyra och då hämtade pappa mig.
Nu ska jag läsa bloggar och sen ska jag se Notting Hill med lillesyrran. :)

Ta hand om er!

Maja.

stan, gamla kort och bordprojekt

Kategori: Maja

Så. Då var jag hemma efter en stund på stan med Lovisa. Trevligt trevligt. Här kommer två gamla bilder på oss:
Dagiskortet:


Och klasskortet i sjuan:


Hihi. Vad söta vi var då. ;)

Nu ska jag surfa runt lite på diverse sidor och sen ska jag jobba lite med bordprojektet (som jag hoppas att ni läst om i ett inlägg för ett tag sen). Först hade jag bara tänkt täcka själva bordytan, men jag har insett att det skulle bli jäkligt mycket fränare om jag täcker benen och allt också så det ska jag göra. Ni får självklart se resultatet sen, men det dröjer nog...

Maja.

Ellenmodellen

Kategori: Maja

(Modemet har kommit, yey!)

Vet ni vad jag har? Världens bästa modell, nämligen min syrra. Kolla här:
Uulalaa

Maja.

Örebro igår, promenix idag och modem på g

Kategori: Maja

Hej hopp.
Igår var jag i Örebro. Mormor och jag åkte bil upp för hon skulle till en garnaffär. Den var tyvärr stängd. Hon får följa med upp en annan dag igen! :) Det var trevligt att se bilvägen för en gångs skull och att ha sällskap såklart, tack mormor! På torsdag ska jag till Öret igen, då blir det att pallra sig upp tiiidigt. Men det ska nog gå det med.

Nu befinner jag mig hos:


Jag promenerade hit, så här kommer lite bilder från min morgonpromenad:
Vårat internet har ju varit paj vet ni. Det är det fortfarande. Men snart får vi ett nytt modem på posten så det är på gång alltså!

Hoppas att ni får en sketabra dag!

Vi höres!

Maja.

morfars födelsedag, plugg, askersund

Kategori: Maja

Hej. Nu är jag i stan. Ni vet, jag bor ju på landet men nu är jag i stan. Jag är alltså inte hemma. Morfar fyller år, Grattis Grattis!

Jag pluggade inte så mycket igår. Min självdiciplin är inte den bästa, tyvärr. Jag måste plugga idag med och imorgon innan jag åker till Örebro. Det känns ju inte så jättekul direkt, men jag får försöka blanda upp det med roligare saker. Idag blir det väl att åka till Askersund en sväng, lillsyrran håller ju till där och hon måste ju hem idag. Men det blir väl om några timmar. Dagen är ju lång så att säga!

Jag återkommer med ett roligare inlägg snart hoppas jag!

Maja.

återvinningen, kreativt projekt, plugg och taco

Kategori: Maja

Idag har mamma och jag varit på återvinningen och köpt detta bord:


Jag har nämligen fått ett litet uppdrag. Jag ska styla upp bordet med lite hjälp av tidningsurklipp. Allt man behöver är någon möbel eller likande, tidningar, tapetklister och så kanske nån form av lack för att förbättra ytan liksom. Det är också bra om man koncentrerar sig på något tema eller någon eller några färger. Mamma har beställt grön/blått/vitt/beige. Jag vet, jag är lika förvirrad som er, hon vill ha en massa färger men samtidigt är hon petig... Jag har alltså ett tufft arbete framför mig och jag har redan fått kritik...

... "för mycket grönt, mer blått ska det vara!" säger hon. Jag vet att det lätt blir mycket grönt när jag är i farten men jag har lovat att leta efter mer blå reklam. :)

Resten av min dag kommer ägnas lite åt detta kreativa projekt och åt plugg. Japp, så får det bli. Till kvällsmatis blir det taco, behöver jag säga att jag ser framemot det?!

Ta hand om er!

Maja.

Örebro

Kategori: Maja

Igår klockan halv tre lämnade Moa och jag Motala och idag kan vi hem vid halv två. Vi har haft det jättebra därimellan! Teatern var jätterolig, resan gick bra, vi bodde bra och åt gott och hade världens bästa sällskap. Moa och jag är nämligen bäst! Här kommer bilder från vår lilla semester:

Moa är snygg på tåget:


Moa och jag vid slottet:


Moa i vårat mysiga rum på vandrarhemmet:


God mat som jag åt:


Moa utanför teatern:


Äventyr i vandrarhemmets korridorer:


En härlig bild:


Och morgonens frulle:


Och så lite mer eller mindre interna små ord och fraser:

"Du är en medelmåtta, jag är brighti bright!"                    Resans frukt: Banan
                       Rullatorprat                       "Kraa kraa"                                      Moa The Radio Dj
"Ska vi blänga lite på alla och se vem som flackar med blicken?"     Framfusig autografjakt
            Uråldrig ringsignal överröstar opera

Med mera Med mera Med mera

TACK MOA! :) <3

Nu ska jag lämna Charlottenborg (jaaa, datorn hemma är fortfarande paj!)

Vi hörs imorgon!

Maja.

datastrul, höstpromenix, äpplepaj och öööreeebrooo med Moooaaa

Kategori: Maja

Hej. "Förlåt" för att jag inte skrev igår. Datan hemma är fortfarande trasig, eller internet. Det börjar gå mig på nerverna. Nu sitter jag därför vid mormor och morfars dator igen.
Här kommer lite foton som jag "brände av" igår:
En fin höstpromenad blev det!

Mamma var hemma med några dagisbarn igår. De är så mysiga och säger så roliga/gulliga saker.
Några exempel:
"Ska vi gå i bajs nu?"
"Wow, vilken stor stege du har Lena!"
Och den bästa, Sandra (en häst alltså) la nästan mulen på ett barns huvud, varpå barnet säger:
"Det var ganska skönt."
Till detta får ni lägga lite bebisspråk. Hihi. Så himla sköna barn.

Men nu över till idag. Idag är det äntligen torsdag och ni vet väl vad det betyder; Moa och Maja ska till Örebro! Wohoo. Vi åker med tåget halv tre och det ska bli sååå kul ändå tills vi kommer hem imorgon klockan halv två. Då kommer jag bjuda på smaskiga bilder och härliga detaljer om vår lilla semester, var så säkra!

Vi hörs imorgon då (förhoppningsvis på en dator i Sonnorp för en gångs skull!)(men det är klart jag får ju äpplepaj av mormor, det får jag bannemig inte hemma!)

Maja.

höstfoton, kor glor och snaaaart torsdag

Kategori: Maja

Idag har jag fotat hösten:
Och insett att kor verkligen glor:


hihi.

Förövrigt är jag ganska uttråkad. Jag vill liksom göra något kul. Och det ska jag. På torsdag. Då ska ju Moa och jag till Örebro och gå på teater och sova över. Jag ser framemot det massor! Det ska bli kul att gå på teater och det blir spännande att se om vi hittar till teatern och till vandrarhemmet! Och så gillar jag att vara med Moa, då kan inget gå fel liksom! :) <3

Vi höres.

Maja.

viggo, fågeholk och självinsikt

Kategori: Maja

Hej. Nu befinner jag mig återigen hos Viggo. Känns som att jag bara är här. Fast det är jag ju verkligen inte egentligen. Viggo har nu mumsat i sig sin frukost och ligger och jäser på golvet. Förut delade vi på en morot. Det var smaskigt.

Nämen här är han ju:


Och kolla vilken fin fågelholk de har på gården här:


Jag skjutsade Ellen idag! Och jag vet inte varför. Förra veckan sa jag att det var slut med det, men så blev det alltså inte... Jag är för snäll. Jag måste bli dummare! Det får bli dagens uppdrag/utmaning!

Vi hörs ikväll eller imorgon!

Ciao!

Maja.

otur med kollektivtrafiken och lockhårig lillasyster

Kategori: Maja

Hej.
Idag har jag varit i Örebro. Det gick fint. Tills jag skulle åka hem. Förra gången jag var i Örebro så hade jag tur. Då trodde jag att jag skulla vara hemma halv åtta, men vi slutade tidigare och jag hann med bussen och hann med det tidigare tåget, så jag var hemma halv sex. Idag var det tvärtom. Nästan. Vi slutade tidigare idag också och då trodde jag att jag skulle hinna med tåget och vara hemma halv sex. Men jag missade bussen från universitetet och tänkte då att jag kanske hinner med tåget ändå om jag går snabbt och småspringer lite. Så det gjorde jag, i ungefär 3 kilometer. Jag höll koll på klockan hela tiden. När det var tio minuter kvar tills tåget skulle gå så började jag bli riktigt stressad och när det var fem minuter kvar så insåg jag att jag kanske inte skulle hinna ändå. Men jag fortsatte i samma takt. Jag kom fram till centralen exakt när tåget skulle avgå. Och då såg jag det, tåget alltså, det åkte iväg, utan mig. Så jag fick åka hem nästan två timmar senare. Usch, då var jag inte glad!

När jag kom hem till Sonnorp, mellan halv åtta och åtta åt jag lite och så åkte Ellen och jag till Charlottenborg och Lisa och Matheus lägenhet. De är nämligen i Växjö så vi har fått uppdraget att ta hand om Viggo lite. Så nu är vi här. Ser på tv, surfar och förundras över vilken vilding Viggo är (Lisa och Matheus; Eran kanin puttade undan kartongen och smet ut till köket i en jäkla fart!)

Just det, här kommer bilder från igår när Ellens hår genomgick en förändring:

Det är inte varje dag lillasyrran ser ut som en tant, men kolla här:


Bort med spolarna:


Klart!


Dock är det inte sådär lockigt när det är torrt, men fint är det allt! Hon är så fin min lillasyster! <3

Det var nog allt för idag ni! Vi hörs imorgon igen!

Maja.

svensk grammatik, tv och röstning

Kategori: Maja

Hej.
Idag har jag pluggat svensk grammatik. Det är inte lätt det. Det är reflexiva pronomen här, suffix där och det ena med det andra. Jag trodde att jag kunde mycket men det kan jag veeerkligen inte märker jag nu. Jag vet inte hur det ska gå på tentan den 13:e oktober... Men, jag kämpar på. :)

Men jag har inte bara pluggat. Jag har slappat framför tv:n med:


Och så har jag röstat. Och nu är jag hos mormor och morfar. Inte bara för att utnyttja datorn, nej, mormor ska faktiskt permanenta håret på Ellen så... jag är här av den anledningen kan vi säga. ;)

Vi hörs imorgon!

Maja.

kalas nu och plugg sen

Kategori: Maja

Hej. Idag är det kalas i Charlottenborg. Imorgon fyller nämligen syrran år! Här kommer bilder:

Gäster kommer:Paketöppning:Mumsigt fika:


Snart ska vi åka hem och då ska jag plugga svensk grammatik. Det är svårt.

Vi hörs!

Maja.

jag är en utnyttjare, lite om dagen och lite om morgondagen

Kategori: Maja

Hej. Idag utnyttjar jag Moas dator. Men bara lite. Vi har bokat vandrarhem nu så att vi kan sova över i Örebro efter teatern på torsdag. Det gick nämligen inget tåg efter en viss tid på kvällen så att säga. Men nu har vi det kirrat.

Idag har jag också träffat Lollo på stan. Vi planerade lite hemligheter och så lunchade vi gott. Och sen åkte jag hem och pluggade ganska duktigt. Och imorgon ska jag plugga mer och baka och gå på kalas.

Men nu ska Moa och jag äta glass!

Ching!

Maja.

fortfarande datafel och en trevlig stund på stan

Kategori: Maja

Hej. Nu kanske ni tror att internet funkar hemma... men nej, det gör det inte. Jag har återigen hamnat i Charlottenborg. Jag hade på känn att jag skulle sjunka på lågt.
Men iallafall, idag har jag varit på stan och lunchat med Anneli. Vi hade det mycket trevligt! :)
Jag åt den här goda kycklingsalladen:


Och sen upptäckte jag att Motala är väldigt fint så då fotade jag lite:
Nu ska lillasyster ha datan, vi måste ju hinna båda två innan mamma kommer och hämtar oss. :P

Vi hörs (kanske imorgon, kanske inte) Om jag känner mig rätt så hörs vi, på ett eller annat sätt. ;)

Maja.

inte hemma, moa och teater

Kategori: Maja

Hej. Här kommer ett lite inlägg från syrrans dator i Charlottenborg. Jag erbjöd mig att skjutsa hem henne och tänkte då att jag kunde utnyttja hennes dator (vårat internet blev knas idag!)! Så nu sitter jag här som sagt. Idag var ju Moa hos mig. Det var sannerligen trevligt. Hon är nog det bästa jag har. Här kommer lite bilder:

En groda (detta är alltså inte Moa, även fast det är skrämmande likt!):


En fin fjäril (inte heller Moa):


(Nu kommer det:) Moa fick en gammal mobil av mig, hon blev sketa glá:Vi bokade teaterbiljetter. Nästa torsdag klockan 19! Kul! Ni kan kolla på ett litet klipp och läsa om teatern här:
http://www.lansteatern.se/forestallningar/80-den_barande_vaggen.aspx 

Det var allt för idag! Nu ska jag dra mig hem och äta!

PS! Jag kan inte lova att jag bloggar imorgon, det beror på internet. Jag kan ju inte gärna åka till Charlottenborg och surfa varje dag. Folk kan ju börja misstänka nått... DS!

Maja.

idag

Kategori: Maja

Halloj! Idag gick jag upp halv åtta. Jag hade nämligen lovat att jag skulle skjutsa Ellen till plugget. När jag hade gjort det så åkte jag ut till Råssnäs och fotade lite och sen åkte jag till Östenssons och handlade kakao, grädde och två frallor. Jag ska nämligen baka till Moa kommer idag! :) (frallorna har inget med baket att göra, de var min frukost!) Men här kommer iallafall lite bilder från Råssnäs:


Jag hade tänkt att stanna längre, promenera ut på udden och fota mer. Men det det blåste. Jag blev kall om händerna. Så jag åkte hem och åt frukost, duschade och satte mig här. Klockan ett kommer Moa, vi ska boka biljetter till en teater som går i Örebro, men det får ni höra mer om en annan gång.

Nu ska jag läsa bloggar och chatta med Kajsa som känner sig lite ensammen! <3

Maja.

fotopromenix

Kategori: Maja

Idag hade jag ställt klockan på nio. Det är en perfekt tid att gå upp. När jag sover och låter mig vakna av mig själv och jag vaknar typ halv elva så blir jag lite stressad. Det känns liksom som att man missar lite av dagen då. Så idag "studsade" jag upp strax efter nio. Jag åt lite frukost och satt vid datorn ett tag och sen bytte jag om, tog kameran och gick ut. Det blev en liten fotopromenix och här kommer bevisen:Det blev en skön fotorunda med bra resultat! :)

Nu ska jag kolla lite till på datorn och sen ska jag plugga.

Vi höres!

Maja.

tur, tågsnacks och tv

Kategori: Maja

Hej!
Jag hade tur idag. Vi slutade lite tidigare så jag hann med tåget 16.22. Skönt att vara hemma halv sex och inte halv åtta som jag trodde att det skulle bli!
Här kommer en bild:

Den föreställer digestivekex och vindruvor = Dagens tågsnacks! Gött.

Kvällen kommer spenderas framför tv:n;
Halv åtta hos mig (19.30 kanal 4)
Biggest loser (20.00 kanal 4)
I Anneli (22.00 svt1)

(tur att mamma inte läser min blogg, hon gillar inte att jag hänger upp mitt liv på tv:n, vilket jag absolut inte gör!)

Vi hörs snart igen!

Maja.

Nämen, det är ju kalas!

Kategori: Maja

Idag har jag varit på kalas. Imorgon fyller nämligen kussen August 10 bast.

Här har ni huvudpersonen (som aktar sig för den fräna helikoptern):


Den snygga tårtan (jag funderar på vad jag ska beställa för motiv när jag fyller år...):


Sötisen Äpple:


Och Hedwig:


Kalaset hade alltså allt som ett kalas behöver ha! :)

Imorgon är det Örebro som gäller. Men, ingen tidig morgon för det. Nej, jag tar tåget 12.29! :)
Dessvärre är jag nog inte hemma förrens halv åtta, men det känns bättre än att gå upp halv sex!

Vi hörs imorgon, ta hand om er!

Maja.

Höst

Kategori: Maja

Jag tror att det är höst nu.Maja.

nope

Kategori: Maja

Hej. Jag försöker göra en header, men lyckas inte. Jag har verkligen försökt! Men nu ger jag upp!
Det får vara så här så länge. Typiskt, jag som såg fram emot ett nytt bloggutseende. Jaja. Om ni vill göra en header åt mig så är ni hjärtligt välkomna att försöka. Jag är varken teknisk eller har tålamodet för det så för nu ger jag upp iallafall.

Nu ska jag nog gå ut och fota lite höstlöv!

Hörs snart.

Maja.

Majset och Moset utforskar Sverige, del 1

Kategori: Maja

Idag har vi varit på utflykt. Och bra har vi haft det, rackarns bra! :)
Vi har varit i Askersund och Laxå. Heahea.
Här kommer bilder (som ni inte vill missa):
Yeahaa!

Men vissa saker kan man ju helt enkelt inte få på bild:

Bilgodis                               Skönsång                 MordenIMidsomerMystik
                             Gå vilse runt Burger King               Black Ingvars        Knasiga tältplatser           
Övergivna cyklar                                     Trafikkaos                                       Mord i båt
                     Olåsta dörrar               Dammsugande präst                 Miss Li                     MataffärerMaja & Moa.
         

jag = trött chaffis, utflykt idag och tankar om header...

Kategori: Maja

Godmorgon, bloggis.
Idag skjutsade jag Ellen till skolan. Hon började vid nio. Jag släpade mig upp och såg nog ut som en levande död där jag satt i bilen. Men det gick bra, jag höll mig vaken så att säga. När jag kom till grusvägen på hemvägen så blev det liiite jobbigt dock. En skolklass höll till på vägen. De var ute på någon utflykt och gick med sina cyklar upp för backen. Jag var ju tvungen att köra väldigt sakta för det är ju inte så brett och jag ville ju inte köra på någon. Vilket naturligtvis resulterade i att alla barn råstirrade in i bilen. Där jag satt. Som en levande död. Mosig i ansiktet. Ruffsig i håret. Knappt öppna ögon. Jaja... Vad gör man inte för ungarnas utflykt. ;)

Idag ska Moa och jag ut på utflykt. Det ska bli såå himla roligt. Bara dra iväg med världens bästa vän! Dock ser vi inte ut att ha så bra utflyktsväder men det kan ju ändras. Moa kommer och hämtar mig vid halv tolv! :)

Och just det, jag har tänkt att jag måste fixa en header på bloggen, ni vet en typ bild där högst upp. Men det ska jag nog fixa med imorgon tror jag. Frågan är vad jag ska ha för bild. Här kommer några som jag kanske eventuellt funderar på, ni få gärna säga vad ni tycker men det är inte säkert att jag går på vad ni tycker.... ;)Det bästa vore ju om jag kunde få till en header med flera bilder... Det är många bilder jag kan tänka mig och det känns som att en bild inte ger rätt bild av min blogg liksom... Vi får se hur det blir. Jag får fixa och trixa med det imorgon!

Ha en bra dag ni! Vi hörs väl ikväll eller något liknande! :)

Maja.

en dag i september

Kategori: Maja

Såhär fräsig har jag gått omkring och varit idag:

Blåa strumpbyxor och röda skor är grejen alltså! ;)

Annars då? Jo, det var lite kämpigt att gå upp halv sex idag, så jag gjorde inte riktigt det... Men jag hann med tåget 6.17 iallafall. Redovisningen gick väl okej, men jag är ju ingen redovisare och jag kommer aldrig bli. Men det jag skulle säga kom fram iallafall, sen att mitt ansikte var lika rött som skorna är ju en annan historia...

Planer för resten av dagen? Nej, det vill jag inte påstå.

Ta hand om er så hörs vi, fortare än ni anar. ;)

Maja.

Dagens Cooling, lite skola, lite shopping, lite fräsiga brillor, ni vet

Kategori: Maja

Hej. Idag har jag avverkat Öret och Linkan (Örebro och Linköping alltså). I Örebro var det skola som gällde och i Linköping lite shopping. Men nu ska jag berätta om Dagens Cooling:
Detta hände vid ett övergångsställe som jag spatserade förbi i Örebro idag; En hund ställde sig på bakbenen och tryckte på knappen (för att få gå över ni vet) åt sin lata/smarta husse. Det tyckte jag var riktigt coolt, så därför tilldelar jag den hunden titeln "Dagens Cooling." Och iallafall, min första tanke då var: "Wow, en hund skulle jag ha." Men sen kom jag på att det roliga med promenader i stadsmiljö är ju just att trycka på de där övergångsställeknapparna. Så nej, jag vill inte ha någon hund.

När jag kom hem till Motala med tåget så hämtade mamma och Ellen mig med bilen och så for vi till Linköping. Jag shoppade en typ... tunika och strumpbyxor. Jag tror att jag ska ha det imorgon! :) Och så brände jag av den här bilden på min syrra o ett par fräsiga brillor:

OBS! Hon köpte dom inte!

Nu ska jag kolla på Idol och förbereda mig inför morgondagens redovisning!

Vi hörs imorgon!

Maja.

Perfekt dag och flörtande lastbilschaffis

Kategori: Maja

Idag har jag varit hos min kompis Moa. Vi har planerat för Majset och Moset utforskar Sverige, del ett får ta del av på fredag. :)
Men vi har inte bara planerat, vi har ätit "Moas godingar" också. Jag tvivlar på att jag nånsin ätit något godare. Kolla bara:


Och så tog vi oss en liten fotopromenix. Här ser ni Moa och Bonzo som är ute och spatserar:


Ett bevis på att hösten är här:


Bonzo och Moa igen, lägg märke till hur Bonzo hoppar just när kortet tas:


Och så Bonzo och jag (Moa är fotograf, logiskt va!?):


Härligt va!? Det var det. Jag skulle nog säga att det blev en ganska perfekt dag.

Och nu över till den flörtande lastbilschaffisen. När jag åkte hem från Moa och stannade vi ett rödljus så stod det en lastbil bredvid mig. Jag gluttade lite mot föraren som man kan göra ibland och så såg jag att han stirrade på mig. Reflexmässigt kollade jag snabbt bort, men så kollade jag igen och då stirrade han fortfarande så på mig och då hände det... han blinkade med ena ögat mot mig! Han hade väl inget bättre för sig så att säga, men sen blev det grönt som tur var och jag gasade iväg som bara den.

Men iallafall, för att återgå till Moa och planeringen och fredag. På fredag ska Moa och jag ge oss ut på vägarna och vart och hur får ni helt enkelt veta på fredag när jag är hemma igen. Jag kan iallafall säga att jag längtar, men först är det onsdag, torsdag och Örebro, Örebro som gäller.

Ta hand om er!

Maja.

mannen som åt en 747

Kategori: Maja

Jag tänkte tillägna detta inlägg till Freja som undrade lite om den där boken om en man som åt ett flygplan.
Den heter Mannen som åt en 747
och så här ser boken ut:


Den är alltså skriven av Ben Sherwood och så här står det på baksidan:
"DET HÄR ÄR BERÄTTELSEN OM DEN STÖRSTA KÄRLEKEN NÅGONSIN. DET KAN TYCKAS VARA ETT ALLTFÖR FANTASTISKT PÅSTÅENDE, MEN TRO MIG, JAG VET. NI FÖRSTÅR, JAG VAR NÄMLIGEN REKORDINTENDENT PÅ GUINESS REKORDBOK."
"J.J Smith är en vanlig man som söker efter det ovanliga. Han har klockat den längsta kyssen - 30 timmar och 45 minuter. Han har verifierat det längsta äppelskalet - 52,5 meter. Han har mätt den längsta sträckan en champagnekrok har flugit - 54,2 meter. Han har smakat på världens största menyrätt - helstekt kamel.
Vad J.J Smith trots sin numera ganska blaserade syn på rekordslagning ännu inte vet är hur långt en man är beredd att gå för att visa sin kärlek till en kvinna.
Men en dag får han ett brev. I en liten småstad i det vindpinade hjärtat av USA bor Wally som sedan flera år tillbaka bit för bit tuggar i sig en jumbojet, modell 747, för att visa sin kärlek till den kvinna han har älskat i hela sitt liv. Föremålet för hans ömma låga, Willa Wyatt, är dock inte imponerad. Hennes drömmars prins ska vara en främling som med buller och bång för henne med sig till främmande exotiska platser - inte någon fåordig lantbrukare som hon känt sedan småskolan.
Mycket motvilligt finner sig Wally i J.J Smiths och hela världspressens intresse. Rekordintendenten och TV-kamerorna som slår läger på åkern utanför Wallys lada vill göra ett världsrekordsförsök av hans middagsmat, men ingenting blir som någon av dem hade kunnat föreställa sig..."


Visst låter det spännande och visst vill man veta hur det går?! Det ville jag och därför köpte jag boken. Den var spännande på något vis. Annorlunda. Jag ville hela tiden framåt för att veta hur det skulle sluta.

Vad tror du Freja, kan det vara en bok för dig? ;)

Man ska även veta, som det står i början av boken att: "Världsrekorden i den här boken är autentiska, liksom de platser där denna berättelse utspelar sig. Resten är uppdiktat."

Jag gillade boken. Det gjorde jag. Men på något vis är ju en bok alltid bättre när man är mitt inne i den än när man är klar, eller hur?!

Maja.

Tio saker...

Kategori: Maja


...ni bör veta om mig:

¤ Jag har en leverfläck under vänsterfoten
¤ Min toadörr gnisslar något förfärligt, men jag gör aldrig något åt det
¤ Jag är aldrig sjuk och då menar jag verkligen aldrig.
¤ Jag hatar min mammas nysningar, men nyser exakt lika högljutt och fult själv
¤ Jag har alltid drömt om att skriva en bok
¤ Det händer ofta att jag gråter floder när jag ser på film
¤ Jag glömmer alltid vilket datum jag tog körkort (3 mars detta år - jag var tvungen att kolla i kalendern)
¤ Jag ritar alltid blommor när jag kladdar och funderar - de blir aldrig riktigt bra
¤ När jag var liten så kissade jag ofta på mig av den enkla anledningen att det var roligare att leka än att besöka toaletten
¤ Jag lider av hemska humörsvängingar

Så, där har ni det. Jag vet att ni har grubblat, men nu har ni svaren här. Svart på vitt. Allt är sant!

Maja.

en gammal solnedgång och grubbel

Kategori: Maja


Jag vill fota solnedgången någon gång igen

God kväll.
Det är sannerligen inte varje dag som det rullar in tre inlägg här på bloggen. Men ibland så. Idag är en sån dag. Jag har inte gjort så mycket idag. Jag har läst ut en bok om en man som åt ett flygplan, jag har städat mitt rum, jag har ätit kött som smakar som det luktar på kolmården, jag har sett på film och lite till. Jag är lite grubblig idag. Ni vet, jag grubblar. Det är lätt att man gör det ibland. Bara försvinner bort. Dåtid. Nutid. Framtid. Ingemansland. Drömmar. Frågor. Ja ni vet, grubbel.

Jag vet att jag måste plugga imorgon. Det känns jobbigt. Det är lite svårt. Jag vill inte ge upp men jag gör lätt det när det tar emot. Men jag ska försöka. Jag ska kämpa och göra mitt bästa. Försöka varva pluggandet med något ojobbigt och osvårt.

Vi får se hur många inlägg det blir imorgon.

Maja.

idag är det ingen vanlig dag för idag är det pelles födelsedag

Kategori: Maja

Hurra! Hurra! Hurra!
Idag fyller min kompis Pelle år. Han fick lite godis i födelsedagspresent.
Mumsmumsmumsmums

Maja.

fix you

Kategori: MajaJag hade en vän. Från första gången jag träffade honom var jag fast.
Kär.
Vi var ett gäng som umgick hela sommaren. Underbart var det.
Vi träffades flera flera dagar i veckan. Det var liksom självklart att vi skulle ses.
Och bra hade vi det. Jag älskade det gänget.
När sommaren var slut blev jag tillsammans med honom.
Jag har nog aldrig varit så glad som då.
Jag hade ju drömt om det. Drömt om honom.
Jag svävade på moln tills det tog slut.
Han gjorde slut.
Jag blev såklart ledsen. Men accepterade.
Hoppades att vi skulle vara vänner.
Som innan.
Men så blev det inte.
Jag fick reda på att han varit otrogen mot mig.
Då föll min värld. Vem kunde jag lita på?
Vi hade varit tillsammans mer än ett halvår.
Och vänner mycket längre än så. Nästan bästa.
Han svek mig. Han ljög. Han lurade mig.
Han krossade mitt hjärta.
Jag ville inget hellre än att hata honom. Men det gick inte.
Jag saknade honom för mycket.
Jag kunde inte förstå. Att han gjorde något sånt. Mot mig.
Jag har träffat honom en gång efter det där.
Det var jobbigt. Jag skämdes.
Men när jag gick iväg saknade jag honom.
Jag kommer nog alltid göra det.
Sakna honom.

Maja.

what a wonderful world

Kategori: Maja

Hej, hejsan och hallå. Nyss var jag ute på en promenix tillsammans med lillasyrran och kameran.
Här kommer bilder:
Vackra vyer:


Sol:


Fin syster i naturreservat:


Charmig syster mellan träd:


Syster i gräs:


Det var en härlig promenad i härligt väder! :)

Snart ska pappa och jag fara till affären och shoppa lite, det vankas bakad potatis till kvällsmat och självklart lördagsgodis! :)

Maja.

lunch, energi, plugg, nostalgi, helg

Kategori: Maja

Hej igen bloggisar. Hoppas att ni har haft en bra dag!?
Jag lunchade ju som sagt på stan med Lollo idag.
Det var mycket trevligt som vanligt och vi är överens om att det ska göras om snart. :)
Och som väntat gav den trevliga lunchen mig lite energi så att jag kunde plugga ordentligt.
Så det gjorde jag. Här kommer ett litet halvdåligt bevis på det:


Förut när jag skjutade lillasyrran till en kompis så stannade vi till vid vårat gamla hus på Vräknebrovägen. Vi plockade lite äpplen och plommon och så, men roligast var att kolla runt i trädgården. (vi hade ingen nyckel, så vi kunde tyvärr inte gå in men det tänker jag göra en annan dag) Iallafall, det var kul att gå runt där och minnas; träden, sandlådan och stället där en skata snodde min dagboksnyckel osv. :) Hihi.

Men nu är det nog dax för mig att önska er en trevlig helg: TREVLIG HELG!

Maja.

lalalalalaaa

Kategori: Maja

Hejsan. Idag gick jag upp kvart i tio. Det är sent! Men det gör väl inget. Nu ska jag läsa lite bloggar och sen ta tag i dagen. Halv tolv ska jag vara på stan där det blir lunch med Lollo! :) Jag räknar med att samla lite kraft och positiv energi under lunchen så att jag kan plugga järnet när jag kommer hem!

Vi hörs nog senare idag!

Maja.

maja-mätt

Kategori: Maja

Hej. Nu är jag mätt. Jag åt nämligen nyss lövbiff, pomes, bearniesås och vitlöksbröd. Då blir man mätt.

Idag var det soligt:


Min sötnos Pelle som blir åtta år på lördag:


Elvis fina tassar:


Chokladpudding och grädde som jag njöt av tidigare idag:


Nu ska jag gå och kolla på en buskis som börjar på fyran klockan fem i åtta.

Vi hörs imorgon.

Maja.

öppen dag. skön dag

Kategori: Maja

Halloj på er bloggisar. Ni ska veta att jag är riktigt glad att ni fortsätter kika in på min blogg, så fortsätt så!
Idag har jag inga direkta planer för vad jag ska göra men det gäller väl att få lite mer ordning på grupparbetet. Vi mejlar varandra så det ska nog gå bra.
Kanske blir det så att jag fotar lite, kanske bakar, kanske myser med katter och kanin, kanske ser på film... Fast jag måste som sagt ta tag i plugget lite, det är bäst om jag får lite gjort varje dag! Men, dagen är ju lång, den kan vara så lång att ett inlägg till hinner dyka upp innan midnatt. :)

Hoppas att ni får en bra dag!

Maja.

trötter

Kategori: Maja

Hej. Vet ni vad jag är? Svaret är trött. Kanske p.g.a att:
- Jag gick upp halv sex.
- Jag satt i ett tåg som stod stilla i 1,5 timme.
- Grupparbetet har strulat lite och är lite svårt.
- Jag har inte ätit ordentligt.
- Jag träffade på en tant när jag väntade på tåget, hon berättade sin livs historia för mig. (bl.a. att hon skulle åka buss och sen gå 6 kilometer där det inte finns några hus eller någonting, att hon varit sjuksköterska och idag pratat med 2 19åringar exklusive mig...)
- Åkt tåg igen.

Jag märkte att det inte lätt så jäkla jobbigt när jag läste igenom det nu, men det känns i huvudet.

Nu ska jag ta mig en macka och te!

Maja.