majjaeriksson

Igår

Kategori: Maja

 
Klockan ringer åtta. Jag snoozar nästan till halv. Vaknar till och ser att det är vackert där ute. Duschar fort för att hinna ut innan det fina försvinner. För man vet aldrig. Struttar ut på en lerig åker med sköra strumpbyxor och för stora stövlar. Fotar och andas. Går in och äter brakfrulle. Det är gröt och ägg och mackor och juice. Snabbpluggar. Har två bollar i luften samtidigt. Eller mest en. Mailar handledaren att jag känner mig lite efter just nu, men vad kul det känns ändå.
 
Cyklar till tåget. Det är ganska kallt, men jag blir ganska varm. Ser ett träd med bara ett enda löv kvar. Ett gult. Kommer fram samtidigt som tåget. Jag är inte sen, det är tåget som är tidigt. Andas ut. Tänkte läsa på tåget men sitter bara. Sitter mittemot en tant. Kan inte bestämma om hon ser snäll eller arg ut. Tänker att man nog ändå inte ser sånt utanpå.
 
Har seminarium. Är nervös innan. Är som vanligt så korkat oförberedd. Är nervös under. Känner mig dålig. Men. Får god kritik på min text. Mycket god. Blir några snäpp längre. Starkare. Varför kan jag aldrig lära mig att tro på mig själv? Varför kan jag aldrig lära mig att vara bättre förberedd? Efter känns det bra. Lättad. Nöjd. Glad. Glad på livet rentav. Kontrasterna. Jag är inte samma person innan och under som efter. Det är sant.
 
Åker buss. En kvinna (tant?) plockar upp min tappade vante från bussgolvet. "Den här kanske du behöver sen." "Åh, tack." Det är något med vänliga ord från en främling sådär. Det är så fint bara.
 
Hoppar av vid Honom. Skyndar mig upp och ringer på. Blir sådär lite pirrglad där jag står utanför dörren. Blir sådär pirrglad när Han öppnar med det där leendet och den där kramen. Det känns som att jag har kommit hem.
 
Maja.

Ett julklappstips?

Kategori: Maja

Igår promenerade jag. Ovan ser ni ett försök till en promenadselfie. Den har väl nånting? ;)
 
Jag promenerade så långt som till Ica. Jag hade nämligen fått ett sms om ett paket som var lite för stort för att få plats i brevlådan. Ett paket från Adlibris, eller Addlibriss som hon på Ica sa.
 
Innehållande denna målarbok:
 
Med denna text:
 
Följd av en hel drös med typ såna här:
 
 
Här har jag färglagt lite:
 
Kul grej va!? Jag köpte alltså min från Adlibris för 102 kronor och jag ser framför mig hur jag kommer sitta och småmåla så fort jag blir uttråkad och kanske ta fram min fina målarbok istället för mobben i varje reklampaus. Känner ni någon som precis som jag måste ha något att göra helst hela tiden så kanske detta är ett bra julklappstips? :)
 
Maja.

Praktiiik!

Kategori: Maja

 
I vår läser ju jag sista terminen på kulturvetarprogrammet och då är det lite öppet och individuellt vad man hittar på och hur man skrapar ihop de sista poängen. Jag har väl sedan dag ett på programmet tänkt att praktik, det är ju en himlans bra idé, men svårt att hitta förstås. Och helt lätt har det inte varit. Men jag har mailat runt, främst till bibliotek, och nu har jag fått napp! Så i vår kommer jag läsa en kurs som heter Kulturens villkor första delen av terminen och andra delen kommer jag ha praktik på biblioteket i Nyköping (bild ovan!). Jag ska helt enkelt bo hos syrran i Nyköping under 10 vårveckor ("Du är så välkommen, men du får ta med en säng") och hänga på bibblan där om dagarna. Visst, det hade varit smidigt att ha praktik på Motala bibliotek (jag hörde av mig till dem, men de var mitt uppe i ett chefsbyte och kunde inte ge besked), men å andra sidan känns det nyttigt och spännande med ett helt nytt ställe. Skönt att inte på något sätt känna någon också. Hehe. Kul kul! Nu är jag lättad och glad för tänk att det löste sig och vad spännande det ska bli! :)
 
Maja.

Han och fåren

Kategori: Maja

 
 

Maja

Vår söndag

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
Och nu ska vi baka äpplepaj!
 
Maja.

Framför brasan

Kategori: Maja

Jag har just spenderat kanske en och en halv timme framför kakelugnen.
 
När jag hämtade ved i källaren fick jag syn på en liten kompis:
 
Jag åt lunch framför brasan. Burgare!
 
Varmt och skönt!
 
Och så såg jag på första avsnittet på säsong två av serien Please like me (rekommenderas!) (finns på svtflow!)
 
Nu börjar det nästan bli för varmt här. Får nog flytta bak en bit. Eller gå ut en sväng. Eller flytta bak en bit.
 
Maja.

Öringsafari

Kategori: Maja

Idag har jag gjort något för första gången. Jag, Philip, hans mamma och några andra pajsare har varit vid Kärsbyån ikväll och kikat efter lekande öring.
 
Redo med stövlar och lampa:
 
Vi såg flera öringar i varierande storlekar! Nedan anar ni den största. Inte världens bästa bild, men man ser ju att det är en firre.
 
På väg hem med vantarna på fossingarna:
 
Mysigt värre. Faktiskt. :)
 
Maja.

Throwback tuesday

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Jag kände att jag behövde en tillbakablick till något härligare i detta regnruskiga höstmörker och ni fick hänga på. Ovan ser ni sex bilder från när Moa och jag var på Gran Canaria i våras. En såå bra vecka!
 
Maja.
 

Ofrivilligt bad

Kategori: Maja


Maja.

Fotopyssel

Kategori: Maja

 
Efter att ha sovit till kvart över tio, ätit två äggmackor och druckit en mugg Oboy fick min söndag börja med fotopyssel. Jag skrev ut sex nya foton (hade velat skriva ut fler, men nu är fotopappret slut...) som fick flytta in i fin-albumet. :)
 
 
Tips tips tips! Till alla som vill sätta in foton i album; använd fotohörn! Det är som små rutor (1x1 cm) med dubbelhäftande tejp som är bra mycket bättre att använda än vanlig tejp eller lim eller vad man annars kan tänkas använda. Jag tror att jag har köpt dom på IcaMaxi.
 
Maja.

Fem från idag

Kategori: Maja

I natt var det andra gången någonsin som Philip sov i Sonnorp. Mysigt. Vi hänger ju oftast hos honom av den enkla anledningen att han bor själv liksom. Men här, kl. 9.48. åt vi alltså frukost i Sonnorp.
 
10.54. Kortspel i sängen med samma favoritsällskap. Såklart.
 
Vi promenerade (och kanske hånglade lite) under ett paraply i skogen. Kl.12.59 togs dagens bild.
 
Vid två åkte Philip åt ett håll och storasyster och jag åt ett annat (mor och lillasyster var redan där). Det var kusinkalas i Askersund och 16.00 blev det goood soppa, med goooott tillbehör. Moster äger.
 
17.34. Dessert. Sa jag att moster äger?
 
Maja.
 

Ormbunke

Kategori: Maja

 
Jag har just minipysslat lite. Jag var ute och skogspromenerade och med mig in fick jag en liten ormbunke, två höstlöv och en klöverblomma. När jag kom in och tittade mig omkring efter var jag skulle göra av växterna fick jag syn på glasburken med ljusslingan i. Först provade jag att tejpa fast alla fyra liksom framför/bakom varann men med ljuset och allt blev det för rörigt även för mig, så till slut blev bara ormbunken kvar. Jag vet inte vad mamma kommer tycka... men jag tycker att det blev fint! :)
 
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Två promenader och en uppsats

Kategori: Maja

Igår promenerade Philip och jag vid kanalen.
Vår inristning är fortfarande ganska färsk:
 
Det är ju fint vid kanalen alltså!
 
Hela två tummar upp från Philip!
 
Höstblomma:
 
Nyss pratade jag med min uppsatshandledare på telefon. Ring efter två, skrev jag. Hörs på eftermiddagen, svarade han. Jag hade alltså väntat ganska nervöst sedan en stund innan två när han ringde vid halv fyra. Men samtalet gick bra (efter två tysta sekunder i början, vi befinner oss tydligen båda två på landet så vems "fel" det var blir osagt. Skönt.) Jag ska iallafall skriva om genus i barnlitteratur och det känns kul! Jag är precis i början av arbetet och behöver liksom läsa mer av all möjlig litteratur för att ringa in det jag själv vill skriva om. Men grunden är iallafall att se hur genus gestaltas i samtida barnlitteratur, både i text och bild. Det känns alltid som ett aktuellt ämne och jag hoppas att det blir roligt, både för mig att jobba med och sen för andra att läsa. :)
 
Men nu behöver jag en skogspromenad!
 
Maja.

Idag har jag...

Kategori: Maja

 
...vaknat bredvid Honom, åkt buss i 100 minuter och varit på föreläsning i 60. Jag har lånat fyra (ganska feta) böcker till uppsatsen, ätit ett päron och kramats. Jag har skrattat, gråtit och hälsat på en okänd katt. Jag har spelat kort, sett på tv och skickat iväg ett mail. Jag har hört att det är räkmackans dag och nu sitter jag med två gosedjur i knät och bloggar.
 
Maja.

Bondebacka

Kategori: Maja

 
Jag och Philip har just varit uppe i Bondebacka och testat frisbeegolf! Hur det gick? Inte så värst superbra kanske. Speciellt inte för mig. Det var mycket svårare än vad jag trodde men jag försöker se det som att jag har utvecklingspotential. Det jag kan/bör jobba på är 1. styrkan i kasten 2. precisionen 3. mina nerver/självförtroende. Alltså allt kan man säga. ;) Men det var trevligt, som allt vi hittar på tillsammans! Och vackert, så fint där uppe på kullen ikväll! :)
 
 
 
På en korg höll en fin liten filur till. Nästan kamouflerad.
 
Fejnt!
 
Maja.

Falun!

Kategori: Maja

I fredags kom jag fram till Falun vid halv sju, Moa mötte mig vid tåget och vi promenerade hem till hennes fina studentlägenhet. Där fixade vi bakad potatis som vi tog med oss kanske två (?) våningar upp till Moas kompis Maria där även Moas kompis Jenny befann sig. Kul att träffa Moas Falunkompisar! Vi åt våra potäter där alltså och Maria hade bakat en himlans god cheesecake som vi mumsade på till Idol. Trevlig fredagskväll!
 
På lördagsmorgonen gick vi upp ganska tidigt, det var fint utanför Moas fönster:
 
Klockan 9-10 skulle Moa nämligen hålla i ett träningspass och jag skulle deltaga. Moa var superduktig och passet var roligt, men jobbigt för mig som inte är så tränad. Om jag har träningsvärk idag? Japp. Efter träningen cyklade vi hem igen och fikade lite och sen fixade vi i ordning picknick och promenerade ut i ett soligt och varmt Falun. Vi slog oss ner på en fin plats och picknickade loss. Så underbar stund!
 
 
 
 
Efter picknicken promenerade vi hem till Moa igen där vi spelade Yatzy och kort en bra stund. Himla kul, även fast jag inte vann en enda gång. :P På kvällen lagade vi potatiskroketter och vegoschnitzel som vi åt tillsammans med bearniesås (givet!), snygg (ja, det stod så på förpackningen) sallad och sockerdricka (såklart!). Görgött! Moa var glad när maten äntligen var klar:
 
Klockan nio gick vi på bio. Vi såg The Maze Runner som jag helt klart skulle rekommendera till en vän. Bra film! Får 7,5 solrosor av 10 möjliga. Kul! Och mysigt med bio!
 
Till imorse ställde vi ingen klocka, men morgonpiggisar som vi är vaknade vi ändå skapligt. Då åt vi mysfrukost:
 
För att sedan krypa ner under våra täcken igen och se på Hallå hallå, en mysrolig svensk film som passade perfekt en söndagförmiddag.
 
Efter filmmyset ryckte vi upp oss och gav oss ut i hösten. Det blev en riktigt frisk promenad bland gula höstlöv.
 
Och det sista vi gjorde idag innan vi skulle gå till mitt tåg var att baka och äta amerikanska pannkakor! Rekommenderar Icas recept, om ni är sugna. Så enkelt och så gott!
 
Vilken bra Falunhelg! Jag tycker inte att det är superlajbans att åka tåg 2x4 timmar, om jag ska vara ärlig, men det var återigen värt det! Tack Moa, för en riktigt bra helg! :)
 
Maja.

Lite av varje

Kategori: Maja

Detta bloggade jag upp 10 oktober förra året:
 
Och denna tog jag alldeles nyss:
 
Ser ni att det var lite färggrannare och finare vid samma tid förra året!? I hjärtat är det dock färggrannare och finare i år. Helt klart. :)
 
Jag har just skickat in hemtentan. Ni kan väl hålla en tumme eller två för den. Jag har fått bra feedback från min uppsatshandledare så här i starten och jag fortsätter söka efter praktikplatser för vårterminen. Hoppet lever alltså!
 
I helgen tänker jag dock försöka koppla bort det mesta skolgrubblet och bara ha det fint och jag tror inte att det blir något problem direkt. Klockan 14.26 går tåget mot Falun och Moa. I fyra timmar ska jag åka tåg och det känns, iallafalll så här innan, faktiskt rätt skönt. Jag tänker lyssna på podcaster, kika ut på naturens skiftningar och kanske smaska på lite resegodis. Visst låter det helt okej!?
 
Jag kommer hem på söndag kväll och då kommer jag givetvis dela med mig av en urhärlig Falunrapport, var så säkra! Trevlig helg på er! :)
 
Maja,
 

Periodpausfika...

Kategori: Maja

 
Det bästa med hockey!
 
Maja.
 

Onsdagslunchen

Kategori: Maja

 
 
Jag har just ätit god lunch. Pasta med ugnade grönsaker, räkor, sweet chili-sås och chilikrydda. Tips tips!

Nu ska jag skriva några ord till på hemtentan innan jag ska hämta mamma och köpa pluggfika. :)
 
Maja.

Tisdag, du får MVG!

Kategori: Maja

10.59 - brunch med Philip och Yoshi.
 
12.01 - började klottra på hemtentan/essän. Min titel "Blondinbella möter Montaigne" låter väl intresseväckande!?
 
13.52 - jag smilade mitt bredaste för jag fick en fin abborre. Ja, vi åkte till Karlsby. Igen. Vi gillar't där.
 
14.57 - Philip fick en gädda. (Han ska alltid vara värst...)
 
16.45 - Stekte "lunch".
 
Strax före sju blev jag hemskjutsad av Philip och ikväll kommer jag nog mest sitta där (se nedan). Kanske skriva vidare på essän, kanske ta en kvällsmacka, kanske skriva lite dagbok. Kanske ha det rätt bra.
 
Imorgon blir det plugg hemma i Sonnorp hele dagen!
 
Maja.

Throwback monday

Kategori: Maja

Idag när jag åkte buss tänkte jag att idag ska jag skriva av mig om plugget på bloggis. Till fredag ska jag ha skrivit en hemtenta/essä, på torsdag ska jag maila min handledare om ytterligare lite uppsatstankar och på torsdag är det också information om nästa termin. Allt det skulle jag kunna bladdra en hel del om. Men när jag satte mig framför datorn nu så kände jag inte alls för att älta sånt. Jag vill blicka tillbaka i bloggarkivet istället!
 
På denna dag fast förra året, alltså 6 oktober 2013, höstfikade Moa och jag inne i Staffanstorp. Mysigt!
 
6 oktober 2012 hängde jag och lillasyster i Ikanohuset och var så här glada/muppiga. Hihi!
 
6 oktober 2011 gick jag på folkis i Småland. Vi skulle fotat på torgmarknaden den dagen, skrev jag, men det regnade så vi hade pysslat med annat i datasalen istället. Den här bilden på mitt folkisfönster fick mig att tänka tillbaka på mitt lilla rum och folkisåret i allmänhet. Tur att bloggisen hjälper mig att komma ihåg och bli lite nostalgisk ibland.

6 oktober 2010 hängde jag med Moa igen, vi kollade på Draget. Tanken på Draget gjorde mig också nostalgisk, Dragetdagarna när min årgång drog var himla roliga minns jag!
 
6 oktober 2009 la jag upp tre härliga bilder från fina Sonnorp. Denna på Sandra och Caputte var riktigt härlig ju!
 
Ja, detta muntrade upp! :)

Nu ska Philip och jag göra vår andra dejt i repris; baka scones!
 
Maja.

Karlsby

Kategori: Maja

 
Jajemen, nu har vi varit i Karlsby igen! Denna gång blev det jag, Philip och Martin. :)
 
Vi började med frukost på klippan vid Salstern. Te för min del!
 
 
Och sen åkte vi en liten bit till den så kallade sumpsjön, som ni kan ana bakom grabbarna på första bilden. Det gick ganska bra att fiska. Iallafall för Martin som fick upp både en abborre och en gädda. Philip fick också en liten borre och flera "nästangäddor". Jag hade faktiskt också en gädda på kroken, men även den lyckades slita sig fri. Förbannat synd! Man får dock upp mycket annat ur den där sjön. Sjögräs, pinnar, diverse stockar och näckrosblad till exempel.
 
Härliga timmar i naturen, tack grabbar! :)
 
Nu blir det sen lunch innan jag ska till kusin Tilda på examensfirande och sedan åker jag tillbaka till Philip igen. Trivs så bra här!
 
Maja.

Naturnyanser och framtidsgrubbel

Kategori: Maja

Först: Till dig som undrade: det chokladiga på kakan är något så enkelt som 70%ig smält choklad.
 
Och nu: Foton från en av gårdagens två välbehövliga promenader:
 
 
 
 
 
 
Och nu: Den senaste tiden har jag grubblat en del på framtiden. Jag har varit ledsen för att jag är orolig för vad det ska bli av mig. För att jag inte vet vad jag vill göra. För att jag inte vet hur min nästa, och sista, termin på Kulturvetarprogrammet kommer se ut. För att jag inte vet vad som händer efter det. För att jag inte vet vad jag vill. Jag försöker tänka att jag fortfarande inte behöver veta. Att det rent utav är spännande att jag inte vet. Att jag inte ångrat att jag läste svenska i Örebro en termin, "inte gjort någonting" en termin, sommarjobbat med gräsklippning och ogräsrensing tre somrar, läst foto på folkhögskola ett år och nu läst kulturvetenskap i Linköping 2+ år. Allt det där har varit roligt och utvecklande och bra för mig, tror jag, vill jag tro, vet jag. Jag försöker tänka att det fortfarande inte är så jäkla livsviktigt vad som händer nästa år. Jag försöker ta framtidstankarna med en klackspark och se förväntansfullt på det som komma skall, vad det nu än är. Livet är ju så härligt som det är, just tack vare att vi inte vet vad som kommer komma i vår väg. Idag, nästa år, eller om tio.
 
Maja.

Fredagsfika

Kategori: Maja

 
Att duscha är bra. Inte bara blir man ren utan man tänker bra i duschen också, eller är det bara jag!? Iallafall, när jag duschade tidigare idag kom jag på att jag ville baka något chokladigt och titta så bra det blev! Vad som firades? Nej, jag vet inte, det är väl någons födelsedag någonstans.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

"Här står jag bredvid en fågel!"

Kategori: Maja

 
 
 
Igår promenerade Philip och jag i Varamon. Eller vi satt mest i sanden. Vi konstaterade att det kändes som vår och till och med jag kom i ro och ville sitta en bra stund. Jag som annars har bråttom vidare. Idag har vi varit tillsammans i sju månader och det känns nypirrigt och gammalttryggt på en och samma gång. Fint som vårvärmen i höstsolen.
 
Maja.

Under samma rosa himmel

Kategori: Maja

 
Igår var det fint. Jag hade precis ätit och skulle sätta mig och läsa när jag såg att himlen var rosa. Det lockade mig ut. Jag och kameran promenerade ner i hästhagen där vi träffade Caputte. Hon var måttligt intresserad, men som vanligt så genomgullig.
 
 
Plötsligt kom hela flocken galopperande emot mig. Skräckblandad förtjusning.
 
Men det var inte så farligt, de sprang mest förbi.
 
Och efter lunkade Caputte, i sitt tempo.
 
Och sist kom jag, i mitt tempo. Det fanns ju så mycket fint att titta på.
 
"Skulle vi gå in eller?"
 
Maja.