majjaeriksson

Diverse

Kategori: Maja

Hej från tvättstugan!

Hur lång är en tvättmaskinsminut? Inte en minut iallafall. Jag var uppe tidigt idag. Kände att jag ville komma upp. Komma igång.

Om en vecka börjar jag jobba. Gulp. Då har jag varit ledig i sju veckor. Det känns som att det var länge sen jag jobbade mitt sista pass på bibblan, men samtidigt har det gått fort. Ni vet. Det är alltid både och. Jag börjar bli nervös nu. Eller nervös vissa kvartar och pepp nästa. Ni vet. Det är både och. Just nu känner jag mig mest pepp. Jag ser fram emot att komma igång och att en ny era i livet ska få fart. Men det är ju mycket som känns läskigt också. Ni vet. Nog om det nu. Jag lär ju hinna återkomma i ämnet både en och 768 gånger. ;) 

Igår hade jag en trevlig eftermiddag och kväll med Moa. Vi sågs på pendeln och åkte till Norrköping. Pratade ifatt. Gick i affärer. Åt burgare. Köpte lite resegodis. Skiljdes på pendeln. Riktigt fina timmar. Tack världens bästa Moa för igår och för allt.<3

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag blir det en hemmafixardag för min del. Står som sagt i tvättstugan. Japp, jag har skrivit allt detta och det står fortfarande en 1:a på maskinen.... Har också tänkt att jag ska städa trappa och källare idag och dammsuga i läggan. 

Nämen! Nu är tvätten redo att hängas. Perfekt! Då publicerar jag detta och tackar för idag.

Maja.

Två kryss!

Kategori: Maja

Jag har varit bra på att lyssna på sommarprat i sommar men jag har varit betydligt sämre på att läsa. Tyvärr. Under hela året har jag dessutom lyssnat på fler böcker än jag har läst. Det är väl kul att jag har hittat och fastnat för den formen, men samtidigt vill jag ju inte tappa läsandet av fysiska böcker. Därav bingoutmaningen, som det går långsamt med... Men nu har jag iallafall fått göra två  kryss till på bingobrickan.

(null)    

Först ut: "En bok med en titel som innehåller minst fem ord."

Fram- och baksida:
(null)

(null)

Boken är lättläst och består uteslutande av mejl, sms och blogginlägg. Det är ingen sån där bok som jag skulle rekommendera, men den har varit trevlig, lättsam och bra för min lässvacka. Mycket på grund av formen. Emellanåt får man ta del av Iris blogginlägg som inte sällan består av livsfunderingar i form av enkla bilder.
(null)

(null)

(null)

Nästa bok skulle jag faktiskt rekommendera. Den avverkade jag just på cirka 5 minuter och det är en bilderbok.

(null)

Jag tror dock att det är en sån bilderbok som imponerar mer på en vuxen läsare än på ett barn.
(null)

Igenkänning, fina illustrationer och lugnande läsning inför det stundande arbetslivet - för vi är alla barn inuti. ;)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag hoppas hitta in i en läsperiod nu och återkommer med fler kryss framöver. :)

Maja.

Sommarnjutet

Kategori: Maja

Och så gick det en vecka till. Sen sist har jag mest bara haft det bra. Tagit dagarna som dom kommer, varit ganska mycket moster och njutit av sommaren. Jag ska kolla vad jag har tagit för bilder under veckan.

I måndags var det visst mycket ätbart i fokus. Jag plockade hallon, bakade kanelbullar och gjorde köttbullar.
(null)

(null)

I tisdags var Wik-klanen på besök i Sonnorp. Det blev såklart gósaker då med.
(null)

Och kompis-bus. 
(null)

I onsdags hängde jag också i Sonnorp och bilden nedan blev en ny favorit.
(null)

Torsdag och fredag blev härliga Toka-dagar och då togs det inte så mycket bilder.
(null)

Igår tandemcyklade Philip och jag till Strömmen. Fick varsin fisk, åt lunch och tog ett dopp.
(null)

Nu klurar vi lite på vad vi ska hitta på idag. Det  är sköna dagar nu och jag försöker verkligen stanna upp och påminna mig om hur fint det är, att en får ha det så här fint.

Vi hörs!

Maja.

Vi var på bröllop

Kategori: Maja

I lördags gifte sig kusin Gusten med sin Elsa och vi var inbjudna för att vara med och fira på deras stora dag. 

GRATTIIIIIIS!
(null)

Min stiliga dejt.
(null)

Och bröllopsparets stiliga åk för dagen. Så fin. Visst skulle jag passa i en sån?
(null)

Middagen och festen hölls i Klevens loge. När vi kom dit möttes vi av en vacker vy och dryck som vi skålade med.
(null)

Mina systrar var förstås också där och vi tog några bilder fotosoffan.
(null)

(null)

Sen utrustades vi med ballonger och tutor för att välkomna brudparet.
(null)

Sen kom dom!
(null)

Och det blev tårta. Philip, en soptunna och jag.
(null)

Och sen intog vi logen där middagen, resten av kvällen och lite natt spenderades.
(null)

(null)

(null)

(null)

Det var en fin dag det med mycket skratt! :)

Maja.


Ljung och Berg

Kategori: Maja

Dagsutflykter. Ett av mina "mål" med sommaren. Att ta en liten tur. Se något nytt. Eller gammalt för den delen. Komma iväg en sväng. En sån blev det igår igen.

Mamma, mormor och jag åkte först till Ljungs slott. Där hade jag inte varit tidigare. Det besöket gjorde framförallt två saker med mig. 

1. Fick mig än en gång att inse hur fint det är med stockrosor och att jag nog vill ha det bredvid mig när jag bor på ett ställe där jag kan äta frukost på trappan, gå barfota i gräset och dra upp små morötter från landet. Vissa dagar känns längtan efter just det där nästan fysiskt i mig. Men jag vet också att jag är 28 år, att jag hinner och att allt är som det ska precis nu.
(null)

(null)

(null)

(null)

2. Att det är en härlig känsla att bli inspirerad. Anledningen till vårt besök var främst en broderiutställning och den inspirerade oss alla tre. Konstnären som imponerade mest på oss tror jag hette Karin Axelsson (rätta mig om jag har fel).
(null)

(null)

(null)

Sen åkte vi till Bergs slussar där jag framför allt insåg en sak: att choklad ALLTID är rätt val . (Mangon däremot påminde liiiite om tvål).
(null)

På kvällen hängde jag med syrran och påbörjade ett 1000-bitarspussel.
(null)

Nu ska jag byta ut godisskålen mot en frukostskål och börja dagen med att bli klar med alla kantbitar. 

Maja.

Sommarprat jag lyssnat på

Kategori: Maja

(null)

Hej! Hur går det för dig med sommarpraten? Har du lyssnat på något, många, alla eller inget alls? Jag har lyssnat på en hel del. Eftersom det kommer ett nytt varje dag är det ju en utmaning att hinna med alla, men jag ger mig själv godkänt så här långt och kommer nog gå tillbaka för att lyssna på några jag har hoppat över.

Hittills ser min lista ut så här:


Fares Fares☑️

Grynet Molvig

Isabella Löwengrip☑️

Anders Hansen☑️

Stina Wollter☑️

Magnus Ranstorp☑️

Tony Irving☑️

Jonas Hassen Khemiri☑️

Nicklas Lidström

Caroline Farberger☑️

Anne Ramberg

Erik Niva☑️

Kodjo Akolor

Carin Rodebjer

Isabelle Gulldén☑️

Jonas Gardell

Hamid Zafar☑️

Carina Bergfeldt☑️

Sven-David Sandström

Anne Sverdrup-Thygeson☑️

Joakim Lundell☑️

Emma Frans☑️

Leif Östling

John Lundvik

Björn Runge☑️


(null)


Tre favoriter:


- Stina Wollter. Ett hyllat sommarprat och jag hänger på och håller med. Otroligt gripande om Maja, ett barn som har cancer och om deras relation, Majas och Stinas. Jag grät där jag låg vid adriatiska havet.


- Jonas Hassen Khemiri. Om rädsla, skrivande och relationer. Jag gillade hans sätt att berätta och att pratet hade en tydlig röd tråd samtidigt som det innehöll så mycket. Blev både sorgsen och skrattade till någon gång, minns jag.


- Hamid Zafar. Blev en favorit hos mig för att det inspirerade och gjorde mig stolt över mitt yrkesval. Han hyllar nämligen bland annat bibliotek;


"Jag tror inte att man nog kan betona värdet av biblioteken, som en plats där alla är välkomna, en plats för stillhet och kunskap. Och det är helt gratis."


"Det är så viktigt med bra bibliotekarier, inte minst på skolbiblioteken, som kan fånga upp elever och barn, stimulera läslusten och lotsa vidare in i berättelserna och böckernas värld"


(null)


Två överraskningar:


- Joakim Lundell. Seriöst och fint berättat om ett liv som innehållit mycket oseriöst och ofint. Viktig historia om att leva med diagnoser och ett bevis på att man faktiskt kan förändras och inte alltid behöver vara den man en gång var.


- Anne Sverdrup-Thygeson. Om insekter. Så befriande att höra ett prat som inte handlar om prataren själv. Och inte ens om några andra människor. Det är istället en uppmaning om att prata fint om insekter och att sprida kunskap om hur viktiga de är för oss och vår värld. Man gillar ju att lära sig underlig fakta, som om fantastiska egenskaper hos småkryp till exempel. Och man gillar ju norska.


Maja.

En regnig julimåndag

Kategori: Maja

Om söndagen var en sån där drömmig sommardag så kan måndagen ha varit det motsatta? Fast det är lite hårda ord för trots vädret blev det en rätt mysig dag.

Mamma ville ha sällskap till Vadstena och jag ställde upp.
(null)

Vi började med lunchfika vid slottet.
(null)

Sen skulle man ju vilja säga att vi strosade genom Vadstena men på grund av vädret gick vi lite raskare än så.
(null)

Men det var som sagt helt okej trots vädret. Jag fick en klänning och en liten skrivbok av mamma. Tack för det.<3
(null)

Och i en butik låg en livs levande katt. Gulligt, men ändå lite skeptisk till att den låg på handdukar som var till försäljning? Jaja, jag är väl inte den som är den.
(null)

Sen gav vi oss ut på slätten igen.
(null)

(null)

Till Varv. För att shoppa lite grönt.
(null)

Perfekt till kvällens taco!
(null)

Vi hann bara åka en kort bit innan jag blev tvungen att be mamma stanna bilen. Nej, jag behövde inte kräkas, jag behövde ta några bilder. Få saker är ju så fina som vallmos på rufsiga åkrar mot regntung himmel, visst?
(null)

(null)

(null)

Sen blev det ett kort stopp i Sonnorp för att jag även skulle bli ett lass blåbär rikare och sen blev jag skjutsad hem. Och på kvällskvisten blev det mys och taco med världens bästa lillasyster och granne.<3
(null)

Så fint så fint. Tack mamsen och lillasystern för en mysig dag och kväll!

Maja.


Mer än halvvägs

Kategori: Maja

Gud vilken skön sommardag det var igår. Det blev en sån där dag som jag ser framför sig när jag tänker på barndomens somrar - en bryggdag med släktingar, kylväskor, badkläder på tork och kakburkar som skickas runt. När vi alla skulle åka hem vid halv fem passade jag på att ta julibilden. Vi kör en snabbgenomgång:

JANUARI
(null)

FEBRUARI
(null)

MARS
(null)

APRIL
(null)

MAJ
(null)

JUNI
(null)

Och så: JULI
(null)

Vilken fin liten bildserie jag får till. 5 kvar. Frågan är om man ska göra något med bilderna när året är slut? Vad skulle det kunna vara? Låt mig veta om du har någon idé. :)

Maja.

Nytt hemma

Kategori: Maja

Hej!

Jag kom på att jag inte har visat er vår nya möbel och våra nya gardiner. Båda i vardagsrummet och båda från Ikea.

(null)

(null)

Ljust och fräscht? Nej, jag kör på "Mer färg åt folket-stilen". ;) Jag tycker att det blev bra. Visst, det är mycket som pågår men det är glatt. Håller du med?

Maja.

Dagsutflykt och sommarkväll

Kategori: Maja

Hej på torsdagen!

Fyra veckor minus en dag kvar på min ledighet. Idag blir det främst en hemmadag för min del, vi ska strax åka iväg för att handla mat och i eftermiddag ska jag tvätta och göra müsli.

Igår var vi iväg på dagsutflykt. Med mamma och moster till Hallsberg och Kumla. I Hallsberg var vi på loppis - Röda Korset och Bra&Begagnat - och i Kumla åt vi räkmacka på Goda rum.

(null)

(null)

(null)

På kvällen var vi hos familjen Liljeblad för grill och spel. Jag och Signe blev kompisar och vi allesammans hade en trevlig kväll innan Philip och jag cyklade hem i sommarkvällen. 

En igelkott var på besök också!
(null)

Fin dag! 

Maja.

Några skogstimmar

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

(null)

Juli känns lite som september, visst? Det gör ju något med en. Man får göra det bästa av det. Det tycker jag att vi gjorde idag. Vi åkte till skogs och plockade svamp och blåbär. Det senare ska snart resultera i en paj. Få saker slår ju blåbärspaj, visst?

Maja.

Bokhyllesjälvförtroende och tallriksmodellen

Kategori: Maja

Hej!

Igår gjorde Philip och jag två stopp längs Strömmen. Han fiskade och jag satt brevé. 

(null)

(null)

Jag lyssnade på Erik Nivas sommarprat. Jag har varit en riktigt god lyssnare på semestern.  Av hittills 12 pratare, har jag lyssnat på 8. Erik Niva lärde mig ett fint ord - bokhyllesjälvförtroende. Han sa att han inte hade varit där han är idag och inte uppnått det han har uppnått om han vuxit upp i ett hus utan böcker. Om att böcker ger självförtroende. Det bär jag med mig. Tänk va, om jag bara kan bidra till en liten elevpersons bokhyllesjälvförtroende, det vore fint det. :)

Vid stopp 2 fick Philip en riktigt fin borre!
(null)

På kvällen kom Ellen ner och vi åt hemmagjorda burgare och till matchen fixade jag en snacksbrickan enligt tallriksmodellen. ;)
(null)

Idag ska vi ta en tur till bland annat Ikea för att köpa en ny möbel och imorgon ska nog båten läggas i och på lördag blir det visst en tur till Nyköping. Sommaren kan visst rulla på fint utan att i förväg vara planerad. :)

Vi hörs snart igen!

Maja.


Mer och mer på riktigt

Kategori: Maja

När vi kom hem i lördags låg mitt examensbevis på bordet. Det är fint. Har som en präglad(?) pappersstämpel. Och så står det att jag nu är utbildad bibliotekarie. 
(null)

Av Philips föräldrar fick jag tavlan nedan i examenspresent. En bibliotekaries egenskaper. Vilken press, men också en ära. Det är fina ord att leva upp till.
(null)

Idag var jag och hämtade jobbsaker - dator och sånt. Det var visst lite att kånka hem.
(null)

Och namnskylt. Jag som "alltid" tänkt att det var folkbibliotek jag skulle jobba på, vad har jag gett mig in på? Det är verkligen skräckblandad förtjusning.
(null)

Jag känner att jag vill förbereda mig på bästa sätt, men vet inte riktigt hur och samtidigt vill jag också njuta av att vara ledig dessa fem veckor fram till att jag börjar och inte grubbla ihjäl mig över något jag inte vet mycket om i dagsläget.

Nu ska jag rensa ur den stora skänken (som vi ska göra oss av med) i vardagsrummet och lyssna på ett sommarprat eller en podd, det är en bra aktivitet för att rensa tankarna. :)

Maja.