majjaeriksson

Slutet av juni.

Kategori: Maja

 
Hej!
 
Jag har varit ledig hela veckan och inte gjort så mycket alls. Det har blivit några dopp och idag gick jag och köpte en glass. Men jag har också legat på soffan i flera timmar trots att solen lyst starkt på andra sidan fönstret. Det har varit rätt skönt. Att bara dra runt här hemma och gå emot den där stressen som säger "ta vara på sommaren, gör något superidylliskt". Imorgon kanske jag vill det igen, ta vara på sommaren, men nu går jag nog tillbaka till soffan.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Sommarlyssnare!

Kategori: Maja

Tjenare!
 
Jag tänker att jag ska vara en riktig sommarlyssnare i år. Sommarpratarsäsongen är ju igång och jag ska försöka lyssna på varenda en. Jag tycker att konceptet är mysigt och formatet behagligt. Det är skönt att bara lägga sitt eget åt sidan för en timme och lyssna på någon annan. Och lära sig något nytt. Jag har i nuläget lyssnat på de fyra första och hittills är Mouna Esmaelizadeh min favorit. Det handlar om hjärnan, makt, mirakel, vetenskap, dåtid och framtid. Hennes sommarprat var, enligt mig, en perfekt blandning av fakta och känslor. :)
 
 
 
 
Ska du lyssna?
 
Maja.

Brygglivet

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Brygglivet idag alltså. Jag har kanske bränt mig där bakom axeln, men jag väntar med att kolla efter ordentligt. Idag har jag badat som att jag vore tio år och fy bubblan vad skönt det var för kropp, sinne och själ. Denna dag kan jag leva på länge, men jag gör gärna om det imorgon.
 
Maja.

U klar och 11 kvar!

Kategori: Maja

Hej!
 
Det är en rolig utmaning att läsa en bok per bokstav. Och vad bra det går! Igår läste jag ut boken nedan.
 
 
 
Jag går och lever av Mirja Unge. En väldigt hemsk berättelse där övergrepp och olika typer av mobbning och trakasserier bara rabblas upp ovanpå varandra som att det vore vad som helst. Tyvärr hade jag ganska svårt för hur den var skriven. Ofta långa meningar utan kommatecken som gjorde det svårt för mig att hålla koncentrationen emellanåt. Ett exempel:
 
 
Eftersom halva 2018 snart har passerat tänkte jag att jag kan passa på att avlägga en halvtidsrapport också. I anteckningar på mobilen har jag en Nyfiken-lista med böcker jag är nyfiken på och en Läsutmaningslista där jag skriver ner de böcker jag har läst. Så här ser den ut nu:
 
11 to go! Bokstaven G kommer jag antagligen checka av härnäst för den ligger på nattduksbordet. En J- och en N-bok står jag i reservationskö för och det ska bli spännande att se vad X och Q har att ge. ;)
 
Må läslusten hålla i sig!
 
Maja.

Söndagsläget

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
Jag sitter här i bara handduk och eftersvettas. Jag joggade nyss. Och är så stolt över det. Att jag tog mig ut och att jag gjorde en bra runda. Ju mer jag orkar, desto roligare kommer det bli tänker jag. Det är min drivkraft.
 
Midsommar var bra. Vi höll oss till traditionerna som vi haft i ett par år nu. Tårta med Philips familj i Övralid på eftermiddagen och grill och spel med vänner på kvällen.
 
 
 
 
Igår var det en lugn dag. Jag var på landet en sväng på förmiddagen och hängde med Vera och sen var det ju fotboll på kvällen. Usch vilken tung förlust... Till matchen åt vi räkor, paj och hemmagjorda vitlöksbröd efter detta recept. De blev goda men första gången någonsin gick jag nog lite för hårt på med (fling)saltet.
 
Idag är jag sugen på att ta någon tur någonstans. Loppis kanske. Eller fika någonstans. Eller minigolf. Någon liten söndagsaktivitet iallafall. Jag ska bara få upp sambon... ;)
 
Maja.

En liten tisdagslista

Kategori: Maja

Jag är ju ett stort fan av listor. Att-handla-listor, att-göra-listor, sommarlistor, läslistor osv osv osv. Så, som en hyllning till LISTAN tänkte jag att dagen fram tills nu får sammanfattas i listform. Utan krusiduller och utsvävningar.
 
Två poddar: Konsten att vara med Clara Henry och Gustaf Jernberg och Så funkar det med Anders och Måns.
 
 
Två sysselsättningar: Förmiddagsjobb i Ekholmen och eftermiddagsplugg hemma.
 
Två goda: Smash och röda vinbär!
 
 
 
Två tankar kring livet i stort: Det här med jobb och det här med barn.
 
Två "nöjd med": Ett hemligt rim och att jag tog en sväng i Bondebacka.
 
 
Två "just nu, klockan 17:59": Hungrig och ändå lite stolt över att jag iallafall har kommit någonstans med kompletteringen.
 
Maja.

Sorbet!

Kategori: Maja

Hej! Idag jobbade jag lite före lunch och sen mötte jag upp Moa för lunch och plugg på Espressohouse. Jag har ju en liten komplettering som ligger och gnager och jag försöker tänka att det är mycket bättre att få det gjort den här veckan, än att ta upp det i augusti igen. Men lätt och kul är det inte. 
 
När jag kom hem belönade jag mig med förra veckans nya recept. Jag gjorde nämligen mango- och passionssorbet igår. Efter detta recept. Min blev lite isigare än jag hade önskat men jisses vad god!!!
 
 
Maja.

Livet på landet...

Kategori: Maja

... var bra fint!
 
Igår var jag en sväng i Örebro för lillasyster skrev tenta och behövde skjuts. Men utöver en halv dag iväg blev det mycket tid hemma på landet. Och det tycker jag om.
 
 
 
 
 
 
Maja.

I mitten av veckan

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag tänkte bara slänga upp lite mobilbilder från igår och idag, i all sin enkelhet.
 
Igår eftermiddag var vi, återigen, i Borenshult en stund. Och jag blev så fascinerad över hur bra mobilkameror är nu för tiden, som att det var första gången jag testade. ;)
 
 
 
Rosor mot vårt hus.
 
Lite kvällspyssel.
 
Och som väntat fick jag ett kompletteringsbesked. Jag hade dock ställt in mig på ord som ”du har inte gjort något rätt, gör om hela skiten” så jag blev ganska lättad när jag läste orden nedan.
 
I förmiddags städade jag trappuppgången.
 
Och ”hotellfixade” lite inför cyklisternas ankomst.
 
Sen hade jag ett jobbpass klockan 13-16. Det var rätt mycket, men det gick bra.
 
Efter passet mötte jag upp Moa. Vi köpte varsin glass och promenerade och snackade om livet.
 
Och när jag kom hem vid halv sju lagade jag ugnspannkaka.
 
Nästa rapport blir lantlig. :)
 
Maja.

Allt och inget

Kategori: Maja

Godmorgon!
 
På Facebook finns det en funktion som kan visa vad som hände i mitt liv just detta datum tidigare år. För 6 år sedan, den 13 juni 2012, vaknade jag tydligen tidigt och kunde inte somna om. (Precis som idag då). Så jag tog en liten fotopromenad och blev ”typ religiös”. Kolla:
 
 
 
 
Det är nog det jag saknar mest nu när jag bor i stan. Men i helgen blir vi lantisar då vår lägenhet är uthyrd till cyklister, så då kanske det får bli en gammal hederlig fotopromenad?
 
 
Igår jobbade jag i Ljungsbro på eftermiddagen, kl. 14-19. Och jag fick också tillbaka en av två rättningar som jag väntat på. Och den blev godkänd! Det var dock den av de två som jag trodde skulle gå igenom, men ändå. Tillåt mig att vara lite stolt över detta pluggår.
 
Min första plan för idag är att ge mig ut i Bondebacka för en joggingtur. Jag blev ju lite dålig i slutet av förra veckan och missade lite i schemat, men nu är det väl dags igen.
 
Snart. Ska bara ligga och dra mig lite till.
 
Maja.

L och Y

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag gillar starkt att jag är inne i en så stark läsperiod nu. Att checka av alla bokstäver i alfabetet blir en lätt och bara rolig match. L checkade jag av för några dagar sedan och Y alldeles nyss.
 
 
 
Finna sig av Agnes Lidbeck. När jag läste tänkte jag att jag läste denna bok i en, för mig, bra tid. Även fast det rent faktiska och praktiska som händer i Annas liv inte händer i mitt, så är det ändå någon slags igenkänningsfaktor som tar mig snabbt igenom boken. Det händer mycket, men jag upplevde att fokuset ligger på vad som händer i Anna. Och det tyckte jag om.
 
 
 
En mörk strimma av ljus av Samar Yazbek. Nja, denna tyckte jag inte lika mycket om. Det är någon rastlöshet i mig som ibland kan ha lite svårt för när det handlar för mycket om vad som hänt innan bokens kärnhändelse. Jag vill liksom hellre veta hur det går framåt!
 
Läser du något bra just nu? :)
 
Maja.

Ett minus och ett plus

Kategori: Maja

God morgon!
 
Jag undrar bara vad jag har gjort för att förtjäna en förkylning lagom till denna varma junihelg? Va? Jag tycker inte att det var särksilt schysst alls faktiskt. Halskänningarna som jag kände av för ett par dagar sedan blev visst något och nu sitter jag här med kroniskt snor och halsonthosta.......
 
Igår lämnade jag inte läggan förrän efter klockan 16. När jag gick ut insåg att det var väldigt varmt och att det var folk, bilar och cyklar överallt eftersom cykelveckan skulle inledas. Anledningen till att jag gick ut var för att möta Moa vid tåget. Fina bästa Moa som alltid varit och är hela mitt livs stora jäkla plus.
 
Vi promenerade in till stan ackompajerade av en trumpetnisse på en stor båt.
 
Och så köpte vi picknickgott på affärn. Vi hade ett tag en tanke på pizza, men att vi tillslut valde picknickplock blev vi oerhört nöjda med. Picknicken hade allt vi kunde önska. Ja, och så lite jobbiga fiskmåsar och en släng av någon förkylning då. Fiskmåsar kanske skulle förtjäna en släng av någon förkylning då och då? Har du tänkt på det, du där uppe? Va?
 
Vi slog oss ner i stadsparken och mitt i cykelveckan. Det var människor att titta på och speakerröst och livemusik. Det var mycket trivsamt att sitta där.
 
 
 
Och när vi packade ihop för att gå hem så spelade live-bandet vår låt. Jajemen, Moa och jag har faktiskt en låt. Det var fint och kändes som att det var meningen på något vis. Som att bandet visste att vi satt där, att det var våran låt och att jag behövde höra den just där och då.
 
Ob-la di, ob-la-da, life goes on, bra
La-la, how the life goes on
 
Tack världens bästa Moa!<3
 
Maja.

Nationaldagen 2018

Kategori: Maja

God morgon!
 
Hade du en fin nationaldag igår? Det hade jag!
 
Den började med en förstafrukost. Kanske inte dagens mest positiva bild men halskänningar krävde åtgärder.
 
Och när Philip hade vaknat till blev det en andrafrukost. Svenska jordgubbar med mjölk. Philip har också grädde och socker till sina jordgubbar, men jag tycker att det ska vara enbart mjölk.
 
En stund senare promenerade vi längs kanalen. Där träffade vi på en familj. En av föräldrarna fräste på oss när vi gick förbi....
 
Vårt mål var Mallboden. Vi gick dit på nationaldagen förra året också och tänker att det kanske får bli vår tradition. Men det krävs väl minst tre gånger för att en tradition ska vara etablerad va? Min fina glada sambo åt räkmacka.
 
Och jag tog en Sverigevåffla! Såå gott. Om våfflorna man gör hemma kunde bli hälften så frassiga som Mallbodens hade jag varit nöjd.
 
När vi var mätta och belåtna promenerade vi vidare. Vi mötte ytterligare en familj.
 
Vårt mål var landet! Kanske skulle vi haft en vattenflaska med oss...
 
Men vi överlevde. Och fick kattgos som belöning.
 
Efter klockan 17 fick vi skjuts hem, men vi blev inte hemma så länge. Vi tog bilen till Borenshult för att testa fiskelyckan igen.
 
Och nog fann vi den alltid. Eller Philip gjorde det iallafall. Men jag var håvansvarig så jag tänker ta åt mig en del av äran. ;) Fisken fick simma tillbaka.
 
Och vi åkte nöjda hem till oss för att laga middag och göra kväll.
 
Tack för en fin dag, Philip! Tack för att du står ut med mig och vill vara med mig. Jag vill etablera traditioner med dig.<3
 
Maja.

Halvvägs!

Kategori: Maja

Halloj!
 
De senaste dagarna har jag haft lite av en livskris tror jag. Det är lite svårt att sätta ord på, men mest handlar det nog om yttre faktorer som liksom fått mig att känna mig väldigt ensam och livsstressad. Min rationella sida vet att det är helt obefogat och att allt är som det ska hos just mig just nu, men känslor tar ju inte riktigt hänsyn till sånt där...
 
Något positivt är iallafall att jag nu har kommit halvvägs genom min utbildning! Jag väntar på två rättningar, men just nu finns det inget jag kan göra och i kalendern står det SOMMARLOV. Jag är stolt över mig själv. Tänk att jag sökte, att jag kom in, att jag tackade ja och att jag har gjort det.
 
Dock har jag inte riktigt sommarlov. Jag ska såklart jobba en del. Mindre vissa veckor, mer andra och inget alls några. Jag tror att det kommer bli en perfekt sommar på så sätt.
 
Vi avslutar med några bilder från igårkväll. Jag och Philip var vid Boren en sväng efter middagen. I kanske en halvtimme. ;)
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Z och F - check!

Kategori: Maja

Hej!
 
Dags att presentera bok 13 och 14! :)
 
 
 
Sånt man bara säger av Helena von Zweigbergk. Jag vet inte. Den blev lite platt och förutsägbar, tyckte jag. Det som egentligen var rätt fint blev liksom "jaha". Nje, ingen fullpott hos mig. Men Z - check!
 
 
 
Floden om natten av Erica Ferencik. Mmm, bättre än föregående. Jag såg verkligen skräckfilmscener i huvudet när jag läste och jag tror att den hade gjort sig ännu bättre som just film. Spännande, men det hände nästan lite för mycket per kapitel. I filmformat tänker jag att det hade varit lite lättare att hänga med.
 
Nästa bokstav blir..... L! Jag har på känn att det kommer bli en riktigt bra lässommar för mig i år. :)
 
Maja.

Söndag

Kategori: Maja

Gókväll!
 
Det är väl inte läge att dra upp vädret igen? Nej, det skippar vi. Men igår hade jag en härlig dag på landet med kärnfamiljen inklusive Verisen. Och på kvällen var det hamburgarkväll med vännerna. Det var Lovisa och Martin som bjöd in och det blev hembakade bröd och friterade halloumifries och massa gott. Men vi bestämde att det nog inte blir någon tävling den här gången och det kan väl vara skönt det kanske? Att slippa pressen och bara ses.
 
Idag har jag varit lite.... ur (de mentala) gängorna. Men just nu känns det bättre. Jag menar hur skulle det inte kunna göra det när detta händer i mitt kök just nu!?
 
 
Det vankas alltså fiskmiddag. Bortskämd är man ju.<3
 
Vi hörs nog imorgon!
 
Maja.

Instagram i Maj

Kategori: Maja

Hur härlig har maj varit? Det känns som att det har varit sommar en hel månad fast sommaren, på pappret, börjar först idag. Jag undrar jag hur länge det ska hålla i sig. Det lär väl märkas. Låt oss kika tillbaka på maj så länge.
 
Den första maj var jag i Karlsby med Philip och Martin. Lunchen var 100% Majatillverkad.
 
Den fjärde maj gjorde vi fisksoppa med saffran som veckans recept.
 
Den femte maj gjorde jag rabarberpaj som vi åt på balkongen.
 
Den sjätte maj tandemcyklades det till landet med överflödiga klädesplagg i cykelkorgen.
 
Den åttonde maj la jag upp en bild på avokadoplantan som jag i dagsläget är lite småorolig för tyvärr.
 
Den tionde maj var det Kristihimmelsfärd och gökotta med Philip, Lovisa och Martin i Karlsby.

Den elfte maj bakade jag chokladbollar för att det var chokladbollens dag. Eller mest för att chokladbollar är bland det godaste som finns såklart.
 
Den artonde maj åt Ellen och jag kulglass i hamnen.
 
Och samma kväll skyndade jag mot solnedgången.
 
Den tjugonde maj tog jag årets första dopp. Måste vara personligt rekord. Sen dess har jag dessutom badat två gånger till.
 
Den tjugoandra maj visade jag bonsai"träden".
 
Den tjugofjärde maj bakade jag rabarber- och kardemumma muffins.
 
Den tjugosjätte maj paddlade Ellen och jag på spegelblanka Vättern.
 
Och den trettionde maj vabbade vi Verisen.
 
Bra jobbat maj, upp till bevis juni!
 
Maja.