majjaeriksson

Ledig fredag

Kategori: Maja

Nej, nu är det dags för ett gammalt hederligt vad-har-jag-gjort-idag-inlägg. 

Jag har ledig fredag (eftersom jag jobbade i lördags) och planen är att ha en riktigt njutig en. Jag börjar skriva detta klockan 8.57. Jag har vaknat till snö och har té i koppen.

(null)

Klockan 11.06. Jag känner mig så oerhört nöjd över att just denna fredag är en ledig fredag. Här ska handlas fika och det pyntas och mysas. Jag och syrran ska alldeles strax ge oss ut och möta solen. Vet inte ens när det hände senast?
(null)

Klockan 14.24. Nu har Ellen och jag handlat, lagat och ätit lunch och pyntat. Inte med tomtar men med ljusstakar och stjärnor. Det gick över förväntan måste jag säga och blev riktigt fint. Nu vill jag nästan att det ska bli mörkt igen så att man får tända upp.
(null)

Om en timme ska jag möta Moa vid tåget och så ska vi gå hem hit för lite mellisfika.

(null)

Och vips så var klockan visst 18.40. Jag såg solen gå ner och sen mötte jag Moa och vi hade som alltid en så fin stund. Pratade som bara vi gör och skiljdes åt med löftet att ses snart igen. Vår vänskap är livet.<3

(null)

Och här tänker jag att jag nöjer mig och publicerar. Jag slängde precis in några bakpotatisar i ugnen som ska avnjutas med Ellen och Philip sen och så blir det idolmys i vanlig fredagsordning.

Vilken skön och bra dag det har varit och är.

Maja. 

Livstecken!

Kategori: Maja

Nämen hej!
 
Är det den längsta bloggpausen sen jag började i mars 2009? Jag tror nästan det. Det var ingen medveten paus egentligen, livet har bara rullat på och det har inte blivit av att jag har skrivit något här helt enkelt. Men nu kände jag att det var dags att lämna ett livstecken iallafall.
 
Jag har nu jobbat tre veckor på mitt nya jobb, vilket för mig låter ganska lite för det känns som att jag har kommit in i det rätt bra redan och på ett sätt som att jag har jobbat här längre än så. Till skillnad från perioden på skolbibliotek känner jag att jag vet vad jag ska göra, att jag behövs och att det är ett inspirerande och kul arbete. Jag tycker också att pendlandet har fungerat bra och att jag har kommit in i det. Många har nog inställningen att det bara är negativt och jobbigt att pendla, men jag tänker inte börja klaga redan. ;) Jag är en rutinmänniska och tänker också som så att jag just nu är i ett skede i livet där jobbet liksom ska prioriteras eftersom jag är nyutbildad och vill komma igång och in i yrkeslivet. Och då får det helt enkelt kosta lite pendlingstid. Sen kanske jag inte vill pendla hela livet, men allt har sin tid och just nu känner jag att min vardag gärna kan få se ut som den gör.
 
Jag kan berätta lite om hur min vecka ser ut också innan jag lämnar igen. Förra veckan var en sexdagarsvecka då jag jobbade lördag, vilket innebär att den här veckan blir desto mjukare med en ledig fredag.
 
Idag: 8-16.30
Tisdag: 10.15-19.30
Onsdag: 8-16.30
Torsdag: Konferens i Norrköping med två kollegor. Bildberättande & konsten att läsa bilder heter den och håller på 9-16.30. Vet inte alls vad jag ska förvänta mig där men det blir skönt med ett annorlunda inslag i vardagen.
Fredag: Ledig.
Lördag: Ledig, fast vi ska till berättarmässan TellUs i Linköping och sen äta med jobbet efteråt.
 
Och på söndag ska det adventspyntas hemma. Känns som att många cravar juleljus mer än nånsin i år?
 
Vi hörs snart igen. Lovar.
 
Maja.

Håleberget

Kategori: Maja


(null)

(null)

(null)

(null)

Vi andades novemberluft uppe på Håleberget tidigare idag. Blickade ut över världen nedanför men såg inte mycket alls. Temperaturen var perfekt. Vi pratade om saker som varför ekorre heter just ekorre och vad det vore mer logiskt om det hette (sa vi granråtta?). Och så lämnade vi en bild för någon annan att hitta. 

Fint så.

Och än är inte helgen slut.

Maja.

Det blir bra

Kategori: Maja

(null)
Fia med katt.

God kväll!

Jag sitter i sängen med en tékopp bredvid mig. Jag har jobbat en halv dag och en hel dag nu och det känns fint. Det känns riktigt behagligt och kul att vara tillbaka i folkbiblioteksvärlden och skönt att jag har erfarenhet av biblioteksjobb tidigare. Det räcker liksom med att kollegorna, rutinerna och lokalen är nya för mig. 

Vi kollade på mitt schema (för resten av året) idag och pusslade med timmar och kvartar för att anpassa efter pendeln, så den biten känns också bra nu. 

På tisdagar kommer jag jobba till stängning vilket innebär att det blir lite sovmorgon (och så också imorgon), vilket känns skönt. Jag tror att det blir perfekt att ha just tisdagen som en senare-dag.

Ja, jag tror att det blir bra detta. :)

Maja.