majjaeriksson

Hej då oktober!

Kategori: Maja

God morgon!
 
Det är tisdag. Deadline klockan 23.55. Jag har fortfarande en del kvar, men när jag läser det jag har skrivit så känner jag nog att det kanske inte är så dumt ändå. Kanske. På morgonen har Philip och jag varit hos veterinären, det är dags för kattkastrering och jag och pappa ska sen hämta dem igen vid 12. Sen kanske jag pluggar på landet i eftermiddag för att ha lite koll på katterna? Miljöombyte kan ju vara bra ibland också.
 
Nog om det, jag ska väl kämpa på med plugget. Vi kan väl bara avsluta med att säga hej då till oktober genom att kika på mina instagrambilder från måndaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Natur, solen som kikar in, ätbart, katter och växter. Fint. Som de flesta månader. ;) Vi får se vad november har att erbjuda... :)
 
Maja.

Solkatter

Kategori: Maja

Det är söndag och jag känner mycket saker. Låt oss fokusera på en av de sakerna. Jag känner behov av en bildbomb med katt-tema. Nämen, vilken himla tur att det finns en helgfärsk sådan då!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hörs i veckan!
 
Maja.

Nio fredagsbilder

Kategori: Maja

Gókväll!
 
Klockan är nio och jag tänkte dela med mig av nio bilder från min fredag.
 
8.27. Frukost. Jag tänker att jag önskar att det var frukost jag skulle göra hela dagen. Inte plugga.
 
9.33. Tillslut är jag ändå redo för plugg. Efter att ha gjort alla livsnödvändiga saker som att kolla efter trosor på Lindex hemsida och sortera om i téhyllan...
 
12.26. Lunch. Gårdagens pizzarester. Jag tycker att pizza nästan är som godast dagen efter, varm och mojsig tack vare micron.
 
14.33. Ute i hösten.
 
14.47. Fika med Moa på Ubbes!<3
 
16.06. Och så lite mer plugg... Ett sista ryck på bibblan.
 
17.30 ger jag upp med insikten att det inte gått så bra att plugga idag, jag har verkligen kämpigt med den här uppgiften.... En skön liten tröst då att ha inkasserat ytterligare 2,5 poäng på pluggkontot under dagen, tentan i måndags ni vet - jag klarade den!
 
18.55. Både Philip och jag är hemma och vi lagar fredagmiddag.
 
19.58 är det klart. Vi provade ett nytt recept med kyckling, bacon, äpple och dragon. Jag ger rätten... 8 av 10.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Några ord om det senaste

Kategori: Maja

Hej!
 
Lördagkvällen hos Lovisa och Martin blev mycket trevlig. Vi lagade mat tillsammans och sen spelade vi spel. Glada magar och mycket skratt blev det.
 
Söndagen blev en riktig söndag. Vi sov tills vi vaknade. Frukosten blev till brunch. Jag bakade frukostfrallor som inte blev så bra. Och sen besökte vi mormor för att hjälpa henne med mailrelaterat problem. Sen fick vi sällskap på vägen hem.
 
Sen städade vi hemma. Både inne hos oss och i trappuppgången. Och sen blev det söndagmiddag hos Philips föräldrar. Och dagens avslutades sedan med vi-är-inte-på-topp-dryck. Alltså citron- och ingefärsté. Vi har båda haft lite halskänningar, men förhoppningsvis är det inget som blommar ut till något allvarligare.
 
Igår satt jag på Motalabibblan mellan 10 och 15. Först förberedde jag mig inför tenta och sen var det tenta mellan 13 och 15. Det blev kaos. Inte pga mig utan pga av läraren. Två tentor låg nämligen ute och jag började jobba på den som var fel version (förra årets) i kanske femton minuter innan jag upptäckte att det fanns en till och fick mindre stresspanik. Vissa hann aldrig uppfatta detta och lämnade helt enkelt in "fel" tenta. Mycket märklig situation och något som bara inte får hända förstås. Vi alla påverkades nog mer eller mindre av det och förlorade mer eller mindre dyrbar tid. Men men, vi får se vad rättningen visar. Tycker lite synd om läraren också.
Idag har jag jobbat i Johannelund 14-19. Det var rätt lugnt. Jag passade på att "göra" en almanacka för 2018 på personligalmanacka.se. Alltid lika härligt att få hem en tom kalender!
 
Och sen, ganska nyss, kom jag hem till tacotisdag!<3<3<3
 
Resten av veckan blir det mest plugg plugg plugg plugg för en ganska stor uppgift ska vara klar om en vecka och jag tycker inte om den och jag har mycket kvar.... I värsta fall får jag göra om den till januari, men jag ska verkligen försöka få klart något så jag har något att lämna in iallfall....
 
Vi hörs!
 
Maja.

Livet i mina händer

Kategori: Maja

Det är lördag och jag sitter faktiskt här och pluggar lite. Eller ja, nu bloggar jag ju uppenbarligen men worddokumentet är ju öppnat och det där jag har tenta i på måndag ligger ju på bordet framför mig iallafall. Alltid något, visst?
 
När jag kikade igenom mobilbilderna från veckan insåg jag att jag har tagit tre bilder som kan passa fint ihop och tillsammans bilda en triptyk som jag kan ge titeln "Livet i mina händer". Detta kanske inte hade varit larvigt om jag på en bild höll i ett spädbarn och på en annan i... ja något annat stort och fint i livet, men nu är det inte riktigt på den nivån. Men på något sätt är det ju det där lilla som faktiskt är livet ändå. Hur mycket man än vill spy när man säger det.
 
I måndags var jag på avstämningsmöte på museet och när vi skulle skiljas åt och jag blev erbjuden fikat som blev över så tackade jag helt enkelt ja. Och så promenerade jag igenom Bondebackaskogen med två hallongrottor i näven.
 
I onsdags var Philip och fiskade och när han kom hem med fångsten så promenerade jag och köpte citron för citron är ju gott att ha till fisk. Men jag tycker att det är himla svårt att bara köpa en sak i en mataffär, så jag fick med mig en Lakrisal också. Måste ju platsa på någon topplista över märkligaste inköpen jag har gjort ändå.
 
Igår kände jag mig lite som en liten tant i min nya vinterkappa och med reflex på tygpåsen när jag promenerade mot tåget på eftermiddagen. Det ni anar i tygkassen är en inflyttningspresent som jag gav till Moa som jag alltså var och fikade hos igår.
 
Fint på något vis. Tycker jag.
 
Jag ska väl få lite mer plugg gjort här ändå och ikväll blir det middag och spel hos Lovisa och Martin. Imorgon bara måste det bli en naturutflykt. Det ska visst regna, men jag är beredd att skita fullständigt i det. Jag MÅSTE ut.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Torsdagkväll på Pilen

Kategori: Maja

Gókväll! Ikväll har vi hållt hårt i könsrollerna här hemma.
 
Philip har stått ute och sett kriminell ut... Nej vars, han har rökt fisk. Som han själv fiskade upp igår.
 
Och jag har bakat bröd! Jag blev så himla nöjd. Mitt brödbakarsjälvförtroende är rätt lågt trots en del erfarenhet nu och det gör att jag blir så otroligt glad när jag lyckas bra med ett bröd. Idag gjorde jag flätat sesambröd. Jag följde nästan receptet, hade bara i några dl grahamsmjöl istället för att bara ta vetemjöl.
 
Tipptopp! Tänk om vi skulle ta å flytta till ett torp ute i skogen och bara göra saker som att fiska och baka bröd... Sådana tankar kan slå mig ibland.
 
Nu ska jag fortsätta i samma anda och sy. ;)
 
Maja.

Hopp och förtvivlan

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
Om cirkus två timmar ska jag gasa mot bibblan i Ljungsbro för jobb där klockan 14-19. Det ska bli lite mysigt, det var länge sen jag var där. Jag jobbar ju mindre nu än i våras eftersom jag pluggar 100%, men jag vill självklart ha kvar jobbet för att jag trivs, för att extra pengar är bra och så lär det ju vara klokt att hålla kvar en fot i biblioteksbranschen. Dock känner jag att jag pendlar mer nu än när jag jobbade mer - mellan hopp och förtvivlan alltså. ;)
 
Igår fick jag det här beskedet:
 
 
Maxpoäng var 11. Jag fick ett halvt fel på första tentan. Och alltså VG. Jag blev så glad. Och överraskad. Det var visserligen den av de två inlämnade som jag trodde att jag skulle klara, men jag trodde inte att jag skulle vara så himla bra. Kul! Då åker ju hoppet och humöret upp såklart.
 
Men jag vet inte hur mycket det hjälper mig med de två kvarvarande uppgifterna dock. Det väntar ju en klurig tvåtimmarstenta på måndag och om två veckor ska jag lämna in ett arbete som verkligen går trögt för mig... Som sagt, här i plugglivet pendlar jag mellan hopp och förtvivlan.
 
Men en tenta är iallfall ur världen och det kan ingen förtvivlan ta ifrån mig. :D
 
Maja.

10 helgbilder

Kategori: Maja

Halloj!
 
Hoppas att just du har haft en bra helg. Det har jag. Jag tänkte visa 10 bilder så ni får se lite vad vi har haft för oss.
 
Vi har ju då alltså varit i Jönköping. Igår när vi kom fram åt vi lite macklunch, gick lite i affärer, checkade in på hotellet och sen blev det en riktig långpromenad längs Vättern och upp till stadsparken. Där var det så här bra utsikt:
 
Sen åt vi ganska tidig middag på Brooklyn Burger. Mycket, mycket gott.
 
Sen strosade vi en del till på Jönköpings kvällsgator innan vi tog varsin dryck på Bishops arms.
 
Resten av kvällen spenderades sedan i sängen med en godispåse. Mysigt lördag!
 
Imorse blev det självklart hotellfrukost. Det är ju en bra grej.
 
Och sen åkte vi till en typ loppis som heter Stallqvarn. Jag handlade en vattenkanna och ett fat/en skål.
 
Sen for vi norrut. Det blev ett stopp vid Brahehus. Där var det fint.
 
Bra sittplats.
 
"Det här är min borg!"
 
Och så blev det ett stopp i Gränna.
 
Och på loppisen i Borghamn.
 
Fin helg! Det var skönt att bara åka bort lite och mycket mysigt hann vi med. :)
 
Imorgon ska jag på avstämningsmöte på museet och så blir det plugg i vanlig ordning. Fast några timmar till är det faktiskt helg.
 
Maja.

12 oktober

Kategori: Maja

Nej, idag kändes det sämre med plugget. Jag skickade in uppgiften klockan 15.42 och kände mig missnöjd. Tyvärr. Visst, jag har gjort det som skulle göras, fast jag tror inte jag simmade hela vägen in i kaklet. Jag förbereder mig på att jag får göra om uppgiften till januari. Men vem har dött av det då? Inget att grubbla mer över nu. Imorgon pluggar jag till lunch, sen kommer lillasyster och då ska jag hjälpa henne med plugg och sen tar jag helg. Ska bli skönt att fara iväg lite i helgen och sen komma igen på måndag med nya krafter.
 
Vi kikar på lite bilder från dagen, för att avsluta positivt. Dagen har på något sätt varit klädd i en mysig nyans ändå. Kolla:
 
 
 
 
Passar på att önska trevlig helg redan nu, det värsta som kan hända är att jag får önska det två gånger.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Att varva plugg med kreativitet

Kategori: Maja

Tjena!
 
Imorgon klockan 16 ska jag lämna in en examinationsuppgift i en av kursernas delkurs så idag och imorgon är det främst fokus på det. Det känns... okej. Tror jag. Det känns som att det är lätt att göra uppgiften onödigt svår, samtidigt som den på ett sätt är rätt klurig. Det är också lite svårt att få kläm på den kursanvarige och vad han är ute efter. Vilket å andra sidan kanske är en del av uppgiften, på sätt och vis. Nu talar jag i gåtor som varken ger er eller mig något känner jag, vi släpper det.
 
Idag har iallafall min plan varit att varva plugget med ett litet kreativt projekt. Det kan vara smart och det kan vara dumt, jag har ingen aning, men för mig fungerar det ändå inte med råplugg flera timmar i sträck och istället för att sitta och stirra på en skärm medan ångesten växer i bröstet så kan man ju göra något lite mer handgripligen och skojigt i några minuter då och då, tänker jag. Så dagens lilla projekt: Nytt upp på stringhyllan!
 
Klockan 10.48 såg den ut så här:
 
Efter att ha pluggat ett "pass" till så plockade sedan jag ner allt och torkade av hyllan.
 
Ytterligare lite senare, på lunchrasten, började jag fundera och testa mig fram lite. Jag tänkte att det skulle vara lite mörkare än tidigare - blått, grönt och kanske lite inslag av orange eftersom det är höst.
 
Till slut landade jag i detta:
 
Det återstår ju att se hur det går/gick med plugget, men i Projekt Hylla ger jag mig själv godkänt. ;)
 
Maja.

Godmorgon!

Kategori: Maja

 
Två söndagshimlar.
 
Tvätten tumlar runt i maskinerna, frukosten står bredvid mig och vecka 41 är igång. Antar jag. Känner mig inte jätteigång än, men det brukar ju ordna till sig. Jag ska jobba fyra timmar även idag (16-20), men sen blir det bara plugg resten av veckan. Och i helgen ska jag och Philip till Jönköping. Vi har en hotellnatt-och-hotellfrukost-julklapp att lösa in i år igen (förra året utnyttjade vi ju den i Uppsala) och nu i höst får det alltså bli en liten biltur till Jönköping. Det ser jag mycket fram emot. Bilturen när helgen ligger framför oss, strosa i lite nya affärer, stiga in på ett hotellrum, äta god middag och hotellfrukost förstås.
 
Bra målbild att ha framför sig under veckan alltså, men idag och nu: hemmafrukost.
 
Maja.

Lördagsglimtar

Kategori: Maja

Hej på lördagkvällen!
 
Jag tänkte bjuda på lite glimtar från min dag.
 
Frukost. Ingen läcker smoothiebowl eller scones idag, men gröt är ju bra på sitt sätt. Och att satsumassäsongen är här gör mig glad.
 
Efter frukost promenerade jag till tåget. Jag har insett att jag föredrar att gå framför att cykla, det känns mindre jäktigt på något vis.
 
Framme i Linköping och inne på jobbet. Tom korridor. Så är det ju på helgen när alla som jobbar har yttre tjänst.
 
Det blev fyra fina arbetstimmar. En timme bokuppsättning på vuxenavdelningen, en och en halv timme i receptionen, lite rast (se proviant nedan) och så bokuppsättning på barnavdelningen. Topp!
 
Klockan tre var jag klar och gick ut i regnet.
 
Och sista glimten från idag blir på mitt lördagsbak. Hur läckert!? Recept hittat på MyKitchenStories.
 
Just nu ligger jag i sängen, har gårdagens idolavsnitt på paddan bredvid mig, hör Tom Petty i bakgrunden (Philip och Martin ser på dvd-konsert) och känner mig nöjd med dagen.
 
Imorgon väntar jobb 11-15 igen och sen tänkte jag att jag kikar in här någon gång under kvällen kanske och skriver några rader om den kommande veckan. :)
 
Hörs då!
 
Maja.

Stressprickar vs. gófrukostar

Kategori: Maja

Glá fredag!
 
Inte mycket nytta har gjorts denna förmiddag. Eller blommorna är ju vattnade och köket är ju helgfint, men plugget som jag hade kunnat ta tag i har jag inte tagit tag i idag. Men det ordnar sig väl, den där uppgiften ska ju inte vara klar förrän på torsdag och tentan är ju först om sjutton dagar och den där värsta uppgiften som har gett mig stressprickar på handen har jag ju hela oktober på mig att klara av. Så jag hinner ju fixa det, eller hur!?
 
Jag ska jobba 16-20 idag och 11-15 lördag och söndag och ville mest bara kika in för att önska trevlig helg, men nu när jag ändå har börjat bladdra kan jag passa på försöka inspirera till helgens frukostar.
 
Igår åt jag smoothie i skål igen. Fast jag gör det ändå alldeles lagom ofta för att inte tröttna på det, tror jag. Denna gång på blandade frysta bär, en banan, ganska mycket vaniljyoghurt och kanske två centimeter riven ingefära. Toppad med hallon och valnötter. Valnötterna är så viktiga, enligt mig. Fyllde på med ännu fler efter att bilden hade tagits.
 
Idag började Philip sent så vi åt scones. Passade på att helgbruncha idag nu när jag jobbar i helgen liksom. Älskar scones.
 
Nej, dags att måla på ett lager med nagellack till.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Tack för idag solen

Kategori: Maja

Gókväll!
 
Jag hade tänkt visa er lite materiella nya ting (mobilskal, vinterjacka och halsduk), men sen åkte jag till solnedgången och glömde liksom bort de där sakerna.
 
 
 
 
Maja.

Gos igår, tenta idag

Kategori: Maja

Halloj på måndagen!
 
Igår kom mina föräldrar hem till oss för lite fika. Philip fyllde ju år förra veckan och lite kalas måste man ju ha.
 
Efter fikat åkte vi med till landet för att hälsa på våra kissar. Dom är ju faktiskt våra. Fast det är fint att de nu är fleras liksom ändå.
 
Gråa kompisar<3
 
Efter en stund på landet promenerade vi hem till stan.
 
På grusiga grusvägen och förbi stirrande kossor.
 
Och på kvällen pluggade jag lite grann i sängen.
 
För idag är det tentamåndag. Klockan 8 imorse fick vi uppgiften och nu har jag till imorgon klockan 9 på mig att formulera vettiga svar. Det känns rätt bra. Jag tror att jag har svarat rätt okej på frågorna redan, men jag ska läsa lite mer i kurslitteraturen och se om jag kanske kan formulera mig lite proffsigare och få med lite tjusiga termer och så. Och så hoppas jag att jag lyckas svara på det jag ska svara på helt enkelt, lite klurigt är det allt.
 
Men nu måste jag nog ta lite lunch innan jag forsätter.
 
Ha en fin vecka!
 
Maja.

Sista museidagen och första middagen

Kategori: Maja

God morgon eller god förmiddag!
 
Söndagen är här och jag tycker den kan gå lite varligt och lugnt fram. Lördagen toksprang nämligen och tjoff! så var den över.
 
Jag vaknade som allra oftas här. Fast jag gick inte upp förrän solen hade vandrat lite längre på väggen.
 
Sen hängde jag på museet mellan strax före 11 och strax efter 16. Sista museidagen för den här säsongen. Vi får se om jag återkommer till nästa, eller ej. Det blev en bra sista dag iallafall. 44 besökare.
 
Sen var det bara att hoja hem och fortsätta förbereda inför kvällens middag. I fredags hade vi redan börjat med att blanda annat duka. Så här fint.
 
Och just det. Det var alltså dags för första middagen i vår lilla alldeles egna "Halv åtta hos oss". Lovisa, Martin, Tilda, Tobias, Emma, Pontus och Ebba var våra gäster och här ser ni vår meny:
 
Vi körde lite på tema Fransk höst och jag måste få påpeka att vi inte hade lagat några av rätterna tidigare. Förrätten blev den största överraskningen för mig. Jag kan ha svårt för liksom stora klumpar av ost, men det blev verkligen gott.
 
Huvudrätten. Grytan hade vi (mest Philip) förberett redan i fredags och den hade puttrat många timmar vilket var lyckat, tror jag.
 
Och efterrätten. Jag kanske hade önskat lite mer liksom karamellisering på äpplena, men riktigt gott blev det ändå.
 
9 poäng av 10 hade jag nog gett oss. ;) Fast det är ju svårt att vara opartisk. Våra gäster har iallafall lagt varsin poänglapp i ett kuvert och när den fjärde och sista middagen är över (det blir nog i januari) öppnar vi och räknar samman och så får vi se vilket par som tar hem det. Verkligen kul grej! Det bli skönt att bara luta sig tillbaka och njuta de kommande middagarna. :)
 
Maja.