majjaeriksson

Vårlista

Kategori: Maja

Det är tisdag. Sista februari. Och ganska grått. Imorgon är det kanske fortfarande lika grått, men det är iallafall vår i våra kalendrar då. Igår satt jag en stund vid mitt skrivbord och tänkte på just våren. Mars, april, maj. Det är härliga månader det.
 
 
Det blev en liten vårlista som antagligen kommer byggas på med fler punkter, men hittills är det 20 stycken. Jag tänkte dela med mig av några av dessa saker som alltså är vårsaker som jag ser fram emot. Uppblandat med lite härliga bilder.
 
Plocka vårblommor.
 
 
Promenera mera.
 
 
Gosa med lamm.
 
 
Fylla 26 år.
 
 
Plantera frön.
 
 
Åka till Puerto Rico/Gran Canaria 29 april-6 maj
 
 
Tandemcykla.
 
 
Göra i ordning på balkongen/Ta första balkongglassen.
 
 
Kom våren, jag är redo!
 
Maja.

Veckans inredning (9) och efterlysning

Kategori: Maja

Hej!
 
Som ni säkert känner till är inte jag någon storshoppare direkt, men i lördags köpte jag faktiskt tre "onödiga" saker. För sammanlagt - håll i dig nu - 49 kronor.
 
Jag köpte en ljuslykta på Lagerhaus för 29 kronor. På ena sidan ser den ut så här:
 
Och på motsatt sida, med ett tänt ljus i lyktan, är den så här gullig:
 
På Akademibokhandeln köpte jag två vykort för 10 kronor styck. Jag/vi har nämligen ett litet "projekt" på gång här hemma. I typ hallen/gången har vi en grön rund spegel som ska prydas med figurer som fiskar. Oklart varför, men varför inte?
 
 
Nu till efterlysningen: Ser du någonstans vykort med kända eller okända figurer som fiskar - köp det till mig, eller låt mig veta var jag kan hitta det. Deal?
 
Vi får se vilken vecka spegeln är fylld med fiskare. :)
 
Maja.

Torsdagstider

Kategori: Maja

= Härliga tider. Men låt mig vara lite mer konkret.
 
Kl. 6.43. Dags att packa tågfrukost!
 
Kl. 8.52. Chillar i första klass på tåg nummer 2.
 
Kl. 9.25. Framme hos en suddig flinis.
 
Kl. 9.31. Som visade upp nya böcker från bokrean.
 
Kl. 9.52. Redo för stallet.
 
Kl. 10.24. Kattmys i stallet.
 
Kl. 14.29. Några timmar senare var stalloverallen utbytt mot stadsoverallen och vi var ute i sol och blåst.
 
Kl. 15.27. Semmelfika på närmaste konditori. Såå gott.
 
Vid 18-tiden åkte vi tåg hem efter en bra dag!
 
Klart slut och trevlig helg! :)
 
Maja.

Veckans inredning (8) och vardagsbabbel

Kategori: Maja

Å hej vad det rullar på igen!
 
Både måndag och framför allt tisdag har varit långa dagar och idag har jag varit på möte inför museisäsongen på morgonen och i eftermiddag blir det jobb i Ljungsbro 14-18. Så det rullar på helt enkelt. Imorgon ska jag dock vara ledig då mamma och jag ska ta en dagstur till Lisa och Vera i Nyköping. Man får ju passa på, tänker vi! :)
 
Idag kör vi en enkel veckans inredning, tänker jag. Igår hade jag en sån där jätterolig (not) dag med pass 10-13 och sen håltimme innan pass 16-20. Jag passade dock på att sätta upp böcker en timme, men det var ändå två timmar kvar att slå ihjäl. Jag utnyttjade dem på så sätt att jag åkte till i-huset faktiskt. Och köpte en ljusslinga på Ikea. Ljusslingor måste ju vara den inredningsdetaljen som är bäst för själen? Så jag kände att jag behövde en till. En till sovrummet. Ni har ju sett stringhyllan där inne och nu ska ni få se fönstret (+ fransk balkongdörr).
 
Så här såg det ut igårkväll när det var mörkt och jag nyss hade satt upp den nya ljuskällan. Här ser ni också tapeten som pryder en av sovrumsväggarna. Första gången jag såg den skrämde den mig lite och det är därför vi har vita, mjuka, lugna gardiner. Nu har tapeten växt på mig och jag tycker om den!
 
Jag vinklade persiennerna för att det är ljust ute och kanske för att vi har riktigt smutsiga fönster.
 
En liten bild från Lissabon står i fönstret. Jag gillar för övrigt våra fönsterbrädor.
 
Och ett palettblad. Säger man "ett"? Det är ju mer än ett blad? Och "en" palettblad kan det ju inte heta?
 
Och ett litet hjärta har blivit hängande.
 
På ett sätt så matchar kanske inte sovrummet de mer färgsprakande vardagsrummet och köket, men jag tycker om det ändå. Vet inte om allt behöver matcha heller, sovrummet kan väl få vara som sovrummet vill.
 
Maja.

5 x 2 helgbilder

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag har haft en riktigt skön slapparhelg. Tänkte redogöra för delar av den enligt 5-gånger-2-principen.
 
Helgfrukost 1 - Ensam hemma i lördags.
 
Helgfrukost 2 - Söndagsfrukost tillsammans.
 
Morgonté 1 -  Rabarber/grädde.
 
Morgonté 2 - Hallon.
 
Promenad 1 - Omväg till affären för att ta februaribilden i årets projekt. Ingen vidare skillnad nu såklart, men snart är det grönt och skönt och i december kommer jag ha en fin årtidsskildring.
 
Promenad 2 - I ett lerigt Staffanstorp innan söndagsmiddag hemma i Sonnorp.
 
Spel 1 - Ordmani mot Philip lördag kväll. Jag förlorade som alltid när vi två spelar... :/
 
Spel 2 - Med andra ord (kändisvarianten). Jag och Philip mot Ellen och Per. Vi vann! :D
 
Godsak 1 - Cakepops!
 
Godsak 2 - Min hallonglass och mina maränger!
 
Redo för vecka 8!
 
Maja.

Barnkalas?

Kategori: Maja

Kan vi inte bara ta någon minut och häpnas över hur väl jag lyckades med ett pyssligt bakverk igår?
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Böcker 2017, del 2

Kategori: Maja

Det är lördag och ledigt två dagar efter att ha jobbat åtta. Jag har börjat helgen med att läsa ut årets åttonde bok och jag tänkte fira det med att berätta om de tre senaste.
 
(Några ord om årets första fem böcker finns här)
 
Bok 6:
 
 
Experimentet av Catrine Tollström. Berättelsen utspelar sig på en ö där en dokusåpa i stil med Expedition Robinson äger rum. Fast det går sådär. Produktionsteamet förlorar möjligheten att få kontakt med fastlandet, de blir av med en båt och märkliga och minst sagt obehagliga saker börjar ske. När jag läste om bokens handling tyckte jag att den lät spännande, men nje, det gick inte hela vägen. Folk känner på sig saker hela tiden och allt är liksom utskrivet och för mycket. Jag slutade räkna meningar som var i stil med: "Det är något som är fel i rummet"/"Redan när han vaknar har han en svag aning om att något kommer hända"/"Något är på gång. Hon kan känna det i luften." Flera grabbar är grabbiga och karaktärerna i allmänhet känns stereotypa. Nej, flera faktorer gjorde att boken inte fastnade hos mig.
 
Bok 7:
 
 
Den röda adressboken av Sofia Lundberg. Jag kan ha lite svårt för böcker där det är nutid vartannat kapitel och tillbakablickar vartannat, eller liknande. Kanske har det med min rastlöshet att göra, att jag hellre vill framåt. I det här fallet blev jag dock positivt överraskad av detta berättargrepp. Här var tillbakablickarna det viktigaste för att berättelsen skulle gå framåt. Det var fint att få hänga med en gammal dam ibland och samtidigt få hänga med genom hennes ungdom, liv och upplevelser. Ja, jag tyckte att boken var fin. Sorglig. Och fin.
 
Bok 8:
 
 
Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Jag tror att det förstörde lite för mig att jag visste att den här berättelsen var såå hyllad och hade haft så lång reservationskö. Kanske gick jag in med höga förväntningar och kanske hade jag därför svårt att komma in i den till en början. Kanske. Jag tackar dock för att det fanns en översikt med familjer och namn i början av boken, jag kan ha en förmåga att blanda ihop folk när det handlar om så många annars och helt tappa koncentrationen och läslusten. Någonstans i mitten kände jag att jag hade kommit in i boken bättre och började känna mer för karaktärerna och hur det skulle gå för dem. Jag tycker att boken är en stor och fin berättelse om vänskap under uppväxten. Och jag har ställt mig i kö i väntan på bok två och tre, men det kommer nog dröja innan det blir min tur. Vilken tur att det finns annat att läsa så länge. ;)
 
Nästa bok blir nog Hem av Toni Morrison.
 
Maja.

Magiska bönor, böcker och pops!

Kategori: Maja

God morgon!
 
Vid åtta fick jag veta att det vore bättre om jag jobbade 13-20 istället för 10-16 och det känns faktiskt skönt. Jag skulle bara haft kundtjänsttelefonen de första timmarna annars och det hade säkert blivit rätt segt. Nu kan jag ta en skön hemmamorgon/förmiddag med Nyhetsmorgon och té istället. Och lite blogg.
 
Jag tänkte dela med mig av lite mobilbilder/ögonblick från de senaste dagarna igen.
 
Just nu sitter jag här med en kopp apelsinté vid min sida. Apelsintéet har jag i en liten Pippi-burk.
 
Den magiska bönan som jag faktiskt hade gett upp hoppet om ser ut så här idag:
 
Igår jobbade jag lite grann och på kvällen, efter middagen, städade Philip och jag trappan och källaren. När Philips mamma bodde här så hade hon hand om städningen och det har vi tagit över. Vi svabbar trappan och dammsuger källaren. Det är varannan vecka och självklart får vi betalt.
 
Sen kan vi ha behövt en promenad och det kan ha blivit så att vi gick till Direkten och kanske kom vi hem med något.
 
I tisdags var det Alla Hjärtans dag och innan jobbet gav jag lite kärlek till växter här hemma. Jag vattnade alltså och så bytte jag vatten till miniekarna.
 
Philip kom hem från jobbet innan jag åkte till jobbet och då fick jag en present fast vi hade sagt att vi inte skulle ge något. Jag fick popcakes-formar! Spännande va? Ska försöka googla lite inspiration/recept och kanske ge mig på något på lördag. Tack fino!<3
 
I måndags jobbade jag igen då. Köpte den dyra lunchen nedan från bibblans café.
 
Och ställde upp lite böcker. Jag har ju några timmar bokuppsättning i veckan och jag tycker om det. Det är något väldigt tillfredsställande med att det ser ut så här när jag kommer:
 
Och så här när jag går:
 
På kvällen i måndags spelade Philip och jag badminton med Philips pappa. Philips mamma har bokat Norras gympasal en timme varje måndag och ibland spelar Philip innebandy med sina kompisar och ibland blir det badminton för Philips föräldrar/oss. Bra grej. Jag hade dock en riktigt dålig sportdag. Tar igen det nästa gång.
 
Det var nog dagens rapport det. Inte superspännande kanske, men vardag är ju vardag och vardag är det mest. :)
 
Maja.

Veckans inredning (7)

Kategori: Maja

Det ser ut som att det är vår där ute och jag känner ungefär noll lust inför att hänga tvätt och sen åka och jobba. Vi kan väl gemensamt hålla tummarna för att det blir soligt även i helgen?
 
Vi kör lite veckans inredning så länge. Jag är tillbaka i vardagsrummet och vid fönster nummer 2. I den där retrotidningen som jag fick förra veckan handlade det mycket om växtbord och även fast vårat inte är särskilt retro (ikea!) så har vi ett. Och jag tycker mycket om det. Just nu ser det ut så här till vänster om mig:
 
 
 
 
 
 
Ha det fint!
 
Maja.

Mera Vera

Kategori: Maja

Gomorron!
 
Det är tisdag och jag jobbar inte förrän i eftermiddag, men när Philip gick upp och åkte iväg kände jag att jag inte behövde sova längre jag heller. Det är så tråkigt att sova bort morgonen, tycker jag. Så jag ska ta vara på förmiddagen. Städa behöver jag göra lite, vattna blommor och sen blir det nog en promenad för att ta februaribilden i årets fotoprojekt. Så jag ska gå upp. Snart. Först tänker jag bara bomba er med lite flera bilder på Vera. Jag hittade flera i kameran och så två till i mobilen. Och är det Alla Hjärtans Dag så passar det väl jättebra med ett helt gäng bilder på den här lilla släktningen som inte ens fanns den här dagen förra året och nu är en så självklar del av våra liv.
 
Vi åkte som sagt dit i torsdags. Och Vera var som vanligt lite blyg och misstänksam till en början. Men hon mjuknade fort och sen blev det fart på't. Hej vad hon kryper nu!
 
 
"Mat! Mat! Mat! Mat! Mat!"
 
Obs! Hon lägger alltså huvudet på sne för att göra sig själv extra söt. Så medveten om sin charm alltså. Undra hur länge detta beteende kommer hålla i sig?
 
"Har du en kamera där?"
 
"Då vill jag komma och ta den!" Här ser ni de små tänderna också<3
 
På eftermiddagen åkte vi till stallet för Lisa skulle rida lektion. Vera och jag skogspromenerade och sen kollade vi lite när Lisa red. Vera har här Lisas sockar över overallen och allting<3
 
Fredagsfrukost!
 
Hjärtevärmande, helt klart!
 
Hoppas att du kommer ha/har haft en fin dag!
 
Maja.

Mobbebilder från hele veckan

Kategori: Maja

Tjena!
 
Jag jobbar helg (9.30-16.15) och det går bra även fast det var motigt att gå upp i morse när Philip fick ligga kvar. Jag tänkte i alla fall passa på att blogga lite för det blir en del datatid och fullt upp med jobb har jag inte hela dagen.
 
Så, lite mobilbilder från veckan får det bli.
 
I måndags hade jag 8-10-passet för första gången och öppnade entrén klockan 8. Nyckeln sitter i en visp och det tycker jag är lite gulligt.
 
Sen hade jag även 10-13-passet och sen tror jag att jag satte upp lite böcker. Men jag var hemma skapligt och åt mellis.

I tisdags var jag helledig. Philip började vid lunch så innan han åkte besökte vi en loppis i stan. Inga fynd tyvärr.
 
Jag fick också en tidning på posten. I julklapp fick jag nämligen en prenumeration på tidningen Retro. Kul! Bra julklapp!
 
Senare på eftermiddagen tog jag en promenad.
 
På onsdagen jobbade jag lite. Läste på tåget dit.
 
Och så på med namnskylten! Har samma outfit idag inser jag nu.
 
På kvällen stod jag för middagen och det blev lite av varje. Och tillsammans rätt gött.
 
I torsdags var jag ledig igen och mamma och jag tog tåget till Nyköping. I Norrköping bytte vi tåg och köpte fika.
 
I Nyköping gick Vera och jag på promenad när Lisa red. Jag hade broddar på mig och fick lite ålderskris.
 
Vera är så stor nu! Hon har till exempel fått två små tänder som måste borstas!<3
 
Fler bilder på Vera kommer kanske när jag har kollat på minneskortet till kameran. I fredags, vid lunch, åkte jag från Nyköping till Linköping. I Kimstad snöade det som bara den.
 
Sen jobbade jag klockan 15-20. Satt mest i receptionen och hade det rätt lugnt. Tycker att bibblan borde stänga tidigare än 20 på fredagar, men tydligen tycker inte politikerna det.
 
Igår jobbade jag som idag 9.30-16.15 och efter det strosade jag här i Linkan en stund innan Philip kom hit efter 17. Vi strosade lite till, hängde på Hemmakväll och klockan 18 hade vi bokat bord på Malt och Humle.
 
Det var så jäkla gott. Tio av tio.
 
Idag är det jobb igen som sagt. När jag började skriva inlägget satt jag i Bibbirummet där återlämnade böcker kommer in...
 
...och nu sitter jag i receptionen. Det har börjat rätt lugnt här idag, tror folk brukar vakna till och ta sig till bibblan lite senare på söndagar. Så vi får väl se om det drar igång.
 
Maja.

Det godaste jag vet

Kategori: Maja

Har du legat sömnlös för att du så gärna velat veta vad det var för smaskigt jag gjorde igår? Nej, trodde väl inte det heller. Men du har ju tittat in här iallafall och då får du veta vare sig du vill eller ej.
 
Jag gjorde hallonglass och maränger! På en vanlig tisdag! Bara så där! Och alltså den där hallonglassen är det godaste jag vet. Jag lockar med bilder först och så ligger receptet längst ner om du blir sugen. På så sätt vet jag också själv var jag har receptet och slipper smsa Ellen som beskriver var det är, skickar beskrivningen vidare till mamma som befinner sig i samma hus som receptet som i sin tur fotar av det och skickar bilden till mig. Bara för att jag kände ett så starkt behov av just den där hallonglassen en måndagkväll i februari. ;)
 
 
 
 
 
Okej, receptet på glassen kommer här:
 
400 gram hallon
2 dl socker
2 dl vatten
3 äggulor
1/2 dl socker
4,5 dl vispgrädde
 
Låt 2 dl vatten och 2 dl socker koka samma i 5 min. Låt kallna.
Vispa äggulor och 1/2 dl socker.
Vispa grädden.
Blanda hallon, sockerlag och äggsmet.
Vänd ner grädden.
Häll i form och ställ in i frysen.
Och där måste den tyvärr stå några timmar.
Ta fram lite före servering så blir det som godast.
 
Jag passade på att göra maränger på äggvitorna som blev över också. Ett bra beslut.
 
Tisdagslyx!
 
Maja.

Veckans inredning (6)

Kategori: Maja

Vi har redan kommit till del 6 av 52 i årets inredningsserie. Herrejisses, hur ska jag lyckas med 52 delar? Vad har jag gett mig in på? Äsch, den dagen den sorgen. Än så länge är det jättelätt och bara kul. Vi har redan varit lite i vardagsrummet och köket och nu är det dags för en sovrumsbild. Lägenhetens andra stringhylla. Och bredvid den en liten installation med hjälp av fyra spikar och lite garn.
 
Just nu ser det ut så här där:
 
 
 
 
 
 
Om jag ska nämna några personliga favoriter här så blir det:
- det lilla trädet som fick för sig att dra sig mot fönstret
- p-som-i-pion-bilden som jag beställt från vintageinmyheart.com/sv/ (när jag kollade in där nu igen insåg jag att man kanske skulle knappa hem något... :))
- bokdiamanten tycker jag om
- och fotot med någon insekt, droppe och solblänk som jag lyckades fånga någon lycklig stund
- och bilden på mig och philip är också en favorit
 
Mm, jag tycker är rätt fint. Lugnt grönt. Grönt är skönt.
 
Nu ska jag gå och göra något smarrigt. Visar imorgon!
 
Maja.

Svartvitt och veckans planer

Kategori: Maja

Hej! Jag fick feeling för att blogga trots att jag egentligen borde sova. Söndagen den femte febrauri är snart över. Före lunch idag tog jag bilen till Råssnäs för en promenad. På ena sidan udden var det blåsigt och det lät som att isbitarna spelade xylofon vid strandkanten. På andra sidan var det tyst och stilla. Och ingen is. Jag slänger in några bilder innan jag bladdrar vidare. (Varning för extremt färglöst, men det är det så sällan på bloggen så det får gå för den här gången tänker jag.)
 
 
 
 
 
 
Imorgon börjar en ny vecka. En vecka jag tror kan bli bra.
 
- Imorgon ska jag för första gången ha första morgonpasset och låsa upp bibblans entrédörr klockan åtta. Sen kanske jag slutar mellan två och tre någonting.
 
- På tisdag ska jag vara ledig. Skrota runt hemma. Göra lite nytta som att tvätta. Men mest skrota runt.
 
- På torsdag ska jag vara ledig igen OCH åka till Nyköping för att hänga med (främst) Vera. Det blir också övernattning där och sen vid lunchtid på fredag åker jag till Linköping för att jobba eftermiddag/kväll.
 
- Sen väntar helgjobb (9.30-16.15 både lördag och söndag). MEN på lördag kommer Philip in till Linkan och så kör vi på en restaurangdejt på kvällen. Mysigt!
 
Mmm, en stark vecka blir det nog allt.
 
Häng på!
 
Maja.

Lördagsgoset

Kategori: Maja

Gó kväll!
 
När jag skriver detta är det lördag och kväll. Klockan är 20.40. Jag ligger i sängen med datorn framför mig. Och mobilen. På mobilen spelas melodifestivalen och på datorn bloggar jag. Philip och Jimmy ser på wrestling i "Philips rum". Jag kan inte för fem öre förstå det intresset alltså. Så det struntar vi.
 
En riktig goslördag har det varit och är det. Jag kommer snart läsa ut en bok här i sängen. En bok jag tycker är rätt fin. En bok jag berättar mer om framöver ni vet, när jag har samlat på mig några igen.
 
Lite tidigare idag åt jag lunch. Avokadoknäckisar och oboy. Bredvid tulpaner.
 
Tulpanerna köpte jag när vi tog en promenad före lunch. Jag köpte läsk, godis och tulpaner. Är det lördag så är det. Och är världen grå så behöver man.
 
Och ännu lite tidigare gjorde jag lördagsfrukost. Det är ett intresse som jag har lättare att förstå mig på. ;) Jag kan dock inte förstå hur jag låter Philip ha en så fin burk fylld med kaffe och instängd i skafferiet. Synd ju.
 
Fast efter frukosten var det inte synd om någon av oss.
 
Nej, nu ska jag gosa vidare. Jag har ju faktiskt tjugosex sidor kvar i boken. Och tre godisar kvar i skålen.
 
Maja.

Jag ser ljuset

Kategori: Maja

 
 
 
Det känns som att det aldrig blir riktigt ljust.
 
Men
 
mina naglar är målade i olika färger,
jag har min mysigaste tröja på mig,
härommorgonen när vi vaknade sa han: hör du fåglarna?,
jag hörde fåglarna,
klockan 20 är det helg
och jag har planterat en magisk böna.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Hej februari!

Kategori: Maja

Och så var det febrauri. Det är värst vad det tuffar på. Det känns som att jag bara jobbar och åker tåg och samtidigt som jag längtar efter någon slags lite längre ledighet så är det med blandade känslor för jag vet inte hur sommaren kommer bli. Jag vet inte om jag har noll, ett eller två jobb i juni. Så jag jobbar på. Det går bra. Och jag trivs. Och jag är tacksam. Och jag är här och nu. Mest. Fast jag tänkte göra ett undantag nu. Och kika tillbaka på fem februarimånader, 2012-2016.
 
Från februari 2012 valde jag bilden nedan. Jag gick på folkis i Nässjö och tycker att denna bild var rätt folkhögskolig. Haha.
 
Från februari 2013 väljer jag en solig vinterbild på Caputte. Världens goaste häst som är saknad.
 
Från februari 2014 är nog bilden nedan min favorit. Det här var också månaden då jag träffade Philip, så i bloggen läser jag små söta meningar som:
 
- "Han är ingen témänniska själv så han hade googlat vilken tésmak som passade bäst till honung."
 
---
 
- "Det är när vi ser på filmen Alien och han frågar "Har du varit i rymden?""
 
---
 
"Igår låg det en liten känsla av höst över Sonnorp. Men det gör inget, för det är vår i hjärtat idag och vår i kalendern imorgon."
 
 
Och året efter, 2015, firade vi Alla Hjärtans Dag i Sjöbo-Knäppan.<3
 
Och vad vore bloggen utan lite pyssel? Från februari 2016 vill jag minnas luftballongerna jag virkade till Vera som vi inte ens hade träffat än då.
 
Ja, nog tuffar livet på alltid. Och fint är det ju.
 
Nu ska jag tuffa vidare och ladda för jobb 13-20!
 
Maja.