majjaeriksson

Moster Maja

Kategori: Maja

Hallå där!
 
Igår vabbade ju Ellen och jag Vera. Lisa åkte vid sju på morgonen och kom hem vid halv tre och självklart gick det jättebra. Vera är verkligen inte svår att ha att göra med. Det jag var lite orolig över innan var att jag för första gången skulle få henne att sova middag. Jag har nog alltid sett mig som någon som är bra med barn, men då snarare som en lekmoster än någon som gör viktiga och mindre roliga saker som att få ett barn att sova. Men, det gick... Efter 40 minuter, 5 och en halv bok, en kisspaus och ett sängbyte så somnade hon äntligen och jag kunde stolt smyga ut. ;)
 
Nog babblat, vi avslutar med några bilder på busungen!
 
 
 
 
 
Nog ser det ut som att hon även tycker att Moster Ellen (som sitter där i soffan) är helt okej.<3
 
Och på lördag ska vi alla ses igen.
 
Maja.
 

Fin dejt

Kategori: Maja

Hej igen!
 
Som lovat är jag idag tillbaka med mer Vätternvyer och ätbart. ;)
 
Philip och jag åkte upp till Toka igår vid femtiden kanske. Kånkade ner kanoten till vattnet och paddlade till andra sidan.
 
 
Visste ni förresten att det var både internationella burgardagen och den stressfria dagen igår? Vi passade på att fira båda. Svårt att vara stressad i en sån där miljö ändå.
 
Vi chillade loss. Jag täckte mina brända smalben och vi stressade inte det minsta. Startade vår lilla grill. Grillade. Och åt burgare.
 
Och paddlade hem i precis rätt soltid någon gång efter åtta.
 
När vi åkte iväg i bilen hade solen försvunnit bakom det där mörka och vi konstaterade att vi hade haft en mycket fin middagsdejt.<3
 
Idag har jag varit ute och joggat på morgonen. Vecka 5, dag 1 - check! Jag orkar mer och mer, men är fortfarande på det stadiet där jag är stolt över att jag lämnar läggan med träningskläder tre dagar i veckan. ;)
 
Vad händer resten av veckan då?
Jo, idag ska jag jobba tre små eftermiddagstimmar och efter det ska jag faktiskt inte åka hem utan till Nyköping. Ellen och jag ska nämligen vara vabbande mostrar imorgon. Det kommer ju bli riktigt mysigt. På torsdag ska jag få klart en inlämningsuppgift och på fredag ska jag jobba fyra timmar. Och på lördag är det dags för hamburgertävling del 1 av 4. Så spännande att se vad man blir bjuden på där. :)
 
Bra vecka ändå! Återkommer med vabbrapport imorgon.
 
Maja.

Jag lever!

Kategori: Maja

Det var värst vad dålig uppdatering det var här då. Jag får väl skylla på vädret. Det är ju inte helt lätt med arbets/plugg/blogg- moral när det är sån här sommar va. Man vill ju ännu mer än vanligt bara glassa runt. Och egentligen är det väl mest det jag gör och planerar att fortsätta göra. Sen får man väl klämma in liten måsten för att man måste helt enkelt....
 
I lördags glassade jag och lillasyster ute på Vättern. Vi tog en liten sväng medan föräldrarna gjorde lite nytta vid bryggan. Och det var så himla fint. Livets paddeltur tror jag.<3
 
 
 
Och igår var jag vid Toka igen och där bjöd moster på salladslunch. "Lilla My passar Maja" sa hon och serverade mig dryck. Är inte helt säker på att det är positivt att liknas med Lilla My, men man får ju tolka det lite som man vill tänker jag. ;)
 
Något annat som har hänt sen sist är att jag har fått syn på en liten tomat på balkongen. Känner mig så stolt! Men den får ju gärna växa till sig lite och det får gärna komma några fler. Men det ser ju ändå lovande ut för Projekt Solvarm tomat på balkong.
 
Planen för denna eftermiddag och kväll är att åka till Vättern igen. Philip och jag tänkte paddla och grilla. Så jag återkommer väl med Vätternvyer och mat imorgon igen då. Jag får skylla på vädret. ;)
 
Maja.

Kö, middag och mästerfotograf

Kategori: Maja

God morgon!
 
Igår vaccinerade vi oss mot TBE. Fästingbussen var vid Maxi och då var det många som passade på. Jag tror att vi köade en timme ungefär. Och vi ska göra om det igen om fyra veckor för spruta 2.... Men hellre köa och betala än att få någon otäck sjukdom.
 
På kvällen åt vi lite-av-varje-middag.
 
Middagen kvällen innan, i tisdags, var inte dum den heller. Då var vi i Pariserviken och grillade hamburgare.
 
Jag glömde mobilen hemma, men Philip passade på att ta mästerliga mobilfotografier i smyg.
 
 
 
Alltså dagarna och kvällarna dessa tider. Låt detta hålla i sig.<3
 
Maja.

Kvällspromenaden

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Kanske bor världens keligaste katt på just vår gata. Alltid när vi går ut spejar vi efter honom. Och ofta är han där. Sitter under den röda bilen och kilar fram så fort han ser oss. Gnider sig mot våra ben och händer och vill inte att vi ska fortsätta gå. Det vill inte alltid vi heller.
 
Tyvärr kunde vi ju inte ha katter som sambos, men vilken tur då att vi har en så himla gó granne i Knutte Katt, som kan fylla upp våra kattgosmätare när det är akut brist.
 
Maja.

Årets första dopp

Kategori: Maja

 
Jajemen, igår, den 20 maj checkade jag av årets första dopp! I älskade Tokanäset där jag spenderat alla livets somrar, mer eller mindre. Intill den stora stenen som vi kanske någon gång försökte klättra upp på, men som allra mest bara är symbolen och kännetecknet för våran plats. Jag ska väl erkänna att jag inte doppade huvudet och att jag var ganska snabbt i och ännu snabbare upp. Ingen hade hunnit hänga i sin termometer än, men jag gissar på 14,8 grader. Max. Men man ångrar aldrig ett dopp.
 
Maja.

Hoppas att jag...

Kategori: Maja

...lika ivrigt som idag skyndar mot solnedgången när jag är 80 år också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Avokado!

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
Man skulle utan särskilt många argument kunna argumentera för att jag inte har tid att blogga just nu. Men här är jag!
 
Igår bekände kursansvarige på en av kurserna att det nog blivit lite tajt till inlämningsdatum för slutuppgiften, första inlämningsdatum är fortfarande på måndag klockan 8, men omtentatillfälle nummer 1 blir redan den 21 juni. Det vore ju självklart skönt att bli av med den efter första försöket, men det blev liksom plötsligt lite mindre press på just nu. Vilket känns ganska bra.
 
Därför kände jag att jag hade tid att blogga lite. Jag ska dock in till Linköping för att jobba tre timmar ganska snart, så jag kanske borde återgå till plugget en stund igen. Men först! Låt mig visa er min avokadoplanta!
 
Den 26 februari satte jag två kärnor i vatten.
 
Den 18 mars såg jag att något kikade ut. (Jag har i nuläget slängt den andra då inget hände där).
 
Och i maj har det verkligen exploderat!
 
Den 3 maj:
 
8 maj:
 
Idag:
 
Det är ju kul att följa sådana här utvecklingsfaser! :)
 
Maja.

Godisvädret

Kategori: Maja

 
 
Från gårdagens kvällsutflykt.
 
Det är som att sommaren där ute är en stor skål med godis. Med alla favoritsorterna. Och som att plugget här inne är en tråkig sallad. En torr. Utan mozzarella eller avokado. Den är bara torr liksom. Godisskålen är så nära, men jag måste tvinga mig själv att äta torr sallad. Hur fasen ska det gå till? Hur ska jag kunna äta den här torra salladen som fastnar i tänderna och lämnar äcklig eftersmak när jag hör hur det raffsas i godisskålen? Jag ligger i sängen med datorn framför mig och jag har rullgardinen nerdragen. Jag tänker, bokstavligt talat, låtsas att det regnar, att godiset är slut, iallafall i några timmar. Önska mig lycka till....
 
Maja.

Torsdagshäng och ensamlördag

Kategori: Maja

Hej hej!
 
Det är lördag och jag har hela dagen och kvällen för mig själv. Jag har några små saker jag tänkte pyssla med och sen får jag se vad jag känner för helt enkelt. Dagen började iallafall bra med en fin lördagsfrukost. Äggröra, chokladboll, äppeljuice och kiwi.
 
 
Med en sådan frukost tänker jag att dagen borde bli bra.
 
Även i torsdags var det en bra dag som började med en bra frukost. Det var ju Kristihimmelsfärd och det betyder gökotta med Martin och Lovisa. Jag ska väl erkänna att vi inte gick upp i ottan direkt och att endast en av oss (philip) kan ha hört en gök, men han är inte ens säker. Men det där är ju bara detaljer. Morgonen var väldigt fin.
 
 
 
 
 
Hemma i stan igen släppte vi av Lovisa och Martin och bestämde att vi sammastrålar igen om en timme för att äta lunch i hamnen. Så det gjorde vi. Martin åt fisk, Philip åt burgare och jag och Lovisa åt ceasarsallad. Det kändes nästan som att vi var utomlands när vi satt där vid vattnet i solen.
 
 
 
 
Det var fint det. Nu tänkte jag faktiskt ge mig ut på en liten promenad. Ingen sol i sikte idag tyvärr men det känns helt okej ändå.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Läsutmaningen

Kategori: Maja

Hej! Dags för en läsuppdatering. Jag har läst två böcker sen sist.
 
I bunkerläkarens våld av Isabel Eriksson. Den var lättläst och självklart ganska spännande. Jag kan tycka att det är skönt att läsa något från verkligheten ibland. Även fast denna historia är väldigt overklig på flera sätt förstås.
 
 
Idag läste jag ut Ingen i jämfört med dig av Jonas Brun. Den tyckte jag om! Fin skildring av ungdomen med inslag av lite spänning. Poetisk skriven. Behaglig att läsa.
 
 
Vi kanske skulle ta å kolla på listan och se vilka bokstäver jag har bockat av och vilka jag har kvar? Det gör vi.
 
A - Ayóbámi Adébáyó, Stanna hos mig
B - Jonas Brun, Ingen jämfört med dig
C
D - Anders De La Motte, Slutet på sommaren
E - Isabel Eriksson, I bunkerläkarens våld
F
G
H - Martina Haag, Livet går så fort. Och så långsamt
I - Kazou Ishiguro, Never let me go
J
K - Stephen King, Carrie
L
M - Jojo Moyes, Ensam i Paris och andra historier
N
O - Joyce Carol Oates, Karthago
P
Q
R - Ina Rosvall, Harungen
S - Carolina Setterwall, Låt oss hoppas på det bästa
T
U
V/W - Jeanette Winterson, Det finns annan frukt än apelsiner
X
Y
Z
Å
Ä
Ö
 
Tror du att jag hinner checka av alla innan årets slut? Jag tror det. Jag känner att Q, X, Y oxh Z kan bli en liten utmaning. Utbudet kan ju inte vara jättestort där. Men, på så sätt får jag läsa böcker som jag kanske inte hade läst annars och sånt kan ju vara spännande. :)
 
Maja.

Onsdagen den nionde maj

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag började dagen med att sätta igång lite tvätt. Jag skäms lite över att säga detta, men jag tycker att det forfarande (peppar peppar) är lite småkul att tvätta. Jag känner mig så vuxen när jag gör det och det är ändå så lätt fixat på något sätt. Att dammsuga är ju sjutusen gånger tråkigare och jobbigare. Men tvätten tar jag gärna.
 
Sen gav jag mig ut i Bondebacka en sväng. För joggutmaning dag 2, vecka 2. Än så länge känns det väldigt bra och jag hoppas att jag ska hålla i det. Jag gillar verkligen att komma ut i friska luften på morgonen och liksom ha det gjort sen. På morgonen och förmiddagen är jag som bäst på det mesta, tror jag.
 
 
Sen fick jag lite pluggnytta gjort också. Jag har inget som släpar vilket känns oerhört oerhört skönt, så nu är det "bara" slutuppgifterna kvar. I den ena kursen (den om e-böcker) känns det rätt bra. Där har jag kommit en bit och det är ganska fritt och finns utrymme för att liksom skriva på ganska fritt. I den andra kursen (bibliometri) är det värre. Den kursen är inte min grej. Jag tycker att det är tråkigt och ointressant och därför svårt. Men jag har ändå något slags pluggerfarenhetslugn med mig. Det ska liksom bara gå på något vis.
 
Till lunch åt jag nässelsoppa. Inte så god som sist.
 
Och efter halv ett någon gång hämtade mamma mig. Och vi gasade till Närke med släpkärra där bak. För mamma skulle köpa soffa. Men först hämtade vi moster i Askersund. Och sen åkte vi till Bra & begagnat i Hallsberg där mamma köpte soffa.
 
Jag köpte två klänningar. En blå och en svart. För 50 respektive 40 kronor. Som hittat! Så nöjd. I nuläget förstår jag inte alls varför jag skulle behöva köpa nynya kläder igen. Second hand är ju grejen!
 
När vi var nöjda åkte vi åter till Askersund och där blev det glass i hamnen innan vi skjutsade hem moster.
 
Väl hemma i Östergötland igen följde jag med till landet för grillat!
 
Och innan Philip och jag åkte hem hann en katt somna i mitt knä.<3
 
En helt okej onsdag måste jag säga! :)
 
Maja.

Lunch i solen

Kategori: Maja

Hej från Ljungsbro bibliotek!
 
Det är en varm jobbeftermiddag, men jag skola icke klaga. Imorgon blir en friare dag och dagen efter det med. Och tidigare idag var jag lite mer fri. Jag fick en del plugg gjort på förmiddagen och lagom till lunch kom Philip hem. Så vi gick och köpte plocksallad och åt ute i solen.
 
 
Vi köpte solkräm med för det har man ju känt av dessa dagar att man behöver nu.
 
Sen gick vi en bit längs kanalen tillsammans. Fast vid våran inristning, vid platsen där vi träffades för första gången för drygt fyra år sedan (cheesy, jag vet), skiljdes vi åt. Jag behövde gå hem för att åka till jobb, och Philip kunde fortsätta längs kanalen.
 
Och nu är jag och jobbar som sagt, klockan 14 till 19. Nog hade det varit skönt att vara någon annanstans än här, men jag vill inte klaga, jag har det ju rätt bra.
 
Imorgon blir det en annan slags dag och då ska jag försöka komma ihåg att ta lite små bilder under hela dagen, så att jag på kvällen kan ge er en ordentlig onsdagsrapport. :)
 
Vi hörs!
 
Maja.

Bortskämd av helgen

Kategori: Maja

Hej!
 
Vilken strålande helg! Låt mig ta dig igenom den med hjälp av elva bilder.
 
I fredags jobbade jag i Ljungsbro 10-16 och på kvällen startade vi helgen med fisksoppa!
 
Och igår blev jag bortskämd av mina föräldrar. Pappa hjälpte mig att sätta upp en rullgardin som jag är så nöjd med. Vi har nu äntligen möjligheten att få det helmörkt i sovrummet och inte vakna av ljuset, villket gjorde att jag imorse sov till 9.40. Skönt!
 
Och mamma hade med sig rabarber!
 
Och så kunde jag bli den som skämde bort genom att göra rabarberpaj lagom till det att Philip kom hem från lördagsjobbet. Vi fikade på balkongen! Det var egentligen alldeles för varmt för att dricka té märkte jag...
 
Och sen tog vi en tur till Stadium outlet där vi fyndade träningskläder till mig. Skorna kostade 350 :- och t-shirten och träningstoppen kostade 50 :- respektive 80 :-, riktigt bra köp. Och Philip bjöd! :)
 
Och imorse bjöd jag på scones. Det har nästan blivit en tradtion här hemma med scones på söndagar och sämre traditioner kan man ju verkligen ha.
 
Idag har vi varit ute på tur. Fast lite pumpning, kedjespray och tvätt behövdes först. Denna bild är numera min nya bakgrundsbild på datorn.<3
 
Vi cyklade till landet!
 
Och där solade vi med lille pantern och mamma. Så obeskrivligt jäkla skönt idag. Verkligen en sommardag.
 
Jag plockade nässlor också.
 
Som vi, efter att ha cyklat hem till stan igen, alldeles nyss har njutit av i form av nässelsoppa. Gott!
 
En riktig drömhelg i mina ögon. Såå härligt! Tanken att det vankas både plugg och jobb imorgon skjuter jag ifrån mig i några timmar till.
 
Hörs i veckan!
 
Maja.

Några gröna favoriter

Kategori: Maja

Halloj!
 
Det finns ju en hel del växter här hemma och jag tänkte att det idag är dags att visa er hur det står till med den gröna familjen. Alla är ju inte jätteroliga kanske, men jag gör ett urval och visar några av mina favoriter.
 
Först ut har vi djungelbänken. Jag vet nu att den i mitten, som jag fick av Philip när jag fyllde år, heter Rundkalatea. Jag är lite kluven inför hur/när jag ska göra något åt det stora palettbladet till höger. Jag tycker att den är såå fin med sina rosa och gröna färger, men den blir allt mer lång och gänglig och blek. Men ett tag till är den väl fin som den är, tänker jag.
 
I ett fönster står en avokadokärna. Och där har det börjat hända grejer. När vi kom hem från några dagar i Skottland var det som sticker upp betydligt kortare och torrare och jag trodde faktiskt inte att den skulle repa sig, men den har skjutit i höjden och nu är det visst blad på gång. Kul!
 
Sen har vi den magiska bönan (från TGR) som jag fick från Philips mamma. Den gör sig tyvärr inte så bra på bild, men ni kanske kan ana hur den numera sträcker sig över gardinstången? Tyvärr är det inte så mycket blad utan mest en lång stjälk, men det ska bli spännande att se hur lång den tänker bli.
 
Nyast i familjen är Forellbegonian. Den har sedan första gången jag såg den på instagram varit en drömväxt för mig och häromdagen köpte jag mig helt enkelt en. Visst är den cool?
 
Något annat spännande är broccolin. Ja, jag sådde ju broccolifrön och det har kommit upp massa grönt, men hur det här gröna ska förvandlas till broccoli har jag väldigt svårt att se i nuläget... Men så länge det är grönt och friskt så lever väl hoppet tänker jag?
 
Sist ut idag är mina bonsaiträd. Av lillasyster fick jag ju bonsaifrön och jag tror att det var fem stycken frön som jag petade ner i den lilla krukan. Jag hade inga förväntningar på att överhuvudtaget få se någonting grönt där i, men ganska fort kikade någon upp. Och nu är det fyra stycken! Långt ifrån träd förstås, men ändå. Att följa deras utveckling blir också oerhört spännande. I dagsläget är de typ tre centimeter höga och ser ut som... dill?
 
Ja, det får nog vara dagens gröna rapport. Jag återkommer väl i ämnet när det är dags att skörda broccolin och ansa bonsaiträden. ;)
 
Maja.

Sköna maj välkommen!

Kategori: Maja

God kväll!
 
Man gillar ju våren med alla dess helgdagar som gör långveckor till kortveckor. Höstterminen har mycket att lära där, eller hur? Valborg var dock inget som jag personligen firade. Jag jobbade till stängning och dessutom regnade det på kvällen så ingen brasa blickades det in i. Men den första maj utnyttjades lite bättre. Jag, Philip och Martin tog nämligen en tur till Karlsby.
 
Jag gick dock ifrån grabbarna. Det finns ju en gräns för hur mycket skitsnack (läs: fiske- och alkoholsnack) en annan orkar med. ;)
 
Så jag slog mig ner på en egen klippa för att få lite lugn och ro.
 
Men självklart kom dom snart ifatt och självklart fick Philip napp där jag hade stått och kastat i flera minuter... :/ En liten gädda var hungrig. Martin fick en han med, en lika "stor".
 
 
Sen fick jag gäddslem i min varma choklad för någon var busig med sitt drag.
 
Och så blev det Maj(a)lunch som jag så fyndigt kallade det på instagram. Jag har faktiskt gjort både bröd, muffins och varm choklad själv, så mitt namn förtjänar att namnge måltiden.
 
Sen hörde vi åska. Och sen kom regnet.
 
"Bara ett kast till" sa Philip, samtidigt som åskan kom närmare och regnet ökade.
 
Och när vi satt oss i bilen och börjat köra mot civilisationen så kom verkligen regnet, det var sådär så man knappt ser vägen framför sig. Och en bit haglade det dessutom! Men hem kom vi, och det efter ännu en fin utflykt. :)
 
Idag har jag checkat av joggutmaningsdag nummer 2, tvättat, pluggat lite, jobbat lite och ätit mellis med Moa. Imorgon blir det plugg och på fredag blir det jobb i Ljungsbro 10-16. Variation förnöjer och snart är det sommarlov!
 
Maja.