majjaeriksson

Blickar tillbaks och drömmer framåt

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag har en slapp förmiddag i soffan för att sedan fara till Ljungsbro för jobb 14-19. Jag roar mig med att kolla tillbaka i bloggarkivet, tänker att det kanske skulle väcka blogglusten lite och det gjorde det nog allt. Jag kikade på dagens datum under bloggens alla år och tänkte visa vad jag hittade. Jag tänker på hur mycket som har hänt på ett sätt och samtidigt på hur mycket jag är precis samma egentligen.
 
31 maj 2009 hade jag faktiskt inte lagt upp något, så jag fuskar lite och visar en bild från 30 maj 2009 istället. En bild på katten Elvis och kaninen Pelle. Det var två fina killar det.
 
 
31 maj 2010 hade studentveckan börjat. Tänk att det är 6 år sedan nu!!
 
 
31 maj 2011 rekommenderade jag något. Då visste inte 20-åriga Maja att hon skulle inspirera Maja 25.
 
31 maj 2012 bodde jag på folkis i Nässjö. Och ja, gud vad jag promenerade under det året.
 
 
31 maj 2013 tyckte jag, som idag, om att se saker växa och hade just upptäckt något lite tråkigt.
 
 
31 maj 2014 hade jag en hårig rumskompis i mitt rum på landet.
 
Och den 31 maj 2015 var jag i slutet av min praktikperiod på Nyköpings stadsbibliotek, bodde på tre ställen och längtade kanske mer än någonsin till sommaren för då skulle jag flytta in hos Philip.
 
Nu kan man säga att jag mer eller mindre har bott här i snart ett helt år och om en månad ska vi flytta tillsammans.
 
Imorgon är det sommar enligt kalendern och det SKA bli en himlans görbra supersommar, det ska jag se till bara.
 
Maja.

Tre små bilder

Kategori: Maja

Vid halv elva i förmiddags knallade jag upp för en kulle. Jag gillar att allt blivit så grönt på senaste tiden.
 
Kullen jag knallade upp på var Bondebacka och anledningen var museijobb. I år har vi en ny utställning på museet som heter "Radio, ransonering, råkor och rotfrukter - så klarade vi kriget!" och jag tycker att den är fin. För en som har börjat gilla lite retro inredning sådär kan det dessutom vara lite inspirerande. Idag var det ganska mycket rörelse på museet - lite mastklättrare, radiogubbar och andra gjorde att det blev drygt 40 streck i statistiken. :)
 
Klockan fyra stängde jag museet och gick ner för kullen igen. Och efter lite hemmachill promenerade jag och Philip mot stan. Vi hade inget bestämt mål utan ville mest få lite luft, men så började våra magar kurra så vi hamnade på restaurang Ming där det blev tre små rätter.
 
En paraplypromenad senare sitter vi med rumporna i soffan där vi tänker fortsätta lördagsmyset.
 
Hoppas att du, ja just du, har en fin helg!
 
Maja.

Ett färdigt projekt

Kategori: Maja

Igår blev jag alldeles varm ända in i hjärteroten. Varför? Jo, jag fick en bild skickad till mig. En bild föreställande en liten person som jag håller kär tillsammans med ett pysselprojekt som jag har gjort, och som nu äntligen, med mammas hjälp, blivit helt klart.
 
Ni vet luftballongerna som jag virkade?
 
 
 
Från början hängde ballongerna på grenen som ligger på hyllan som ni ser på den översta bilden, men den var svår att använda i praktiken så mamman min fixade en annan lösning med en längre gren (som jag tror sitter i en liten stubbe). Och igår fick jag alltså bild på det hela. Helt klart. In action.
 
 
Klart hjärtat blev/blir varmt!<3
 
Maja.

Gott i magen och blommande syrener

Kategori: Maja

Hej på tisdagen! Dags för dagens bilder och tillhörande text. :)
 
Dagens frukost var inte alls dum och precis som jag anade smakade müslin mycket bra med lite topping, idag i form av granatäpple.
 
På förmiddagen blev det en tur med bilen för att bocka av några ärenden. Ett av dessa var att kolla in ett kuvert som hade kommit till mig på landet. På utsidan fanns ett silverhjärta och mitt namn handskrivet...
 
... och inuti fanns två fina Maja-bilder i A4-format som jag hade beställt från vintageinmyheart.com. Fina va? Det enda jag är lite tjurig över är att jag tycker att P-bilden är lite finare än M-bilden. ;)
 
Efter lunch bar det av mot pendeltåget med en snickersglass i handen.
 
Jag åkte pendeltåg till Linköping och buss till Skäggetorp för jobb 14-19. Mitt i jobbpasset blev det päronpaus och så blev jag bjuden på en liten tårtbit också! :D
 
Och dagens sista bild är tagen strax efter åtta när jag kom innanför dörren och möttes av nylagad middag och en bukett blommande syrener. Bortskämd? Jag?
 
Vi hörs!
 
Maja.

Kortjobb, IKEA och ljumna vindar

Kategori: Maja

Gó kväll!
 
Jag är redan tillbaka, tro't eller ej! ;) Tänkte som "utlovat" redovisa lite om min måndag med hjälp av sju bilder.
 
Det kändes som att jag skulle på solsemester imorse när jag la fram den lilla sommarväskan och hoppade i skorna jag fått/ärvt/snott av mamma.
 
Och faktum är att det nästan var semester jag skulle på för jag hade bara två timmars jobb på schemat idag. Det hör ju inte till vanligheterna direkt men i Skäggetorp är förmiddagspasset bara två timmar så det var så det blev idag. Något positivt är ju ändå att jag iallafall fick tre timmars lön, för tre timmar är det minsta vi får skriva upp. Jag bestämde mig dessutom för att göra det hela så positivt jag kunde och passade på att knalla bort till IKEA efter mitt kortjobb.
 
Jag strosade runt på ett ganska folktomt IKEA och kollade mest, fotade av en del och köpte några små saker innan jag tog bussen hem.
 
Jag kom hem med följande: En tidskriftssamlare (ska nog köpa kanske två likadana till), tre små ramar och en ärtkruka (krukan är från TGR)! Nöjd! :)
 
Hemma blev det lite chill innan jag och mannen nedan promenerade längs kanalen mot affärn.
 
Philip hann knappt säga meningen "när föds andungarna?" innan vi träffade en liten familj!<3
 
Efter matinköpen gjorde jag müsli. Den verkar inte ha blivit lika god som tidigare gånger, men i lite yoghurt och kanske med någon frukt som topping lägger den sig nog finfint i maggen. :)
 
Och det får faktiskt blir dagens sista bild och detta sista meningen:
 
Hörs förhoppningsvis imorgon!
 
Maja.

Hej! Och helg!

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag funderar på om min bloggfrånvaro har någon djupare anledning än olust. Jag kommer inte på något. Men faktum är att jag hade tänkt ta tag i't häromdagen, men då kastade kameran min in handduken. Texten "Fel. Tryck på avtryckaren igen." envisas med att komma upp hur många gånger jag än trycker på avtryckaren igen och pappa har till och med kikat in i kamerahuset. Så nu kanske den verkligen har gett upp för alltid. Jag tar det ändå med ro, kameran har tjänat mig väl i många år nu och det känns inte så underligt att den nu kanske fångat sin sista bild som ni kan se nedan.
 
Nu över till min helg som då logiskt nog förevigats med mobilkameran. Jag har varit en riktig lantis och haft det riktigt gött. I fredags var det lite regnigt vilket ju inte är jättekul, men jag gillar ändå doften av sommarregn som då nådde min näsa.
 
Jag packade lite böcker. Och jaa, jag kan ha packat de lite färgkoordinerat och drömt lite till tillfället då jag står där framför bokhyllan och ställer upp dem i just färgordning.
 
Jag har också läst lite bok under ljusslinga, vimplar och hippiedrömfångare.
 
Igår blev jag klar med den gröna stolen. Jag fick lite hjälp av en liten kompis.
 
Och så var mamma och jag på Hjärta till Hjärta. Jag köpte en gammal mjölkpaketshållare och ett tidningsställ. Lite småunderliga grejer kanske, men jag tänker att de kommer göra sig fint i vårat hem sen.
 
Idag har den gula och den röda stolen blivit klara så nu är alla klara! En petnoga person tycker garenterat inte att stolarna blev perfekta, men jag är inte en petnoga person så jag är nöjd. Det kommer bli så fint i vårat kök.
 
Idag har jag ätit kycklingsallad i solsken. Och med en helt okej utsikt.
 
Och innan mamma och jag åkte till mammas moster Eva för att hämta ett skrivbord så skrev jag en lapp till mig själv.
 
Och när vi var hemma igen glömde jag inte rabarber och nu är jag hemma hos Philip i stan.
 
En skön lantishelg har det sannerligen varit och nu hoppas jag att blogglusten stannar i mig för det är ju så mysigt att dokumentera och skriva och bloggfixa. Jag ska satsa på att ta lite bilder varje dag och berätta om alla mina sju kommande dagar. :)
 
Maja.

Grönt är skönt

Kategori: Maja

Vikarielivet gör att dagarna ser olika ut. Igår jobbade jag på stadsbibblan först klockan 10-13 och sen efter tre timmar av lunch/glass/läsning på bänk/stros jobbade jag 16-20+. Idag har jag varit helt ledig och imorgon ska jag jobba i Ekholmen 14-18. :)
 
Lediga dagar mår jag bra av att ha en att-göra-lista. Det kan vara både viktiga grejer och små mer må-bra-grejer som iochförsig är minst lika viktiga. Tre av dagens punkter var:
 
1. Promenera:
 
 
 
2. Baka bröd:
 
Och 3. Blogga! Check, check, check! :)
 
Maja.

25 - Lissabon

Kategori: Maja

Jag har fem bilder från sista Lissabondagen som jag vill visa.
 
Visst är det något visst med sista dagen på en resa, dagen då man ska åka hem? Man förstår att det är dags att runda av, men man vill hinna med att samla på sig så mycket man bara kan. Gå upp längs den där gatan, köpa en sån där kakelplatta, känna in staden, bara vara. Philip och jag gick upp längs den där lilla gatan, den lilla som vi inte hade utforskat än. Vi träffade en cool katt som verkade vara det lilla lilla torgets konung där han låg på sin tron.
 
Jag posade franför målad vägg.
 
En stund senare mötte vi upp släktingarna. Sista Lissabonmåltiden skulle avnjutas och det i gassande solsken. Jag åt mozzarella/tomat/basilika-pizza. Gott!
 
Och så spejade vi på fasader en sista gång.
 
Solade/Väntade på att åka till flygplats.
 
Och så lämnade vi Portugal och Lissabon. Jag vet att det finns många många platser att upptäcka, men jag stänger inte min Lissabondörr helt. Det var för fint.
 
Maja.

15 helgmeningar

Kategori: Maja

 
 
 
1. Jag har först inte haft några fredagskänslor alls och sen blivit bjuden på grillpicknick.
2. Jag har varit på loppis och köpt ett påfågeltyg som ska få bli en tavla.
3. Jag har promenerat sakta och så lite fortare.
4. Jag har baddat en sjuk killes panna.
5. Jag har plockat in blommor.
6. Jag har inte velat gå in.
7. Jag har ätit glass i strut och glass i tallrik.
8. Jag har känt lukten av blommor och grillat kött.
9. Jag har ätit lunch vid kanalen.
10. Jag har köpt två gröna loppisobjekt och en vattenmelon som jag inte vet hur vi ska kunna äta upp.
11. Jag har hört nya grannen snarka, men aldrig saknat den gamla som aldrig sov.
12. Jag har tvättat fötterna i badkaret så vattnet blivit brunt.
13. Jag har varit ensam och ätit gott.
14. Jag har varit tillsammans och ätit blaskig soppa.
15. Jag har satt mig på mina glasögon, men sett allting väldigt klart.
 
Maja.

Röd stol på röd dag

Kategori: Maja

God kväll!
 
Vilken bra grej det här med röda dagar är hörreni.
 
Frukosten var kanske ingen fullpoängare, men den blev lite roligare med mitt senaste fynd framför mig - En 20-kronors-vas från Myrorna.
 
När jag fick liv i Philip, som inte riktigt känt sig på topp idag, åkte vi ut på landet. Jag var, som jag ofta är nuförtiden, stolfixarsugen. Av någon lite oförklarlig anledning sandpapprade jag en redan röd stol som skulle bli röd. Men jag tänkte att det var bra att få bort lite blank yta, så att alla fyra stolar får lite samma finish.
 
Min "publik" när jag sprejade... En talande bild som visar att de är lite bättre än mig när det kommer till att ta det cool. ;)
 
Sen blev det glass i gräset! :D
 
Och i en bod på landet står nu dagens arbete. Ingen av de är helt klara än, men jag är såå nöjd hittills. Vårt kök kommer bli så fint.
 
Efter att jag fått leka av mig lite åkte Philip och jag in till stan igen. För match. Det var kul att gå på match, men det gick tyvärr inget vidare för Maif - förlust 3-4 och några riktigt tråkiga misstag på slutet...
 
Efter matchen kilade vi hem en stund, men sen längtade jag ut igen. Så vi promenerade en sväng och så köpte vi lite godis. :)
 
Imorgon ska jag jobba i Ekholmen 10-18. Det är ju lite nackdelen med att vara vikarie, att man får jobba när många andra är lediga, men jag får tänka att jag tjänar pengar och sen är jag ledig lördag och söndag igen. :)
 
Maja.

24 - Lissabon

Kategori: Maja

Idag har det känts som sommar hos mig. Ute och inne. Såå härligt. Någon annanstans som det kändes som sommar var i Lissabon och inte minst Cascais, en grannstad till Lissabon, som vi besökte den tjugofjärde april.
 
Men vi vaknade som vanligt på hotell Mundial i Lissabon. Riktigt solig utsikt, mormors födelsedag till ära.
 
Sen promenerade vi till tågstationen och åkte till Cascais. Det var lite mer idylliskt och lite mer sommarsemestrigt än Lissabon. Vi gick vid havet. Och tre av oss vågade faktiskt ta ett dopp - jag kan inte säga att det var superskönt, men jag har aldrig ångrat ett dopp. ;)
 
Mycket vackert fastnade på bild denna dag.
 
Och i min mage hamnade ravioli med spenat och lax. Mycket gott!
 
 
 
En fin dag följdes sedan av en fin kväll. Eftersom det var mormors födelsedag (= anledningen till resan) hade vi bokat bord på hotellets fina restaurang. Vi satt vid ett stort runt bord och fascinerades av utsikten. Och så åt vi gott.
 
Innan läggdags smet vi upp till takbaren och trots lite småkyliga vindar fick Philip bjuda mormor på en sängfösare. Och mig på en virgin mojito. Ett fint slut på en fin dag!
 
Jag har lite bilder jag vill visa från den sista dagen med, med det tar vi en annan gång! :)
 
Maja.

Hej maj!

Kategori: Maja

 
Jag sitter här och känner mig ganska nöjd med tillvaron. Det där går ju upp och ner för de flesta av oss, men just nu sitter jag här med en positiv känsla i kroppen och jag tänker att det är det som räknas. Just nu. Idag ska jag åka in till Linköping för att jobba ett tretimmarspass och det känns riktigt skönt. Igår söndagsjobbade jag och öppnade museet för säsongen. Vi har en ny utställning för i år som jag tror kommer uppskattas och jag känner mig redo för sommaren. Jag kommer varva museijobb med biblioteksjobb och dessutom bara ha sommar ibland såklart.
 
Men först ska vi ha maj.
 
 
Maja.