majjaeriksson

Som man sår får man skörda

Kategori: Maja

Hej!

Jag sådde lite frön igår. Jag har ju en dröm om att en dag ha ett riktigt växthus, men så länge får jag jorda ner parketten och låta växterna trängas på fönsterbrädorna. Det går ju bra det med och medan man "väntar" är det ju fint att drömma. :)

I tisdags köpte vi ett miniväxthus på ÖoB. Eller hus och hus vet jag inte, men det gör säkert sitt jobb. Och nu har jag satt ner tomatfrön från spanska körsbärstomater och sockerärtor och basilika från köpta fröpåsar.

(null)

(null)

(null)

(null)

Ni håller väl tummarna för grönt!? Jag lär ju kika minst en gång om dagen. ;)

Maja.


Kreativiteten flödar

Kategori: Maja

Hej!

När vi var i Nyköping senast köpte jag en skrivbok på Åhléns. Den var på halva priset tror jag och min tanke var att kanske ha den som Bullet journal nästa år. Men innerst inne visste jag nog att jag inte skulle kunna hålla mig så länge... ;)

Nu har jag funnit ett syfte till den! Min röda bujo fungerar ju främst som en kalender även fast den är mer än så, men i den nya gröna tänker jag att det ska vara fokus på bilder och text. Tänker fotoalbum möter dagbok. Lite som bloggen alltså ;)

(null)

I helgen pysslade jag lite på insidan av omslaget och på första sidan. Lite gröna akvarellväxter, en bild på mig från Köpenhamn, ett random mönster jag skrev ut på jobbet och en orange/röd blomma som jag gjorde någon gång.
(null)

På baksidans insida satte jag en bit tapet. Matchar mammas och pappas kök. ;)
(null)

Tanken är att dokumentera mer eller mindre speciella dagar i denna lilla bok. Kan redan nu drömma om att skapa resesidor även fast ingen resa är bokad. Än. Men söndagsutflykter kommer också platsa fint. :)

Jag kan visa några inspirerande bilder från Pinterest så ni får se lite hur jag tänker.
(null)
(null)
(null)

Jag får väl återkomma i ämnet när jag har skapat ett uppslag. :)

Maja.


Lördagsgott

Kategori: Maja

 
I lördags fixade jag något gott. Nämligen äppelstrips efter detta recept. Jag gjorde dock ingen koladipp utan körde med en glasskula till istället. Det blev himlans gott. Dock kunde de blivit finare... Cirka sex stycken blev skapliga men resten svällde liksom för mycket och degplattorna gled isär, så nästa gång ska jag nog kavla ut smördegen lite tunnare och gaffla lite mer ordentigt. Vi pratade också om att prova med någon annan fyllning än äpple... Mmm, kan nog vara värt att prova någon mer gång. :)
 
Maja.

Pannkakslunch in the wild

Kategori: Maja

Tjena tjena!

Idag har Philip och jag varit på söndagsutflykt. Är det bara jag eller är det typ bara det jag bloggar om hela tiden nuförtiden!? Men det är ju bland det bästa jag vet i livet så det får väl gå, tänker jag.

Iallafall. Vi åkte till Karlsby idag. Färden gick bra. Tills vi såg en stor snövall torna upp sig framför oss. Nej, jag ska inte överdriva, men vi fick använda lite muskelkraft innan vi kunde köra vidare. (null)

Syftet med utlflykten var, förutom utflykten i sig då, att laga pannkakor på stormköket. Det gick bra och smakade såklart riktigt bra, som det mesta brukar göra i skogen.
(null)

Vi hade smeten i ett mjölkpaket - hur smart!? Min idé! ;)
(null)

Vi (Philip) hade med oss pimpelgrejer, men gav oss inte ut på isen. Vi tyckte att den var lite på gränsen och dessutom hade vi ju pannkakorna i fokus.
(null)

(null)

Philip fick till en riktigt bra bild på mig med polaroiden, så bra att den både fick åka upp på instagram och in i bujon - det är mycket nu. ;) Jag ser visserligen lite galen ut, men men...
(null)

Sen tog vi oss en liten promenad också innan vi for in till civilisationen igen. Såå bra söndagsutflykt!<3

Veckan som kommer ser ut som följer:

Måndag: jobb 10-19
Tisdag: plugg
Onsdag: jobb 16-20 
Torsdag: plugg
Fredag: möte med handledare kl. 10 och sen kanske ledig dag efter det? 
Lördag och söndag: jobb 11-15 

Vi hörs i veckan! 

Maja.
Väckt från de döda

Kategori: Maja

Hallå där!

Hur är läget?

Med mig är det bra. Jag jobbade hela dagen i måndags, pluggade i tisdags och jobbade hela dagen igår. Idag är det halvdag som gäller och imorgon är det plugg. Om någon skulle undra.

Det jag vill ta upp idag är att jag tror att jag har gett nytt liv till en växt. Jag har tre monsteror. Den 25 december 2017 var de så här fina och glada:

(null)

På senaste (kan inte uttala mig om tidsperiod) har dock någonting hänt. Jag antar att det kan bero på mörkret. Jag menar, vi alla har väl känt av det...!?

Två av mina gröna kompisar såg ut lite så här:
(null)

Sanningen är att det där är nutid. Jag valde dock för ett tag sen att helt sonika bara klippa ner den andra deppiga och nu tror jag att jag kanske kan ha gett den nytt liv! Kolla:
(null)

Frågan är om man ska ta och klippa ner Depp nr 1 också kanske!? Mmmm.

På tal och växter börjar man ju bli lite pepp på att sätta frön. Visst, nu liknar det snöstorm därute, men ganska snart är väl ändå balkongsäsongen här? Mm, jag ska nog köpa mig en påse jord och några frön i helgen. :)

Maja.

Del 2 av 12

Kategori: Maja

Hallå där!

Idag har Philip och jag varit uppe i Tokanäset.

Vi var ju där den 13 januari och jag tog då denna bild:
(null)

Och eftersom det är mitten av februari nu var det dags för bild 2. Det var ju en lite annan vy som mötte oss den här gången kan man ju säga. 
(null)

Vi promenerade runt udden. Horisonten sågs inte till.

(null)

(null)

(null)

Och så lagade vi lunch. Vi ser så mycket fram emot att prova olika rätter och efterrätter(!!!) på stormköket. :) Idag blev det en liten pytt på diverse saker vi hade hemma, det hade kanske fått 3 av 10 hemma, men fick nästan en 10 utomhus idag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag antar att jag får välja en solig dag för att marsbilden inte ska bli likadan som dagens... men det var faktiskt riktigt fint idag. Alldeles tyst och stilla.

Maja.

Godmorgon!

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

Igår var Philip ledig så vi passade på att fylla på med lite d-vitamin och få lite städat hemma. Idag är det andra bullar. Idag står "Fokus: uppsatsen!!!" på dagens agenda. Jag hade möte med min handledare i fredags och kände verkligen att det hjälpte, men nu är jag här ensam och utelämnad igen... ;) Nej, men det ska nog gå bra. Målet är liksom att bara göra. Komma framåt. Vara produktiv. Ta många små steg. Tänka att allt jag gör är bra, hur litet det än är.

Maja.

Ett söndagshej

Kategori: Maja

Hej!

Jag ligger nerbäddad i sängen och tänkte att "nej, man kanske skulle slänga iväg ett söndagshej på bloggen innan dagen är slut" så det gör jag nu.

Hej.

Philip och jag är nyss hemkomna från Philips föräldrar där vi ätit middag. Innan det var vi i Varamon med familjen Liljeblad. Promenerade, pratade ifatt och fikade.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det var förstås lyckat. Förutom att jag kanske klädde mig lite dåligt. Och kanske är det därför jag inte känner mig på topp och därför ligger nerbäddad nu. Men jag vill gärna jobba imorgon så jag tänker inte bli sjuk. Så det så.

Vi hörs i veckan!

Maja.

Delstater, citroner och badminton

Kategori: Maja

Jag har ingen som helst lust att tjata och bladdra om eller egentligen ens tänka på den där uppsatsen så idag ska jag visa det där andra. Småsakerna som faktiskt också gör livet.

Som ensammelliset i Borås i fredags. Det räckte faktiskt för att bli av med den där värsta nu-har-jag-en-dipp-känslan.
(null)

Och att jag kom hem till fådda tulpaner sen på kvällen.<3
(null)

I lördags hängde jag uppe hos lillasyster på kvällen och... jag lärde mig USAs delstater! Jag har en liten vilja att försöka bli lite mer allmänbildad hur svårt det än är. Men man kan ju alltid börja någonstans. Nu kan jag delstaterna! Jag ska visa. Jag gör testet nu då och visar resultatet här snart, vänta lite då...
(null)

(null)

Okej, nu tabbade jag mig lite på två delstater, men HEJ, i lördags hade jag NOLL KOLL. Och förstå vad man skulle kunna lära sig om man bara la någon timme någon gång på att nöta. Måste göra mer sånt!

Tror ni att man kan få se något grönt om man sår citronkärnor? Jag är osäker. Enligt internet ska krukan stå i ens soligaste fönster och det är ju inte jättelätt så här års... men hoppet är det sista som lämnar människan.
(null)

En sak till bara! De tre senaste tisdagkvällarna har jag, Philip och hans föräldrar/bror spelat badminton. Philips mamma har hyrt Norras gympasal och det är såå kul. Jag blir som en annan person när jag sportar. ;)
(null)

Ser fram emot härnäst:

Åka till Nyköping på fredag och stanna till lördag. :)

Maja.

En riktig söndag

Kategori: Maja

Ja idag skulle jag verkligen säga att vi har en typisk söndag här hemma och det gillar jag.

Det blev sen frukost med täcke i soffan.
(null)

Promenad ute i snön.
(null)

När jag såg/tog den här bilden tänkte jag på min faster. ;)
(null)

Efter en bra promenad inklusive lite handling gjorde jag varm choklad till oss. Den måste varit väldigt god för Philip sa "Jag ska nog sluta med kaffe och börja dricka varm choklad istället" ;)
(null)

Alldeles nyss åt vi middag. Återigen i soffan och med täcke. Ugnade saker och schnitzel. Jag provade att göra hasselbackspotatis av sötpotatis. Gött gött gött!
(null)

Nu ska vi väl försöka hålla oss vakna för om några timmar ska vi på bio. Mysigt! Sen kanske inte filmen är "mysig", men vi tror att det är en sån film vi båda kan tycka om. :)
(null)

= En alldeles exceptionell söndag alltså. :)

Maja.


Lite uppförsbacke

Kategori: Maja

Hej från Borås högskolebibliotek.
 
Luften har nyss gått ur mig lite. Men jag försöker tänka att det nog är lite så för alla. Att det är lite så det är innan man har kommit igång med uppsatsen. Innan man har satt ramarna, avgränsat sig, formulerat syfte och frågeställningar och bestämt sig för metod och teori. Det där med teori är min största utmaning just nu. Jag tycker inte att det är svårt att hitta ett intressant ämne - jag har tänkt skriva om bibliotek och sociala medier. Hur biblioteken ser på, och jobbar med, dessa medier. Vilka man vill nå? Vad är syftet? Vad man har för strategi? Typ sånt. Men så är det ju det där med att göra det vetenskapligt... Men jag ska nog lyckas ordna upp det. Hoppas jag.
 
Jag ska sitta här på bibblan och gnugga mina geniknölar ett tag till. Men sen ska jag nog gå ut i snöfallet. Strosa lite sakta och kanske äta en mellismacka på ett café? Kanske ta en varm choklad också? Bara det kanske kan göra gott? Och så tar jag nya tag på måndag.
 
På tal om gott - igår fixade jag tvårätters till Philip, Ellen och mig. Lax till huvudrätt och en choklad och hallonhistoria till efterrätt<3
 
Bussen hemåt går först 17.20. Kanske somnar jag innan vi når motorvägen. ;)
 
Trevlig helg!
 
Maja.