majjaeriksson

Happy Halloween!

Kategori: Maja

(null)

Vi gjorde en pumpa idag. Tanken var väl att jag, Ellen och Vera skulle göra den tillsammans men det blev mest Ellen och jag eftersom arbetet bestod av knivarbete. Visst blev den fin!? :)

Imorgon är det min sista lediga dag. Det är så delat. På ett sätt känns det som att jag har varit ledig i en evighet och att perioden på skolbibliotek var ett helt annat liv, men samtidigt har dessa två veckor gått fort såklart. 

Jag är både pepp och nervös. Pepp på att komma igång och förhoppningsvis komma in på en arbetsplats och i en vardag jag kommer trivas med. Nervös för att allt nytt = läskigt och för att jag inte ska... tagga till. Typ. Men jag ska påminna mig om att jag inte behöver sprudla av idéer och det ena med det tredje från start utan att det faktiskt får vara en startsträcka där jag först ska lära känna arbetsplatsen och så vidare helt enkelt. 

Håll tummarna för mig! Men först en sista uppladdningsdag. :)

Maja.


Göteborg

Kategori: Maja

I lördags åkte Philip och jag mot Göteborg. Pendeln till Mjölby och sen buss. Resan gick bra tycker jag.
(null)

Vi var i storstaden mellan 11 på lördagen och 16.40 på söndagen och hann med en hel del på den tiden. Palmhuset var först ut. Det var fint. 
(null)
  
Hej fisken!
(null)

Vi strosade såklart en hel del. Det är ju mycket det man gör.
(null)

(null)

Vi var i saluhallen och kikade lite och sen satte vi oss på konditori Brogyllen för lunchfika. Mycket smarrigt.
(null)

Vid tre checkade vi in på Gothia Towers där vi vilade upp oss (ja vi kan ha slumrat till). På kvällen åt vi hamburgare på Tugg. Det var lång väntetid och inte bästa burgaren vi ätit, men ändå jättegott.
(null)

Efter middagen gick vi till Biljardpalatset som kändes enormt för två småstadsbor som oss. Det var två våningar med mängder av biljard- och shuffleboardbord. Vi fick en sån där puck som blinkar och piper när det är ens tur och satte oss och väntade och kollade på folk.
(null)

Och sen blev det vår tur! Vi spelade shuffleboard och det var jättekul. Kanske lite påverkad av att det var jag som vann mest, men jag vill verkligen göra om det.
(null)

Sen avslutade vi kvällen på våningsplan 23 på hotellet. Lite svindel fick jag allt och det kändes rätt bra att åka ner och sova på våning 7 sen.
(null)

Igår vaknade vi till utsikten nedan som kanske inte vara "wow" som sådan men vi var nöjda med hotellet. Bortsett från det faktum att det inte fanns ett skohorn, det är faktiskt viktigt.
(null)

Hotellfrukosten var god!
(null)

Vid 11 var det utcheckning och då gick vi till Universeum.
(null)

Jag blev gladaste besökaren! ;) Frågan är vad Philip blev? Den mest förvirrade? "Är det där man ska kolla?"
(null)

Sen begav vi oss ut i staden igen.
(null)

Och promenerade till Haga där vi gömde oss för regnet och åt lunch. Det öste verkligen ner ett tag så vi bestämde att vi skulle ta spårvagnen sen.
(null)

Men när vi kom ut såg vädret helt annorlunda ut. Fast vi tog spårvagn några stationer ändå, för det hör ju ändå till tänkte vi.
(null)

Sen strosade vi lite mer, utan att köpa med oss någonting alls och satt på stationen en stund innan vi åkte buss hem. Vi kom hem som planerat tack vare att jag hittar till Mjölby och Philip är en sån som vågar säga till för busschauffören körde förbi infarten och visste inte att han skulle till Mjölby. xD

Tack Philip för en fin helg!<3

Maja.Tacksamhet och vardagskoll

Kategori: Maja

Hej!

Jag hade en fin dag igår. Jag började med en morgonpromenad. Jag har varit duktig på att ta vara på dagsljuset.
(null)

Philip var ledig han också så på eftermiddagen tog vid bilen tlll Tornby. Jag köpte en klänning på second hand för 65 kronor. Mörkblå, blommig, långärmad.
(null)

Vi passade på att handla mat och 17.20 tog jag bussen till stationen, bytte buss och kom hem till Moa. Där blev jag bjuden på taco! Och grattis-till-nytt-jobb-överraskning på tallriken .<3
(null)

En bra dag som fick mig att känna mig glad och tacksam över det jag har. 

Jag har också fått lite mer jobbinfo via mejl och börjar bli riktigt pepp på att komma igång. Som det ser ut kommer arbetstiden de flesta dagarna vara 8-16.30 vilket betyder att jag kan åka med pendeln som är framme 7.43 och åka hemåt 16.56. Så det känns riktigt bra! 

Lördagar är egentligen mitt enda orosmoment som det är nu. Pendeln går dåligt då vilket innebär att jag kan vara i Tranås först 9.36 vilket är senare än det är tänkt att man ska börja (den innan är framme redan 7.15...)  Chefen skrev att vi får höra med kollegorna och att det kanske går att lösa. Och annars får jag väl lösa det ändå på något sätt, skrev jag, för jag vill ju inte ställa till det för någon annan såklart. Men jag vill tro att det ordnar sig eftersom jag ändå skulle vara på plats en stund innan bibblan öppnar då klockan 10. We’ll see. Jag ser iallafall fram emot att börja och allt positivt är mitt huvudfokus just nu. :)

Maja.

Härliga tider

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)     

(null)

(null)

(null)

Nu har jag varit ledig och haft det riktigt bra i fyra dagar. Det känns riktigt bra med två veckor ledigt nu. Småfixa hemma. Gå långa promenader. Äta frukost i sängen. Göra det jag känner för. Landa och ladda upp. 

På tisdag är planen att ta en tur till Linköping för att besöka secondhand-affärerna på Tornby följt av scones- och témiddag hos Moa på kvällen. Och lördag-söndag ska Philip och jag till Göteborg. Och resten kommer nog bli fint det med, en riktig toppenvecka säkert :)<3

Vi hörs!

Maja.


Checkar ut

Kategori: Maja

 
I eftermiddag loggar jag ut som skolbibliotekarie för sista gången, lämnar in min nyckel och cyklar mot två veckors ledighet följt av nya utmaningar. Fast i backen på bilden ovan går jag nog med cykeln.
 
Det är en lättnad att den här perioden är över, men jag ser inte på den här tiden som ett misslyckande. Hur klyschigt det än låter så är ju faktiskt allt i livet en erfarenhet och nu har jag fått en liten inblick i skolbiblioteksvärlden och det är något som jag kommer kunna ta med mig vidare i yrkeslivet som barnbibliotekarie på folkbibliotek. Jag är stolt över att jag blev erbjuden en tjänst innan jag ens hade tagit examen, jag är stolt över att jag tog chansen och jag är stolt över att jag sa upp mig för att det inte kändes rätt. Och jag är stolt över att jag i november kommer ha en ny tjänst att gå till. 
 
Men först - två veckor för att landa och ladda om.
 
Maja.

Vandringstur och svamplycka

Kategori: Maja

Nej, till Håleberget kunde man ju inte åka för vägen var avstängd. Vi fick vända om och hamnade i Offerby. Bland flera andra visade det sig. 

(null)

Det var jag, Philip och Ellen som var ute alltså. Vi hittade en så himlans fin fikaplats som dög fint i brist på berg. På en stor stenmur slog vi oss ner. I sol så varm att vi fick ta av oss jackorna.<3
(null)

(null)

(null)

Och vi hittade riktigt mycket svamp. Inte så många gulisar men mängder av trattisar. 
(null)

(null)

Påsen vi hade med oss blev alldeles jättefull.
(null)

Eftersom varken Ellen eller Philip gillar att äta svamp gav vi bort lite till mor och far. Väl hemma igen blev det svamprens och en liten chipsskål på det.
(null)

Nu laddar jag för mina tre sista dagar i skolbiblioteksvärlden och vill passa på att önska just dig en fin vecka. :)

Maja.

Gult är inte fult

Kategori: Maja

Och så blev det lördag. Jag känner mig glad idag. Lätt i sinnet. Philip har lördagsjobbat och jag gick upp vid åtta för att sen återvända till sängen med frukostbrickan.

(null)

(null)

Efter att jag bestigit ett diskberg och duschat tog jag bilen och åkte ut i hösten. Sjöng hellre än bra med till radiomusiken och såg många misstänkta svampplockarbilar. Men jag skulle inte plocka svamp.

(null)

Tokanäset var mitt mål. 

(null)

Oktoberbilden blev grå och rätt fin? Jag tycker att det är fint däruppe oavsett väder och årstid.

(null)

Jag tog som vanligt en promenad runt udden.

(null)

Gult är inte fult.

(null)

Sen tog jag en satsumas i bilen innan jag åkte hemåt.

(null)

Nu kollar vi på Maifs match på tvn/paddan och ikväll blir det fisksoppa som sagt. Vi ska köra på det här receptet. Och så vitlöksbröd till det. Höstgott.

Imorgon skulle jag vilja komma ut i naturen igen. Kanske Håleberget? Vi får se.

Hoppas att du också har en skön helg. :)

Maja.

Hundra kronor jämnt

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

Idag firades helgen in med en fredagsfika i Väderstad. Två farinbullar, en kaffe och en té för hundra kronor jämnt. Och det på ett mysigt café och med fint sällskap. Vi gick in på skaldjursfabriken mitt emot också och bad om räkor för hundra kronor för imorgon blir det fisksoppa. Det blev också ett stopp i Varv där jag glad i hågen köpte en påse tomater. 

(null)

Nu är det helg!

Maja.

Livets bok

Kategori: Maja

Jag vill börja med att be om ursäkt för den pretentiösa rubriken, men nu är det så jag känner. Och nej, det handlar inte om Doktor Glas eller någon annan klassiker den här gången utan nu handlar det om det här med bullet journaling. Det är en sorg i mig att jag upptäckte detta fenomen först för ett år sedan. Så mycket förlorad tid. *kollar sorgset ut och upp på en grå himmel* Nej, nu är jag lite väl dramatisk, men jag gillar det verkligen. Att köpa sig en anteckningsbok med tomma blad och fylla den med planer, drömmar, tankar, minnen och erfarenheter. Trams och allvar. Pyssel och viktigheter.
 
Det var i november förrra året som jag fick hem min lilla röda bok och började småfixa lite grann.  
 
Idag ser den ut så här:
 
Det knakar när jag bläddrar i den och där i finns så mycket. Där finns ångest över masteruppsatsen och glädje från när det var klart, där finns kvitton och ett mynt från kroatien, där är en liten version av ett anställningsavtal och bredvid den "Uppsägning på egen begäran". I maj skrev jag en rad om dagen och i augusti är det nästan bara prickar på en hel sida, där finns bilder på en nästan nyfödd systerdotter, listor över böcker jag läst och vardagliga händelser från vardagliga tisdagar. Och året ut ska jag fortsätta fylla boken med allt och inget. Tänk vilket minne att bläddra i långt in i framtiden sen<3
 
Och fler kommer det bli. 2020-boken är här och jag tycker redan om den. Jag valde en svart den här gången, på utsidan kan man ju försöka att hålla det stilrent. ;) Men en liten växt fick sitta i hörnet.
 
 
Längst bak ska jag rita omslagsbilder på de böcker jag läser/lyssnar på under året.
 
Och i dagarna har jag gjort januarisidorna som jag blev väldigt nöjd med. Kreativt och ganska "mycket", samtidigt som det finns gott om plats både för text och någon bild, om jag skulle känna för det.
 
 
 
 
 
Hur länge tror du att jag kan hålla mig från att göra februarisidorna? ;)
 
Maja.

Lyssna-på-bok-utmaning

Kategori: Maja

Jag har måndagen till ära gett mig själv en liten utmaning. Att lyssna på fem klassiker innan 2019 är slut. Det kan vara att sätta ribban högt, men i och med att jag ska börja pendla om mindre än en så månad kommer det finnas mycket tid och varför inte utnyttja den tiden på ett bra sätt? Dessutom kommer jag ju vara ledig två veckor snart och då blir det nog också en del bok i öronen. Jag använder tjänsten Bookbeat och är mycket nöjd med den.

Planen är att lyssna på dessa:
(null)

Vilket kommer ta mig 42 timmar och 35 minuter. Tror du att jag klarar det? Det vore fint att bli lite mer klassikerallmänbildad nu när man faktiskt är bibliotekarie både på pappret och i verkligheten. ;)

Jag börjar med Doktor Glas på hemvägen idag.

Maja.

Min njutiga lördag

Kategori: Maja

Hej på helgen!

Jag tänkte att jag skulle lämna en liten lördagsrapport för detta har varit en riktigt njutig en. Och en hel del har jag hunnit med så varning för långt inlägg.

Dagen började med att jag såg att det vad frost och sol och tänkte: varför inte gå ut i det där? Och så gjorde jag det. Det var värt att lämna sängen för.
(null)

Innan jag gick hem köpte jag frukostbröd, juice och passionsfrukt och så gick jag hem och gjorde frukost till oss.
(null)

Sen slog jag till och gjorde den där hallonglassen som jag nämnde häromsistens men aldrig gjorde. Nu blev det gjort.
(null)

Något senare tog vi bilen för att handla och ta lite luft. Luft först.
(null)

Gullig skylt vid Bråstorpsskolan.
(null)

Hemma igen blev det halvtre-lunch. Gårdagens pizza och broccoli on the side för min del. Och ytterligare lite senare åkte Philip iväg till Linköping för att roa sig och då gjorde jag maränger. Jag hade ju haft gulor i glassen tidigare och tog vara på vitorna också. Fina innan ugnen:
(null)
 
Och ganska fina som klara med:
(null)

Till kvällen blev det taco med syrran.
(null)

Sen klippte hon mitt hår. Japp. Jag undviker gärna att gå till frisören, men nu behövde jag verkligen klippas och då tänkte jag att Ellen var rätt person för jobbet. Innan såg det ut så här:
(null)

Och nedan kan ni se resultatet. Hon klippte ju inte så mycket, men det blev stor skillnad och nu går jag aldrig mer till en frisör! ;)
(null)

Nu avslutar vi kvällen med Vänner på tvn och glass och maräng.
(null)

Hur bra dag? Fullpott!

Maja.

Påskrivet!

Kategori: Maja

(null)

Nu så. Nu är papprena påskrivna. Anställningsavtalet alltså. Den första november börjar jag jobba som barnbibliotekarie på Tranås stadsbibliotek. Det känns fint och det var kul att komma dit idag igen. :) 

Jag fick träffa mina framtida kollegor och vara med under deras morgonfika. Jag fick se mitt framtida kontor. Beställa en kalender till 2020. Jag fick lite info om diverse heldagskonferenser som en kan få åka iväg och delta på om en vill. Jag fick veta att tisdagar kommer vara den dagen då jag har mitt fasta kvällspass. Och att det är lördagsjobb var tredje/var fjärde helg, men det visste jag innan. Och så fick jag skriva på avtalet som sagt. 

Jag passade på att ta en runda på biblioteket också, delvis för att kunna visa er. Dom har gjort om på bibblan i sommar och jag tycker att det är jättefint!

(null)

(null)

Och barnavdelningen som ju kommer vara mitt ansvarsområde då:
(null)

(null)

Sen strosade jag i butiker en stund innan jag åkte hemåt. Och jag shoppade faktiskt loss. En  bh, halsduk, nagellack, hårsnodd och strumpbyxor på Kappahl/Lindex och en klänning för 80 kronor på Röda korset.

(null)

(null)

(null)

Sen promenerade jag en liten bit längs ån, innan jag köpte med mig en chokladcroissant och slutligen satte mig på pendeln, nöjd med besöket. 

(null)

(null)

Det känns bra och jag tror och hoppas att det ska fortsätta göra det när jag har börjat sen med. :)

Nu ska jag sätta igång lite tvätt och sen får det nog bli en kopp té och den där crossianten för att fira denna dag.

Maja.

Hej oktober

Kategori: Maja

Och så kom oktober. En månad som gärna får gå både fort och sakta. Den sextonde är min sista dag som skolbibliotekarie och sen väntar två veckor av ledighet innan den nya eran som barnbibliotekarie tar vid. Så fram till den sextonde får det gärna gå fort, men sen kan det bromsa lite. Det känns skönt att jag får hela två veckor ledighet mellan jobben. Då ska jag landa. Och bara njuta av pausen. Och så ska vi till Göteborg en sväng. Jag och Philip. Över en lördag och söndag bara. Det ska bli fint. 
 
Jag passade på att scrolla igenom oktobermånader i historien nu, jag har ju den lyxen att sitta på ett ganska omfattande arkiv och det är något visst med att dyka ner i det där arkivet när man är i en sån här period som snart ska övergå i något annat. Tror jag. Det känns liksom som en trygghet att kika på det där som var, när jag inte riktigt vet hur det där som kommer sen ska bli. Tror jag.
 
Iallafall. När det var oktober förra gången var Philip och jag i Köpenhamn. Mycket promenerande var det och mycket gott åt vi. Det var en himlans fin helg minns jag.
 
Året innan det, 2017, var vi i Jönköping. En fin helg det med. Det är ju fint att åka iväg sådär. Det borde man göra lite oftare. Jag tycker om den där bilden också. Den får mig faktiskt att se fram emot att ta fram vinterjacka och halsduk.
 
I oktober 2016 besökte vi Stockholm. Värst vad man har varit ute och åkt just i oktober då, men kanske är det en sån månad när man behöver komma iväg lite och se nått nytt?
 
I oktober 2015 vinkade jag åt solen när den gick upp. Det året gick jag ju ut på åkern och mötte solen en gång varje månad. Att det redan är 4 år sedan känns otroligt märkligt. Det var ett fint månadsprojekt.
 
Jag har faktiskt skrivit ner att jag skulle vilja fånga lite fina naturögonblick på bild i höst. Kanske ska jag ge mig själv någon sån utmaning här under oktober? Att komma ut och leka naturfotograf som jag gjorde så mycket förr? Gå ut någon tidig morgon och "leta bilder". Kanske dimma och frost och soliga höstlöv. Ja, det ska jag göra.
 
Nu blev det här visst ett inlägg fyllt med allt och inget, men så får det bli ibland.
Välkommen oktober.
 
Maja.