majjaeriksson

Tack 2017!

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag hade inte tänkt göra någon slags sammanfattning av året som gått. Jag vet inte varför egentligen. Kanske för att det känns ganska svårt. Kanske för att ett litet inlägg inte kan ge året rättvisa riktigt.
 
Så jag nöjer mig med att säga hejdå till året på ett kanske ännu smalare och skevare sätt, nämligen genom att visa nio bilder. Via en hemsida kan man nämligen få reda på vilka av ens bilder på instagram som har fått flest likes. Ingenting jag bryr mig så mycket om, men ändå lite kul att se vad det är för några och på ett litet litet sätt speglar de ju ändå en liten del av mitt år. Mina #bestnine från 2017 ser du alltså nedan. Växter, katter, fika, kärlek och en frostig vy. Fint. Jag gillar dom jag med.
 
 
Tänk om livet bara var de där guldkornen som man (läs: jag) lägger upp på instagram? Men livet är faktiskt allra mest fint. Hoppas det fortsätter så även 2018.
 
Gott Nytt År, vi ses på andra sidan! :)
 
Maja.

Virkad blomkruka

Kategori: Maja

Hej!
 
Igår jobbade jag 10-18, men idag är jag hemma. Tanken är väl att färdigställa årets sista plugguppgift som måste vara inne innan söndag klockan 16, men jag har svårt för att ta tag i plugg när det finns ett roligare projekt i närheten. Men nu har jag precis avslutat det där roligare projektet.
 
Jag fick ju tre monsteror i julklapp varav de två största kom i endast innerkruka och så kan man ju inte ha det, så jag tog saken i egna händer - inspirerad av en annan julklapp. Jag fick nämligen också en bok med titeln Galen i garn och i den fann jag detta:
 
Fint eller hur!? Och som sagt passande eftersom jag behövde två krukor. Så på Annandagen när mörkret hade fallit åkte jag ut till landet, satte mig vid brasan och virkade. Att katter tycker att garn är roligt är ingen myt kan jag meddela, om någon nu trodde att så var fallet. ;)
 
Så här såg det ut hemma hos mig häromdagen:
 
Och nu ser det ut så här:
 
Jag virkade alltså en tub som jag helt enkelt trädde över innerkrukan. Och jag känner mig nöjd, jag tycker att färgerna gör sig bra där vid gardinen och ja, det blev en Majig kruka! :)
 
Frågan är nu om jag ska virka en till den andra monsteran också eller om jag ska köpa mig någon snygg kruka... Eller pyssla till en på något annat vis? :)
 
Maja.

God fortsättning!

Kategori: Maja

Hoppas att just du har fina juldagar! Det har jag. :)
 
Philip och jag firade julafton på samma sätt som jag tror att vi har firat i tre år nu. Först vid 9.30 var det julaftonsfrukost hos farmor och farfar med pappas sida. Sen åkte vi hem en sväng och öppnade julklappar från varandra. Och vid cirka 13 åkte vi hem till Philips föräldrar för att äta och fira med dem, Philips bror och farbror. Och vid 19 på kvällen åkte vi ut till landet för att fira med min mammas sida. En lång dag som kan låta stressig när man berättar så här, men eftersom alla ställen ligger i samma stad och vi hinner vara några timmar på varje ställe så upplever jag det inte alls som stressigt utan bara mysigt. Det är en fin tradition som vi har fått till!<3
 
Julbord hos Philips föräldrar.
 
Ellen och Vera på landet på kvällen.
 
Idag har det inte gjorts så många knop. Det har alltså varit precis som det ska på juldagen. Vi åt frukost först vid 11 och eftersom jag ägde på hockeyspelsturnering igårkväll och kammade hem andraplatsen och därmed juicepress + ett kilo apelsiner blev det såklart färskpressad juice. Mycket gott. Det får det bli imorgon med.
 
Och jag kan nog inte skriva om julen utan att nämna julklappar. Som vanligt fick jag så oerhört fina, bra och många klappar. Bland annat de tre grönvita burkarna som ni ser bakom mjölken på bilden här över, skålen med godis i och elefantörat plus den fina krukan där till höger. Och tre monsteror. Japp. En monstera stod högt upp på önskelistan och jag lyckades få en per julfirande.
 
Fint så. Tack alla inblandade!<3
 
Nej men nu ska väl chillandet fortsätta. Imorgon är det också ledigt, men sen blir det tillbaka till allvaret med jobb på onsdag, plugg på torsdag, jobb fredag och lördag innan vi avslutar det nya året på söndag. Men vi hinner nog höras här innan 2017 är över.
 
God fortsättning så länge!
 
Maja.

Låt mig carpa diem!

Kategori: Maja

Hej från Ljungsbro bibliotek! *vinkar*
 
Om en timme tar jag fyra dagar ledigt. Skönt. Jag ska verkligen försöka att stanna upp. Jag är rätt dålig på det faktiskt. Det är bråttom vidare och finns det något som ska göras så vill jag göra det nu. På en gång. Jag önskar att jag var mer chill på så vis. Att jag var bättre på att ta det lugnt. Vila i nuet. Inte oroa sig över att julaftonen inte ska bli världens bästa dag för alla släktingar och inblandade. Till exempel. Jag vill bara sitta vid en brasa. Kolla in i den. Och vara nöjd och i absolut ro där. I mer än fem minuter. Kanske får det bli lite av en utmaning till nästa år?
 
Vad var det nu som väckte dessa tankar? Jo, jag slösurfar lite på adlibris för att det är en bra jobbsurfarsida och för jag ju är på jakt efter boktips. Och vad får jag se då? Jo, ordet mellandagsrea...
 
 
SERIÖST!? DET HAR INTE ENS VARIT JULAFTON! KAN DE TA OCH LUGNA SIG NÅGRA HEKTO? VAD HÄNDE MED JULEFRIDEN?
 
Okej, nu brusade jag faktiskt upp på riktigt. Men jag menar, det är ju inte underligt att man är så dålig på att vara här och nu när samhället ser ut på det där viset! 
 
Det var bara det jag ville ha sagt idag.
 
Må julefriden vara mer er.<3
 
Maja.

Ätbar utmaning 2018

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag är pepp på läsutmaningen och tackar Freja för boktipsen, jag låter er veta hur det går när jag checkat av några bokstäver sen! :)
 
Ikväll kom jag på en till utmaning. Kanske en svårare? Eller nej. Äsch, det märks. Utmaningen är att testa ett nytt recept varje vecka. Det kan ju låta rätt mycket, men jag tänker så här - äta bör man varje dag, äta är en av mina största hobbies, jag har mycket tid att både leta recept och fixa i köket och det finns såå mycket ätbart att testa nya recept på. En vecka kan det ju vara en soppa, nästa ett bröd, den tredje en gryta, den fjärde en müsli, den femte ett bakverk och den sjätte något så enkelt som en smoothie. Bara det är ett nytt recept.
 
 
Med de oändliga möjligheterna/recept som finns tror jag att det blir en rätt enkel utmaning ändå. Och blir det goa grejer så delar jag ju självklart med mig till er. :)
 
Jag tror att det blir kul! Och har du ett favvorecept - på vad som helst - langa det! Jag behöver 52 stycken. ;)
 
Maja.

Lite minus och lite plus

Kategori: Maja

Halloj!
 
Tentan igår gick dåligt. Jag gick upp tidigt så att jag kunde sätta igång med plugget klockan 8 och hela dagen och en bra bit in på kvällen plågades jag av tentan. Den var så himla svår. Verkligen orimligt svår. Jag hörde mig för i pluggets facebookgrupp imorse och klassisarna höll med mig, vilket ju känns skönt ändå. Men låt oss glömma tentan nu.
 
Igår gjorde Philip följande smarta uttalande Ska vi göra ett litet julbord ikväll? Det tyckte jag. Så det gjorde vi. Bra idé och bra genomförande måste jag säga. :)
 
Idag har jag varit helt ledig och det har varit skönt. Jag vaknade med filmstjärnehår imorse. Bara det liksom.
 
Och så gjorde jag smoothiefrukost.
 
Och så tog jag en långpromenad till Varamon. 5,7 kilomter blev det och 1 timme och 13 minuter var jag ute. Välbehövligt.
 
 
Men också skönt att komma in sen. Jag hade tänkt fixa de sista julklapparna idag, men efter promenaden kände jag inte för att gå ut igen. Så skönt när man bara kan göra som man känner. Så jag har hängt här hemma helt enkelt. En hel del chill på sofflocket har det blivit, men också lite nytta som nybäddning av säng, diskning av disk och så har jag tagit det där steget. Jag har sagt hej då. Till ekarna. Jag har länge förstått att det är något jag måste göra, men jag har skjutit upp det. Men idag tog jag alltså steget. Nästa höst ska jag plocka nya ekollon och då tror jag att jag aldrig ska plantera dem i jord utan låta de stå i vatten. Ja, så får det nog bli.
 
 
Ja, det var väl min lilla rapport från livet just nu.
 
Vi hörs!
 
Maja.

Läsutmaning 2018

Kategori: Maja

Hej från jobbet!
 
Jag vet inte om ni minns, men i januari skrev jag om fem fotoutmaningar som jag gav mig själv inför det nya året.
 
Det har väl kanske inte gått lysande riktigt, men jag höll i ganska bra och ger ändå mig själv godkänt. Man ska inte vara för hård mot sig själv, speciellt inte i juletid. ;) I alla fall. Nu är det ju snart nytt år igen och jag funderar på om jag ska ge mig själv någon/några utmaningar även 2018. Och det tror jag nog att jag ska.
 
Jag kanske kommer på några fler även denna gång, men hittills har jag kommit på en och den kom jag på här på jobbet igår. Det handlar om läsning såklart. Det här året har jag läst 25 böcker tror jag. Jag började starkt, men sedan i somras har det inte blivit många sidor lästa. Kanske en del på grund av plugget och kanske en hel del på grund av allt scrollande. Tyvärr.
 
År 2018 tänker jag att det får bli en liten förbättring, målet är 29 böcker och varför just denna siffra undrar du? Jo, jag tänker mig att det ska bli en bok per bokstav (alltså efter första bokstaven i författarefternamnet). Jag kommer inte vara så hård att jag måste börja med en Andersson och sen en Bengtsson och avsluta med en bok av Östberg, men i december ska jag ha bockat av alla bokstäver. Vad tror ni?
 
Så, har ni några boktips så tycker jag att ni ska dela med er av dem. Har ni två på samma bokstav får ni välja en. ;)
 
Tre böcker jag har läst under året:
 
Trevlig tredje advent till er. Själv jobbar jag nu till 15 och efter det måste jag ta tag i hemtentan (iallafall börja), sen har jag hela dagen på mig imorgon med den. Deadline tisdag kl. 09.00
 
Maja.

Inte mitt dygn

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag vill börja med att poängtera att jag vet att det finns många i världen som har riktiga problem. Jag är tacksam över att jag har ett jobb, får betalt för att plugga och en säng att sova i. Men det här dygnet har inte varit mitt dygn.
 
Det började igår, fredag, klockan 15.56. När många andra skuttar ut och köper julklappar och hem och tänder ljus och har helgpirret i magen. Då loggade jag in på datorn på jobbet och fick veta att det var tekniska problem med utlåning och återlämning (alltså det man gör på ett bibliotek). Det skulle dock kunna komma att lösa sig under eftermiddagen.
 
Men det gjorde det inte.
 
Tack å lov var det ju ändå fredageftermiddag och inte jättemycket folk, men det innebar ändå mer jobb än vanligt och dessutom fick jag frågan om jag då kunde jobba extra timmar nu i helgen för att hjälpa till helt enkelt. Alltså 10-16 istället för 11-15 som jag egentligen skulle jobbat lördag och söndag. Det sa jag att jag kunde.
 
 
När jag sedan studsade ut och hemåt efter klockan 20 igår, tror ni inte att det var tågproblem då också? Jo. Tågen gick inte. Omfattande signalfel. Jag tog då buss till Borensberg och sen bytte bussen nummer och åkte till Motala. Via Fornåsa. Jag var hemma efter 22.
 
Det slutar tyvärr inte där. Imorse vaknade jag en kvart innan jag behövde gå till tåget. Det har ALDRIG hänt förut. Men just idag ville det hända.
 
Och just det. Klockan 9 imorse blev hemtentan publicerad också. Den ser verkligen.... inspirerande ut. (Obs! Ironi alltså)
 
Men ikväll tror jag inte att jag orkar plugga.
 
Hoppas att ditt dygn har varit roligare än mitt. ;)
 
Maja.

14 december

Kategori: Maja

Hej!
 
Det är den 14 december 2017 och jag är hemma och pluggar. Det vankas hemtenta inom några dagar och det är som vanligt lite klurigt attt plugga inför en sån. Jag ska jobba imorgon em/kväll och i helgen. Jag har fixat en del julklappar och har några kvar. Julegott finns i köket och jag tänker över året som gått och året som kommer. Det är ju en tid för framåt- och bakåtblickande nu. Tack vare bloggen är det senare rätt enkelt.
 
För ett år sedan, 14 december 2016, fotade jag mina små ekar. Jag väljer att inte dela med mig av hur de ser ut idag, för det är tyvärr inte lika vackert...
 
För två år sedan, 14 december 2015, rekommenderade jag starkt boken Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson.
 
För tre år sedan, 14 december 2014, var det söndag, tredje advent och jag hade en mysig dag. Bland annat så promenerade jag med två favoriter. En som jag kan sakna. Och en som jag har kvar.
 
För fyra år sedan, 14 december 2013, åt jag denna frukost som gjorde mig hungrig nu klockan 10.41.
 
För sex år sedan, 14 decmber 2011, sammanfattade jag min första termin på fotolinjen på Sörängens folkhögskola. Det känns helt galet att det var sex/fem år sedan jag gick/bodde på folkis! :O
 
För åtta år sedan, 14 december 2009, delade jag med mig av informationen att min favoritfrukt var apelsin... Japp, för 8 år sedan alltså, inte 18. Tyvärr.
 
Nej, tillbaka till 2017. Plugget pluggar sig ju inte själv tyvärr...
 
Maja.

Tjugonio katter

Kategori: Maja

God adventskväll!
 
Idag har det julmysts som bara den må ni tro.
 
Det blev en tur till landet och där blev vi smygna på. Innekatterna är numera ute ibland.
 
Och verkar trivas bra med det. Mycket nytt att upptäcka och nya höjder att nå.
 
Vi kollade återigen efter gran och den här gången fick vi faktiskt med oss en hem. Baksidan är då inte vacker, men den ser ju bara dammråttorna där inne i hörnet så vi är nöjda ändå.
 
Väl hemma igen bakade vi lussekatter.
 
27 stycken.
 
Och sen klädde vi den där granen.
 
Mycket nöjd är jag nu! Fast just det, jag kokade julkola med. Den blev lite lös, men efter att ha legat i kylen nu tror jag faktiskt att jag kan vara nöjd med den med.
 
Måste springa och prova!
 
Maja.

En liten fredagslista

Kategori: Maja

Hej! Dagens inlägg får bli en liten fredagslista.
 
Dagens humör: Lite segtrött sådär, men samtidigt fredagspositiv.
 
På väg mot tåget i soluppgången imorse.
 
Dagens fundering: Schack? Kan gemene man spela schack? Eller hur ser statistiken ut ungefär? Jag kan inte och jag undrar hur många vi är? Kan de flesta vuxna schackreglerna?
 
Dagens gulligaste: 10-åringen som la upp en hel bunt med tjocka böcker på disken och frågade om reservationer och bad mig söka på titlar och sa, med en lätt läspning, när jag lånade ut böckerna till honom: "Hoppas inte jag läser ut det här innan jullovet för då har jag stora problem" Och: "jag läser i oändliga mängder".
 
Idag jobbar jag på biblioteket i Linghem 10-16.
 
Dagens önskan: Lite vitt på marken. Kom igen! Bara lite? Snälla?
 
Dagens att se fram emot: Komma hem, dricka julmust, se På spåret.
 
Bokkonst här på bibblan.
 
Dagens idé: Man kanske skulle göra sig något litet bokkonstverk igen (jag har testat tidigare)? Kanske någon figur att hänga i granen?

Trevlig helg!
 
Maja.

7 december 2017

Kategori: Maja

Godmorgon! När jag börjar skriva detta är det nämligen morgon. Jag tänkte att det är dags för ett litet vardagsinlägg där jag fyller på med text och bild under dagen och publicerar när jag känner mig klar ikväll.
 
Nu är klockan 7.43 och mörkret skräms snart iväg. Jag tände stjärnan i sovrumsfönstret alldeles nyss. Den hängde i vardagsrummet förra året, men i år fick den stå på fot i sovrummet. Det blev mysigt tycker jag. Nu: frukost!
 
Nu är klockan 9.00 och jag har ätit, duschat, klätt på mig och jag är redo för lite pluggläsning. Det är hemtenta om drygt en vecka (lördag-tisdag) så fram till dess gäller det mest att läsa och försöka förbereda sig så gott man kan utan att riktigt veta på vad... ;) Vi kör en suddig, men kanske ändå lite stämningsfull, frukostbild och så sätter jag igång då.
 
Nu är klockan ungefär halv ett och jag har ätit lunch. Det blev broccolisoppan som jag gjorde igår, toppad med halloumi och pumpakärnor och sen provade jag apelsin- och kanelknäcke. Det var inte så dumt!
 
Plugget gick okej på förmiddagen. Man kan ju alltid göra mer, men jag ger mig själv godkänt. Det känns rätt svårt att plugga till den här hemtentan dock, upplever jag. Dessutom brukar det gå rätt fort utför för mig på eftermiddagen så det är bäst jag får lite mer gjort innan motivationen och koncentrationen lämnar mig för idag. ;)
 
Klockan är nu 14.24 och jag börjar känna mig... sur på plugget. Jag ska göra en riktig sista kraftansträngning fram till klockan tre och då ska jag ta tag i diskberget för sen får jag faktiskt besök. :)
 
Klockan är nu 17.27 och nu är det mörkt igen. Sen ett par timmar tillbaka. Och mitt besök är här - lillayster! Vi ska hänga här tills Philip kommer hem från jobbet och då ska vi fara till landet för att äta middag och ge mamma några gåvor, för idag fyller hon år.
 
20.55. Hemma! Det blev en mysig stund på landet, som alltid!<3
 
Och det får väl vara dagens lilla inlägg det. Imorgon ska jag jobba 10-16 och sen blir det ledig helg med bland annat julbak på söndag! :)
 
Maja.

Att leta julgran i lövskog

Kategori: Maja

Hej på måndagen!
 
Eftersom det inte blev så mycket jul i fokus igår trots att det var första advent och allt så tar jag igen det lite idag tänker jag.
 
Kolla våra adventsljus! Jag är mycket nöjd.
 
Idag har Philip varit ledig och eftersom jag lämnade in en inlämning igår så blev det visst lite ledigt för mig med. Vi passade återigen på att samla på oss lite d-vitamin. Syftet var att hitta en liten gran. Vi har inte jättehöga krav, men den måste liksom vara lagom stor och ändå ha en skaplig julgransform, man kan ju inte ta in vilken ruska som helst. Förra året hittade vi en som var perfekt för oss, men den här gången gick det lite sämre. Föräldrarna mina äger ju främst lövträd tyvärr... Men en fin liten skogstur blev det iallafall, i perfekt timing innan solen gick ner.
 
 
 
 
 
När vi åkte hemåt KAN vi dock ha fått syn på en bra gran ändå så vå får nog ta en titt till innan vi inser att vi kanske får köpa (eller sno) en... ;)
 
Imorgon blir det lite läsning på förmiddagen och sen jobb 14-19. Omväxling förnöjer. :)
 
Maja.

Utflykt i advent

Kategori: Maja

Hej där!
 
Förutom första advent har det varit himla fint väder idag. Iallafall här hos mig. Så precis som jag drömde om innan helgen blev det en naturutflykt. Dock inte till en sjö, utan till ett berg; Håleberget!
 
Riktigt riktigt härligt. Ord blir liksom överflödiga och otillräckliga här, så jag låter bilderna tala.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så välbehövligt för kropp och själ. 10 poäng!
 
Till kvällen vankas det dessutom glöggmys med Martin och Lovisa. Bra söndag! :)
 
Maja.
 
 

Hej december!

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
 
Här har det inte hänt så mycket nytt. Eller det har ju just blivit december, men det har det nog blivit hos dig också. Jag ser mycket fram emot helgen. Det blir en tur till Erikshjälpen som är nyöppnat i stan, jag ska hämta mossa på landet och pynta runt ljus och stjärnor och stakar ska upp. Och på söndag, efter vi har tänt det första ljuset så röstar jag på naturutflykt. Och det borde ju inte bli jättesvårt att få med sig fiskarn. ;)
 
Men, helg får jag ta först klockan 20. Nu ska jag se till att känna mig nöjd med inlämningen i plugget och sen blir det jobb fyra eftermiddag/kvällstimmar MEN sen så. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.