majjaeriksson

Godmorgon

Kategori: Maja

Jag känner mig såå trött. Är inte van vid att fara runt så mycket på intervjuer och ha så mycket för mig hela tiden. ;)

Igår var jag ju i Jönköping som sagt. Allt flöt på bra. Pendeln och bussen skötte sig och jag hade tid för en lugn frukost när jag var framme i Jönköping.
(null)

Jag fick en liten rundtur på Jönköpings stadsbibliotek innan intervjun. Det var verkligen ett jättefint bibliotek så det var kul att se. Och intervjun gick bra. I dagsläget är jag mer orolig för själva uppsatsskrivandet än för intervjuerna.
(null)

Efter intervjun gjorde jag stan och åt salladslunch på en bänk i solen innan jag åkte hem.
(null)

(null)

(null)

Idag är det handledarmöte klockan 10 och sen uppsatsintervju i Ljungsbro klockan 14. Sen äntligen helg!

Maja.

Diverse

Kategori: Maja


Hej på onsdagen. Läget?

Med mig är det bra. Jag har mycket olika tankar i huvudet samtidigt så jag tänkte att jag kanske kan punkta upp en del av det här på bloggen.

- Uppsatsen såklart. Det är inte många vakna kvartar då jag inte tänker på den. Men det känns som att det går framåt. Tror jag. Ändå.

(null)

- Imorgon ska jag till Jönköping för uppsatsintervju 3 av 7.  Jag kommer dit vid 9, intervjun är 10 och sen ska jag åka hem 14.40. Så planen är att besöka några butiker och äta lunch mellan intervjun och hemfärden.

(null)

- Nästa vecka ska jag bli intervjuad! Japp. Jag har sökt mitt första riktiga jobb och ska nu försöka förbereda mig och kanske framför allt tänka positivt inför det tillfället. Jag berättar mer om det om en vecka. Lovar.

(null)

- Jag har nu bestämt mig för vad jag ska ge mig själv i examenspresent. En jobb-bujo! Ja, du får skratta om du vill, men jag känner att jag kommer vilja ha en aningen mer professionell kalender för jobbet (när jag har ett ;)) och självklart vill jag skapa den själv. Tror att jag har bestämt mig för en Dingbats Wildlife och att det blir den med en elefant på. Jag ska försöka att inte köpa den för långt innan examen.... ;)

(null)

Nej, det var nog det för idag. Vi kanske hörs imorgon med en Jönköpingsrapport! :)

Maja.

Tejp + Akvarell = Sant

Kategori: Maja

Tjenare!

Igår såg jag följande på instagram

(null)

Och kände i hela kroppen att "det där måste jag prova" och idag hände det.

Jag tejpade.
(null)

Akvarellade
(null)

Doodlade lite
(null)

Och tog bort tejpen. Och blev så nöjd!
(null)

Så jag testade lite mer. De efterföljande blev inte lika fin som första, men jag hade väldigt trevligt.
(null)

(null)

(null)

Nu ska vi gå och köpa ingredienser till hemmapizza! :D

Maja.

Ätit, stolt över, lyssnat på

Kategori: Maja

(null)

Jag sitter och äter det ni ser ovan. Knäckisar med mozzarella, tomat och basilika samt lite grön smoothie som blev över i förmiddags.

Det blev lite tokigt med maten idag för jag gick upp sent och skulle ta tåget 12.05 och det som var tänkt att bli en brunch blev alldeles för lite och ja, så nu sitter jag här och är väldigt tacksam över mozzarellan. ;)

Jag är alltså precis hemkommen efter att ha varit i Norrköping för uppsatsintervju 2. Jag har tre till inbokade, men hoppas kanske få till en till. Det har känts bra så här långt och blivit bra samtal. Minuterna innan är ju vedervärdiga, men när det väl är igång är det inga problem. Att få ihop det till en masteruppsats sen är ju en helt annan femma..... 

Men jag försöker fokusera på det positiva och att jag faktiskt är stolt över mig själv. Tänk att lilla jag intervjuar folk? :)

(null)

I övrigt har jag haft Marlena Ernmans röst i öronen idag. Jag har ju blivit en jäkel på att lyssna på böcker och just nu är det den ovan som gäller. Inte så lång men fullproppad med viktigheter om klimatet, skolan, diagnoser, sjukvården, mänskliga rättigheter med mera. Läs/lyssnarvärt! :)

Nu ska jag bunkra upp med energi så jag orkar diska sen...

Maja.

Stämplar in!

Kategori: Maja

Idag var vi en sväng på Dollarstore, jag, Philip och Ellen. Vi skulle ha tvättmedel och tandkräm och sånt där mindre roligt, MEN jag hittade något som jag faktiskt tyckte var roligt på riktigt - bokstavsstämplar plus dynor i fyra färger. För 70 kronor. Så nu har jag pysslat förstås.

I kalenderbujon:
(null)

Och fotodagboken (eller vad vi nu ska kalla den):
(null)

Barnsligt kul! Vad kan jag stämpla mer? ;)

Imorgon ska jag in till Norrköping för uppsatsintervju - spännande!

Maja.

Kalas och kroppkakor

Kategori: Maja

Hej på söndagen! 

Ja, den lilla rubriken sammanfattar väl helgen ganska bra. Igår var det kalas en trappa upp.
(null)

Och idag har familjen Liljeblad varit här. Martin blev nämligen lovad kroppkakor av Philip när han fyllde 30 och idag var det dags. Vi hade aldrig gjort det förut, men det gick fint. Och gästerna verkade nöjda. :)
(null)

(null)

Det är ju lite godare än det ser ut. ;)

Nu har dom precis åkt hem och vi laddar för en ny vecka. Jag ska jobba 14-19 imorgon och på fredag ska jag in till Norrköping för intervju 2. Däremellan ska jag göra mitt yttersta för att fokusera på att få till en del text. Masterhandboken säger att uppsatsen ska vara 25000 ord så man har ju lite att göra...

Vi hörs i veckan!

Maja.

Hej!

Kategori: Maja

Det var värst vad tyst det var här då. Skärpning va! 

Idag har jag pluggat uppe hos Ellen. Jag fixade smoothie till oss båda och knallade upp.
(null)

Och fick en del nytta gjord. Jag ska göra den första intervjun på torsdag så nu handlar det mest om förberedelse inför det. Kommer vara nervös innan men här och nu är jag rätt pepp.
(null)

Ellen och jag var ute i solen en sväng också och hämtade tre böcker på bibblan. Två pluggböcker och en skönlitterär, Gråleken av Maria Sveland.

När mamma och Philip slutat jobba åkte vi allesammans till Hjärta till hjärta. Jag har nog aldrig provat så många plagg som jag gjorde idag. En klänning (den prickiga till vänster) och en grå jacka fick följa med hem för 70 respektive 150 kronor.
(null)

Och ikväll mellan sju och åtta har jag och Philip varit över på Norra och spelat badminton. Kul kul och idag gick det riktigt bra emellanåt. ;) Bilden har några veckor på nacken.
(null)

Nu sitter jag (vi) och filar på ett personligt brev, jajemen, dags att börja fundera över framtiden... :)

Maja.


Grönt i sikte!

Kategori: Maja

Hej! 

Rubriken syftar ju inte på gräsmattan utanför fönstret för nu är det visst vinter igen. Det är väl såna tider nu, svårt-att-bestämma-sig-tider. MEN i mitt lilla växthus har det börja hända grejer - vänta så ska jag gå och ta bild!

(null)
SOCKERÄRT - TOMAT - BASILIKA

Det finns hopp om livet!

Idag är det plugg som gäller. Jag har en del på min att-göra-lista, men det var svårt att komma upp idag. Jag brukar vara som mest effektiv och bäst på förmiddagen, så när jag ligger och drar mig blir jag alltid lite stressad. Men jag försöker att slå ner, bort och iväg den känslan, för ibland måste man ju faktiskt få ligga och dra sig.

Men nu är jag igång! :)

Maja.