majjaeriksson

20-19...

Kategori: Maja

Idag har jag åkt skridskor. Det var jobbigt och kul. Ellen och jag hade tänkt klå upp Lisa och Matheus i hockey. Till en början gick det jäkligt bra. Egentligen gick hela matchen bra, till sista målet... Det stod 19-19 och vi kämpade som aldrig förr. Och då händer det; Dom gör mål! Usch. Just då hade det kännts bättre om det blivit 20-0 alltså. Men det var kul, det var det. Och nästa gång tror jag att vi vinner. Ellert jag vet det! ;)

Lisa och Ellen i hård kamp:

Det var blött på isen, minst sagt, men vi hitta ett torrt hörn som var perfekt! :)

Tack för en god match alla inblandade!

Maja.

I loved you first

Kategori: MajaMaja.

framtid

Kategori: Maja

Hej bloggis. Idag är det lördag. Jag gillar lördagar. Fast nuförtiden när jag inte går i skolan 5 dagar i veckan känns inte helgen lika speciell. Jag är ju ledig så många dagar. Det är bra. Men ibland är det fruktansvärt tråkigt och segt. Jag läser ju svenska nu, det hoppas jag att ni har förstått. Den kursen slutar efter jul. Jag har sökt två kurser till vårterminen; Medie- och kommunikationsvetenskap A och såhär står det om kursen:
"Efter avslutad kurs har du kunskaper om mediernas framväxt, utbredning och inflytande. Mediehistoria är ett viktigt inslag där utvecklingen av tryck- och skrivkonsten, film, radio, tv, press och nya medier står i fokus. Du skaffar dig insikter om hur medierna smälter in i varandra, hur nya journalistiska former uppkommer, hur nöjes- och upplevelseindustrin utvecklas och hur det nya medielandskapet påverkar våra vanor. Du inhämtar kunskaper om olika kommunikationsteoretiska och estetiska perspektiv på medier. Efter avslutad kurs ska du med ett vetenskapligt förhållningssätt kunna genomföra kritiska analyser av medier och kommunikation."

Jag tycker att den låter intressant. Eftersom jag kanske funderar på att bli fotograf så kan det ju vara bra att komma i närheten av området lite.

Det här är det andra kursen jag sökt; Litteraturvetenskap A och såhär står det om den:
"Här övar du först upp förmågan att analysera och förstå skönlitterära texter av olika slag. Hur skiljer sig egentligen en roman från en dikt och från ett drama? Hur åstadkommer en författare sina olika effekter? Vad menas med synvinkel och metafor och dramatisk ironi? Varför uppfattar vi någon som berättelsens hjälte och någon som dess skurk? Varför kan vi sympatisera med en romanfigur som beter sig på ett sätt som vi i verkliga livet inte alls skulle uppskatta? Vad kan en dramatiker göra som en romanförfattare inte kan och vice versa? Efter att ha diskuterat frågor som dessa får du ge dig i kast med den äldre litteraturhistorien. Vi börjar med en versberättelse om vänskapen och döden, skriven på lertavlor för ett antal tusen år sedan, och slutar i vår egen tid. Samtidigt som vi diskuterar enskilda verk uppmärksammar vi de sammanhang som de ingår i. Vad är karaktäristiskt för en viss epok och en viss genre? Vilken ställning hade författaren och litteraturen vid olika tidpunkter i olika länder? I den avslutande delkursen med litteratur från 1800- och 1900-talet fokuserar vi på analyser av enskilda verk. Du som väljer att fortsätta med Litteraturvetenskap B kommer att fördjupa dig mer i dessa två århundraden."

Känns också Jag liksom, men jag hoppas på den första! Till hösten har jag tänkt gå på någon folkhögskola och läsa foto. Om jag kommer in såklart! Men jag ska försöka vara ute i god tid och söka många. Så då får vi se var jag hamnar. Jag kanske flyttar då. Det lockar faktiskt. Jag menar, alla kökssaker jag fick i studentpresent kanske blir omorderna om jag inte börjar använda de snart! ;)

Ha en bra lördag ni!

Maja.

hockey

Kategori: Maja

Idag har jag varit på hockey och kommit på ett nytt skämt; "Iceing Vajsning"

Här kommer bilder:
Fiiina systrar:


Resultatet:


Resultatet var mindre bra men det var roligt att gå på hockey ändå! :)

Maja.

tell me

Kategori: Maja
Min "fotovägg" såhär långt. Fast det är ju mer en tavla. Men jag är väldigt nöjd. Sen kommer jag fylla på med lite foton och ibland byta ut lite och så.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska Selma och jag promenera och typ elva ska jag cykla till stan för god lunch med en god vän. :)

Maja.

HejHejsanHallåTjenaGoddagTjenixenHalloj

Kategori: Maja

Nu har Selma och jag varit ute på en härlig promenix.
Selma drog på som bara den idag. Ibland kändes det som att hon sprang och jag liksom bara åkte med i leran. Men det var härligt! Jag ser det som en uppvärmning inför mitt nya liv som börjar om en vecka. Då är det träning som gäller. Vi kickar igång med spinning och sen får vi se vad det blir! Jag känner mig väldigt pepp faktiskt! ;)

Annars då? Joo, glädjen efter tentaresultatet hänger i idag också och så ser jag framemot imorgon. Då blir det lunch med Lollo och på kvällen blir det hockey med Lisa, mamma och Ellen. Vi ska kolla när Matheus lag kör. Det ska bli kul! :)

Men denna dag blir nog också bra, trots att jag inte har några direkta planer.

Maja.

glaaad, men kanske mest lättad

Kategori: Maja

Idag är jag glad efter att ha sett detta:

JAG FICK GODKÄNT PÅ MIN FÖRSTA TENTA OCH JAG ÄR OERHÖRT LÄTTAD FÖR JAG TRODDE INTE RIKTIGT ATT JAG SKULLE KLARA DET!

På bussen fick man göra någon undersökning, alltså svara på några frågor, och så fick man en sån här:


Jag har köpt drickyougurt flera gånger fast jag inte tycker om det!!! Jag måste sluta med det!


Jag är såååå lättad för att jag inte behöver göra omtena. Jag hade ju absolut inte klarat det "igen" liksom... Nej, gud vad jag är glad!! :)

Hoppas att ni också har något att vara glada över (fast det har man ju egentligen alltid!)

Maja.

Morgonens fyra foton

Kategori: Maja

Planer för dagen?
Nej, inte direkt. Lite hundpromenad. Lite dator. Lite plugg. Ni vet. Sådär lagom av allt.

Maja.

det är så det ska va

Kategori: Maja

Idag har jag varit i Örebro och så har jag varit hos min vän Moa. En bra dag. Bäst var den såklart när jag var hos Moa. Vi planerade träning (köpa kort på torsdag, börja träningen torsdagen efter), bakade chokladbollar, spelade roliga spel på datan, promenerade, pratade som bara vi gör, åt god mat och såg på tv. En perfekt måndag eftermiddag/kväll.

Fortsätt gärna läsa fina ni! :)

Maja.

ensamhet och motsatsen

Kategori: MajaJag gillar den här bilden. Den är cool. Lite magisk nästan. Och jag gillar personerna. Moa och Ellen. Vilken tur att det finns personer som man tycker om. Och att dom finns. Vänner. Familj. Släkt. Det finns säkert relativt många som är helt ensamma. Stackars. Stackars. Dom. Jag vill aldrig bli alldeles ensam.

Maja.

Linkan

Kategori: Maja

Hej. Idag har jag och min kära familj varit och shoppat i Ikanohuset. Jag hittade både en vinterjacka och skor, så jag är nöjd. Vad tycker ni?
SkeppOHoj!

Maja.

Hej!

Kategori: Maja

Hej! Ellen visade mig just våran webcam. Förstår inte att jag inte klickat mig in dit tidigare. Görkul ju och kreativt!


Fredaaagsmyyyss!

Maja.

"det är snö i hela jäkla världen"

Kategori: Maja

Hej. Jag fick en smärre chock när jag vaknade. Varpå jag fällde kommentaren: "Det är snö i hela jäkla världen." Jag vet inte var det kom ifrån och jag vet inte vem jag sa det till, men så sa jag iallafall. Hahaha. Här kommer fyra bilder från igår morse och fyra bilder från idag:
IGÅR:
IDAG:
Den stora skillnaden är alltså snön och så är ju Selma här. Det var mycket roligt att försöka få ut henne på promenad. Först traskade hon glad i hågen ner för trappan och började nosa på allt. Hon verkade tycka att det var rätt spännande med snö. I trädgården. Jag hade ju tänkt att vi skulle gå en liten sväng. Men icke sa nicke. Damen var bestämd. Jag försökte få upp henne på vägen, men hon lät som en gris och gick till dörren. Hahaha. Så det var den promenaden. Men hon kan nog vara lugn, snön kommer nog försvinna innan dagen är slut. Det drippar och droppar överallt tycker jag.

Hoppas att ni får en bra fredag och en trevlig helg! :)

Maja.

det är nog bara jag

Kategori: MajaSolen kämpar sig upp på morgonens himmel. Det är kallt idag. Det kommer bli en fin dag. Det får nog bli en liten fotopromenix. Eller en stor. Den som lever får se. Jag har inga planer för dagen. Jag ska bara vara. Följa med i det som händer. Om det händer något. Det känns bra.

Hoppas att ni får en fin torsdag! Mamma brukar säga: "Det blir vad man gör det till!" Jag har nog inte alltid hållit med där, men sakta men säkert börjar jag förstå. Mycket handlar ju om inställning. Och man kan ju göra vad man vill med en tom dag. Man bestämmer ju själv helt enkelt.

Maja.

tjugonde oktober tvåtusentio

Kategori: Maja

Idag har jag varit i Öret. Redovisningen gick bra, lektionen var intressant och det känns bra inför måndag då jag ska dit nästa gång. Bara en sak att klaga på, tåget hem var försenat. Men men. Så är det ibland. Och vad har jag lärt mig idag? Jo, att jag måste skaffa vinterskor och vinterjacka!

Imorgon blir jag hundvakt två veckor framöver. Hur kommer det sig undrar ni!? Jo, kusinerna ska till USA och deras katt ska då vara hos mormor och morfar och då får Selma (som annars bor hos mormor och morfar) vara i Sonnorp. Det blir bra. Då kommer jag ut på lite promenader! :)

Och vet ni, Moa och jag ska börja träna tillsammans! På Korpen. Vi är så jäkla pepp alltså. På måndag ska vi träffas och se vad vi ska ha för kort och vad vi ska satsa på och så. Men det känns jättebra, jag behöver verkligen aktivera mig lite mer så att säga! :)

Avslutar med en bild på mig själv för att göra inlägget lite roligare:

Hehe.

Ta hand om er och lova att ni fortsätter läsa! Eller jag ska vara snäll, ni behöver inte lova!

Maja.

Du kan gå nu

Kategori: MajaPå natten drömmer jag om dig
Jag tänkte inte på dig på dagen
Men på natten är du där
Det känns så verkligt
Det känns som verklighet
Jag vaknar
Du är med mig i tanken under dagen
Allt är drömmens fel

Maja.

I guess I wish you well

Kategori: Maja¤ Vad många det är som röker!

¤ Varför är det så dyrt med nötter?

¤ Vad fort det går att komma hem när man pluggar på tåget!

Nu ska jag se på I Anneli på svtplay. Jag missade förra veckans program och nästa är ju idag så jag måste se ifatt!

Maja.

jag kanske kommer tillbaka

Kategori: Maja

Nu ikväll har jag varit på bio med min kära vän Moa. Vi såg I rymden finns inga känslor. Jag tycker att ni ska se den! Den var underbar! En film i precis min smak och min humor. :)


Imorgon klockan 8.29 sitter jag på tåget. Måndag = Örebrodag.

Maja.

projekt-maja och söndagsplaner

Kategori: Maja

Bordet är nu officiellt klart:


Jag är nöjd med resultatet och det var framförallt ett roligt projekt att jobba med! :)

Just nu har jag två nya projekt på gång, ett hemligt och så den där fotoväggen som jag har berättat om. Det är viktigt att ha lite projekt för sig faktiskt. Livet blir mycket roligare då!

Idag är det ganska mycket plugg som gäller och ikväll är det bio med Moa. Vi ska se I rymden finns inga känslor.

Ta hand om er på söndagen!

Maja.

En trevlig dag i örebro

Kategori: Maja

Idag har Ellen och jag varit i Örebro. Vi har haft det jättebra och här kommer bildbevis på det:

Mat:


Fika:


Ellen fikar:


Ellen står i hösten:


Åka tåg:


Mina inköp, en t-shirt med texten Let's join the circus och vantar:


En bra dag har det allt varit! :)

Maja.

boxholm, fotovägg, helgplaner, fniss fniss

Kategori: Maja

Nu har jag nyss pratat med biblioteket i Boxholm. Jag såg nämligen på datorn att boken jag behöver finns där och jag ringde och frågade om jag kunde låna den fast jag inte bor i kommunen och det kunde jag. Så snart ska pappa och jag ta en tripp till Boxholm. Hahaha. Det blir trevligt det. :)

Nyss var jag ute och fotade. Jag har kommit på ett projekt. Jag ska göra en fotovägg. Jag ska sätta upp et typ på väggen. Får se om det blir på en gardinstång eller på någon slags skiva. På detta tyg ska jag sätta massa naturfoton från olika årstider. I olika storlekar. Jag tror att tyget ska vara svart. Här kommer några bilder som jag tog alldeles nyss och som är eventuella fotoväggssittare:


Det blir nog sketbra!

Något annat som kommer bli bra är den här helgen. Kolla bara:
- Idolkväll med Lollo ikväll
- Örebro med Ellen imorgon
- Bio med Moa på söndag

Wohooo!

Men nu ska pappa och jag till Boxholm! Hahaha. Det är så komiskt.

Maja.

tack, bokpanik och tack igen

Kategori: Maja

Vad fina ni är som håller tummarna för mig! Tack! :) <3

Idag har jag varit i Örebro igen. Idag kickade vi igång nästa delkurs; Textanalys. Det blir nog en rätt rolig kurs. Men det finns ett problem just nu. Vi ska läsa sju kapitel i en bok tills på måndag och jag har inte fått tag i boken. Jag kan ju köpa den på adlibris, som jag har tänkt, men det hinner ju inte komma liksom. Så jag har letat febrilt efter den nu på eftermiddagen. Jag har sökt på en massa biblioteks sökgrej över nätet. Motalas. Växjös (Lisas gjordet). Askersunds. Vadstenas. Örebros. Mjölbys. Osv.! Men inget napp. Jag har även ringt till akademibokhandeln i Örebro (Ellen o jag ska till Örebro på lördag och shoppa loss) men ingen svara. Jag måste ringa igen! Finns den inte där så får jag ringa akademibokhandeln i Linköping men sen är det nog slut på idéer... Gah! Nu ska jag ringa igen!

Ta hand om er och tack för att ni läser och kommenterar! :)

Maja.

efter-tenta-känslan

Kategori: MajaSå. Då har jag varit i Örebro och skrivit min första tenta. Hur gick det? Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Jag hoppas verkligen verkligen att jag klarade det, men jag är inte säker! Jag blir inte förvånad om jag inte har klarat det men det blir megajobbigt att göra omtenta. Snälla ni, håll tummarna för mig! Det gör jag iallafall. ;)

Maja.

dagens foto

Kategori: MajaMaja.

en bra kväll igår, tenta imorgon

Kategori: Maja

Jag hade en fin kväll med mina vänner Anneli och Maria igår. Vi åt gott och såg på två filmer och lite tv. det var en helmysig kväll! :) Här kommer bilder:

Maria och Anneli blåser såpbubblor som jag fick av Maria:
Själva jättesöta såpbubbleförpackningen:


Mysbord:


En bra kväll helt enkelt! Tack tjejer! :)

Idag är det plugg som gäller. Imorgon ska jag ju försöka överleva min första tenta. Men det känns faktiskt helt okej. Lite spännande nästan. Mormor och jag tar bilen mot Örebro klockan 6 imorgonbitti. Har jag sagt att jag har världens bästa mormor?!

Maja.

myskatt, opunktliga bussar och mys med vänner ikväll

Kategori: Maja

Halluu. Här kommer två små bilder på en riktigt myskatt:
Idag har jag varit i Örebro. Jag gillar Örebrodagar. På onsdag är det tenta. Jag kommer inte hinna till tentan(8.15) om jag åker tåg&buss. Detta beror på att bussarna aldrig kommer i tid! Har jag tur kan jag vara på universitetet prick kvart över men det duger ju inte när det är tenta! Nej, jag får se om mormor vill åka bil med mig annars får jag ringa Johan som jobbar i Örebro och se om han kan hämta mig vid tåget eller om jag sover i Askersund och åker med upp till Örebro på morgonen. Det löser sig nog. :)

Nu ska jag läsa bloggar för fulla muggar. Om typ en timme kommer Maria och hämtar mig. Vi ska ut till Anneli! :) Bilder från denna kväll dyker väl upp imorgon!

Ta hand om er.

Maja.

can you imagine

Kategori: Maja

Jag har lite tvångstankar om att det måste dyka upp ett blogginlägg har varje dag. Men det gör det ju inte alltid. Men det är bara bra för mig. Jag måste släppa det.

Gårdagen blev riktigt trevlig. Först var det alltså Musikal som gällde och sen middag hos familjen Wik.
Här kommer bilder:
Det var en så bra och fin dag! Tack alla! :)

Idag är det plugg som gäller. Så är det bara. Det är bäst att jag tar tag i det på en gång. Efter att jag läst massa bloggar förstås! ;)

Ha en bra söndag!

Maja.

hur stor är risken liksom...

Kategori: Maja

Några bilder från min härliga fotopromenix.

Nu ska jag gå o kolla på idol, man vill ju veta vem som åker ut!

Maja.

blomma, mat och nöjen

Kategori: Maja

En liten blomma:


Och dagen lunch (Spaghetti och lax i cremefraicekladd):


Jag ser verkligen framemot imorgon. Då är det nämligen dax att gå på musikal tillsammans med mamma, Lisa, Ellen, Moa, Karin och Freja. Vi ska se Mamma Mia i Linköping. Det kommer bli riktigt härligt. Och så blir det resurang efteråt. Mys!

Jag såg att filmen "I rymden finns inga känslor" har premiär i Motala idag. Den vill jag se!! :)

Trevlig helg på er.

Maja.

på centralen

Kategori: MajaJag sitter på centralen och väntar på tåget hem. En man kommer in. Han är ganska gammal. Han är inte direkt kort, men han går framåtböjd. Hans gråsräckliga hår är långt och slitet. Han går fram till alla och sträcker fram handen. Han vill ha pengar. De allra flesta skakar på huvudet. En och annan klämmer fram några ord i stil med "jag har inga pengar". Jag undrar hur många som ljuger. Jag gör det. Jag ser två personer som ger honom pengar. Efter att ha gått några varv har han tydligen fått ihop så att det räcker. Han går in på pressbyrån och kommer sedan ut med ett paket cigaretter. Jag som hade hoppats på en korv eller iallafall en dricka. Vad trodde jag egentligen. Mannen försvinner iväg med en cigarett i munnen.
Jag undrar vad han heter.
Var han ska gå nu.
Om han ofta går hit och tigger pengar.
Om han har pengar till mat.
Var han bor.
Och om jag skulle gett honom en liten slant.


Maja.

jag kommer ihåg så mycket

Kategori: Maja

Natur:


Samhäll:


Natur vann:


Samhäll fick bada:


Typiskt!

Sen gick Moa och jag och värmde oss på Ubbes. Det blev det här goda för min del:


Tack MosGos!

Nu ska jag alldeles snart lägga mig vid tvn och där ska jag ligga tills jag ska gå och lägga mig i sängen.

Imorgon är det Örebro som gäller.

Maja.

gårdagens bilder, stan idag, heja samhäll

Kategori: Maja

Bilder från gårdagen:
Idag ska jag cykal till stan. Jag ska träffa Moa där klockan två. Vi ska heja på samhäll och så ska vi fika.
Det låter väl trevligt?! Det kan jag lova er att det blir!

Jag kan nästan lova att ni får se lite bilder från draget också. Det vill ni inte missa!

Maja.

Boktips

Kategori: Maja

Halluu. Jag kom på att jag bara måste rekommendera boken jag läser. För ett tag sen fick jag nämligen ett boktips av min kära vän Moa. Och för ett litet mindre tag sen köpte jag boken. Det heter "Gunnar" - en rolig bok om tråkiga saker, och är skriven av Bob Hansson. Som ser ut så här:
 

Boken ser ut så här:


Den handlar om Gunnar som är 58 år. Han har nyss opererats och har nu ett nytt hjärta. Han jobbar inte längre och hans fru har dött. Han har alltså mycket tid över till att tänka. Vilket han gör. Mycket. Det kan handla om vad som helst. Jag kan känna igen mig i Gunnar och kanske är det därför jag bara vill läsa vidare. Men innan jag gör det tänkte jag ge er några smakprov på boken. Read this:

"Jag reser mig upp och går fram till diskbänken. Där ligger den. Ovanpå sin plastförpackning. Jag märker att jag ser på gurkan på ett helt annat sätt nu. Jag minns inte vilket land den kommer ifrån. Det är så lite jag vet om gurkor. Det är så lite jag vet om världen. Men jag känner mig stolt. Att jag trots allt har den i min ägo. Kan göra lite vad jag vill med den. Jag skär upp en tjock skiva och stoppar den i munnen. Tuggar inte. Låter den bara ligga där för att riktigt kunna känna den. Efter ett tag börjar den mjukna. Som om den liksom inte håller formen. Som om vattnet börjar tränga fram och ta över. Om jag har den i munnen tillräckligt länge kanske den förvandlas till vatten som jag sedan kan spotta ut i ett glas. Det verkar mindre trevligt. Jag tuggar snabbt och sväljer."

---------------------------------------------

"Jag känner mig lite förvirrad. Var det nu så att jag lovat henne att köpa en motorcykel? Troligen inte. Men varför har jag aldrig kört en motorcykel? Har jag något emot dem? Jag tänker efter, men måste slå fast att jag inte har det. Tvärtom så har jag nog riktigt gillat motorcyklar. Var det inte rentav så att jag var riktigt imponerad av dem när jag var yngre? Jo, det var jag."

-----------------------------------------------

"Jag går raka vägen till köket och häller upp havregrynen. Några av havregrynen hamnar på diskbänken. Det är bra. Då kan jag ägna en liten stund åt att fundera över om jag ska torka upp dem med trasan, eller möjligen skopa ner dem i handen och hälla tillbaks dem i påsen. Eller om jag ska låta dem ligga och spara dem till senare."

------------------------------------------------

"Kanske är han bara här på skoj? Kanske är han ett barn som klätt ut sig och släpat hit sitt lilla skrivbord för att leka vuxen. Jag tycker allt att han har en liten pipig röst. Kanske ska jag säga det åt honom. "Du, jag har genomskådat dig, du kan ta av dig lösskägget pysen!" Men jag är inte dum i huvudet. Jag låter honom hållas."

------------------------------------------------

"Jag undrar vad hon skulle vilja att jag sa om hon fick bestämma själv. Idiotisk tanke. Det ska vara en värdelös karl till att fråga vad hon vill höra, innan man vågar säga det. Ett sjåp till karl som inte kan säga det rakt ut. Lägga fram det klart och tydligt så att hon bara behöver säga ja. Eller nej. Obehaglig tanke. Naturligtvis kommer hon att säga nej. Jag känner att jag börjar förlora greppet. De är på väg in i byggnaden igen. Alltid dessa hus som människor ska försvinna in i."

--------------------------------------------------

"Men nu är det sagt. Att det inte är helt lätt det här med människor. Ena dagen är de där och andra inte. Det är dumt. Nu när människor väl har kommit till jorden borde man kunna tänka sig att de fick vara kvar och inte bytas ut hela tiden."

-----------------------------------------

Jag tycker att boken är underbar och än har jag bara läst en femtedel av den. Men mer läsa ska det bli. Fast nu ska jag och kameran gå och möta Ellen.

Tjoo!

Maja.

öppen dag, jag ser framemot imorgon

Kategori: Maja

Hej på er! Tack för att ni läser, det gör mig glad. :)

Igår blev jag klar med bordet, men ni får inte se det än... det ska lackas först. :) Jag tycker att det blev bra och det var framförallt roligt att göra. Nästa sak jag tidningspapprar in ska bli röd. Fast jag vet inte vad det ska vara eller när, men någon gång gör jag det ju säkert igen och då ska det vara rött.

Idag ska jag inte göra så mycket. Eller rättare sagt, jag vet inte vad jag ska göra idag. Vi får se.
Jag längtar till imorgon, då ska jag träffa Moa. Vi ska fika och kolla på draget. Självklart ska vi heja på samhäll. Om det blir något överhuvudtaget... det stod i tidningen idag att någon hade tuttat på två papperskorgar inne i skolan. Aj aj aj. Förskräckligt dumt gjort. Men själva dragkampen blir nog av iallafall, det hoppas jag.

Ha en bra dag!

Maja.

strumpbyxrelaterade problem

Kategori: MajaIdag har två slags ting lyckats fastna på mina röd strumbyxor. Nämligen:
 
1. När jag imorse skulle fota bilden nedan fastnade ett tusental minikardborrar på mina ben.

2. Något senare på dagen lyckades jag sätta mig i tuggummi vilket ledde till att min jacka, min tunka och mina strumpbyxor nu ligger i frysen.

Trots detta har jag haft en bra dag! ;)

Maja.

en bra dag

Kategori: Maja

Några bilder från en liiiten fotopromenad:
Idag har jag, förutom denna lilla promenix, gjort lite annat, bland annat: bakat, borstat en häst, jobbat med bordet, hjälp Ellen med plugg och sett på film.

Det har varit en bra dag.

Imorgon ska jag till Örebro. Jag lämnar stan halv nio och är tillbaka cirkus halv fyra!

Vi hörs!

Maja.

en plats i skuggan

Kategori: Maja

Detta skrev jag i somras och sen dess har jag inte skrivit något. Jag är så otroligt bra på att börja, men sen inte komma vidare... Jag är nöjd hittills iallafall. Check it out:

En plats i skuggan

Hon satt i trädgården. Fåglarna kvittrade och solen sken, men hon hade valt en plats i skuggan. Man kunde ana trafikens buller, eller var det sommarens alla humlor som flög från blomma till blomma? Några meter bort låg en katt. Också i skuggan. Det hade varit en ovanligt varm sommar hittills, vilket självklart hade glatt många sommarsjälar där ute… Men hon var en höstsjäl, en hundraprocentig höstsjäl.

Det var på hösten som hon levde. Kanske satt hon på en äng och målade av skogens alla färger. Eller så satt hon bara där och lät skogen måla henne. Fylla henne med färg och kraft. Det var ju också på hösten som hon tog hand om alla löv som fallit av träden. Hon krattade ihop dom i lagom stora högar och lät igelkottar få flytta in. Varje kväll ställde hon ut en tallrik med mjölk, och varje morgon var tallriken tom. Det var också på hösten som hon satt uppe på vinden och lyssnade på regnets smattrande mot takfönstren.

Hon rykte till när två cyklister susade förbi bakom hennes rygg. Hon fascinerades alltid över hur fort dom cyklade, dom svischade verkligen förbi, bokstavligt talat. Men förutom det faktum att dom cyklade så fort så var dom ju precis som hon. Hon kunde också ha färgstarka kläder och knasiga skor…

Än en gång rykte hon till. Telefonen ringde.
”Hej, det är jag. Förlåt att jag inte hörde av mig igår, men jag och Jocke var ute och paddlade. Vi la i kanoten där… vad heter det? Du vet där vi badade när vi var små…?”
”Koviken.”
”Ja, just det, Koviken. Vi la i kanoten där och så paddlade vi. Det är så fint där längs ån. Vi paddlade hela dagen och så stannade vi vid en liten strand. Jättefint var det och så skulle vi sätta upp tältet, men så visade sig att vi hade glömt det. Jag trodde att Jocke hade packat det och han trodde att jag hade packat det. Men i alla fall, det gjorde inget, sovsäckarna hade vi ju kommit ihåg så vi kröp ner i dom och sov under stjärnhimmeln, det var så otroligt vackert och vi hade ju tur med vädret och…”
”Klick.” Anja suckade och la ner mobilen i fickan. Det ringde igen.
”Du, förlåt, jag tänkte mig inte för, förlåt. Vill du att jag kommer över? Jag kan ta med fika!?”
”Ja…”
”Jag ska bara duscha, det kan jag behöva efter en natt i vildmarken, du skulle bara veta hur jag luktar och…”
Anja suckade.
”Är du på väg eller?”
”Förlåt, jag skyndar mig, jag lägger på nu, hej då!”
”Vänta, du, skulle du kunna köpa…” började Anja, men rösten i andra änden var redan borta.
”… lite grejer åt mig på vägen hit…” avslutade hon tyst för sig själv. Hon suckade och la återigen ner mobilen i fickan.

Och så väntade hon. 26 minuter senare hörde Anja hur Karins bil närmade sig. Den var inte direkt ny och man kan inte säga att den smög sig fram genom skogen. Nån minut senare kom Karins lilla, röda ford skuttande. Bromsarna gnisslade när Karin svängde in på uppfarten och Anja tog ett djupt andetag när Karin hoppade ut ur bilen.
”Tja, syrran!” Karin smällde igen framdörren, tog sig till bakdörren och tog ut en kasse med texten: ”Larssons bageri”
”Här var det fikleverans, har jag kommit rätt?” Anja suckade över systerns överdrivna entusiasm, hon visste att hon inte behövde svara.
”Jag köpte såna där bullar som du gillar och sån där dricka du vet, för du har väl inte börjat dricka kaffe på gamla dar? Karin blinkade lekfullt åt Anja. Släkten Berggren hade alltid varit en riktig kaffesläkt. Farbror Bernt ägde ”Bernts kaffe”, en kaffefabrik som gått i arv från generation till generation. Bernt och faster Rita, kanske framförallt faster Rita, var alltid måna om att släkten skulle ha kaffe. Och det hade dom. Alla släktingar fick kaffe så det räckte, inte bara till att dricka utan även till att ta ett dopp i om man skulle vilja det.
”Nee…” Svarade Anja som svar på systerns fråga. ”Jag tänker aldrig bli en kaffedrickare”, tänkte hon för sig själv.
”Jag tänkte väl det!” utropade Karin och som om hon hade läst Anjas tankar la hon till:
”Nej, du kommer nog aldrig att bli nån kaffedrickare, du.”
Hon tog en stol och satte sig bredvid sin syster. Det blev tyst i några sekunder. En fluga rundade systrarna där dom satt.
”Du, hur är det egentligen?” Plötsligt var Karin allvarlig, hon la försiktigt en hand på Anjas axel och fortsatte:
”Förlåt för förut, förlåt för att jag babblade så pass…” Karin klappade Anja på axeln.
”…du vet, jag menar ju inte att göra dig ledsen…”
”Jag vet.” svarade Anja, och för första gången sedan Karin kommit sa hon en hel mening:
”Det är inte ditt fel, du vet.”
”Jag vet.” svarade Karin. ”Jag önskar bara att allt var som förut, du vet, innan…”
”Jag vet, det önskar jag också…” Anja svalde. Sen satt de tysta en stund. Karins hand på Anjas axel. Anja stirrade rakt fram och Karin tittade medlidsamt på sin syster. Sedan reste hon sig upp och ruffsade om Anjas mörka kaluffs , innan hon tog kassen och gick mot huset.
”Jag fixar iordning fikat.” sa hon, innan hon försvann in i den lilla villan. Men Anja hörde inte var systern sa, hon var redan långt bort i tankarna…

157 dagar tidigare

Hon satt i trädgården. Fåglarna kvittrade och solen sken, hon älskade att sitta i solen.
”Anja, är du klar?” Ett blont, välkammat huvud tittade ut genom dörren. ”Kan jag låsa?”
”Javisst, jag är klar! Anja klappade på väskan som hon hade placerat bredvid sig.
”Good” fick hon som svar från dörröppningen. Hon reste sig från snödrivan där hon satt och lyfte upp väskan. Den var tung, men så hade hon varit tvungen att sätta sig på den för att få igen dragkedjan också. Hon hade fullt sjå att få den tunga väskan till bilen där skidorna redan stod lutade mot den silvriga volvon. Hon tittade på skidorna och myste, vad kul det skulle bli!

Och så var de iväg, Adam körde och Anja satt bredvid. De svischade förbi villor, affärer, lägenheter och skog. Ibland kommenterade någon av de ett fult hus eller en affär med ett annorlunda namn, men annars sa de inte så mycket till varandra. Tillsammans hade de fixat en skiva med blandade låtar, de hade, som tur var, samma musiksmak så det hade inte varit något problem att få ihop ett 20-tal låtar som båda kunde njuta av. Adam klämde i och sjöng med, han hade en fin sångröst. Anja som var medveten om att hon var tondöv hängde på och sjöng hon med. Hon sjöng mycket hellre än bra och hon märkte inte att Adam hade tystnat och kollade flinande på henne. När hon märkte det en halv låt senare så var det en lite generad blick som mötte hans.
”Jag älskar dig” sa han. Han flinade inte längre. Han log. Hon älskade hans leende. Hon kollade ner på hans hand som vilade på växelspaken, hans händer var perfekta. Hon tog hans hand i sin och tänkte att de där händerna verkligen var vackra tillsammans och att det nog var bäst att hon aldrig släppte taget. Hon lyfte blicken, kollade på honom och började: ’
”Jag älsk…” Hans ansikte förändrades på ett ögonblick, hans ögon spärrades upp och munnen grimaserade i skräck. Samtidigt ställde han sig på bromsen, men det var för sent.

”Anja, hallåå? Är du vaken?” Karin skakade lite försiktigt på sin syster.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag är som sagt nöjd hittills men av någon irriterande anldening kommer jag inte vidare...

Maja.

vi bor på landet...

Kategori: Maja

Alltid när både pappa och mamma är borta så händer det något i eller utanför stallet. Det är som att gud vill att jag ska hålla till där borta och hjälpa till. Idag kikade jag ut från mitt fönster och vad fick jag se, jo Sandra (häst) vid vedhögen. Jag förstod att hon var utanför hagen och min puls ökade. Jag bytte om lite hastigt (jag ville inte springa ut i pyjamas, då skulle jag ju se ännu mer ut som en galning) och sen sprang jag ut. Jag upptäckte att båda hästarna var ute och att staketett var rivet (jag hade gärna velat se hur det gick till). Jag tingde Lisa i panik, upptaget. Jag ringde pappa och han svarade. Sen började jakten. Fast det gick bra, jag hade ju havre som lockbete. Och så gick de motvilligt med bort till en annan hage, en med stakett. Men det är ju typiskt alltså, varför händer det här när mamma och pappa och Lisa befinner sig på annan ort?!

Maja.

Krasse (tror jag att det var va...)

Kategori: Maja

Maja.

födelsedagsfirande, bordkoll och trevlig helg

Kategori: Maja

Hej. Idag har jag varit och firat min vän Kajsa. Hon är hemma nu några dagar och idag fyller hon alltså år. Grattis igen Kajsa och tack för munken! ;) <3

Och nu... gör jag inte så mycket. 
Men kolla hur det hur det går med bordet:
Det blir väl lite läckert?! ;)

Får se om jag limar och klipper lite mer här på eftermiddan/kvällen.

O just det, jag fota aldrig imorse. Men jag vaknade faktiskt och jag gluttade bakom rullgardinen och det såg inte alls fint ut så jag sov lite till. Men en annan dag, då jäklar blir det morgonfota av!

TREVLIG HELG FRÅN MIG TILL DEJ!

Maja.