majjaeriksson

Vänner för alltid

Kategori: Maja

Spenderade lite tid med Moa efter skolans slut. Vi fick erfara såväl motgångar som medgångar, men nog blev det en trevlig eftermiddag ändå. :) Tänkte bjuda på lite olika gamla bilder på Moa och mig bara för att muntra upp liksom.Blir man inte glad av dessa bilder så vet jag inte vad man blir glad av! :D

Nu: Kolla runt lite till på Internet
Snart: Sova
Imorron: Skola 8-15.10 -> Tandläkaren 15.30 -> Hem och plugga

Ha det bra.

Maja.

Blåsigt värre

Kategori: Maja

Vid åtta i morse lämnade jag, tillsammans med mina föräldrar, Sonnorp för att åka och ta upp kräftburarna som lades i igår. Mamma tyckte dock att det blåste för mycket så hon stannade på bryggan. Men pappa och jag gav oss ut i båten. Det blåste, mycket. Det var vågor på Vätterna böljande blå, stora vågor. Vågorna var så höga att båten restes högt över den vanliga vattennivån och sen när den stora vågen hade dragit förbi där under så föll man ner till den vanliga nivån. Man flög neråt, skulle jag vilja säga. När man sedan slog i vattnet så lyfte hela kroppen några centimeter och så dunsade man ner på det hårda underlaget i båten. Det var ingen rolig båtresa alls, den var smärtsam och otäck. Jag höll mig krampaktigt i båten och försökte parera vågorna, men de tog ju aldrig slut, man hann ju inte vila sig eller kolla på de vackra vyerna, allt gick ut på att göra smällen så lite smärtsam som möjligt. Men, jag gav upp. "Du fattar ju inte att det är läskigt!" Ropade jag till far min. Och så vände vi. Det kändes skönt att stå på bryggan med en fast punkt under fötterna. Dessvärre fick vi ju inte med oss några kräftor in eftersom vi inte kom fram till burarna, villket jag kan ta på mitt ansvar, det var faktiskt riktigt otäckt! Så otäckt att när det kom en riktigt stor våg sa jag: "Okej, nu dör vi."

Väl inne på land gick jag omkring och tog lite kort istället, så här kommer de:Ha en bra dag.

Maja.

1 timme och 20 minuter

Kategori: Maja

Just nu är jag hemma, jag har lagat laxsås och pasta och ätit det och nu sitter jag här. Fast det är inte helg för mig än, det är ju det här med tyskan va... Jag ska cykla mot skolan om lite mer än en timme igen, Yey! Or not. Jag, som såklart tycker lite synd om mig själv fast jag har gjort detta val helt själv, har räknat ut att det blir 1 timme och 20 minuters cykling för mig idag. 20 minuter per sträcka. Till skolan i morse, hem från skolan efter elva, tillbaka till skolan till tjugo i tre och tillbaka hem efter halv fyra. Jaa, bra träning i vardagen kan man säga. Ikväll ska jag äta chokladpudding iallafall, med mycket grädde, för det tycker jag att jag är värd!

Nu lyssnar jag på Maia Hirasawa på Spotify, hon är min idol idag. :)

Maja.

Syskonkärlek när den är som bäst

Kategori: Maja

Jaa, vi liksom sjöng och så, hahah :D<3

Maja.

Om du lämnade mig nu

Kategori: Maja

Kom hem från mormor för inte så länge sen, har varit där och skrivit ut ett foto. Tyskaläxan till fredag är nämligen att ta med ett foto som man ska prata om i 3-5 minuter. Jag har valt det här fotot:Så nu är det bara kvar att förbereda vad jag ska säga om dessa filurer till på fredag, det blir nog bra tror jag. :)
Som ni kanske redan har förstått så bestämde jag mig för tyskan sen iallafall och det känns som rätt val, iallafall så här långt. ;)

Jag hoppas att Moa kommer göra sin debut som bloggare snart, det vore fint att utveckla våran livslånga vänskap till blogg-vänskap, hihi! Tänk på't, Mos Gos! :)

Maja.

Ett bra byte om du frågar mig

Kategori: Maja

Efter skolan idag cyklade jag till stan för att hämta gummisnoddar hos tandläkaren och lämna filmer och böcker på bibblan. När jag hade gjort det så tänkte jag att jag skulle köpa lite nya kollegieblock, för det behöver man ju så här vid skolstarten va. Men plötsligt kände jag en hunger långt ner i maggropen, den bubblade upp och på ett kick var jag väldans hungrig. Så jag gjorde helt enkelt en omplanering, jag styrde stegen mot östenssons och köpte en kycklingrulle för de tänkta blockpengarna. Och tragiskt nog är det typ ungefär eller exakt precis det mest intressanta som har hänt idag.Tjing.

Maja.

Kväll och tid för lite förklarande

Kategori: Maja

Jo, jag tänkte att jag skulle förklara det här dilemmat med tyskan vs. italienskan.
Innan sommaren läste jag tyska 4 och italienska 1 och nu till höstterminen har jag valt att fortsätta med tyskan, alltså tyska 5. Men tyskan ligger inte bra på schemat direkt, då jag på fredagar får vänta tre timmar och fyrtio minuter på den lektionen. Så då, när jag fick se schemat började jag tvivla, "kanske ska jag ta italienskan istället". Ett argumnet för det som Anneli la fram löd: "om du åker till Tyskland kan du ju prata med folk där, men de kan du ju inte om du åker till Italien, då du inte kan lika bra italienska." Om jag läser italienska ett år till kan jag ju såklart prata italienska bättre. Så för en vecka sen lutade det verkligen mot italienska. Men de senaste dagarna har jag tänkt om och nu lutar det åt tyska. Jag menar, jag har ju valt tyska för att jag vill ha det, och vad är väntan egentligen!? Jag kan ju använda den tiden till något bra, jag kan åka hem, jag kan blogga i skolan, jag kan plugga projektarbete eller annat plugg eller jag kan åka till stan. Egentligen är det helknäppt att något som väntan ska få mig att ändra ämne. Så, det är därför det nu lutar tillbaka mot tyska.

Maja.

Vaken men trött

Kategori: Maja

Klockan är inte ens halv tio så jag antar att man får vara lite trött. Idag är det söndag. Pappa och mamma har åkt till Växjö tidigare i morse för att lämna hästen hos Lisa. Ellen och jag valde att inte följa med då det blir cirka 6 timmars bilresa och inte så mycket annat. Idag måste jag faktiskt plugga lite, det är flera böcker som måste läsas lite i, här fick vi ingen mjukstart inte. ;) Jag funderar fortfarande på tyskan vs. italienskan. Tidigare i veckan hade jag så gott som bestämt mig för italienskan, men jag tror jag har ändrat mig... Tror! På tisdag måste jag ha bestämt mig!

Det verkar vara fint väder idag, verkar säger jag för att jag inte direkt har tagit reda på saken, men det känns varmt och solen tittar in bakom rullgardinen. Nej, nu kanske man skulle ta tag i den här dagen!

Vi höres.

Maja.

Lördag

Kategori: Maja

Japp, där ser ni vart jag ska vara klockan 11 idag, Tokanäset. Det blir nämligen lite femkamp idag. :)

Maja.

Sista året

Kategori: Maja

Japp, då har man påbörjat sitt sista år i gymnasiet då, spännande va!? Fick schema idag, och vad har jag att säga om det? Jo, det var väl sådär, såg lite rörigt ut vid första anblicken men det gör det ju varje år. Men jag kunde snabbt konstatera att tyska 5 inte låg på en härlig position (14.40-15.30 på fredagar och då slutar lektionen innan klockan 11.) Dessutom vet jag ingen mer som ska ha tyska 5. Så jag får se hur det blir med den saken, kanske blir det så att jag fortsätter med italienskan istället... Det är dit det lutar nu, men vi får se.

Sen har vi detta projektarbete nu med, det kommer nog bli kul. Grejen är ju att man får välja precis vad man vill och då blir det genast så svårt. Men det jag har varit inne på en tid nu och läst lite om är svensk kvinnohistoria. Hur kvinnors levnadsförhållande var förr, vad gäller kanske hälsa och arbete m.m. Kanske en jämförelse med hur det är idag. Jag är ingen historia-människa egentligen, men det här känns faktiskt som ett ämne som skulle passa mig ändå, det är intressant att läsa om början-mitten av 1900-talet och inse vilka skillnader det är mot nu. Hur mycket som kan hända i ett samhälle på 100 år eller mindre än så. Så det är vad jag satsar på i nuläget, vi får se hur det utvecklas.

Snart ska Ellen och jag ge oss ut och springa! :)

Maja.

Från Tarzan till hallongrottor

Kategori: Maja

Igår var jag hos Kajsa, där var även Lollo. :)


Vi spelade Tarzan, coh vissa var väldigt koncentrerade. ;)

 
Vi såg filmen Into the wild, som jag varmt kan rekommendera. Den var djup och sorglig, men bra. :)

Idag njuter jag av sista dagen på sommarlovet. Lillsyrran min är däremot i skolan, men jag ska trösta henne genom att baka hallongrottor som hon kan mumsa på när hon kommer hem.

Maja.

Hos mormor och morfar

Kategori: Maja

Jag är som skrivet hos mormor och morfar. Ellen och jag har lagat mat här idag, för det var en rätt som vi inte hann med i St.Anna. Nu så håller mormor och Ellen på med Ellens hår som ska permanentas, det blir spännande som bara den det! Morfar kollar på tv och jag har ägnat en hel del tid här vid datorn. Internet hemma går inte på långa vägar så fort som här. Men tur är väl det, för hade det gått så här fort hemma så hade jag missbrukat internet mer än vad jag gör i nuläget. ;)

Jag har iallafall beställt kort nu, 82 stycken blev det och för de blir det att betala endast 29 kronor som är portot, tack fuji! Jag längtar redan tills det att korten ligger i brevlådan (ca 3 vardagar) för då blir det att klistra in i albumet. Som tur är så är inte alla 82 kort mina, för hur kul det än är med kort hade det kanske varit lite halvjobbigt att sätta in så många kort. ;)

På tisdag börjar skolan och det känns väl sådär i dagsläget. Men det blir nog bra så fort det sätter igång och man kommer in i rutinerna igen. Jag är nöjd med mitt sommarlov. Jag har gjort det jag har velat göra och varit med de personerna jag vill spendera mina dagar med. Och jag finner ingen anledning att klaga på vädret, vädergudarna lär ju inte läsa min blogg ändå. ;) Så, sammanfattningsvis: Jag är nöjd med mitt sommarlov, jag har inget att klaga på! :)

Får se när nästa inlägg trillar in, you never know. ;)

Maja.

Tillbaka

Kategori: Maja

Tillbaka. Tänkte nu att jag skulle börja berätta vad vi har gjort men sen kom jag på att jag skulle säkert glömma något viktigt eller roligt och bli besviken på mig själv så jag väljer istället att visa er bilder.

Skara Sommarland:

Det var varmt och mycket folk


Jag och Aston uppe i Newton

Sandvik:

Ville, Hedda, jag och Ellen. Ett underbart kvällsdopp

St.Anna:

Tralalala


Lisa, Hedda, jag, Ellen, Ville och Aston


Bad, bad, bad


Mina fina systrar på smultronstället i Söderköping


Jag och Ellen innan det var dax att åka hem

Där har ni en liten liten del av alla bilder som har tagits. :)
 
Skriver snart igen och då lovar jag att skriva lite mer också. ;)

Maja.

4 augusti

Kategori: Maja

Stjärnorna där uppe
De blickar ner på dig
Stjärnorna där uppe
De har de lovat mig


Ikväll ska jag hem till Moa för lite filmkväll, det kommer bli mys. Jag kommer även sova där. Imorron måste det packas för imorron kväll eller torsdag morgon åker jag och Ellen till kusinerna i Askersund. Anledningen till det är att vi ska till Skara Sommarland på torsdag. Vi kommer sedan att sova hos kusinerna torsdag-fredag för att resa vidare till St.Anna på fredag. I St.Anna stannar vi fredag-fredag. Visst låter det härligt!? Det kommer det bli. Härligt.

Det kan alltså bli så att det inte ramlar in något inlägg här förens allt det där är över, alltså den 14:e augusti. Men man vet ju aldrig... Kommer det inget inlägg före den 14:e, så lär det komma ett rackarns långt inlägg, med mycket härliga bilder då, i mitten av augusti. Så håll ut!

Maja.

Lille katt, lille katt

Kategori: Maja

Maja.

En bra dag

Kategori: Maja

Maria och Anneli vid kanalen :)

Maria och Anneli vid kanalen :)Fina båtar :)


En äcklig, död gädda och en fin and :)

Maja.