majjaeriksson

Sensommarpicknick

Kategori: Maja

Igår alltså. Jag hade några så himla fina timmar med världens bästa Moa. Jag hämtade upp henne vid tåget och så åkte vi och handlade picknickmiddag. Sen körde vi ut till Råssnäs där vi slog oss ner, åt och pratade. Det var precis vad jag, och vi båda behövde. Att prata som bara vi två kan prata. Vi förstår varandra så bra. Och jag känner en sån tacksamhet över att ha en sån vän som alltid funnits och alltid kommer finnas. Oavsett allt annat.
 
 
 
Maja.

Söndagspyssel

Kategori: Maja

Hejsan!
 
Så sommaren kom tillbaka!? Det var ju inte så dumt. Ellen och jag hängde på landet igår och jag pysslade mest. Det mår ju hjärnan bra av. Jag är fortfarande inne i det här med broderi och igår hade jag sällskap vid min sida för en stund. I det här stadiet när bilden togs tvivlade jag dock på själva broderimotivet...
 
 
Men jag var glad ändå!
 
Och sen blev jag glad över slutresultatet också. I sin lilla enkelhet. Men mest gör jag det för att jag gillar att göra det och inte så mycket för att det ska "bli något". 
 
Men jag är sugen på att brodera mer på saker, så att det blir något som man kanske till och med kan använda. Kånkenbroderiet till exempel blev jag ju så nöjd med, men kanske att man skulle testa på någon tygpåse, annan väska eller kanske ett klädesplagg? Vi får se. :)
 
Maja.

Fredag

Kategori: Maja

 
 
Från söndagens regniga kvällsutflykt.
 
Hej och hej helgen!

Då har ännu en jobbvecka gått. Och hur känns det nu? Det är svårt att sätta ord på tycker jag, för det är så mycket som snurrar på något vis. Samtidigt som jag på ett annat vis känner mig rätt tom. 

Och jag tycker att det är svårt att skriva om det för att jag 
1. inte vill vara en gnällig typ 
2. inte vill låta bortskämd 
3. inte vill att du ska tro att jag vill bli "tyckt synd om", för det vill jag inte
4. inte vill att du ska tänka "amen, ryck upp dig, ge inte upp, du har just börjat". 
Men det här är min blogg och nu ska jag försöka beskriva lite hur det känns hos mig.

Jag tror mig redan veta att folkbibliotek passar mig bättre än skolbibliotek och det är rätt tungt att känna det så tidigt. Å andra sidan försöker jag påminna mig själv om saker som att man inte vet förrän man har testat, att allt är en erfarenhet och att det finns positiva saker med jobbet också. Och dessutom att det faktiskt är positivt att inse vilka delar av det jag har utbildat mig till som jag faktiskt trivs med och inspireras av och vad som inte känns lika rätt för mig. OCH att det inte är ett misslyckande att känna så och hitta såna saker utan att det är naturligt och helt i sin ordning. 

OCH jag vet att det fortfarande är tidigt och att saker och ting kan förändras och jag kommer fortsätta göra vad jag kan och ta en dag i taget, MEN jag kommer också fortsätta att ta mig själv och det jag känner på allvar. Jag kan göra båda samtidigt.

Trevlig helg!  
 
Maja.


Söndag

Kategori: Maja

Hej!

Igår var jag uppe i Toka för att ta månadens bild. Det regnade så paraplyet fick vara med, på bild och runt udden. Det var rätt skönt att få andas in sommarregnigt syre.

(null)

Jag har varit en och en halv vecka på nya jobbet och jag måste ärligt talat säga att det känns tufft. Det är ju säkerligen mer vanligt än ovanligt att känna så i början av något nytt, det förstår jag, men det känns mer än jag trodde det skulle göra. Det är en sån där magkänsla och sånt där huvudbry som inte går att skaka av sig. Hur gärna jag än vill. 

Egentligen är det nog flera saker som skapat den känslan, men i stort handlar det om att jag upplever att mitt arbete innebär en betydligt större utmaning än jag trodde att det skulle göra, på flera olika sätt och av olika anledningar. Och att det känns som en tuff tjänst för mig att ta mig an som förstajobb. 

Men jag ska försöka (fortsätta) ta en dag i taget och göra det jag kan för att det ska kännas bättre för mig. Och kanske typ varje dag skriva ner positiva saker med dagen? Hur små saker det än är. 

Ska försöka att söndagsnjuta lite nu.
Vi hörs i veckan!

Maja.

Kräftor och lägesrapport

Kategori: Maja

Hej på måndagen!

I helgen blev det lite kräftfiske tillsammans med familjen Liljeblad. Vi slängde i burar på lördagkvällen och drog upp dom på söndag förmiddag. Det är en av min favvogrejer, att dra upp burarna. Spänningen, spejandet. Är det något brunt i buren? Jodå, vi fick ihop så det räcker för en liten kräftskiva till oss fyra.

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har jag varit på Skolgårda. Det har gått bra. Fortfarande mycket info och många ansikten och namn och dittan och dattan såklart. Och jag har drabbats av en liten saknad efter folkbiblioteksvärlden. Faktiskt. Det har nog växt fram under dom här dagarna men slog till mig rätt hårt när jag kom hem idag. Men kanske beror det på att allt fortfarande är jättenytt och inte igång än? Vi får se. Jag försöker lugna mig med tanken att det "bara" är ett jobb. En dag i taget.

Maja.Två dagar in

Kategori: Maja

(null)

Hallå!

Så. Nu har jag jobbat två dagar. Det känns... svårt att sammanfatta och sätta ord på. 

Jag har ju inte varit på någon av dom skolorna jag ska jobba på sen, så på ett sätt börjar det ju först på riktigt då, på måndag. Men jag har träffat två trevliga skolbibliotekskollegor som jag har fått ett gott intryck av. Jag har fått lite boktips för målgruppen och hjälpt till att sätta lite etiketter på böcker. Men till största delen har dessa två dagar handlat om uppstart av teknik och allt vad det innebär (dator, iPad, telefon, mejl, intranät osv osv) och information information och information.

Och känslorna är blandade. Precis som innan jag började egentligen. Jag är liksom fortfarande mest nojig för det som kommer sen. Det riktiga jobbet. När skolorna drar igång. Men starten känns bra så här långt och antagligen faller ännu mer på plats under nästa vecka. :)

Imorgon ska jag till Södra vilket blir speciellt eftersom jag själv gick på högstadiet där och inte har varit där sen dess.

Men det är imorgon det. Nu ligger jag rätt platt och stilla. Jag har precis ätit glass och ikväll blir det film. Jag, Philip och Ellen ska se Toy story 2 (vi håller på att se alla tre för att sen se fyran som kommer ut på bio någon gång i augusti).

Vi hörs till helgen!

Maja.

Kånken 2.0

Kategori: Maja

God förmiddag!

Så imorgon är det dags. Klockan 8 börjar min första riktiga jobbdag i livet. Nej, jag försöker att inte vara så dramatisk. Jag tar en dag i taget. Jag ska inte till skolorna jag ska jobba på denna vecka, utan det blir först nästa. Vilket känns skönt. Vi sprider ut allt det nya. Imorgon blir det fokus på det allmänna för att sedan övergå till just arbetet med högstadiet. Jag ser framemot uppstarten, att få veta mer vad som gäller och hur arbetet kommer se ut. :)

(null)

Men innan jag kommer in i det där vill jag visa min Kånken för igår blev jag klar. Planen var att jag skulle ha en plan men det blev bara att jag körde på. När jag höll på med en blomma visste jag inte hur nästa skulle se ut. Emellanåt kändes det lite sådär, jag tyckte inte att det såg så bra ut. Men jag fortsatte och slutresultatet är jag jättenöjd med. Jag tog några bilder under processens gång som jag kan visa.

(null)

(null)

(null)

(null)

Och det färdiga resultatet:
(null)

100% nöjd!

Vi hörs när jag är skolbibliotekarie....

Maja.

Skogen

Kategori: Maja

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maja.

Hallon, boule och antikmarknad

Kategori: Maja

Hej! 

Jag tänkte att det är dags att visa lite vad jag har pysslat med sen sist. Dagarna går ju i ett rasande tempo nu och veckan har bestått av en hel del mysigt. 

I onsdags mötte jag syrran när hon kom hem från jobbet och vi plockade oss lite hallon.
(null)

Ett par timmar senare var jag, Philip, Lovisa, Martin och Signe på en bouleplan och spelade en liten match. Trevligt var det och Philip och jag vann dessutom.
(null)

I torsdags var mamma och jag på Erikshjälpen, Hjärta till hjärta och Återvinningen. Jag köpte en klänning och en tékopp (som jag tänker att jag ska ha på en av mina arbetsplatser) för sammanlagt 115 kronor. Och sen gosade jag med katter på landet.
(null)

(null)

I fredags blev det lunch och dopp uppe i Toka. Och jag och Ellen paddlade en liten sväng.
(null)

Och jag broderade lite. Japp, nu har jag snöat in på det pysslet ett tag. Återstår att se hur länge det håller i sig.
(null)

Kolla så fint:
(null)

Härnäst ska jag brodera på Kånken. Blommor runt det runda Fjällrävenmärket. Jag får återkomma med det i veckan sen. 

Igår var det Antikmarknad i Askersund och jag, Ellen, mamma, mormor och pappa åkte dit. Jag köpte en duk till köksbordet för 75 kronor. Kan visa även den vid ett senare tillfälle, när den ligger på bordet. 

(null)

(null)

(null)

Och nu har Philip och jag precis ätit scones.
(null)

Vår söndagsplan härnäst är att åka till skogs. Får väl avlägga en sådan rapport imorgon? Så gör vi!

Maja.