majjaeriksson

Bildbomb Uppsala

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag tänkte passa på att blogga från museet idag, så det gör jag. Vi går mot slutet av museisäsongen, en säsong som gått bra och nog har det varit lite mer besökare än förra året. Idag hängde tio pers på låset, men resten av dagen blir det nog desto lugnare. Sen jobbar jag här på onsdag och två septemberhelger innan jag tackar museet för i år.
 
Men nog om det. Jag tänkte visa er bilder från min och Philips Uppsalahelg. Vi har haft en fin helg. Det var skönt att komma iväg lite och att upptäcka en ny stad. Uppsala var en fin stad som föll oss i smaken med sina parker och trädgrådar och Fyrisån som rinner genom stan. Vi slogs också av att det inte kändes som den storstad det på pappret är, allt det lummiga och fina byggnader gjorde staden lite mer småstadsmysig, tyckte vi, även fast där ju också fanns shoppingstråk och gallerior.
 
Nej, dags för bildbomb:
 
Frukost på en rastplats någonstans mellan Motala och Uppsala. ;)
 
 
Domkyrkan.
 
Fin kille och domkyrkan.
 
Kindpuss i Stadsträdgården<3
 
Ica-wrap bredvid Fyrisån.
 
Stros i Stadsträdgården.
 
Och över en av alla broar som fanns i stan.
 
Mäktiga domkyrkan som vi tyvärr inte fick möjlighet att se insidan av.
 
Morgonsol på hotellrummet. Såå smart med vita mörkläggningsgardiner bakom vanliga gardinerna, tyckte jag och kände mig inte alls tråkvuxen... ;)
 
Linnéträdgården. Hade jag fått drömma hade vi kanske besökt Uppsala lite mer under växtlighetens högsäsong, men det var fortfarande himla fint.
 
Övergångsställe för människor och katter.
 
Botaniska trädgården.
 
 
Ett loppisstopp på hemvägen.
 
Det blev inga fynd på loppisen, men i Linnéträdgårdens lilla shop köpte jag några fina smågrejer som ska få pryda hemmet.
 
Och det var den helgen och tillhörande bildbomb. Det får nog bli fler små helgresor i framtiden! Så tack mamma och pappa för julklappen, den ägde! :D
 
Maja.

Landet och kräftskiva

Kategori: Maja

Igår kom jag nog hem rekordtidigt efter museijobb. 16.07 var jag hemma och pepp på en eftermiddag och kväll i det fria.
 
På väg ut till bilen blev det ett stopp under plommonträdet i trädgården. Det finns en del plommon om man säger så.
 
Sen åkte Philip och jag till landet. Vi såg att Sandra hade tippat ut vattnet, så vi fixade nytt. Jag har en liten grej för att ge vatten till djur - liksom mat vill dom ju alltid ha, men när man ger dom vatten och dom dricker, ja, jag tycker bara att det är härligt. Det känns som att jag gör något stort och viktigt då... Vi går vidare hör jag.
 
Pappa hade släppt ut fölet för att det skulle springa av sig lite. Jag vet inte det ja, sa fölet, och chillade loss.
 
Sen blev det en kaka i gräset...
 
...och plantering av inflyttningssticklingar! :)
 
Och på kvällen var vi tillbaka hemma i vår lägga och fixade kräftskiva för två! Jag tycker att vimplarna som jag hängde upp kvällen till ära kan sitta kvar lite, men Philip tycker att det är lite för mycket barnkalas. Idag får de hänga kvar iallafall. ;)
 
Idag ska jag jobba eftermiddag i Linköping, imorgon blir det museijobb och på lördag ska jag och Philip till Uppsala. Det blir roadtrip och stopp på vägen och upptäcka en ny stad och sova på hotell och ja, jag längtar riktigt mycket till lördag. Kanske blir det Uppsalahelgen nästa blogginlägg handlar om, men man vet aldrig med mig numera. Vi hörs!
 
Maja.

Kräftor och så

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag tänkte dela med mig lite av min dag och så.
 
Fast vi börjar lite med gårdagen. Igårkväll åkte nämligen Philip och jag och slängde i några kräftburar. Liksom från land. Där man får. När man får. Helt lagligt alltså. Det låter som att jag är ironisk, men det är jag alltså inte. Här tvättar Philip av sig mört:
 
Cirka 12 timmar senare, alltså imorse, var vi tillbaka.
 
Såå spännande att dra upp första buren - man vet ju liksom inte vad man ska mötas av. Men vi blev positivt överraskade faktiskt!
 
46 kräftor kändes lyckat tyckte vi, perfekt för en kräftskiva för två.
 
Det ska vi ha imorgon, kräftskiva alltså, men redan imorse på hemvägen åkte vi och handlade lite till det.

Och varsin frukostfralla slank ner i korgen också. Frukost på balkongen blev det. Skönt att det har känts lite som sommar igen.
 
Sen har jag jobbat. Klockan två till sju på Ljungsbro bibliotek. Det gick som vanligt bra!
 
Innan jag körde hem blev det en sväng in på affärn för att köpa nötter så att jag skulle överleva tills jag kom hem.
 
Jag mer än överlevde, jag blev rätt mätt, så det har inte blivit någon middag än. Men kanske snart.
 
Imorgon blir det museijobb, en tur till landet för plantering av sticklingar och sen kräftskiva för två. :)
 
Maja.

Hallonscones

Kategori: Maja

Som jag nämnde igår blev det hallonscones till middag. Jag har bakat det en gång tidigare och då blev det riktigt gott. Det var i mars och i Sonnorp:
 
Igår provade jag ett nytt recept och denna gång blev det ännu godare. Och även finare. ;) De var till och med goda imorse, micrade till frukost. Jag vill dela med mig av receptet.
 
Till 8 st scones behöver du:
 
3 dl mjölk
1 ägg
100 g smör
2 dl havregryn
8 dl vetemjöl
1/2 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
2 dl frysta hallon
 
Gör så här:
 
Blanda alla torra ingredienser. Skär smöret i bitar och finfördela det i mjölblandningen så en grynig massa bildas. Blanda försiktigt ner hallonen. Vispa sedan ägget och mjölken. Blanda sedan samman allt, var lite försiktig så att inte hallonen mosas fullständigt. ;) Forma sedan den kladdiga smeten till åtta delar och skjutsa in i en 250-gradig ugn i 10 minuter.
 
 
Jag tyckte att det var godast att bara ha smör på sconesen, men både ost och marmelad funkar såklart också bra. Och té, té mysar till vilket rusk som helst!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Veckans lediga dag...

Kategori: Maja

...känner jag att jag har tagit väl hand om. Häng på!
 
Philip har också varit ledig idag, vilket ju såklart skapade goda förutsättningar för en bra dag. Under förmiddagen skrotade vi runt här hemma. Åt frukost framför Nyhetsmorgon, hämtade upp tvätt och delade på en lunchlåda och så. Solrosen i hörnet börjar se lite deppig ut nu.
 
Men det lilla trädet i sovrummet skjuter i höjden!
 
Efter lunch var det dags att ge sig iväg, för vi behövde faktiskt lite saker. Jag skrev en lista och jag avslöjar redan nu att vi iallafall lyckades stryka tre, men det är hemligt vilka.
 
Jag fick med mig sambon, även fast han inte har lika bråttom framåt och iväg som jag.
 
Vi tog bilen till Linköping alltså. Där besökte vi ett nytt loppis. Det fanns en del fint, men det blev bara Philip som shoppade - en film.
 
Sen knallade vi vidare till Tannerfors. Där vi fikade. Den där lokan var ingen hit, men biskvin var god. :)
 
Och klockan på fiket var fint. Ett våffeljärn - festligt tyckte jag.
 
Sen gav vi oss ut igen. På en väldigt blöt gata. Och varken jacka eller paraply hade jag med... Vi fick ta lite skydd under ett träd.
 
Innan vi köpte godis så att jag inte skulle bli för jobbig och otålig i fiskeaffärn. ;)
 
Sen blev det ett litet stopp på IKEA innan vi gasade hemåt. Nu ska vi ta ett litet städryck och sen blir det hallonscones och té till middag. Känns mysigt i det här rusket.
 
Maja.

Vera snart 4 månader

Kategori: Maja

Det där med att återkomma med lite fint och lite färg får vi nog skjuta upp, eller iallafall färgdelen. Idag tänkte jag nämligen visa tre svartvita bilder på en fin tjej jag känner. I fredags åkte jag hem till landet en sväng och där blev det en liten photoshoot. Inte helt lätt med en sprattlande unge i ett halvdunkelt hus, men några fina blev det och i svartvitt blev de allra finast tyckte jag. Jag ger er tre påklädda exempel:
 
 
 
 
Finaste Vera, det ska bli ett sant nöje att se dig växa upp!<3
 
Maja.

Lunket och funderingarna

Kategori: Maja

Hej!

Det blev ett lyckat inflyttningsfika i söndags. Fikat blev gott, släktingarna kom och var gulliga och vi fick massor med fina saker. Jag tänker att jag kanske ska låna en kamera jag känner och fota av lite nya och fina hemmagrejer. Kanske.

Nu är det tisdag och jag har redan jobbat på tre arbetsplatser denna vecka och en fjärde väntar innan veckan är slut. Igår jobbade jag först på Ljungsbro bibliotek 10-13 och efter att ha slängt i mig lunch gasade jag till Ekholmens bibliotek för jobb 14-19. Och idag hänger jag i Lambohov 10-19. Jag tycker att livet som vikarierande biblioteksassistent rullar på bra. Visst, det är lite flängande och rik blir jag ju inte, men jag överlever gott och väl och trivs med arbetsuppgifterna. Sen i och med sensommaren så har jag börjat klura mer och mer på framtiden. Utan att egentligen komma fram till något. Jag vet inte riktigt vad jag vill och jag slits lite mellan att vara nöjd och att vara stressad/smårädd för lunket som infinner sig när det bara rullar på. Framtiden är oviss. På gott och ont.

Imorgon och torsdag ska jag jobba på museet hemma i Motala. Det känns skönt. Bekvämt att slippa resa och att komma hem tio över fyra istället för halv nio som det blir idag.

Återkommer med lite fint och färg inom ganska kort. Hoppas jag. :)

Maja.

Inspirationsjakt

Kategori: Maja

Min inspiration och blogglust är frånvarande och det känns så himla tråkigt. Vi har ju flyttat och fått det så fint och det är sommar och fina himlar, men att bara ha mobilen efter att ha haft en riktig kamera i flera år (visst inte världens bästa, men något annat en en mobilkamera) gör att "allting" känns så mycket plattare och tråkigare. Jag känner inte i närheten av samma inspiration som jag brukade känna. Det får bli att inhandla en ny kamerakompis, helt enkelt.
 
Något som dock har fått mig att känna mig lite inspirerad de senaste dagarna är min lilla ek. Ni kommer väl ihåg mitt projekt med att föda upp en ek? Det började i september förra året med at jag plockade några ekollon och så efter några månader tog det ju faktiskt fart och växte.
 
 
 
 
Någon gång i våras planterade jag sedan eken i jord i en kruka och jag vet inte om det var dumt gjort, men då var det som att den stannade i växten. Den blev inte vissen eller så, men den slutade bara växa helt enkelt. Tråkigt tyckte jag, men jag tyckte ändå om min lilla ek.
 
 
Men så flera månader senare, förra veckan faktiskt, fick jag syn på ett nytt litet bladpar högst upp på eken. Att den bestämt sig för att börja växa igen gör mig lite förvånad, men mest glad - det ska bli kul att se hur det utvecklar sig.
 
Nu kanske jag har funnit inspiration till söndagsbaket. Vi får ju gäster klockan tre! :)
 
Maja.
 
 

Vi har balkong!

Kategori: Maja

 
Eller faktiskt två. En fransk och en... ja, det har jag funderat på - från vilket land kommer egentligen den "vanliga" balkongen?
 
Balkong var något vi verkligen längtade efter för ett år sedan när vi bodde i en varm etta utan balkong. Nu har vi en (ja, vi kanske inte ska räkna den franska ändå) och även fast den inte har hamnat så högt upp på prioriteringslistan när det kommer till inredning så har det blivit en mysig plats i sin enkelhet. En rosa plastmatta, ett runt träbord med blommig duk och två stolar, en lite större solstol, en röd pelargon och en lite smådeppig tomatplanta. Jag har nog egentligen en dröm om balkongen som ett extra rum med mycket lumm och hög mysfaktor, men lätt är det ju inte och av naturliga skäl så har innerummen prioriterats.
 
Men vi har en balkong och trots att vi har jobbat rätt mycket under sommaren så har vi hunnit med en del balkonghäng. Äta ska man ju exempelvis alltid och nog smakar det mesta lite bättre utomhus oavsett om det är på en balkong eller i skogen.
 
Frukost på balkongen 7 juli.
 
Ceasarsallad på balkongen i fredags kväll.

Jag ser fram emot mer tid på balkongen och att, i framtiden, göra den till en ännu mysigare plats. :)
 
PS! Säg inget, men jag bloggar från jobbet. En timme kvar... DS!
 
Maja.