majjaeriksson

Fredag

Kategori: Maja

Här vare tyst. Av flera och ingen anledning antar jag. Och planen är att ta revansch i helgen. Det får bli vad-har-jag-gjort-idag-inlägg i dagarna tre. Let’s go!

När jag börjar skriva detta är klockan ungefär 8. Jag ska vara hemma idag och har en liten att-göra-lista att ta tag i. Mycket av det är varken intressant att skriva om eller passar sig på bild (hej rensa duschavlopp!...), men jag slänger in lite glimtar från min dag så att ni får en liten bild av den iallafall. :)

Frullefix!
(null)

(null)

Regn.
(null)

Väderanpassad spellista och hushållssysslor.
(null)

Pluggförberedelser. På måndag börjar sista året!!!
(null)

Soffhäng.
(null)

Lunch!
(null)

Ut i regnet! Eller när jag gick iväg var det faktiskt uppehåll.
(null)

Ser du ekorren?
(null)

Anledningen till promenaden var att jag skulle hämta Philips cykel som har varit på punkteringsreparation.
(null)

Jag gick hem med cykeln för jag når inte ner till tramporna om jag sitter på sadeln.... ;) Men det var ganska mysigt, trots att regnet både kom tillbaka och ökade.
(null)

Och redan där känner jag att jag lika gärna kan publicera det här inlägget. Klockan är nu 14.37 och jag har inte riktigt checkat av alla punkter på dagens lista, men jag är en bra bit på väg. :)

För lördagen finns det lite andra mysiga planer, jag rapporterar imorgon. :)

Maja.

Läsning pågår

Kategori: Maja

Hej från bibblan!
 
Just i detta nu läser jag inte, men jag lånade en ny bok nyss. Och i om med det närmar jag mig slutet på min läsutmaning. Jag lånade T nu och sen har jag bara X och Ä kvar! :) Jag funderar redan på om jag ska ge mig själv någon läsutmaning nästa år eller om jag bara ska läsa på fritt då....
 
Boken jag nyss lånade heter 30 dejter på 30 dagar och är skriven av Sarah Title. På adlibris står det så här om den:
 

Visst låter den lite småmysig!? :)
 
Läser du något bra nu?
 
Maja.

Veckans lediga dag

Kategori: Maja

Hej! 

Det är torsdag och veckans lediga dag. Det känns ju helt okej att bara dra runt hemma och göra det jag känner för för en dag. 

Före lunch har jag torkat äpplen...
(null)

(null)

(null)

(null)

...och planterat om avokadon!


(null)

(null)

(null)

(null)

Jag får se vad jag hittar på efter lunch. :)

Maja.


Jobbvecka och sommarprat

Kategori: Maja

Nämen halloj!
 
(Och precis när jag skrev det tultade en ettåring fram och stirrade på mig. Hon räckte fram handen så jag gav henne fingret och gick tillbaka med henne till hennes familj. Hon heter Lova, sa syrran, och är ett år, BARA ett år.)
 
Men nu var det inte det jag skulle skriva om.
 
Tur att helgen var bra för veckan känns lång, tänkte jag skriva. Jag jobbar i Ljungsbro i veckan (minus torsdag) och på huvudbiblioteket i helgen. Nästa vecka blir antagligen desto lugnare och det känns skönt för veckan efter det drar plugget igång igen.
 
(Nu kom ettåringen tillbaka och ville hålla mig i handen igen och hon ville inte släppa fast pappan sa att nu åker vi hem</3)
 
 
Häromdagen pratade sista sommarprataren. Jag har inte lyssnat på alla, men jag har lyssnat på en del. Och kommer nog lyssna på några till. De tre senaste favoriterna är nog...
 
Ingrid Wall - mamma till mördade Kim Wall. Hennes berättelse är självklart oerhört stark och jag häpna(de)s över hur hon har förmågan att prata så bra, eller överhuvudtaget prata, efter allt hon har gått igenom. Starkt prat.
 
Suad Ali - en tjej från Somalia som har växt upp i Linköping och är statsvetare idag. Ännu en person att imponeras av, så cool och redigt med skinn på näsan, inspirerande!
 
Och idag lyssnade jag på Olof Röhlander - mental tränare, författare och föredragshållare. Tänkvärda tanketips och lättsamt om livet.
 
Maja.

Söndagen

Kategori: Maja

 Tjenare!
 
Eftersom jag håller vad jag lovar så ska jag nu berätta om vår söndag. Det blev en himla bra dag! Vi kände ett sug till naturen så det fick bli en utflykt till Karlsby.
 
 
Huvudaktiviteten var givetvis fiske. Och Philip fick upp en gädda redan på andra kastet! En lerig en.
 
Det syntes att det har varit en torr sommar och därför var det varken jättelättfiskat eller jättekonstigt att gäddan var lerig när den kom upp. ;) Sumpis, som vi kallar sjön, levde verkligen upp till sitt smeknamn kan man säga.
 
Till lunch blev det baconsallad. Och vi luftade fossingarna, för det blev svettigt med stövlar.
 
Efter lunch gick vi åt andra hållet lite och där var det lite djupare och lättare att fiska. Och då fick även jag napp. Flera gånger faktiskt! Inga baddare tyvärr, men jag tror att det blev... 10-8 till Philip i vår fisketävling. Eller något sånt. Så jag gav honom ju faktiskt en bra match. ;) Och alla fiskar fick glada simma vidare i sjön. :)
 
Jag fick också en båt på kroken!  Antagligen har den legat där under alla år som vi har fiskat i Sumpis, men tittat upp över ytan först i år. Jag klarade inte att dra upp den tyvärr... ;)
 
Näckrosen, en personlig favoritblomma.<3
 
Blåbär, ett favoritbär.<3
 
Vid femtiden åkte vi hemåt, men först åkte vi till landet. Jag skulle nämligen få låna mammas bil och så ville jag ha äpplen. Det ville inte Kaktus. ;)
 
Senare på kvällen gjorde jag äppelkräm. Eller mos. Vad är egentligen skillnaden? Vi tog varsin liten skål och åt som kräm i alla fall. Det blev himla gott, så pass gott att det blev kräm både till frukost imorse och till middag nyss. :)
 
Ha en fin vecka!
 
Maja.

Vänner och väggen

Kategori: Maja

God förmiddag på söndagen! Här har vi inte kommit upp ur sängen än. Men jag har varit vaken sen halv tio ungefär. Blir alltid förvånad när jag vaknar så pass sent. 

Vi hade gäster igår. Martin och Lovisa kom och hjälpte oss att äta upp kräftorna. Västerbottenpaj gjorde jag med och så blev det sallad, vitlöksbröd, räkor och aioli. Himla lyckat!
(null)

Vi spelade spel och hade trevligt och någon gång efter midnatt åkte de hem. Tack fina vänner!<3

Just det! Jag lovade ju att visa tavelväggen i slutet av veckan så det är väl dags. 
(null)

(null)

Jag känner att det var rätt beslut att ta ner påfågeln och hitta på något nytt och den sprejade ramen med bilder i tyckte jag blev riktigt bra. :)

Nej, nu skriker magen efter frukost. Vi får väl se vad vi hittar på när vi har vaknat till sen. Jag kan berätta imorgon. :)

Maja.

Något att se fram emot

Kategori: Maja

Hej från bibblan!
 
Jag kom på att jag inte har berättat en annan rolig grej som har hänt den här veckan. En resa har bokats!
 
Den 23 september åker jag, mamma, Ellen och Per till Prag. Det blir en fyradagarstripp då vi ska bo i en airbnb-lägenhet. Både resekonstellationen och boendeformen blir nya erfarenheter och det ska bli riktigt kul. Efter att ha läst på lite om Prag och kollat bilder så är jag riktigt pepp på staden också, det verkar himla fint! Är redan taggad på att göra en fotobok om resan. ;)
 
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Goda nyheter!

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Den lilla nyheten: Vi har fiskat kräftor! Philip hämtade mig vid tåget klockan 21 igår och så slängde vi i några burar från brygga. Vid 9 imorse drog vi upp dem. Första buren var tom. Andra buren var det en kräfta i. Men sen tog det fart och vi fick ihop ett gäng. Exakt 40 stycken blev det. :)

Den STORA nyheten: Vi ska få världens bästa granne! Jag har haft ökad puls på grund av detta i några dagar nu. En granne på våningen ovanför ska flytta och då hör hyresvärden och fastighetsskötaren alltid med oss i huset om vi vet någon som är intresserad och den här gången visste vi det.... 

Lillasyster! Hon har nu kollat på lägenheten och sagt att hon är intresserad! Jag hypar det här något fruktansvärt och är så oerhört glad för hennes, men också min egen, skull. Förstå vad mysigt!!! 

Det är inte spikat när det blir än, egentligen är det 1 november, men vi vet inte om han som bor där nu flyttar ut tidigare och/eller om badrummet ska renoveras däremellan, men det kommer hända! Jag är såå glad! Är det någon jag vill ha som granne så är det just Ellen!<3

Imorgon blir det Ikea efter jobbet! ;D

Maja.



Ledig måndag

Kategori: Maja

(null)

Här sitter jag med lite trefika. Jag är ledig idag och har haft en bra dag så här långt.

Jag har ätit frukost.
(null)

Och så har jag fortsatt med väggprojektet!
(null)

Jag har sprejat en ram!
(null)

(null)

Först tänkte jag att jag skulle speja den så att det blev heltäckande, men jag tror inte att jag gör det. Den röda spegeln är ju så himla plastigt helröd så då tänker jag att ramen inte behöver vara gulgul!?
(null)

Jag är fortfarande på prova-mig-fram-stadiet.
(null)

Jag har också hunnit med att cykla en sväng. Eller rättare sagt drygt en mil. Uppdelat på två. Jag cyklade hem till landet. För att hämta mört! Vi tänkte nämligen slänga i några kräftburar i veckan. 
(null)

Och så passade jag på att gosa lite förstås, innan jag cyklade hem till stan igen.
(null)

Och nu är jag hemma igen! Just det, tidigare beställde jag lite bilder, jag får se om de hamnar i den gula ramen eller vad jag hittar på där. Jag återkommer med färdigt resultat senare i veckan. :)

Imorgon jobbar jag heldag 10-19 och samtidigt som jag jobbar händer det något spännande som jag kommer hålla tummarna hårt för... Jag avslöjar imorgon. ;)

Maja.

Pysselprojekt!

Kategori: Maja

Jag går ju igång på pysselprojekt alltså. Att komma på något att göra och sen bara försvinna in i det ett tag. Gó känsla.

Idag har jag påbörjat två pysselprojekt i vårt vardagsrum. :)

I två år har vi haft en påfågel på väggen och jag tycker om den, men nu tycker jag att det börjar bli dags för något nytt.
(null)

Så jag tänker mig en typ tavelvägg. Har börjat prova mig fram på golvet lite.
(null)
(null) (null)

Vi får väl se när jag har fått till det och upp det. Bredvid påfågeln och soffan står också en lampa och även den tänkte jag pyssla om. Nyss såg den ut så här:
(null)

Men nu tänker jag att det är dags för lite nya färger. Jag ska bara hitta limpistolen...
(null)

Maja.

Jobbtankar

Kategori: Maja

 
Halloj från bibblan!
 
Ett blogginlägg med jobbtankar måste väl vara helt okej att skriva på arbetstid!? ;) Det är ju inte så att jag inte hinner med det jag ska också, om någon dum nu trodde det.
 
Jo, det jag tänker på så här ett år innan jag ska börja söka "riktiga" jobb är vad jag vill ha för jobb. Jag kommer ju vara utbildad bibliotekarie, men inom det fältet finns det ju flera olika arbetsplatser och arbetsuppgifter.
 
Jag känner mig i nuläget säker på att jag inte vill jobba på ett universitetsbibliotek. Folkbibliotek är nog mitt förstahandsval som det känns nu, men kanske skulle ett skolbibliotek också kunna vara kul? Jag funderar också en hel del på det här med yttre och inre tjänst. Nu när jag är vikarie så har jag ju bara yttre tjänst, alltså att jag jobbar ute i biblioteket mot biblioteksbesökarna. Den senaste tiden har jag känt att jag har börjat sukta efter så kallad inre tid. Att göra andra saker. Kanske köpa in böcker, gallra gamla böcker, bestämma vad det ska skyltas med och planera olika saker och ja, vad vet jag om allt vad de gör där bakom kulisserna! ;)
 
Jag upplever helt klart att det tar på min energi att jobba utåt och vara hjälpsam och serviceinriktad en hel dag, eller en hel vecka, som den här veckan. Jag är helt klart introvert. Vissa dagar tycker jag att det är värre än andra, då kan jag känna att jag nästan har nerverna utanpå när jag sitter i receptionen och att det vore skönt typ att jobba på ett lager och bara vara i fred. ;) Men samtidigt gillar jag mötet med människor. Jag får en boost av att kunna hjälpa till och känna att jag visst vågar prata med folk. Så jag känner mig helt klart kluven där. Jag tror liksom att jag skulle ha lätt att bli uttråkad om jag å andra sidan "bara satt på ett kontor jämt". Så just därför tror jag att ett bibliotekariejobb med lite blandade arbetsuppgifter kommer passa mig ypperligt. Förhoppningsvis finns det något kul att söka om ett år. :)
 
Maja.

Den snabba dejten.

Kategori: Maja

"Du ser ut som en fyllegubbe på din bänk med din påse"
(null)

"Mmm, så jäkla gott"
(null)

"Det regnar där på andra sidan"
(null)

"Picknick för tre"
(null)

"Vi klarade det"
(null)

"För att vara osvenska var dom väldigt goda"
(null)

"Varför går du barfota?"
(null)

"Tror du vi hinner till bilen?" "Nej"
(null)
 
Maja.

Positivt besked

Kategori: Maja

Hej från min långa lunchrast!

Den där kämpiga veckan, som ni fick se schemat inför igår, är igång. Idag fick jag också frågan om jag kunde komma en timme tidigare tisdag och onsdag, då det är mycket böcker som ska upp i hyllorna, så det blir långa dagar. Men det klarar jag!

Idag fick jag ett positivt besked, som gjorde hela mig lite lättare. Sista plugguppgiften/kompletteringen har äntligen blivit rättad och min gick igenom! Det trodde jag inte att den skulle! Så nu ligger jag i fas, har klarat av allt jag ska ha klarat av och har hela fyra veckor pluggledigt kvar! Härliga tider. Är så stolt över mig själv! Plötsligt blir man ju lite mer pepp på sista pluggåret och hösten i allmänhet. 

Men jag ska nog bada några gånger till först.

Maja.


Söndag

Kategori: Maja

Det är söndag innan en vecka som ser ut så här:
(null)

Det känns ju som ett bra upplägg för söndagsångest, men jag har jagat bort den ganska bra ändå. Vi kom igång sent, men starkt. Med riktig brunch så där efter klockan 11.
(null)

Sen cyklade vi till landet för att gosa med kissarna.
(null)

(null)

Vi fick jordgubbar och glass. Lyxigt!
(null)

Ikväll har vi varit och lyssnat på Prästens och hans vänner i Furulid.
(null)

Och alldeles snart ska jag ta ut ett färskt bröd ur ugnen. Det blir en god frukostmacka imorgon!
(null)

En söndag jag har tagit väl tillvara på, helt klart. Come on nu veckan, jag är (nog) redo.

Maja.

Utflykt söderut

Kategori: Maja

Gókväll!

Idag har jag varit på utflykt med mormor Maud, lillasyster Ellen och kusin Hedda. Vi träffades utanför mormors hus vid 10 i förmiddags och vid 19 skiljdes vi åt på samma ställe. Vi har varit i Jönköping och i Gränna. Och i Naturhuset i Uppgränna! Jag kan verkligen rekommendera ett besök där. 

Kolla bara:
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi tog en förmiddagsfika där. Mormor drack kaffe och åt kaka och vi ungdomar åt glass i kopp.
(null)

Två små bilder från Jönköping. Min lunch - en poké bowl och en svalkande glass!
(null)

(null)

Och en från Gränna!
(null)

Förutom lite gottigheter från Gränna fick jag med mig tre saker hem. En t-shirt som jag ska ha till min hängsleklänning, en veckoplanerare och en kylväska i perfekt storlek. Nöjd!
(null)

Tack släktingar för en trevlig dag! :)

Maja.

Läsutmaningen

Kategori: Maja

Jag läser på! Det känns som jag har haft en skapligt läsflow hela året. Min läsutmaning har nog till viss del pushat mig, men samtidigt, läsflow är inget jag kan tvinga fram.
 
Häromdagen läste jag ut För såna som oss av Tiina Nevala och Henrik Karlsson.
 
 
Det var en sån där bok som jag nästan kan skämmas över att tycka om då den är som en ”larvig” romantisk komedi. Dramaturgiska händelser, otroliga sammanträffanden och förutsägbara svängningar. Men jag gillade den!
 
Nu har jag börjat lösa Tio lektioner i manlighet av David Qviström. Jajemen, jag fann mig en bok på Q. ;) Har inte kommit så långt än, men den har nog absolut något.
 
 
Efter Q har jag fem böcker kvar. T, X, Å, Ä och Ö. Om jag inte fullständigt går in i väggen så tror jag helt klart att jag klarar av utmaningen innan det blir 2019. Vet du någon bra författare/bok för bokstäverna ovan? Låt mig veta!
 
Maja.