majjaeriksson

Växlande väder i Stjernsund

Kategori: Maja

Jag älskar dagsutflykter! Vilken himla tur att jag fick vara med om en igår då. En himlans fin dessutom. Philip och jag åkte nämligen till Stjernsunds slott, som ligger strax söder om Askersund.
 
När vi kom fram regnade det. Men faktum är att den positiva delen av min person tyckte att vyn nedan blev fin, kanske just tack vare regnet.
 
Som tur var hade vi paraply med oss. Och här ser ni det ståltiga slottet.
 
I en sidobyggnad fanns en liten utställning om slottet, och parken, som trängdes med gamla kakelugnar och växtlighet. Fint var det.
 
Där fanns också en liten butik med massa fint. Jag fastnade mest för dessa nedan. Men vi shoppade inget.
 
Denna skylt kändes ganska talande för vår svenska sommar...
 
Men tji fick jag för att ha tänkt den tanken, för när vi kom ut igen sprack himlen upp och solen värmde så jag fick ta av både jacka och långärmad tröja.
 
Vi passade på att gå ner till bryggan. Hela omgivningen var så fin och när jag såg en person komma gående med en skottkärra drömde jag för ett ögonblick om att vara trädgårdsmästare i en slottsträdgård.

Sen promenerade vi till slottscaféet där vi beställde lunchbuffé för två. Vi valde ett bord i solen och mumsade i oss två lass var. Det var lax, kyckling, potatissallad, pajer och sånt gött. Som la sig riktigt fint nere i kistan.
 
Och inte är det varje dag man har ett slott i sikte under lunchen.
 
Efter lunchen och ett besök i gårdsbutiken körde vi hemåt. Fast först stannade vi till vid Stora Hammarsundet. Vi parkerade och letade oss till fots ner över hala klippor och blöta stigar. Vissa partier var blötare än andra...
 
Men det var det värt, för hit kom vi!
 
Och medan Philip tog några kast satt jag på en solig brygga och småmumsade på små lakritsgodisar som jag hade köpt i Stjernsunds gårdsbutik.
 
Och sen tog vi oss upp till bilen igen!

Det kallar jag en alldeles ypperlig utflykt, tack för det, favvosällskapet mitt! :)
 
Maja.

Loppisturné

Kategori: Maja

Jajemen, igår drog jag och Philip på en liten loppisturné och vi tänkte att ni kunde få hänga på lite. Ja, i efterhand då förstås.
 
Först åkte vi till loppiset som ligger i Södergården. Det ser ut så här:
 
Öppettider: Mån-tors 10-18, Fre-lör 10-15 och söndag 11-14.
 
 
Utbud: 4 av 5 möjliga. Det fanns mycket. Allt från kläder till porslin och leksaker. För att få 5 poäng från oss hade det dock behövts lite mer media såsom spel, musik och film.
 
Ett extra plus för...Utan tvekan glassförsäljningen. Säljer man glass så ligger man genast bra till hos mig.
 
Fyndat: Ett lite fyra-i-rad-spel för 5 kronor.
 
 
Sen besökte vi två loppis som ligger bakom gamla Mcdonalds. Först det vita nedan.
 
 
Öppettider: mån-fre 11-18 och lördag 11-14.
 
 
 
Utbud: 5/5. Här fanns verkligen mycket grejer. Det som var roligt med det här stället var att det fanns flera olika små rum och var mycket större än vad vi trodde, det blev i mycket större grad överraskningarnas loppis vilket vi värdesätter högt.
 
Ett extra plus för... Äggförsäljning!
 
Fyndat:Philip köpte någon otäck film för 20 kronor.
 
---
 
Precis brevid detta fullpottsloppis ligger detta:
 
 
Öppettider: Mån-fre 11-18 och lördag 11-14
 
 
Utbud: 1/5. Ja, tyvärr föll inte denna loppis oss i smaken. Det var alldeles för mycket bara möbler och efter två bra loppisupplevelser blev det här helt klart en diss.
 
Ett extra plus för... Ja, om vi är tvungna att ge ett extra plus så får det bli för några ryska militärlådor som var rätt häftiga. "Man undrar ju lite över deras bakgrund nu..." sa Philip.
 
Fyndat: Tyvärr inget.
 
Och så var det slut på den lilla loppisturnén, kanske blir det en del 2 en annan dag. :)
 
Maja.

Svamplyckan och solstrimman

Kategori: Maja

Igår åkte Philip och jag till skogs. Vi hade stövlarna på.
 
Vilket helt klart behövdes.

Det tog inte lång tid innan vi (läs: han) hittade de första svamparna.
 
Visst är det något visst med svamplyckan? Man går runt med den där de-måste-vara-här-någonstans-känslan och så plötsligt är dem där! Platsen nedan hittade faktiskt jag.
 
Vi hade med oss lite fika och lyckades hitta en solstrimma att stanna till i. Sollyckan var stor den också!
 
Promenix promenix promenix.

Men sen var det dags att säga Hej då till skogen.
 
Kanske lite för att mina fötter och ben såg ut så här. De där stövlarna hade dessutom spruckit så strumporna såg också ut sådär ungefär. Var stövlarna är nu? I soptunnan.
 
När vi åkte hem kom regnet. Stora droppar som lockade till inomhusaktivitet.
 
Jag rensade svamp som jag sen åt till kvällens bakade potatis.
 
Men innan det blev kväll njöt jag av lite nyplockade bär i soffan.

En utflykt med resultat helt i min smak! :)
 
Maja.

Sommarbilder och hösttankar

Kategori: Maja

 
 
Den 11 juli var det faktiskt sommarfint, men vad långt borta det känns nu. Tankarna vandrar till hösten trots att vi har en hel sommarmånad kvar. Min framtid är ganska oviss, men jag känner att jag har kontroll, att jag inser att jag kan styra över det jag kan styra över och att jag ska göra det. Att jobba på museet i sommar har varit, och är, jättebra, jag är stolt över att jag tog en tanke till handling och kontaktade museiintendenten och jag är stolt över hur bra jag har klarat av jobbet som museivärd. Jag kommer fortsätta jobba på museet under augusti och även de tre första helgerna i september, vilket känns himla kul och tryggt!
 
På fredag är det sista chansen att tacka ja - eller nej - till höstens utbildningar och kurser och sen igår har jag besämt mig för hur jag ska göra. Jag kommer tacka ja till två distanskurser på 7,5 hp vardera som tillsammans blir 100% och pågår 2 november - 15 januari. Kurserna heter Informationsåtkomst och Barn, unga, läsning och samhället och hålls via Borås högskola och de är alltså distanskurser bortsett från två obligatoriska träffar i Borås. Kurserna låter bra och intressanta och jag känner att det vore roligt och vettigt att få lite mer bibliotekskött på benen då jag ju "bara" har en kandidatexamen i litteraturvetenskap och 10 veckors praktik på ett bibliotek och absolut kan tänka mig att jobba i biblioteksmiljö i framtiden.
 
Kurserna börjar alltså i november så planen är att, nu i augusti och september, hålla ögon och öron öppna efter intressanta arbetsplatser. Jag tänker höra av mig till museer och dylikt, för nu har jag ju lite erfarenheter på det fältet också, och så tänker jag kontakta biblioteket i Linköping. En klasskompis från kulturvetarprogrammet har jobbat lite som biblioteksassistent där nu i sommar och hon har förstått att det nog behövs fler till hösten och våren och dessutom varit jättegullig och gett mig en mailadress till en intressant kontakt.
 
Förutom detta så tänker jag också fokusera på andra saker i höst. Jag ska börja träna igen. Jag ska fortsätta skapa den där barnboken. Jag ska föda upp en liten ek. Jag ska fortsätta göra mitt bästa på alla livets punkter, se möjligheter och styra över det jag kan styra över.
 
Och jag tänker inte låta vädret styra över mig för mycket. Det är faktiskt en hel månad plus tre och en halv dag kvar på sommaren 2015 och jag tänker ta vara på den på allra bästa sätt. Var så säkra.
 
Maja.

Klöverblom och bullformar

Kategori: Maja

Idag plockade jag klöverblommor efter jobbet.
 
Sen åt jag fröknäcke och drack te.
 
Och när Philip och jag handlade hittade jag hela 80st bullformar för sammanlagt 2 riksdaler. Nu måste det ju bli bullbak inom kort alltså.
 
Nu kurrar magen, men snart ska den bli nöjd för det vankas tacomåndag här hos oss. :)
 
Maja.

Pilutta dig

Kategori: Maja

Igår var jag på teater i Lerbäck, pilutta dig, det var inte du! Fast... med tanke på den lilla läsarskara jag har, och vilka ni är, så var ganska många av er faktiskt också på teater i Lerbäck igår. Och visst var det mysigt, det är en härlig liten traditon det där som faktiskt blir himla bra varje år - oavsett väder.
 
I år var det Madicken som gällde.
 
 
 
 
 
Så duktiga så, hela bunten!

Idag är det jobb som gäller för min del.
 
Maja.

En långsam bladvändare

Kategori: Maja

 
Jag inser att långsam och bladvändare låter lite som varandras motsatser, men tillsammans tycker jag att de beskriver boken Låt vargarna komma, som jag läste ut i torsdags.
 
Författaren till bokens drygt 400 sidor heter Carol Rifka Brunt och om jag skulle beskriva bokens handling med ett ord så blir det utan tvekan Relationer.
 
Så här står det på baksidan:
 
Jag tyckte om boken, men som så ofta förut har jag svårt att sätta fingret exakt på varför. Jag tror att det var både själva handlingen och språket. Jag började verkligen känna med huvudpersonen och ville veta hur det skulle gå med allt och det fanns också fina eller tänkvärda stycken eller meningar som jag fastnade lite längre vid.
 
 
 
 
 
Låt vargarna komma var årets trettonde bok för min del och en av de bättre. :)
 
Maja.

Min morgontimma

Kategori: Maja

Som vanligt var det lite motigt att gå upp när klockan ringde innan solen gått upp, men när jag tänker på alla fina morgonstunder jag har haft så blir det desto enklare och upp kom jag idag med!
 
I god tid före solen tillochmed, så jag passade på att plocka en liten blombukett.
 
Med vitklöver! Bilden nedan är faktiskt en favorit från morgonen.
 
Sen blev det varmare vid horisonten...
 
... och jag glädjeskuttade!
 
Soluppgångshimmel<3

Schlätta<3
 
När jag kom upp till trädgården tänkte jag att jag kunde lägga mig i hängmattan en stund...
 
... men istället hamnade jag här. Under mysbeslysning och vimplar.
 
Klart slut.
 
Maja.

Hemma på landet

Kategori: Maja

Idag har jag spenderat seneftermiddagen hemma i Sonnorp. Eller borta? Nej, hemma är det faktiskt. Även fast jag numera så gott om alltid bor hemma hos Philip så är Sonnorp i allra högsta grad hemma. Jag trivs på landet och vill nog bo på landet i framtiden också. Det finns så mycket fint man kan göra på landet.
 
Äta mjölk med jordgubbar och blåbär i till exempel.
 
Läsa en god bok i en hängmatta.
 
Promenera på grusvägar längs veteåkrar och klöverängar.
 
Se svalungar sitta i ett ladugårdsfönster.
 
Plocka smultron.
 
Hälsa på får på en blåklockeäng.
 
Fascineras av vårtbitare.
 
Och komma hem till det här fina huset.
 
Och allt det har jag gjort idag. Jag blir även kvar här över natten och imorgon ringer klockan vid 4 för soluppgångsfotografering och sen väntar fredagsjobb. Nu ska jag nog läsa ut min bok! :)
 
Maja.

Massa onsdagsfint

Kategori: Maja

Idag har det varit en bra dag.
 
Klockan 9.21 åt jag och Philip nästan symmetrisk frukost.
 
11.25 diskade jag samtidigt som jag lyssnade på Sanna Lundells sommarprat. Hon pratade om feminism och medberoende och jag tyckte om hennes sommarprat. Hon berörde viktiga ämnen och pratade med arg röst under stora delar av programmet - vilket inte är konstigt alls när man pratar om ojämställdheten som fortfarande, år 2015, finns i vårt samhälle.
 
12.31 hade jag handlat lite och stannade till för att smygfota en fin rosbuske vid ett vitt staket.
 
12.55 åt jag och Philip lunch samtidigt som vi såg ett avsnitt av De dejtbara på kanal5play. Har ni inte sett det så gör det! Så underbara personligheter.
 
14.03 hade solen tittat fram och jag passade på att fota de tre små blomarrangemangen som jag "snodde" med mig efter syrrans bröllop. Ja, det är äkta blommor som snart har stått i de där små fina glasvaserna i hela tre veckor!
 
Efter klockan 15 blev Philip och jag upphämtade av mamma och storasyster och så åkte vi fyra och hämtade mormor och så gasade vi vidare mot Omberg och Stocklycke där lillasyster och hennes Per jobbar. Där fick vi en liten rundvandrig av hon som håller i't - det var himla kul att äntligen få se var syrran jobbar och jag kan varmt rekommendera ett besök!
 
Klockan 16.49 blev vi serverade fina och goda mackor som min fina lillasyster hade fixat till oss.
 
Och klockan 17.13 blev vi bjudna på glass - Per snålade sannerligen inte utan gjorde rejäla glasskulor! Stort tack för macka, service, glass, besök och sol!
 
Kort därefter åkte vi hemåt och hemma i Motala tog Philip och jag en cykeltur. Vid Borensult, närmare bestämt klockan 19.34, stötte vi på en gullig trädkramare.
 
Och för ett tag sen landade vi i soffan med två glas rabarber- och jordgubbssaft!
 
Klart slut!
 
Maja.

Ett tisdagshej!

Kategori: Maja

Hej! Igår jobbade jag och efter jobbet blev jag upphämtad för ett dopp i Varamon och sen spenderades kvällen främst med brödbak.
 
 
Under jäsningstider kan man unna sig en glass. Och om man har bestämt att denna vecka kanske man ska tänka lite på vad man stoppar i sig så kan man ta en liten miniglass.
 
 
Resultatet blev fyra kvällsmackor som jag åt tillsammans med han jag håller kär.
 
Idag ska jag jobba igen och sen ska jag vara ledig onsdag och torsdag för att sedan jobba fredag, vara ledig lördag och jobba söndag. Lite hippit och hoppit alltså, men det känns rätt skönt att det är så, ombyte förnöjer ni vet. På fredag har jag dessutom tänkt kila ut i soluppgången och på lördag blir det teater uppe i idylliska Lerbäck, så häng på! :)
 
Maja.

Blåbär och lite jobb

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Ja, tänk att en stund i skogen kan resultera i både fredagsgott och lördagsfrukost! :)
 
Idag har jag jobbat. Innan jag börjar är jag alltid lite nervös och orolig för det är så mycket som kan gå fel (tänker jag då) - jag kan få igång larmet, det kan komma någon otrevlig besökare eller någon som frågar massa saker jag inte kan svara på, eller tänk om något går sönder eller om jag har låst in någon när jag lämnar museet på eftermiddagen... Sen när jag väl sitter där bakom receptionsdisken känns det alltid mycket mycket bättre och jag kommer på mig själv med att 1. längta efter att fler besökare ska komma in 2. känna att jag har det himlans bra.
 
Jag ska jobba imorgon och måndag och tisdag också och det känns bra. :)

Men nu ska jag krama Philip!
 
Maja.

Saft och sånt

Kategori: Maja

God kväll!
 
Idag har kära Sonnorp besökts. Jag fick en fin kopp som mamma hade köpt till mig. Tack! Jag gillar förövrigt starkt att det är samma blommor på bänken som på tapeten.
 
Jag fick också en examensgåva från kusinerna. En finare variant av en sovsäck, äppelcider och godis bland annat. Tack!
 
Och så hämtade jag ett kilo rabarber!
 
För idag har jag kokat saft!
 
Jordbub....?
 
Nej, jordgubbs- och rabarbersaft skulle det ju stå!
 
Saften blev både fin och god och jag planerar att njuta av minst ett glas varje dag här framöver. ;)
 
Maja.

Skärgårdslivet

Kategori: Maja

Det blev så fint som jag hade tänkt mig. Nej, det blev ännu lite finare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Philip, Lovisa och Martin för tre urhärliga dagar! Jag röstar för att vi gör detta till en tradition och kör en repris nästa år. :)
 
Maja.

Hej vecka 29!

Kategori: Maja

 
Som ni ser vankas det minisemester i skärgården i dagarna tre. Ska bli så mysigt och bra! Håll tummarna hårt för oregn bara för hur positiv inställning man än har så är det faktiskt inte så jättelajbans med oväder när man bara vill ro, hänga på diverse klippor och gärna ta ett dopp eller två. I helgen och lite dagar därefter blir det sedan lite jobb, men det tar jag då, för nu väntar havet! :)
 
Maja.

Två goa tips

Kategori: Maja

 
En bild från nyår? Eller kanske från glasscaféet Smultronstället? Nej nej, bilden är tagen i Sonnorp igår.
 
Igårkväll hängde nämligen jag, Philip, lillasyster och hennes Per hemma i Sonnorp. Ellen hade gjort hemmagjord glass och det är tips nummer 1 - Gör egen glass! Det kan låta krångligt och omständigt och det är ju så lätt att köpa. Ja, men så kul att göra och det blev så himla himla gott. Och fint att veta exakt vad glassen innehåller med ju.
 
Över till tips nummer 2 - köp spel på second hand! Igår spelade vi spel också, två nya spel som Philip och jag i veckan har köpt på Hjärta till Hjärta respektive Återvinningen. Ni vet hur det är med spel, så kul, men ganska så väldigt dyrt att köpa, men inte om man köper begagnat. Spelen vi köpte kostade 10 och 25 kronor och det var riktigt roliga och bra och fräscha och kompletta och riktigt bra spel. Så tips tips!
 
Maja.

Rubiner, safirer och guld

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Det mesta på bilderna är hittat i skogen igår, den 10 juli 2015. ;)
 
Jag tänker att naturen är bra på att prata för sig själv, men som en parentes vill jag bara säga att den där fräsiga muggen på sista bilden har jag faktiskt gjort helt själv. Hur? Kolla här!
 
Maja.

Vadstena slott

Kategori: Maja

 
 
Igår åkte jag och Philip till Vadstena i regnrusket. Där mötte vi Philips familj och farbror. Först åt vi lunch tillsammans och efter lite strosande i små butiker gick vi mot slottet. Vi skulle nämligen på en guidad tur som Philips kusin Petra höll i.
 
 
 
Det blir ju alltid mycket fakta och information och intryck på en och samma gång under guidade turer, så jag passade på att både ta en broschyr och att fota en del för att komma ihåg så mycket som möjligt.
 
Här ser ni en del av en säng från 1600-talet. Kanske lite snajdigare sänggavel än vad man ser på IKEA nuförtiden? ;) Något annat man la märke till med sängen var att den var kortare än dagens sängar och vi fick veta att anledningen var att människorna var väldigt skrockfulla på den tiden. Sängen var så kort så att man nästan var tvungen att sitta upp och sova och det var tydligen bra för om man ligger ner så kan ju kroppsvätskorna blandas så man blir sjuk, eller så kan djävulen tro att man är död och komma och hämta en. Säkrare att sitta upp helt enkelt!
 
Något annat jag tar med mig från visningen är takmålningarna. Är vi inte lite väl dåliga på att utnyttja takytorna nuförtiden?
 
 
 
Här ser ni Philips kusin Petra som var utklädd till Gustav Vasas dotter Katarina. Just här berättar hon lite om mat och dryck och sånt. Hon berättade till exempel att man ställde borden längs med väggarna och bara satt på utsidan, detta med anledning av att det kunde finnas fiender på plats och då ville man inte riskera att någon skulle smyga upp bakom ryggen på en. Hon berättade också att man först åt apelsiner med skal och allt, något som inte alls lät smakligt, vilken himla tur att någon klipsk kom på att man kunde ta bort skalet sen. Hon berättade också att när de hade druckit ur glaset så kastade de det bakåt in i väggen och tog ett nytt, bara för att visa att man hade råd.
 
Här ser ni en inmurad pelare. Det är bredvid ingången till slottkyrkan. Tanken från början var nämligen att det skulle vara en riktigt pampig ingång till kyrkan, men någonstans uppstod en spricka så man blev tvungen att mura igen för att stabilisera upp det. Synd!
 
Och avslutningsvis en bild inifrån slottskyrkan.
 
En trevlig eftermiddag blev det och nog finns det saker att hitta på även i skitväder alltid. ;)
 
Maja.

Blåbärscupcakes

Kategori: Maja

 
Vilken spretig blogg jag har. Igår var det fiske och idag är blåbärscupcakes och imorgon blir det nog några skedar historia här på bloggen för idag ska jag på guidning på Vadstena slott. Gott och blandat, precis som jag vill ha det. :)
 
Igår bakade jag alltså blåbärscupcakes. Jag började med att handla lite nödvändiga grejer till baket och sen satte jag på ett sommarprat och så satte jag igång. (Är ni ointresserade av receptet kan ni sluta läsa nu, eller bara kika på bilderna, för läckert blev det. Både till utseende och smak.)

Så här gör man/gjorde jag:
 
1. Smält 75 g smör.
2. Blanda 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker.
3. Vispa 3 ägg och 2 dl socker fluffigt.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter det smälta smöret och 1 dl mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten i muffinsformarna (enligt receptet 14-18 st, enligt mig 12 st).
 
 
6. Strö över blåbär och vit choklad.
 
 
7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25 minuter.
 
 
8. Mixa cirka 1 dl färska eller tinade blåbär.
9. Vispa ner 3/4 dl florsocker och blåbärspurén i 300 g färskost (typ Philadelphia).
10. Tillsätt 1 dl vispgrädde och vispa till en fluffig glasyr.
11. Spritsa glasyren på muffinsen och dekorera exempelvis med blåbär och vit choklad.
 
Klart!
 
 
 
Tidigare har jag provat att baka två cupcake-recept från samma bok - jordgubbscupcakes och rocky road cupcakes.
 
Det är kul att baka och så tillfredsställande när det blir både gott och fint! :)
 
Maja.

Fisk och fisk i fisk

Kategori: Maja

Igår på eftermiddagen åkte jag och Philip ut till skogen för lite fiske. Målet var att fixa kvällsmaten. Sumpis, som vi kallar den lilla sjön, är pålitlig, där nappar det varje gång - så dit åkte vi.
 
Och Philip fick napp!
 
Och här ser ni det som ALLTID händer när vi fotar gäddor.
 
Och jag fick napp! Många små borrar och mörtisar drog jag upp, men så plöstligt, när vi nästan skulle ge oss och åka hem, så dök flötet som aldrig för och spö't böjde sig så att jag trodde att det skulle gå av och så fick jag en riktig baddare till abborre. Vi blev så glada och skrattade högt och gjorde high five - middagen var ju räddad! :D
 
 
Hemma förberedde vi middagen. Philip stod för filéarbetet.
 
Det visade sig att abborren själv nyss hade spisat middag, i magen hittade vi nämligen en liten abborre.
 
Fascinerande ändå!
 
Och så här blev det. Vid halv elva på kvällen blev det middag, rätt sent alltså men så himla gott! Jag hade nästan glömt hur gott det smakar med stekt abborre.
 
Ja ni, vilken fin fisketur och middag det utvecklades till. Riktigt kul!
 
Maja.

Min måndag - tio bilder

Kategori: Maja

Klockan 9.55 - Frukost - Tänk va, att kunna äta frukost så sent som 10 en jobbdag. Det är lite lyxigt det. Precis som jordgubbar.
 
10.28 - Närmar mig jobbet.
 
11.27 - Min jobbvy. Jag tycker att det är skönt att se så där långt, för då ser man om någon är på väg. Just här ser det ju dock väldigt öde ut, men tio besökare var faktiskt inne på museet när denna bild togs.
 
12.33 - Lunch. Inte varje dag man har bröllopsmat i matlåddan.
 
14.22 - Mitt livs första radiokaka. Så.god.

16.15 - Jag lämnar museet efter att ha hälsat 29 besökare välkomna under dagen.

17.00 - Lämnar tre böcker på bibblan och lånar denna. Har inte hört någonting om den och letade inte efter just den, utan det blev en sån där klassisk chansning.
 
17.25 - Kollar lite på bröllopsbilder och bloggar lite och så.
 
19.22 - Philip har besök av två vänner var av en har lite större fötter än vad jag har.
 
20.03 - Jag äter skräpmat med grabbarna.
 
Slut med måndagsbilder, nu kör vi tisdag!
 
Maja.

Favoriter från bröllopet

Kategori: Maja

Först hade jag tänkt att jag skulle ta er igenom hela dagen och liksom få med någon bild från varje moment, men jag ångrade mig och istället får ni ett gäng favoriter utan bildtext. De flesta av er var ju ändå på plats på bröllopet och även för er andra tycker jag att bilderna talar väl för sig själva.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blir inga problem att få ihop en vacker fotobok efter den vackra dagen<3
 
Maja.

Bröllopsparet

Kategori: Maja

 
Det var en fin dag igår. Vi firade kärleken mellan min syster och hennes Matheus och allt gick så bra och var så fint. Ovan ser ni ett personligt favoritfoto, men mer får ni inte se nu, för först måste ju brudparet själva få se lite bilder. Men jag kan lova att det finns fler góbitar, motivet var ju tacksamt. :)<3
 
Idag ska jag museivärda!
 
Maja.

Bröllopsförberedelser och en läskig svan

Kategori: Maja

 
 
 
Tre bilder från igår när det hängdes i älskade Sonnorp och på kvällskvisten en stund i Råssnäs. I Sonnorp sommarsportade vi, åt sommarlunch och glass och byggde bröllopstält. I Råssnäs tog vi ett snabbdopp som kanske hade blivit mindre snabbt om det inte vore för den där svanen. Det var en konstig svan. Jag åh:ade när vi kom, för det är något med mig och svanar, men sen började den följa oss med blicken och när vi gick åt höger följde den efter och när vi gick åt vänster följde den efter och när vi var i vattnet tog den några snabba bentag åt vårt håll. Obehaglig. Men allt som allt blev det ändå en fin dag.
 
Idag blir det mer bröllopsfix. Jag har lovat att grilla åt de som ska duka. Och imorgon gäller det. Någon gång efter klockan fyra säger de ja och min syster sviker och byter efternamn. ;) Det kommer bli den finaste av dagar och jag är så pepp på att fånga fina ögonblick med kameran, håll tummarna för att jag lyckas.
 
Maja.

Smålandssemestern

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blev det en sån där bildbomd som det ganska ofta blir på den här internetplatsen. Den lilla smålandssemestern har varit så fin så fin. Vi åkte igår vid ett och kom nyss hem igen. Vad vi har gjort? Vi har ätit lunch på Omberg, checkat in i vårt Dubbelrum Superior på Smålandsgårdens gästgiveri, ätit glass vid sjön Ören, badat i sjön Ören, druckit cola/öl och spelat Yatzy vid sjön Ören, frossat i räkor och massa annat gott, beundrat utsikten från vår balkong, ätit superb hotellfrulle ute i solen, checkat ut, åkt till Gränna där vi tog ett dopp och åt glass, och köpte polkagrisar, stannat till vid Hästholmen och slutligen Alvastra kloster.
 
Skulle rekommendera hela alltet till en vän, förutom min favvokille då - för han är bara min.<3
 
Maja.