majjaeriksson

Jag måste

Kategori: Maja

Jag ligger i sängen på landet. Hör fågelkvitter och ser träd utanför fönstret som tycks bli grönare för varje gång jag kollar ut. Jag laddar ner hemnet-appen. Inte för att det är dags, men för att längtan är så stor. Tänker att idag börjar ett lite seriösare steg i min landet-längtan. Jag drömmer så det känns i hela kroppen. Om frukost på trappa. Promenad runt huset för att fixa en spretig bukett. Barfotafötter i ett växthus för att hämta lite grönt till middagen. Det låter larvigt men ibland är det som att ett hål öppnar sig i bröstet när jag tänker på det, ett hål som jag bara måste fylla. Jag hör hemma på landet.

(null)

Maja.

Söndagsstrapatsen!

Kategori: Maja

(null)


Ja och vilken strapats sen!

Efter 12 gav vi oss iväg och först närmare halv fyra var vi hemma igen! Drygt en mil senare. Efter sol i ansiktet. Barkbåtsrace. Äggmackor. Vitsippor. Och "hitta tre x"-lek på hemvägen (exempelvis tre blommor, tre telefonnummer, tre trasiga grejer osv. - jättebra när man inser hur långt det är hem och behöver något skoj att sysselsätta sig med ;)).

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Att skratta med dig<3

Imorgon är det måndag men jag ska faktiskt jobba hemifrån. Vilket känns rätt skönt. Speciellt med tanke på att det är sexdagarsvecka med jobb även på lördag.

Vi hörs i veckan och kom ihåg:

(null)

Maja.

Vi har varit iväg

Kategori: Maja

Hej!
 
Igår packade vi (som i jag och Philip såklart) ner yatzy, badkläder och påskgodis, satte oss i KIAn och åkte de 9,7 milen till Norrköpings skärgård. Vi hade nämligen hyrt en stuga via airbnb. Det var redan den 8e mars som vi bokade in oss och det var som att vi visste att man skulle längta bort någon månad senare, men samtidigt inte ha möjlighet att åka så långt och helst stanna i sin region.
 
Vi stannade till på Willys och handlade med oss lite smått och gott innan vi fortsatte ut till stugan. Väl på plats (det var inte helt lätt att hitta) möttes vi av värdinnan som visade oss var vi skulle bo. 
 
 
 
Efter en liten fika med Bråviken som utsikt gav vi oss iväg på promenad för att utforska närområdet.
 
 
Vi besökte en gårdsbutik där vi köpte oss en påse saltgurka.
 
 
 
Sen fortsatte strapatsen längs en slingrande landsväg ut mot Djurön och dess naturreservat. 
 
 
Vi följde en slinga som förde oss genom ett landskap med mäktiga ekar, tusentals vitsippor och stenstränder. Mycket fint!
 
 
 
 
Närmare två timmar var vi ute och gick så när vi kom in rufsiga av vinden smakade det bra med en tallrik góplock. Här hade vi ju tänkt smaka på saltgurkan, men då den var alldeles dagsfärsk behöver den ligga till sig några dagar, sa kvinnan i gårdsbutiken.
 
 
Sen var det dags. Tankarna hade gått fram och tillbaka under dagen. Skulle vi verkligen? Är det värt det? Ja, vi kom fram till att det skulle det nog vara. Att vi nog skulle ångra oss annars. Så vi hoppade i badkläderna och gick ut till bryggan och fick årets första dopp avklarat.
 
 
 
Vi enades om att det faktiskt kändes "varmare" än vad vi kanske hade trott, men med det sagt så var den efterföljande bastun mycket skön. Efter bad, bastu och dusch var det dags för middag. Burgare såklart.
 
 
 
Middagen följdes av lite spel innan vi kring midnatt kröp upp på loftet.
 
 
Natten blev stormig och vi undrade om stugan skulle stå kvar. Det knakade i plankorna och regnet smattrade mot fönstrena, men stugan den stod stark i vinden. Följande morgon (imorse) var det ju inte vilken dag som helst utan min födelsedag. Den 29e i ordningen men den första i en stuga vid havet. Jag spejade efter örnar medan Philip fixade frukost.
 
 
Vi fick trevliga meddelanden från värdarna som menade att vi inte behövde känna nån stress, så då gjorde vi inte det. 
 
 
Men strax efter 12 kände vi oss ändå redo för avfärd. Men inte hem riktigt än. Vi irrade först runt lite i sökandet efter ytterligare ett naturreservat, men på vägen träffade vi på en örn.
 
 
Efter att ha vänt på en åker hamnade vi till sist rätt. Vid Svensksundsvikens naturreservat.
 
 
Där blev det ännu en blåsig promenad, men det var det värt för det blev äggmacka i fågeltornet.
 
 
Klart slut för den här gången, nu blir det middag! :)
 
Maja.

Jobb i sängen

Kategori: Maja

Godmorgon!

Idag ska jag jobba hemifrån i fyra timmar innan jag går på påskledigt. Jag har ju ett jobb vars arbetsuppgifter i största utsträckning behöver göras på plats på bibblan, men en del går ju att göra hemifrån. :)

(null)

Min plan idag är att 
- rätta tisdagens tipspromenad (som för övrigt gick bra), 
- börja skapa ett sommarboksbingo för de yngsta 
- reka "pris"bokinköp till sommarboken (ca 35 böcker). 
- planera/fundera lite inför vårt programmöte nästa vecka om vad jag vill göra i höst. (Tror ni vi kommer kunna ha sagostunder och författarbesök då? Hoppas.)
- samt kolla in digiteket och kanske "gå" nån sån liten kurs där.

(null)

Visst låter det som en helt okej förmiddag!? 

Vi hörs i påsk! :)

Maja.

Sommarpirr

Kategori: Maja

(null)

Vi cyklade ut i kvällen ikväll. Och vilken kväll sen. Sommarpirr i magen ju. Klungor i Varamon. Grillare och chillare. Det är ju något speciellt med årets första varma vårkväll. Hela svenska folket vill tro att den betyder att sommaren är här nu. Man får ju hopp om livet trots att världen är upponer.

Idag har jag jobbat. Imorgon ska vi ha tipspromenad utomhus. Det ska bli kul! Hoppas det kommer lite lagom med folk. Och att det blir lite sommarpirr i magen igen.

På lördag är det fyratimmarsdag och chefen tyckte jag skulle jobba hemma (för att undvika lite kollektivtrafik) då jag inte har pass i lånedisken. Så det känns skönt. Blir en ny upplevelse att klura ut vad jag kan göra hemifrån, men det ska jag nog lösa.

Jag kanske återkommer med en tipspromenadsrapport imorgon. :)

Maja.


Hemma

Kategori: Maja

Hej på en torsdag klockan 10.26. Jag är hemma. Jag känner som ett tryck över bröstet, att det är tyngre att andas och när jag går blir jag lättare andfådd än vanligt. Jag skulle inte kalla mig sjuk, men med läget som det är nu känns det dumt att vara på jobbet och andas på äldre och andra. Nog om det. 

Jag ska se om jag har lite bilder att visa er från senaste. Allt är ju faktiskt inte konstigt och/eller inställt.

Fredag:
(null)

Lördag:
(null)

(null)

Söndag:
(null)

(null)

I planteringsfönstret just precis nu:
(null)

Vi hörs till helgen! Ta hand om er.

Maja.