majjaeriksson

Fridaaaay

Kategori: Maja

Hej på er!

Härligt med fredag ni! Jag har haft en så bra, positiv dag idag. Bara myst omkring här hemma i Sonnorp och sjungit högt och kännt mig glad. Härlig känsla! Imorgon bär det av till Göteborg, vilket ska bli mycket trevligt!

Bloggar igen på måndag tror jag! Tjing!

Ha det gött och njut av livet!

Maja.

Hörsel, känsel, syn

Kategori: Maja

Sitter och rensar loss bland massa bilder. Det är ju gott och blandat kan man säga!

Hittade sinnescollagen som jag gjorde här i skolan någon gång. Inser att jag tycker om dom. Kanske är de inte typiskt majiga direkt, men jag gillar att de får mig att känna något. Lite dystert och sorgligt sådär.Vad tycker ni?

Kanske borde jag försöka göra smak och lukt också någon gång...

Efter lunch ska jag montera mina utställningsfoton, tror jag. De är så fina. Och stora! Kul!

I eftermiddag drar jag nog hem till Östergötland. Tror jag.

Ibland vet man inte.

Maja.

Känslor på burk?

Kategori: Maja

Vet ni vad jag önskar? Att man kunde spara känslor/humör i en liten burk. Det vore praktiskt och jag skulle använda den funktionen väl!

Igår fick jag ett sommarjobb och glädjen och framförallt lättnaden jag kände var mycket stor! Det känns så otroligt bra att jag
1. Har något att göra i sommar.
2. Kommer tjäna pengar.
3. Inte behöver oroa mig/tänka på det mer nu.
Ja, det känns verkligen underbart! Och jag känner mig verkligen värd det liksom. Grattis, till mig själv!

Nu ska jag visa några bilder från min lilla promenad igår. Den lilla promenaden som blev en lång promenad för jag gick lite vilse.

Idag ska jag skriva ut mina foton till utställnigen. Det kommer bli bra det med! Det är en särskild känsla att hålla bilderna i handen tycker jag. De känns finare då. Viktigare.

Maja.

Tisdag

Kategori: MajaHej ni! Här sitter jag och funderar på vad jag ska ställa ut. Det känns ganska bra faktiskt! Vi får se vad det blir.

Ikväll ska jag till Anna Karin igen, trevligt tycker jag!

Maja.

Solnedgång och reklam

Kategori: Maja

Igårkväll tog jag RödaFaran till Varamon och fotade solnedgången. Det var så fint så.Och idag är det måndag och skola. Idag har vi sysslat med reklam. Vi har kollat lite på reklamiga bilder och vi har bildat grupper och vi har spånat idéer och vi har kommit på vad vi ska göra. Och nästa måndag ska vi fota! Jag och min grupp har bestämt oss för att ha nagellack som produkt, en graffittitunnel som plats och så en person med i bilden. Vi har tagit några testbilder för att se hur vi skulle kunna göra. Det kluriga är ju att få med nagellacket på de små naglarna och samtidigt få fram graffittin i bakgrunden. Men det ska nog bli bra! Vi hade kul idag iallafall!

Hoppas att ni också hade kul idag!

Maja.

Fin syster. Fint väder.

Kategori: Maja

Lovely!

Maja.

Hej på lördagen!

Kategori: MajaIgår hade jag en trevlig kväll med Anna Karin och Carro och idag anlände jag till Motala bussterminal halv ett. Det har varit underbart väder idag igen och jag har spenderat en del tid med kameran utomhus, som ni ser.

Hoppas att ni också har fint väder och en fin helg!

Maja.

Det är sommar hos mig.

Kategori: MajaDessa tre foton har jag tagit idag. De två första är väl egentligen misslyckade försök, men det är något med de som jag tycker om! Myrorna däremot är jag nöjd med. Det var inte helt riskfritt att stå och trycka vid trädstammen med hundratals myror i full trafik runt omkring. Men det var det värt! Lyckades fånga när två brottades lite!

Idag är det fredag och här sitter jag i Nässjö. I vanliga fall brukar jag gå mot tåget typ så här dax. Men icke idag. Ikväll ska jag nämligen umgås med två klasskompisar, Anna Karin och Carolin, det ska bli kul!

Alldeles nyssens städade jag, dammsög och grejer. Och innan det var jag på promenad med en annan klasskompis, nämligen Philip. Vi gick till Ica och införskaffade lite ätbart för helgen. Men jag ska ju hem imorgon så jag behövde endast fredagsgodis och lördagsfrulle. Och det har jag nu! Och vilket härligt väder det är förstår ni, det känns som sommar! Underbart!

Trevlig helg!

Maja.

Vi har gjort det igen!

Kategori: Maja

Halv fem ringde klockan och då skuttade jag upp, glad i hågen och inte alls trött. Det där sista var en lögn. Och det blev en fin morgon. Riktigt fin. Jag bjuder här nedan på tre av morgonens bilder från meine kamera:Niceinice. Nu, har jag varit vaken i tolv timmar och jag känner mig flummig. Men det är mest positivt. Efter middagen måste jag nog ta en promenad tror jag!

Ha en trevlig torsdagskväll!

Maja.

Landskapsfotografering

Kategori: Maja

Halloj!

Idag och imorgon har vi naturfotografen Andy Horner på besök. Idag har han berättat om sig själv, visat bilder och gett oss tips på hur man fotar landskap och efter lunch åkte vi ut på äventyr.

Ett försök:


Så här kan det se ut när vi är ute, tre klassisar fotar loss:


Sen grillade vi:


Och sen tutade vi hemåt och ja, det var alldeles nyss det. Jag har tagit en varm skön dusch och nu sitter jag och  myser under en filt. Imorgonbitti ska vi ut klockan fem igen... hoppas på riktigt nice väder så vi möts av en härlig soluppgång denna gång!

Ha de!

Maja.

Vad ska jag ställa ut?

Kategori: Maja

Tjena mors!

I april ska vi i foto, tillsammans med estetklassen, ha utställning i Jönköping. Temat är Hypnagogia, vilket jag inte orkar förklara vad det betyder, så om ni bryr er kan ni läsa här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hypnagog_hallucination. Namnet på utställningen kommer vara Hypnagogia och medvetandets skymningsland tror jag. Temat finns ju där som en hjälp, men visst kan man passa in nästan vad man vill liksom. Jag har svårt att komma på vad jag ska ställa ut dock... Just nu lutar det åt några få stora macrobilder. Vill ta nya, men vädret är tråkigt just nu, jag vill gärna ha hjälp av solen! Men jag kollade på några av mina egna macrofavvosar nyss och redigerade de lite på ett nytt sätt:Jag gillar't!

Imorgon och torsdag blir det naturfoto med en naturfotograf, ska bli kul!

Maja.

Monday

Kategori: Maja

Tack för era kommentarer på "Uppe före tuppen", ni gör mig glad!Sen några minuter är jag tillbaka på mitt rum i Nässjö. Jag har just ätit min lilla frukost och laddar nu för en ny vecka med nya möjligheter och upplevelser!

Ha det fint ni!

Maja.

Blåsippan ute i backarna står...

Kategori: MajaKänner mig inte så bloggig, men hoppas att ni har det bra!

Maja.

Snälla, stå kvar

Kategori: MajaLeker lite i Photoshop idag.

Trevlig helg!

Maja.

Uppe före tuppen

Kategori: Maja

Imorse ringde alarmet klockan halv fem. Klockan fem bar det av till Tenhult med klassen. En klasskompis hade en fotoidé som hon skulle genomföra där i gryningen nämligen och de som ville fick hänga på. Och jag är glad att jag gjorde det, även fast det kändes lite kämpigt när klockan ringde. Vi fotade. Och åt frukost. Fotade lite till. Och åkte tillbaka till skolan. Konstig känsla att ha varit ute länge och så är klockan nio på morgonen när man är tillbaka...

Jag valde att göra några av mina bilder svartvita. Tyckte det passade fint.Jag kommer antagligen blir trött skapligt tidigt ikväll nu, men det är det värt!

Maja.

Ha det så bra i himlen nu, kompis

Kategori: MajaVi bestämde att Pelle skulle få lämna oss då han hade en stor tumör på sidan. Så min kompis Pelle bor i himlen nu. Jag tror ingen kanin har haft det så bra som han. Han blev 9 och ett halvt år och jag kommer sakna honom!

Maja.

Idag vill jag hissa annorlunda böcker

Kategori: MajaJag läser en bok. Den heter Extremt högt och otroligt nära och är skriven av Jonathan Safran Foer. Jag har bara läst 50 sidor än så länge, men jag vill läsa vidare för när jag tjuvkikar längre fram i boken ser jag något jag gillar, boken är annorlunda! Jag pratar inte om själva handlingen, jag har ju inte tjuvläst! Nej, jag menar hur det ser ut.

Exempel:


En rad på en sida, bilder, inringade ord och fraser.

Typ sånt. Det bryter mot hur de flesta böcker brukar se ut. Och det gillar jag!

Maja.

Igår, var en bra dag

Kategori: Maja

Igår var en bra dag. Vi var ute och fotade hela dagen och vädret var helt underbart. Det kändes som sommar nästan! På kvällen blev det en liten promenix till Statoil med Philip för jag var sugen på godis och efter det såg jag på MammaMia med några tjejer i skolan. Trevligt! Då gillar jag folkislivet!

Men nu, några speciellt utvalda foton från igår:

Ha det finemang!

Maja.

Naturen

Kategori: MajaHärmed önskar jag er en bra vecka!

Maja.

Kalajs

Kategori: Maja

Igår var det kalas för Ellen som fyllt 17 år i veckan! Det blev inte mycket bilder på födelsedagsbarnet, men jag tänker försöka fota henne på "riktigt" snart, kanske nästa helg... ;)

Här är Selma:


Tårta:


Tulpaner:


Det var kalas 1 det, kalas 2 och 3 inträffar idag!

Jag hör av mig från Småland nästa gång!

Maja.

Tranås och Kalashelg

Kategori: Maja

Hej hej!

Idag har jag besökt Tranås tillsammans med två klasskompisar. Vi kollade lite i affärer och så åt vi varsin tacotallrik. Mumsigt! Och sen tog jag tåget till Mjölby och bussen till Motala och nu är jag i Sonnorp och det är helg! Detta kommer bli en helg fyllt med kalas, hela tre stycken tror jag allt!

Hoppas att eran helg också blir kalas!

Och mormor, angående förra inlägget: På fotot använde jag oljepastellkritor och på akvarellpappret målade jag med oljefärger på tub.

Maja.

Handcolorering

Kategori: Maja

Idag har jag sysslat med handcolorering. Det är precis som det låter, man färglägger för hand helt enkelt.

Jag målade dels på ett foto från igår. Jag gjorde himlen blå, ljus i lampan, graffitin färgglad, lite brunt i marken och lite svart på själva huset:


Och sen målade jag på en Van dyke:


Det var kul!

Ikväll ska jag till en klasskompis och imorgon är det fredag. :)

Maja.

Mörkrumsarbete

Kategori: Maja

Efter jobb i mörkrummet scannade jag in två foton. Den första bilden är orginalet. Som ni ser är det en mystisk svart fläck i hörnet, den är inte så mystisk egentligen. Vi kan kalla den klantfläcken. När jag framkallade negativet så höll jag kvar i pincetten, så det som var där under blev inte framkallat som det skulle då.. Och det vita området där i hörnet har nog kommit sig av att den fick trängas med en annan bild i framkallningsvätskan. Man lär sig så länge man lever...På ett sätt kan jag tycka att det är lite charmigt att ha kvar och visa dessa skavanker och misslyckanden som det faktiskt är. Man ser ju att det är hemmagjort då liksom. Men jag valde också att beskära bilden och slippa fläckarna:Det är kul att jobba i mörkrummet! :)

Nu ska jag gå och hämta fler foton i mörkrummet som förhoppningsvis har torkat och sen är det lite klassträff uppe i datasalen.

Och sen promenad idag igen tror jag, iallafall en liten.

Ha det gött!

Maja.

16 minuter i mörkret, 1 timmes promenad och glass på det?

Kategori: Maja

Idag framkallade vi våra negativ. Mycket tid gick åt till att förbereda med skålar och vätskor och sisodär, och sen stod vi där i mörkret. Och Gudrun stod utanför, i ljuset, och tog tid. Och ropade in till oss: "9 minuter!" "10minuter!" "11 minuter!" "Över till fixet!" Osv. Rätt komiskt. Så vi kämpade i blindhet, fumlade efter skålar och blötte ner mer än negativet i framkallningsvätskan... Och sen kom Gudrun in och tände ljuset och då fick vi se om det hade kommit fram någon bild under 16 minuters process i mörkret. Vilken oerhörd lättnad jag kände när jag såg att det var ett motiv på negativet, kul! Imorgon ska det bli foto av'et! :) Och då får ni också se hur det blev!

Efter lunch var det lite fritt sådär. Så jag passade på att ta en promenad. En hel timme blev det. Skönt var det! Och kameran var självklart med:

Vårjacka och vårskor på:


Fingervantar och löv:


Favoritträdet:


Himlen:


Fåglar:


Lerig Vårig gångväg:


Mer fåglar:


Det är en bra dag idag! Så bra att jag funderar på att köpa Ben&Jerrys glass och fira med till kvällen.

Fira livet!

Maja.

Måndag och fotografering

Kategori: Maja

Tjena på måndagen!

Idag har vi fått testa på Hasses storformatskamera. Det var lärorikt och en upplevelse. Klockan tolv var vi på plats utomhus och åt våran medhavda mat och efter det började storformatsfotograferingen. Fast vi hade ju "bara" en sådan kamera och det är ett riktigt pill med skärpan och allt det där, så trots att alla bara skulle ta en enda bild var så var vi (som var sist ut) inte tillbaka på skolan förrän halv fem. Så nu är det bara att hoppas att man fick till en bra bild, eller först och främst en bild över huvudtaget. Men jag hade med mig min digitala också så jag fotade lite med den. Så lite bilder har jag och det blev inte bara väntan! ;)Här ser ni min lärare Gudrun, fotograf Hasse, kameran och klasskamrat Matilda:
Det var rätt kallt emellanåt, men jag tycker att det är skönt att vara utomhus!

Hoppas att ni har fått en fin start på veckan!

Maja.

MålarMaja

Kategori: Maja

Idag är jag MålarMaja. Jag är riktigt kreativ ibland. Och jag tycker foton under målarprocessen blir så himla härliga. Så bara det är en anledning att ta fram penslar och färger. Hihi.Och nej, man behöver inte vara snart 21 år för att måla sådär vackert, det räcker att man är två år och orkar hålla en pensel! ;)

I eftermiddag ska jag möta Moa på Hemmakväll för sen ska vi ha filmkväll, hon och jag! :)

Och imorgon är det Nässjö i vanlig ordning.

Maja.

Gula hus i Norrköping

Kategori: Maja

Så fint så!

Hoppas att ni också har haft det fint idag!

Maja.

Nu. När du inte är här känns du. Som en dröm.

Kategori: Maja

Kolla vad bra det blev:Innan jag drog till Östergötland satt jag på bibblan i stan och chillade:


I like it green!

Nej, nu är det helg hörrni, och då får jag försöka hålla mig ifrån datan lite! En Norrköpingsrapport dyker upp imorgonkväll!

Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

Hallojsan!

Har just varit ute på en promenad med Matilda. Härligt väder idag också! :)

Jag har också skapat en mall för att trycka på örngottet. Och trycket sitter nu på en ram så imorgon kan man trycka. Så ni får se då. Men här får ni en förhandstitt:


Blir nog bra tror jag!

Imorse mixtrade jag lite med (la till text på) en tidigare bild:


Och nu sitter jag på mitt rum. Solen lyser in så fint här så jag får extra energi även inne känner jag:


Och imorgon är de fredag igen, hujedamej vad fort denna vecka gick!

Maja.