majjaeriksson

Doodle-a-day

Kategori: Maja

Först, till mamma och Freja: Jag skulle såklart sagt något om vad jag tyckte om böckerna... Av de två jag har läst gillade jag nog Gardells bäst. Jag gillar liksom hur varje kapitel är som en egen liten anekdot från livet, samtidigt som allt hör ihop. "Första gången jag såg dig" var spännande att lyssna på. Den kröp liksom under skinnet på mig lite. Ska bli bättre på att recensera. Lovar. ;)

(null)

Ja, det var väl årets första månad då. De allra flesta dagar har jag börjat dagen med att dra en lapp (tack Moa<3) och kludda ner det första som slår mig. Inte för att det ska bli något spektakulärt såklart (vad kan man förvänta sig av en 3x3 cm stor ruta?) utan för att väcka den kreativa hjärnhalvan. Det har varit mysigt. Och jag har några favoriter. :)

2:a - TANKAR
(null)

17:e - SKUGGA
(null)

25:e - NATUR
(null)

29:e - BOKMAL
(null)

Svårt att ta bild på dom... :P

Vad ska jag ha för kreativt projekt under februari tro? Jag får fundera... :)

Imorgon blir det en lång dag. Jag lämnar Motala vid sju på morgonen och kommer tillbaka halv nio på kvällen. Jag ska till Borås för att prata om allas uppsatsplaner och jag ser faktiskt fram emot det. Och eftersom det blir en lång dag imorgon, får det bli ganska lugnt idag tänker jag. :)

Vi hörs!

Maja. 

Januariböcker

Kategori: Maja

Godmorgon från bibblan!
 
Jag jobbar i Ljungsbro idag, 10-18. Jag åkte buss och gick av ute vid rondellen vid Blåsvädret och promenerade sedan 25 minuter in till biblioteket. Det var ett skönt sätt att börja dagen på. Nu när jag närmar mig examen (det kan man väl ändå säga?) så börjar jag fundera på hur min vardag kommer se ut om ett år. Förhoppningsvis hittar jag mig ju ett trevligt jobb till hösten och även om det är rätt gött att gå upp lite när man vill på morgnarna, som jag oftast gör nuförtiden, så längtar jag faktiskt efter mer tidsbundna rutiner. Undra var jag hamnar!? :)
 
Men det var inte det jag hade tänkt bladdra om idag egentligen. Jag ville berätta vad jag har läst och lyssnat på i januari. Jag har hunnit med en del. Om det fortsätter så här blir det svårt att få plats på en sida... ;)
 
 
Jag har läst två böcker och lyssnat på tre. Nu läser jag Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris och jag lyssnar på Hypnotisören av Lars Kepler. Jag har börjat lyssna på ljudböcker på Nextory nu. I bibblans ljudboksapp var inte utbudet det bästa, så jag kände att jag ville testa på en "riktig" ljudbokstjänst. Det känns faktiskt som att jag har kommit in i det. Att lyssna. Jag håller fortfarande hårt i favoritpoddarna, men de är ju överstökade rätt fort och ibland är det skönt att lyssna på något annat.
 
Har du läst något bra på senaste? :)
 
Maja.

Morgonpyssel

Kategori: Maja

Att jag inte har haft en Bullet Journal tidigare... Fenomenet passar ju mig som handen i handsken, som chipset i dippen. Pyssel och planering. Det är ju jag. 

Idag vill jag visa och säga att jag har funnit en bra balans! Att jag kan ha varit där och petat, flera månader framåt, men att det fortfarande finns utrymme för senare idéer.

Här till exempel, ett uppslag för två majveckor. Dagarna är inritade, men på högersidan kan vad som helst hända. ;) Vill jag sätta in tre bilder från en härlig majdag? Vill jag skriva av mig? Vill jag kludda loss? Vill jag tracka något? Det får jag se. :)
(null)

Och juni pysslade jag med nyss. Under min skärmfria frukoststund. ;) Två glassiga veckor på varsin kant och i sommar får jag se vad jag vill ha där i mitten.
(null)

Men nu kanske jag skulle ta tag i den där uppsatsplanen istället så att jag får den inskickad innan fredagsmyset...

Trevlig helg!

Maja.

Igår...

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

Igår åt jag hemmagjord müsli och kluttrade ner små moln. 
Igår läste jag klart en bok och lyssnade klart på en annan. 
Igår åkte jag pendeltåg och skrev av nyfikenhet ner vad en på tåget läste för bok.
Igår mötte jag upp Moa och klarade av två stadsärenden. 
Igår pluggade vi sida vid sida en stund och jag blev tilldelad en uppsatshandledare. 
Igår åt vi buffélunch tillsammans och pratade som bara vi gör. 
Igår lånade jag en ny bok och började läsa den.
Igår gjorde jag god ugnspannkaka och skrattade med/åt Philip.

En borde inte klaga.<3

Maja.

Vårtermin och eftermiddagsfika

Kategori: Maja

Hej!

Ja, idag är det vårterminens första dag. Just idag har jag varit ganska pepp på det här med masteruppsats och tur är väl det eftersom det är rätt många månader och pluggtimmar kvar innan den ska vara klar. ;)

Förutom att researcha kring mitt ämne (jag kan berätta vad det handlar om en annan dag), laddat ner uppsatsmallen och påbörjat uppsatsplanen har jag tvättat en jäkla massa kläder, dammsugit i källaren och eftermiddagsfikat i naturen med Philip. Det sistnämnda var det som gjorde sig bäst på bild:

(null)

(null)

(null)

(null)

Fint så! :)

Den här veckan försöker jag tänka på att inte scrolla så förbannat mycket. Jag har gett mig själv tre regler.

1. Skrämfri frukost och lunch.
2. Inga sociala medier (instagram&facebook) efter klockan 19.
3. Tänk ett varv till - scrollade du inte alldeles nyss!?

Tror att det kan vara bra för mig. Ska försöka att lägga lite extra tid på att läsa istället. Och kanske doodla. ;)

Vi hörs!

Maja.

Godmorgon!

Kategori: Maja

Igår vaknade jag av någon oförklarlig anledning vid klockan halv sex och kunde inte somna om. Jag lyssnade då på podcasten Mellan raderna och tänkte att den här skulle kanske mamma eller mormor gilla. De pratar om böcker som de har läst och man kan verkligen få tips. Jag gillar deras seriösa men ändå vardagliga sätt att prata böcker. :)

(null)

Något annat som hände igår var att jag blev registrerad för MASTERUPPSATSEN. Gulp och wohoo! Just nu är jag så pepp. "Bara" uppsatsen kvar! Jag måste bli bättre på att fira... :)
(null)

Solen visade sig lite. :)
(null)

Och på kvällen blev det fredagmiddag framför På Spåret med Philip och Ellen. Eftersom jag kör lite vegetariskt tema passade jag på att testa pulled oumph (gjort på bland annat sojaproteinkoncentrat från sojabönor). Jag gillar pulled pork och tyckte att detta var väldigt likt "originalet". Lite skillnad på konsistens, men det var inte något som störde mig alls. 5 morötter av 5 möjliga!
(null)

Vi har också knäckt sötpotatispommes-koden. 
1. Lägg de i vatten i några minuter så stärkelsen försvinner. 
2. Rulla de i potatismjöl. 
3. Lägg på bakplåtspapper på plåt och utspritt så de inte nuddar varann. 
4. Ringla över olja.

ÄLSKAR sötpotatispommes.<3

Jag tror att jag nöjer mig med en vegetarisk arbetsvecka denna gång. Kanske gör jag en annan utmaning nästa vecka... Är lite inne på något skärmbegränsande kanske... :)

Nu ska jag gå upp och göra frukost. :)

Maja.

Vego-vecka, dag 4

Kategori: Maja

(null)
 
Nej, jag kände inte för soppa så det blev gryta istället. Enligt receptet skulle det vara bönor i och fetaost till men jag är inget stort fan av något av det så jag skippade det och körde med ris till istället för att göra det lite matigare.

Men här är är receptet om du skulle vilja prova:
(null)

Dagens middag får.... 3 morötter av 5 möjliga.

Maja.

Vego-vecka, dag 3

Kategori: Maja

Nu du mormor, får du göra paj! ;) Dagens rätt gav nämligen både Philip och jag 4 starka morötter av 5 möjliga. 

Spenatpaj blev det. Från en kokbok jag lånade på bibblan. Detta behöver man:

(null)

Jag gjorde dock egen pajdeg från grunden (vanlig basic med mjöl, smör och vatten) och hade inte cheddarost utan någon ostblandpåse vi hade i frysen. Annars följde jag receptet. 

Efter att jag hade gjort pajdegen kokade jag spenatbladen med hälften av smöret. Sen finhackade jag spenaten. Och brynte lök. Sen la jag spenat och lök på botten av pajdegen. Blandade ägg, ost, grädde, senap, salt och peppar och hällde det över spenat och lök.

Och så in i ugnen i 200 grader i 20-30 minuter. Och gott blev det! Som sagt en 4 från både mig och Philip. Jag kan tänka mig att göra den igen. :)

(null)

Imorgon blir det soppa!

Maja.

Vego-vecka, dag 2

Kategori: Maja

(null)
 
Dagens nya vegetariska recept hittade jag här. Pasta med sötpotatissås. Jag rostade sötpotatis, lök och vitlök i ugnen och sen mixade jag det med kokosmjölk, tomatpuré, burkpaprika och vatten. Och blandade ner i nykokt pasta. Toppingen är kokoschips.

Vid första avsmakningen tyckte jag inte att det smakade så mycket, men efter några varv med peppar- och saltkvarnen så blev det bättre. Man gillar ju en krämig pasta, men kanske saknade jag ändå något att bita i.

Tisdagsrätten får 3,5 morötter av 5 möjliga.

Maja.

Vego-vecka, dag 1

Kategori: Maja

Hej!

Jag har bestämt mig för att köra en vegetarisk vecka. Varje kväll kommer jag att prova ett nytt vegetariskt recept och sen betygsätter jag det här för er. :)

Idag gjorde jag morots- och halloumibiffar efter detta recept. Enligt receptet ska de tillagas i ugnen, men jag, och mitt kontrollbehov, bestämde oss för att steka istället. Kanske skulle jag satsat på ugnen ändå? Jag får för mig att det kanske hade gjort något med dem om de hade fått gosa till sig i en varm ugn. Och så skulle jag nog tagit lite mindre chiliflakes, så här med facit i hand. 

Summan av kardemumman: Måndagsrätten får 2 av 5 morötter.

(null)

Maja.

Fotoprojekt inlett

Kategori: Maja

Halloj!
 
En gång i månaden, gärna någon gång mellan den 10:e och 20:e, ska jag ta en bild på exakt samma ställe. På Tokabryggan såklart. Idag var Philip och jag uppe och tog första bilden, som inte innehåller en brygga dock, men den kommer väl dyka upp på någon av årets bilder antar jag. ;) Jag var såå nöjd över att det kom snö idag för det hade jag önskat mig till januaribilden.
 
Så, detta är januaribilden:
 
Det blev såklart mer än en bild med både kamera och mobiler, så jag kan lika gärna visa er några till.
 
Vi promenerade runt udden.
 
 
 
Till den lilla stranden.
 
 
 
 
 
Sommarstället är fint i vinterskrud med. :)
 
Maja.

Doodle a day

Kategori: Maja

Lördagshej!

Jag har precis gått upp. Vattenkokaren knäppte precis av och jag funderar på vad jag ska ha till frukost mer än té... 
*går tillbaka till köket* 
Det blir knäckebröd. Ibland är man ju inte sugen på mer även om det är lördag. I eftermiddag ska vi till mormor på julgransplundring. Då kanske det blir lite mer. ;)

Det jag tänkte dela med mig av idag är min Bullet journal. På framsidan sitter nämligen numera en liten blomma. Häromdagen kom jag på det briljanta  att använda mig av min målarbok.
(null)

Så de första man möts av när man öppnar boken är nu det här:
(null)

Jag doodlar ju varje dag i januari med hjälp av ord från Moa. Det är så mysigt att börja dagen med att kludda lite. Vissa ord har varit en liten utmaning men det har varit så kul!
(null)

Växter, tankar, mysfrukost, ledare, en bra känsla, ballonger, bubbelbad, en gullig katt, flaggor, lycka, själen och latmask.
(null)

Att just få ord från någon annan känns verkligen som rätt väg att gå om man ska göra det här. Det är riktigt spännande att varje dag dra en liten lapp, fatta pennan och se vad det blir. Tack för hjälpen Moa! :)

Maja.

Ätbart, ommöblering och pepp

Kategori: Maja

Hej hej!

Och så gick det några dagar igen. Men nu är jag här! Jag kan väl lika gärna fortsätta där jag slutade. Jag kollar vad jag har för bilder från söndag och framåt. :)

Söndag. Provade att göra en smoothie på följande ingredienser:
(null)

Jag tror att det fanns potential men kanske blev proportionerna inte helt hundra?
(null)

Lisa och Vera var på besök hemma på landet i helgen så i söndags åkte jag och lillasyster dit. Vera ropade från badkaret när vi kom in i hallen "Kom och kolla, jag badar!" Skvätt skvätt*
(null)

När hon sov middag tog jag och Ellen en promenad i en grå skog.
(null)

Lunch, fika och legolek blev det också.
(null)

Vid fyra någonting åkte jag hem och på kvällen lagade jag och Philip lammstek. 10 av 10!
(null)

Och ännu lite senare bestämde vi oss för att möblera om. Tanken är att det ska bli en tavelvägg där över soffan.
(null)

Och över skrivbordet här ska stringhyllan upp. Jag tror det blir riktigt bra! Kul med lite förändring. :)
(null)
 
I måndags fick jag veta att jag klarat en viktig plugguppgift. Årets lättnad, helt klart!
(null)

Igår jobbade jag 14-19 och när jag kom hem och vi skulle göra sen middag pajade vår spis och ugn. Den funkade när vi började laga men plötsligt la den av. Tur då att syrran bor på våningen över!
(null)

Idag började jag dagen med att tvätta och ta en promenad i morgonsolen. Så skönt!
(null)

Planen för dagen är att få lite plugg gjort. Höstterminens två sista uppgifter sker/ska in nästa vecka. Så det är verkligen sista rycket innan sista terminen nu. Jag är pepp! 

Det blir lunch uppe hos Ellen idag och antagligen middag också. Men det är ju inte fel det. :)

Vi hörs!

Maja.

Årets första helg

Kategori: Maja

Hej hallå!

Har du en bra helg? Det tycker jag att jag har.

Jag jobbade till 18 igår och sen mötte jag upp Philip, Moa och Toffe för gómiddag på Beer&Burger. Mycket trevligt och gott!
(null)

Idag blev det frukost först klockan 11.
(null)

Och jag insåg att jag nog snart har förätit mig på smoothie som består av banan, hallon och vaniljyoghurt. Så imorgon ska jag prova något nytt. Denna (fast med babyspenat istället för krasse):
(null)

Sen tog vi en lördagstur. Hämtade en bok på bibblan.
(null)

Slängde skräp, promenerade och lattjade med upphittad  boll.
(null)

Sen handlade vi. Mat och fika. Och åkte hem till Philips föräldrar och fikade.
(null)

(null)

Och alldeles nyss läste jag ut en bok. Så här i efterhand känner jag nog att den kanske inte var något särskilt som jag kommer bära med mig direkt, men den hade något ändå. Jag gillar hans sätt att skriva.
(null)

Nu väntar väl snart middag följt av ännu mer soffhäng. :)

Maja.

Januaritorsdag

Kategori: Maja


Tjenare tjenare!

Jag jag haft en ledig torsdag idag. 

Började dagen med att doodla. Varje dag i januari ska jag fylla en liten ruta med det som ploppar upp i huvudet efter att jag läst en ordlapp från Moa. Hittills har det blivit VÄXTER, TANKAR OCH MYSFRUKOST. Bra ord. Ser fram emot att fylla alla rutor. :)
(null)

Till frukost blev det plättar som var kvar sedan sist. Hallon. Och té.
(null)

Och så har jag varit ute och knallat. Till Willys där jag handlade mat.
(null)

Sen hjälpte jag syrran med hennes gran och så blev det kanske världens nyttigaste lunch. Grönkål, paprika, sparris, tomater, broccoli och nötter.
(null)

Fick väga upp det med lite gófika sen. Balans är ju A och O.
(null)

Sen kan jag ha beställt tre pennor och några rullar tejp. Har nog aldrig känt så starkt för tejprullar förut men när jag såg dessa på tidformera.se var jag liksom tvungen att slå till. ;)
(null)

Nu har jag precis städat källarn och trappen (som vi har i uppdrag att göra varannan vecka) samtidigt som jag lyssnade klart på en ljudbok. Jag trodde inte det, men jag tror faktiskt att jag har fastnat för det här med att lyssna ändå. :) Jag anade nämligen att jag kanske skulle kunna bli lite uttråkad eftersom jag är van med snabbt poddprat, men hittills har jag helt klart tyckt att det är behagligt med ett lite lugnare tempo och annat slags berättande. Kul ju! :D
(null)

Imorgon ska jag jobba 10-18 och sen blir det burgarmiddag med Philip, Moa och Toffe. Mysigt!!

Maja.

God fortsättning!

Kategori: Maja

Hej 2019! Välkommen. Låt oss göra detta till ett bra år. Jag gör vad jag kan om du gör vad du kan. Okej? 

Jag började iallafall årets första dag med att fixa plättbrunch. Det måste ju sannerligen räknas som att göra det man kan.
(null)

(null)

Och så har jag läst. Jag vill läsa mycket 2019. 2018 läste jag 33 böcker och lyssnade på en. 34 böcker alltså! Det måste vara personligt rekord. :)

(null)
(null)
(null)
(null)

I mars fyller bloggen 10 år. Otroligt. I snart 10 år har jag alltså bladdrat på om livet mitt och visat er glimtar från det. Mer eller mindre ofta och mer eller mindre utförligt, men jisses vilket arkiv jag har nu. 10 år av minnen. Det måste ju firas på något sätt i mars... :)

Nu vill jag ha frisk luft. Vi hörs!

Maja.