majjaeriksson

Sommar

Kategori: Maja

Ja, jag tror den har kommit nu, sommaren.

Hjärta på dessa bilder alltså!<3

<3!

Maja.

Fredag, eller?

Kategori: Maja

Fredag eller lördag? Anledningen till att jag känner en sådan liten förvirring är att jag är hemma idag, jag är ledig! Jag ska förklara, jo några lektioner gick bort så där som de gör ibland, och sen... ja så fjäska man ju lite, så man behövde inte komma till lite andra lektioner. ;) Visserligen har jag ju lite att plugga med, men det är skönt att slippa gå upp och cykla iväg till plugget på morgonkvisten!

Nu ligger jag här, på mage i min säng och lyssnar på musik. (Har ni inte programmet Spotify, så skaffa det nu, det äger!) Snart ska jag väl ta mig lite frukost och traska bort till kaninen och katten i stallet. Sen -->  Plugga--> Äta lunch --> Cykla till stan.

Ha en bra dag allihopa! :)

Maja.

Exactly

Kategori: Maja

Hejsan.

Moa och jag var på körskolan igår, tro't eller ej. Fast jag vet inte alltså... vi kände oss inte... det kändes inte riktigt bra, svårt att sätta fingret på det, men det lät så luddigt och stressigt och mycket. Jag känner att jag vill åka iväg någonstans och göra en intensivkurs i en annan stad. Liksom åka dit varje dag i två veckor, eller bo på ett vandrarhem, och liksom verkligen få allt överstökat under de veckorna. Pappa och jag kollade lite på internet angående det igår, och han skulle fråga en jobbarkompis idag också, vars brors son har varit iväg på en sån där kurs nånstans, så förhoppningsvis kan vi hitta något bra. Igår fick jag nästan panik över det här med körkortet, jag gick in i en depression, jag vill ju verkligen ta tag i det här fullt ut nu och lyckas inom en snar framtid, men samtidigt vill jag inte stessa för då känns det som om jag kommer misslyckas! Ni får hålla tummarna för mig!

Idag är det plugga italienska som gäller, på tisdag är det slutprov och jag har bestämt mig för att satsa högt, högt!

Imorron ska jag fika med Anneli och Maria efter skolan, trevligt. :)

Och just det, idag fick jag reda på vem som ska vara min handledare till projektarbetet. Det kändes bra, jag tror personen i fråga blir en bra handledare. Dock vet jag fortfarande inte vad mitt projektarbete ska handla om, vilket känns rätt... segt, men jag ska försöka spåna idéer och förhoppningsvis knäcka en idé snart! :) 

Ha det bra så hörs vi!

Maja.

Det är sol

Kategori: Maja

Idag har jag hitills varit i skolan och sen på stan med Maria.

Det som gäller med körkortstjosan är nu att det nog blir intensivkurs i sommar. Man gör då typ allt på 2-4 veckor så att man är klar sen. Moa och jag ska imorron gå till körskolan och fråga lite, ta reda på om det kan vara något. Det låter ju ärligt talat perfekt i mina öron, men vi får se.

Växjö var för övrigt mycket trevligt, skönt att resa ifrån hemstaden och vardagen ibland. :) Bjuder på en liten bild från helgen:Maja.

Den 22 maj 2009

Kategori: Maja

Dagen idag har bestått av städa, plugga, banken och Kajsa. En bra dag! :)

Ja, jag gillar att skriva här i bloggen. Men frågan är om läsa andras bloggar är härligare ändå alltså!? Ibland har man inget att skriva, eller har massor att skriva men känner inte för att dela med sig av det. Då kan det vara så härligt att bara läsa det någon annan har att dela med sig av. Jag har lagt till flera bloggar som mina favoriter. Vissa vars "författare" jag känner, andra vet jag bara vilka de är och de som hör till den tredje sorten skriver bara allmänt bra eller intressant. Jag tycker att det är mysigt att läsa om andras liv. Få en inblick i någons liv och kanske få inspiration både till mitt eget skrivande och mitt eget liv, det känns bra liksom. 

Imorron bär det av till Växjö.

Gonatt.

Maja.  

Höj ditt humör?

Kategori: Maja

Imorron kommer Kajsa hit. :)

Maja.

Schreiben

Kategori: Maja

Sätter mig vid datorn. Känner för att skriva något.

Dagen idag har varit bra. Ledig torsdag. Solig torsdag. Skön torsdag. Kanske inte världens händelserikaste och roligaste torsdag. Men skön torsdag. Och det räcker ju rätt långt alltså. En skön torsdag,

Det pinsamaste idag inträffade när syrran och jag låg och solade i solgasset. Vi lyssnade på min mp3 och hade det gött. En mycket trevlig låt sköt fart i lurarna och jag sjöng såklart med, inte så tyst heller. Jag blundade mot solen, trummade lite på solstolen och sjöng: "I love you, I love you, I love you." Jag vred på huvudet, öppnade ögonen och där står det en person. Inte min syster. Inte mamma. Inte pappa. En främling. (Hon pratade med mamma sen) Det var pinsamt iallafall, jag vet inte hur länge personen i fråga hade stått där och lyssnat till min (icke-)ljuvliga stämma. Jaja, kul att kunna glädja någon... ;)

Maja.

Var försiktig med vad du önskar...

Kategori: Maja

...det kan slå in

Fick reda på matte b nationella idag. Jag klarade mig, så skönt! Jag har nog aldrig varit så nervös som när jag stod där och väntade på mitt resultat. Jag skakade så att jag nästan tappade mina böcker, fy så hemskt det var. Men jag klarade mig. :)

Nu sitter jag i skolan. Har slutat. Nu är det låååånghelg, gött. Lördag-söndag blir det Växjö, resten är öppet... :)

Maja.

Håll till godo

Kategori: Maja

Hemma från Göteborg. Har haft en jätte härlig helg. Bjuder på bilder här nedanför. Klickar du på bilden så får du se den i ett större format. :)

             

Det var några bilder från en underbar helg! :D

Maja.

Helgen är snart här...

Kategori: Maja

... och då gäller följande: G Ö T E B O R G   M E D   M O A!
Imorron vid halv fem går tåget. Det är en rätt lång tågresa så mycket resegodis är ett måste! Hoppas att det är fint väder i Götet i helgen! Det är synd att vädret ska spela så stor roll, som det faktiskt gör.

Idag/Ikväll ska jag: Kela med Elvis, se på tv, plugga inför rättskunskapsprov och packa.

Ha en bra torsdag och helg och så hoppas jag att jag kan bjuda på lite trevliga bilder på söndag sen. :)

Maja.

Brum

Kategori: Maja

Jag vill bara upplysa alla läsare om att jag har kört bil. I söndags. Jag är mycket stolt. Stoltast är jag över att pappa sa att det gick för fort ibland. ;) "Sakta in nu, du ska svänga snart, sakta in, sakta in, SAKTA IN!" Haha, det var kul. xD Jag körde inte i mer än i max 40, men det var ju första gången! Det var faktiskt lättare att köra bil än vad jag trodde det skulle va, så det känns bra. :) Dock ska inte Moa och jag till trafikskolan idag, vi kom på att vi inte visste vad vi skulle göra där. ;) Det finns flera olika paket med erbjudanden och det är så dyrt så det kan jag inte betala själv. Men nu har jag kommit igång med det här iallafall, känns bra! :D

Idag hade vi nationella matte b, det gick sådär, relativt bra. Även på tyskan hade jag nationella, muntligt. Det gick bra, jag är nöjd. :)

Maja.

It's all I need

Kategori: Maja

Kom hem från Moa för ett tag sen. Sov över där inatt och fick skjuts hem nu när hon skulle funktionära på en tävling. Det blev lite tidigt men det är faktiskt härligt. Nu när man sitter här och har hela dagen framför sig. Tänk så mycket mer man hinner med när man är uppe och skuttar före åtta. ;)

Kollade just på hemsidan för huset där vi ska bo i Spanien, herregud säger jag. Vilket hus, vilken pool, vilken utsikt. Jag vet inte hur jag ska tacka Wiks och Brodéns för att jag får hänga på. TACK!!!! :D

Moa och jag har bestämt oss för att ta tag i det här med körkortet nu. (Jag vet, vi gör allt tillsammans ;) ) På tisdag ska vi gå till körskolan och det med basta! Punkt.

Nu ska jag njuta vidare av denna härliga morgon. Ciao.

Maja.

In a perfect world, this could never happen

Kategori: Maja

Jag är trött. Sovtrött och skoltrött. Det är mycket i skolan. Prov hit och prov dit. Seminarie här och seminarie där. En redovisning där och en allmänt jobbig lektion där. Jag längtar så otroligt mycket till sommarlovet nu.

Just nu. Tänk att vakna på morgonen. Vakna av solens ljus som tittar in bakom rullgardinen. Vakna av fåglarnas kvitter och humlornas surr. Vakna upp och inse att det är så här det är. Sommar. Vakna upp och inse att du inte har något planerat för dagen. Äta frukost i en solstol i solgasset. Gå barfota i gräset. Ligga och sola, så där länge att det känns alldeles mörkt när man kommer inomhus. Ligga och sola tills solen försvinner bakom den högsta tallen. Känna lukten av sommar. Eller bara ha sommarlov. För oavsett vad du lägger din tid på under dessa 10 underbara veckor så kallas det just så. Sommarlov.


    

Maja.

Det finns bilder som aldrig suddas ut

Kategori: Maja

Skoldagen är slut. Den har rullat på.

Idag måste jag plugga mycket. Det är italienska prov imorron. Ett litet prov. Men jag tror det är rätt viktigt för mitt betyg.

Elvis är söt. Jag tror jag ska ta och gå ut till honom. Han är så ensam där ute i stallet.

Inte helgen som kommer men helgen efter det ska Moa och jag åka till Göteborg :D

Helgen efter Göteborg ska familjen åka ner till Växjö för att hämta hem Lisas häst :D

Kul Jul

Maja.

Kattfnatt

Kategori: Maja

Vi har fått en kattunge. Han heter Elvis. Sötare katt tror jag man får leta mycket länge efter. Jag tror man får leta så länge att man ger upp. En sötare katt finns inte.<3

    

Maja.

Maj Maja Maj Maja

Kategori: Maja

Var det meningen att jag skulle föddas i maj? ;D

Nu är det maj, första maj. Man får inte luras idag, det får man bara första april.

Ikväll ska jag till Moa. Jag längtar till ikväll.

Maja.