majjaeriksson

Skriv

Kategori: Maja

 
Jag är i en period där det känns lite sådär med bloggandet. Det jag vill skriva är lite för personligt och nära och hamnar i mappen Skriv på datorn, eller i dagboken. Det personliga blir som bäst, jag tycker verkligen om mina texter då. Och en del av mig skulle vilja visa upp dom små raderna för hela världen. Men det är för mig och bara för mig när det är så aktuellt och taget från livet här och nu. Jag tänker att när det inte är aktuellt längre, inte längre känsligt eller en del i någon slags process, så kan man ju kanske dela med sig lite.
Drömmen är ju attt skriva något riktigt någon gång och jag tror att något riktigt för mig är just något som känns hos mig. En dag får ni kanske läsa.
 
Maja.

30

Kategori: Maja

 
Filosofi är klurigt. På ett sätt tror jag ibland att det är min grej, men nej, oftast inte. Idag när föreläsaren pratade om en filsosof så sa han att det hade sagts att att läsa hans texter var så tråkigt, som att läsa havregrynsgröt. Haha. Nu är vi ju inne på sista kursen i basblocket, vi läser alltså om 1920 till idag i alla fyra ämnen. Och efter jul och nyår är det dags att bara fokusera på ett ämne. För mig blir det litteraturvetenskap och jag känner mig nöjd med det valet. Fördelningen i klassen bilr som följer:
Litteratur: 10 personer
Konst: 8
Historia: 2
Filosofi: 1
Det känns trist att man inte kommer läsa med alla klassisar framöver sen, men det känns spännande att börja med något nytt lite och bara läsa litteratur.
 
Imorgon väntar filosofiföreläsning igen och på kvällen ska jag se om jag orkar två träningspass på rad. Och på fredag ska mamma och jag åka till Nyköping och hälsa på syrran. Känns som det är två bra dagar på G! :)
 
Maja.

28

Kategori: Maja

 
Halloweeninspirerat löv, visst!? :)
 
Maja.

Ett rosa träd

Kategori: Maja

 
 
 
Datorn hakade upp sig, Spotify och Melissa Horn också. Hon bara sjöng hos dig hos dig hos dig hos dig.
Jag har fem marabourutor på mitt nattduksbord. Jag fick dom av min lillasyster.
Jag kollar in på tjugofem bloggar varje dag. Håller på just nu.
Förut fotade jag ett rosa träd. Tycker att det blev ganska fint.
Och innan det såg jag på filmen The Croods. Se den, den fick mig att känna träningsvärken i magen igen.
Och nu ska jag ta mig en marabouruta.
 
Maja.

Don't get sad, change your focus

Kategori: Maja

 
 
Det vankas träning och mys med C ikväll. Hoppas att ni också har en bra kväll att se fram emot!
 
Maja.

Fina böcker, filosofi och fotografering

Kategori: Maja

 
Idag hämtade jag ett ganska tjockt paket från adlibris. Det innehöll böcker som vi ska läsa i litteraturvetenskapen nu. Jag gillar när böckerna är fina på framsidan, som Mrs Dalloway av Virgina Woolf. Man blir nästan sugen på att bli typ grafisk designer. Fast det tror jag att min lillasyster kommer bli, hon är duktig hon!
 
Idag har jag varit på filosofiföreläsning, klurigt, klurigt. Och efter det fotade jag några klassisar som sitter i ett utskott och ville ha hjälp med en bild. Det blev fint!
 
Trevlig kväll!
 
Maja.

Nöjd.

Kategori: Maja


 
Jag känner mig glad och nöjd med tillvaron just nu. Det är fint att känna så ni! Jag vet dock inte om två deppiga bilder på en liten regnig sjö passar in då, men det fick bli så. Nummer två tycker jag verkligen om! :)
Igår fick jag tillbaka två tentaresultat. Det blev VG på litteraturhemtentan och G på historiatentan! Och jag är så himla stolt över mig själv, men kanske ännu mer chockad. Jag pluggar ju ärligt talat inte så bra eller inte så mycket rättare sagt, men känner väl att jag på något sätt är värd betygen ändå. Å herregud, nu låter det som att jag mutat lärarna, det har jag alltså inte! Haha. Jag är bra helt enkelt.
 
Och det här med skolan är ju bara en av alla bra saker!
 
Maja.

Den goaste av alla goa

Kategori: Maja

 
 
Man skulle kunna ha en hel vägg med bara fotografier på Caputte. Ju mer jag tänker på det desto mindre knäppt och mer rätt känns det. Hon är ju den goaste av alla goa!
 
Maja.

Det gröna hjärtat

Kategori: Maja

 
Idag fick jag en sån där stark impuls att vilja skriva något. Plötsligt kommer jag bara på mig själv med att formulera ord och meningar och tänka att jag kanske kan ändå. Varför inte?
 
Maja.

Foto och konst

Kategori: Maja

 
Tack för era fina kommentarer om fotot med Caputte i dimman. Jag tycker också om det! Fotot ovan har blivit en annan favorit. Det är något med när solen tittar in och målar på väggen som fastnar hos mig och som jag tycker om. Ibland, när det är sånt läge, kan jag gå omkring inomhus med kameran och leta efter solen. Men det är det inte läge för idag. Mulet är det och jag har Edvard Munch att skriva om.
 
Maja.

En kompis i dimman

Kategori: Maja

 
En annan goding från den dimmiga morgonen i söndags.
Ser Tibbe där i bakgrunden också!? Det gjorde inte jag där och då! ;)
 
Maja.

Nära dimman

Kategori: Maja

 
 
 
Imorse var det riktigt fint ute. Jag tycker om dimma. Och hösten. Självklart blev det en sväng med kameran och jag använde alla tre objektiv flitigt. Ikväll får ni se tre tagna med macroobjektivet.
 
Maja.

Nyköping

Kategori: Maja

Tidigt imorse körde jag in till universitetet för tenta. Det gick tyvärr sämre än väntat. Jag hade otur med frågorna som man kan ha ibland. Men vi får se. Hoppet lever, ni vet. Jag fick dock reda på att jag klarade hemtentan i litteratur idag. Bra bra. Iallafall. Efter tentan åkte jag in till Ikano/Ikea och väntade där tills lite släktingar dumpade av lillasyster som fick hoppa in i min bil och så fortsatte vi i två bilar till Nyköping och Lisa och Matheus. Där blev det lite paketöppning och smörgårdstårta och sen gick vi ut och kollade in Nyköping lite.

Det var himla fint i hösten. Vi gick längs en fin å.
 
Farfar och pappa promenerar.
 
Nyköpingshus:
 
Någon självgod person hade klottrat lite:
 
Efter den härliga promenaden var vi tillbaka i lägenheten och fikade och hade det fint innan det var dags att åka hem. Bra dag!
 
Maja.

Men det gör det

Kategori: Maja

 
 
 
 
Man hör att hon är nummer ett och att ingen kan ta den platsen.
Och man vill inte att det ska göra ont.
Men det gör det.

Maja.

Utsikten från mitt fönster

Kategori: Maja

 
Ja, det där är utsikten från mitt fönster nu. Förutom lite fågelkvitter är det alldeles alldeles tyst. Jag stannade hemma idag. På schemat står det att det är en heldag med konst, men jag är inte på topp, hjärnan är lite tung och näsan lite rinnig och halsen lite arg. Så jag kände inte för det. Istället är planen att hänga här i rummet. Idag och imorgon. Plugga till konsttentan på lördag och försöka ha det ganska skönt och förhoppningsvis må lite bättre på lördag helt enkelt. För då ska vi ju till Nyköping igen också!
Igår lämnade jag däremot hemmet. Jag var på föreläsning mellan ett och tre, och innan dess åkte jag tåg med C och pluggade på hans kontor och åt lunch med honom. Det var ganska fint det. Trots att jag inte var på topp då heller. Men nu ska jag bli det och så ska jag få toppenkoll på konsten också!
 
Maja.

Du säger snälla saker men det betyder ingenting

Kategori: Maja

 
Det där åt jag häromdagen. Och kom igen, skaffa instagram nu. Skaffa instagram och följ majacharlotta1.
 
Igår skrev jag historiatenta. För att vara så tappad på historia som jag är så kändes det väl okej. Det finns ett litet hopp och ni kan hålla tummarna för att det räcker! :)
Och nu är det nästa ämne som gäller; konst!
 
Maja.

Höstfika

Kategori: Maja

 
Det blev höstfika med Moa. En himla bra grej.
 
 
 
Hoppas att någon himla bra grej förgyllde eran söndag också!
 
Maja.

Just det. Hej.

Kategori: Maja

 
Igår satt jag där och fixade höstsnacks. Och igår skickade jag in hemtentan. Och idag kom jag på att jag hade en blogg. Gulligt att ni kollar in varje dag trots att jag bloggar mer sällan än någonsin förr. Ett litet förlåt för det.
Jag återkommer snart igen. Ett litet löfte på det.
 
Maja.