majjaeriksson

Årets första månad.

Kategori: Maja

En favorit från januari.
 
Idag när jag promenerade in till stan (nästan 1 timme), slogs jag av att det är sista januari idag och vilken bra månad det har varit. Jag tycker att det är viktigt att leva i nuet och ha tankar om framtiden, men det kan vara riktigt fint att snegla bakåt ibland. Januari och 2013 välkomnandes tillsammans med två favoritfamiljer, min egen och familjen Wik. Och sen har det rullat på:
Jag såg Berättelsen om Pi på bio med Moa.
Det var promenad och snack med Lovisa.
Jag tog upp kontakten och fikade med Calle som jag inte hade träffat på 4-5 år.
Jag hade fyra tentor på två veckor, och jag är 99,99 % säker på att jag klarade tre av dom.
Släktmiddag hos Magnus och Helene.
Fikade med Moa.
Tog upp träningen och nu är jag igång med spinning och box igen.
Lunchade och såg på hockey med storasyrran i Mjölby.
Fikade med Anneli.
Har börjat läsa termin 2.
Fredagsmys och övernattning hos Carro i Tranås.
Julgransplundring hos mormor och morfar.
 
Och då är det här bara "stora" saker som står i almanackan! Vilken bra månad jag har haft ändå och vad mycket som har hänt egentligen. Jag tror att det kan vara bra att kolla tillbaka och uppskatta det man har liksom!
 
Just nu befinner jag mig i en datasal på universitetet (vi slutade tidigare), ikväll blir det box med Moa och det känns som ett bra sätt att avsluta årets första månad på. Och när jag tittar framåt anar jag att februari också blir en bra månad! ;) Häng på!
 
Maja.

Men vad är inte ett tecken när man känner så här?

Kategori: Maja


 
 
Idag var det konstföreläsning. Jag tycker att konsten är roligast. Det är kul och intressant att se målningar och byggnader och höra historien bakom och vad som är speciellt för den tiden och den platsen. Jag gillar konsten!
Jag gillar skolan. Jag tycker att jag har det bra. Och jag klarade tre av fyra tentor och känner mig stolt och nöjd över det. Jag visste att historian skulle bli för mycket och visst, det känns kämpigt att inte kunna bocka av den, men jag får göra mitt bästa för att kunna göra det efter omtentan helt enkelt.
Nu har vi iallafall satt igång med termin två och det känns bra med en liten nystart så där! Jag trivs i klassen också. Känner liksom att vi alla är ett härligt gäng och det är många som jag liksom pratar med och tycker om. Sååå ja, det känns bra.
Och på tal om skolan... jag måste försöka läsa en filosofitext på engelska nu!
 
Maja.

En semla till mig och en semla till dig

Kategori: Maja

 
 
 
Idag när jag hade hämtat lillasyster så åkte vi och köpte semlegrejer. Vi gjorde inte bullarna liksom, men vi vispade grädde och mosade mandelmassa och skar lagom stora lock. Det blev gott. Det är fint med semlor och min lillasyster är fin.
 
Hoppas att ni har en fin tisdag!
 
Maja.

Att vända på känslan.

Kategori: Maja

Utanför fönstret just nu.
 
Ni vet hur man speciellt framemot söndageftermiddagen kan drabbas av någon trist söndagskänsla då allt känns lite tyngre än vanligt och man kanske är lite nere!? Jag drabbades av detta igår. Men jag kom ur det! Och ni ska få veta hur. Jag smsade med mer än en vän varav den ena skrev "vi klarar det mesta" och den andra sa att jag måste tro på mig själv och se ljuset i tunneln för oftast är ju tunneln inte så lång. Vännerna hjälpte mig att vända på humöret. Och jag tränande också, ett härligt spinningpass där svetten fick rinna lite som den ville. Träningen hjälpte mig att vända på känslan. Och på träningen träffade jag Moa, men fina vän som alltid är positiv och hjälper mig att fokusera på just det positiva. Moa hjälpte mig att vända på humöret. Hemma igen spenderade jag kvällen i lillasysters rum, med lillayster och lite choklad. Och där vände det ytterligare ett snäpp. När jag sedan gick och la mig var jag gladare och lättare än några timmar tidigare.
 
Nu är det ny vecka!
 
Maja.

Det är som att inte riktigt veta vad man vill.

Kategori: Maja

Ser ni eken? Jag gick ut till den idag. Och sen gick jag hem igen.
Idag är en sån där dag då jag känner mig lite sådär fundersam, inte på något särskillt utan på allt och inget och livet i allmänhet. Det är väl en liten söndagsgrej antar jag. Och just nu upptäckte jag att min reservplats till spinningen klockan 17 har blivit en riktig plats. Gött! Precis vad jag behöver! Hoppas att ni också känner att söndagen ger er lite av det ni behöver idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Mys hos Carro

Kategori: Maja

 
Hallonpaj, kvällspromenad, godis, Lejonkungen och naturgodis i frukostyoghurten. Ganska så mycket fint!
 
Maja.

32 minuter macro

Kategori: Maja

 
Eftersom åtminstone jag själv och min trognaste läsare Freja tyckte om macrofotona sist, gav jag det igår ett nytt försök. Lite av resultatet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska jag åka direkt från Linköping till Tranås och Carro! Så jag återkommer nog imorgon med lite mysmobilbilder!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Gräspojken

Kategori: Maja

 
I julklapp fick jag några böcker. En bok är en mycket bra present! Men i detta fall kunde jag inte börja njuta av denna sortens klappar direkt då det var studenlitteratur som gällde. Men så fort det första lasset med tentor var över slängde jag mig in i boken Gräspojken av Christer i P3 Christer Lundberg. Det var en tokig bok. Härlig och knäpp. Jag har valt ut några små stycken för att visa er hur tokig, härlig och knäpp den är och kanske få er att vilja läsa hela boken.
 
 
 
 
Heltokig bok!
 
Det bästa med böcker är att den ena inte är den andra lik och nu väntar en ny julklappsbok på mig. Men den får vila lite för nu ska jag göra lite saker som att städa mitt rum och skriva ut skolpapper.
 
Ikväll blir det boxpass med Moa, så kul! :)
 
Maja.

You want me down on earth, but i am up in space

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Maja.

Sprak sprak sa veden

Kategori: Maja

 
En stor del av gårdagen spenderades i det blåa rummet med kakelugnen. Jag lyckades få igång en brasa och kanske var det just det att jag själv hade lyckats få liv i elden som gjorde att jag inte kunde låta den dö. Så jag satt där. Jag bloggade. Läste. La in mer ved. Lyssnade på Mia Skäringer och lite på Hanna Hellqvist. Åt lunch. Fyllde på med vedklabbar. Satt. Lyssnade på musik. Ritade. Kollade ut. Kollade in i elden. Satt.
 
På kvällen blev det lite mera fart för då var jag tillbaka på spinningcykeln efter jul- och tentauppehåll. Skönt!
 
Klockan 10 vandrar jag in till stan för att ta bussen till universitetet och konstföreläsning.
 
Visst har jag det rätt bra!? Hoppas att ni också har det!
 
Maja.

Dimma

Kategori: Maja

Kände att jag var tvungen att bränna av två inlägg idag!
 
Jag kikade nämligen ut och fick syn på riktigt gulliga småfåglar på matbollen:
 
Och plötsligt kändes det bråttom för mig att ta mig ut i dimman:
 
 
Jag tog med mig stativet så att jag kunde bevisa att jag varit där också:
 
 
Underbart ju!
 
Det var allt för idag! ;)
 
Maja.
 

Blommor och godkänt.

Kategori: Maja

En dag fick jag syn på pappas ölflaskor och tyckte att de var söta och fina:
 
Så efter att jag hade diskat bort öllukten och pillat bort etiketterna köpte jag blommor (riktiga!) och nu är det så här fint i mitt fönster:
 
 
Och en annan fin sak från igår: Jag blev godkänd på konsttentan! :)
 
Ha en fin tisdag!
 
Maja.

"Tänkte på dig. Om du nu försöker komma över mig är det väl inte bra att träffas?"

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Idag när jag hade vaknat till kände jag mig sugen på att gå ut och fota lite. Meeeen, jag kände liksom att jag behövde tänka ut en plan så det inte blev precis som vanligt. Jag kom på att jag skulle skruva på macroobjektivet, som jag tycker om men tyvärr inte använder så ofta. Det är liksom lite klurigt det där med macro, tycker jag. Och det blev heller inte idag riktigt som jag hade tänkt, men några foton hade något som fastnade hos mig. Speciellt de tre översta, med bären. Någon som har en åsikt?
 
Maja.

Varje mål är en liten stund av glädje

Kategori: Maja

 
Har ni tänkt på vad fint det är med vinter? Det har jag. Det är lätt att vara lite hård mot vintern, men idag är jag snäll mot den. Idag körde jag till Mjölby av alla ställen. Där hämtade jag storasyster vid ishallen och sen åkte vi in till stan i Mjölby och åt grillad macka till lunch och jag köpte nya kollegieblock. Sen åkte vi tillbaka till ishallen och jag värmde min filt lite på toan. Och sen var det match. Tyvärr vann Mjölby med 3-2 över Norrköping, men det var iallafall lite spännande på slutet. Och vi hade en fin systerdag, Lisa och jag. Tack syrran!
 
Maja.
 
 

I tio minus och efter ett hej då

Kategori: Maja

I strumpbyxor med fleecefoder (ja det är fantastiskt) gav jag mig ut med kameraväskan över axeln.
"Det måste vara tacksamt idag, att fota. Det är såååå vackert" sa en hurtig dam som jag mötte.
Jag kunde inte säga emot.
 
Jag gick över Staffanstorp, där det alltid är så fint. Men lite extra en dag som denna. Sen hamnade jag vid strömmen och Charlottenborgsslott och sen gick jag vidare till stan där jag hyrde filmer och sen kunde jag ta bilen utanför pappas jobb och åka hem. Ganska bra gjort av mig, eller hur!?
 
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Som ord i luften

Kategori: Maja

 
1 och 2 - Jag vs. Pepparkakshuset. Jag vann.
3 - Pluggstund framför brasan. Ganska mysigt ändå.
4 - Mat en dag.Ugnspannkaka med bär. Mums!
5 - Vinterskor och sockar. Mysigt!
6 - God fika när jag fikade med Moa igår.
 
Och sista tentan är gjord, nej förrsten: OCH SISTA TENTAN ÄR GJORD!!! Det var bättre! ;) Håll tummarna för resultaten mina så är nu gulliga!
 
Maja.

Kvadratisk snö

Kategori: Maja

Detta mötte mig när jag gick ut:
 
Här ramlade jag:
 
Vid utsikten såg man inte så mycket utsikt:
 
Snön vräkte ner:
 
Men trots vädret var det fler som vågade sig ut:
 
 
Vägen var sne, hela världen var sne:
 
Nej, då var det litteraturvetenskap ja.
 
Maja.

Snart kommer solen igen

Kategori: Maja

Tjena!
Då är man anmäld till omtenta. Idag gick det inte vägen. Men läppen hänger inte jättelångt ner för det. Jag var liksom beredd. Historian har känts oerhört tung och jobbig och det uppepå de andra tre ämnena och idag hade jag otur, det jag kunde kom icke. Så det blir omtenta. Och nu försöker jag ladda upp inför torsdag och sista, litteraturen. Men mest struntar jag i allt nu ikväll. Ska laga mig något nu och sen bara lägga mig ner och se på något på typ kanal5play, bara se och se och se och försvinna bort lite. Och så vet jag inte om jag ska smsa en person ikväll, fast det jag skrev sist betydde nog att jag skulle höra av mig. Men jag vet inte. Är lite småless på allt och låter mig vara det idag. Imorgon är det nya tag.
 
Avslutar med några favoriter från en underbar stund i somras, kanske muntrar det upp!?
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det muntrade faktiskt upp!
 
Ha det fint!
 
Maja.

Det är jag, okej?

Kategori: Maja

 
Okej, jag vet inte hur min ursäkt till det ni ser ovan låter... ;)
 
Och jag tänker inte heller be om ursäkt för rätt tråkiga inlägg. För det är mest synd om mig!

Maja.

Lamppyssel!

Kategori: Maja

 
 
 
Har ni sett vad fint jag fixade till det igår? Det blev en snajdig lampskärm av såna där plastband. Jag måste dock erkänna att det var mammas idé. Men själva skapandet och designen ligger ju jag bakom. Så den delen av äran tar jag åt mig med gott samvete! ;)
 
Jag tycker verkligen att mtt rum är mysigt. Iallafall på kvällarna. Och det är ju mest då jag är där, så det är ju bra. :)
 
Idag väntar historieplugg och ikväll är det lite släktträff.
 
Maja.

En liten sommarlängtan

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Tänk om det hade varit sommar så jag kunde ligga på en filt i gräset och pluggat...
Det får nog bli inne ändå. Och filten över mig istället för under.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Jag följde stora gubbspår, jag följde små rådjursspår och jag gick där ingen annan hade gått

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Tog mig en morgonpromenad efter frukost. Det var uppfriskande. Nu ska jag ta tag i plugget inför tenta numero 3, historia. Tack för era peppande ord i dessa tenatatider förresten, det muntrar sannerligen upp! Precis som att ni faktiskt är några som kollar in här varje dag. Ha det fint!
 
Maja.

Och det finns ingen för mig att fixa.

Kategori: Maja

 
Har du känt någon som du har en känsla av att du ska fixa?
Styra upp. Rätta till. Finnas för.
Oavsett vad.
Har du sett för många larviga filmer med förutsägbara slut?
Det har jag.
Jag fortsätter tro att livet är en film och jag viskar ord, tränar på repliker,
som jag kan säga sen.
Men jag säger dom inte och det finns ingen för mig att fixa.
För livet är inte som en film.

Maja.

Platon där och Aristoteles här

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Men vad härligt det är att återse gamla foton egentligen!
 
Jag fick skriva filosofitentan också. Och jag kände mig inte helt blåst den här gången heller. Nu håller jag tummarna för att jag har klarat de här två första, gör det ni också! Jag är inte säker, så jag behöver en del tummar...
 
Maja.

Hej Karma

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Lite mer fint från arkivet. I väntan på nytt.

Jag fick skriva tentan igår - lättnad 1.
Jag kände mig inte helt borta när jag såg vad tentan bjöd på - lättnad 2.
Det kändes helt okej även efter jag lämnat in tentan - lättnad 3.
 
Men efteråt har jag tänkt så mycket att jag inte vet hur det gick längre. Men jag gjorde mitt bästa och nu är det bara att vänta å se och just det, ladda för de nästkommande tre... Filosofi imorgon.
 
Maja.

Vad vill du?

Kategori: Maja

 
 
 
 
Lite från arkivet.
 
Imorgon har jag den första tentan av fyra. Konsten är först ut. Jag har pluggat bara konst flera dagar i rad nu och det känns bra. Jag har ingen direkt tentaångest eller annan prestationspanik utan nu får det bära eller brista. Det enda jag är lite orolig för är att jag inte ska få skriva. Jag är nämligen inte anmäld till de första två tentorna som man skulle anmäla sig tidigare till än vad vi hade fått information om. Men ni hör ju, skulle jag inte få skriva så är det ju inte mitt fel och inget jag kan göra något åt. Men ni kan ju hålla era tummar för mig imorgon eftermiddag.
 
Maja.

Lördag.

Kategori: Maja

Om man är positiv så kan man ibland glimta det fina i att halka omkring lite.
 
Och kolla vilket gulligt fågelbo jag hittade. Litet som en knuten hand.
 
Och vilket läge sen! Ungefär som vårat.
 
Stam.
 
Strå.
 
Det var fint att träffa Calle igår. Jag var jättenervös innan för det var ju trots allt snart 5 år sedan och han var viktig. Men nervositeten släppte fort. Han var sig lik och det finaste, efter att ha hans namn i kontaktlistan igen, var att vi pratade lite gamla minnen. Som hur fasen jag vågade åka bakom honom på hans moppe i 80 km/h! :O Jag måste verkligen ha litat på honom, för jag minns inte alls att jag var rädd då. Men nu när vi pratade om det kom vi fram till att det var tur att vi satt där i livet idag. Haha. Det var en trevlig stund!
 
Idag är det plugg (chockad?) och ikväll blir det lite fotbollscupkollande med Ellen och Per.
 
Maja.

Världen utanför

Kategori: Maja

 
 
Så här ser världen ut nu. Ganska trist.
 
Igår promenerade jag med min fina vän Lovisa och det var himla fint. Vi pratade om val, pirriga möten, filmer och utmaningar. När jag har pratat med Lovisa känner jag mig starkare, samtidigt som jag känner att det är okej att känna sig liten ibland. Hon är himla bra hon och vi förstår varandra så bra.
 
Just nu sitter jag och pluggar lite arkitekturtermer och senare ska jag träffa gamle Calle. Spännande!
 
Maja.

Berättelsen om Pi

Kategori: Maja

 
Moa och jag var på bio igår, Berättelsen om Pi. Den var bra. Fin. Bio är så himla bra! Moa är så himla bra. Mysig ikväll!
 
Maja.

Vi gjorde det igen!

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi gjorde det igen! En himla lyckad meny och en attans trevlig kväll. Jag tycker om er, ni inblandade!
 
Första veckan på mitt 2013 kommer till stor del bestå av plugg. Men jag ska fixa det så fint för mig att jag får blanda upp det med lite annat. Tror plugget går bättre då med. Imorgon t.ex. ska Moa och jag gå på bio, vi ska se Berättelsen om Pi. Och på fredag ska jag träffa en gammal vän som jag inte träffat eller pratat med på 4-5 år... *gulp*, det blir spännande!
2013 blir spännande!
 
Maja.