majjaeriksson

Fototävling - Tema Sjöstad

Kategori: Maja

Jag är med i en fototävling. Häromdagen laddade jag upp mina utvalda foton och nu håller jag tummarna, även fast jag inser att chansen är ganska så liten. Men deltar man så lever ju hoppet iallafall. Tävlingen handlar om att få in en bild i Miljöalmanackan 2016 och vinna 750 kronor/bild. Temat är Sjöstad, bilderna ska vara tagna i Motala eller Vadstena och man får max skicka in 13 bidrag (12 månader och en framsida). Jag grävde i mina arkiv och hittade en hel del, dock var det två månader som jag inte har någon representant för och att beskriva någon som en potentiell framsidebild kändes lite underligt, men istället har jag fler alternativ för andra månader.
 
Här är mina bidrag:
 
Januari
 
Februari
 
 
Mars
 
 
 
April
 
Maj ---
 
Juni
 
Juli
 
Augusti
 
September
 
Oktober
 
November ---
 
December
 
Visst är det fint att bo i Östergötlands sjöstad. :)
 
Maja.

Frukost, höstskor, müsli och jobb

Kategori: Maja

 
 
 
 
Ja, lite så där har min förmiddag sett ut idag. Jag vaknade vid åtta och hade, som jag ofta har, den stora lyxen att kunna ligga och dra mig lite. Men när jag låg där och scrollade igenom diverse sociala medier så ringde personalassistenten och frågade om jag kunde jobba i Ljungsbro i eftermiddag. Ja, det kan jag! svarade jag. Så klockan 14-19 blir det lite jobb, vilket känns lite pirrgt med mest bra. Jag har fått en hel del pass inbokade framöver och det känns mycket bra. Jag hade ju ingen aning om hur mycket jag skulle kunna tänkas få jobba, men nu ser det ljust ut! :) Just det, som ni ser har det också hunnits med en liten höstpromenad och müslimakeri här på förmiddagen.
 
Just nu är livet väldigt fint, känner jag.
 
Maja.

Philips födelsedag

Kategori: Maja

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Philips födelsedag. Jajemen, idag fyller min favoritperson 25 år och det har vi mysfirat hela dagen!
 
Det började med att jag fixade frukostbrickan.
 
Efter att sedan ha städat lägenheten begav vi oss ut i solen. Det blev några kast i den spegelblanka Strömmen.
 
Fin födelsedagskille<3
 
Efter att ha slängt skräp, handlat och ätit lunch var det dags att förbereda för kalas. Amerikansk äppelkaka skulle bakas och jag stod för äpplehanteringen.
 
Visst har jag köpt fina ballonger!? :D
 
Vid klockan sex kom Philipfamiljen och vi dukade fram frallmiddag och gófika.
 
Och jag fick en fin låda med te som hade rest hit ända från Kina. Fint att få en present fast man inte ens fyller år. Och en god present var det! :)
 
En kalasfin dag har det varit! :)
 
Maja.

Favoritlag och favoritspel

Kategori: Maja

Vad gör man en söndagseftermiddag när man känner sig lite rastlös? Jo, man målar såklart!
 
Philip var kreativ och gjorde ett gemensamt klubbmärke för hans två favoritlag - Maif och Bayern München.
 
Jag målade mitt favoritspel - Yatzy!
 
Lite längre in i processen...
 
 
Klara!
 
Och så här ser hela tavlan ut så här långt. Det blir nog så att vi målar de sex minicanvasar som vi har kvar och att tavlan får vara klar sen. Tror vi :)
 
Jag älskar att vi gör det här projektet tillsammans, hur det liksom speglar oss, våra intressen och stilar OCH framförallt hur himla fint det blir! :D
 
Om två timmar är det mycket passande Maif-match som gäller! Håll tummarna!
 
Maja.

Tack museet!

Kategori: Maja

Idag har jag jobbat min sista dag på museet (det är öppet sista dagen imorgon, men då ska inte jag jobba). Jag är stolt över att jag kontaktade museiintendenten i våras och jag är stolt över att ha varit museivärd från maj fram till idag. Det har varit en fin erfarenhet. Jag har meddelat att jag är intresserad inför nästa säsong med, så vem vet, har jag inte funnit något "riktigt jobb", altenativt pluggar galet, i vår, så kanske jag hamnar där igen. Det vore ju faktiskt helt okej. Nog babblat, vi avslutar med lite bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Fredagsdetaljer

Kategori: Maja

Halloj!
 
Jag är ganska så nyligen hemkommen efter min första jobbdag. Ja, jag har ju haft tre introveckor, men idag var första dagen då jag skulle "klara mig själv". Och det gick så bra så. När jag väl kom fram... Nej, det var inget tågstrul, det var bara jag som gick lite vilse. Japp, i stora Linghem. Jag väljer dock att skylla ifrån mig på kartappen som faktiskt lurades!? Men efter att ha frågat en livs levande människa om vägen istället så hittade jag rätt.
 
Jobbdagen började med fikarast. ;)
 
När biblioteket öppnade klockan 10 så rullade sysslorna på. Jag ställde upp en hel del böcker, hjälpte lite låntagare, la in några tidskrifter osv osv. Linghems bibliotek är ett litet trevligt bibliotek som ligger i en skola och fungerar som bibliotek både för skolan och allmänheten. Jag tycker att det är kul att få se nya bibliotek och ja, inspireras av rummen på olika vis, för ofta är ju bibliotek så mysiga.
 
I Linghem finns det till exempel ett litet fröbibliotek i biblioteket.
 
Och mitt i rummet står en stolpe/pelare som blivit mjuk och färgglad med hjälp av garn.
 
Vid barnböckerna var det så här fint på väggen:
 
Och på datorn satt en lite mörkare figur.
 
När jag, nöjd med dagen, promenerade mot tåget fick jag syn på ett höstigt hus som jag smygfotade. Nån gång vill jag också ha ett hus täckt av växtlighet.
 
Jag har haft en bra dag och tar gärna emot fler jobbtimmar på biblioteket i Linghem.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Idag, imorgon och igår

Kategori: Maja

 
Hej från förmiddagsfikat!
 
Jag har börjat min dag med ett besök hos frisören. Ja, mamma, det är sant, jag har klippt mig. Hoppas att du satt ner när du fick beskedet. ;)
 
Regnet öser ner utanför fönstret och det känns rätt bra att sitta här i soffan med en kopp te. Imorgon ska jag jobba på ett, för mig, nytt bibliotek. Det känns kul, men självklart ganska så pirrigt. Så nu tycker jag att vi kikar tillbaka på en lite fin onsdagsgrej istället.
 
Igår gjorde Philip och jag nämligen en lite småmysig grej - vi orienterade! Ja, vi promenerade med karta helt enkelt. Jag såg nämligen på facebook i tisdags att orienteringsklubben hade fixat så att man kunde ta sig en karta i valfri svårighetsgrad och prova på orientering uppe i Fålehagen. Vi valde lätt bana. ;)
 
 
"Ditåt ska vi!"
 
Vi körde ju inte direkt på tid utan tog det lite piano och åt ett litet hallon till exempel.
 
Och till skillnad från just nu så var det himla fint väder just då.
 
En ganska så fin onsdagspromenad blev det! :)
 
Nu ska jag varva tedrickande med att bocka av några punkter från dagens Att-göra-lista och så sänder ni en extra tanke åt mitt håll imorgon, okej?
 
Maja.

Kakor - med och utan stämplar

Kategori: Maja

Igår bockade jag av en hel del bra saker på Att-göra-listan och så bakade jag. Och det var just bakningen, som kanske inte helt otippat, fastnade på bild.
 
Jag kände nämligen att jag ville prova min kakstämpel! I <3 Biscuits.
 
Efter att ha googlat lite fann jag ett recept som jag ville prova. Det innehöll väldigt mycket smör och två sorters grovhackad choklad. Ja, och lite andra ingredienser också. Jag blandade helt enkelt ihop alla ingredienserna och gjorde sedan tolv kulor av degen.
Efter ungefär femton minuter tog jag ut kakorna ur ugnen och så stämplade jag! Första kakan (den ni ser nedan) blev helt okej...
 
...men sen gick det tyvärr utför då det fastnade kaka i stämpeln och sen stelnade kakorna för mycket och det ena med det andra, så några kakor fick helt enkelt bli ostämplade. Tjusigast så.
 
Men det var kul att prova den där kakstämpeln och gott blev det. Vi får se om det finns några kakor kvar till måndagens kalas! ;)
 
Maja.

Bok nr.16, år 2015

Kategori: Maja

En väldigt bra sak med museivärdsjobbet är att det finns mycket tid att pyssla med eget. Eller rättare sagt - jag tvingas att pyssla med eget då det inte alltid finns så mycket att göra, någon att hänga med eller någonstans att ta vägen liksom. Jag sitter där jag sitter och får roa mig med det jag kan. Detta har helt klart påverkat min läsning positivt - jag har läst en hel del på museet. Och så också i helgen. Under helgens två jobbdagar läste jag 293 sidor - det vill säga hela boken In i labyrinten av Sigge Eklund.
 
 
Boken handlar om paret Martin och Åsa, som är förläggare respektive psykolog, och har en dotter som heter Magda. En kväll när föräldrarna äter på restaurang försvinner elvaåriga Magda från familjens villa. Som läsare får man följa med in i en bok som både är en berättelse om flera olika relationer och en spänningsroman.
 
Boken ÄR spännande, mycket tack vare upplägget som både växlar mellan dåtid och nutid och mellan fyra olika personers liv och synvinklar. Egentligen handlar boken först och främst och mest om relationer, men det var grundhandligen - Magdas försvinnande - som fick mig att läsa vidare. Jag ville ju veta vad som hade hänt! Och Sigge lockade mig enkelt längre och längre in i bokens labyrint. MEN slutet var en besvikelse för mig och tyvärr tycker jag att ett dåligt slut drar med sig hela boken ned, hur spännande det än har varit på vägen. Tyvärr. In i labyrinten var en positiv läsupplevelse, men med slutet lämnade den mig först frågande, sedan tom och slutligen besviken. Tyvärr.
 
För att försöka avsluta positivt så kan jag dock meddela att boken gjort mig lite mer nyfiken på spänningsromaner och kanske till och med deckare. Jag har länge sagt att jag läser typ allt, men att deckare inte är något för mig, men jag inser att jag nog inte gett den genren en ärlig chans. Men nu kanske det är dags. Nästa bok jag ger mig in i kanske ska vara en deckare.
 
Maja.

Abborre, ljung och glass

Kategori: Maja

Imorse vaknade jag utan väckarklocka prick klockan nio. Det tycker jag är en perfekt tid att vakna på en ledig dag. Det blev frukost på en nyfådd bricka. Tack Marie, om du läser detta. :)
 
Efter frukost åkte Philip och jag ut i naturen. På andra kastet fick Philip napp - en liten pigg gädda!
 
Jag fick dock öva tålamodet lite, men klistrade ändå på mitt naturligaste leende...
 
Det slog mig hur mycket höst det har hunnit bli redan och hur himlans fint det är.
 
Sen blev det min tur att få napp! En abborre!
 
Lunchpaus.
 
Sen blev jag lite kall så vantar åkte på och så roade jag mig med att plocka en liten höstbukett.
 
Fint.
 
Jag är glad att jag tog med mig lite fin höst hem. :)
 
Nu har vi ganska nyligen fikat lite.
 
Och nu ska det hängas tvätt!
 
Hoppas att även er måndag har varit till belåtenhet. :)
 
Maja.

Att (vilja) föda upp en ek

Kategori: Maja

 
En stor höstdröm jag har är att föda upp en ek. Det verkar dock rätt klurigt, vilket gör mig lite bekymrad för jag vill så gärna lyckas. De där små bebis-ekarna är ju så gulliga (googla typ på 'odla ekollon' om ni inte får upp en bild i huvudet) och när jag fyllde år i våras så fick jag en liten vas som är till för just detta ändamål. Känn pressen. ;)
 
 
På den lilla medföljande lappen står följande:
 
 
Först hade jag lagt några ekollon på ett fuktigt papper, för det hade jag väl läst någonstans, men nu har jag lagt alla i en liten skål med vatten och håller alla tummar jag har. Jag har valt ekollon som är i lite olika fas i livet för att öka mina chanser att bli ek-mamma.
 
 
Då är det bara att vänta några veckor... ;)
 
Maja.

Höstgodis

Kategori: Maja

I torsdags var jag och Philip i Sonnorp en sväng. Philip stabiliserade upp den stackars solrosen som hade stupat rakt fram med huvudet före.
 
Och så skördade vi tomater och en paprika!
 
Vi plockade äpplen.
 
 
Och igår eftermiddag så skar vi tunna äppleskivor. "Om kärnhuset ser ut som en stjärna så borde det heta stjärnhus."
 
Medan jag kämpade på med kniven så hittade Philip ett köksredskap som var perfekt för att trycka ut just stjärnhusen ur äpplena.
 
Sen skjutsade vi in två plåtar i en sjuttiofemgradig ugn, men när vi skulle åka iväg så var de inte klara än. Vi stängde av ugnen för at fortsätta senare. Nu på morgonen har iallafall en av plåtarna äntligen blivit klara och lite gött höstgodis ligger nu i en glasburk.
 
 
Nej, nu måste jag sluta prata godis och istället borsta tänderna. Det är museijobb som gäller idag och ryktet säger att det kommer finbesök. :)
 
Maja.

Work it!

Kategori: Maja

 
Två bilder från igår innan jag skulle vara på plats på bibblan. Ja, mina nya skor har kommit i rätt storlek nu och ja, jag fick skoskav.
 
Jag är ju inne i del två av min introduktion nu vilket innebär att jag hänger lite på stadsbiblioteket i Linköping denna vecka. Det känns bra tycker jag. Det är mycket småsaker som jag ska ha koll på men jag lär mig mer och mer för varje dag och igår fick jag höra att man är aldrig fullärd, ett år in kanske du kan svara på alla frågor. Vet inte om det känns bra eller dåligt. ;) Nej, men grunden känns det som att jag börjar få koll på och jag kommer aldrig jobba helt själv utan det kommer ju alltid finnas någon jag kan fråga. Jag tror faktiskt att jag kommer passa himlans bra som biblioteksassistent, min uppfattning så här långt är att det är ett trevligt och omväxlande jobb och ju mer erfarenhet jag får desto roligare kommer det bli, tror jag. Sen är det ju det här med ovissheten, jag vet inte hur mycket jag kommer få jobba. Det finns många timvikarier, men samtidigt verkar det finnas mycket jobb, så jag hoppas att det kan bli en del timmar. Faktum är att jag redan har fått två jobbdagar - en dag i Linghem och en på stadsbibblan. Det känns lite pirrigt, men mest bra faktiskt. Jag tror att jag ska klara det bra!
 
Men idag fortsätter introduktionen och jag ska vara på plats klockan 16-20.15 och alltså vara med när biblioteket stänger. Så det blir en ny erfarenhet idag igen. Om några timmar iallafall. ;)
 
Maja.

Syrlig citronkladdkaka!

Kategori: Maja

 
 
 
Philip hör till dem som nästan förespråkar fräscha smaker framför choklad. Det tycker jag är galet. Men jag håller fullständigt med om att syrlig citronkladdkaka är himlans gott! Jag bakade en sådan igår och här kommer receptet (som vi helt enkelt bara googlade fram på det dära underbara nätet):
 
Detta behövs:
 
1 citron
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
 
+ kanske lite florsocker att pudra över
OCH exempelvis vispgrädde och blåbär till serveringen.
 
Så här gör man:
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en form.
Smält smöret och låt det svalna.
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och fluffigt.
Tillsätt citronskal, citronsaft och vaniljsocker och vispa lite försiktigt.
Häll i smöret och mjölet och vispa alltsammans till en fin smet.
Fyll formen och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
 
Ät med exempelvis vispgrädde och blåbär och i sällskap med någon du håller kär!
 
Maja.

Min måndag

Kategori: Maja

Måndagsfrukosten min var inte så särskilt jätterolig. Men ändå okej.
 
På pendeln fick jag syn på min lillasyster! Och på så vis fick jag finsällskap under de 45 minuter det tar att åka in till Linköping.
 
Jag var på plats i Linköping kvart över nio, men skulle inte vara på bibblan förrän tio, så jag kunde strosa lugnt och fint och till och med sätta mig och smaska på några digestivekex innan jag skulle ha introduktionspass nummer ett på huvudbiblioteket.
 
Starten blev dock lite rörig då personen jag skulle träffa visst var ledig. Men alla var så trevliga och det löste sig bra ändå. Jag var där i tre timmar och fick kika runt lite och jobba lite såklart. Det gick bra och känns kul!
 
Efter ett åkte jag ut till Ikano för att köpa fler mini-canvasar, men tji fick jag för dem var slut! :/ Vi får hålla målarpenslarna i styr och avvakta till nästa vecka helt enkelt... Jag tog dock en snabb runda inne på Ikea för jag tänkte att det kanske kunde finnas mini-canvasar där. Vilket det inte gjorde. Fotade dock av en liten Ikea-favorit som jag länge haft en liten förälskelse i. (På kvällen visade jag Philip och sa En sån här skulle aldrig finnas i ditt hem va!? Och han Nej, men kanske i vårt.<3)
 
Och innan jag lämnade byggnaden köpte jag frozen yoghurt med melonsallad. Första intrycket var Mmmm, men sen svalnade det något och blev lite mer njaokejmenintewownja.
 
Hemma i Motala igen blev det en sväng till skogen. Här pausas det:
 
Denna gång var blåbärsbyttan med och tisdagsfrukosten kommer tack vare detta bli roligare än måndagsfrukosten.
 
Måndagen avslutades med världsgott grönsakspaket, stekt lax och tzatziki toppat med de två kantarellerna vi hittade i skogen tidigare. ;)
 
Sammanfattning: En finfin måndag med tre timmar jobb, en skogsvisit och en favoriträtt. Fem av fem toasters på den!
 
Maja.

Hemliga hexagoner

Kategori: Maja

Sedan några veckor tillbaka har jag virkat lite. Planen är att skapa något med virkade hexagoner - alltså sexkantiga mormorsrutor. Jag tänker inte avslöja vad det är jag ska göra än för jag måste öva först. Jag har nämligen bestämt mig för att detta SKA bli ordentligt gjort. Jag har ju en tendens att bli så pepp på idéer att jag hafsar mig igenom det fort och så står jag där med ett halvdant resultat. Så jag står fortfarande på ruta ett i detta projekt - att lära mig virka en hexagon. Det är inte så lätt. Dels så förstår jag inte virkspråket till hundra procent och dels så är jag ju lite slarvig och så. Men jag övar på. Det SKA gå!
 
För ett tag sedan köpte jag 500 meter garn, så jag har lite att öva på. ;)
 
Vilket behövs då jag mest bara fått till femkantiga skapelser så här långt...
 
Men igår på museet så hände det plötsligt (-- fanfar! --) Jag hade gjort något som iallafall liknar en skaplig sexkanting!
 
Nu ska jag bara försöka göra samma sak igen (och igen och igen), fast ännu lite bättre... :)
 
Maja.

"Soluppgång" september

Kategori: Maja

Ja, som jag skrev igår så dök inte solen upp på vår avtalade septemberdejt. Det var ganska så helgrått.
 
 
*lite besviken*
 
Men jag plockade på mig lite växtlighet och försökte göra det bästa av situationen. Tänker att september kan ju vara lite grå, men att det också finns kvar färgspår efter sommaren.
 
Bilden nedan blev morgonens favorit. En liten blåklint på en halmbal. Sommar möter höst i sin enkelhet.
 
Det var en fin och skön morgon, trots solens frånvaro.
 
Redan nu klurar jag lite på kommande månader. En del av mig tänker att jag borde kila ut en regnig oktobermorgon och stå och posa med paraply och så, men solen är ju solen och solig höst är ju himla fint... Jag får nog låta slumpen styra ändå. Fast i november eller december bara måste jag fånga en sån där kall, snöglittrig morgon! Jag tycker mycket om detta soluppgångsprojekt och jag klurar också på vad jag skulle kunna göra för liknande nästa år. :)
 
Maja.

Fina tider sedan sist

Kategori: Maja

Torsdag klockan 16.41. Målat varsin ny minitavla. Yoshi och tetris.
 
Torsdag klockan 19.31. Burgare på Olearys. Kycklingburgare för min del.
 
Fredag klockan 07.01. Frukost med ett sovande huvud i knät.
 
Fredag klockan 17.17. Kom hem och fick fika.
 
Fredag klockan 19.18. Buffé hemma i Sonnorp även fast det inte ens var kalas.
 
Idag klockan 12.26. Lunch på museet.
 
Ja, jag tycker att stunderna då man äter något är de finaste stunderna på dygnet. ;)
 
Imorse gick jag upp för att fota soluppgången. Solen dök aldrig upp dock... Men jag tror att jag trots det lyckades fånga något fint som får representera september i mitt projekt. Ni får se imorgon! :)
 
Maja.

Septemberskogen

Kategori: Maja

Jag kände ungefär noll procent för att rabbla upp arbetsuppgifter igårkväll. Så jag struntade helt enkelt i det. Men jag hade en bra långdag på bibblan. :) Idag är det veckans enda lediga dag för min del och den har jag tagit väl tillvara på hittills då Philip och jag har varit i skogen.
 
Där träffade vi först på tuffingen nedan. Ser ni att den liksom höjer huvudet lite? Jag blev faktiskt lite skraj så det var Philip som fick sträcka fram kameran framför tungan på'n. Bilden blev ju så häftig!
 
Sen fortsatte vi in i skogen. *vink vink*
 
"Jag har hittat Sverige och två vildhallon!" <3
 
Under (!) en sten hittade vi svamp. Otroligt ju, och vi började fantisera om hur många svampar som kunde bo där under...
 
Blåbär behövde man inte direkt leta efter. Tyvärr hade vi bara en svamppåse med oss och ingen blåbärshink så det blev till att äta lite på plats bara. Vilket ju verkligen inte är fy skam å andra sidan.
 
Och så hittade vi mer lättillgängliga kantareller.
 
Solen tittade fram och visade skogens bästa sidor.
 
Sen åkte vi hem med ett helt lass med kantareller och jag rensade loss. Det är ju inte så kul så länge, men det måste ju göras.
 
Och det var det värt för sen blev det omelett och smörstekta kantareller till lunch.<3
 
Jag ska också frysa in två små byttor med svamp som jag ska tina upp till någon framtida lunch eller middag. Tänk vilken lyx att något så gott kan vara helt gratis och vilken himla tur för mig att Philip inte är ett så stort fan av att äta svamp men mer än gärna följer med och plockar! ;)
 
Maja.

Lugn

Kategori: Maja

 
Jag har en lugn förmiddag då jag ska vara på bibblan klockan 13-18 idag. Det känns skönt. Jag låg kvar lite längre i sängen och fick en liten frukostbricka av Philip när jag kom upp. Ja, han klippte till ett pappershjärta och även fast det ser ut som att en barnunge har skapat det, så är det bland det finaste jag har sett. Annars känner jag att jag har naturcravings, så på torsdag, när jag är ledig, så måste det bli någon form av utomhusaktivitet. Jag funderar också på om jag skulle försöka fånga en septembersoluppgång nu i helgen? Mm, mycket möjligt. Annars känner jag att det mesta är som det ska. Imorgon blir det en lång dag på bibblan och på kvällen tänkte jag att jag skulle berätta för er vad jag har gjort för sysslor under dagen. Har tänkt på det en hel del den senaste tiden, att man liksom har så dålig koll på vad folk gör på jobbet. Visst, man har väl något hum om vad det finns för arbetsuppgifter på exempelvis ett bibliotek, men det är ju inte förrän man är mitt i det själv som man får full insikt. Så jag tänker att min egna nyfikenhet på andras arbetsliv helt enkelt får styra morgondagens inlägg. Vi hörs då!
 
Maja.

Bland det finaste man kan få

Kategori: Maja

 
 
 
Idag kom mamma förbi med post till mig. Ja, jag har ju inte flyttat hemifrån rent byråkratiskt än då... Jag fick lite papper från bibblan och så fick jag ett alldeles alldeles underbart hederligt snigelpostbrev. Jag blev så glad! Jag älskar brev! Det är ju bland det finaste man kan få, tycker jag. Tack världens bästa Moa för det fina brevet som gjorde mig så glad så glad och nära på rörd till tårar. Och till er andra - varför plockar vi inte alla fram papper och penna, snickrar ihop varsitt brev som vi sedan lägger i ett kuvert, sätter ett frimärke på och skickar till någon vi tycker om!? Det ska iallafall jag göra.
 
Maja.

Äta, jobba, hjälpa, måla

Kategori: Maja

Det första som fastnade på bild idag var mina lunchförberedelser. Alltså äggmackor inslagna i folie med print. Eller äggmackor i lyxförpackning som jag brukar säga.
 
Till frukost blev det gröt, rullmacka och juice.
 
Strax efter halva elva var jag på plats på museet för några timmar museivärdskap. Det var strumpbyxepremiär idag, men jag valde iallafall färgglada för att muntra upp. Matchade nagellacket också.
 
När jag lite senare fyllde i dagens datum i min lönerapport kände jag att jag var tvungen att skicka iväg ett sms. Gör det ni också!
 
Jag lämnade museet strax efter fyra efter att ha hälsat 30 besökare välkomna under dagen.
 
Hemma blev det mellisfika med Philip. Jag hade tagit hem utgångna dammsugare från museet.
 
Och så målade vi varsin liten tavla. Philip ännu ett filmomslag och jag några av mina favorit-emojisar. Jag anser att Philip är stjärnan i vår familj, men jag tänker inte släppa penseln för det. Det är SÅ kul det här projektet!
 
Nu ska vi äta någon liten kvällsmat och sen ska jag skjutsa Philip på galej. Och jag ska väl typ gå och lägga mig. Jag känner mig rätt trött. Imorgon ska jag museivärda igen och promenera med Lovisa efter det och sen väntar en vecka med fler dagar på bibliotek följt av ännu en museihelg och ja, jag känner att soff- och sängläge passar bra nu ikväll (som de flesta kvällar alltså). Kanske blir det med en glass- och/eller chipsskål i knät. ;)
 
Maja.

Fem fredagsfina

Kategori: Maja

 
 
Tre favoriter från september 2014.
 
+ Att vakna bredvid Philip.
+ Rullmacka till frukost.
+ Bra dag på bibblan! (kl.9-15) Det är kul. Jag är bra. Jag kan inte allt, men blir det "trubbel" så blir jag inte stressad, drabbad av någon negativ känsla eller ens röd i ansiktet utan jag tar det cool. Förvånar mig själv på världens bästa sätt då alltså.
+ Boklånar-damen som sa Man får vara ny när jag utsäktade att det tog lite tid.
+ Att komma hem till Philip.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Tavlan växer

Kategori: Maja

Idag har jag varit inne på huvudbiblioteket en sväng för att få en liten introduktion i Book-it (det är själva programmet som man använder för att låna ut, återlämna, reservera böcker osv osv). Det gick fint!
 
När jag var inne i Linköping i tisdags så passade jag på att köpa på mig några (läs 10 stycken) småcanvasar och igår blev Philip och jag lite målarsugna.
 
Jag gjorde först ett mjölkpaket. Och jag är medveten om att Arla-kossan egentligen ska vara stor och lite mer centrerad... Något gick snett där. Men som jag sa igår - Vill man ha ett foto så tar man ett foto, nu ska vi måla och då blir det inte exakt! Jag tycker att det blev rätt charmigt ändå.
 
Jag målade också våra första ord och tyckte det blev gulligt! PS! En fulare variant ligger i en papperskorg nära mig. DS!

Philip målade omslaget till en av hans favoritfilmer - Pulp fiction! Svår utmaning, mycket bra utförande!
 
Och nu så ser alla hittills målade verk ut som nedan. Där finns också två små tavlor som jag målat hemma i Sonnorp - dels självaste Sonnorp och så ett träd gjort av prickar.
 
Visst blir det läckert!? Just nu lutar det åt att tavlan inte kommer vara rektangulär, eller kvadratiskt, som en traditionell tavla, utan att den istället ska vara lite spretig, men vi får väl se. Kanske blir det så att penslarna åker fram ikväll igen, men vi får se, vi ska också returnera skor, ta en promenad, kanske möjligtvis handla glass, laga köttfärssås och så ska vi tvätta. Men måla lite hinner man väl alltid med, speciellt när det handlar om minitavlor. :)
 
Maja.

Sommarlistan, hur gick det? (3)

Kategori: Maja

Hej bakom tekoppen!
 
Jag vaknade klockan 4 med rivig hals och dunkande huvud. Låg vaken till 6 och meddelade att jag hoppar långpasset på bibblan idag. Sen sov jag några timmar till. Nu mår jag bättre. Men jag känner att jag tog rätt beslut där imorse för jag kände mig inte fit for 9 timmar på ett bibliotek. Och jag vill inte att förkylningen ska blomma ut och att jag ska få feber som Philip har haft. Så jag blir hemma idag. Ska in till huvudbiblioteket lite på förmiddagen imorgon och sen Johannelund fredag och sen museet i helgen.
 
Nej, vi piggar upp det här med att kolla tillbaka på lite sommarfint. Ni vet som jag har gjort här och här.
 
Punkt 5 - Gå på Lisa och Matheus bröllop och fira kärleken. Det var sommarens finaste dag.
 
 
 
Punkt 14 - Ha picknick(ar) Jodå, det har exempelvis varit möhippepicknick, pizzapicknick och yatzypicknick.
 
 
 
Två fina sommarpunkter!
 
Nu ska jag ägna mig åt att dricka te och läsa lite papper jag fick igår.
 
Maja.

Introduktion, dag 1

Kategori: Maja

Jag fick tio röda rosor av Philip idag<3
 
Man ska inte skriva med färgglad tusch i sin kalender - jag joggade inte igår (lite på grund av vädret och mycket på grund av att jag är lat) och vi ska inte äta på Olearys ikväll (Philip är sjuk). Ibland blir det inte som planerat helt enkelt. Men idag har jag varit på introduktion dag 1 som planerat iallafall. Alltså på Johannelunds lilla bibliotek. Jag var där 9-13 idag och det kändes bra. Jag känner att jag, tack vare praktiken i våras, redan har rätt bra koll på vad som ska göras och hur man gör det, men det tar ju ett tag att komma in i det och dessutom ser det ju olika ut på varje bibliotek. Men bra blir det nog hoppas jag! Imorgon ska jag vara på plats klockan 9-18.
 
Idag fick jag inte bara rosor utan jag fick också hem ett paket med skor. Låga, vinröda Dr.Martens. Dock tror jag att jag måste skicka tillbaka dem och beställa en storlek mindre... Jaja, fint iallafall!
 
Maja.