majjaeriksson

Jobbvecka 3

Kategori: Maja

 
Jobbvecka numero 3 är nu igång! Det har gått såå fort hittills, men idag gick det nog rekordfort. Tjoff och poff sa det och så var klockan fyra. Idag blev det skärpplockning och gräsklippning. Jobbmåndag - check!
 
Maja.

Vi alltså.

Kategori: Maja

 
Jag har just skrivit ut foton. På Philip och mig. Det blev fint på min vägg. För vi är fina. (Och jaa, jag är medveten om att allt är lite snett... ;))
 
Maja.

Levererad frukost levererade

Kategori: Maja

Igår knackade det på dörren och in kom farmor och farfar med det här:
 
 
Idag när jag vaknade kunde jag inte tänka på något annat än frukost. Så jag gick upp och fixade lite. Den blev så här:
 
Himmel så gott!
 
Maja.

Fina kvällar

Kategori: Maja

Igår fick jag ett sms med orden: "Hej vad gör ni ikväll? Lust att käka pizza ihop?" från Lovisa. Philips (och mitt) svar blev "Ja, efter Tysklandsmatchen!" ;) Så vi såg klart på den och så hämtade vi Lovisa och Martin och efter det Riminimat som de hade beställt åt oss och så åkte vi till Varamon och jag fick äta min kebabtallrik med denna vy bakom ryggen:
 
 
Fin junikväll.
 
Badande främlingar:
 
Vi badade bara fötterna.
 
Vilket var riktigt gött efter att ha lirat fotboll barfota på asfalt.
 
Fina människor på fin strand:
 
Tack för igår!
 
Om en stund ska lillasyster och jag dra till någon affär där det finns godsaker och sen ska vi på bio! Vi ska se Förr eller senare exploderar jag, jag har läst boken och förväntar mig en fin film och en hel del tårar.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Solregn

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Igårkväll var det soligt och regnigt på en och samma gång. Ganska fint. Och skönt att traska omkring i, under ett paraply och med kameran i handen. Idag har Moa och jag jobbat mycket bra, som varje dag alltså. Rensat ogräs och trimmat. Jobbtorsdag - check! Ikväll ska jag hänga med Philip och nu har jag precis avnjutit dagens glass, en Päronsplitt. Fint!
 
Maja.

Viktigt!

Kategori: Maja

 
Något som är viktigt att komma ihåg när man jobbar så här i sommartid är att man faktiskt har sommarlov efter arbetsdagens slut. Klockan 16 idag fick jag sommarledigt för dagen och så fort jag kom hem tog jag en 88:a och en jordgubbe. Det var fint det! Imorgon klockan 7 är det jobb igen, men innan dess hinner jag nog njuta av bland annat ett par jordgubbar till! :)
 
Maja.

En arbetande supporter

Kategori: Maja

Bästa kollegorna i världen är vi. Moa och jag.
 
Anledningen till ickeinlägget igår var att jag hade fullt upp. I vanlig ordning var det jobb 7-16 och efter det skulle jag hämta mamma och duscha och lite sånt som man måste göra ibland och före sex cyklade jag mot Philip och så hängde jag med honom nästan till midnatt. Huvudaktiviteten var att glutta på Maif-match! Philip är en hängiven supporter som tillsammans med sin far går på varje match, så det kändes liksom på tiden att jag hängde på. Det var kul! Jag blev själv sugen på att lira och Maif vann med 4-1! Jag följer nog med någon mer gång, men kanske inte på varje match. ;)
 
Maja.

Mellan vete och korn

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Min midsommar

Kategori: Maja

Min midsommar var finare en snus. Jag vaknade strax efter fyra på natten/morgonen och bestämde mig för att gå ut i typ en och en halv timme. Promenerade mellan vete och korn, plockade blommor och tog några midsommarskutt.
 
Efter utevistelsen somnade jag dock om till nio, fler bilder från den morgonen kommer nog. För det var rätt så fint. Sen var jag "bara" hemma på förmiddagen. Gjorde inte så mycket alls, försökte mest välja kläder (hehe). Strax före två hämtade Philip mig och vi for till Övralid för att fika på jordgubbstårta med bland annat hans familj. Det var fint och så gott!
 
Sen hängde vi hos Philip lite, han och jag. Och sen handlade vi och promenerade iväg till nästa midsommarfirande. Nämligen för att hänga med Philips kompis Pontus och hans tjej Emma. Vi lagade mat tillsammans, som blev mycket lyckad! Och sen spelade vi Kubb, Tecknet och Bezzerwizzer och åt glass med jordgubbar. Fiiin kväll!
 
Vid ett promenerade vi hem till Philip. Tanken var att ta omvägen förbi Varamon för nattdopp, men vi vände för att det var så kallt i luften. Det får bli en annan gång!
 
Jag hade en himlans fin midsommar alltså! Tack igen, Philip! :)<3
 
Maja.

I måndags...

Kategori: Maja

vid klockan sex, skrev jag den här lappen:
 
Det finns nämligen en del smultron i deras hage:
 
Fast jag hittade inte så många...
 

Jag gjorde ett litet strå för att det inte skulle behöva se så sorgligt ut i muggen:
 
Så här fin var måndagskvällen:
 
Imorgon är der midsommarafton och bloggledigt!
 
Glad midsommar!
 
Maja.

Pannkakspicknick

Kategori: Maja

 
Ikväll har jag suttit på en filt mellan två av mina favoritpersoner på hela jordklotet. Bara där låter det ju nästan obeskrivligt bra, men inte nog med det: Moa hade fixat pannkakor och massa smarriga tillbehör! Så gött! Vi smaskade som bara den och sen simmade vi lite i lilla fina Resjön, det var görhärligt! Tack bästa ni för den finaste kvällen på länge!<3
 
Maja

Jobbhjälp och blomfint

Kategori: Maja

 
Som ni ser ovan fick vi lite jobbhjälp idag, Moa och jag. Det har hänt de andra somrarna med, att barn på gårdarna kommer och hjälper till, mer eller mindre, men dessa var nog rekordduktiga! "Rensa du så sopar jag!" Ännu en bra arbetsdag till historien alltså.
 
Nu över till det blomfina, nämligen tre fina som just nu bor i mitt rum.
 
1. Denna lilla bukett som jag plockade till mig själv igår:
 
2. Min kaktus som har ett eget partyparasoll:
 
3. Min Lyckliga Lotta som jag fick av Philip på min födelsedag, 13/4. Att hon fortfarande är lycklig gör mig lycklig. Jag har aldrig tagit hand om en blomma så väl.
 
Ikväll är det så mycket chill som bara är möjligt som gäller för min del. Imorgon är det jobb igen och framåt kvällen blir det pannkakspicknick med två fina, jag får säkerligen anledning att återkomma till det ämnet!
 
Klart slut.
 
Maja.

"Vad fint ni gör!"

Kategori: Maja

Jobbdag 1 - check!
 
Efter infon i Platenhuset åkte vi ut till Väster och började jobba nästan med detsamma!
 
Roger hade ordnat redskap till oss och märkt dom med våra namn. Gulligt!
 
Våran lilla kompis som vi hittade förra sommaren satt kvar på elbilen där vi lämnade honom! Vi blev glada av att se honom och över att vi får köra omkring med honom även denna sommar!
 
Första dagens renslass! (Oklart vad Moa sysslar med där...)
 
Vi jobbade som vanligt på bra, Moa och jag, och fick minst fem vad-fint-ni-gör-kommentarer av hyresgäster. Kul! Det känns bra att vara igång och jag känner i hela kroppen att det kommer bli en bra jobbsommar!
 
Maja.

Sommarfint och sommarjobb

Kategori: Maja

 
 
Bilder från min fina söndag.

Jag har haft ett såå fint litet sommarlov. Mycket tack vare Honom. Imorgon sätter sommarjobbet igång. Måndag till fredag, 7-16, i 8 veckor. Fast imorgon börjar vi åtta med lite info och på fredag är det ju midsommarledigt, så första veckan blir lite annorlunda. Så här dagen och dagarna innan tycker jag att det känns lite jobbigt att börja jobba. Men det blir bra när vi kommer igång, kompis Moa och jag!
 
Maja.

Växlande väder...

Kategori: Maja

... var det minst sagt igår när vi firade att kusin Aston tog studenten i Hallsberg. Ena kvarten var det strålande sol och både kofta och jacka åkte av, nästa kvart hällregnade det. Tror aldrig att jag upplevt ett sånt skyfall. Det var lite kul nästan, när skuren var över jublade hela folkmassan!
 
Så här mycket regnade det:
 
En suddig bild på Hedda och Ellen som är helt tagna av störtskuren:
 
Studenten själv:
 
Växlande, som sagt:
 
Hemma hos kusinerna blev det bål och presentöppning:
 
Och god mat och god efterrätt och trevligt sällskap förstås. Vi åkte hem vid sju ungefär och hemma i Motala åkte jag till Philip som jag har hängt med en bit in på denna dag.

Maja.

Smultron och sånt

Kategori: Maja

Igår tog pappa, mamma, lillasyster och jag en liten kvällspromenix. Vi gick runt får- och hästhagar för att kolla läget.
 
Lillasyster framför solen:
 
Pappa och ett får i högt gräs:
 
Pappa och hästar:
 
Hästrumpor:
 
Smultronpremiär!
 
Prästkragar:
 
Jag lever sommarlovsdrömmen, kan man säga.
 
Idag är det dags för kalas igen, kusin Aston tar studenten!
 
Maja.

Onsdagsglimtar

Kategori: Maja

09.09 Äta frukost.
 
 
10.12 Plocka blommor i fårhage.
 
 
12.04 Hälsa på nyfött föl.
 
 
15.10 Äta majabakad kladdkaka med Ellen och Per.
 
 
23.44 Cykelfärd genom natten. På väg hem från en sjuk Philip.
 
 
Kanske var det ungefär där himlen beslutade sig för att bli blå igen. Idag åker nog bikinin på!
 
Maja.

Igår

Kategori: Maja

Lunchdejt vid kanalen:
 
 
 
 
Toka med Ellen och Per:
 
 
 
 
Kväll:
 
 
 
 
<3!
 
Maja.

Topnotch

Kategori: Maja

 
 
 
Lite så där såg min dag ut igår. Det blev sommarväder och var riktigt gött! Faaaast inte topnotch ändå, lite segt var det. Idag kommer det bli topnotch. För jag ska på lunchdejt på en brygga vid kanalen och efter det ska jag bada i Toka! :) Det är rätt fint att ha sommarlov.
 
Maja.

Happyland

Kategori: Maja

En bild från igår.
 
Jag har nyss kommit hem efter att ha promenerat från Philip till Sonnorp. Det har varit en fin helg med bland annat handihandpromenader, fiskemys, glassätning, fotbad och bakning av körsbärspaj. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Jag är lyckligt lottad! Promenaden hem var inte heller dum. Jag trodde att det skulle vara strålande sol idag, men det kanske kommer senare. Jag har iallafall sommarlov hela veckan och det känns så otroligt bra.
 
Maja.

Löv is all around

Kategori: Maja

 
 

Att promenera hand i hand en solig sommarkväll och rista in min bokstav, ett hjärta och hans bokstav i ett träd.
 
Maja.

Sommarkväll

Kategori: Maja

 Tänk om hela livet vore som en enda lång sommarkväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår klättrade pappa upp i jakttornet på stora ängen (ni kan ana honom några bilder upp) Det funderar jag på att göra någon tidig morgon nu på mitt sommarlov. Innan solen gått upp. Tänk vad vackert det är där då.
 
Maja.

Finbesök

Kategori: Maja

Idag har jag haft finbesök på förmiddagen! Min vän Anneli och hennes systerson Wille har nämligen varit här och hälsat på!
 
Vi hälsade på hästar och får. Här kommer Sandra:
 
Och Caputte. Wille var generös med gräset:
 
Anneli och Wille hade köpt med sig bröd, skagenröra, kladdkaka, grädde och jordgubbar. Lyxigt!
 
Kalas två dagar i rad! Vad bra jag har det! :)
 
Nu ska jag ta en skogspromenad!
 
Maja.

Ellens student!

Kategori: Maja

Idag har min lillasyster Ellen tagit studenten!
 
Mitt viktigaste uppdrag för dagen var nog ballongerna!
 
Vid skolan var det ännu fler ballonger! Ballonger är lajbans!
 
Ellens klass sprang ut sist av alla. Här är hon:
 
Hon hade fått en fin utmärkelse av några klasskompisar:
 
Sen blev det dunkadunka och glädjerop i stan! Här är bland annat Ellen och hennes Per precis innan det blev åka av:
 
Sen åkte vi hem till Sonnorp. Och oj vad fin hon är, min lillasyster!<3
 
Vid fyra ramlade släktingar in och det blev presentöppning:
 
Mat:
 
Och efterrätt!
 
Fin dag! Grattis finaste lillasyster! DU ÄR BÄST!
 
Maja.

Sommarböcker

Kategori: Maja

I lördags hämtade jag ut ett paket från adlibris. Jag hade nämligen ett dokument på datorn som hette "Böcker jag blev nyfiken på", och när det närmade sig sommarlov slog jag till.
 
Dessa tre ligger nu på mitt nattduksbord:
 
Jag har redan börjat smygläsa Egenmäktigt förfarande, omsorgsfullt valt ut en litet bokmärke som bokmärke...
 
...och antecknat flera meningar som fastnade hos mig.
Som:
 
"Hon redovisade det som ingen undrade över för att dölja det som ingen såg."
 
Och:
 
"Det enda vagt oroande var tanken på att mista den framtid som hennes längtan redan rett sig ett bo i."
 
Idag ska jag plugga klart det sista. Idag ska jag skicka in en uppsats, en kompletteringsuppgift och en hemtenta. Sen tar jag sommarlov. Jag ser fram emot sommarläsningen och det ska bli skönt att slippa pluggläsningen. Hur början av mitt sommarlov ska se ut? Ikväll ska jag till Philip. Imorgon tar lillasyster studenten. På fredag kommer Anneli och Wille på besök. Och sen får vi se. 100 % sommarlov i 11 dagar.
 
Maja.

Maja och himlen

Kategori: Maja

 
Så där såg jag ut igår. Sen cyklade jag. Åkte tåg. Åkte buss. Läste ut bok. Åt macka. Seminariumade. Åkte buss. Cyklade. Skyndade mig. Skjutsade. Hämtade. Spelade innebandy. Skjutsade. Duschade. Stekte. Åt. Såg på tv. Hemtentade. Och sen såg himlen ut så här:
 
 
Klockan 23.49 släckte jag lampan.
 
Maja.

Han & jag

Kategori: Maja

 
Vi ska promenadmötas och när jag ser honom på andra sidan cykelbanan kan jag inte låta bli att le. Vi möts och han säger vad somrig du är. Vi går hand i hand och han bjuder mig på glass som vi äter när vi går genom skogen. Favorit i repris säger han, och vi skuttar upp på en sten där vi har pussats förut. Vi är busiga, vi spelar tv-spel fast det är sommar ute. Sen åker vi och handlar. Vad mysigt det ska bli att handla med dig, säger han. Jaa, säger jag. Vi ska ha picknick. Vi har picknick. Vi ligger på en filt och även fast det är andra människor runt omkring, en bit bort, så är det bara vi där. När jag är med honom är det alltid bara vi där. Vi pratar. Vi är tysta. Vi skrattar. Vi skjutsar lillasyster på studentfest och vi äter rabarberpaj i hans familjs trädgård. Vi håller hand när vi kör bil. Jag somnar i hans soffa och mumlar det här ägde och sög, när jag måste gå. För jag måste hem för det är skola och jobb nästa dag. Men helst av allt hade jag bara velat stanna. Stanna hos honom. Idag har vi varit tillsammans i tre månader och hela sommaren ligger framför våra fötter.
 
Maja.

Kalas och promenad

Kategori: Maja

Igår åkte vi till Askersund för vi skulle på kalas hos Ville som fyller 14 år imorgon!
 
Vi blev bjudna på taco:
 
Vissa av oss åt på en filt i solen:
 
Vi gav Ville en piltavla, så vi körde lite, med varierande resultat:
 
Till efterrätt fick vi kladdkakebrownies, grädde, glass och chokladmaränger. Här flinar födelsedagspojken för att han misslyckades med att blåsa ut ljuset, men sen klarade han det.
 
Villes kalas får 5 ballonger av 5 möjliga!
 
Igårkväll var jag "bara" hemma. Jag började peta lite i hemtentan, men blev mest tjurig, så jag tog en kvällspromenad. Bland vita bollar och hungriga mygg.
 
 
 
 
Sen somnade jag framför Sunes sommar.

Idag ska jag hänga med Philip. Får se vad vi hittar på!
 
Maja.