majjaeriksson

måndag och grillegrill

Kategori: Maja

Hej hopp. Nu är det måndag. Men ingen skola. Det är typ ingen skola den här veckan för det är ju studentveckan. Imorgon har jag en lektion. Det är nog allt på hela veckan.
Idag ska jag inte göra någonting.
Ikväll ska det grillas hos Frida, en klasskompis. Jag tar nog med mig lilla kameran.

Ha en bra dag så hörs vi imorgon. Kanske med lite bilder från kvällen.

Maja.

födelsedagsresa

Kategori: Maja

Hej. Innan jag sätter igång vill jag bara varna känsliga läsare för ett långt inlägg.

Jag har nu, tillsammans med min bästa vän Moa, tillbringat två dagar i ett litet torp vid sjön Sommen (De som håller till där egentligen, Ann och PG, har varit i Stockholm över helgen).


Vi har verkligen haft det bra. Det har varit såå mysigt att prova på torplivet.

Vi har letat efter skalbaggar:
Vi har gjort god pizza:


Vi har hoppat:


Vi har sett ut som två riktiga bondungar:


Vi har larvat oss:


Vi har solat:
Vi har åkt ut till en liten ö, m.h.a. en färja:


Vi har ätit god mat på ön:


När vi skulle åka hem från ön så fungera inte färjan!!! Gubben ringde en annan gubbe som ringde en annan och tillslut var de väl ungefär fem stycken som försökte få igång färjan. De använde startkablar och hammare och jag vet inte vad, men färjan ville inte starta. Och plöstligt bara försvann alla som hade varit på färjan och då blev Moa lite orolig/rädd varpå hon, med en något pipig röst, sa: "Var tog alla vuxna vägen?! Hahaha.
Men sen fick vi skjuts av en man i motorbåt, det var schysst och det gick mycket fortare än att åka färja.
När vi väl var på fastlandet så kände vi oss lite omtumlade och frusna så då kände vi oss väl värda en kväll med godis, chips, te/sockerdricka framför eurovision songcontest:

Vi var oroliga att typ Turkiet eller Grekland skulle vinna, för de sög! Men det blev tillslut Lena från Tyskland och det tyckte vi var bra. Så efter att ha pratat lite om skolan/studenten/livet efter studenten kunde vi lugnt och fint somna.

Imorse promenerade vi lite:

Och det var under promenaden som Moa kom på en ny facebook-grupp: Tystnaden som uppstår när man gjort highfive med en fjäril. Hahahah, klockren!Vi vilade på några små stenar:


Vi fikade:


Vi solade:


Jag höll i solen, den var varm:


Vi lagade lax:


Och så tackade vi för oss...

... och styrde kosan mot Motala.

Som ni ser har jag haft två underbara dagar med min underbara vän.
Tack så mycket Moa! :)<3

Maja.

Moset & Majset

Kategori: Maja

God kväller!
Imorgon är det lördag, vet ni vad det betyder? Jo, det är ju dax för min lilla födelsedagsresa. Klockan nio imorgonbitti hämtar Moa mig och så bär det av någonstans, jag vet inte vart. Det är såå spännande så. Jag kommer hem igen på söndag och då får ni självklart veta var jag har varit och vad vi har gjort. Och jag kan nog lova lite roliga foton med!

Här kommer en gammal bild på Moa och mej:


Det finns inget tvivel på att vi kommer få det bra, eller hur!?

Maja.

tack, lite om dagen och en så en fin himmel

Kategori: Maja

Tack för kommentarerna om mitt tal, vad glad jag blir! :)

Idag är det fredag. Vid halv tolv ska jag ta cykeln till skolan och göra ett matteprov. Håll tummarna för mig!
Senare i eftermiddag är det tyska som gäller, jag ska redovisa en bok.

Sen är det helg! :D


Kolla vad fin himlen var igår på kvällen:


Maja.

tal

Kategori: Maja

Idag har jag lyssnat på fina tal av/med en fin klass. Alla tal var verkligen bra. Även mitt tal blev bra, tycker jag. Här kommer det, i skrift:

”Vad ska du göra i höst?” Denna återkommande fråga. Ni känner säkert igen den. Alla frågar. Mamma, mormor, kusin, kompisen, kompisens föräldrar… Alla frågar.
Jag önskar att jag hade något bra svar. Jag skulle vilja svara något riktigt bra. Jag skulle vilja vara en sån där intressant person som har detaljerade planer för framtiden, som är påläst om kurser och insatt i studentlivet och…
Men det är jag inte.

Att ta studenten innebär verkligen ett nytt steg i livet. Jag frågade några kompisar vad de tänkte på när jag sa ”Livet efter studenten” och ett ord som flera sa var ”frihet”. Nu kan vi göra vad vi vill. Man kan resa jorden runt eller till Norge. Man kan plugga till lärare eller så kan man jobba på Mcdonalds. Man kan bo kvar hemma hos sina föräldrar och få det mesta serverat eller man kan flytta och försöka klara sig själv. Man kan ha planer och idéer och drömmar och önskemål eller så kan man bara vänta. Vänta och se vad det nya livet har att ge. För visst är det lite så, att den femte juni, börjar ett nytt liv.

Vi har gått i skolan länge nu. Visst är det lite skillnad mellan mellanstadiet och högstadiet och visst är det tuffare här på gymnasiet. Men det är ändå skolan, det har alltid varit skolan.

Nu får man göra vad man vill. Det finns massa dörrar att välja på, det är bara att gå in. Och vet ni var det bästa är? Det bästa är att man kan vända och gå ut om det visar sig att det inte är något att ha bakom den där dörren. Då går man bara ut och väljer en ny dörr.

Oavsett vilka val vi gör och vad vi har för oss i höst så tror jag att vi går en ljus framtid till mötes. Och här skulle jag vilja slänga in några välkända rader:

Sjung om studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.

Och i slutet av året när du får frågan: ”Vad har du gjort i höst?” så kan du svara att du varit i Alaska och kollat på grizzlybjörnar eller att du har jobbat på Ica eller att du bara har njutit av livet.

Tack.


Maja.

rabarberpaj och talskrivande

Kategori: Maja

Hej. Förut idag bakade jag rabarberpaj. Kolla:Den blev underbart god.

Just nu försöker jag skriva klart mitt tal till imorgon, det går segt...

Maja.

högtidstal

Kategori: Maja

Hej. Jag är i skolan. Jag försöker skriva ett högtidstal som jag ska hålla imorgon. Mitt tal handlar om livet efter studenten. Ni får kanske läsa det sen. Imorgon.

Maja.

Skor, skola och lördags längtan

Kategori: Maja

Hej bloggisar.
Här kommer två knasiga bilder på mina skor:
Knasiga va!?

Idag har skolan bestått av två prov. Matte och psykologi. Vi får se hur det gick...

Ikväll kommer jag vara ensam hemma för mamma ska träffa sina polare och pappa och Ellen ska på speedway. Då ska jag... plugga lite, men mest softa. ;)

Jag längtar som en galen get till på lördag. Då ska Moa ta med mig på en liten hemligresa. Det är så spännande så jag blir alldeles pirrig! :D Hihi.

Ha det bra bloggisar.

Maja.

håll tummarna

Kategori: Maja

Godmorgon.
Igår skickade jag två foton till Distanskursen i digitalt fotografi. Jag har ingen aning om hur stor chansen är att jag blir antagen. Jag vet inte hur många som sökt och jag vet inte hur många som får vara med sen. Och jag vet inte hur bra mina bilder är i förhållande till andras. Det enda jag vet är att jag har hittat en hobby som jag gillar och som jag vill bli bättre på. Så, snälla, håll tummarna för mig! Ni som vill kan läsa om kursen här: http://www.folkis.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=75 

Nu är det måndag igen. Idag blir det två lektioner. Svenska 10.10-11 och matte 13.30-14.30. Lång lunch alltså, men det känns helt okej en dag som denna.

Hoppas att allt är bra med er, vi hörs såklart snart igen!

Maja.

sur-maja

Kategori: Maja

Hej.
Jag är på lite dåligt humör.
För några timmar sedan var jag glad.
Nu är jag bara arg och sur.
Vet inte varför.
Jag hatar mina humörsvängningar.

Jag måste skicka in två foton till folkhögskolan i Hällefors.
Senast imorgon.
Jag vet inte vilka jag ska välja.

Jag borde plugga.
Jag är inte på humör för det.
Jag är inte på humör för något just nu.

Förlåt.

Maja.

vackert väder och konfirmation

Kategori: Maja

Det har varit en fin dag med vackert väder och konfirmation. Här kommer bilder:
Är sommaren här för att stanna?

Maja.

it's green

Kategori: MajaMitt schema har tackat för sig och tagit studenten. Jag måste vänta, två veckor!

Nu är det helg. Såå skönt. Skoldagen avslutades med ett tyska prov som jag tyckte var jättesvårt.

Nu ska jag läsa bloggar.

Maja.

Livet rullar på

Kategori: Maja

Idag gick jag upp vid halv nio ungefär. Jag gjorde mig redo och sen tog jag cykeln till plugget. Hade en lektion 10.10-11. Cyklade hem. Åt lite lunch. Sen kom pappa hem, han skjutsade mig till tandläkaren. Där gick det fortare än någonsin. Jag var ute på ett kick och pappa skjutsade hem mig igen. Nu sitter jag här. Senare ska jag ta cykeln till Södra, där jag ska möta upp Ellen. Vi ska till stan och shoppa lite nödvändigheter.
Maja.

photos

Kategori: MajaMaja.

juice och toblerone

Kategori: Maja

Nu är vardagen tillbaka. Idag har jag avverkat ett naturkunskaps prov och en tyska redovisning. Det känns bra. Att bocka av och stryka över mindre roliga saker känns alltid bra.

Idag när jag kom hem hade jag ont i huvudet. Jag vet inte vad det berodde på, kanske att luften är lite sådär åskigt kvav eller så ville huvudet bara ha lite ont. Men jag tog mig lite juice och toblerone och huvudvärken försvann på ett litet kick.

Nu ska jag... jag vet inte.

Maja.

hoppa hoppa hoppa

Kategori: Maja1. Ville.
2. Selma.
3. Hedda.
4. Jag.
5. Måns.

En bra dag har det varit.

Imorgon är det skola igen.
Tråkigt.
Jobbigt.
Studenten närmar sig.
Skönt.
Spännande.
Läskigt.

Maja.

Kusiner

Kategori: Maja

God morgon. Vid halv tio är det väl fortfarande morgon?
Om en stund, kanske en halvtimme, kommer mormor och hämtar mig och syrran och så bär det av. Mot Askersund och kusinerna. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men trevligt ska det bli. :)
Kameran följer naturligtvis med.

Hoppas att ni får en bra dag!

Maja.

make me happy

Kategori: Maja

Idag har jag en mindre bra dag. Jag har pluggat mer eller mindre hela dagen, men inte fått mycket gjort... Jag känner mig allmänt deppig, seg och negativ. Försöker att ta tag i mig själv och piggna till genom att kolla på dessa bilder som togs igår:Lite gladare blev jag allt.

Maja.

Fint väder och bal

Kategori: Maja

Jaa, vilken tur de hade med vädret, balmänniskorna. Och va fina de var!

Vad ska man säga? Kanske att det var fint i stan idag. Fina männiksor och fint väder.

Maja.

Plugg och bal

Kategori: Maja

Hej. Jag pluggar. Nej, det gör jag ju inte, jag bloggar. Men jag har pluggat, lite. Jag ska fortsätta plugga, lite. Jag måste helt enkelt tvinga mig själv till det.

Senare ska jag fara in till stan och kolla in alla balfina människor. Förhoppniningsvis knäpper jag några foton som jag kan dela med mig av.

Hej.

Maja.

en ödla och shopping

Kategori: Maja

I vår källare bor en ödla. Den är tjock.
Idag har jag köpt lite saker:
En klänning till studenten.
Ett vitt linne.
Några armband.
Svarta leggins.
En bikiniöverdel.

Jag kan ha glömt nått.

Maja.

dream

Kategori: Maja

Idag sov jag lagom länge. Sen gick jag upp och pluggade. Jag var rätt duktig faktiskt. Sen har jag ätit lunch och gått på en liten promenix med kameran. Här kommer bilder:

Det är roligt att ha en ny kamera. Jag känner på mig att jag kommer använda den mycket väl.

Vad händer mer idag? Inte så väldans mycket skulle jag tro. Planen är att jag ska plugga lite mer.
Imorgon ska jag, mamma och Ellen åka till Linköping och shoppa loss.

Ha det bra!

Maja.

kamera-glad

Kategori: Maja

Jag har länge önskat mig en systemkamera och nu har jag en. När pappa kom hem från jobbet så krävde han kamera-pengar av mig för då hade han köpt en. Jag blev så glad så glad. Ellen och jag fotade såklart loss lite, det var kul det! Och fina bilder blev det:Hon är ett tacksamt motiv, min syster.
Om jag har varit en fotonörd innan så är det inget mot vad jag kommer vara nu, va så säkra. ;)

Maja.

great

Kategori: Maja

Nu är det ledigt i fem dagar. Underbart!

Maja.

skola, tandläkare, vackert väder och geografi

Kategori: Maja

Idag cyklade jag till skolan. Jag började åtta. Första lektionen blev lite drygt en halv lektion för sen var det dax att cykla mot tandläkaren. Där gick det bra. Jag hade inga hål. Dock behöver jag borsta lite bättre på vissa ställen, men det vet jag redan om, så har det alltid varit. :P Sen cyklade jag tillbaka till skolan och hade två relativt onödiga lektioner. Sen åt jag spagetti och köttfärssås och sen cyklade jag hem. Nu har jag varit hemma ett tag. Jag fick fotolust och här har ni resultatet:Härliga va!? Det tycker jag. Men jag är verkligen i behov av en systemkamera!

Maja.

Muntligt framsteg

Kategori: Maja

Jag har alltid varit den tysta och blyga eleven i skolan. Jag har alltid fått höra att jag inte är någon talare, att jag är för blyg och för tyst och borde ta för mig mer. Det är det de har sagt på utvecklingssamtalen genom åren.
Det absolut värsta jag visste var att stå där framme och tala inför klassen. I väntan på min tur ökade hjärtklappningen och handflatorna blev fuktigare och fuktigare. Jag darrade av nervositet och tänkte alldeles för mycket. När det sen blev min tur gick jag med darrande ben fram till tavlan. Och i samma sekund som jag började prata antog mitt ansikte en högröd färg. Jag var nervös och kände hur det hettade i ansiktet, vilket ökade min nervositet ytterligare. Jag hatade muntliga redovisningar, det var det absolut värsta jag visste. Jag mådde dåligt långt innan och under framträdandet. Hur det kändes efteråt kommer jag inte ens ihåg.

I onsdags hade jag en muntlig redovisning och idag också. Nervositeten finns fortfarande där. Hjärtat klappar på lite extra och får jag välja så hoppar jag gärna det muntliga. Men jag klarar det. Jag mår inte dåligt inför det längre. Jag blir inte högröd i ansiktet. Och nu kan jag minnas känslan som infinner sig i min kropp efteråt. Känslan jag känner efter det att jag överlevt ännu en muntlig redovisning, den känslan ligger lätt på topp fem av alla känslor jag någonsin upplevt.

De får gärna fortsätta att säga att jag inte är någon talare, att jag är för blyg och borde ta för mig mer. För det är sant. Men när jag tänker tillbaka på min relation till muntliga redovisningar på lågstadiet, i femman eller i nian så blir jag bara så otroligt lättad och stolt över mig själv. Lättad för att det inte känns så nu längre, som det gjorde då, för det var en riktig pärs. Och stolt över mig själv för att jag kämpat på och till stor del vunnit över min "scenskräck".

Jag tror att jag äntligen fått betalt för att jag alltid försökte och redovisade oavsett hur jobbigt det var. Och det känns så jäkla bra! Äntligen!

Maja.

Vår i hagen

Kategori: Maja

De små ullisarna växer som bara den!

Maja.

Tack för sparken

Kategori: Maja

Vaknade av ett sms kvart i elva. Det var från Växjö. "Skulle inte du plugga galet i helgen? Jag har inte sett dig vid datorn." Typ så stod det. Det var från syrran. Tur att hon har koll på mig. Tack för sparken, den behövde/er jag! Så nu ska jag alltså plugga. Efter att jag läst lite bloggar såklart. ;) 

En bild på den nuvarande skrivbordsbakgrunden, för att pigga upp:Ha en bra söndag, det ska jag försöka ha! ;)

Maja.

Moset & Majset

Kategori: Maja

Igår var jag hos Moa. Det var sannerligen trevligt. Här kommer bilder:

En del av min present till henne var ett twistband:


Jaaa...


Bonzo försökte också, men han var inte lika bra som oss:


Det här fick jag av Moa:


Sen gick vi ut. "Här finns det massa djur, kolla!"


Haha, 19 år eller 5? ;)


"Nej, det gumpa in vatten!" och lite senare: "Jag kommer aldrig bli vuxen!"


Nej, vi kommer nog aldrig bli riktigt vuxna:


Tack för allt Moset!<3

Moa och jag är bäst. Tillsammans är vi verkligen helt oslagbara. Det ni!

Nu ska jag njuta av lördagen.

Maja.

förklaring, stockholm, moa och plugg

Kategori: Maja

Tänkte börja med att svara på frågan om de tre studentklänningarna. Jag ska inte ta studenten tre gånger. Jag ska inte genomgå ett eller två klänningsbyten under dagen. Jag ska inte ha alla samtidigt. Nej, den enkla anledningen är att jag har beställt tre för att öka chanserna för att någon av de ska passa och kännas bra. Är inte det smart!? Förmodligen blir det så att jag skickar tillbaka de andra två.


Och nu över till gårdagen som spenderades i Stockholm. Det blev en bra dag. Bussresan var självklart lite lång och seg, men det hör ju liksom till. När vi kom fram till vår vackra huvudstad så besökte vi en synagoga. Tjejen som "guidade" oss där var mycket bra. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var hon gjorde eller varför hon var så bra, men hon lyckades iallafall få mig att lyssna på varenda ord hon sa. Intressant var det!

Sen lunchade vi på mcdonalds. Sen gick vi omkring lite i några affärer. Sen satt vi vid en fin fontän och kollade på folk. (Vad mycket människor det finns i Stockholm!)

Sen tog vi oss till medelhavsmuseet, vilket inte var helt rätt. Det var lite klurigt att hitta dit, men vi kom fram, i tid. Guidningen på medelhavsmuseet var också intressant. Det handlade bla. lite om mumier och fina, gamla statyer.

Efter det så blev vi guidade i gamla stan av en gammal man. Det var rätt segt. Rätt så väldigt segt tillochmed. Men det gick.

Efter det var det dags för mat igen. Den gången slog jag till på en kebab med bröd. Verkligen världens nyttigaste dag, eller inte!

Och sist men inte minst var det teater. Jane Eyre. Den var bra. De hade gjort scenen väldigt cool. Med en dörr och ett tyg som förändrades när det bytte rum/plats. Svårt att förklara, men det var coolt iallfall. Och teatern var som sagt bra. Den var lite djup och lite rolig och lite gammal. Den var bra!

Sen åkte vi hem och jag tror att klockan var halv två när jag släkte och somnade.

Nu är jag vaken igen och uppe och hoppar. Fast just nu sitter jag ner. Anledningen till att jag är vaken och sitter här finns egentligen inte. Anledningen till att jag är vaken egentligen är att jag skulle skriva klart en svenska uppgift som ska lämnas in idag. Men jag finner ingen inspiration. Gah! Om en timme ska den vara klar!

Efter skolan idag, det blir nog typ ikväll, ska jag åka till Moa. Vi ska fira våra födelsedagar tillsammans! :)
Resten av helgen kommer bestå av mycket mycket mycket oifrånkomligt plugg.


Maja.

cykel, klänningar och stockholm

Kategori: Maja

Idag cyklade jag till skolan och efter skolan cyklade jag till stan och sen cyklade jag hem.

Broöppning:


Utsikt från cykeln:Hemma har jag datat, ätit, kollat på tv och beställt tre studentklänningar. Imorgon är det torsdag och då bär det av till Stockholm med klassen. Vi ska besöka en synagoga, ett medelhavsmuseum, gamla stan och så ska vi se Jane Eyre på dramaten. Jag tror att det kommer bli en riktigt bra dag! :)

Ha det bäst så hörs vi på fredag. (Imorgon kommer jag nämligen hem vid 01 och då känns det lite sent att blogga loss. ;))

Maja.

tillbaka till vardagen och ett födelsedagsbarn

Kategori: Maja

Hej hopp. (Har ni inte kollat in förra inlägget med bilder från Tyskland så gör det!!)
Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det sådär. Eller ja, det är inte på topp iallafall. Så fort jag hamnade i Sverige så åkte jag på en dum förkylning. Det började med en ond hals och har nu övergått i en förskräcklig rinnande näsa och massa nysningar. Usch och fy!
Idag var man alltså tillbaka till vardagen och skolan. Det kändes bra. Idag är det exakt en månad kvar till studenten vilket gör mig pirrig och stressad. Det är mycket som ska hinnas med innan den 4 juni! Men det ordnar sig nog, det gör det ju alltid.

Något roligare!? :
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Moas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!

GRATTIS MIN VÄN! :) <3


Imorgon är det onsdag och skola mellan tio och halv fyra efter det ska jag nog ta en runda på stan tror jag...

Maja.

home again

Kategori: Maja

Nu är jag hemma igen. Det har varit en bra vecka, men det är skönt att vara hemma nu. Här kommer ett antal bilder från min vecka i Tyskland:

Utsikt från flygplanet:


Tobbe, Carro och Jasmin:


Emil och Robin:


Tobbe och Paul:'


Skolan:


Mina fötter en solig dag:


I väntan på tåg:


Strassburg, Frankrike:


Mer Strassburg:


Tyskar och svenskar som har kul i Europa Park:


Europa Park, bild två:


Jag, Tobbe, Gabriella och en fräsig traktor:


Besök på ölbryggeri:


Fina bergen:


En kväll lyssnade vi på musik:


Lucia, Lisa, Robin och Jasmin den sista kvällen:


Sådär ja, där fick ni ett smakprov från min vecka. :)

Nu är jag tillbaka i vardagen. Imorgon börjar skolan klockan åtta, första lektionen blir... tyska.

Maja.

it's just me

Kategori: Maja

Hej igen. Idag är det lördag. Tiden i Tyskland är snart över. På måndag far vi hem till Sverige igen. Det känns bra. Jag har lite hemlängtan.

Haha, vet ni en rolig sak. Det finns inte något å i det tyska språket och alltså inte på detta tangentbord så när jag ska skriva å så måste jag kopiera bokstaven från en text någonstans och klistra in den här. Haha, kul va!?

Ni undrar säkert vad jag ska göra idag. Det finns inget planerat för hela gruppen så det är rätt öppet. Men vi ska kanske gå på bio och så ska vi lyssna på ett band som ska spela. Det blir säkert en bra dag!

Ha en bra dag!

Nästa gång vi hörs är jag nog i Sverige och slipper krångla med å:na. ;)

Maja.