majjaeriksson

När det var april förra gången

Kategori: Maja

Hej!
 
Tänk, imorgon är det april. Jag kollade igenom bilder och blogg och slogs av hur mycket härligt som hände sist det var april.
 
Månadens projekt var stolsprayandet. Kul var det och bra blev det!
 
Alla fjolårets lamm hade kommit till världen i april. De hette visst Puck, Lill-strimma, Soo, Liv, Tussilago, Honken och Hallon - tack för påminnelsen där bloggen. Och lamm har det kommit i år med. Får väl se till att fånga lite ullisar på bild någon dag.
 
På min födelsedag var Philip och jag i Norrköping. Det var lite shopping, chokladprovning, blommande träd och hamburgermiddag.
 
Jag åt nog en av årets absolut godaste måltider i april - Regnbåge som Philip dragit upp ur kanalen.
 
I slutet av april var vi ju i Lissabon med hela tjocka släkten när mormor fyllde år. En stad jag absolut skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till.
 
Och innan april tog slut hann vi träffa Vera. När hon var en vecka och två dagar så fick jag hålla i henne för första gången.
 
Kanske var april förra årets bästa månad? Och jag tror att den blir helt okej i år med. En stark helg blir en bra början iallafall. Lägger en lördagsrapport imorgon kväll och en söndagsrapport på söndagkväll. :)
 
Maja.

Torsdagsbullar

Kategori: Maja

Kl.13.10
 
Jag är torsdagsledig och jag är effektiv. Nu är klockan ett och jag har gått upp, ätit frukost, tvättat och hängt fyra maskiner (2x2), duschat, diskat ett ganska bra diskberg, ätit lunch, cyklat till maxi, handlat, cyklat hem och plockat in varorna. Det är väl effektivt? Planen nu: Ligga platt i kanske sju minuter. Planen sen: Baka bullar.
 
Kl.13.47
 
 
Nu ska degen jäsa i en halvtimme. Jag tänker att när jag är gammal sen. Då kommer jag nog göra samma saker som idag, fast långsammare. Samma Maja. Snäppet mindre effektiv. Eller så blir jag en partytant. Tar igen alla partyn och slår klackarna i taket.
 
Kl. 14.52
 
 
39 bullar på jäsning. Några i formar. De flesta utan.
 
Kl. 15.24
 
 
Första plåten klar. Det luktar ju inte direkt illa hemma hos mig nu kan jag säga.
 
Kl. 15.49
 
Planen nu:
 
 
Maja.

Veckans inredning (13) - nya hopp

Kategori: Maja

Hej!
 
I lördags när vi promenerade under vårsolen i Nyköping fick jag syn på kastanjer på marken och kom på att jag ju skulle vilja testa på att få kastanjer att växa hemma hos mig. Jag är ju så förtjust i ekarna och har nu sett kastanjebebisar på bild och ja, bara måste testa. Så jag plockade några. Och redan igår såg jag att en hade en liten svans.
 
 
Nålade och satte i vatten.
 
Och så imorse, när jag skulle byta vatten till de andra som låg i en skål, såg jag att två till döljde en liten svans under det yttersta höljet.
 
Så nu har jag tre små hopp i köksfönstret.
 
Jag borde väl sluta tjata om den magiska bönan, men ni kan ju lägga märke till den.
 
Mycket växtfokus 2017 känner jag. Jag har nog gått och blivit en plant-tant.
 
Maja.

Utflyktssöndag

Kategori: Maja

Idag har jag och sambon min varit med om en så himlans underbar utflykt. En himlans underbar utflykt = bildbomb på lille bloggen, så håll i dig!
 
Vi passade på att inviga grillhinken som vi fick av Lisa och Mathes i inflyttningspresent i augusti. Det var ju helt klart dags.
 
I Karlsby var vi förresten. Vid lilla Loppsjön den här gången.
 
Grillchill!
 
Solchill!
 
Fram med tillbehören.
 
Vi provade briochebröd för korv för första gången. Görgött!
 
Vi låg också platt och kikade upp i trädkronorna en stund.
 
Och det var så skönt så skönt. Jag tror faktiskt att jag sitter här med lite mer färg i fejset än vad jag hade imorse nu.
 
Bullfika!
 
Philip tog ju såklart några kast. Och när jag precis hade frågat: Inga tecken på liv? Och han hade svarat: Nej, det är segt idag du - då plöstligt nappade det äntligen!
 
Och kort där efter kände vi oss rätt nöjda och vi gick till bilen efter nästan fyra timmar i vårsolen. Jag hann hälsa på en fjäril innan vi åkte hem också. Det blev som pricken över i:et, grädden på moset och löken på laxen. Vilken himlans underbar utflykt alltså!<3
 
Maja.

Nyköpingslördag

Kategori: Maja

Imorse strax efter åtta blev jag upphämtad av pappa, mamma, lillasyster Ellen och syssling Måns och så åkte vi till Nyköping.
 
Där njöt vi av årets första uteglass! En stor dag alltså.
 
Och promenerade i solsken. Nyköpingshus är en bra plats för varelser med spring i benen.
 
Och en fin plats. Speciellt när himlen där ovanför är alldeles jätteblå.
 
Mest var vi i Nyköping för att hänga med denna goding såklart!<3 Fortfarande bara två tänder, men leendet är det ju inget fel på för det.
 
Ellen hade med sig sin kamera. Polaroid. Så fin! Jag ska köpa mig en sån! Jag fick knäppa av en bild på Vera, men den kanske inte blev topnotch. Men jag fick återuppleva känslan av bilden som träder fram på ett alldeles nyss helt vitt papper, det tog mig tillbaka till framkallningen på folkis.
 
Vet inte hur många gånger jag tagit en bild på de färgglada grannhuset.
 
Vera fick kritor av mamma så självklart var vi tvungna att låta henne prova att rita för första gången. Men mest blev det så här:
 
Men så plötsligt gled den lilla handen över pappersarket och den första teckningen var ett faktum. :D
 
Fikade gjorde vi med. Inga våfflor, men jag tänker inte klaga. Glass på förmiddagen och det här på eftermiddagen liksom.
 
Klart slut, bra dag!
 
Maja.

Veckans inredning (12) - när man känner att man inte riktigt får till det

Kategori: Maja

God kväll!
 
I torsdags beställde jag instagramfoton och i fredags flätade jag garn. Jaha, tänker du, och vad har de två sakerna med varandra och idag att göra? Jo, idag kom fotona hem till mig och jag har försökt pyssla ihop något fint med bilderna och garn, men jag vet inte riktigt... Äsch, lite bilder på vägen.
 
Jag flätade som sagt garn. Blått och grönt.
 
Tanken är alltså att sätta/hänga upp fotona på garn. På något vis. Jag provade först någon slags sån här form och bredvid bokhyllan:
 
Och sen en sån här bredvid stringhyllan:
 
Idag slutade det dock med följande form och plats och här är också bilderna uppsatta. Med tejp på baksidan och liksom runt/under garnet. Lite knasigt ljus här kanske, men ni ser ju grejen. Jag vet inte. Det duger, men jag känner mig inte helt tillfredsställd. Jag får nog låta det växa på mig lite och kanske testa vidare en annan dag.
 
Bilderna tycker jag iallafall om.
 
 
 
 
Jag har dessutom 13 bilder till som jag ju på något sätt måste "använda"... Får klura vidare. :)
 
Maja.

Jordgubbar, fågelkvitter och vykort

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag vaknade i ett litet orosmoln idag, men en positiv förmiddag har puffat bort det mesta nu. Jag jobbar 15-20 idag och hade turen att ha Philip hemma på förmiddagen.
 
Vi åt gófrulle. Festade till det med jordgubbar till och med! Jag tänker på det som en försmak på vår solresa.Vi har inte beställt hotellfrukost utan tänker själva köpa frukost och då ser jag mycket jordgubbar och annan frukt framför mig.
 
Vi hann också med en promenad. Vi hade hört regn på rutan så vi trodde det kunde bli paraplypromenad, men det blev faktiskt motsatsen. Sol och fågelkvitter. Jag längtar efter en skogsutflykt. Kanske på söndag.
 
Vi hittade ett fint budskap längs bondebackaspåret. Sånt där muntrar ju upp.
 
Och i posten fann jag nyss ytterligare något uppmuntrande. En lite fiskepojke som nu sitter fint bredvid Pettson på den runda spegeln ni vet. Tack!<3
 
Klart det känns bättre nu liksom.
 
Maja.

Växtkraft

Kategori: Maja

God eftermiddag!
 
Jag tänkte att en liten växtuppdatering kunde vara lite trevligt så här en måndag i mars?
 
Mamma var här en sväng igår och hade med sig en liten bukett snödroppar...
 
... och två små pelagoner. Det blir fint att se dem växa upp och blomma fram över. Tack mamma! :)
 
Kommer ni ihåg den magiska bönan som jag planterade den 2 februari?
 
Idag är den så här stor! Bladen bara växer och växer och det ser ut som att ett nytt bladpar är på G.
 
Det rangliga palettbladet är fortfarande rangligt, men inte lika, några småblad längst där inne har faktiskt börjat växa lite. Och jag tycker den är rätt charmig där den står och vajar i köksfönstret.
 
Och sist, och faktiskt minst, de tre ätbara! De växer fint på fönsterbrädan.
 
 
 
Maja.

En receptionstimme och vind i håret

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag helgjobbar 9.30-16.15 både idag och imorgon och i förmiddags när jag satte mig i receptionen klockan 11 bestämde jag mig för att skriva ner alla frågor jag fick under den kommande timmen. Jag tänkte att det kunde vara ett lite roligt "projekt" för mig och kanske lite småintressant för någon av er som undrar vad jag kan få för frågor i receptionen.
 
Det jag kan säga först är att det är stora skillnader mellan receptionspass och receptionspass, hade jag gjort samma "undersökning" i fredags kl. 19-20 så hade jag fått fram betyyyydligt färre punkter, som ni säkert förstår. Men idag kl. 11-12 var det fart på't.
 
Jag fick, under den timmen, följande frågor/uppdrag:
 
- Nya lånekort x2
- "Hur mycket böter får man om man lämnar in försent?"
- "Var finns Harry-Potter-böcker? Har ni Pokémonböcker?" (Såna här frågor kan vi ibland skicka vidare till bibliotekarierna/barnbibliotekarien beroende på hur svåra frågor det är, om vi har folk som står och trampar i kö osv.)
- "Kemiböcker, var har ni det?"
- "Den här frimärksutställningen och värdering av frimärken, var är det?" - Denna fråga fick jag svara på 21 gånger. Idag är det nämligen frimärkets dag och det uppmärksammades av en jäkla massa (mest gamlingar) folk på biblioteket. Är så chockad över hur poppis det var!
- "Vi har ett sånt här" (presentkort för en barnboksgåva) Jag: "Då ska ni få välja en av de här böckerna"
- "Visst är du Lisas lillasyster?" Det var första gången jag fick den frågan kan jag säga.
- Boka dator x2
- Låna sudd
- Lämna tillbaka böcker x2
- "Jag vill logga in i datorn"
- "Kan du växla dom här till en femma?"
- Boka studierum
- Parkeringstillstånd/Parkering (bibliotekets stora problem) x3
- Låna
- "Ni har inte fått in några glasögon?"
- "Jag vill ha nr 4 i den är serien"
- Ett telefonsamtal - "vi hittar inte en bok vi har fått påminnelse om"
- Lämna bok
- "Jag har reserverat en bok, men jag hittar den inte i reservationshyllan"
- "Vad är det som pågår där nere?" (frimärkesjippot)
- "Kan man skaffa lånekort till den här lilla?" (klappar sitt barn på huvudet) och "Jag har tappat bort mitt"
- Låna om
 
Sen var det rätt skönt att smita in i återlämningsrummet och bara sköta sig själv en stund. ;)
 
Hemma i Motala igen vid fem åkte jag snabbt hem och slängde i mig lite yoghurt och hämtade kameran för att sedan ta en tur till Råssnäs. Jag kände att jag ville köpa mig lite lördagsgott, men först ville jag känna vinden i håret en stund.
 
 
 
 
Nu har jag ätit middag och sitter här med min godisskål och tända ljus. Och så tänkte jag att det ska förbli till läggdags. Det känns rätt gött efter en full-rulle-dag på bibblan. :)
 
Maja.

Böcker 2017, del 3

Kategori: Maja

Hej!
 
Dags att visa upp och säga några ord om några böcker jag nyligen har läst.
 
Bok 1-5 finner du här. Och bok 6-8 här.
 
Bok 9:
 
 
Rum för resande av Hans Gunnarsson. Boken handlar om två familjer. En som driver ett litet öde pensionat som ligger mitt ute i ingenstans och en som är på väg för att leta upp och besöka kvinnans biologiska mamma. Båda familjerna har sina gamla skavsår som... skaver. Mitt intresse väcktes snabbt och jag läste ut den ganska korta boken (187 sidor) fort. Jag tyckte om den fram till de sista sidorna. Vad tråkigt det är när det är så. Jag skulle liksom rekommendera de första 180 sidorna, men det absoluta slutet förstörde boken för mig, tyvärr.
 
Bok 10:
 
 
Jag lever, tror jag av Christine Lundgren. En ungdomsbok om Kim som förlorar sin bästa vän i en bilolycka. Kanske ingen wow-bok som man bär med sig efteråt, men ändå en ganska fin liten berättelse som handlar om sorg, att gå vidare och ungdomar i allmänhet. Och ibland är det ju bara skönt att läsa något lättläst i dagboksform.
 
Bok 11:
 
 
Noll K av Don DeLillo. Handlar om Jeffrey som besöker sin far och döende styvmamma som befinner sig på en högteknologisk anläggning där svårt sjuka kan frysas ner i hopp om att en dag få återvända till livet. I anteckningar på mobilen har jag skrivit ner några små ord under läsningens gång:
Vetenskapligt torrt och samtidigt filosofiskt mjukt.
Forskning. Men också nästan poesi.
Emellanåt för komplicerad för min smak.
Vissa saker konkret, annat flummigt.
Jag ser en sci-fi-film framför mig när huvudpersonen vandrar omkring och utforskar anläggningen.
Läsvärd? Jodå, men jag tyckte att slutet lämnade mig lite. Sen då? liksom.
 
Nu känner jag mig sugen på lite självbiografiskt - har du något tips i den kategorin?
 
Och trevlig helg!
 
Maja.

Fem torsdagsbilder

Kategori: Maja

God kväll!
 
Jag tänkte bara lämna en liten torsdagsrapport i all sin enkelhet.
 
Imorse låg jag kvar och drog mig i sängen. Läste kanske en halvtimme innan jag gick upp. Ganska snart kommer nog nästa bokinlägg förresten.
 
Sen åt jag en god frukost framför Nyhetsmorgon/Youtube.
 
Klockan 11 tog jag tåget till Linkan för jobb 12-16. Dagens outfit ser ni nedan. Det är tyvärr ett hål i klänningen så jag funderar på att göra om den till en kudde. Återvinning är ju bra.
 
Jag passade på att göra ett litet ärende under arbetstid... Ni får gärna hålla tummarna, men sen tycker jag att vi glömmer det till beskedet kommer i juli va? Vågar inte göra en stor grej av det, risken är ju rätt stor att jag inte kommer in igen.
Strax efter fem var jag hemma igen och strax före sex la vi tulpaner och en liten giraff i Philips cykelkorg och cyklade till Pontus, Emma och deras Ebba som igår blev en månad gammal. Jag hade glömt att Vera varit såå liten. Det var himla mysigt att träffa dem såklart! Och även Lovisa och Martin som också hälsade på i bebisbubblan.
 
Nu är vi hemma sen en stund och ska äta lite middag innan vi slocknar för idag.
 
En ganska gosig liten torsdag alltså. :)
 
Maja.

Veckans inredning (11)

Kategori: Maja

Dags för veckans inredning!
 
Förra veckan kikade vi ju på det fina påfågeltyget och lite andra detaljer i soffområdet och jag tänker att vi kan hänga kvar där lite. På ena sidan av soffan står nämligen ett lampbord(?) som jag tycker om.
 
Tygremsorna på lampskärmarna har jag limmat på själv, jag tycker att de matchar påfågeltyget fint.
 
Pärlblomman har 'Pappas pärlor' pärlat. Säg den meningen sju gånger snabbt om du kan! ;)
 
Inser nu att jag borde ha lamporna tända lite oftare, de är ju himlans fina när de lyser.
 
Insåg också att det var dags att byta bordsdekorationer. Ut med ett ljus, in med två nya och så elefantörat i ärtkrukan som jag tror är från TGR va? En personlig favorit är det i alla fall.
 
Klart slut!
 
Maja.

Tisdag

Kategori: Maja

Den här veckan jobbar jag alla sju dagar. Någonstans mellan 3 och 6,5 timmar per dag blir det nog. Jag kan bli någonting som liknar stressad över känslan att det bara är jobb planerat för veckan och att det kommer kännas som att jag bara åker tåg, jobbar lite, åker tåg och sen väntar på att åka tåg och jobba lite igen. Jag får liksom lite ångest av att jobbet som på ett sätt inte är så mycket, tar så stor plats. Igår när jag satte mig på tåget skrev jag följande mobilanteckning:
 
 
Och så kände jag att jag liksom bara får ta tag i det. Känna att jag jobbar bra när jag jobbar och ta vara på fritiden när jag är ledig.
 
Det blev en bra eftermiddag efter jobbet sen. Jag bakade chokladbollar. Jag laddade ner en app som kan tala om hur många kilometer och hur många minuter jag har promenerat. Tänker att jag kan utmana mig själv och komma ut lite mer nu när våren har kommit. Sen satte jag igång appen och gick ut. Jag passade på att ta marsbilden i Bondebackaallén också. Ingen vidare skillnad än ni. Men det kommer.
 
 
Idag jobbar jag 15-20 och får därför se till att ta tillvara på den lediga förmiddag jag har. Därför skuttade jag upp och gjorde müsli. Det var ett tag sen vi hade hemmagjord müsli i skafferiet nu och det är ju såå gott.
 
Dagens frukost. Ny tésort - grönt té med kokos- och apelsinsmak, chokladboll, krassemacka och vaniljyoghurt med min müsli.
 
Nu ska jag duscha och sen ska jag klura på vad veckans inredning kan tänkas vara... :)
 
Maja.

Telefonbilder vecka 10

Kategori: Maja

Visst har dom här inläggen någonting? Små ögonblick från en kanske inte så spektakulär vardag som annars bara rullar fort fort förbi.
 
Ingen bild från i måndags, så vi kör direkt på tisdag.
 
Förmiddagsyatzy med Philip på en tisdag. Den lyxen har minsann inte alla.
 
Snöpromenad påväg till tåget på eftermiddagen. Inte jättemunter över vädret.
 
Hemma igen efter 21. Välkomnades av hemmagjord pizza.
 
I onsdags jobbade jag 13-20 så på förmiddagen hade jag både tid för att beundra snödroppar...
 
...och måla naglarna gröna.
 
Torsdag morgon gjorde jag mig i ordning tidigare än jag behövde för att några rörmokare eventuellt skulle in i vår lägenhet, men de ringde aldrig på... Men det var iallafall rätt rofullt att ge vita fält färg.
 
Bokuppsättning och jobbpass några timmar senare.
 
En öde jobbkorridor fredag kväll.
 
Och man-tager-vad-man-haver-middag efter 21. Dessa ingredienser + pasta + ugnsvarm brödbit blev inte en så dum fredagmiddag ändå.
 
Duscha-dammig-palm-lördag.
 
Strosa-på-vårvarm-asfalt-lördag.
 
Och äta-hos-mormor-lördag var det igår.
 
Imorse skördade vi krasse och hade på mackan!
 
Gräslök och basilika kan vi inte skörda än, men idag såg jag livstecken!
 
 
 
Hockey har vi varit på i eftermiddag. Maif förlorade tyvärr.
 
Och på hemvägen stannade vi på middag på Ming.
 
Vardagen är bra fin ändå, i sin lilla enkelhet. Samtidigt längtar jag ihjäl mig till vårens solresa - 48 dagar kvar idag!
 
Maja.

Lördagssolen

Kategori: Maja

 
 
 
Jag har bara kommit på en sak att skriva på min önskelista:
 
1. Färgglatt till hemmet.
 
Maja.

Tandläkarbesök och kvällsjobb

Kategori: Maja

Visst låter det som jag har en helt underbar fredag framför mig? Usch, tandläkarbesöket ger mig verkligen ångest. Jag är ingen mästerborstare (finns det något tråkigare än att borsta tänderna?) och jag har inte varit där på flera år och så ska jag ligga där bakåtlutad i den där fruktansvärda belysningen och... usch! Dessutom verkar det som att cykelturen dit kommer bli i regn... MEN jag har varit duktig och bokat en tid och jag ska dit och jag kommer överleva. Och torka. Sen blir det jobb som sagt, innan jag tar ledig helg!
 
Vi kör tre små växtnyheter för att hålla den positiva känslan uppe nu.
 
Igår var Philip och jag på Lidl där vi bland annat köpte en liten kaktus och en blomtrappa! Hoppas vi får plats på balkongen! Och just det, den svarta ytan högst upp är griffeltavla så har ni något förslag på vad vi kan skriva där så låt mig veta. På bilden på kartongen hade de skrivit "garden" men det känns ju varken kul eller passande när den ska stå på en balkong. Det får väl bli "balcony"? Haha, nej.
 
Och nu över till.... Krassen! :D
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Veckans inredning (10)

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag jobbar först i eftermiddag så jag drar runt i mysstrumporna ett tag till. Jag tycker om våran matta från Ikea, även om den drar till sig smuts ganska bra...
 
Jag har just ätit min frukost här i soffan. Visst är påfågeltyget fint?
 
 
 
På bordet har vi knoppar som brister. Skönt att det är vår någonstans iallafall. ;)
 
Gó tisdag!
 
Maja.

Telefonbilder vecka 9

Kategori: Maja

Jag tänker att rubriken säger det som behöver sägas så vi kör igång.
 
En måndagspromenad.
 
 
En stel person åker hiss med böcker tisdag kväll.
 
Torsdagsljuset.
 
I torsdags firade jag och Philip vår treårsdag med att bland annat äta en riktig klassiker till förrätt.
 
I fredags hade jag en tre timmar lång lunchrast så jag passade på att promenera. Trots regn.
 
När klockan närmade sig åtta och stängning tog jag till lite energipåfyllning/tidsfördriv.
 
Och när jag kom hem efter nio fick jag tulpaner!
 
Lördagsfrukosten bestod främst av äppelscones<3<3<3
 
Och lunchen, på landet, var inte så dum den heller. ;)
 
Och inte söndagsmiddagen som vi åt alldeles nyss heller. taco is good. so good.
 
Och nu ligger jag här i en för dagen nybäddad säng. Jag kanske får ta tillbaka det där med att sovrummet inte är så färgsprakande? ;)
 
Maja.

Plantera mera!

Kategori: Maja

Tjenare!
 
Lördagen har rullat på mysigt här hos mig. Den började med äppelscones och nu ligger jag platt efter att ha diskat för en stund sedan. Och någonstans däremellan försökte jag använda mina gröna fingrar.
 
Det rangliga palettbladet fick flytta till större kruka i hopp om att den ska växa lite på bredden också.
 
Jag har också fixat så att vi förhoppningsvis kan smaka på smörgåskrasse om 10 dagar.
 
Och den magiska bönan har fått flytta till en riktig kruka.
 
Och så blev det lite mer (förhoppningsvis) ätbart.
 
På tal om ätbart - dags att woka lördagsmiddag!
 
Maja.

På tåget

Kategori: Maja

Jag sitter på tåget. Det regnar och det regnade när jag cyklade till tåget. Jag höll i luvan så den inte skulle blåsa av. Jag vet inte vad jag ville skydda egentligen. Håret var ju redan blötare än regnet. För jag hade precis duschat. Jag fick hoppa upp och dra igång dagen snabbare än tänkt för personalassistenten ringde. Så det blev lite mer jobb. En lång dag med håltimme däremellan, men vad jag känner mig lätt ändå. Glad. Det är nog faktiskt något så enkelt som en fredagskänsla. Det är en regnig dag och den blir lång, men när jag skyndar mot tåget efter åtta ikväll så är det helg. Mina enda mål med helgen är att baka äppelscones till lördagsfrukost, köpa jord och plantera frön och plantera om någon växt som vill bo större. Och äta chokladmoussen med crisp som vi inte orkade igår. Igår hade vi varit vi i tre år och skulle fira med trerätters, men vi orkade bara två. Nu är vi, alltså vi som i tåget och jag och de andra på tåget, i Skänninge och jag tänker febrilt på hur jag ska avsluta den här lilla texten. Kommer inte på något. Nämen. Lite sol. Trevlig helg!

Tankelista

Kategori: Maja

Listor är ju underbart. Varför är det så skönt att punkta upp diverse saker? Antar att det grundar sig i ett kontrollbehov. Igår var det en vårlista och idag blir det en tankelista. Jag tror jag tänker ganska mycket. Och det är nog nyttigt att få ur sig det, så jag tänkte dela med mig av lite tankar. Kanske inte allt som ryms där uppe, men det mesta. ;) Det som snurrar mest precis just nu. Utan inbördes ordning.
 
- Hur kort ska jag klippa mig när jag klipper mig nästa gång?
 
- Hur ska vi ta oss till Arlanda när vi ska resa i april/maj? Vi åker nämligen på morgonen och kommer hem på kvällen. Ska vi sova där i närheten? Åka tåg, buss, bil? Mellanlanda i Nyköping? Efter att ha pratat med min resesambo igår så kom vi nog fram till bil ändå.
 
- Var kan jag få tag i en "handväska" jag kan tycka om. Min älskade väska är så sliten, jag måste ha en ny. Kraven: kameran ska få plats och den ska inte vara i svart/brunt skinn/läder som alla jäkla väskor verkar vara.
 
 
- Vad ska vi handla ikväll?
 
- Undra hur det blir med allt i höst?
 
- Vad är den magiska bönan för magisk växt?
 
 
- Tur att jag inte är pank och har massa räkningar i en hög. (Det har skett någon miss med min lön, jag får den i slutet av veckan)
 
- Önskar jag mig något i födelsedagspresent?
 
- Hur ska jag planera min sommar? Hur kommer min sommar bli? Jag kommer, som tidigare, jobba både på bibblan och museet och jag vill ju såklart vara lite sommarledig också. Det är dock klurigt att veta hur mycket ledig jag vill vara, när jag inte vet hur hösten ser ut. Det kanske låter ångestfyllt, men jag ser faktiskt mycket fram emot att få två förslag på schema och skriva in "museum", "bibliotek", "ledigt" och mer konkreta planerade roligiheter på sommarens dagar. Det är väl kontrollbehovet igen.
 
 
- Tänker jag bara på mig själv?
 
Maja.