majjaeriksson

Det blev en sån där stund...

Kategori: Maja

Hej igen!
Vet ni vad jag gjorde nyss? Tog en tripp till Varamon. Det blev en sån där stund då man önskar att man hade sällskap, samtidigt som det känns fint att vara alldeles själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och imorgon är det november.
 
Maja.

Onsdag

Kategori: Maja

 
Idag blev det en lite annorlunda dag än vad jag hade tänkt.
Mamma var ledig och skulle besöka Linkan lite så jag åkte med henne. Väl på universitetet dök läraren upp men ställde in föreläsningen då hennes dator blivit stulen på tåget. Hon hade somnat och någon lurk hade tagit hennes dator, när hon vaknade var den bara borta. Obehagligt, elakt, hemskt och besvärligt då man ju har mycket i datorn! Så föreläsningen blev inställd så jag hängde helt enkelt på mamma lite. Vi var lite på Ikano och lite på IKEA och åt lite grann. Så kan det bli!
 
Maja.

Månen.

Kategori: Maja

 
Maja.

Som ett otroligt jäkla fult tyg

Kategori: Maja

 
Jag har ofta sagt att vi klarat så mycket, gått igenom en hel del med ändå hängt kvar.
Jag brukade säga att det var fint. Men när blev desperation fint?
Fult är vad det är.
Det är så där otroligt jäkla fult att det nog bara är jag som sett något fint i det.
Ni vet, som ett otroligt jäkla fult tyg.
 
Maja.

Dagens mysgrej

Kategori: Maja

 
Visst är det härligt med leenden? Det måste väl ändå vara något som är på allas lista över härliga saker!? Idag vill jag uppmärksamma ett speciellt leende. Det där leendet som man ser på en person som för tillfället går, står eller sitter ensam. Det där lilla finurliga, riktigt fina härliga, busleendet. Jag såg ett sånt idag. Ni vet, ett sånt där leende som man bara inte kan hålla inne trots att man är helt ensam. Och varje gång jag ser ett sånt undrar jag anledningen till detta härliga. Och bara tanken på massa olika senarion till varför denna person ler så där härligt, gör ju mig glad. Ja, dagens mysgrej!
 
Maja.

Det är en spricka i allt, det är så ljuset kommer in

Kategori: Maja

Söndag i Sonnorp:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är fint idag. Vädret alltså. Men mycket annat också. Som att jag fick en ordinarie plats till spinningen idag efter att ha hållt en reservplats hela veckan. Känns gött. Spinning passar mig som handen i handsken!
Starten på dagen var också fin. För jag chattade med en vän. Det var ett jag-behöver-skriva-av-mig-för-jag-fick-ett-sms-inatt-och-ja-allt-är-lite-annorlunda-fast-det-är-som-det-brukar-du-vet-killar-snack. Ni vet, en sån chatt var det. Det är fint att ha vänner då.

Och så var det söndag redan. Det rullar på fort nu för tiden!
Nu laddar jag upp för spinningen (kl.17)!
 
Maja.

Att prata om dig

Kategori: Maja

 
 
Tre till från morgonen igår.
 

Det är som att prata om en dröm.
Det blir ju larvigt efter ett tag.

Maja.

Det snurrar i min skalle

Kategori: Maja

Nu vet ni, även morgonmänniskor kan se rätt så morgontrötta ut! ;)
 
 
 
 
Lovely morning!
 
Och innan jag säger "tack och hej, ha en bra dag" så vill jag tacka Moa för igår. TACK MOA!
 
Tack och hej, ha en bra dag!
 
Maja.

Fin morgon, bussäventyr och... trevlig helg!

Kategori: Maja

 
 
 
 
Så här fint var det imorse! Riktigt fint. Men riktigt kyligt att cykla till stan... Och jag var dålig på att åka buss. Jag missade var jag skulla gå av. Hamnade på resecentrum där jag hittade en ny buss och anlände till universitetet kanske 40 minuter försent... Jaja, det gjorde ju inte så mycket eftersom jag "bara" skulle träffa några klassisar. Men jag tror att jag vet var jag ska gå av på måndag! ;)
 
Nu ser jag framemot en myseftermiddag/kväll med Moa!
 
Trevlig helg, kompisar!
 
Maja.

Snö och sånt

Kategori: Maja

Ingen har väl missat att årets första snö föll idag!?
 
Känner mig positiv och glad så här på torsdagskvällen. Det brukar kännas så efter ett härligt boxpass på Korpen med bästaste Moa.
 
Och jag känner på mig att känslan kommer hålla i sig i åtminstone 24 timmar. Imorgon ska jag nämligen åka in till universitetet trots att det inte vankas föreläsning. Vi är nämligen 7 personer i klassen som gått samman och skapat en lite studiegrupp. Det känns riktigt tryggt och mysigt. Det ska bli trevligt att träffa dom imorgon.
 
På kvällen ska Moa och jag gå på bio. Vi ska se Bitchkram. En film som jag tycker verkar vara rätt härlig. Bio är ju alltid härligt och Moas sällskap lika så! Det känns fint!
 
Hoppas allt är bra med er, läsarkompisar!
 
Maja.

Jag vet att ord kommer bildas i mitt huvud

Kategori: Maja

 
 
Och jag vet att man kommer kunna ta på luften.

Maja.

Med solen i backspegeln

Kategori: Maja

 
 
Dessa två foton tog jag någon gång i början av året, har jag för mig. Jag vill minnas att jag var på lite dåligt humör. Och så såg jag solen i backspegeln, tog upp kameran och knäppte några bilder. När jag såg resultatet blev humöret bättre. Jag tyckte då, och jag tycker nu, att de blev rätt häftiga. Lite annorlunda och också lite tankeväckande liksom med solen i backspegeln. Men det är ju bara jag. Jag gillar dom iallafall och det är kul hur mitt humör ofta ändras till det bättre efter att jag fotat av mig lite. Alla behöver nog något sånt!
 
Maja.

Andra hållet

Kategori: Maja

Idag är det fint väder. Och redan när jag åkte till universitetet imorse så tänkte jag att jag skulle ta en fotopromenad senare. Så efter konstföreläsning och lunch och fika med Anneli gjorde jag det.
 
Jag valde att gå åt andra hållet idag. Det vanliga är ju att man går i skogen liksom. Men idag gick jag till baksidan av huset och ut på åkrarna och fälten. Det kändes riktigt exotiskt. Hihi.
Jag kom till en gräns.
 
Och fri som en fågel kände jag mig också.
 
 
 
Jag träffade på Caputte. Som jag ett tag trodde blev glad att se mig också, men när jag skulle klappa på henne gick hon iskallt förbi mig.
 
 
 
Fin stund!
 
Maja.

Med tomhet istället för längtan

Kategori: Maja

 
Jag låter mig blanda minnen med längtan och fantasier.
Jag försvinner bort. Jag målar upp en bild. Jag trivs där.
 
Men jag måste väcka mig själv.
Stoppa fantasierna. Slänga bort längtan.
För tänk om jag blir kvar här med tomhet istället för längtan
och med minnen som varje dag blir svagare, smälter ihop, suddas ut och försvinner.
 
Nej.

Maja.

Tack!

Kategori: Maja

 
 
Fotografering vid soluppgången 8 september.
 
Godmorgon!
 
Vad kul att ni fortsätter titta in här på min lilla blogg. Det gör mig riktigt glad i lilla magen så tack!
Att ni läser gör det såklart roligare att blogga och är det roligare att blogga så vill jag blogga mer och tänker mer på bloggen och blogginlägg vilket förhoppningsvis visar sig i fler och "bättre" inlägg. En god cirkel kan man säga!
 
Och visst måste det vara lite eran förtjänst att jag är sugen på att fota solnedgången i Varamon en kväll snart!? Och visst måste det vara lite eran förtjänst att jag nog ska göra någon liten självporträttsfotografering snart!?
Och kanske fota fina lillasyster en annan dag!?
Och visst måste det vara lite eran förtjänst att jag, så fort det pluppar upp någon liten text i huvudet, vill plita ner den i mobilen för att senare kanske visa den för er!?
Och visst måste det vara lite eran förtjänst att jag vill dokumentera när jag gör något särskillt mysigt!?
 
Jag tvekar inte en sekund! Tack igen och ha en bra veckostart!
 
Maja.

Alltings början av Karolina Ramqvist

Kategori: Maja

Alltings början av Karolina Ramqvist. Ser ni hur jag satt gula klisterlappar i boken? Till mamma sa jag; "jag vet att jag är knäpp, sätter lappar i en vanlig bok..." Men hon sa att jag inte var så knäpp.
 

Så här står det på baksidan av boken:
"Sagas radikaldeministmamma har ansträngt sig för att uppfostra henne till en stark och självständig kvinna. Och Saga vill gärna leva upp till förväntningarna. Hon vill "ta för sig" av staden. Nya vänner, café au lait, cigaretter, klubbar och ett hav av män som skiftar snabbt från lockande till hotfullt.
Det är Stockholm, det är 90-tal, det är nu allt ska hända. Alla vill ha en ung tjej. Men hur blir man kvinna och hur handskas med med kvinnlighet och heterosexualitet? Vad blev kvar efter 40-talisternas kamp?
Saga har länge spanat in Victor Schantz, festfixare och Stockholms vackraste man. Deras relation blir hemlig och förnedrande - raka motsatsen till vad hon borde vilja ha."
 
Det är ytligt blandat med djupt. Det är fint blandat med fult. Det är lätt blandat med svårt. Det är det lilla blandat med det stora. Jag kan känna igen mig och jag kan önska att jag kände igen mig och jag kan vara glad att jag inte känner igen mig.
 
Några ord från boken:
 
"Det gäller ju att behålla gnistan", säger Pauline till mig när hon har hittat på någon ny drink eller hittat ett nytt ställe, eller en ny person som vi aldrig skulle umgås med på dagtid men som kan hjälpa till att upprätthålla undren och miraklen som hör till våra nätter. Och jag tänker att om man måste säga så, har något redan dött."
 
---
 
"Jag ringer dig för att jag inte vill ringa dig nåt mer", säger han. "Det slog mig just, men jag måste agera på känslan.
"Jaha", säger jag.
"Ja, jag är i så dåligt skick nu. Jag kan inte utsätta dig för mig. Men om du tycker att det är okej så vill jag gärna prata om det lite mer."
Vi kommer överens om att ses."
 
---
 
"Det är definitivt en bekräftlse på hela idén om förhållandet som en stor kvinnlig uppoffring, något att hålla sig borta från så länge man bara kan. Men hur länge orkar man tänka om alla som inte väljer en att det är de som har fel, att det är deras förlust? Jag förstår att min mamma och alla andra ville att vi skulle skona våra hjärtan och öka våra möjjligheter att prioritera våra egna liv. Men hur länge orkar man inbilla sig att man är för bra för ett förhållande? Och hur länge vill man vara ensam?"
 
---
 
"Ingenting kan vara så nära och samtidigt så långt borta. Ingen annan kan klistra sig så hårt fast vid mig och ändå inte finnas där alls. Ingen är så förbjuden som han och samtidigt så tillgänglig."
 
---
 
"Sanningen är väl att alla har en chans att få någonting, men bara ett fåtal har chansen att få allt de vill precis så som de vill ha det. Så här i efterhand skulle man kunna hävda att jag borde ha låtit bli att gå hem till honom då. Kanske hade han blivit min på riktigt om jag inte hade gjort det. Kanske är attraktion lika med kärlek och kanske var hans så stor att den hade förmått honom till alla de där sakerna som jag egentligen ville göra, om jag hade spelat mina kort rätt. Men det kommer jag aldrig att få veta. Och det ligger närmre till hands att tro att om jag inte hade gått hem med honom den där första kvällen hade det aldrig blivit något alls."
 
---
 
"Och när han reser sig ur soffan och tar steget över till min är det som om han klev över ett hav med ett enda steg."
 
---
 
Jag gillade boken. Den hade så mycket! Och det känns lite som man kan hitta lite vad man vill i den, samtidigt som den sköter sig så bra själv.
 
Maja.

Min lördagspromenad

Kategori: Maja

 
Maja.
 

Bildbomb och några ord

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
I förbifarten, utan att egentligen tänka så mycket skrev hon:
"Gå inte och bli kär i någon innan jag har träffat dig igen bara."
 
Och hon menade det verkligen.
 
Och hon tänkte att om det hade varit en film, om hon hade levt i en film, så skulle kanske han ha svarat med ett "var inte dum, självklart inte, jag lovar". Och kanske skulle hon hinna dö och kanske skulle han vara på hennes begravning och kanske skulle han stå framför hennes kista och kanske skulle hela han vara våt av tårar när han sa...
 
Men nu levde hon inte i en film.
 
Och i verkligheten var hon nöjd med att han faktiskt svarade.
 
Men hon menade det verkligen.

Maja.

Kompisglädje

Kategori: Maja

Godkväll!
 
Jag har haft en mycket bra dag hemma hos min fina vän Carro i Tranås. Bilden nedan är på oss, fast från i våras och den härliga klassresan på Gotland. Jag är glad att Carro och jag hamnade i samma stad, på samma skola och blev vänner. Fina vänner växer inte på träd, man måste vara rädd om dom man har! <3
 
 
Maja.

Bra dag, mattips och fredagsplan

Kategori: Maja

Idag har jag haft en oväntat bra dag. Jag pluggade som aldrig förr och på boxen var det också min dag. Känner mig stark och glad och hoppfull och lätt. Jag önskar att fler dagar var som denna!
 
Jag tänkte ger er ett litet tips. Jag har nämligen en tendens att bli fast, galen och besatt och beroende av grejer. Det är inte så allvarligt som det låter. Det senaste är nämligen att jag alltid gör samma lunch. Man behöver:
 
1. grönsaker som går fint att ugna.
2. pasta eller nudlar.
3. lax eller kyckling.
4. cremefraiche.
 
Ugna grönsakerna, koka pastan/nudlarna, stek laxen/kycklingen. Och blanda samman allt med en klick cremefraiche. Ät och njut!
 
Det braiga (förutom att det är gott) är att man kan variera sig med grönsakerna. Variera med olika pasta eller nudlar. Och ibland byta ut laxen mot kyckling. Så ja!
 
Imorgon cyklar jag till stan för att ta bussen till Mjölby och tåget till Tranås och Carro. Det kommer bli en trevlig dag så jag återkommer med en trevlig rapport imorgon kväll när jag är hemma igen!
 
Maja.

Linjen jag går på

Kategori: Maja

 
 
 
Jag balanserar på linjen. Det är inte så farligt.
Ibland får jag en liten knuff, men jag lyckas parera.
Ett steg i taget. Jag tror ändå att jag kan gå en bit.
Kanske blir linjen tunnare, kanske blir knuffarna hårdare. Men det klarar jag.
Det jag är rädd för. Det är att linjen under mina fötter plötsligt inte ska finnas.
Och jag undrar vad jag ska göra för att skjuta upp det så länge som möjligt.
Försvinnandet.
Om jag springer på, är jag framme vid slutet av linjen fortare då?
Om jag saktar in, faller den då?
Linjen jag går på. Linjen jag står på.
Linjen jag samtidigt inte blir klok på.
 
Maja.

Museum

Kategori: Maja

Från besöket på Arbetets museum i söndags.
 
I söndags var jag ju på Arbetets museum med ett härligt gäng och då fick jag mig en liten tankeställare. Vore det inte roligt att jobba på museum och liksom bygga upp världar av information och roligheter? Det tror jag kanske att jag skulle tycka... Om man har varit på museum några gånger så vet man ju vad man gillar och vad man inte gillar och att det kan vara stor skillnad på olika utsällningar. Det finns ju inga gränser på hur man kan visa något och vad man kan bygga upp! Vore det inte en rolig utmaning att försöka göra roliga, informativa, spännande och kul utställningar?
 
Maja.

Morgonfoton och nyfikenhet

Kategori: Maja

 
 

Hittade några fler foton som jag tyckte om från en fotomorgon.
 
Och så är jag lite nyfiken på vilka ni är egentligen, läsare. Jag vet ju såklart en del av er, men siffran är högre en vetskapen och det gör mig glad och nyfiken. Så om ni vill får ni gärna kliva fram och visa er. Men det är helt frivilligt, jag själv läser en hel del bloggar och de allra flesta helt anonym och i tysthet och det är ju lite charmen. Så gör som ni vill, men fortsätt att hänga på iallafall!
 
Maja.
 

Hej vardag, jag gör mitt bästa!

Kategori: Maja

 
För mig är det ibland lite svårt att vara student. Jag åker in till Linköping ca 3 dagar i veckan och då är det inte hela dagar. Kanske åker jag vid 9 och kommer hem 13. Eller åker 12 och kommer hem 16. Imorgon ska jag åka 9 och komma hem 16. Men det blir mycket tid hemma. Och visst vi har kurslitteratur att läsa, men nu innan jul har vi inga tentor så man läser mest för att man ska hänga med och liksom vara i fas hela tiden. Men, ni vet hur det blir, då läser man minsta lilla. Jag är inne i en sådan fas iallafall. Eller så är jag sån?
Iallafall för mig blir det lätt så att jag fastnar framför tv:n en ledig dag. Det finns så mycket skit man kan se!
MEN, jag vet att det inte kommer något gott ur att ligga vid tv:n hela dagen. Så, jag måste utmana mig själv och försöka göra något annat. Det kan vara smågrejer som gör det. Se ovan!
 
Nu ska jag se andra delen av Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar (mycket bra! Se!) Och sen ska jag cykla till stan. Bara för att komma ut och för att gå omkring där lite.
 
Ikväll blir det spinning och imorgon skola som sagt. På fredag ska jag hälsa på Carro i Tranås. Hoppas ni hänger på och om ni är som jag, försök slit er från tv:n! Jag vet att den är trygg och schysst, men det finns annat som livar upp på... skönare sätt!
 
Ha det!
 
Maja.

En hyllning till regnet

Kategori: Maja

Ja, det är sant. Jag vill med detta inlägg hylla regn. Jag tycker om regn.
Har ni aldrig känt att ni bara vill gå ut och ställa er utomhus när det öser ner?
Har ni aldrig gått och myst när de flesta andra drar ner luvan över ansiktet?
Har ni aldrig gillat att få regn i håret? Det har jag! Och det är säkert lite halvknasigt, det hör säkert inte till vanligheterna, men jag gillar det. Jag gillar regn.
 
Tre små regnbilder som jag tog för cirka en timme sedan:
 
 
 
Maja.

Det finns så mycket att vara rädd för.

Kategori: Maja

 
 
Svartvit höst.
 
Det finns så mycket att vara rädd för.

Maja.

Arbetets museum och annat söndagsfix

Kategori: Maja

 
Ungefär så här kan det se ut om man är på Arbetets museum med ett härligt gäng. Det har jag varit idag och det var en trevlig stund må jag säga.
 
Nu ska jag ta mig en liten frukt eller något, hoppa i träningskläder, dra till Ica och skicka tillbaka en bok, dra vidare till Korpen för ett spinningpass och sen hem och plugga inför imorgon.

Måste kila!
 
Maja.

Fina fina höst

Kategori: Maja

 
Är det bara jag eller är hösten finare än någonsin i år?
 
Maja.

Någon som inte kan svika för att ingenting har lovats.

Kategori: Maja

 
Ibland kan jag känna att jag behöver det där som på pappret framstår som det otrygga.
Ibland vill jag lita på det opålitliga. Någon som iallafall inte utgett sig för att vara något den inte är.
Någon som inte har lovat att ta hand om mig. Och det är det jag behöver nu.
Någon som inte kan svika för att ingenting har lovats.
 
Maja.

Jag måste gå ut

Kategori: Maja

Jag vaknade. Och iförbifarten, på väg för att hämta något i något annat rum, slängde jag en blick ut genom fönstret. Jag stannade upp och sa högt för mig själv; "Jag måste gå ut."
Det gjorde jag. Och jag kom in med dessa i kameran:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nej, dags att ta upp litteraturen, det är seminarium i litteraturvetenskap på måndag.
Imorgon blir det kusinkalas och på söndag blir det ett besök i Norrköping med ett trevligt gäng.
Det ser ut som en bra helg!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

....

Kategori:

Jag vill bara känna att jag är någons nummer ett någon gång. Känna att jag är någons första val. Att personen inte vill vara någon annanstans eller med någon annan än just här ned mig. Jag tycker att jag skulle vara värd att få känna så. Bli prioriterad. Vara önskad. Saknad. Längtas efter. Men som jag känner nu är det jag som saknar, längtar och uppskattar. Alla andra är på väg. Ska vidare. Jag vill att någon ska vara här med mig.

Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

 
 
Som det är nu sover jag oftast i min kära lillasyster Ellens rum, men ett nytt rum håller på att byggas upp till mig. Ni som har varit här i Sonnorp känner igen det som "snearummet" och ni andra får helt enkelt undra och fascineras av det namnet. Haha. ;) Men iallafall, halva snearummet ska bli mitt rum. Och jag tror att det blir superbra! Bilderna ovan visar lite hur det ser ut idag, i min fars tempo är det snart klart!
 
Idag har jag varit på en föreläsning på universitetet, litteraturvetenskap var det idag. Det är ganska stor skillnad på våra olika lärare, och det är klart att det är viktigt med en tydlig/pedagogisk/retoriskt duktig lärare, men jag tycker ändå att det läggs lite för mycket energi på det. Av klassen liksom. Man ser himlande ögon och ryckande på axlar och skakande huvuden. Man får ju ändå någonstans acceptera läget och göra det bästa av det och kanske koncentrera sig lite extra då och ja, delta ännu mer aktivit än när man bara skriver av en powerpoint. Sen, känner jag själv att det är lätt att halka med, ner i de där mönstren, vi alla märker ju skillnad på föreläsningarna, men som sagt, jag försöker göra det bästa av det!
Bara en liten reflektion i min vardag. ;)
 
Ha en fortsatt fin torsdag!
 
Maja.

Jag tror nästan att jag vet vart jag går

Kategori: Maja

 
 
Dagarna rullar på. Veckorna. Månaderna. Jag pratar, ler och skrattar tillsammans med flera klasskompisar. Pratar om vilket ämne som egentligen lockar mest. Fast jag kommer inte fram till något. För jag vet inte. Jag går omkring i samma kläder lite för många dagar. Kan inte släppa favoriterna nu. Hemma håller ett nytt rum på att byggas upp. Ett rum till mig. Och jag ser framemot att göra det till mitt. Och jag är så glad att jag har vänner. Att jag alltid kan smsa och alltid få svar. Och jag är så glad att jag har min lillasyster. Hon är nog det finaste jag har. Hon kan göra mig så arg en sekund och så varm i hela kroppen i nästa. Jag tänker bra när jag promenerar. Jag tänker att det mesta är härligt. Att inget får förstöra det här. Så bort! Min telefon är ganska tyst. Men ibland smsar jag med P i flera timmar. Våran relation är den konstigaste jag har haft och jag har känt alla känslor man kan känna för honom och på grund av honom sen dagen då vi blev vänner. Jag känner olika varje dag. Vet inte längre när jag lurar mig själv och när det är på riktigt. Så är det nog i flera fall. Något tynger ner mig. Men jag viftar bort det. Hur stor är risken? Jag låter dagarna gå. Ett glädejeskutt här och ett lite grubbligare steg där. Det är nog så här det ska vara nu.
Jag tror nästan att jag vet vart jag går. 
 
Maja.

Äpplet faller inte långt från päronträdet?

Kategori: Maja

 
Idag har jag jobbat lite ute i trädgården! Det var alldeles tyst och lugnt där ute och friskfrisk luft. Riktigt skönt!
 
Tre små saker att tänka på om du ska trädgårdsarbeta;
- Ha inte trasiga handskar! Risken finns nämligen att du får rutten frukt på fingret...
- Ta inte i allt vad du har med krattan om frukten är rund och gräsmattan lutar! Då kan frukten försvinna förbi skottkärran och iväg...
- Kör inte fööör fort med skottkärran, speciellt inte där det är som mest guppigt! Då kan du få plocka lite fruktisar som du nyss plockade upp...

Sådär ja, då ska ni nog klara er där ute!
 
Maja.

En massa soffa för bara en person

Kategori: Maja

Det känns sådär att vakna tidigttidigt när det är ledig dag. Fast en del av mig tycker om det. Och jag har ju två att-göra-listor att beta av. En egen och en som mamma gjort åt mig... Hm. ;)
 
Men, här kommer de lovade naturbilderna från igår:
 
 
 
 
 
 
 
Gör nu det bästa ni bara kan för att tisdagen ska bli en bra dag!
 
Maja.

Chokladkaka med chokladtäcke och lite tankar

Kategori: Maja

Jag kunde inte hålla mig. Ikväll tror jag att jag bakade det godaste jag någonsin bakat.
 
Jag har insett att jag faktiskt börjar ta det för var det är.
Och kanske är det just det som gör mig mindre intresserad.
Nu när jag på riktigt förstår vad det är.
Vad det betyder. Eller inte betyder.
Hur det känns. Eller inte känns.
Och att det aldrig kommer betyda.
Att det aldrig kommer kännas.
Då lockar det inte på samma sätt.
Jag rycker på axlarna.
Fast jag vet vad jag vill.
Det har nog aldrig förändrats.
Viljan ligger bara mer still nu.
Den är cool.
 
Imorgon ramlar det in bilder från dagens fotopromenad.
 
Maja.

Allmänt fint

Kategori: Maja

 
Lite så här ser mitt höstliv ut. Allmänt fint, visst!?
 
Imorgon ska jag nog baka något. Vad får ni se då! ;)
 
Maja
 
 

Tillbaka till det analoga

Kategori: Maja

Fotografen Maja blir fotograferad av fotografen Ellen.
 
Igår fotade jag lite analogt. Det är ju inte varje dag! Och det är ju inte helt lätt. Och det är ju mycket läskigare! Man får ju inte se hur bilderna blir ju. Så under en fotopromenad där Ellen, som lånade min kamera, tog flera hundra bilder tog jag typ 12 stycken. Jag har flera filmrullar som vi beställlde när jag läste på folkhögskolan så jag tänkte att jag sakta men säkert ska beta av dom. Så det blev 12 bilder igår och så blir det fler någon annan dag. Och sen när jag skickar in rullen och får tillbaka bilder så hoppas jag att det blir en positiv upplevelse. Haha. ;)
 
Jag saknar mörkrummet på folkis lite känner jag. Jag trivdes där i den speciella lukten och med att blaska i vätskorna och se bilder växa fram. Det var häftigt! Hoppas jag får uppleva det någon mer gång i framtiden.
 
Trevlig söndag på er!
 
Maja.

Löööööördag

Kategori: Maja

Lite av min dag så här långt:
 

 
 
Hoppas att ni också haft en fin lördag så här långt!?
 
Maja.

Känner inte efter

Kategori: Maja

 
Jag har haft en bra fredag. Hämtat ett stort och tungt paket med kurslitteratur. Städat. Promenerat och pratat tillsammans med en fin vän. Handlat mat. Lagat lasange. Ätit lasange. Ätit godis. Sett på X-factor. Skrattat med lillasyster.
 
Känner inte efter. Känner inte efter. Känner inte efter.
 
Imorgon väntar ännu en bra dag. Det känner jag på mig.
 
Maja.

En oväntad vändning i något som egentligen är mitt mittt och mitt

Kategori: Maja

 
Vänta nu, vad jag gör jag? Tvivlar och tvekar?
Jag känner hur jag stannar upp och tänker efter.
Det känns som att den största glädjen och lättnaden vaknar när jag får höra att du finns kvar. 
Som att det betyder mer än att ses.
Och jag känner hur jag har svårt att höra av mig,
jag som brukar ha så svårt att stå emot.
Och när jag ändå hör av mig och frågar "när?", blir jag spänd
och hoppas nästan på att mobilen ska förbli tyst och skärmen svart hela natten.
Jag tror jag vet vad det beror på.
Jag var så rädd för hur det skulle sluta. Jag var säker på att jag skulle höra av mig och inte få svar en kväll.
Och jag var så rädd för det. Bara tanken gjorde mig alldeles kall och tom.
Jag tror mig vilja att det ska sluta så här. Att vi hörs och pratar om att ses igen, men att det bara inte blir av.
Men vill jag verkligen att vi ska vara där redan? Nej!

Maja.

Höstkväll

Kategori: Maja

Många säger att det är något visst med sommarkvällar och jag kan då inte säga emot. Men höstkvällarna behöver inte vara dumma dom heller! Kolla bara:
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Hur fort går tiden nu? Hur fort gick tiden då?

Kategori: Maja

Så här såg mitt liv ut igår. Ganska så fint.
 
Och ni måste bara se denna sötis:
 
Åh, är det bara jag som smälter!?
 
Maja.
 

Men kom ihåg innan du hoppar; fråga stjärnorna om när

Kategori: Maja

I oskarpaste laget
 
Jag kommer på mig själv med att prata högt för mig själv. Jag spelar upp en scen.
Jag spelar min roll som jag tror att jag vill spela den. Jag spelar min roll som jag vet att du kommer tycka om.
Jag ler förnurligt för mig själv. Biter mig lite i läppen. Tänker: "Det här blir bra."
Frågan är inte längre om, utan när.
Frågan är inte längre hur, utan när.
Frågan är inte längre "låt oss väga för- mot nackdelar här."
Frågan är inte längre om, utan när.

Maja.

And then you’ll sing, you’ll do your thing.

Kategori: Maja

 
Var ute och kollade in hösten idag igen. Den var kvar.
 
Hallojsan!
Idag har jag haft konstvetenskap och en föreläsning om att plugga effektivt. Jag vet inte om den senare gav mig så mycket, men man vet ju aldrig eller hur!? Och det skadar ju aldrig. Men konstvetskapen gillade jag! Ett av mina mål med utbildningen är att bli betydligt mer allmänbildad än vad jag i dagsläget känner mig och det känner jag att jag blir mer och mer för varje gång jag hamnar på universitetet. Igår var det Dackefejden och idag var det förhistorisk konst. Känns fint!
 
När jag kom hem kilade jag ut med kameraväskan över axeln och stativet under armen. Det var fint där ute må ni tro. Och det var kul att fota! Jag lekte lite med skärpan (läs: oskärpan) så det blev lite annorlunda bilder, men härliga tycker jag.
 
 
 
 
Maja.

Nu finns jag mer, och oftare

Kategori: Maja

 
Jag har börjat förstå, eller förstå har jag väl alltid gjort, men jag har börjat lära mig. Lära mig att använda det jag egentligen alltid förstått. Jag tycker mer om mig själv nu och jag förstår att andra kan tycka om mig när jag är mig själv. Eller att det i själva verket bara är då de kan tycka om mig. För annars finns jag inte. Och hur kan man tycka om någon som inte finns?     
Nu finns jag mer, och oftare. Och kanske hänger allt ihop och kanske är det därför jag inte kommer ihåg när jag befann mig i de djupaste av dalar senast. Kanske är det därför tankar som "det ordnar sig" och "livet är härligt" är starkare än "nej nej nej" och "hjälp, hjälp, hjälp" nuförtiden. Kanske är detta utveckling. Kanske håller jag på att bli den jag vill vara.
 

Detta skrev jag sittandes i bilen på universitetsparkeringen. Och när jag startade bilen för att åka hem och satte på radion vad hörde jag då? Jo; "Everything's gonna be alright, everything's gonna be alright..."
 
Maja.

Får får lamm

Kategori: Maja

 
 
 
Jag borde nog fota våra små (och stora) djur oftare.
 
Maja.