majjaeriksson

Onsdag? Redan?

Kategori: Maja

Tiden går så fort så jag blir alldeles rädd! Var det inte måndag nyss? Var inte klockan 8.30 och dax för skola nyss? Det är galet hur fort det går...

Idag har vi som skrivet haft en fotograf på besök här. Han heter Johan Westin och är yrkesfotograf och duktig. Han hade mycket att berätta och visa och det var intressant. Han var rolig och bra på att förklara. Och framåt skoldagens slut byggde vi upp en studio och han visade mer praktiskt och vi fick testa att fota lite och ändra ljuset och så där. Så idag har han lärt oss ett och annat om studiofotografering och främst ljussättning då. Och imorgon ska vi fortsätta med det. Vi ska ha Johan nu resten av veckan!

Och imorgon kväll blir det tvspelskväll hos min klasskompis Anna-Karin igen. Det ska bli kul! Jag gillar tvspel och min klass! :)

Något annat jag gillar är denna bok:


Skynda att älska av Alex Schulman. När jag började läsa den hade jag inte direkt några förväntningar alls, men efter att ha läst den känner jag att jag gillar den. Jag gillar berättelser om relationer. Och jag tyckte att denna var mycket bra skriven! Den föll mig i smaken.

Och på tal om böcker; här kommer ett tips:
Gå in på adlibris och checka runt lite där. Man kan köpa pocketböcker för cirka 40 kr/st! Jag kollade igår och har fått ihop en fin lista på böcker jag ska önska mig i julklapp! :)

Ta hand om er!

Maja.

Visitkort, kalender, animerad film och studiofotografering

Kategori: MajaIdag blev mina visitkort helt klara. Jag är riktigt nöjd faktiskt! Och det kändes proffsigt att hålla i den där lilla bunten. Haha. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla kort...

Min kalender blev också klar, men vi ska alla skriva ut de och binda ihop de samma dag. Så det blir väl någon dag framöver.

Efter lunch fortsatte Matilda, Lynn och jag med våran animerade film. Som vi trodde att vi skulle bli klara med. Men icke! Det är så krångligt med alla program och när man inte jobbat i de alls förut är det svårt att prova sig fram. Vi behöver mer hjälp helt enkelt! Hoppas vi löser det snart!

Imorgon kommer en fotograf hit. Han ska lära oss ett och annat om studiofotografering och ljussättning och så. Personligen känner jag väl inte att jag är eller vill vara någon studiofotograf, men det är klart att det kan vara bra att kunna och kul att lära sig! Rapport kommer självklart imorgon!

Maja.

It´s up to you

Kategori: Maja

God eftermiddag!

Idag har det varit en sån där datadag, som jag brukar tycka sådär om då det brukar bli rätt så väldigt segt. Men idag har det gått bra faktiskt och varit lite småkul. Vi har blivit bekanta med ännu ett nytt program, Adobe Illustrator och uppgiften var att göra ett visitkort. Ganska kul som sagt!

Så här blev mitt:Svartvitt och enkelt men samtidigt lite fyndigt med kameraremmen/m:et där, tycker jag själv!

Och nu över till vädret:
I morse när jag gluttade ut bakom rullgardinen blev jag förvånad. Det låg snö på marken! Inte mycket, men ändå snö! Det var kul att se tycker jag! Det finns hopp för vintern! Sen att snön är borta nu, det är ju en annan historia...

Nu ska jag fortsätta äta godis fram till middagen! ;)

Maja.

Första advent

Kategori: Maja

Sikket väder det är idag! Regn. Och. Storm.

Moa åkte iväg för en timme sedan. Och sen promenerade jag tillbaka till skolan i blåsten och regnet. Usch! Och nu känner jag mig lite ensam. Men jag har iallafall färdigsallad, frukt, pepparkakor och godis. Och en fin vän på chatten!

Moa och jag har haft en bra helg. Men den gick så jäkla fort. Det är skrämmande hur fort tiden går nu för tiden!

Glad första advent på er!

Maja.

Helg

Kategori: Maja

Igår kom Moa hit, tjihuu!

Jag fick en fin gåva av henne:


Och vi hade det mysigt och såg på Idol (som man kan se live på datan!)


Och idag lunchade vi på stan. Det blev god soppa på mysigt konditori:
Idag blidde det pepparkaksbak:
Jag köpte en grön ljusslinga som nu ligger i mitt fönster:


Maja.

Hej!

Kategori: Maja

Nu har jag köpt lyse till cykeln så jag kan cykla när det är mörkt!
Och nu har jag städat!
Och nu väntar jag bara på Moa...
I några timmar...
Jag längtar!
Vi kommer få en så fin helg, min bästa vän och jag!

Och nu har jag gjort ett litet Majset-och-Moset-collage:Om inte Moa och jag bloggar lite imorgon eller så, så ramlar nästa inlägg in på söndagkväll!

TREVLIG HELG på er!

Maja.

En månad till julafton

Kategori: Maja

Idag är det en månad kvar till julafton, det är inte mycket det!

Vi blev inte klara med animationen idag... Vi jobbade verkligen hela dagen fram till klockan fem. Och nu är jag så trött att det känns som att jag har gröt i huvudet och ögonen svider lite sådär, ni vet. Men vi har fått dispens. Vi får jobba klart med filmen i godan ro nästa vecka. Man vill ju inte stressa fram något som blir halvbra när man lagt ner så mycket tid och energi på projektet. Men imorgon ska vi jobba på lite till. Och så städa (det ser ut som ett mindre kaos i hela rummet som vi varit i). Och se de andras filmer. Om de hunnit klart förstås...

Men ni kan få en lite behind-the-scenes bild:


Och imorgon på kvällen ska jag dra ner till stationen och hämta min kära vän Moa som ska vara här med mig i helgen. Jippiiii! Det ska bli så kul så kul!

Maja.

Ännu mer animation och berättarkväll

Kategori: Maja

Jajemen, vi jobbar på med animationen. Det är ett jäkla pysslande, men det går framåt. Imorgon jobbar vi på hela dagen så filmen är klar till middagen! :)

Nu ikväll var det berättarkväll här på skolan. I utkanten av skolområdet ligger en liten stuga som heter Svältan. Stugan är byggd i mitten av 1700-talet och är mysig och liten. Och idag samlades ett stort gäng med folkisar + rektorn där och hade berättarkväll. Det bjöds på fralla och varmchoklad och det blev många glada skratt och stora leenden. Den som vill fick ta ordet och berätta något, mer eller mindre sant. Det blev lite sånger också. Det var mysigt. Ett försök till att visa er stämningen:Maja.

Mer animation

Kategori: Maja

Hej!

Hoppas att eran tisdag har varit bra. Min har varit bra. Vi har jobbat på med animationen. Men innan vi sätter igång varje morgon så får vi se ett avsnitt av Dockpojken, en underbar animerad liten serie:Så härlig! Tänk vilket jobb som ligger bakom den här filmen! Imponerande.

Vi fick också jobba med lera om vi ville, men det passade inte för det vi ville göra i min grupp. Tyvärr. Men det hade varit kul att testa. Men svårt. Men mest kul. Men då har man ju det kvar i livet. Att göra en animation i lera. Vi gör av papper. Vi har foton och tidningsutklipp osv., allt på papper liksom och så ska vi lägga upp det, ta ett foto, ändra om, ta ett foto osv. Våran kommer mer bli som en musikvideo. Vi får väl se om den blir i ett sådant format att jag kan visa den för er! ;)

Ha en bra kväll!

Maja.

Animation och tvspel

Kategori: Maja

Denna vecka ska vi jobba i grupper och på fredag ska vi ha gjort en animerad film. Det är ganska klurigt ska jag säga er. Men idag har vi iallafall bestämt oss för en låttext som vi ska utgå ifrån och ritat upp en liten storyboard. Imorgon ska vi jobba vidare!

På kvällen idag blev det tvspelskväll hos en klasskompis. Tre av mina klasskompisar bor inte på skolan, så idag fick man se en riktig lägenhet i Nässjö! ;) Det var en rolig kväll med tvspel, godsaker och många skratt!Maja.

Bio = Bra slut på veckan

Kategori: MajaIkväll har Ellen och jag varit på bio. Breaking dawn - del 1. Den var bra! Man vill ju aldrig att det ska ta slut. Jag ogillar starkt när lamporna tänds och man är tillbaka i verkligheten. Det är så mysigt med bio! Och filmen var bra som sagt, elakt det här med del 1 och del 2 som de hittat på... Nu får man hålla ut alltså! ;)

Imorgon åtevänder jag till Nässjö, som vanligt. Veckan kommer bestå av animation tror jag. Det blir ju spännande! Och i helgen ska jag stanna i Nässjö faktiskt, för Moa ska besöka mig. Det ska bli så mysigt och kul att äntligen visa henne hur jag har det! :)

Hoppas att ni har haft en bra helg och känner att det är okej att det är måndag imorgon igen. Om det känns sådär... ja, ni har väl märkt hur fort tiden går. Innan vi vet ordet av kommer det vara fredag igen!

Tjohej!

Maja.

Svartvit höst

Kategori: Maja

Jag gillar färg. Det är därför jag har blå skor, gula strumpbyxor, röd halsduk och grön väska. Men detta gör inte att jag är helt emot svartvitt. Inte alls. Ibland är det fint med svartvitt. Iallafall på bild. ;)
 


Ha en fortsatt fin lördag!

Maja.

Se Idol live - check!

Kategori: Maja

Japp, då har man sett Idol live. Det var härligt. Stämningen i Cloetta center var på topp och Ellen och jag hade finfina platser. Det var kul att uppleva Idol live och jag tyckte att Mollys andra och Moas andra låt var de bästa! Det var dock ganska svårt att fota. Men jag ska bjuda på en stämningsfull bild:Jag tyckte också att det var rätt att Amanda P åkte ut, även fast det är väldigt sorgligt med utslagningen, vem som än får åka. Men det är ju en tävling!

Jag är nöjd med min kväll hoppas att ni är nöjd med eran!

Maja.

Bra kväll igår, gränsöverskridande dag idag och mer fin post

Kategori: Maja

Det blev en bra kväll igår. Jag läste ut en god bok som jag fått av en bra mormor. Jag tog en rask promenad i frosten. Och sen kom Matilda på besök till mitt rum för lite Vänner.

Idag har det varit gränsöverskridande dag, vilket har varit mycket trevligt! Och dagen har gått i ett rasande tempo.

Vi hade keramik och gjorde lergökar:


Och vi hade estet och målade våra siluetter:


Och vi hade Ord,Bild&Form där vi fick skriva. Vi gjorde en uppgift med hjälp av en författarkortlek. Man drog ett kort och på kortet stod en mening som man skulle ha som rubrik eller börja texten med. Man skulle skriva under 3 minuter och fick inte sluta, kom man inte på vad man skulle skriva skulle man skriva typ "jag kommer inte på vad jag ska skriva, jag kommer inte på vad jag ska skriva", men jag hade inte det problemet, det flöt på bra för mig. En av mina texter:

Den röda stegen mot äppelträdet står kvar. Fotbollen ligger på gräset. Brassetolarna står framme. Allt är sig likt. Men persiennerna är nerdragna. Och det är tyst. Och stilla. Inget liv. Ingen rörelse. Jag går ett varv runt huset. Även på baksidan är det dött. Inte ens en fågel i sikte. Var tusan är alla? Jag går ut på den lilla grusvägen. Vandrar vägen fram. Det enda ljud som hörs är mina fötter mot gruset. Släpande. Nästan trevande. Jag fortsätter gå. Längre fram ser jag en människa. Vilken tur, tänker jag, jag är inte ensam kvar på jorden. Men vad gör människan där framme?

Spännande, spännande. En riktig cliffhanger å inte ens jag vet vad som skulle hänt härnäst om vi hade mer tid att skriva på!

Utöver detta har jag lärt mig en hel del annat nytt idag. Både om Latinamerika, naturkunskap och språk. Det har varit en rolig dag!

Och just det, jag fick brev idag igen. Plus en liten fin chokladbit. Jag undrar vad jag gjort för att förtjäna sån fin post!?


Tack för mig!

Maja.

Skönhet, D-vitamin och gränsöverskridande dag

Kategori: Maja

Idag har vi pratat om skönhet och ideal. Vi har kollat på olika fotografier och kostnärer som behandlat detta och uppgiften till fredag är att fota själv. Det vi fotar ska ha något med skönhet och ideal att göra. Sen får man komma på ingången själv och hur man vill lösa uppgiften. Svårt!

Men jag och Matilda promenerade iallafall ner till stan efter lunch. För att checka av uppgiften eller iallafall finna lite inspiration... Vi fotade lite skyltdockor och affischer och dylikt. Men uppgiften är svår!

Men vi fick lite tillskott på D-vitaminmätaren, skönt!Imorgon är det gränsöverskridande dag! Det betyder att vi ska testa på saker som andra elever på skolan sysslar med till vardags. Så det blir lite humanistiska ämnen, lite naturämnen, lite estet, lite ord,bild&form och lite keramik. Eftersom vi ska klämma in allt på en dag hinner vi väl inte så mycket av varje ämne, men det ska bli spännande att se vad vi får göra! Rapport kommer imorgon!

Maja.

Tre positiva

Kategori: Maja

1. Kärlekspar utanför mitt fönster imorse:


2. Jag fick ett brev idag:


3. Vi hade kroki på eftermiddagen:


Det finns nog mer positivt med denna dag, men jag har bara bild på dessa tre! Hoppas att ni inte heller har svårigheter med att hitta bra saker i er vardag. Har ni det, ja då kanske det är dax för en förändring. I livet. Eller i huvudet.

Ha en bra kväll!

Maja.

Hej på lunchen!

Kategori: Maja

Jag är tillbaka i Nässjö. Idag gör vi kalendrar eller almenackor, kan någon tala om för mig vad skillnaden är!? Det är lite klurigt, men det kan väl vara kul. ;)
Jag mår bra i halsen, men känner mig lite trött och seg. Kanske inte så konstigt eftersom jag legat i soffan i en veckas tid...
Här är det iallafall sig likt, vilket jag tycker är bra!
Just nu sitter jag på mitt rum och skriver ner vad jag ska köpa när jag orkar ta mig till affären:

schampoo
tvål
toapapper
batterier
+ något gott för det är jag värd

Får se om jag orkar cykla till affären idag eller om jag känner att jag behöver vila lite till!

Hoppas att ni har en fin måndag!

Maja.

Nästan frisk!

Kategori: Maja

Idag är jag nästan frisk! Så idag ska jag inte göra ett dugg (precis så som hela veckan sett ut) så att jag kan dra till Nässjö imorgon.

Jag har inte varit där på länge nu. Ni vet det det var Stockholm och sen var det lov och sen var jag sjuk så nu är det tusanimej dax! Imorgon. Fast på fredagen återvänder jag till Östergötland för Ellen och jag ska se Idol live i Cloetta Center. Det ska bli kul! vi har ju alltid följt Idol från tv-soffan så att komma dit och se hur det går till på riktigt ska bli spännande. Känna stämningen på plats!

Men nu är det chillidill och glöm inte att uppvakta er farsa litegrann idag!

Nästa gång skriver från Nässjö, får vi verkligen hoppas!

Maja.

Lite irritation och lite frost

Kategori: Maja

Nehepp, jag vaknade inte frisk idag heller... Jag är så otroligt trött på min hals nu! Jag vill kunna äta ordentligt NU!

Här kommer lite frost:
Maja.

Fredag

Kategori: MajaFör två morgnar sen gick jag ut och knäppte några foton. För det var en sån fin morgon förstår ni.

Idag är det fredag, men inte vilken fredag som helst utan 11-11-11. Sånt är ju alltid lite "kul". Men inte nog med det. En av mina trognaste bloggkompisar fyller år; Grattis Freja!

Jag myser vidare i soffan. Halsontet går upp och ner under dagarna och just nu är det okej. Men jag hade hoppats att jag skulle vakna och vara frisk idag... Men kanske imorgon!

Trevlig helg!

Maja.

what?

Kategori: Maja

"Jag är aldrig sjuk!"
Pffftt.
Tydligen är jag visst det.
Jag var på vårdcetralen idag och det behövdes ingen längre titt i min hals för att konstratera att jag behöver penicillin.
Så jag fick göra ett besök på Apoteket också och nu har jag tagit tablett 1 av 30. Ska äta penicillin 3 gånger om dagen i 10 dagar...

Det är ju bra! Då går väl skiten över! Men när? Jag skulle ju spendera helgen i Örebro! Hur blir det med det?
Det känns ju inte bra!

Hmpf.

En till nappbild:


Maja.

Fotografisk tolkning

Kategori: Maja

Fotograferat av Nick Brandt:


Fotograferat och redigerat av mig:


När vi var på Fotografiska skulle vi fotografera av ett foto som vi sedan, hemma, skulle göra en egen fotografisk tolkning av. Jag har en hel del bilder på den där nappen kan jag säga. Haha. Och jag kan inte riktigt bestämma mig för en favorit. Den här kan mycket väl kännas överredigerad och det tycker jag inte riktigt om - egentligen... Men i det här fallet tyckte jag att det blev effektfullt. Det fick fram en känsla av obehag som jag känner när jag kollar på Nick Brandts foto av det övergivna ägget. Säg gärna vad ni tycker och kanske får ni se någon av de andra versionerna någon annan gång!

Det känns bra att jag kan ligga i min säng och göra samma saker som de gör på skolan. :)

Ha en bra dag!

Maja.

Skor

Kategori: Maja

I fredags köpte jag skor. Blåa!

Fina tycker jag! :)

Annars då? Det är riktigt tjockt i halsen idag och så känns det som om jag hör lite sämre än vanligt... Det är inte roligt att vara sjuk! Men jag har tagit reda på att jag inte direkt missar något i plugget, då jag redan har gjort det de håller på med. Dvs. jobba med Stockholmsfotona. Men blir jag borta även imorgon så ska jag maila min lärare så att vi kan samtala om mina foton via mailen istället. Det känns bra!

Jag fortsätter kurera mig här!
Ha de!

Maja.

I'm sick!

Kategori: Maja

Hur vet man att jag är sjuk?
Jag äter inte upp min chokladpudding.

Hur vet man att jag aldrig har varit sjuk förut?
Jag googlar på febersymptom.

Jag ligger i soffan i Sonnorp. Imorgon drar skolan igen. Men jag kommer ligga här då med.

Hoppas att jag frisknar tilll imorgon så att jag kan vara på plats på onsdag!

Maja.

Hej!

Kategori: Maja

Nu är lillasyrran och jag hemma i Sonnorp. Vi har haft en bra helg tillsammans med Lisa och Matheus i Norrköping. Det blev shopping (jag köpte blå skor som ni får se en annan gång), bowling (som Lisa vann! :O), stallbesök, hockey, filmmys, pizza och sånt där mysigt. Mycket trevligt med andra ord!
Men... jag har mått och mår lite dåligt. Det gör ont i halsen och så ömmar det liksom på hela baksidan av min kropp, inklusive bakhuvudet! Hel mysko! Och jag är ju aldrig sjuk! Så nu ska jag slappa här i soffan med täcke, te och halstabletter.
Men nu får det vara det slut på gnället!

Fin lillasyster:


Lisa longerar Antonia:


Och Matheus lag fick 1 poäng när de spelade mot Borås:


Tack för helgen Ellen, Lisa och Matheus! :)

Maja.

Fotografiska

Kategori: Maja

Ni vet fotot som jag ska inspireras av och sedan ta ett eget foto, detta:


Fotografen heter Nick Brandt. Och han hade (och har) en stor utställning på Fotografiska. Otroligt vackra fotografier på djur. Och det är spännande att höra hur han inte vill kalla sig naturfotograf. Han säger istället att det han håller på med är porträtt. Han vill få fram varje individs personlighet i bilderna. Och jag tycker att han lyckas!Och angående den översta bilden som ni sett förut, jag har inte fått till min fotografiska tolkning än. Men tänkte ta tag i det idag igen!
Och sen drar jag och min familj till Norrköping idag. Där blir det lite shopping och så. Och sen ska Ellen och jag stanna där, hos Lisa och Matheus, hela helgen. Ska bli kul!

Kanske bloggar jag från Nörrping, annars blir det på söndag!

Ha en trevlig helg!

Filmtips

Kategori: MajaEn bra film tycker jag! Se den!

Maja.

Ett stycke stickad börs, en tanke/mysdröm och en fotouppgift

Kategori: Maja

Hej, idag har jag stickat en börs!


Den blev fin tycker jag! :)

Och sen tändes en liten tanke/mysdröm inom mig! Moa och jag har pratat om att vi skulle ha ett café tillsammans. Ett mysigt café med gottigott och mysimys. Och tänk om man även skulle ha lite oätlig försäljning på cafét. Jag tänker stickade och virkade saker, foton, vykort och annat småfint och kul. Som man har gjort själv liksom! Vore inte det helmysigt!? Svårt att leva på förstås... Men man kan ju bli rik först, av något annat, och sen ha det där mys- och försäljningscafét. Ni skulle väl komma? ;)

Och nu håller jag på och klurar på något annat kreatvit. En uppgift som vi fick i Stockholm förra veckan var att ta en bild av ett fotografi på Fotografiska som vi sedan, hemma, skulle göra en egen fotografisk tolkning av. Jag fotade denna skapelse:


Det vi ser är alltså ett övergivet ägg som ligger på sprucken jord. Och i bakgrunden ser vi den torra marken sprida ut sig, hela vägen till horisonten. Fin och sorglig!

Och nu ska jag få till ett fotografi som är inspirerat av detta... Klurigt värre tycker jag, men jag har lite idéer som snurrar i huvudet! Om ni får se resultatet sen? Det kan ni lita på!

Ha det gött!

Maja.

Kakmys

Kategori: Maja

Om jag har haft en fin kväll hos min fina vän? Dum fråga!

Maja.