majjaeriksson

10 fredagsbilder

Kategori: Maja

Hej! Jag har haft en rätt behaglig fredag bestående av ett flertal komponenter så jag tänkte dela med mig av min dag.
 
Vi börjar med frukosten för så börjar ju oftast dagarna.
 
Vi kan väl fortsätta med fredagshandlingen. Det var verkligen en riktig fredagshandling för det var inte makaroner och mjölk som vi la i korgen utan färskt bröd, chips, cider i glasflska osv. Fredagsgott helt enkelt.
 
Strax före ett promenerade jag på Bondebackaspåret...
 
... för avstämningsmöte på museet. Nedan ser ni min kollega Markus som stollar sig framför museet.
 
Väl hemma igen åt jag lite lunch bredvid balkongpelargonen som nu har fått flytta in.
 
Och det var nog tur för pelargonen för i natt har det blåst så mycket att delar av vår fasad hamnat på marken!! Ser ni högst upp mellan fönstrena? :O
 
Lite fredagsläsning har det blivit också. Med två sängkompisar.
 
Och! Pastadeg! Det ni! Efter att Philip och jag gjorde hemmagjord bandspagetti... någon gång... så har vi tänkt att vi skulle prova en annan pastaform och det blev idag!
 
Fast medan degen låg och drog sig i kylen åkte vi till landet en sväng. Inflyttningssticklingarna är ju inte sticklingar längre och det var dags för omplantering. Jag blev nöjd, som ni kan se på bilden nedan... Hrm hrm.
 
Hur gick det då sen med middagen? Jo, vi gjorde ravioli fyllda med ricotta, parmesan, basilika och citron. Och alltså de öppnade sig inte under kokningen och smaken blev bra, MEN de blev för tjocka. Tyvärr. Men om man liksom bara åt själva knölen där fyllningen låg och skar bort kanterna så blev det en helt okej rätt. :)
 
Nu fortsätter fredagsmyset med lite snacks och soffhäng. Jag ska jobba 11-15 lördag och söndag och måndag-tisdag ska jag, lillasyster och kusin hänga hos storasyster och systerdotter i Nyköping! Mys!
 
Maja.

Fisk, valnöt, äpple

Kategori: Maja

(Jag tänker att man kan byta ut sten, sax, påse mot fisk, valnöt, äpple. Ska bara klura på vad som vinner mot vad och hur man med en hand ska gestalta de olika föremålen.)
 
Som jag skrev igår har jag varit ledig idag. Och det har Philip med. Så vi åkte ut i naturen. Upp till Karlsby närmare bestämt. Det var såå skönt och fridfullt, jag har haft naturcravings ett tag nu. Vi fiskade såklart.
 
Och fick som vanligt flest fiskar i storlek med den nedan.
 
Fast Philip fick faktiskt två gäddor. :)
 
Vi fiskade inte bara. Vi åt lunch också.
 
Och jag plockade med mig en höstruska.
 
Och så fikade vi.
 
Hemma igen har jag gjort två saker som jag skrivit på min höstlista. (Min höstlista= en lista på mest myshärliga saker som jag vill göra i höst helt enkelt.) Jag har bakat bröd (ett som innehöll valnötter och blev riktigt gott) och så har jag kokat äppelkräm (den blev också god!) Det är kul när man provar nya saker i köket och det blir gott! :)
 
En annan sak som står på min höstlista är att köpa en ny kamera. Och det känner jag verkligen mer och mer att jag vill. Mobilkameran lyckas inte riktigt fånga verkligheten så fin som den kan vara emellanåt och det är ju dessutom mycket roligare att dokumentera dagarna med en riktig kamera. Får nog börja forska lite i ämnet. :)
 
Maja.

Sista museidagen

Kategori: Maja

Hej!
 
Nu var det några dagar sedan igen. Idag har jag jobbat klart dom där tretton dagarna i rad iallafall. Det känns skönt. Imorgon ska jag vara ledig.
 
Innan jobbet idag hann jag med lite hemmafix. Som att lägga ekollon i blöt. Nu när jag har fått smak på't skulle jag ju vilja ha en hel liten ekfamilj.
 
Och så fotade jag inflyttningssticklingarna för att visa moster och mamma hur fina de är och för att fråga hur man vet när man behöver plantera om. Det bestämmer du själv och du klarar av att gå på känsla var ungefär svaren jag fick. Men jag tycker allt att det är lite klurigt.
 
Sen blev det jobb. Sista museidagen för i år faktiskt. Hela 29 besökare kom. Men när det var heltomt någon gång vid ett-tiden passade jag på att äta lunch. (Jag cyklade till museet med soppskålen i handen och allt var kvar när jag kom fram. *ler stolt*)
 
Strax efter fyra tackade jag museet för säsongen och det kändes faktiskt lite småsorgligt. Vi får väl se om det blir museivärdskap för mig även nästa år.
 
Efter lite chill hemma blev det att hoppa på cykeln igen för söndagsmiddag med Philips föräldrar och bror. God mat och så paj till efterrätt. Såå gott. Jag ääälskar efterrättspaj med vaniljsås.
 
Fast just det, mellan middagen och efterrätten knatade jag och Philip till Willys för att handla några små grejer. Och när vi var påväg tillbaka var himlen ganska så väldigt fin.
 
Vi avslutar med en liten tillbakablick på något färgglatt jag gjorde för några timmar sedan på museet och samtidigt en ledtråd på vad jag ska göra imorgon.
 
Återkommer imorgon. Lovar jag. Nog.
 
Maja.

Jobbtember

Kategori: Maja

I lördags klockan 11.31 trodde jag att jag skulle jobba endast 10-13 idag måndag, men 11.32 fick jag ett sms av en kollega i Ljungsbro som undrade om jag hade möjlighet att stanna även på eftermiddagen då hon skulle till doktorn. Ja, det går bra, svarade jag. Så idag klockan 14 när vi öppnade igen efter lunch ställde jag in mig själv på att vara kvar till stängning klockan 19, men klockan 16 kom kollegan tillbaka och jag kunde åka hem och fick lite bonusledigt ändå. Sköönt!
 
September är visst årets jobbmånad för min del. Jag är mitt uppe i ett jobb-13-dagar-i-rad-sjok... Det är inte synd om mig, alla dom där dagarna är inte jättelånga, och jag har dessutom helt medvetet och frivilligt tackat ja till varenda pass (hur tänkte jag där? ;)). Men ändå. Det är starkt jobbat att bara ha någonstans man måste vara 13 dagar i rad. Ge mig det. Imorgon och onsdag blir det Ljungsbro(14-19 respektive 10-18), torsdag huvudbibblan (14-20.15), fredag Ljungsbro (10-16) och i helgen är det sista jobbdagarna på museet.
 
Nu har jag ätit mellismacka och legat platt här en stund.
 
Funderar på om jag ska ta en promenad först eller diska först. Eller bara fortsätta ligga platt. ;)
 
Rolig blogg ni. Lovar ett uppsving i oktober. :)
 
Maja.

En lite-av-varje-dag

Kategori: Maja

God kväll!
 
Jag har haft en ganska så skön torsdag. En lite-av-varje-dag. Morgonen började med lite hemmafix som till exempel tvätt och sen åkte jag till Linköping en liten sväng för lite bokuppsättning och ett litet möte. Hemma i Motala igen blev det en tur till affären, följt av städning, bakning och sen balkongfika tillsammans med en mamma och en lillasyster.
 
 
 
 
Inte dumt alls!
 
Imorgon ska jag jobba i Ljungsbro 10-16 och även i helgen väntar jobb. Nu ska jag färglägga i min nya målarbok. :)
 
Maja.

Insikten.

Kategori: Maja

 Det har smugit sig på.
 
 
Jag borde ha märkt något.
 
 
Alla tecken har ju funnits där.
 
 
Men det är först nu jag ser det klart.
 
 
Jag är en av dom.
 
 
Jag är en samlare.
 
 
Maja.

Ledig nine to five

Kategori: Maja

Nämen hej!
 
Vi har haft ledig torsdag båda två här hemma. Vi var såklart lediga även klockan åtta imorse och kommer vara det åtta ikväll, men jag tyckte det var lite fyndigt att rubriken fick se ut som ovan när jag upptäckte att första fotot var taget vid nio och det sista vid fem. Dock tycks ju alltid sånt där kännas mindre och mindre fyndigt ju längre sen det var man kom på det känner jag nu... ;) Men äsch! Följ med på vår dag så här långt.
 
Klockan 9.10 - Frukost under täcket och framför Nyhetsmorgon.
 
Klockan 10.31 - Stora växtkollen. Kolla vad fin eken har blivit! Jag är förövirgt pepp på att lägga nya ekollon i blöt och se om jag kan få ihop en hel ekfamilj!
 
Klockan 11.24 - Mammas gamla skor från kanske 70- eller 80-talet är på och jag är redo att åka till Hjärta till hjärta.
 
Klockan 11.41 - Hjärta till Hjärta öppnade visst tolv såg vi när vi stod framför entrén så det fick bli en plan B så länge. Plan B = Fiske. Andra kanske har ett paraply eller ett Första-hjälpen-kit i bilen, men Philip han har ett fiskespö. Alltid redo liksom!
 
Klockan 12.26 - Jag lyckas få med mig Philip in i affären som nu har öppnat och jag gör faktiskt ett/fem små fynd som ni får se senare.
 
Klockan 13.36 - Våffellunch/fika på Mallbodens café. Jag tar våfflan som de kallar Sommar med bär och frukt och så och Philip tar Rocky road med nötter och choklad och så. Gott!
 
Klockan 14.08 - Philip fiskar lite till... Vi ser flera firrar som är uppe i ytan men tyvärr ville ingen nappa idag.
 
Klockan 14.21 - Jag leker andpaparazzi. Mandarinanden är ju såå fin och får all min uppmärksamhet.
 
Klockan 14.52 - Det blir ett besök på Återvinningen, men vi köper inget.
 
Klockan 15.19 - Jag har nyss kilat in på bibblan och hämtat en reserverad bok. Det var jättelänge sen jag var i en läsperiod, men jag ger inte upp! Jag har reserverat flera olika böcker och hoppas att någon ska få min läslust tillbaka!
 
Klockan 15.44 - Magnetdart i Philips barndomshem. Jag vinner. Föga förvånande.
 
Klockan 17.03 - Slutligen. Loppisfynden står på vardagsrumsbordet. Det är alltså fem små ljusstakar för 5 kronor/styck. Lite fina tycker jag. Och passar fint hos oss.
 
Nej, men kanske lite läsning innan det ska wokas middag? Det får nog bli så. Imorgon ska jag jobba i Johannelund 10-18 och i helgen är det museijobb som gäller. Vi hörs när vi hörs!
 
Maja.

Lite svamp till söndagssteken

Kategori: Maja

(Rubriken läses med fördel på riktig bonnig östgötska)
 
Morgonens frukost blev ett litet misslyckande då jag gjorde gröt innan jag kom på att mjölken var slut. Men sylten räddade det från att kännas som ett fullständigt fattigbarnskalas iallafall. ;)
 
Philip och jag har varit en sväng i skogen idag. Syftet var att hitta svamp, men att få andas skogsluft och gå lite är ju faktiskt allra viktigast. Vi hittade alltså inte så mycket svamp. ;) Men Philip hittade den första väldigt nära där vi parkerade som ni kan se nedan. Och då får man ju upp hoppet va.
 
Vi hittade något så sällsynt som en toapappersholk. Fyndigt!
 
Är detta en Karl-Johan tro?
 
Och nedan ser ni det storslagna slutresultatet.
 
Väl hemma igen blev det lite citrussmaker i solen på balkongen. Det kändes som juli igen.
 
Och så rensade jag den lilla skörden.
 
Det räcker ju som tillbehör till en portion söndagsstek iallafall. :)
 
Maja.

Äpplelördag

Kategori: Maja

 
Jag har haft en riktig äpplelördag här hemma idag. Först gjorde jag torkade äpplen. Eller gjorde och gjorde. Jag skar tunna skivor och la in i en sjuttiofemgradig ugn i några timmar. Så enkelt och så gott.
 
Och sen gjorde jag äpplepaj. Jag skulle utmana mig lite och göra sån där med flätat lock. Jag gick in med inställningen att jag iallafall skulle försöka vara noggrann och göra mitt yttersta och jag måste säga att slutresultatet blev mycket närmare succé än katastrof. Fin och god blev den, och stolt blev jag!
 
Hoppas att din helg är till belåtenhet! :)
 
Maja.

September

Kategori: Maja

Hej!
 
Det var väldigt vad dagarna rullade på ni. Redan torsdag. Jag är ledig i helgen och har ingenting planerat och längtar dit. Men först lite jobb torsdag och fredag.
 
Jag har fått ett litet extrauppdrag som jag tror kommer göra stor skillnad. Jag ska ha bokuppsättning på huvudbibblan fem timmar per vecka. Det kan låta som en struntsak och prutt i havet, men jag tror att det kommer göra mina veckor bättre. Dagarna blir liksom lite mer ordentliga. Som idag, och imorgon till exempel, då har jag pass på ett närbibliotek 14-18, men innan det åker jag och ställer upp lite böcker kanske 1,5 h/dag innan lunch. Det blir bra. :) Idag tar jag pendeln klockan 10.
 
Idag är det september. Jag hade tänkt skriva att jag har blandade känslor inför årets första höstmånad, men gud vad larvigt. När jag kollade på septemberbilder från förra året kände jag bara: Välkommen september, det ska bli trevligt att ha dig här.
 
 
 
 
 
 
Bilder från september 2015.
 
Maja.