majjaeriksson

Packat och klart

Kategori: Maja

 
Ja, nästan iallfall. Alla ballonger är åtminstone urpackade och vi är laddade. Vi flyger imorgon bitti och kommer börja rulla mot Arlanda redan vid tre i natt. Förhoppningsvis hinner vi fixa det sista och sova några timmar innan dess. Det blir ju tyst här när vi är bortresta, som ni säkert förstår. På instagram kommer det dock säkert pluppa upp några bilder under veckan, så där kan ni kika om ni blir nyfikna.
 
Ha det bra, det ska vi!
 
Maja.

Lite av varje

Kategori: Maja

 
 
Godmorgon!
 
Jag sitter här och äter frukost. Ingen skräll där. Té och smoothie. Ingen skräll där. Jag rev dock i lite ingefära i smoothien idag och det gjorde sitt. Åt ett bra håll alltså. Téet är faktiskt också nytt förresten. I födelsedagspresent fick jag nämligen en téprenumeration av min gulliga sambo! En gång i månaden, i sex månader, kommer jag få två tésorter i brevlådan. Igår fick jag hem de första - Rooibus Wimbledon och Walans kompromiss. Idag provar jag Wimbledon och på lappen jag fick med står det:
Hur förför man en vinnare? Med champagne, jordgubbar och vanilj såklart. Första intrycket är stort och omedelbart lockande. Smaken är söt och tillfredställande.
Mm, jag tycker om det.
 
 
Innan jag slänger de ledsna tulpanerna som ni ser högst upp och kanske gör lite annan nytta innan jag ska till jobbet så vill jag visa lite grönt. Det är ju lite sånt tema på bloggen numera. Två små collage bara. Man gillar ju förändring. Av den här bra sorten alltså.
 
Jag vet att jag har sagt det förut, men den magiska bönan är verkligen magisk! Den växer och växer och jag undrar hur det ska sluta. Jag tror att jag ska låta den bo på balkongen sen. Den kanske vill klättra och slingra sig runt saker?
 
Och min första ek. Den har ju också fått fart igen. Nu börjar "stammen" verkligen bli hård och stabil. Tänk vad häftigt om jag lyckas hålla den vid liv i flera flera år. Undra hur stor den hinner bli innan jag dör? Svindlande tankar.
 
Nej men då så. Det ramlar nog in ett litet hej-hejdå-inlägg imorgon innan det blir tyst på bloggen i en dryg vecka sen. Vi hörs!
 
Maja.

Vardag - en bildbomb

Kategori: Maja

Hej hopp på tisdagen!
 
Min tisdag har inte varit så särskilt speciell, men ibland tycker jag att vardagar får lite för lite uppmärksamhet, så nu tänkte jag ge min ganska så vanliga tisdag lite extra uppmärksamhet genom att blogga om den. :)
 
Kl. 8.09 åt jag frukost. Té i ny födelsedagskopp och smoothie i skål med rejält med kokosflarn på toppen.
 
Kl. 9.35 hade jag besegrat ett litet diskberg.
 
Kl. 10.21 hade jag planterat en födelsedagsfining i en annan födelsedagskopp.
 
Kl. 11.29 hade jag börjat resepacka. Planen är att alla våra kläder ska få plats i denna då vi bara ska checka in en väska. Jag tror det räcker bra. Vi har ju varsin ryggsäck som handbagage som vi får knöla ner lite i annars.
 
Kl. 12.26 åt jag kycklingpytt.
 
Kl. 12.39 hade jag ätit klart och gått ut till postboxen. Där fanns bara ett litet kort med texten "Så här kan man också fiska". Tack mamma. :) :)
 
Kl. 14.00 hade jag varit på möte på museet och skulle cykla hem igen. I snöregnet. Igen.
 
Kl. 14.37 satt jag på pendeltåget.
 
Kl. 15.30 körde jag lite bokuppsättning.
 
Kl.16.16 jobbade jag på.
 
Kl. 20.03 gick jag med raska steg mot tåget.
 
Kl. 21.09 var jag hemma och där stod Philip och stekte hemmagjorda burgare. :D
 
Nu ska vi äta och så kan en ganska så vanlig tisdag se ut. :)
 
Maja.

Två dagsfärska

Kategori: Maja

Hej
 
Jag har nyss varit hos frissan och har nu så där kort hår som man jag hade i betydligt yngre år. Hon rakade liksom till och med lite där bak i nacken. Man ser luft mellan mitt hår och mina axlar. Okej, jag visar då...
 
 
Efter frissan hämtade jag ut ett paket:
 
Så nu har jag kort hår och en gul polaroidkamera. Fint så. Jag har dessutom tio vita ark att fylla kameran med och jag tänker att jag ska inviga den på resan. Kanske en bild per dag? Eller något slags semester-bingo? Alltså att jag fångar en vy, en maträtt, ett porträtt, en växt osv osv. Eller så försöker jag att inte planera så mycket och bränner av bilder på vad jag vill när jag känner för det... Vi får se. ;)
 
Maja.

Böcker 2017, del 4

Kategori: Maja

Dags för några små bokrapporter igen. Vad fint att det har blivit ett sånt här inlägg i månaden förresten. Det vore ju riktigt snyggt jobbat om jag får till en del 12 i december. Men fokus på del 4 nu.
 
Bok 12:
 
 
Elva år i fångenskap: kidnappad, inlåst och bortglömd av Michelle Knight
 
Jag vet inte hur det är med dig, men jag kan fascineras av såna här hemska historier och vilja veta mer och mer och mer. Och samtidigt skäms jag liksom lite över det, kanske för att jag inte riktigt förstår varför jag blir intresserad av något så fasansfullt. Jag antar att det kan vara någon slags fascination över något som känns så oerhört skrämmande och långt långt borta från ens egna verklighet? Boken är väl ingen wow-bok så, men händelsen är ju wow, på ett dåligt sätt såklart. Samtidigt som huvudpersonen, Michelle, är så oerhört stark och ja, faktiskt positiv som person även mitt uppe i allt elände och efteråt. En läsvärd självbiografi, tycker jag.
 
Bok 13:
 
 
Hennes nya namn av Elena Ferrante
 
Del två i en serie på fyra böcker om väninnorna Elena och Lila. Jag har ju läst första boken som handlar om deras barndom. Del två handlar om ungdomsåren. Den är ju långsam. Det är inget thriller-tempo. Det lunkar på. Precis som jag skrev efter att ha läst ettan så tror jag tyvärr det förstör lite för mig att serien är så populär. Det ligger någonstans där i bakhuvudet hela tiden att den här ska vara jättebra, förväntingarna blir liksom höga. Men jag tycker absolut att de är läsvärda, det vill jag understryka. Och jag tyckte bättre om tvåan än ettan. Jag kom in i berättelsen snabbare nu och hängde enklare med på vilka alla var och vad de hade för relation till varandra. Jag kände mer för karaktärerna och ville verkligen veta hur det skulle gå för dem. Så trean kanske jag upplever som ännu lite bättre?
 
Bok 14:
 
 
En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité
 
Personligen så kände jag mig inte så jätteintresserad av Jason musikkarriär eller hiphopens historia, men det största delen av boken handlar om livet i stort och det är desto mer intressant. Det handlar om Jasons liv och framförallt hans förfäders liv. Om rasism. Den fick mig att tänka på att alla har sin alldeles egen historia. Och hur oerhört olika våra liv ser ut. Av olika anledningar.
 
---
 
Av dessa tre böcker skulle jag nog helst rekommendera Hennes nya namn. Serien har växt på mig och nummer tre väntar på mig i reservationshyllan på bibblan. Det gör också Nötskal av Ian McEwan. Jag får se om jag tar med mig en av dem på resan eller om jag köper mig en pocket som jag inte behöver vara rädd om.
 
Om en vecka är vi äntligen däääär! :D
 
Maja.

Kastanj och jobbhelg på G

Kategori: Maja

 
 
 
Har ni sett vad fin en av mina kastanjer har blivit? Nu får ekarna konkurrens. ;)
 
Jag sitter här och laddar för att jobba i eftermiddag och i helgen. Men innan jag åker till Linköping ska jag faktiskt till Motala konsthall en sväng. De kunde eventuellt vara i behov av någon extra person som kan "vakta" lokalen. Tyvärr kunde jag inte de aktuella datumen, men om det dyker upp någon lucka igen så kan det vara bra att jag vet hur man larmar av och så.
 
Nej, dags att äta upp yoghurten och kicka igång'et!
 
Trevlig helg förresten!
 
Maja.

Veckans inredning (16)

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag vet att vi ganska nyligen befann oss i soffområdet i denna lilla bloggserie, men nu har jag ju fyllt år och fått massa fint, så nu finns lite nytt att kolla på.
 
Tulpaner som jag fick av Philips bror finns till exempel på vardagsrumsbordet.
 
Och den här lilla ljusstaken som jag fick av mamma.
 
Mamma har också shoppat den här glada röda kudden från Gudrun Sjödén.
 
Och av moster, som hade varit på loppis och bara letat gröna grejer, fick jag en grön kudde.
 
Så vårfint så! :)
 
Maja.

Väntar...

Kategori: Maja

... på den gröna explosionen.
 
Igår tog jag en långpromenad och snöflingorna envisades med att falla trots att det var den artonde april. Jag passade på att ta aprilbilden i Bondebackaallén, vilket inte är jätteinspirerande när det inte tycks ske någon vidare förändring.
 
I januari såg det ut så här:
 
I febrauri så här:
 
I mars så här:
 
Och igår så här:
 
Till majbilden önskar jag lite mer grönt. :)
 
Maja.

Påsken fortsätter

Kategori: Maja

Hej! Vilka härliga påskdagar det har varit, jag önskar att det kunde vara påskledigt lite till... Och det är just vad det är det! Jag är nämligen ledig idag också för att sedan jobba tio dagar i streck för att sedan åka till Gran Canaria. Woho, det närmar sig med stormsteg nu! Meeen, låt oss nu ta det lite lugnt och kika på gårdagen.
 
Som jag skrev igår frukoststökade Philip i köket och när jag kom dit sa han det blir utflyktsfrukost! Det gjorde mig glad för jag hade sagt att jag var utflyktssugen.
 
Så vi tog bilen till Varamon.
 
Vättern låg spegelblank så vi passade på att spegla oss.
 
Vi promenerade tills vi hittade en perfekt frukost/brunchplats. Inte varje dag man äter med en sån vy.
 
Sen promenerade vi vidare bort till Kärsbyån.
 
Där vi körde två barkbåtsrace. Philip fixade en med "mast och hela köret"...
 
... och vann två av två matcher...
 
På tillbakavägen såg jag en harr! Det kändes extra bra efter att vi hade mött en gubbe som på Philips har-ni-sett-någon-fisk-fråga svarade bestämt nej, det är för kallt i vattnet. Punkt. Har svårt för gubbar som bara tror att de vet allt. Gubben såg ingen harr men det gjorde jag. Ha!
 
På tillbakavägen tog vi en lite äventyrligare väg.
 
Och hemma igen blev det siesta.
 
Så bra start på vår annandag påsk som så småningom fortsatte med trerätters hos Philips föräldrar och avslutades med att jag somnade på soffan. Alltså här hemma. Inte hos Philips föräldrar.
 
Klart slut på påsken 2017.
 
Maja.

Påskdagen i 10 bilder

Kategori: Maja

Halloj igen!
 
Om jag skulle betygsätta gårdagen skulle jag ge den 10 tuppar av 10 möjliga. Fast det kanske är lite larvigt att betygsätta dagar sådär? Ja, glöm poängen. Här kommer min påskdag i 10 bilder.
 
Dagen började med att jag fattade ett klokt beslut. Jag gjorde plättfrukost åt mig och Philip. Kommer framöver alltid ha blåbär och sirap på mina plättar och pannkakor. Godaste jag ätit.
 
Efter frukost planterade jag lite grann. I födelsedagspresent fick jag nämligen en hel del växtrelaterat. Som små palettblad i glas mindre än äggkoppar.
 
Den här fina fick jag med.
 
Kanske vid 12? åkte jag återigen till landet. Jag önskar att det alltid bodde en liten ettåring där.
 
En stund senare fick vi besök. Moa, Freja, Karin, John och Tuva kom och hälsade på! :D Och jag fick en fin födelsedagspresent av Moa! Dessa ska jag slörpa dryck ur på balkongen och om vi har tur ska Moa vara min sambo några dagar i sommar och då kan vi sörpla tillsammans. :) :)
 
De hade dessutom med sig en kaka/tårta av den där alldeles underbara sorten. Såå görgó!
 
Men mest fokus var det såklart på de minsta i sällskapet. Det är ju fint att mormorna och mammorna liksom känt varann i unga år och nu är de minsta små kompisar också.
 
Självklart blev det en tur ut till ladugården/stallet. Är man på landet så är man ju. Gillar denna bild på Sandra och Sonnorp.
 
Här låter Vera som en häst tror jag. Det, och att säga hej, är hennes specialiteter.
 
Strax före sex hade vi sagt hej då till besöket och jag åkte hem till Philip och åt middag. Och vid åtta någonting cyklade vi till andra sidan kyrkogården för lite samkväm och spel hos Martin och Lovisa.
 
Tillbaka i sängen efter klockan 01 kände jag att påskdagen min hade varit en tia! Tack alla inblandade!<3
 
Även nu ligger jag i sängen. I köket frukoststökar Philip. Han har ju ingen lätt uppgift med tanke på superfrukosten jag gjorde igår, men jag är säker på att det blir gött idag också. :)
 
Dagen framför oss är ganska oplanerad, kanske bloggar jag imorgon om hur den blev.
 
Ha det fint!
 
Maja.

Påskafton på landet

Kategori: Maja

Nej, nu är det väl ändå dags för ett litet blogginlägg. Mitt första som 26-åring.
 
Dagen började med att jag - när jag skulle ta mig lite efter-frukost-godis - upptäckte ännu två födelsedagspresenter i en annan födelsedagspresent. Pengar och en gullig konservöppnare. Ellen och jag hade kalas igår och jag fick så oerhört mycket och fina saker. Men jag tänker att jag visar upp allt det fina lite då och då istället för att rada upp allt och fota alltsammans bara sådär platt på golvet idag.
 
Vid tio-tiden i förmiddags blev jag hämtad av familjen och så blev det en dag på landet. Påskliljorna är inte jättemuntra över vädret, dem heller.
 
Jag och mina två systrar tog en vagnpromenad med Vera. När den värsta snöchocken/ilskan hade lagt sig tyckte jag ändå att jag kunde se det vackra i det hela. En liten stund.
 
 
Jag fick äran att ge Vera sin första ettårspresent för jag har tyvärr inte möjlighet att komma på hennes kalas nästa helg (jobbar). Hon kunde nästan öppna själv.
 
Och blev helt klart nöjd med presenten! :D
 
Inte nog med det - det var en stor dag för Vera idag för innan jag lämnade landet hann jag se henne ta sin första "ridtur"! Inte ens ett år gammal och har redan klarat av riddebuten, det ni! :)
 
 
Klart slut på påskafton, återkommer inom kort!
 
Maja.

En återkommande komplimang

Kategori: Maja

Idag var det en ung man. En annan dag en äldre kvinna. Jag minns en farbror också. När jag tänker på det nu så inser jag att jag faktiskt har fått höra det ganska många gånger, där jag suttit i receptionen och tagit emot lånekort och knappat på tangentbordet. 
 
Vilka fina naglar du har
 
Jag har inga spektakulära naglar. Säkert kortare än de flesta, ojämna, bitna och definitivt inget blingbling. Det skulle vara färgen då. Allt som oftast är de målade i någon färg och sällan är de klassiskt röda. När jag kollar ner på mina naglar idag misstänker jag dock att den unge mannen framför mig bara är ironisk...
Men det spelar ingen roll egentligen, jag blir glad i alla fall.
 
Kanske lite slitna, flinar jag till svar, jag får nog måla om till påsk.
 
Det här är alltså dagens naglar... Komplimangen måste varit ironisk den här gången, eller hur? ;)
 
Vi får se vad det blir för färg här till påsk. Vårigt gröna? Påskigt gula? Prickiga? Eller något helt annat?

Maja.

Veckans inredning (15) - köksbordet just nu

Kategori: Maja

 
 
 
Fint va? Sen att duken bara kommer vara ren kanske i max en timme till och att jag strax ska ta tag i diskberget som gömmer sig bakom kameran, det behöver vi väl inte bry oss om här och nu!? Fokus på det fina, tycker jag.
 
Maja.

Vår på landet

Kategori: Maja

Klockan 10.10 kände jag att jag hade skrotat runt själv tillräckligt. Så jag smsade mamma och frågade om läget på landet och kort därefter for jag dit.
 
Det blev en liten skogspromenad. Bland björkar...
 
...blåsippor...
 
...och vitsippor. Jag plockade med mig en bukett hem som nu står fint i en liten vattenkanna bredvid mig. Kanske ska jag försöka få till något vårigt stilleben till nästa veckas inredning?
 
När pappa skulle mata ett litet lamm, som inte riktigt förstår hur det ska äta från mamman, följde jag med. Det är svårt att fota lamm, speciellt med mitt dåliga tålamod, men jag fick till några fina på de två lamm som föddes nu i torsdags.
 
 
 
Mamma gjorde nässelsoppa. Gott!
 
Och sen tog mamma och jag en sväng till affären, för jag behövde smör och mamma behövde en hel del annat. Sen bakade jag schackrutor i Sonnorp. Det är ju kalas på fredag och det verkar som det blir en riktig kalasbuffé.
 
 
Nu är jag hemma i lägenheten igen och har faktiskt haft balkongpremiär. Det var inte dumt alls. :)
 
Maja.

Fortsätt

Kategori: Maja

Det känns svårt både att nämna, och att inte nämna, det som hände i vår huvudstad igår. Jag känner bara att det är viktigt att fortsätta som vanligt. Fortsätta lita på dem som jobbar mot sånt här, och på alla medmänniskor omkring oss. Fortsätta göra det lilla vi kan för att sprida mer glädje och mer kärlek. Fortsätta möta alla människor med respekt. Fortsätta skriva små obetydliga blogginlägg. Bara fortsätta.
 
---
 
Idag är det lördag och som jag nämnde igår är min helg helt oplanerad. Det rastlösa kontrollfreaket i mig tycker att det är jobbigt. Den livsglada småpysslande glidaren i mig tycker att det är mysigt. Tillsammans gör vi detta till en bra dag. ;)
 
Jag gick iallafall upp klockan åtta, trots ledig och oplanerad dag... Är man morgonmänniska så är man. Jag åt smoothie i skål och drack té. Och sen promenerade jag. En dryg timme blev det. Till Varamon och hem igen.
 
 
 
 
Sen dess har jag mest skrotat runt. Scrollat sociala medier och sett på nyheter. Och så fick blomtrappan åka ut på balkongen.
 
Till lunch blev det tacorester. I sällskap av retrotidningen.
 
Mycket fint.
 
Sen kom Philip hem och vi rullade in vinterdäck till källarförrådet och snart ska Philip åka iväg igen (han har jobbat idag och ska till en kompis över kvällen och natten) och nu vet jag inte vad jag ska göra.
 
Tips?
 
Inspiration?
 
Förslag?
 
Någon?
 
Så länge fortsätter jag skrota runt och ha en ganska behaglig lördag. :)
 
Maja.

Grön fredag

Kategori: Maja

God morgon!
 
 
 
Jag laddar för 13-20-jobb med en grön smoothie bestående av lite vaniljyoghurt, banan, mango, kiwi, bladspenat, riven ingefära, toppad med kiwi, björnbär och kokos. Och en kopp té. En bra och grön start på en fredag.
 
En annan bra och grön start är att kolla till växterna här hemma. Jag tycker det händer saker varje dag nu.
 
Persiljan, gräslöken och basilikan som jag planterade som frön har nu växt till sig ordentligt. Jag tror att jag kanske ska våga ställa ut dem på balkongen på sin blomtrappa.
 
Den magiska bönan fortsätter vara magisk. Jag hoppas att det nya bladparet som är på gång väljer att hänga åt andra hållet. Annars vippar det.
 
Alla tre ekar sitter numera i jord. Och ungefär i samband med den planteringen visade ek 1 en ny utveckling - nytt grönt kikade fram och växte uppåt. Fler små gröna blad är här!
 
Och de tre kastanjerna fortsätter också utvecklas. Inget grönt där än, men längre och längre svansar.
 
Kul!
 
Nu återstår väl bara för mig att önska dig en trevlig helg. Min helg är helt oplanerad och ledig efter klockan 20 ikväll. Jag hoppas att jag kan ta en liten balkongpremiär imorgon eller så. Om inte annat kan man ju faktiskt ta med sig en filt. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Cykeltur i kvällssolen

Kategori: Maja

 
Tack för att du fick med mig på en cykeltur i måndags.
 
 
Ser ni kajakpaddlaren?
 
Linslusen... ;)
 
 
 
Fin kvällstur, ingen tvekan.
 
Maja.

Veckans pyssel och inredning (14)

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag hade inte tänkt ha något direkt påskpyssel i år, men så plockade jag mig lite ris när vi var i Karlsby sist och när jag var på Ica Maxi igår så såg jag klistermärken, fick en liten pysselidé och så blev det lite påskigt ändå. Ellen och jag ska ha 48årskalas/påskfika för släktingar hemma hos mig på långfredagen så lite extra vårpiff kan det ju vara kul att ha.
 
Jag klistrade helt enkelt bara på små harar/ägg på färgglada papper. Med en liten tråd mellan stickers och papper.
 
 
Och så klippte jag ut och hängde upp i riset.
 
 
Riset har slagit ut så där lagom och jag hoppas att det ska vara fint även nästa vecka. (Obs! Det står inte i nuläget på en pall mitt framför en vägg men det hade blivit så rörigt med bakgrund och så om jag hade fotat det på sin plats på vardagsrumsbordet)
 
Visst är den prickiga vasen, som jag köpte på 'Hjärta till Hjärta' för ett tag sen, som gjord för påskris? :)
 
Maja.

Himmelriket i en skål

Kategori: Maja

Jo, det var ju det där med den nya lasten. Jag har på senaste tiden fått upp ögonen för någonting som verkar väldigt poppis. I fredags testade jag själv och nu är jag fast. Det ser ut som himmelriket i en skål och det smakar som himmelriket i en skål. Om man lyckas. Och det gör man. Inga svårigheter, bara enkelt och gott. Jag snackar alltså om smoothiebowls. Smoothie i skål alltså. Med vad man nu vill ha i och vad man nu vill ha på. Möjligheterna tycks oändliga.
 
Så här har det sett ut hos mig de senaste dagarna:
 
Fredag kl. 9.19
 
Lördag kl. 20.55
 
Måndag kl. 15.25
 
Idag, tisdag, kl. 8.40
 
Som ni ser har jag lyckats variera ganska bra redan och jag är så sugen på att experimentera mera. En sämre last kan man ju ha, eller hur? ;)
 
Maja.

Vardagsglimtar vecka 13

Kategori: Maja

Hej!
 
Som ni har sett har min första aprilhelg varit väldigt fin. Men innan vi lämnar förra veckan bakom oss tänkte jag bara slänga ut lite vardagsglimtar som fastnat i mobilen. Jag tycker sånt är lite mysigt.
 
I måndags hade jag dubbelpass och mellan passen tog jag en liten lunchpaus ute i solen.
 
På måndagskvällen var himlen fin.
 
Och vi åt renskav och grönsaker i pitabröd. Gött!
 
I tisdags vattnade plant-tanten lite för mycket.
 
Och så premiäranvände hon vårjackan när det promenderades till närmaste affär.
 
På onsdagen brunchade jag pannkakor. Jag var visst för glupsk för att fånga det ätbara på bild, men lappen jag skrev efteråt tyckte jag visst att jag ville komma ihåg. Lite gullig ju.
 
I torsdags var jag ju helledig och ägnade mig dels åt bullbak. Men det vet ni ju redan.
 
I fredags jobbade jag sent. Skrev mitt namn på min bok för att ingen kollega skulle lämna tillbaka den.
 
Det hade varit fredagsmys på bibblan och massa popcorn hade blivit över. Plötsligt var det inte så tokigt att jobba fredagkväll längre. ;)
 
Efter åtta skyndade jag till tåget. I ösregn...
 
I lördagskväll, efter Örebrodagen, kom Martin hem till oss. Här spelar vi Sverigespelet. Jag vann.
 
Och igår efter Ombergdagen blev det söndagsmiddag hos Philips föräldrar. Efter maten letade Philip efter något på vinden. Han hittade inte det han sökte men två spel, två ljuslyktor och fem pokémons fick följa med hem... :)
 
Det var nog del hela. Imorgon ska jag berätta om mina nya last här i livet... ;)
 
Maja.

Omberg med bästis

Kategori: Maja

Hej!
 
Ja, som jag skrev igår var det utflyktsdags även idag. Det är värst vad jag åker och far. Idag var alltså målet Omberg och sällskapet var Moa! :D
 
När jag åkte hemifrån var det mulet och jag trodde nästan på regn, men icke sa nicke. Solen sken på Hjässan.
 
Kloka ord från Ellen Key.
 
Vi promenerade längs en 6 kilometer lång led tror jag. Och när det blev lunchdags hittade vi oss en bra lunchplats.
 
Helt okej som ni ser.
 
 
 
Synd att den bästa blåsippebilden blev på en som är lite... uppäten? Sånt är väl livet.
 
Vi såg flera sådana här fina blommande grenar och undrar vad namnet på en sådan kan vara?
 
Bokskog, björkskog, granskog.
 
Tack världens bästa Moa för utflykten och sällskapet genom hela livet!<3
 
Maja.

Pennybridge

Kategori: Maja

Hej där!
 
Imorse vid kanske halv tio satte jag mig bakom ratten och Philip satte sig i sätet bredvid. Vi åkte genom dimman...
 
...till Örebro. Kul att hänga lite i en stad man inte hänger i varje vecka, tänkte vi. Och vi fick en riktigt trevlig dag.
 
Vi åt mycket goda burgare på Burger Love.
 
Och kom hem med lite var faktiskt. Jag köpte en klänning på Indiska. Eller den var faktiskt gratis för mig för jag använde ett presentkort jag fick av mormor i julklapp. Tack mormor! :)
 
Här ser ni mönstret lite bättre. Fin och skönt material.
 
Jag köpte också vårskor. Har gett upp kampen mot mina fina vinröda Dr.Martens. Jag har försökt allt, men skoskavet de ger mig kan jag inte leva med </3. Dessa nya är mjukare. Och himlans stiliga, tycker jag.
 
Den tredje, och sista, grejen jag kom hem med är denna bricka. Jag har ju redan för många, men det stod Maja på denna så jag kunde inte stå emot.
 
Bra lördagstripp!
 
Imorgon väntar också en utflykt. Åt ett annat väderstreck, till annan miljö och med annat sällskap. :)
 
Maja.