majjaeriksson

Well, okey

Kategori: Maja

Hur gick engelskan idag undrar du hoppas jag!? Jo tack, det gick nog skapligt tror jag. Det jag skrev kändes rätt bra med liksom innehåll, ordförråd och grammatik och sånt, MEN den stora frågan är om jag höll mig till titeln och frågorna... hmm, ja, det återstår och se. Efter engelskaprovet var det historia och sen var det lunch. Efter lunch var det tyska och sen var det slut på skoldagen. Härligt. Engelskaläraren tyckte inte att vi behövde ha engelska på eftermiddagen när vi hade haft prov, det var snällt. :)

Idag på matsedeln har vi ett nytt recpet igen. Det är faktiskt lite kul, säger jag, med risk för att låta som en pensionär. Det är Apelsinkyckling som ska tillagas idag, får se hur det smakar. :)

Just det, en trevlig idé som min mormor kom på för ett tag sen kan jag berätta om. Jo, hon vet ju att jag gillar att skriva och då tyckte hon att jag kunde skriva om min gammelmormor. Inte här i bloggen alltså, utan typ som en bok. Mormor har tydligen massa papper om min gammelmormors liv. Så det har jag tänkt att göra faktiskt, det ska bli som ett litet projekt för mig, kommer bli kul. :)

Maja.

Don't worry, be happy

Kategori: Maja

Ja, det är väl ett bra råd, det tycker jag. :)

Skolan idag var väl som skolan är mest. Började med svenska där det jobbades lite granna med Upplysningstiden. Sen hade jag ett litet utvecklingssamtal, mitt första utan mamma eller pappa (läses med bebisröst ;) ) Nej, men det gick bra. Den där frågan som man börjar bli van med dök såklart upp: "Vad vill du göra efter skolan?" Mitt svar blev som vanligt: "Jag har ingen aning." Och det har jag inte heller. Grejen är nog den att jag inte kan se mig i något arbete, jag är ju rena rama skoltjejen herregud, hihi. Nej, men jag funderar på något där man skriver. Jag har alltid velat bli författare men det känns rätt långt bort just nu... Men typ journalist kanske. Jag skulle vilja skriva typ krönikor, men frågan är om man bara kan göra der liksom. Kan man va krönikör? Bara? Nej, jag vet inte. Det där med framtiden är ett svårt ämne. Undrar vart jag finns om 2 år!?

Imorron är det nationella uppsats, engelska. Jag ska verkligen göra det allra bästa jag kan! Känner mig riktigt laddad här! ;)

Nej, dax att plugga.

Maja.

Sun, sun, sun

Kategori: Maja

Igår var Kajsa och Lovisa här. Me like. :)<3

Tillbringat mycket tid ute i solen idag. Underbart väder. Hoppas att det håller i sig ett par dagar nu.Maja.

Here I'm, looking back

Kategori: Maja

Nej, nu kollar vi framåt. Det är faktiskt mycket roligare så, även fast det är fint med minnen också. :) Jag älskar att ha saker att se framemot, på något sätt är det det jag lever för, men så kanske det är för alla!? Det jag sitter här och ser framemot nu närmast är att Kajsa och Lovisa kommer hit imorron kväll. :) Det ska bli trevligt. Känns om det var länge sen jag träffade de.
 
Det är mycket plugg nu de närmaste veckorna. I alla ämnen är det något som är på gång, det liksom smyger sig sakta på en och man vet att det närmar sig, men plötsligt är det såå nära, " Det kan väl inte vara redan??" Hemskt.

Maja.

En blomig skjorta

Kategori: Maja

Hej. Var är våren? Ja, inte är den här. Kanske där.

Moa och jag har bokat tågbiljetter till Göteborg. 15-17 maj. Det ska bli kul.

I sommar ska vi till Spanien. I två veckor. Vi kommer ha det så otroligt bra. Moa är så otroligt bra.
 
Jag har inte så mycket inspiration till detta idag.

Hej då.

Maja.

I promise, I won't let you down

Kategori: Maja

LÖRDAG:

Tjappe och mormor kom på besök. :)


Syrran och jag tog en sväng med tandemcykeln. :)


Jag promenerade med när mamma red. :)

SÖNDAG:

Moa kom på lördan och sov över till söndan. Här är hon och lammet Pontus. Så söta båda två. <3

=  En bra helg! :)

Hoppas att ni hade en bra helg! :)

Maja.

Life is easy if you were a smile

Kategori: Maja

Igår var det en bra dag. Skola ett tag. Sen melodifestival i sporthallen. Fast den var inte såå rolig tycker jag. Det blev mest segt och fel låt vann enligt mig. Efter den musikupplevelsen vandrade jag in till stan med Anneli, Maria och Moa. När vi kom till stan försvann Moa åt ett håll och vi andra tre gick till Lilla hem och tog oss en fika. För min del blev det En dubbel råg med ost, en chokladboll och en hallon-blåbär Mer. Det satt fint. Och vet ni. Jag fick fina presenter av de där härliga filurerna också, Tack!<3 Hemmakväll blev det sen. Ellen filmade när jag larvade mig och sjöng. Vi såg på VÄNNER, Så Ska Det Låta och Carina Berg flyttar in. Jag gillar fredags kvällar. Då har man hela helgen framför sig...

Idag kommer bli en bra dag. Jag har det på känn där nere i maggropen. Mitt på dagen kommer mormor hit, hon är ibland hundvakt åt en liten gullig hund och på något konstigt vis har min familj sett den två gånger, och jag nada. Men idag ska jag få träffa den lille. Efter alla lovord jag har hört om den lille voffsingen så är nu mina förväntningar på topp, hihi. ;)

Ikväll kommer Moa.<3 Hon ska sova över. Om det är fint väder imorron ska vi ha picknick inne i Staffis, på bryggan. Jag hoppas på fint väder!

Jag saknar Kajsa.

Maja.

Någonstans finns det kvar, någonstans

Kategori: Maja

Jag minns känslan. Ibland finns den där. På något sätt. Så nära, samtidigt så långt borta. Jag kan inte ta på den. Jag kan inte heller känna lukten. Jag känner en bris. Jag känner ett litet sug i magen. Jag kan nästan se. Nästan. Känner en början. Skymtar sedan en annan. Det fanns två. Jag önskar nog att det stannade vid en. Men ändå inte. Saknaden dyker upp ibland. Svävar förbi. Längtan som förut var så stark, finns inte mer. Jag kommer aldrig glömma. Aldrig glömma. Aldrig. Glömma.

I can hear the bells

Kategori: Maja

Igår fyllde jag år. 18 år. Genast när jag vaknade kände jag mig några centimeter längre och fötterna hade nog växt lite de med. ;) Jag fick många härliga presenter från mina härliga släktingar. Tack!<3

Idag var jag hos tandläkaren. Jag fick ta bort gomgrejen, känns lite skumt nu, gomen känns så stor nu. Nu ska jag inte tillbaka förens den 18/6 (dan innan midsommar) och om jag fatta rätt så ryker hela tandställningen då. Det skulle ju inte sitta helt fel så där lagom till midsommar och Spanienresan. :)

Idag har pappa införskaffat en ny kamera till oss. Våran förra var väldigt dålig. 1. Den hade vanliga batterier som tog slut väldigt fort. 2. Det fick inte plats många bilder i den. 3. Bilderna blev inte alls så bra. Den nya kameran är bra. Ellen och jag provfotade lite förut. (Bilder kommer här under)

Imorron ska jag ha muntlig grej i engelskan. Det är bara i en liten grupp + läraren och det är bara en liten övning, men jag gillar´t inte. Jag gillar inga muntliga grejer överhuvudtaget, men speciellt inte engelska. Dock är jag medveten om att det skulle kännas bättre om min inställning förändrades, men det är ju inte alltid så lätt det heller....

Jaja, nu får ni njuta av några härliga bilder istället. Håll till godo. :)

Maja.
Allt du vill ha, allt du inte kan få

Kategori: Maja

Alltså vädret, det är ju så underbart så man vet inte vad man ska säga. Jag kände idag att jag tror att det är sommarlov, underbart. Men det är inte sommar... än. Men tiden går fort när man har roligt, det har man ju lärt sig med åren. Arton år. Imorron fyller jag arton. Det låter helt osannolikt i mina öron. Jag känner mig absolut inte som arton. Jag är fortfarande sexton känns det som.

Jag har redan fått min present av stora syrran. Det var en marabou Non-stop och så en biocheck på 200 spänn. En väldigt bra och användbar present, tack!!<3

Idag har vi hälsat på hos Wiks, det gillar vi. :)

Nu här på kvällen ska vi baka ihop hallonglass till imorron o så åker man väl på att städa lite med (liite). Imorron vankas det släktkalas klockan fem, trevligt. :)

Det var nog allt för nu. Vi hörs när jag är arton bast då, thihi ;)

Maja.

Almost like it used to be

Kategori: Maja

Vaknade för ett tag sen. Har hunnit äta frukost med.

Igår hade vi picknick i Stadsparken. Kajsa, Malta-Elin, Tobbe, Jessica, Oskar, Mathilda och jag. Det var trevligt, men liite kallt kanske. Så efter ett tag gick vi hem till Mathilda och satt på hennes ballkong istället, där var det varmt och skönt. :) Efter ett tag gick vi skilda vägar och jag åkte hem och åt. Grillat för första gången i år, mumma. Vid sju åkte jag till Kajsa och träffade henne, Malta-Elin och Tobbe igen. Vi spelade fotboll på gatan och det kändes lite sommaren -07, nästan. Sen kollade vi på film och tv och sånt mys. Åkte hem vid 00.30.

Idag kommer släktingar plus Moa hit vid ett, två nån gång. Det ska bli lite påskfirande. Jag är lite orolig för att jag inte ska hitta mitt påskägg! :O ;) Klockan fyra ska Moa o jag på bio, Pettson och Findus, hahaha. :D

Maja.

Moa o jag som bebisar:

I can be your guide to paradise

Kategori: Maja

Onsdag. Idag har mormor + två kusiner varit här och hälsat på lite. I natt har det kommit ett lamm till. Stina har fått en gullig liten rackare som mamma har döpt till Sten. Dessvärre så tar inte Stina väl hand om sitt lamm. När han kommer nära och vill äta så bufflar hon bort honom, men vi har hållit fast henne så han har kunnat äta. Och nu är hon inte lika hård mot honom längre, så kanske ordnar det till sig sen, hoppas det. De äldre lammen är helt crazy nu, de hoppar upp på tackornas ryggar och flänger omkring som jag vet inte vad där inne, de är så härliga så! :)<3

Imorron har jag blivit inbjuden till en picknick i Stadsparken tillsammans med Kajsa, vet inte vilka andra pajsare som dyker upp men trevligt lär det ju bli alltså, ingen tvekan.
Imorron kommer även Lisa och Matheus hem, och det är ju faktiskt lite trevligt det med. ;)

På fredag kommer lite släkt hit för att fira lite påsk och så tänkte även Moa och jag besöka bion. Vi ska se Pettson och Findus. Haha, det var faktiskt Moas idé, men jag tänker inte förneka att jag tycker att det var en kul idé! Hihi

På måndag fyller jag år. Det är artonde gången nu faktiskt! :O ;)

Maja.

Home again

Kategori: Maja

Japp, hemma från London. Vi har haft det jätte bra. Hade ju kunnat skriva hur mycket som helst om den härliga resan, men för att spara på min energi och kanske även eran så tänkte jag sammanfatta med lite ord bara... Så, så här beskriver jag Londonresan 090404-090407 - Tunnelbana, dubbeldäckare, promenader, Hyde Park, London Eye, Big Ben, Båttur, Madame Tussauds vaxkabinett, Greenwich, kartläsning, Hotell The Blakemore, Musikalen Grease, inget regn, fotsvett, Harrods, godis och en jobbig kille som hoppade in framför kameran när jag tog kort och som sedan försökte prata med oss fast vi inte fatta vad han sa (lite obehagligt var det). Jag har alldeles säkert glömt en hel massa nu, men så får det tyvärr vara. Här nedan kommer lite bilder som kanske kan ge lite mer info om en härlig resa. :)

Imorron fortsätter lovet och det stora äventyret. ;)

Maja.Feel free

Kategori: Maja

Då var det lov, oh yees! Ska egentligen sluta 15.20 på fredagar, men med lite finurlighet och vilja lyckades schemat förändras. Sista lektionen var inställd. På den näst näst sista lektionen skulle vi bara jobba själva, så vi flyttade den näst sista lektionen till den näst näst sista, haha. Ni behöver inte fatta det där. ;) Men vi slutade två timmar och tio minuter tidigare iallafall. :)

Nu hade jag tänkt att kolla upp vilka kläder jag ska ha med mig till England, eftersom jag såklart inte gjorde det igår...

Sen tänkte jag bara ta det lite lugnt, kanske gå ut och klappa på lammen lite. (Som för övrigt har utökats till 6 lamm nu.<3), kolla lite på tv, läsa kanske... vi får se helt enkelt. :)

Klockan halv sju ikväll ska jag till Kajsa, det ska bli trevligt. Kommer nog dock inte stanna där såå länge eftersom vi ska åka hemifrån klockan sex imorronbitti.

Maja.

Spring

Kategori: Maja

Onsdag. Första april. Jag har inte blivit lurad. Det känns väldigt bra. Jag hatar att bli lurad. Jag har inte ens lurat någon. Jag tror inte att det är min grej. Jag har nog inget pokerface.

Idag har jag varit i skolan mellan 8 och 14.30. Uppsatsskrivning 8-11, Lunch, Historia 11.55-12.40, Matte 12.50-13.30 och Italienska 13.40-14.30. Jag hoppas uppsatsen blev någorlunda bra. Grejen är att jag kände mig nöjd när jag hade skrivit kladden, men när jag skrev rent och läste igenom det så var jag inte alls lika nöjd, skumt.

Idag har jag ridit. Pappa gick och mamma åkte vagn bakom Caputte. Och vilket väder det var alltså, hallelulja, solen sken och blåsippor och tussilago lyste på marken, underbart. Nu måste väl våren vara här för att stanna!?

Imorron blir det en kort skoldag. Bara 9.10-12. Det enda vi ska göra är att lyssna på projektseminarier. Skönt. Slappt. Segt. Kan bli lite jobbigt. Jag ska passa på att rida imorron igen eftersom både jag och mamma slutar tidigt. Jag måste också se till att städa lite här, det ser förskräckligt ut, saker precis överallt. Sen måste jag kolla upp det där med kläder och väska m.m. det är ju London som gäller på lördag. Jag vet att ni är avundsjuka. ;)

På fredag blir det nog Kajsa hoppas jag. :)

Maja.