majjaeriksson

Växter

Kategori: Maja

Nycklarna till gamla läggan är lämnade och vi kan nu fokusera på nya stället till hundra procent, vilket känns riktigt skönt. Idag har vi köpt lite växter.
 
En gul blomma som just nu står på köksbordet tillsammans med "Pippi städar" som mamma har broderat till mig.
 
På balkongen har en pelargon och en tomatplanta flyttat in.
 
Och i vardagsrummet en ormbunke!
 
Känns fint! :D
 
Maja.

Vinbär och disktrasor

Kategori: Maja

Tisdagen har kommit och snart gått. Lite så här har den sett ut:
 
Jag har ätit frukost. Köket är det rum som är mest klart så det är rätt skönt att sitta där.
 
I vår trädgård finns det vinbär!
 
Efter frukost och dusch promenerade jag till gamla läggan för att stänga av kyl och frys och städa lite.
 
När jag blev lunchhungrig tog jag cykeln som inte hade flyttat till ny adress än och cyklade hem via bibblan där jag hämtade en reserverad bok.
 
På baksidan står det så här:
 
Sen blev det lunch på balkongen. Det känns såå bra att äntligen ha en balkong och det ska bli kul att göra i ordning lite mer där ute. Men en sak i taget. ;)
 
När jag satt där på balkongen plingade det till i mobilen. En nyfiken mormor var ute och gick med en lurvig Simba och undrade om de fick komma förbi. Det gick så bra så. :)
 
Sen åkte jag och städade och fixade lite till och sen kom mamma och pappa och hämtade sista flyttlasset.
 
Nu har Philip och jag nyss ätit pizzeriamat och jag känner mig trött i knoppen och kroppen. Imorgon eftermiddag och kväll ska vi försöka kötta med städningen, en dröm vore att bli helt klara så att vi kan göra något lite roligare på torsdag när vi båda är lediga. :)
 
Maja.

Ledig vecka - dag 1

Kategori: Maja

Jag är ledig hela denna vecka. Jag tänkte att det kunde vara bra eftersom det var på fredag vi skulle ha flyttat, men nu har vi ju redan flyttat. Fast den gamla läggan ska städas och i den nya ska det ju fixas, så det blev inte så tokigt ändå. Såhär på måndagen och efter blogg-comebacken har jag en tanke om att just blogga om alla veckans sju dagar, vi får se om jag håller i. :)
 
Numera vaknar jag på en sommaräng. Nästan. Vi har en ny stor säng, med nytt lakan och nya sängkläder. I sovrummet har vi en fransk balkong också. Bra grej.
 
Dagens roliga projekt var lamppyssel. Lampan nedan såg ju inte så jätterolig ut i det där läget som ni ser.
 
Så jag hittade ett fint tyg ute i Sonnorp som jag klippte remsor av och med limpistolens hjälp klädde lampan med.
 
Jag har bara gjort den ena så här långt, men jag känner mig nöjd! Precis lagom stort projekt så där.
 
Dagens tråkiga projekt var helt klart att städa spis och ugn i gamla läggan...
 
När jag hade städat lite tog jag en promenad och salladslunch vid kanalen.
 
Och när jag kände mig klar i gamla läggan för dagen tog jag med mig ett litet flyttlass ner till bilen och så åkte jag till affärn där jag bland annat köpte med mig godsaker till dagens middag som jag sedan lagade till Philip och mig. Färskpotatis, zucchini, paprika, rödlök, vitlök och tomat i ugn och så stekt lax, tzatziki, vattenmelon och granatäpple till det. 10 av 10 gafflar. Fullpott!
 
En bra semestermåndag har det varit. Ska fira med en glass snart! :)
 
Maja.

Vi har flyttat!

Kategori: Maja

Tack vare Freja, storasyrran, Philip och inspirationen inifrån (gud vad larvigt) är jag nu tillbaka! Philip påpekade att jag om ett år kommer ångra mig om jag inte bloggar så här i flytt-tider och jag tror att han har rätt.
 
Sedan i tisdags bor vi på en ny adress, Philip och jag. Officiellt är ju inte våran flyttdag förrän nu på fredag, men eftersom Philips mamma hade denna lägenhet innan så gick det ju att tjuvstarta lite. Det känns bra allting även fast det har varit och fortfarande är rätt så rörigt. Men snart kommer allt vara fint och i ordning och som vi vill ha det. Jag tänkte visa er tre små bilder från vårat hem idag. Som ni kanske minns har min kamera kastat in handduken så jag får hålla till godo med mobbens kamera... När hela hemmet är "klart" ska jag nog låna en bra kamera så att allt förevigas på ett rättvist sätt.
 
Vi har en bokhylla, en ganska så liten, men väldigt fin, och jag har placerat böckerna i färgordning precis som jag har drömt om så länge. Wrestlingböcker trängs bredvid litteraturböcker, fiskeböcker och vanlig skönlitteratur. Och på den gröna avdelningen sitter Maja.
 
I köket har vi fyra pinnstolar - en gul, en röd, en grön och en blå. Vårens projekt som blev så lyckat! På varje stol ligger en liten orange sittdyna från IKEA och på bordet ligger just nu en orange lampa som kanske kommer upp framöver, om det går att byta sladd för den som sitter i lampan nu är lite för kort.
 
Jag tror att vi kan få till en riktigt fin skrivbordshörna. Jag hoppas att stringhyllan kan skruvas upp framför skrivbordet och att båda växtaffischerna kan få plats på väggen. Jag är nöjd med den gröna stolen som jag hittade på Hjärta till hjärta för 40 riksdaler.
 
Vad tror ni? Visst kommer det bli bra allting! :)
 
Jag har redan idag en liten idé på vad jag kan tänkas visa er imorgon och som ni kanske förstår är även det inredningsrelaterat!
 
Maja.

Fika, fiske och fräsch middag

Kategori: Maja

Idag har jag levt sommarlivet.
 
Dagen började med en fruktig frukost. Obs! Jag tog bara en bild på den under pionen i köket sen åt jag framför tvn - nån måtta får det ju vara. ;)
 
Sen for jag ut på landet för fikadejt. I väntan på dejten pysslade jag lite. Jag har nämligen fått en beställning på ytterligare en luftballong åt Vera, denna gång till vagnen. Och imorgon ska jag träffa Vera så då ska hon få den tänker jag. :)
 
Sen kom fikasällskapet mitt: MOA! Saknade bästa Moakompisen! Hon hade med sig jordgubbar och glurrbullar och glass och grädde och jag hade bakat brownies och rabarberglass (tips tips, kanske återkommer med recept!) Och vi fikade och snackade och hade det trevligt värre, som alltid.
 
När Moa skulle åka vidare fick jag nedanstående sms av sambon min:
 
Och som den trevliga flickvän jag är gick jag glad i hågen bort till gödselstacken och fixade oss lite mask och sen for vi till sumpis!
 
Vi fisketävlade. I flest antal fiskar och i storlek på fisk. Och man kan väl säga att vi vann stort i varsin gren. Jag metade upp över 30 firrar!! Det nappade så fort jag la i flötet. Philip fick en gädda på över 3 kg och vann med råge när det kom till storlek!
 
Moa och jag hade inte orkat all fika på förmiddagen så jag och Philip fick tacka Moa för eftermiddagsfikat. Tack igen Moa!
 
Och för att knyta ihop säcken: En fräsch middag under en pion. Obs! Middagen fotades bara under pionen i köket, sen åt vi framför tvn - nån måtta får det ju vara. ;)
 
En fullpoängare till dag och morgondagen ser inte ut att bli dum den heller!
 
Maja.

Första helgen i juni

Kategori: Maja

Igårkväll påminde Philip mig om hur härligt det är att kolla tillbaka i bloggarkivet och hur svårt det är att minnas detaljer om det inte skrivs några rader. Så jag kände att den här helgen, den första helgen i juni, är värt att skriva ganska många rader om. Jag slänger ut en halvvarning för långt inlägg till er och ett grattis till framtidens Maja som kommer bli överöst med minnen. Och om ni håller ut till söndagen så blir det lite bilder till all text med. ;)
 
Fredag -
Jag jobbade på museet. Precis innan stängning kom Ellen och Per på besök och när jag slutade så promenerade de hem med mig och vi och Philip hämtade mamma ute på landet för att sedan åka till vår framtida lägenheeeet. Mina familjemedlemmar hade ju då bara sett bilder och hört oss berätta, men nu fick de se live. Philips mamma var där och bjöd på lite tilltugg och så mätte vi några fönster och jag ser fram emot när vi sitter på balkongen Philip och jag. Efter titten på läggan åkte Philip och jag med till landet där vi grillade gött! :)
 
Lördag -
Philip och jag åkte till Mio i Mjölby för att kolla på säng. Det stod mellan två sängar innan besöket, vi provade dem, var överens och slog till, betalade en handpenning och ska hämta sängen i slutet av månaden. I nuläget sover vi i Philips nittiosäng och även fast man har vant sig och det är görmysigt att skeda sig igenom nätterna så blir det nog fint med en dubbelt så stor säng i nya läggan sen.
 
På lördagen blev det även ett loppisköp för min del - ett tvåvåningsfat i trä som är grönt och som jag nu har som fruktfat och kanske kommer ha som fruktfat i framtiden och ni får säkert se bild i framtiden. (Varje dag drömmer jag om att inreda lägenheten och fota av den och visa er och jag måste låna Ellen och Pers kamera då.)
 
På eftermiddagen blev det match med Philips pappa. Det blev en spännande match mellan Maif och Huddingen som slutade 3-3. Efter matchen följde vi med hem till Philips föräldrar där det blev grillmiddag igen. Sen cyklade vi hem på nypumpade cyklar och vid ett tillfälle stannade jag upp för att plocka med mig några lupiner. Just det vill jag minnas.
 
Söndag -
Planen för söndagen var frukost i naturen tillsammans med Lovisa och Martin och det blev det, men det blev mer än så, det blev en underbar dag med tolv timmar utomhus!
 
Philip och jag blev hämtade vid klockan 8, eller var det 9? Ni ser, detaljer har redan fallit bort... Och så åkte vi till Karlsby för sen gökotta och frukost. Vi hörde faktiskt göken flera gånger och åt vår frukost som smakade så gott så gott i naturen.
 
 
Sen åkte vi vidare med diverse stopp under dagen. Det blev lite fiske för grabbarna, Lovisa tog årets första dopp och jag vann en stentornstävling mot grabbarna när vi åt lunch i Tokanäset. Vi var i Medevi en sväng och en gång under dagen lubbade en stor älg över vägen framför oss. Strax före sex var vi hemma en liten sväng för toabesök och ja, egentligen mest för toabesök ;) och sen hämtade vi pizza för att äta precis intill ett blåsigt Boren och sen åkte vi fyra ut i gula båten som nu ligger i Boren igen. Det guppade på rätt bra, men vi hittade några läställen och hade det rätt gött innan vi (mest jag och Lovisa) bestämde att nu fick det räcka och så åkte vi hem.
 
Måndag -
Jag räknar även måndagen till helgen eftersom det ju var nationaldagen. Jag jobbade dock på museet igår, men efter stängning blev det återigen lite ta-vara-på-sommaren-mys tillsammans med sambon min. Vi åkte till Borensberg för att titta in en ny loppis, där blev det inget köp, men vi slungades tillbaka till Lissabon när vi såg följande:
 
Sen hamnde vi på en antik&kuriosa-affär som egetligen var stängd "men vi bor här, så ni kan kika runt, det finns två våningar till om ni orkar sen". Där fanns hur mycket som helst och kan nog vara värt ett besök någon mer gång, när det är öppet. ;) Sen blev det glass vid vattnet innan hemfärd!
 
Jag har säkert glömt en hel massa detaljer och jag vill bli bättre på att dokumentera varje dag och ta bilder, men det är inte lika lätt och lockande när det är sommar och när kameran är trasig.
 
Vi hörs när vi hörs helt enkelt!
 
Maja.

Hej sommaren!

Kategori: Maja

Juni är här och sommaren är här! Är det inte gött så säg! (vilket märkligt uttryck, säg vadå?)
 
Här tycker jag att vi slänger in lite sommarbilder innan bladdret drar igång:
 
 
 
 
 
Nu kände jag att jag saknar kameran... </3
 
Jag har mycket och lite blandade känslor inför sommaren. Det känns som att jag, som alltid, vill mycket med den här sommaren samtidigt som jag ska jobba mycket. Jag kommer varva museijobb med biblioteksjobb. Det mesta jag kommer vara ledig på raken är 7 dagar och det mesta jag kommer jobba på raken är 11 dagar... Men pengar blir det ju och det behövs nu med tanke på flytten då hyran höjs och vi måste inhandla vissa lite dyrare grejer som säng till exempel. Självklart kommer jag hinna med att ha bara sommar också. Man får ju påminna sig om hur härligt långa dagarna är på sommaren.
 
Jag kommer ha tid att baka och äta rabarberpaj, sola, bada, gå barfota, plocka smultron, ro, äta utomhus osv osv osv. Och dessutom är lite härligheter inplanerade:
 
- Jag ska på kusin Heddas student.
- Jag ska gå på Tuvas dop och sova i Falun en natt.
- Jag ska bjuda släkten på inflyttningsfika.
- Jag ska roadtripa med Philip och sova på en (antagligen värmländsk) herrgård en natt.
 
Fast jag behöver inte blicka så långt fram för sommarhärligheter för till exempel på söndag så blir det frukost i naturen. Men mer om det då! :D
 
Välkommen sommaren!

Boktips

Kategori: Maja

 
 
Idag har jag läst ut en bok. Den heter Kanske imorgon, är skriven av Felicia Welander och jag tyckte om den. Boken handlar om Eva som har förlorat sin dotter. Hon bär ensam runt på sin sorg, ingen på jobbet vet vad som har hänt. Och Eva vill inte leva mer. Men en dag träffar hon sin granne, Monika, som är sprudlande, livsglad och kanske en aning påträngande. En ny vänskap väcks. Monika är det tag i, hon tar tag i Eva, flyttar in och backar inte för sorgen när alla andra gör det. Men kanske finns det något som Monika döljer, kanske är hennes liv inte så enkelt och fritt från sorg som hon först ger sken av?
 
För mig var boken en sån där riktig bladvändare som man inte vill lägga ifrån sig. Så: Tips!
 
Maja.