majjaeriksson

Hemtenta

Kategori: Maja

 
Hemtentamen Litteraturhistoria.
 
Japp. Det känns kul att få skriva en hemtenta faktiskt. Men läskigt också. Och inte helt lätt. Jag har iallafall skrivit mitt namn på ett dokument och börjat fundera. Men det kommer gå bra det här. Jag har ju till fredag på mig och jag kan ta det lugnt. Det räcker med att fundera och börja reda ut vilken text jag ska använda under vilken fråga och så vidare idag. Ni håller väl tummarna för mig va!? Jag kan nog behöva några faktiskt.
 
Maja.

Morgongräs!

Kategori: Maja

 
Spenderade några minuter i morgongräset innan frukost imorse. Jag och kameran och två sittunderlag. Jag hade dock inte så många minuter att lägga på denna härliga hobby så resultatet i kameran blev inte topnotch så att säga. Men bilden ovan blev en favorit och viljan att återvända till morgongräset inom en snar framtid finns inom mig. Gud vilket onödigt bladder.
 
Ha det gött!
 
Maja.

Jag skriver fyra rader. Ni får två.

Kategori: Maja

 
För allt är bättre än tomhet och ingenintg.
Och ingenting är bättre än du nu.

Maja.

Jag har förberett mig på tystnad

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag tog en promenad i hösten.
 
Jag träffade på en snokis:
 
Jag satt på en halmbal:
 
Jag hittade ett fint löv med fina droppar:
 
Jag såg ett flygplan över höstträd:
 
Och jag insåg att det än är mycket grönt:
 

Vilken härlig dag det är idag ni! Jag lyckades sova ganska länge och hann med att drömma mycket underligt och rörigt, men också lite härligt. Drömmar är kul! Sen blev jag kvar i sängen där jag åt frukost, såg på tv och läste historia. Det börjar närma sig tenta och det är dags att ta tag i det lite mer på allvar. Sen åt jag lunch, inte i sängen, och tog som skrivet en härlig promenad. Nu ska jag försöka läsa lite till innan det är dags att ta cykeln till ett gött spinningpass. Bra måndag!
 
Maja.

Om sanningen ska fram

Kategori: Maja

Det bor två kattungar i syrrans nya stall. Mysigt.
 
Jag gick upp före solen, men vädret var inte tilltalande så jag gick och la mig igen. Och än verkar solen inte ha vaknat. Den har nog söndagsångest. Det har inte jag. För jag tror på en bra söndag och en bra vecka!
 
Jag får helt enkelt ställa klockan på 6 en dag snart igen.
 
Maja.

Jag ska gå upp före solen

Kategori: Maja

 
Imorgon går solen upp 06.46. Jag googlade. Imorgon ska jag studsa upp före 06.46 och fota. Jag kan kan nästan lova fina foton imorgon alltså.
 
Ha en bra lördag!
 
Maja.

You are the color

Kategori: Maja

 
Placerade mina nagellack i färgordning igår. Det kändes ju viktigt. Kamerorna fick då bilda hög för att få plats på hyllan. Lite konstärligt alltihop, eller hur!? :)
På tal om konst, idag vankas konstföreläsning och imorgon ska vi till syrran i Nyköping och på söndag ska jag träffa Moa. Framtiden ser ljus ut alltså. Det känns fint.
 
Maja.

Jag är den som hoppas

Kategori: Maja

 
 
 
 
Dessa härliga i-början-av-hösten-foton tillägnar jag min storasyster som fyller 25 år idag. GRATTIIIIIS!
 
Maja.

Honungsvatten

Kategori: Maja

 
 
Kväll. 17 september 2013.
 
Tack för era vänliga kommentarer, ni är ju för gulliga.
 
Maja.

Plättfrukost och Miss Klyscha

Kategori: Maja

Instagram: majacharlotta1

När jag vaknade kände jag för att ligga kvar i sängen hela dagen. Trodde jag. Men när jag kände efter lite till kände jag att det var ju plättfrukost jag kände för!
Livet blir verkligen vad man gör det till. Man måste lära sig att ta makten över sitt egna liv och inte lägga sin lycka i andras händer. Om det inte blir som man tänkt sig så är väl det tråkigt, men jorden får inte gå under. Livet är fint och värt att ta vara på och det är så dumt att svika sig själv. Jag övar på att vara min bästa vän.

Kalla mig Miss Klyscha.

Maja.

Annars vänder jag mig om

Kategori: Maja

Ännu en från Gränna. Brygga. Stege. Pir. Färja. Och något litet djur som jag omedvetet lyckades fånga på bild. Ser ni filuren på bryggan till höger?

Idag har det varit en bra dag. Jag cyklade till bussen imorse för historiaföreläsning 10.15-12. När jag var tillbaka i Motala vid ett cyklade jag till bibblan där jag satt och läste lite till imorgon och vid tretiden var det dags för fika med kompis Anneli. Jag fikade på en kladdkaka och varm choklad och utanför regnade det. Men det slutade lagom till jag skulle cykla till Korpen där det blev ett spinningpass som gick bra och sen cyklade jag hem och var då ganska slut i kroppen. Och så duschade jag och åt och nu sitter jag här och läser bloggar och lite så innan Idol och lite mer läsning och sovdags. Toppen!

Maja.

Utflykt!

Kategori: Maja

Idag blev det lördagsutflykt! Jag tog Östgötapendeln (x2) till Tranås där Carro och jag åkte vidare med bil till Gränna.
 
Vi knallade upp på berget och fick se en fin utsikt över staden och vattnet:
 
Lunchutsikt:
 
Sen hängde vi i hamnen lite:
 
 
 
Och självklart köpte vi polkisar, min skörd:
 
Sånt här fint svishade förbi fönstret när jag senare åkte pendeltåg hem igen:
 
Bra dag!
 
Imorgon blir det utflykt igen. Fast norrut. Jag ska åka upp till Askersund, där kusinerna och för tillfället lillasyster bor, för att sedan åka vidare till Örebro där kusin Hedda ska lira fotboll. Yepp yepp. Hoppas att ni också känner att ni är mitt i en bra helg! :)
 
Maja.

Fredagsfrukost

Kategori: Maja

 
Och där är dagen i gång! Trevlig helg!
 
Maja.

Du är självklar för mig

Kategori: Maja

 
 
 
 
Fotade ju lite annat än spindlar igår. Som ni ser ovan! Det blir mer och mer höst och jag tror att ag tycker om det. Det var ju en himlans bra sommar och jag känner mig redo för myshöst! :)
 
Idag har jag varit inne på en liten föreläsning och nu tänkte jag (faktiskt) plugga lite. Imorgon är det hemmadag och på kvällen ska mamma och jag på kalajs till kusin August som fyller år. På lördag blir det nog utflykt med kompis Carro, kanske till Omberg eller Gränna. Vi får se lite. Men en utflykt tycker jag känns oerhört lockande hur som. Japp eller nepp, plugga var det!
 
Maja.

Spiders!

Kategori: Maja

 
 
 
 
Idag har jag fotat spindlar. Det tycker jag om. Jag liksom smyger omkring i skogen och kikar runt på små kvistar och timotejs efter småkryp och så provar jag olika vinklar och avstånd och dylikt, tills jag tror att jag är nöjd och då traskar jag vidare mot nya spindeldjur. Haha, det låter ju faktiskt bara knäppt, men det är en del av min hobby och ni får ta mig som jag är! ;) Jag blev nöjd med dagens spindlar! :)
 
Maja.

Orange

Kategori: Maja

 
I mellistider.
 
Maja.

Fredagsgött!

Kategori: Maja

Gomorron!
 
Igår gjorde jag kycklingsallad till lunch. Gött!
 
Och jag låg på en filt i solen och skrev brev, med glittriga naglar. Gött!
 
Jag gjorde en smarrig smoothie till mellis. Gött!
 
Hade gröna byxor och lila strumpor när det var dags att hämta en syster och köpa godis. Gött!
 
Och till kvällismatis blev det kräftor (ja, jag äter bara klorna) och rostade mackor. Gött!
 
Gött!
 
Maja.
 
 

Finare än vi vet

Kategori: Maja

 
Gick en sväng med lillasyster och kameran igår. Det blev lite fina bilder, på henne såklart, och på hösten i mjukstart.
 
Ser ni att det är lite gult högst upp på björken?
 
Fina syster:
 
 
"Jag tror att dom flyttar nu"
 
Nu ska jag äta rostade mackor med marmelad och sen ska jag läsa.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Alla snubbar vill ju vara katt

Kategori: Maja

 
 
 
 Maja.

Jag kan skriva om oss, det där vi gjorde och det du sa

Kategori: Maja

 
Under hela sommaren har jag inte läst en enda liten bok och det har känts tråkigt. Men i och med att plugget drog igång blev man tvungen ni vet och det funkade tydligen för mig. Jag har nu läst två stycken 1800-talsromaner och är inne på den tredje. Det är alltså böcker vi ska läsa för litteraturvetenskapen och jag är inne i ett sånt flow, tycker till och med om det. Och blir dessutom inspirerad. Jag vill också skriva något.
 
Maja.

September

Kategori: Maja

 
Det blev en promenad för att fira in september nyss. Eller nått. Något väldigt olyckligt hände dock under promenaden. Jag tog upp fånen, för att fota med den, och tappade den rätt ner på grusvägen. Tyckte den hade klarat sig och blev lättad. Men nej då, den hade spruckit på det lilla stället där den absolut inte får spricka, på kameran! Jag kan ju fortfarande använda kameran som sitter på framsidan av mobilen, men det är ju inte lika kul eller lätt! Så himla surt bara. Blöh! Antar att någon tyckte att jag använder iphonen för mycket och systemkameran för lite, så jag tog åt mig och fotade lite "på riktigt".
 
 
 
 
Ha det!
 
Maja.