majjaeriksson

rising girl

Kategori: Maja

Idag vaknade jag med ett dåligt humör. Men efter att ha sprungit i Fålehagen, duschat och fotat lite så är humöret betydligt bättre. Här kommer bilder:














Maja.

Ellens rum

Kategori: Maja

Ellens rum är klart som korvspad och här kommer bilder:








Fint va!?

Maja.

Idag har jag...

Kategori: Maja

...ätit cocosnöt...


...och köpt benandjerrys glass som ska ätas till kvällen...



...och så har jag sett en film som heter Passengers. Den var psyko, i slutet fick man reda på att alla som man sett/följt i filmen egentligen varit döda hela tiden, 100 % mysko film. Mitt råd: Se den inte.

Take care.

Maja.

well, maybe you have to know

Kategori: Maja

Idag har jag hittills:

- Skrivit lite på min "bok"
- Varit på stan
- Joggat

Då vet ni.

Maja.

mest paddling

Kategori: Maja

Idag har vi varit i Toka som de allra flesta soliga sommardagar. Idag tog vi med oss kanoten. And here comes the pictures:

Här är det pappa och mamma som paddlar och jag bara glider med:


Stenar i vattnet:


Änder i vattnet:


Ellen och Hedda paddlar:


Min fina lillasyster:


Min fina kusin:


Det ser väl härligt ut va!? Det var det. Och, fast inte bilderna visar det, så paddlade jag också, och jag tror faktiskt att jag var bättre än de allihop, tillsammans. ;)


Och förresten, dagen med Moa igår var super. Det enda jag har att klaga på var några j***a holländare som på ett mycket otäckt vis körde om oss på mycket olämpliga ställen i olämpliga hastigheter, stryk skulle de ha!!!!

Och bilder på Ellens ommålade rum kommer, jag tänkte bara att det skulle vara 100% klart med tavlor och allt först.

(om ni undrar varför texten blev fet så kan ni veta att det undrar jag också... och jag kan inte ändra det)

Maja.

splash

Kategori: Maja



Maja.

Kalla mig Tant Maja

Kategori: Maja

Var beredda på något riktigt roligt. Jag tror att ni kommer skratta lite. Okej, ni får det först i ord och sen i bild.
1. Jag har sovit med papiljotter i natt och såg därmed ut som en tant när jag vakna.


2. Bildbevis:


Hahahahaha.

Som ni kanske förstår så duscha jag bort det ganska omgående. Hahahaha

Nu ska jag packa matsäck till badet!

Tjo!

Maja.

sköldpadda och måla måla måla

Kategori: Maja

Hej igen. Det var inte så länge sen. Kolla vilken sköning som promenerar omkring under min stol:


Idag har vi målat om Ellens rum. Men bara en gång, imorgon ska vi måla en gång till. Fast då ska vi köpa en annan färg för det blev tydligen inte topnotch idag.










Det konstiga är att färgen inte ser likadan ut på bilder som i verkligheten. Hon vill ha den här färgen som ni ser på bilderna, men så ser det inte ut i verkligheten. Det är mer nån väldigt stark, ljus, tandläkar/tandkräms/solarieljus färg. Om ni förstår. ;) Men imorgon ska vi fara till färgaffären och köpa en till burk, så får vi se hur det blir.

Imorgon kommer också min fina vän Moa och hälsar på. Vi får se vad vi hittar på.

Tjoflöjt.

Maja.

nu kör vi

Kategori: Maja

Idag har jag sparkat igång mitt nyttigare liv. Jag började med en tallrik yougurt med havrefras och hallon. Bättre än de där flingorna som kallas start, right?(de finns nämligen i skåpet, men nej, jag ska inte ta såna även fast de är delikata!) Och kolla så gott det ser ut:

Yougurt med havrefras och hallon, alltså!

Sen tog jag bilen till Fålehagen och så blev det jogga av. Dock var det mycket jobbigare än jag trodde att det skulle vara, och jag gick därför liiite för mycket. Men på torsdag är jag på't igen!

Det känns bra det här, hoppas att jag kan fortsätta att vara lite nyttig och häslosam. Igår pratade mamma och jag lite om godis, ni vet hur det är, ibland kan det blir för mycket av det goda. Men så vill jag inte att det blir nu. Så jag ska försöka att byta ut mitt lördagsgodis mot ananas och passionsfrukst och sånt smaskigt. Bra plan va!?
Hoppas att ni inte tycker att jag är för nördig, jag är bara pepp (vi får se hur länge det sitter i... ;)).

Ta hand om er!

Maja.

heaven and breakfast

Kategori: Maja

Gårdagens kvällshimmel:


Morgonens frukost:


Maja.

Skärpning!

Kategori: Maja

Några saker som har hänt idag:

- Hedda har lämnat oss för Askersund (=oförståeligt) (;))
- Jag har hjälpt Lisa och Mathues att flytta in i Charlottenborg
- Jag har ätit pizza. Jag prova en ny! Det gör jag aldrig! Och det dröjer nog innan jag gör det igen, för den jag prova idag var inte så god. :(

På måndag ska jag börja mitt nya liv. Jag måste helt enkelt bli nyttigare. Det handlar inte om att jag ska sluta äta godis, för det vet jag att jag inte skulle klara. Och jag har heller inte tänkt att jag ska träna massor. Jag har mer tänkt att jag kanske ska ta två kakor istället för fem, att jag ska börja jogga lite grann (kanske två gånger i veckan till o börja med) och borsta tänderna ordentligt! Jag har gått och blivit förskräckligt onyttig på senaste tiden, det ska jag säga er. Men nu (på måndag) ska jag försöka ändra på det. Önska mig lycka till!

Maja.

Solnedgången för sjutton dagar sedan

Kategori: Maja



Maja.

vasstena

Kategori: Maja

Mamma, Ellen, Hedda och jag tog en tripp till Vadstena idag, eller Vasstena som vi infödingar säger;


Vi spelade minigolf:


Och såg ut såhär när Ellens boll valde att lämna banan:


Och så åt vi kulglass, jag valde en bägare med valnötsglass och hallonsorbet. Hallon var underbar, valnöt lite sämre, det smaka lite... papper, typ nyttigt papper. :P Min glass:


Nu är vi hemma igen och jag har tänkt läsa några trevliga bloggar.

Tjoflöjt.

Maja.

bildsortserarväder

Kategori: Maja

Nu har jag varit på stan och köpt en hårddisk, så nu ska jag sortera bilder. Bara genom att kolla i några få mappar insåg jag att det går att slänga endel, kolla bara:






Jaa, ni ser ju.

Maja.

inte det mest intressanta ni läst kanske men va tusan...

Kategori: Maja

Halloj i sommarvärmen. Snacka om att det är en fin sommar vi får njuta av, man blir ju helt glad i hela kroppen. Hihi. Idag har jag solat och badat. Precis som man ska på sommaren. Så jag är nöjd.
Imorgon ska jag till stan och köpa en extern hårddisk, jag tror iallafall att det var så det hette, på den ska jag lägga massa bilder sörrni. För om datorn kollapsar så finns bilderna kvar ändå, bra va!? Mormor ska också köpa en och hon vet hur de ser ut och var de finns så hon och jag ska gå och shoppa dom tillsammans. Jag är nästan säker på att Ellen och Hedda också följer med till stan. Och efter det blir det förhoppningsvis sol och bad igen.

Tack och adjö, fiskespö!

Maja.

Opel

Kategori: Maja

Idag har jag varit i Toka.








Utan att ljuga kan jag säga att Toka är mitt paradis! :)

Maja.

en lång bilresa med en härlig vän hem till en annan härlig vän

Kategori: Maja

Igår åkte jag och Maria på äventyr. Det var låååångt till Anneli! Men vi kom fram och trevligt hade vi. Här kommer bevisen:











Tack för eftermiddagen/kvällen, tjejej, vi ses snart igen! :)
Nästa gång vi ses ska vi åka till Söderköping och äta glass på Smultronstället, för Maria har aldrig varit där! :O

Adios amigos!

Maja.

tut tut

Kategori: Maja

Igår var mamma, pappa, Ellen och jag på Ikea och Ikanohuset. Jag köpte ett linne, ett par skor, en skjorta och strandshorts. :)

Idag vaknade jag tidigt. Några meter från mitt sovrumsfönster finns en buske och i den busken bor det skator. Då och då verkar dom få besök, kanske tillochmed oinbjudet, och det blir ett jäkla liv. = Jag vaknade tidigt.

Idag vet jag inte vad som händer fram till klockan tre, men då vet jag vad som händer. Klockan tre kommer nämligen Maria och hämtar mig och vi ska då tuta vidare mot Tjällmo och Anneli. Jag tror vi ska hitta utan problem, Tjällmo borde väl inte vara så svårt att hitta och Anneli har gjort en vägbeskrivning hem till henne sen, hon bor utanför Tjällmo. Jag tror det kommer bli en bra eftermiddag/kväll.

Ta hand om er så hörs vi!

Maja.

katter som skrivsällskap

Kategori: Maja

Idag har jag börjat skriva på det som jag har tänkt ska bli min första bok. "En plats i skuggan" kallar jag den. Jag har inte skrivit alls mycket, men det känns som en rätt bra början och det känns som jag har lite idéer i skallen. Vi får se om jag får till det...

När jag har suttit där ute i skuggan har jag fått sällis av dessa två:

Bus:


Elvis:


Trötta kissar i värmen.

Tänkte avsluta med ett ha det bra:
Ha det bra!

Maja.

förmiddagens himmel

Kategori: Maja







Meterolog kanske skulle vara någonting?... Nej, va.

Maja.

Allt jag hatar, skulle jag sakna

Kategori: Maja

Igår bar det iväg ut på kanalen och Boren tillsammans med Kung Sverker, mormor, kusinerna och syrran. Det var varmt, emellanåt lite för varmt, och härligt. Här kommer bilder:














Dock slutade det med lite sämre väder, men vi var bara glada att det kom på slutet.


Det var en bra dag, Tack mormor! :)

Idag har jag umgåtts med min fina vän Moa. Och jag har återigen haft en bra dag! Jag lyckades knäppa denna bild på Moa och Ellen, jag tycker att den blev lite mysig;


Lovet rullar på och jag njuter verkligen!

Ta hand om er.

Maja.

Svenska i Örebro och mycket sommar

Kategori: Maja

Nu är det klart. Jag kommer läsa svenska i Örebro i höst. En termin. Det känns bra. Skönt att äntligen veta vad som händer och framför allt att det händer något i höst! :) Och svenska blir nog bra. Jag har ju ägt på det i alla år så jag tänker fortsätta med det! Och så får jag åka tåg, det blir säkert mysigt. Jag har alltid tänkt att jag ska skriva lite små meningar om tågresenärer som jag spionerar på i smyg. Hihi.
Jag fortsätter dock att hålla tummarna för att min reservplats på fotokursen blir till en defnitiv plats. Det hade varit väldigt roligt! Och då kan jag gå på både svenska i Örebro och läsa fotokursen på distans över datan.

Annars då? Jo, jag fortsätter att njuta av sommaren.










Jag har tagit alla bilder förutom nummer två, för den är jag ju med på. ;) Hihi

Imorgon ska jag någonstans, jag vet inte var. Det är det som är grejen. Det är nämligen hemligresa med mormor tillsammans med tre kusiner och en syster. Det blir spännande. Och kanske ännu mer spännande blir det 2-4 augusti när jag ska på "riktig" hemligresa med samma mormor, samma lillasyster, två andra kusiner och deras mormor.

Ta hand om er!

Maja.

Vänner igår, Shrek idag

Kategori: Maja

Igår njöt jag av en härlig kväll med två härliga vänner. Jag låter bilderna säga sitt:








Som ni ser åt vi mycket, väldigt mycket. Det var nog rekord. Men vi pratade också. Och skrattade. Och lyssnade på musik. Och kollade i studentkatalogen. Och hyrde film. Och såg på film; Det regnar köttbullar och Alice i Underlandet. Man skulle kunna sammanfatta kvällen så här: Jag hade det väldigt bra med två fina vänner.

Idag ska jag gå på bio med lillasyster och kusinerna. Vi ska se Shrek i 3D, det blir nog kul och coolt. Vi får se om det blir halv fyra eller halv sju, det beror lite på. Till kvällen blir det nog att glutta lite på bronsmatchen mellan Uraguay och Tyskland, jag tror och hoppas på Tyskland.

Jag njuter av mitt sommarlov, gör det ni också!

Maja.

It's friday, I'm in love

Kategori: Maja

Helloj. Ellens säng är inte skön. Hedda har sovit här två nätter nu och då har jag låtit dom få sova i mitt rum, eftersom det finns två sängar där och eftersom jag är så snäll. Jag har alltså sovit i Ellens rum. Hennes säng är inte skön. Min säng är underbar. Jag saknar den. Men att sakna är ibland en bra känsla. Och det är ju väldigt trevligt att Hedda bor här, så jag kan med glädje sova i Ellens, något hårda, säng några nätter till.

Snart ska jag åka och bada lite och framåt kvällen ska det blir grillmys med två fina vänner i form av Kajsa och Lovisa. Det låter som en bra sommarfredag tycker jag!

Vi höres.

Maja.

Söta tjejer

Kategori: Maja

Ellen och Hedda <3



Maja.

Solnedgång

Kategori: Maja

Jag tog bilen till Varamon och fotade lite. Jag blev nöjd med resultatet. Här kommer fyra smakprov:









Maja.

cant find the reasons for your actions

Kategori: Maja

Vissa dagar tänker jag att jag ska bli fotograf när jag blir stor. Men idag tvivlar jag på den saken. Pappa försökte nämligen lära mig massa saker om bländare och slutartid och dittan och dattan och jag fattade inte så mycket. Jag antar att jag borde läsa instruktionsboken och mina tre fina fotoböcker, men det är inte så kul. Jag tycker mest om att kolla på bilderna. Är jag ett hopplöst fall? Kanske. Men hur viktigt är det att man fattar egentligen? Vissa av mina foton blir jag faktiskt bra även fast jag inte fattar alla siffror och rattar! Jag tror att det viktigaste är att man går på känsla och har kul! Det andra tar jag tag i någon annan gång.

Maja.

jag försökte iallafall

Kategori: Maja

Idag har min dag sett ut så här:

1. Stan - där jag inhandlade en kalender och lunch
2. Tokanäset - typ 12-15.30
3. Lerbäck - kollade på teater - Bröderna Lejonhjärta
4. Askersund - stannade hos kusinerna en stund på väg hem från teatern
5. Hemma - försökt få igång internet på våran dator och pappas dator i... väldigt länge... och till slut funkade det... självklart på pappas dator...

Som ni kanske förstår så var allt utom den sista punkten trevliga inslag i denna måndag. :)

Imorgon vet jag inte vad som händer. Men jag känner för att fota solnedgången vid någon sjö. Jag gillar solnedgången och jag gillar sjöar och dessutom har det varit alldeles för dåligt med bilder här på bloggis på sista tiden.

Jag återkommer!

Maja.

Twilight är ju alltid Twilight

Kategori: Maja

Igår träffade jag och Ellen Moa klockan sju. Då åt vi pizza på Robertos. Det smakade mycket bra. Fast vi led lite av värmen. Faktiskt. Sen gick vi in på bion och köpte biobiljetter till Eclipse. Och sen gick vi omkring på stan i väntan på att filmen skulle börja. Vi letade mest efter en liten liten fläkt, och vi hittade faktiskt några, vid vattnet. Där var det skönt. Sen rundade vi "festival-området" och gick och köpte mycket biodricka och lite mindre biogodis och sen knallade vi till bion.
Och vad tyckte jag om filmen? Det är alltid en så svår fråga tycker jag. Det känns liksom inte rätt att bara säga: "Den var bra" eller "Njaa, jag gillade den inte riktigt" För oftast är det ju inte så enkelt. Det kräver ju lite analys. Men där måste jag nog göra er besvikna. Jag har ingen brakanalys på lager direkt. Men jag tyckte att den var seg i början. Och det kändes som att man kom tillbaka till samma scen flera gånger. Man bara väntade. Men sen blev det lite mer drag och lite mer spännade och så och då tyckte jag genast om den mer. Och visst är det mysigt med kärleken, men när det liksom blir för mycket så känner jag: "Jag har fattat!" Typ. Så kanske är det en gnutta för mycket krälek. Eller kanske är det för att jag är avundsjuk. Jag vet inte. Men jag gillade filmen iallafall. Det gjorde jag. Twilight är ju alltid Twilight.

Idag hoppas jag att det blir bad igen, men jag vet inte. Jag har inte träffat någon ut min familj än. Jag vet inte var dom är... Hoppas bara att de inte åkt mot badet utan mig. :O ;)

Maja.

Croco

Kategori: Maja

Igår gjorde min mormor något lite klantigt. Hon råkade göra så att min lilla uppblåsbara Sköldis dog. Japp. Men, idag gjorde hon något väääldigt snällt. Hon köpte en ny uppblåsbar grej åt mig. Nämligen:



En krokodil. Så nu är det jag och Croco istället för jag och Sköldis. Men Sköldis duger, som kudde iallafall. ;P

Tack mormor! :) Hihi

Maja.

Charmig sköldpadda

Kategori: Maja

Vill ni veta en trevlig sak? (Dum fråga, jag vet.) Sköldpaddan Skalman som egentligen hör hemma på mammas jobb, bor här nu över sommaren igen. Och, mycket viktigt, Skalman är en tjej. Mycket viktigt. Hihi.

Här kommer hon, i egen hög person, inte så fin bild dock, men vem bryr sig.


Jag tycker att hon är charmig.

Hihi. Ha en bra dag allihopa. Jag har tänkt åka o bada jag. :)

Maja.

Sommar = smultron

Kategori: Maja



Mmmmums

Maja.