majjaeriksson

Sista inlägget 2019

Kategori: Maja

(null)

Har det varit julefrid hos dig? Det har det hos mig. Men visst går dagarna lite för fort? Likt ett barn räknar man ner till julen och förbereder med godsaker och klappar och så swish är det över innan man hinner säga smällkaramell. Men fina dagar var det. Och en välbehövlig ledighet. Att landa lite i.

Och nu närmar vi oss 2020. För ett år sen la jag upp det här på instagram:

(null)

Och i år kan jag ju stolt meddela att jag nu är på andra sidan det där. Att jag klarade det. 

(null)

Jag är stolt över det här året, att jag har lyckats med det jag har tagit mig för och att jag har litat på mig själv och tagit det jag känner på allvar. Det ska jag fortsätta med nästa år.

Eventuellt ska jag försöka bli bättre på att blogga igen nästa år också. Jag vill det.

Vi ses på andra sidan! :)

Maja. 

Tredje advent

Kategori: Maja

15 december och hög tid att ta upp båten. Men det kändes mer som en oktoberdag än tredje advent idag, får man ju säga.

(null)

Självklart passade Philip på att fiska lite, men tyvärr inget napp. 
(null)

Men en skön stund på sjön.
(null)

Sen mötte vi pappa och båten åkte upp på land.
(null)

Efter ett blev jag hämtad av moster och sen hämtade vi mormor och mamma också. Det blev ett stopp på Brunneby.
(null)

Och sen blev det julgott hos syrran på Göta hotell.
(null)

En skön och mysig dag. Och nu laddar jag för måndag-lördag-jobb. Men med mer julmys i sikte efter det. :)

Maja.


Ett fredagshej!

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag har insett att det finns två bovar när det kommer till den låga bloggfrekvensen på senaste. Det första och största är naturligtvis jobbet, att jag har nytt jobb som jag dessutom pendlar till och att det tar upp mycket tid och energi. Det andra, som förvisso delvis hänger ihop med det första, är att jag knappt tar några bilder alls. Det beror som sagt delvis på jobbet men också på att jag numera filmar istället för att ta bilder. Kanske såg du min månadsfilm på instagram? Jag har filmat en sekund om dagen sen första november. Det är en liten utmaning, men en mysig sådan. Planen är att hålla i det i ett helt år, frågan är hur länge jag tycker det är mysigt dock.... ;)
 
Nog babblat. Tänkte att jag kunde visa mitt kontor iallafall. Så här ser det ut utanför min dörr. Både Findus och min namnskylt med titel satt där och välkomnade mig redan min första dag. Och det jag har skrivit på tavlan betyder att jag tar en timmes lästid i eftermiddag och går hem 15.30.
 
 
Inne på kontoret finns Ellen, vilket såklart är en glädje och trygghet. ;)
 
Och där sitter jag just nu. Jag har ett eget kontor (några sitter två och två) vilket jag, som den introverta eremit jag är, tycker är väldigt skönt. Det jag behöver lösa är en växt till fönstret, annars tycker jag att det är helt okej. Men om någon har en bra eller rolig eller smart eller fin idé till vad man ska ha på ett kontor så kan jag ju tipsa om att julen står för dörren. ;)
 
Det var nog dagens hej det.
 
Hörs!
 
Maja.

Första advent

Kategori: Maja

Söndag. Första december och första advent. Dagen började med att jag fick en fin tékalender av Philip. Och självklart provade jag första luckans innehåll till frukost.
(null)

Och Philip har fått en ölkalender av mig. Men han provade inte luckans innehåll till frukost. Nån gräns måste man ju ha, även i juletider. ;)
(null)

Några timmar senare for vi till Toka. Undra hur många av årets blogginlägg som har handlat om just det? Men det är ju fint att hänga där uppe.
(null)

Vi slog oss ner på vår vanliga plats och tände grillen. 
(null)

Skålade i glögg till förrätt.
(null)

Plockade pynt till adventsljusen.
(null)

Och åt burgare.
(null)

Och lite sorgligt är det ju att solen vandrar neråt redan vid halv tre. Men man får vara glad över det lilla man får så här års.
(null)

Hemma pyntade jag ljusen. Jag tycker att det blev bra! :)
(null)

Och sista planen för dagen är kvällsmacka med julskinka och rödbetssallad. Nu går vi all in med julmyset här. 

Vi hörs.

Maja.