majjaeriksson

Dagens you-got-this-knep

Kategori: Maja

Om jag hade haft en Bullet journal för november och för denna dag haft en ruta med rubriken "stolt över" hade jag skrivit "genomfört två intervjuer". För det har jag gjort idag och det är jag stolt över.

Jag var nervös imorse. Så där så jag fick ta till olika knep för att lugna mig själv. Som att gå upp tidigt för att känna mig så väl förberedd som möjligt, men också för att hinna sitta och dricka té och andas i soffan. Och så skrev jag ner ett meddelande till mig själv att bära med mig under dagen.

(null)

Jag köpte också tre små presenter till mig själv på vägen till intervjuerna. En för tidig bra-jobbat-present i form av ett litet akvarellblock och två svarta tunna pennor. 
(null)

Och intervjuerna gick bra. Tror jag. Jag är liksom mest glad att jag har gjort dom nu. Tur att jag spelade in samtalen så att jag kan bli påmind om vad som faktiskt sas. ;)

Men jag vågar nog lyssna först imorgon, nu ska jag ju se på Bonde söker fru. ;)

Maja.

Att stanna upp i frosten

Kategori: Maja

Kl. 8.45. Jag vaknar med känslan att jag vill gå runt i täcket hela dagen. Jag sa just "nej men skit it då" till honungsburken som jag inte fick upp locket på. Jag har uppenbarligen vaknat på lite fel sida.

Men om jag dricker upp mitt té och går ut en sväng så kanske det känns bättre sen?

Kl. 10.01. Det är alltid en bra idé att gå ut.

(null)

(null)

(null)

Jag känner mig lite less på vardagen bara. Vi alla hamnar väl där ibland? Det känns som att jag står och stampar och att jag har gjort det ett tag. De senaste två plugguppgifterna har jag klarat av med noll marginal. Prickat g-gränsen alltså. Och det räcker ju såklart, herregud, jag siktar inte på något mer än att checka av allt. Och det är väl lite det jag är less på. Den där känslan av att jag bara vill få allt gjort hela tiden. Kan jag inte bara få stanna upp? Kan jag inte bara få känna att jag vill stanna upp?

Där ute i frosten kände jag iallafall så en liten stund. :)

Maja.

I novembersolen

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Kom myset, kom

Kategori: Maja

(null)

Ja, det kan ha blivit både skumtomte- och glöggpremiär igårkväll. Det känns som att jag längtar lite extra till julen i år. Inte nödvändigtvis till själva julafton, mer till myset runtomkring. Att lillasyster snart flyttar in en trappa upp<3, att göra julgodis, att hitta oss en gran, att klä granen på landet kvällen innan jul och spela Bingolotto bredvid brasan på uppesittarkvällen. Att ha lite plugguppehåll även fast höstterminen sträcker sig in i januari, jag vet inte vilken ondskefull människa som har bestämt att det ska vara så.

Jag hade fått ovanligt många mejl idag när jag vaknade, men idag ska jag inte köpa någonting. Vi tänkte basta ikväll, vi har ju en i källaren och det borde ju faktiskt utnyttjas då och då. Och så ska vi prova oss ett nytt fredagsrecept, jag kan visa imorgon om det blir lyckat.

I övrigt har jag bujo-pyssel-stopp. Proffsen skapar visst en månad i taget, gör nästa i slutet av den innan. Och jag som redan har gjort mars... Jag får pyssla utanför bujon i några månader, spara på det lite. Jag får väl småpilla lite i den så länge...

Trevlig helg.

Maja.

Fina ord, fynd och paj

Kategori: Maja

Jag drömde att jag tappade en tand. Jag kan verkligen känna hur jag vickade på den så där med tungan innan den lossnade och jag kan se blodet när jag spottade ut den. Det ska ju vara en ganska vanlig dröm och 

"symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att du känner dig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. Också att du kanske upplever dig som oförmögen att göra dig hörd eller att du känner att du förlorar din personliga kraft."

Hmmm.... 

Kl. 8.23. Jag hämtade upp den starten med en riktig influencer-smoothie bredvid fådda rosor.<3
(null)

Kl. 9.25. Hade bestämt mig för vad jag skulle fokusera på under dagen. Kände mig väl ungefär lika munter som gubbarna på boken.... ;)
(null)

Kl. 14.30. Eftermiddagsfika och lite läsning.
(null)

Något jag tycker är fint att läsa är beskrivningar av bibliotek. Och en sån stötte jag på idag. Jag känner att jag måste spara såna stycken i någon mapp. Jag kanske kan ha dom till något någon gång? Ja, här med börjar jag samla. :)
(null)

Här är en till som jag har sparat från en annan bok tidigare.
(null)

Kl. 15.11. Ute på promenad.
(null)

Kl. 15.43. Inne på Hjärta till hjärta. 
(null)

Kl. 16.00. Jag bestämde mig för att köpa denna skjortklänning. Jag provade fyra plagg och denna fick alltså följa med hem för 70 kronor. Med ett långt linne under kan jag använda den bland folk. ;)
(null)

Kl. 16.40. Hemma igen. Jag fick med mig två saker till hem, eller egentligen sju.

Detta juliga fat för 25 kronor.
(null)

Och dessa minifat/glasunderlägg för 10 kronor sammanlagt. Gulliga ju! Jag kan lägga lite mellisfika på eller tépåsen tänker jag.
(null)

Kl. 19.15. Kvällens middag blev tacopaj. :)
(null)

Ja det var min lilla onsdag i sin enkelhet. Sämre kan man ju ha det. :)

Maja. 


Tips: Snickersrutor

Kategori: Maja

(null)

Det där ser kanske inte mycket ut för världen, men ska du bara baka en sak till i ditt liv överväg då att baka dessa snickersrutor! Så otroligt goda och så lätt att göra.

Blanda samma 2 dl ljus sirap och 1/2 dl socker på spisen. När sockret smält tillsätter du lite vaniljsocker, 1 dl kokos och en burk crunchy jordnötssmör och blandar ihop allt till en gó smet. Sen vänder du i ca 8 dl cornflakes. Blanda ihop allt och forma sedan smeten till en fyrkant på ett bakplåtspapper. Smält valfri choklad (250 g) och bred ut det över massan. Strö till sist över lite flingsalt över kakan. Ställ in i kylen några timmar. Skär sedan i bitar och sen kan du NJUTA. 

Bland det godaste jag har ätit. :)

Maja.

Mer bujo

Kategori: Maja

Hej!
 
Vill ni se lite fler saker jag gjort i min bujo? ;) Eftersom det har gått och blivit ett intresse för mig så måste ni faktiskt det.
 
Efter alla februaridagar har jag lagt till fyra små "habit trackers". Möjligheterna för vad man kan ha här är oändliga, men jag fick plats med fyra och valde läsa, promenera, något kreativt och inga godsaker. Kanske gör jag detta i slutet av mars med och lägger till flera "vanor". Varje ruta står för en dag i månaden. Har man gjort det som står över så kryssar man eller färglägger en ruta helt enkelt.
(null)
 
Sen har jag också gjort lite mars. Där blev temat björk och jag tycker att det blev... helt okej.
(null)
 
(null)
 
Och så kan jag visa lite saker från min listdel som finns längst bak i boken.
 
Att checka av saker<3
(null)

Det här kan vara en liten rolig logg tänker jag. 
(null)
 
Här har jag redan fyllt i kanske en tredjedel av sidan med en massa grejer, som exempelvis dricka mer vatten, scrolla mindre och fira när jag har klarat en uppgift.
(null)
 
Här ska jag rätt och slätt bara lista böcker jag läser under året. Kanske ger jag något slags betyg med, i så fall kanske ett minus, plus eller en stjärna?
(null)

Och igår la jag till en doodle-a-day-sida. Moa kommer hjälpa mig genom att skriva 31 stycken lappar med ett ord på varje lapp. Varje dag i januari ska jag dra en lapp och rita det som står på lappen i en av de små rutorna. Kanske ska det vara det sista jag gör på kvällen innan jag släcker lampan? Tänk vilket gulligt litet konstverk det blir sen. Spännande också att se vad Moa kommer ge mig för ord.... :) Jag uppdaterar er några dagar in i januari.
(null)
 
Japp, det var uppdateringen för den här gången. Håll tummarna för att jag är lika duktig på att använda bujon sen som jag är på att skapa sidor och uppslag. ;)
 
Maja.

Jobb, Moa och pizza

Kategori: Maja

Så här har min söndag sett ut.
 
10.00. På väg mot söndagsjobb. Trött.
(null)
 
11.00. På plats på jobbet. Jag satte främst upp böcker men när mina assistentkollegor åt lunch/tog varsin eftermiddagspaus satt jag i receptionen.
(null)
 
Klockan 15 slutade jag och då promenerade jag den korta biten hem till Moa. Hon bjöd på té, macka och som vanligt ett öppet hjärta. Ostigt men sant.<3
(null)

Vid halv sju var jag hemma och då beställde vi pizza. (null)

Det var ju lite söndagfint det. :)

Maja.

Landet

Kategori: Maja

Nämen gókväll!

Idag har vi haft lite ledig fredag här hemma. Vi ska nämligen jobba båda två i helgen, så det kunde vi väl unna oss. Det blev ett besök på landet.

Katt i garderob<3
(null)

Solig promenad med Ellen och Philip.
(null)

Ramlar jag så ramlar dom.
(null)

(null)

Vi träffade på en gäng kompisar.
(null)

(null)

Philip och hans vandringsstav... ;)
(null)

Och nu blir det fredagmiddag! :)

Ps! Vad kul att du blivit så inspirerad av Bullet Journal-grejen Tilda! :)

Maja.

When life gives you lemons...

Kategori: Maja

Nej men det blev visst redan dags för ett Bujo-inlägg igen. ;)

Jag blev så nöjd med februari så jag vill visa er redan nu. Utan att ha använt januariuppslagen än så kan jag tänka mig att jag inte alls alltid kommer behöva/vilja ha ett helt uppslag för varje vecka. Så jag provade ett lite annat upplägg för februari. 

(null)

(null)

Jag tänker mig att i mitten där, mellan veckorna, får jag ju faktiskt plats med en hel del om jag vill ha till exempel en eller två att-göra-listor eller logga något annat. Jag tror det kan funka riktigt bra. Och hur stilrent blev det inte med citronerna i nederkant? Januari-februari 0–1, eller vad tycker du? :)

Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

(null)

Jag har just läst ut en bok. Arv och miljö av Vigdis Hjorth. Den var lite seg att komma in i, tyckte jag. Ska den bara handla om den här arvstvisten i 366 sidor? Men sen visade det sig att den handlade om så mycket mer. En väldigt sorglig berättelse om en familj som inte tror på en familjemedlems historia. 


Efter att ha jobbat två halvdagar väntar nu två heldagar hemma. Inte mig emot. Har nog skrivit det många gånger nu, men jag passar verkligen på att njuta av den här variationen. Jag börjar så smått se ljuset i pluggtunneln, ganska snart är det "bara" masteruppsatsen kvar. Och sen då? Längtar och är livrädd på samma gång. 

Men det blir bra.

Maja.

Bujo ala Maja

Kategori: Maja

Jo, men så idag kom den till slut. SOM jag har väntat på denna leverans.

Jag har bestämt att min huvuddel som ska bestå av en kalender/dagbok ska börja 2019. Men det går ju att börja fixa i den redan nu ändå. Och självklart har jag gjort det.

Så här ser den ut. Röd. Helblanka sidor. Av märket Moleskine.
(null)

Det första jag gjorde var att räkna efter om jag trodde att hela 2019 skulle få plats i den. Det tror jag tyvärr inte, men jag tänker inte minska in på det jag har planerat utan då får det helt enkelt bli en ny bok när den här är fylld även om det blir i augusti. 

Jag har tejpat längs en hel sida ganska långt bak. Detta för att dela av kalender/dagboksdelen från list-delen.
(null)

Jag har också gjort en liten namnlapp till framsidan.
(null)

Och självklart har jag redan fyllt några sidor inne i boken. Jag hade aldrig kunnat hålla mig till slutet av december.

Första uppslaget är ett Hej då till 2018 (ja jag vet att det är en och en halv månad kvar... ;)) Under varje bild står det plats/aktivitet och datum. Jag tycker det blev gulligt. Givetvis gjorde jag lite småtabbar redan på första uppslaget, men så kommer det bli i min bok. Det är sån jag är.
(null)

Uppslaget efter det är istället ett Hej till det som komma skall. Själva bilderna i mitten har jag gjort med akvarell tidigare och så fyllde jag på med lite färg runt om med. Förvånansvärt stilrent måste jag säga. ;)
(null)

Jag bestämde ju att januari ska vara blått och har ju förberett med lite akvarell som sagt. Jag tycker att det blev bra, men jag ser fram emot att göra något helt annat till februari sen. ;) 

Min plan i det stora hela är att varje månad ska ha ett tema och att varje vecka har ett uppslag. Hur dessa uppslag kommer se ut kommer variera, men vecka 1 ser ut så här:
(null)

Och i slutet av varje månad kommer det vara en sida med något som har med hela månaden att göra. I januari tänker jag peppa mig själv att promenera och läsa lite extra genom att notera hur länge jag har promenerat och hur många sidor jag har läst varje dag.
(null)

Vad tror du? Förstå vad härligt när jag har fyllt hela boken med minnen, listor, små teckningar, utmaningar, tankar, känslor, mål, drömmar osv osv. Varför har jag inte gjort en Bullet Journal tidigare? Det är ju som gjort för mig.

MEN, jag ska inte tjata om detta i varje inlägg här på bloggen, men regelbundet tänker jag att jag kan visa vad jag har fyllt den med eller vilka månadsteman jag väljer. Vare sig ni vill eller inte. ;)

Maja.

Januariakvarell och vuxenpizza

Kategori: Maja

Gókväll! 

Jag tänker att januari ska vara blått i min Bullet Journal och även fast den ännu inte har kommit (tack sega adlibris...) så tjuvstartade jag idag. Akvarellfärgpennor, vatten och pensel bara. Och sen tänker jag att jag ska limma in de i min bok och skriva diverse saker på dem. Ni får se senare hur det blir i praktiken. :)

(null)

Ikväll har Philip och jag gjort middag. Det blev en riktig vuxenpizza. Med philadelhiaost, chevré, grönkål, valnötter, granatäpple och honung. Det blev för mycket chevré för min smak, men när den pillades bort blev det jättegott. Jag älskar att vi är så duktiga på att prova nytt.<3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Imorgon ska jag göra grönkålschips av kålen som blev över. Och nu ska vi ta en liten sen kvällspromenad.

Vi hörs!

Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

Dagens första fundering: hur ska man kunna vakna när det är så mörkt? När Philips klocka ringer tror jag att det är natt. Och nu, klockan 10, är det som fortfarande mörkt. På det novembergrå sättet. 

Igår var jag ute i det novembergrå. Jag gick runt Råssnäs och det var nästan kusligt tyst. Det kändes nästan som en sån där domedagsfilm och att jag var den enda överlevande. 

(null)

(null)

(null)

Idag har jag ett seminarium klockan ett. Det är ingen jätteallvarlig grej men sen igår har jag ändå haft en pickande nervositet i hjärtat. Att sitta där framför skärmen och prata om någon annans text, det är ju lite läskigt. Jag håller också på, för den andra kursens räkning, att boka in två intervjuer. Gulp. 

Just nu ser jag den kommande masteruppsatsen som en befrielse, då får jag själv bestämma vad jag ska göra. ;) 

Inget pekar på att min Bullet Journal kommer idag heller, men jag håller tummarna hårt för imorgon. Då ska jag, som kontrast till det novemebergrå, se till att sätta lite färg på vardagen. :)

Maja.


Novembermåndag

Kategori: Maja

Och så blev det måndag igen. 
 
Och sen frukost.
(null)
 
Vård av ekollon. 
(null)
 
Hemtenta.
(null)
 
Promenad i dimma.
(null)
 
(null)
 
Två nya böcker.
(null)
 
Bullet-journal-planering
(null)
 
Mer hemtenta i ännu mörkare mörker.
(null)
 
Och än har jag inte skickat in den jäkla hemtentan. Men ger snart upp. Jag tror ändå jag skrapar ihop till godkänt, men det känns ju inte kul att skicka in något man inte är nöjd med. Det var en riktigt klurig en detta... inte ens kvällens goa pannkaksmiddag kunde hjälpa mig. 
 
Maja.
 

Söndagsskogen

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hej! Idag har vi varit i skogen. Man kan säga att skogen är vårt gemensamma intresse. Lite synd om Philip bara som tycker att tystnad är det bästa med skogen. Det är liksom inte helt tyst när jag är med. Men vi är överens om att vi hade en mycket fin stund i skogen. :)

På hemvägen åkte vi förbi affären och nu ska jag laga middag. Det blir tacofärsfyllda paprikor som vi kör i ugnen och så ska jag göra guacamole till och tacochips att dippa i. Kan bli helt-okej-gott.

I övrigt är jag orimligt pepp på att min anteckningsbok (+pennor) ska levereras. Har verkligen nördat ner i den här Bullet Journal-grejen sen jag skrev sist. Älskar att bli besatt av något på det här viset. :)

Men nu ska jag göra mat. :)

Maja.Rapport från Pilgatan

Kategori: Maja

(null)

Godmorgon!

Efter att ha jobbat heldag tisdag och lite onsdag är det nu dags för en hemmadag. En inlämning som ska in senast 9 imorgonbitti ska bli klar.

Jag tänkte också hinna med en ganska lång promenad under dagen och kanske fortsätta inspireras av människor som håller på med Bullet Journals. Har du hört talas om det? Det är typ som att man tecknar sin egen kalender men de innehåller ofta mer än endast vanliga månads- och veckouppslag. Jag kan visa några bilder.

(null)

(null)

(null)

Sjukt inspirerande tycker jag och jag funderar på att testa själv. Kanske övar jag på att skriva bokstäver i alla möjliga stilar och funderar på vad jag skulle vilja ha för uppslag i min bok och så börjar jag på riktigt 2019? Återkommer. :)

Och just det - ett rykande färskt meddelande från Pilgatan: två jobbarbilar står parkerade utanför och arbete hörs från våningen över. Jag tror att renoveringen av syrrans framtida badrum är igång. Nervkittlande!

Maja.