majjaeriksson

Favvosar från månaden och en bra helg på ingång

Kategori: Maja

Nej men jag tror allt att det gått och blivit den sista i månaden igen... Så fort det går hörrneni!
Lite personliga favvosar från februari:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad mycket jag fotar varje månad! Kulkul!
 
Imorgon väntar omtenta i historia, så håll tummarna imorgon eftermiddag! På kvällen fortsätter Moas och Majas restaurangturné! Och mer fint väntar i helgen så häng på vettja!
 
Maja.

Takdropp och annat fint

Kategori: Maja

Hej igen!
 
Här kommer ett tips till er som pluggar eller har något annat mindre kul som ni måste göra; testa att göra det ute! Det funkade för mig! :) Och sen förtjänade jag en fotorunda.
 
Takdropp. Ett fint vårtecken:
 
Stuprörsdropp:
 
Vårhimmel:
 
Caputte:
 
Bus:
 
Vem vill ta plats under taket i väntan på snöras? ;)
Inte jag.
 
Maja.

Torrnål

Kategori: Maja

Tja!
 
Igår besökte jag en liten grafikverkstad tillsammans med delar av klassen. Vi fick höra om olika grafiska tekniker och se flera fina konstverk. Och sist fick vi själva vara lite kreativa. Vi fick testa på att jobba med torrnål.
Man fick välja material; plåt, plast eller kartong. Jag valde plåt för det är ju det klassiska. Sen fick man skissa ett litet motiv på plåtbiten för att sedan använda en torrnål och rista in motivet. Ju hårdare man ristar desto svartare blir det just där. Fantasin var inte på topp, men till slut blev det en liten knubbig flicka. När man kände sig klar fick man hjälp med att smeta på svart färg och sen tryckte vi alla våra plåtar på papper med hjälp av en stor press som man manövrerade med ett stort hjul. Och sen var det klart! Det var kul att testa på, det tog mig tillbaka till folkis lite och fick mig att sakna det. Men mest var det kul och det finns så mycket liknande grejer som man kan testa och göra, jag fick mersmak!
 
 
 
Ha en trevlig onsdag!
 
Maja.

Morgonsolsmacro och grafikcentrum

Kategori: Maja

Godmorgon!
 
 
 
 
 
Idag ska jag in till Linkan men inte till universitetet faktiskt utan till grafikcentrum. Vi ska dit med konsten och kanske får man lite utlopp för sin kreativitet där och då, jag tror det! :)
 
Maja.

Hur gör solen allting lite bättre?

Kategori: Maja

Jag är medveten om att det är typiskt svenskt att prata om vädret och att det nu i slutet av februari är tjatigt att prata om vår och hur vintern känts så lång, men visst gör solen allting lite bättre!?
 
Lördag:
 
Söndag:
 
Måndag:
 
Maja.

Ställ dig då ute på en åker tills det känns bättre

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Maja.

Moas och Majas Vasalopp, 4 kilometer

Kategori: Maja

En bättre start på en lördag får man nog leta länge efter.
 
 
 
 
 
 
 
Ibland är det som att Moa är min bästa vän och ingenting annat spelar någon roll. Den här stunden var en sådan stund. Moa, du är bäst!
 
Maja.

Gamla Majas minnen

Kategori: Maja

Tjena fredagen och bloggläsare!

Idag väntar en hel del plugg och en promenad med Calle. Men först har det ju blivit, och kommer bli, en stund vid datorn. Jag började kolla på gamla foton och då blir man lätt fast. Kolla på dessa från 2007:
 

 
 
Haha, det var tider det! Det är så fint att ha massa minnen från olika tider i sitt liv, okej nu låter det som att jag är 98 och ligger på dödsbädden, men man börjar ju ändå bli lite till åren kommen... ;)
 
Imorgon ska Moa och jag åka skidor och fika i skogen. Oh my vad mysigt det kommer bli! Tar absolut med mig kameran på den turen!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Torsdag du

Kategori: Maja

Igår åt jag (bland annat och inte samtidigt) saltade solrosfrön och smoothie och jag gillade det. Sånt där som piggar upp vardagen! :)
 
Och lite detaljer från hemmet vårt:
 
 
 
Lite underligt inlägg det här...
 
Idag var jag hos optikern! Min syn hade försämrats vilket gjorde mig lite rädd, men det är tydligen naturligt och speciellt när man pluggar mycket... ;) Och så provade jag bågar. Det var riktigt svårt, de fick kalla in alla experter de hade för att jag skulle kunna bestämma mig och komma fram till något, vilket jag till slut gjorde, så om en vecka har jag nya brillor! Då kanske ni får se! ;)
 
Ha det!
 
Maja.

Hemmaonsdag

Kategori: Maja

Det är hemmaonsdag idag.
 
9.12 - Plugg framför kakelugnen.
 
10.59 - Provade olika överdelar till byxor jag köpte igår.
 
11.28 - Ellen snodde min plats.
 
12.12 - Lunch.
 
12.43 - Liten skogspromenad.
 
13.00 - Kom in och fick en chokladkula av Ellen.
 
Ha en fortsatt bra dag, det ska jag ha!
 
Maja.

Småfåglar är de bästa fåglarna

Kategori: Maja

 
 
 
 
Eller hur!?
 
Maja.

En bra start på dagen ökar väl chanserna för en fortsatt bra dag?

Kategori: Maja

Så här har min dag börjat:
 
 
 
 
 
 
Idag väntar en föreläsning med fransk upplysning, Voltaire, Rousseau och Montesquieu. Och ikväll är det spinning. Men där emellan hinner jag nog med en promenad eller plugg eller något annat. Och just det, idag ska jag ringa optikern med för det är faktiskt dags för nya brillor!
 
Have a nice day!
 
Maja.

I'm making some changes in my life. If you don't hear anything from me you are one of them.

Kategori: Maja

 
 
 

Fyra till från Tokanäset i vinterkläder. Du har rätt Freja, man blir melankolisk och poetisk när man besöker ett sommarställe på vintern.
 
Maja.

If people are trying to bring you down it only means that you are above them

Kategori: Maja

Min klasskompis bodde himla fint ute i Kolmården!
 
Tack Lisa och Matheus för att jag fick sova hos er! :)
 
Idag är det söndag och jag tänker sitta här vid datorn ett tag och senare är det spinning och efter det lite plugg!
 
Imorgon väntar historia och sedan bowling med lillasyster och kusin. Det blir kul!
 
Maja.

Vinter i Tokanäset

Kategori: Maja

Det blev en tur till Tokanäset med mormor och mamma och det blev en hel det foton:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Novellix och festligheter med klassisar

Kategori: Maja


 
Jag tror att jag har bloggat lite om Novellix förut men jag gör det igen för igår fick jag hem två små noveller och blev påmind om hur mysigt det är att 1. Få ett litet paket på posten. 2. Läsa en liten novell när man inte orkar med en hel bok. Dessutom har de fina framsidor tycker jag. Så kika in på novellix.se om du är lite intresserad!
 
 
Ikväll ska det bli lite festligheter hos en klasskompis ute i Kolmården. Det ska bli trevligt det!
Och i natt sover jag hos syrran i Norrköping så jag slipper åka enda hem.
Fram till avfärd väntar mycket mys och lite fix!
 
Trevlig lördag på er!
 
Maja.

Ledningar vart leder ni och var är eran ledare?

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Maja.

Jag sa hej då till någon igår.

Kategori: Maja

Hej.
 
Lånade mammas vantar.. Jag vet inte.. Lite bra är dom ju..
 
Svarta blommor i himlen:
 
Minns ni fågelboet med den fina utsikten? Jag tror inte att det var någon hemma just idag.
 
Ja, sådana dagar kan man ju ha ibland:
 
Ibland när jag går förbi stugan och kikar in tänker jag att det kanske vore mysigt att bo där i sommar även fast jag trivs och har ett alldeles fint och mysigt rum här inne nu.
 
Idag ska jag bara vara hemma hela dagen och kvällen. Jag har en liten att-göra-lista för det måste man ha ibland. Ibland är det mer för mig själv, ibland är det mer för det som står på listan. Idag är det nog listan som finns för mig.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Resturangturné

Kategori: Maja

 
 
 
Häromsistens var ju jag och mina fina vän Moa på Zhenwei och åt gott och hade en jättemysig kväll. Och igår gjorde vi det igen. Fast på Hugos. Denna gången blev det Havets pasta och det var riktigt smarrigt och återigen hade vi en riktig myskväll. Vi har bestämt att vi ska besöka resuranger i stan och äta ute på kvällen ibland. En liten resturangturné! Det känns som en av de bästa idéer vi har kommit på och då har vi ju hunnit komma på en hel del. Vi har haft två lyckade stopp på vår turné och jag är säker på att det kommer fortsätta lika bra! Jag kanske borde dokumentera lite från detta härliga också... :)
 
Maja.

Godisskål och dagens planering

Kategori: Maja

 
Jag gillar att ha ett pyssel igång. Att det alltid finns något att göra bortsett från allt det "vanliga". Jag pysslar helt enkelt för pysslandets skull. Olika pyssel ligger på olika ställen på rolighetsskalan och om resultatet blir bra är det bara en bonus!
Det senaste är som ni ser en skål i papier-mache. Tidningspapper underst och sen godispapper. Kanske just för att ha godis i!? ;) Den är inte helt klar för pappret sitter inte helt fast överallt, det "flärpar" liksom. Men jag hoppas kunna fixa det med ett starkare lim eller något... Inte heller den här gången blev det riktigt som jag hade tänkt, men lite rolig känns den! :)


Planen för dagen:
Skjutsa lillasyrran till skolan om en stund.
Duscha, äta osv. osv.
Ta bilen in till stan och bussen till universitet.
Lyssna på konstföreläsning.
Åka buss hem.
Vara hemma ett litet tag.
Åka in till stan för att äta tillsammans med Moa.
Avsluta dagen med mina favoritprogram - Sveriges Mästerkock och Mia på Grötö.
 
Det ser ju ut som en himla bra onsdag!
 
Maja.

Fotogrupp Motala

Kategori: Maja

 
Som ni vet tycker jag om att fotografera. Det är verkligen bland det bästa jag vet att ta en promenad med kameran i handen och jag gör det ofta. En dag slogs jag av en tanke; varför inte skapa en fotogrupp!? Ett gäng fotoglada som tillsammans gör små fotoutflykter, vore inte det en lajbans idé!? Jag kom fram till att det var det och nu har jag skapat en grupp. Jag gjorde helt enkelt ett grupp på facebook, Fotogrupp Motala, och bjöd in två personer som jag inte känner särskilt väl alls men som jag vet är intresserade av foto och de var intresserade av att vara med i gruppen. Kul! Jag ser framför mig hur denna lilla grupp kommer växa och hur vi tillsammans kommer ströva omkring någonstans med våra kameror och allt bara för att jag fick en idé, tog tag i den och gjorde den till verklighet och fick med personer som i sin tur fick med personer osv.
Haha, jag skriver som om det är värsta grejen men det känns väldigt kul! :)
Så om du som läser detta är en fotointresserad filur och finns ganska nära mig så är du mer än välkommen i Fotogrupp Motala! :)
 
Maja.

Jag tycker om mitt rum.

Kategori: Maja

 
Ni vet säkert vid det här laget att jag verkligen tycker om mitt rum. Jag har tagit många bilder som den ovan. Med lavalampan som jag fick av syrran i julklapp, lampskärmen som jag har pysslat ihop själv och den mysiga ljusslingan.
 
Nu har det kommit några nytillskott tll rummet. En klocka och mitt lilla konstverkt bredvid spegeln:
 
Sex stycken A4-foton bakom glas:
 
Och en växt på en barstol bakom skrivbordet:
 
Lite mer hemtrevligt helt enkelt!
 
Trevlig tisdag!
 
Maja.

Jag sprang ifatt solnedgången

Kategori: Maja

 
 
 
 
Jag sprang ifatt solnedgången.
Men jag springer inte ifatt dig.
Eller dig.
Det enda jag vill springa ifatt är solnedgången.

Maja.

Nätkärlek

Kategori: Maja

 
Ni har säkert ockå hört om näthatet, främst mot kvinnor, nu i veckan. Det är lätt att skriva vad tusan som helst när man sitter tryggt och ensam bakom en skärm. Det är lätt att skriva massa skit och elakheter. Men det är också lätt att sprida nätkärlek! Gå till anonymnatkarlek.se och skicka iväg lite kärlek till någon du tycker om vettja! :)
 
Maja.

Fina

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Maja.

Dream oooon

Kategori: Maja

 
En dröm. Jag åker buss. Vi åker på vägen som leder hem till mig. Jag sitter i sätet bakom två personer som inte alls hör ihop i verkliga livet. Hon går förbi i gången och samtidigt som hon går förbi pratar hon med en av killarna framför mig om hur någon av dom ska komma in hos den andra. Hon försvinner. Sen ska jag av. Jag säger hej då argt och går av bussen. Sen springer jag framför bussen för att jag vill att han ska se vart jag bor. För han vet ju ingenting.
Ny dröm.
 
Drömmar är konstiga. Men spännande. På något sätt betyder det väl något antar jag, vad man drömmer...
 
Maja.

Smultronstrå i sommarhand

Kategori: Maja

Bild: Det fina med foton är hur det avbildar något som det var, det fina med konst är att det får vara lite hur som helst och det fina med träningsvärk är att den känns när man skrattar... ;)
 
Konstverket är klart. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt... Men på något vis lite fräsigt ändå. Och jag tycker att mina väggar ser ut som vita fängelseväggar så jag måste hitta på mer saker att sätta upp. Ska jag sätta upp Smultronstrå i sommarhand förresten?
 
Maja.

Äter, pluggar och drömmer mig bort (lite)

Kategori: Maja

Det är vinter. Och det ska vara vinter nu. Men jag kan inte låta bli att drömma mig till sommaren ibland.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nej, nu ska jag äta klart och sen fortsätta plugga. Och när det inte är så kul att plugga försöker jag tänka att det är ju kul om det går bra med plugget.
 
Maja.

Från foto till tygmosaiktavla

Kategori: Maja

Igår började jag med ett nytt pyssel! Grunden är ett foto jag tycker om. Ett fint somrigt, med ett gött smultronstrå hängande i en sommarhand. Jag tar motivet och gör det till en tygmosaiktavla!
 
Fotot och tyger:
 
Jag började med att lägga blåa tygbitar i en ram:
 
Och snart har jag täckt hela ytan:
 
Sen ska jag klippa till små röda smultronbitar och hudfärgsaktiga handbitar och själva strået ska nog vara av garn kanske... Och sen måste jag ju limma fast allt och på något sätt spänna på konstverket på någon slags skiva. Jag tror det kan bli fint, men jag är inte säker... ;) Det får vi se när det är klart!
 
Maja.

Älskade snigelpost

Kategori: Maja

 
Igår hände något fint. Jag fick ett brev. Ett riktigt brev. Ett kuvert att öppna. Ett papper att hålla i handen. Handskrivna bokstäver, ord och meningar. Det är något riktigt fint med ett riktigt brev. Jag önskar att snigelposten aldrig dör ut och att alla hade en brevvän!
 
 
När detta trillar ut på bloggen är jag på universitetet och lyssnar intresserat på en konstföreläsning. Ibland får jag för mig att tidsinställa inlägg nämligen. Hoppas att ni, och jag, har en fin onsdag! ;)
 
Maja.

femte

Kategori: Maja

Jag tror allt att det har tillat in någon ny läsare här den senaste tiden. Kul! Jag bloggar först och främst för mig själv och nära och kära för att visa vad jag håller på med. Men det är klart att det är kul när statistikkurvan svänger uppåt! :) 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det tisdag och jag har inget på universitetet att göra. Så jag är hemma. Jag sov lagom länge, roade mig vid datorn ganska länge, fejade lite i köket, lagade och åt god lunch, tog en promenad och tog fotona ovan och nu är det strax dax att läsa historia. Ikväll är det träning.
 
Träningen är verkligen ett fint inslag i min vardag! Tisdag är det spinning, torsdag är det boxpass med Moa och söndag är det spinning igen. Det är ju alltid kul att känna att man orkar mer och också att med tiden se resultat på själva kroppen, men jag vet att det inte är det bästa och viktigaste med min träning för då hade jag med säkerhet haft det kämpigare att komma dit. Det bästa med träningen är att komma iväg två timmar på kvällen och jag tycker att själva träningen är rolig!
Det blir också en hel del promenader i veckan och jag försöker tänka liiite på vad jag äter. Men jag kör absolut inte med något förbud eller liknande för jag älskar glass och bearniesås (inte ihop) och jag tror på att äta det man tycker är gott ändå. För det är man värd! :)
 
Nej, plugg var det och träning ikväll som sagt!
Ha en go´ tisdag!
 
Maja

04

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Idag har jag haft jeans för första gången på år. Gröna förstås. Och nu snöar det. Jag är inte säker på vad jag tycker om det. Och jag får sms som jag inte vet vad jag ska svara på. Och det är måndag igen.

Maja.

Allting har ett mönster och det är därför jag tror på ödet

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allting har ett mönster och det är därför jag tror på ödet.
 
 
Maja.

Lördagen

Kategori: Maja

 
 
 
Django Unchained var bra. Ett tag var det lite mycket blodsplash för min smak, men själva storyn var bra! Och jag gillade musiken och att filmen liksom var lite rolig mitt i allt det allvarliga. Helt klart sevärd! Så tack Mia och Emma för en lyckad biotillställning. När bion var slut hade jag missat bussen jag hade tänkt ta så jag hamnade på en Pub, De Klomp, med Mia och Emma och en klasskompis vid namn Ola där jag umgicks lite med de fram till att nästa buss skulle gå. Trevligt!
 
Och just det, jag shoppade faktiskt en del igår med. Det kanske jag skulle visa för er vid ett senare tillfälle!? Vi får se.
 
Maja.

Finaste kvällen med finaste vännen

Kategori: Maja

Bild: Restuarangmys med bästa vännen!
 
Moa och jag hade en så lyckad kväll igår så det var fantastiskt! Vi år på Zhenwei, jättemumsigt! Vi tog också efterrätt, friterad glass! Sen åkte vi hem till mig och myste framför en film och sen lite tv innan Moa åkte hem. Jag kunde inte önskat mig en finare kväll! Tack bästis!
 
Idag blir det försök till uppdatering av garderob i Linköping tillsammans med mamma och lillasyster och sen blir jag kvar där och få ta bussen hem senare för jag ska på bio med Mia och Emma från klassen. Blir nog en bra dag idag också, eller hur!? :)
 
Hoppas att ni också har en fin helg!
 
Maja.

Jag behöver inte säga någonting

Kategori: Maja

Skrev någonting först. Publicerade. Skriver om nu. Något helt annat.
 
Det är jag som skriver "vi hörs"
Men jag hör inte av mig
Jag vet, det är inte jag
Men jag måste se det utifrån, bli någon annan ett tag
Och det bästa är att jag inte känner att jag borde bara för att
Jag behöver inte säga någonting
 
 
Ikväll ska jag ha en så otroligt mysig kväll med en av de av finaste vänner.

Maja.