majjaeriksson

Kompis och rim

Kategori: Maja

 
Från måndagspromenaden.
 
God morgon bloggen och god morgon torsdag!
 
Igår var en fin dag. Förmiddagen på kontoret (se nedan) flöt på bra, tycker jag.
 
Och till lunch kom Moa. Jag hade lovat pannkakor och det löftet höll jag.
 
Sen pluggade vi vidare lite till. Innan vi tog lite rast, luft och kanske godis.
 
Och på kvällen smsade vi fina ord till varandra. Jag är så glad att den där tokan är just min bästa vän.<3
 
Idag fyller Philip år. 27. Han fick frukost på sängen, godis i en hjärtebox och ett kuvert. Med rim. Vissa rader kanske skarpare än andra... Äh, ni kan få läsa det faktiskt:
 
---
I år var det inte lätt,
att komma på något jag inte redan gett
---
Jag har slitit mitt hår,
skrev detta rim så sent som igår
---
Prenumeration på tidning har du fått,
kuponger på massage och sånt du tycker är gott
---
Öl har du på ditt jobb,
köpa något stiligt? Nej, du är ju ingen snobb!
---
I Stockholm var vi förra året,
du behöver ju ingen produkt till håret...
---
Spel har vi så det räcker och blir över,
det är ju inget du behöver!
---
Du har fått fiskedrag,
men vi har inte varit i Prag...!
---
Det får bli en weekendresa,
för dig en gratisresa!
---
Var vi åker? Du bestämmer!
När vi åker? Vi gör som du känner!
---
Några dagar i en annan stad,
hoppas du blir glad!
---
 
Talangfullt va? ;) En upplevelse är ju en bra födelsedagspresent. Vi får se när vi har möjlighet att åka dock, i höst blir det väl inte men kanske en vinter- eller vårtripp? Philip får ju bestämma då. Precis som över middagen ikväll.
 
Men det är ikväll det. Nu väntar ännu en dag med plugg. Fast först: Frukost.
 
Maja.

Planer vecka 39

Kategori: Maja

Tjenare!
 
Vecka 39 är här och måndagen har flugit fram hos mig, så här långt. Jag satt på bibblan och pluggade 10-13 och sen gick jag hem och åt lunch och pluggade lite till och nu tänkte jag att det var dags att bladdra på om veckan, som jag skrev igår att jag skulle.
 
Denna vecka är det fokus på plugget. Inga jobbpass på bibblan blir det, bara museijobb på lördag. Det är, som jag nämner var och varannan dag, mycket med plugget. Vi läser två kurser samtidigt och i den ena är det flera delmoment och allt examineras på olika sätt under oktober månad. Så det gäller att ligga i nu. Därför känns det mycket vettigt att fokusera enbart på plugg dessa dagar.
 
Fast lite roligheter får man ju fylla ut det med - på kvällar och helger. Och så får man ju göra det man kan för att plugget ska kännas helt okej det med.
 
Tre saker jag ser fram emot denna vecka:
 
- Att plugga med Moa på onsdag. Och att äta lunch tillsammans och så.
 
- Att fira Philip som fyller år på torsdag. Kanske blir det ett restaurangbesök? Han får självklart välja vad han vill ha till födelsedagsmiddag, men något lite extra måste det ju bli förstås.
 
- Att ha vänner över på middag på lördag. Vi ska köra matlagningstävling a la 'Halv åtta hos mig' i höst. Och vi börjar hos oss på lördag. Återkommer med tiopoängs-menyn på söndag. ;)
 
Nej, nu får det nog bli en promenad tror jag.
 
Hörs i veckan!
 
Maja.

En familjehelg

Kategori: Maja

God kväll!
 
Denna helg har varit en riktig familjehelg och jag har fångat en hel del fina glimtar med telefonen.
 
I fredags var det kräftskiva på landet. Jag och Kaktus var ivrigast till bords. ;)
 
Riktigt gött var det!
 
Igår vid nio hämtade mamma mig och vi åkte till Nyköping för att hänga med Lisa och Vera. Kul att se deras nya boning också. Och mycket bus blev det!
 
Vera och jag stod för fredagspizzan...
 
...vi blev lite mjöliga, men pizzan blev god.
 
Idag hängde vi i stallet.
 
Och jag fick måla lite. Tänkte för en stund att man kanske skulle bli målare, så tillfredsställande att täcka ytor med färg.
 
Jag tycker om att vara din moster.<3
 
Fin helg!
 
Återkommer nog imorgon med ett litet bladdrigt det-här-händer-i-veckan-inlägg tror jag. :)
 
Maja.

Ett fönster hos mig

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Sikken grå fredag hörrni. Men det har lossnat lite med plugget här under förmiddagen, vilket känns mycket skönt. Jag har (iallafall tillfälligt) lyckats vända det till något som jag ska genomföra snarare än lyckas med. Det är ju ingen stor slutuppsats det här utan ett första arbete där jag främst ska visa att jag har förstått vad kursen och de olika ämnena handlar om. Stöter jag på problem/klurigheter så använder jag mig av dem, nämner det i texten och lyfter fram det som något jag har lärt mig av. Jag väljer att se det mer som en övning än en examinationsuppgift i nuläget. Visst låter jag smart? ;)
 
Ikväll blir det kräftskiva på landet och i helgen ska mamma och jag till Lisa och Vera. Det blir en bra helg för uppladdning mot en ny vecka.
 
Jag kanske fångar några små glimtar som jag återkommer med här på söndag. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Frisk luft och hembakat

Kategori: Maja

God kväll!
 
Plugget idag har gått... sådär. Jag har fastnat lite. Tror jag gör det för svårt för mig själv. Kommer inte riktigt vidare. Men det ska nog lösa sig. Ordna sig. Bli bra.
 
När klockan hade passerat 16 kände jag att jag behövde luft. Så vi for till Varamon, sambon och jag.
 
 
 
 
Och när vi kom hem bakade jag bröd. Äppel- och valnötsbröd. Gött så in i den! :)
 
 
Imorgon är en ny dag. En dag som kommer bli lång. Jag har pass på stora bibblan 10-13 + 16-20. Under håltimmarna där emellan ska jag hänga med Moa. Det blir lunch och snack och kanske lite plugg. :)
 
Vi hörs senare i veckan!
 
Maja.

Söndagstankar

Kategori: Maja

Två favoriter för kanske två timmar sedan.<3
 
Vilken vecka! Det har verkligen gått i ett sedan i måndags morse med Boråsveckan och sen museijobb i helgen på det. Det ska bli skönt med ny vecka imorgon. Jag ska jobba onsdag och torsdag och sen blir det Nyköping i helgen. Måndag, tisdag och fredag ligger fokuset på plugg. Imorgon ska jag dock ge mig själv ett ganska mjukt schema. Jag ska skriva in saker som 'torka äpplen', 'promenera' och 'gör något kreativt' på att-göra-listan.
 
Nu ska jag ge min sjuka sambo en kindpuss.
 
Vi hörs i veckan!
 
Maja.

Stolt och trött

Kategori: Maja

Hej på lördagen!
 
I torsdagskväll kom mamma till Borås. Kul att se något bekant efter fyra dagar med nytt nytt nytt nytt. Hon anlände halv nio på kvällen så vi började med att äta på Olearys som låg i stationshuset.
 
Och sen promenerade vi i cirka en halvtimme till vandrarhemmet. Nästa dag, alltså igår fredag, var jag i skolan 9-14 och sen var det äntligen över. Missförstå mig rätt, veckan har varit bra, men det blev mycket information på än och samma gång och intensiva dagar.
 
Klockan 14 mötte jag upp mamma och vi skrotade omkring i Borås stad. Kul för mig, som nästa bara gått mellan skolan och vandrarhemmet de andra dagarna.
 
 
Så småningom hamnade vi i stationshuset igen, men denna gång på Espresso House.
 
Vid halv nio var vi hemma i Motala. Jag somnade tydligen uppepå sängen med morgonrocken på före klockan 22 och klockan 5 på morgonen vaknade jag alldeles förvirrad. Och sen somnde jag om och vaknade igen vid 9.
 
Och för någon timme sen kände jag mig ungefär så här:
 
Trött alltså. Och det gör jag forfarande. Men är det museijobb som gäller så är det...
 
Jag är iallfall nöjd och stolt över mig själv efter veckan i Borås. Just nu är det väldigt mycket information som försöker samsas där uppe i skallen, men jag hoppas att jag ska kunna reda ut det och nu ta en sak i taget i min egna takt.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Hej från Borås!

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag sitter just nu på mitt vandrarhemsrum och äter lite sallad. Men sen blir det chips! Man måste ha balans i livet ni vet. ;) Det är andra kvällen här och jag känner mig... trött i huvudet. Det är mycket nytt och mycket information som försöker leta sig in i hjärnan. Igår var det skola 10-17 och idag 9-17. Jag är ju dessutom lite ovan med skolsituationen i sig känner jag, det är ju faktiskt drygt två år sedan jag satt i skolbänken sist.
 
Jag tänkte visa några små bilder från idag.
 
Min frukoststund imorse till exempel. Visst ser det lite sorgligt ut!? Jag måste erkänna att jag känner en del ensamhet i bröstet, men samtidigt förstår jag att det är nyttigt att vara lite ensam och redan på torsdag får jag sambo igen då mamma kommer hit på kvällen! :)
 
Fast frukostvyn var ju ändå helt okej, eller hur?
 
Sen blev det som sagt diverse pluggaktiviteter 9-17, men det orkar jag inte tänka på mer just nu... Över till lite konst på stan! Förra veckan var det nämligen street-art-festival här i Borås vilket innebär att det konstnäras ute på stan helt enkelt. Det har varit tidigare år med så det finns mycket att se på fasader och liknande.
 
 
Jag hittade Svampbob som Pappas pärlor från Motala har gjort.
 
 
 
Sånt där piggar ju upp.
 
Jag har faktiskt inte så mycket mer att tillägga just nu. Jag ska äta min sallad och mina chips och försöka vila hjärnan lite och sen förhoppningsvis somna gott. Imorgon blir det skola 9.30-17.
 
Maja.

En söndagig söndag

Kategori: Maja

Hej!
 
Ja, denna söndag har varit, och är, väldigt söndagig.
 
Vi sov tills vi vaknade och sen blev det scones.
 
Sen åkte vi och slängde lite skräp och så blev det en promenad i Maxiskogen på det.
 
Vi hittade precis lagom med svamp till en person. Till mig alltså. Jag är ju svampätaren här hemma.
 
Och Philip är ju fiskaren vilket innebär att vi alldeles nyss åt en regnbåge som han drog upp igår. 10/10.
 
Imorgon åker jag till Borås. Klockan 7 går bussen från Mjölby och sen går jag direkt till högskolan i Borås och är där till kanske 17 och sen ska jag promenera till vandrarhemmet som jag ska bo på till fredag. Så nästa gång jag lämnar en liten rapport är jag antagligen på ett vandrarhem i Borås. Det ska bli spännande - kul att se en ny stad och träffa programkamrater och lite mysigt ändå att sova på vandrarhem själv... Hoppas jag! Håll tummarna för mig.
 
Maja.
 

Bland annat en Mandala

Kategori: Maja

Halloj från Ekholmens bibliotek! Jag jobbar här kl. 14-18 idag och tänkte passa på att göra klart gårdagens inlägg som aldrig kom upp nu när jag ändå sitter vid en dator. :)
 
Igår morse vaknade jag utvilad och nöjd med att dagen skulle spenderas hemma. Jag gjorde upp en liten plan för dagen och sen gick jag upp.
 
Jag var duktig och gjorde det jag skulle. Efter tre-fikat åkte jag till Återvinningen och Hjärta till Hjärta. Köpte en klänning faktiskt! 70 kronor. Görbra ju. Sen åkte jag ut till Råssnäs och promenerade lite. Det var gårdagens bästa stund. Så rofyllt och skönt.
 
När jag gick där kom jag på att jag ville testa att göra en mandala - inspirerad av bland annat min moster. Så jag plockade med mig lite blad och annat naturligt.
 
Och väl hemma satte jag igång.
 
Ganska rofyllt det med. Och ganska fint tycker jag att det blev. :)
 
Och på kvällskvisten blev det bullfika på landet med familj och katter. Fint så. :)
 
Nu ser jag fram emot en ledig helg innan Borås nästa vecka.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Böcker 2017, del 8 = ett tomt dokument

Kategori: Maja

Hej!
 
Under augusti månad har jag inte läst en enda bok. Jag skyller först och främst detta på allt jäkla mobilscrollande... Och nu är det september och trots att plugget har kommit igång och det finns annat som är viktigare att läsa än skönlitteratur, så känner jag att jag vill skärpa till mig lite. Lite är bättre än inget och försöka duger osv osv. Jag tänker att en tjock tegelsten skulle skrämma iväg den lilla läslust jag har nu, så idag lånade jag några små noveller från Novellix. Jag bläddrade igenom dom som fanns här på bibblan och fastnade för fyra stycken som får följa med hem. Jag delar med mig av framsidorna och baksidestexterna som fångade mitt intresse.
 
 
Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog
av Jonas Hassen Khemiri
"Men. Det var något med den här ringningen som kändes. Jag vet inte. Annorlunda. Plötsligt fick jag för mig att det var K som ringde på. Hon kanske ville be om ursäkt. Dra ett streck över det som hänt. Jag smög mot hallen och tittade ut genom titthålet. Poliser. Hela trapphuset var fyllt av poliser."
 
Ett testamente från helvetet
av Kristina Ohlsson
"Jag vet inte var jag fick ingivelsen ifrån, men min blick fastnade på Margots brevlåda. En grön plåtgrej som knappt syntes i busken som växte runt den. Jag gick fram till den och lyfte på locket. Där låg ett antal kuvert och tidningar. Utan att tveka stack jag ner handen och drog upp posten. Det var något som var galet med Margots försvinnande och jag tänkte ta reda på vad."
 

Omsorgen
av Susanna Alakoski
"Nästa gång Pernilla får frågan ska hon ta mig fan skrika ut att man måste vara mirakulöst förstående inför de boendes olika egenheter och att det liksom är det som är det fantastiska med jobbet. Att begripa sig på sjukt sjuka människor som har röster och som uppfattar sina kroppar på annat sätt än friska människor. Som inte fungerar som vanliga människor men som ändå har samma mänskliga värde. Och om man inte lyckas med just det, att se var och en för vad den är så sköter man inte sitt jobb. Och då ska man som Carol jobba med siffror, inte med människor."
 
Till varje pris
av Sara Kadefors
"Jag hade precis fått kontrakt på min första lägenhet och behövde pengar till hyran. Det enda kruxet var att jag tvingades tillbringa en stor del av dygnets timmar på en begränsad yta tätt intill en person jag inte hade valt att vara nära. Jag hade aldrig träffat någon som Jenny förut. En som hade skor med snirkliga spännen. Som fastnat för saker i tidningen som jag hoppat över. Som sa "en annan" om sig själv. Och så det där spionerandet. Jag visste inte att man kunde ta sitt arbete på så stort allvar."
 
---

Målet med eftermiddagens hemfärd: Låta telefonen stanna svart och tyst i fickan och läsa en novell på pendeln hem.
 
Maja.

Några ord under dagen

Kategori: Maja

Hej!
 
Klockan är 10.06 när jag börjar skriva detta och jag befinner mig på biblioteket. Jag har haft pass 8-10 och har nu tre timmar att fylla med plugg/allmänt tidsfördriv och lunch innan jag har pass igen 13-16. Lite splittrad dag alltså, men det känns faktiskt inte så tokigt ändå.
 
Det känns skönt att jag, efter två år som timmis på bibblan, nu har börjat plugga. Förut kunde jag ibland känna lite skam över att jag ibland jobbade så lite, att varje timma jag inte jobbade på något sätt var ett minus, men nu kan jag istället välja att se varje jobbpass som ett plus. Planen för två år framåt nu är ju att prioritera plugget så att jag klarar av det jag ska och när jag har möjlighet att jobba så blir det en bonus, helt enkelt.
 
Eftersom min dag, och kanske hela jag, är lite splittrad så tänkte jag att dagens blogginlägg också skulle vara det. Jag fortsätter helt enkelt att skriva lite senare under dagen och när jag känner att dagens sista ord är skrivna så publicerar jag.
 
Klockan är nu 14.23 och jag vill dela med mig av något gulligt som just hände mig här i receptionen. En farbror kom fram för att fråga om hjälp med sitt korsord. I rutorna skulle man skriva en deckarkaraktärs namn. Inget jag själv hade läst, men jag knäckte det med hjälp av google. Så gullig farbror, men visst måste det räknas som fusk att be personal på bibliotek om hjälp med en bokfråga i ett korsord? Eller det kanske var jag, som behövde google, som är den största fuskaren i sammanhanget? ;)
 
 
Klockan är 17.26 och jag är hemma! Bilden ovan tog jag nyss när jag paraplypromenerade hem från tåget. Jag åkte tåg med Moa. Kan inte sluta tjata om hur himla otroligt glad jag är att hon har flyttat till Östergötland igen! Det är nog det absolut bästa med den här hösten.
 
Nu är klockan 22.31 och dagens sista ord blir skrivna. Så här blev dagens inlägg. Vi får se vad det blir imorgon, eller nästa dag. :)
 
Godnatt!
 
Maja.

Kräftor, regnbåge, scones och museum

Kategori: Maja

Nämen tjenare!
 
Bara ett litet dygn har gått sen senaste inlägget och jag har redan en ny rapport att lämna till er. Det är ju kul!
 
Igårkväll strax efter sex satt jag i en liten båt och guppade. Tillsammans med pappa och ett gäng kräftburar.
 
Mamma stod på land och överraskade med mästerliga fotografier, men vyn var ju rätt tacksam. ;)
 
Vi timade in det väldigt bra, för när vi åkte hem till landet kom regnet. Och en dubbel regnbåge på det! :)
 
Imorse halv åtta hämtade pappa mig. Det var dags att kolla om några små liv hade hittat in i burarna.
 
Ingen dundersuccé, men 41 stycken kräftor iallafall. Bättre än inget och mysigt både när vi la i och drog upp. :)
 
Ett par timmar senare bakade jag scones. På bilden ser de torra och tråkiga ut, men de var så goda så goda. Älskar scones!
 
Och nu sitter jag här igen:
 
Efter idag har jag tre museipass kvar denna säsong, som ju är min tredje. Vi får väl se om jag kommer tillbaka till nästa. Det finns flera både för- och nackdelar med det här jobbet.
 
Jag har iallfall hälsat sju personer välkomna så här långt idag och jag hoppas jag ska få en behaglig dag. Målet är att försöka få in lite svår pluggengelska i hjärnan - gärna översatt då... ;)
 
I veckan som kommer väntar lite jobb på stora bibblan i Linkan och såklart plugg och praktisk samt mental förberedelse inför Boråsveckan som kommer därefter.
 
Gó söndag på dig!
 
Maja.

Höstdag blev sommardag

Kategori: Maja

Hej!
 
Årets första höstdag (alltså gårdagen) blev en sommardag.
 
Den började med att jag pluggade lite i sängen.
 
Innan jag förflyttade mig till soffan där det blev lite mer plugg och frukost.
 
Gårdagens té blev Citronella som jag fick på posten i förrgår. Jag är så nöjd med mitt téburkspyssel så jag vill visa er. Det är rena rama téaffärsutbudet hemma i köket nu.
 
Vid lunchtid fick jag ögonkontakt med en brevbärare utanför köksfönstret. Det visade sig att han inte kom in i huset, så jag fick släppa in honom. Och post till mig hade han. Det var musmattan som jag unnande mig i och med att jag inte behövde köpa ny dator. Det blev inte världens bästa kvalité eftersom det är en mobilbild, men gullig ändå.
 
Strax efter halv två promenerade jag ut i solen. Till stationen där jag tog bussen till...
 
Vadstena!
 
Philip slutade nämligen klockan två och vi hade bestämt fikadejt. Det blev i Hagebyhöga där jag också fick en liten blomma. :)
 
Och som sagt - det var ju sommar trots september! Vi satt och fikade i en mysig trädgård.
 
Hallon/blåbärspaj för mig och kladdkaka för Phillen. :)
 
Tittut! Eller tittin!
 
 
Fin eftermiddag att bära med sig in i hösten.<3
 
Trevlig helg!
 
Maja.