majjaeriksson

Hej vecka 49!

Kategori: Maja

Imorse ringde väckarklockan klockan halv åtta för att jag ville vara lite vaken och beredd ifall jag skulle få ett jobbsamtal sisodär tio över åtta. Det fick jag, fast närmare tjugo över den här gången. Och så plötsligt hade jag åtta timmars jobb framför mig (10-19, minus en timme lunch). Det gick fint!
 
Nedan kan ni se hur resten av min vecka ser ut (i alla fall i dagsläget).
 
 
Det vankas alltså lite mer jobb - på stora bibblan och i Ljungsbro. På torsdag väntar en fin kompisfika. Och i helgen blir det en tur till Dalarna för att bland annat strosa på en julmarknad i gruvmiljö.
 
Vecka 49 känns som en stark vecka, känner jag! :)
 
Maja

Första advent

Kategori: Maja

Igårkväll när det var mindre än en timme kvar till första advent kröp jag under täcke och överkast i rummet nedan.
 
Igår när jag var rastlös kom mamma på ett projekt till mig - jag ska rundsticka en kudde till henne, en avlång korvkudde liksom. Det har jag fortsatt med idag framför brasan.
 
Jag har också bakat pepparkakor tillsammans med en lillasyster och en syssling.
 
Vi gjorde minst 6 stycken plåtar! :)
 
Och sen en par timmar tillbaka befinner jag mig i läggan där jag just har ätit en liten äppelpaj och druckit te.
 
Hoppas att eran advent också har varit mysig! :)
 
Maja.

Sunrise 11

Kategori: Maja

Well, innan jag redogör för morgonens verklighet tänker jag att vi kollar på lite favoriter från soluppgångar tidigare i år. ;)
 
En från februari:
 
Mars:
 
Maj:
 
Och augusti:
 
Okej, håll nu det vackra i minnet när jag ska visa bilderna från november/imorse.
 
 
 
 
Slutresultat: gråa bilder och ett trasigt paraply.
 
Ni får skratta, det kan jag också göra nu, efter att jag har tröstätit lite godis och omslutits(?) av värmen från kakelugnen.
 
Jag har också gjort pepparkaksdeg idag, men det tycker jag att vi återkommer till imorgon när det blir baka av! :)
 
Maja.

En dag, två arbetsplatser

Kategori: Maja

Idag har jag jobbat på två nya bibliotek. På förmiddagen var jag i Skäggetorp och nu på eftermiddagen är jag i Malmslätt.

Alltsammans har gått/går bra och nu har jag varit på 8 av 10 bibliotek i Linköping. Det är lite speciellt att fara runt som jag gör nu, på gott och ont.

Något som är positivt är att jag blir mer och mer van vid att komma in som ny. Självklart är det lite pirrigt att komma till ett nytt ställe - ska jag hitta dit? hur är dem som jobbar där? vad är det för "typ av låntagare" som kommer dit? osv osv - Men efter att ha kommit in på en ny arbetsplats två, fyra och nu åtta gånger känns det inte lika läskigt längre. Säkert mycket tack vare att jag också blivit mer och mer bekväm i arbetsuppgifterna, men också i mig själv... /Klyschan.

Nej, nu får jag sluta roa mig. Arbetsdagen är inte slut förrän klockan 18. ;)

Trevlig helg.

PS! Utlovar: soluppgångsbilder imorgon och adventsmys på söndag!

Maja.

5 bra saker med idag

Kategori: Maja

En favorit från november 2012.
 
+ Jag ville jobba och fick jobb (+jag fick också fredagsjobb)
+ Jag hittade dit (till Sturefors) med vägbeskrivning
+ Det gick bra att jobba
+ Jag hittade hem utan vägbeskrivning
+ Ikväll ska Philip och jag skära gurka, morot och blomkål i stavar och så ska vi blanda dipp och äta upp'et!
 
Maja.
 

Skrotfilosofi

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Dagens fråga: Hur många cyklar får plats i en bottenlös kanal?
 
Maja.

Låtsassöndag

Kategori: Maja

Jag vaknar till av att mobilen vibrerar. Jag har satt på vibrationen kvällen innan för jag vet att hon skulle kunna ringa och om hon gör det vill jag svara. Det är hon som ringer och jag svarar. Jag svarar att nej, tyvärr, jag kan inte idag. Jag har åkt iväg och jobbat sju dagar i streck nu och idag ska jag bara vara ledig. Jag ska låtsas att det är söndag.
 
Jag äter varm frukost, för det är kallt nu.
 
Jag skriver en handlarlista som börjar med saker som vi kan fika på ikväll
 
Och så steker jag pannkakor till oss - till mig och han som jobbar hemifrån köket.
 
Efter lunch tar jag på mig byxor över legginsen och jag tar på mig vantar och halsduk och mössa och vinterkängor och sen promenerar jag. Över vatten.
 
Och ut på en grusväg.
 
Efter femtio minuter är jag hemma på landet och möts av Ellen och Per som även dom jobbar hemma idag. Jag hämtar två glöggmuggar, limpistol, lim och bilen och sen kör jag de fyra kilometerna in till stan igen.
 
Och nu sitter jag i en soffa under ett täcke och önskar dig som läser detta en trevlig fortsättning på dagen.
 
Maja.

Ett bokrecensionsdiagram

Kategori: Maja

Det ni - det ordet kanske man borde använda nästa gång man kör Hänga gubbe? ;)
 
Har ni sett Bokhyllarna på Nyhetsmorgon någon gång? Det är (var?) iallafall en panel med tre personer som, med hjälp av ett diagram, recenserar böcker som de har läst. Och nu har jag snott idén rakt av.
 
Igår läste jag ut I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson. Det var svårare än jag trodde att måla staplar i diagrammet. Kanske för att jag blev rätt så besviken på boken. Jag tror att det var redan i våras under praktiken som jag hörde om den och blev nyfiken, så förväntningarna byggdes nog upp under en för lång tid helt enkelt.
 
Jag tycker absolut att själva grundstoryn - att tre ensamma personer i en trappuppgång av en slump träffas och börjar bygga något - är intressant och tilltalande, men tyvärr tyckte jag att det blev förutsägbart, platt och till och med kladdigt emellanåt. Visst, lite fin var den, men nej, långt ifrån topp tre över böcker jag har läst i år. Tyvärr.
 
Så här blev diagrammet:
 
Vi får se om diagrammet återuppstår med nya staplar efter att jag har läst nästa bok som är... Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson!
 
Maja.

Min lördag

Kategori: Maja

Hejsan! Jag kände att det var dags för en liten resumé över dagen som gått så nu kör vi!
 
Vi börjar med dagens frukost. Min tanke bakom den var att den skulle vara ganska rejäl och "vettig" för att risken att det ätbara inte skulle bli så rejält och "vettigt" resten av dagen var stor.
 
En dryg timme senare gick jag på frostigt underlag i Linköping.
 
För det vankades fyra timmars biblioteksjobb. Mellan 11 och 13 körde jag ut vagnar med böcker, ljudböcker, filmer, tidsskrifter och musik.
 
Och mellan 13 och 14 satt jag i receptionen.
 
Och efter en liten rast satte jag upp böcker på barnavdelningen fram till klockan 15 då jag skyndade mig för att hinna med 15.16-tåget hem. Utanför tågfönstret var himlen fin.
 
Och hemma blev den varm choklad och popcorn tillsammans med Philip.
 
Och så en När&Fjärran-match som jag tyvärr förlorade... :/
 
Alldeles nyss avnjöt jag dagens middag - räkor, vitlöksbröd och julmust. Kanske en annorlunda kombo, men det slank ner till en nöjd mage.
 
Snart ska jag skjutsa Philip på party och när jag är hemma igen ska jag nog läsa ut min bok och äta mörk choklad. ;)
 
Tack för idag, slut för idag!
 
Maja.

15 + 9 = 1

Kategori: Maja

Tillsammanstavlan är härmed klar (nästan, vi har bara inte limmat ihop den än)!
 
 
Majas alster:
- "Livets dryck"
- "Ni bor i skuggan av mitt färgglada kvarter"
- "Hemmet"
- "Fyren mellan haven"
- "Våra första ord"
- "Fyra fyror"
- "Cirkus, färg och hejfadderulla"
- "På en sommaräng"
- "Du smyger, jag smyger"
- "Tidsfördriv"
- "Lövhög eller solnedgång?"
- "Det kan tända till"
- "Bäkom lövet"
- "Dagens viktigaste"
- "Känslor från nutiden"
 
Philips alster:
- "Noir"
- "Gäddjakt"
- "Den döende Dandyn"
- "Yoshi"
- "Blueberry pancakes"
- "Straffad"
- "Eld i skyn"
- "Bayif"
- "Bigger boat needed"
 
Maja och Philip.

7 dimmiga

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
En dimmig promenad längs en halvtömd kanal.
 
Maja.

Vimplar, cider och pins

Kategori: Maja

Det blev ingen soluppgångsfotografering nu på morgonen, istället blev det en dimmig promenad längs kanalen. Ni ska få se bilder imorgonbitti. :)
 
Igår var det en lite annorlunda dag på jobbet. Det var i Ljungsbro jag jobbade och det var en rolig eftermiddag. Det annars lugna biblioteket levde upp och det kom mycket folk. Anledningen? Öppet hus/invigning efter en renovering. Vi var hela fyra timvikarier utöver de tre ordinarie som jobbade. Jag knäppte några mobilbilder som jag kan visa er. :)
 
Så här fint pyntades det i trappan upp mot bibblan.
 
Vi alla som jobbade fick fylla i varsin boktips-lapp som vi sedan nålade fast på oss. Ovanligt många blickar i bröstområdet fick vi. ;)
 
När besökarna kom upp för trappan möttes de av en kör som sjöng så fint så fint och efter att ha gått några steg på en röd matta fick de ta tilltugg och flädercider spetsad med några lingon. Här stod jag en bra stund och fyllde glas.
 
Vi hade också en pysselstation där barnen bland annat kunde göra pins.  Och även där passade jag på att vara boss ett tag. Det var så kul! De hade köpt in en pinmaskin och det var så enkelt och blev så fint. Jag gjorde två till mig själv. :)
 
När vi slutade för dagen fick vi alla välja varsin blomma som tack för att vi hade jobbat under invigningen.
 
En lyckad eftermiddag blev det! :)
 
Maja.

Mer jobb och en snölängtan

Kategori: Maja

 
Sexdagarsveckan förvandlades nyss till en sjudagarsvecka. Jag fick en förfrågan om jobb i Linghem på fredag och efter att ha tvekat några minuter tackade jag ja. Så det blir ingen helledig dag denna vecka. Å andra sidan står det bara jobb på en dag nästa vecka, så jag måste lite liksom passa på.
 
Dessutom ser alla jobbdagar rätt olika ut - idag ska jag till exempel hänga i Ljungsbro klockan 13-19 och där är det ingen vanlig dag utan Öppet hus och invigning efter en renovering, så det kommer bli lite speciellt med en kör som sjunger och förfriskningar till besökare och sådär. Imorgon ska jag jobba kvällspasset på stora bibblan - alltså klockan 16-20.15 och då tänkte jag att morgondagen är en perfekt dag för Projekt soluppgång, del 11. :)
 
Annars har en längtan efter jul och vinter börjat krypa in i mig. Jag ser fram emot att dricka glögg, rulla en snöboll, tända ljus och ta ett varmt bad efter en kall vinterpromenad. Vi avslutar med tre snöfina från arkivet:
 
 
 

Maja.

Fyra kvadrater

Kategori: Maja

 
 
 
 
Igår blev det en liten lördagsutflykt till Vadstena. Vi gick in i några affärer, promenerade längs vattnet, sprang på Philips föräldrar av en slump, kollade in dyrbara auktionsobjekt och fikade. På kvällen hängde vi i Sonnorp, såg en svartvit bild på en litenliten bebis som ligger i min storasysters mage, spelade Geni med lillasyster och åt middag med hela familjen. På kvällen såg vi på fotboll hemma i läggan och i natt var en dålig natt för först hade grannen party, sen pratade han görhögt i telefon och sen loopade han någon slags "godnattlåt" och jag blev galen. Lyhört är kul ibland och oerhört frustrerande ibland. Söndagen har inte bestått av så mycket storartat, men vi har promenerat och vi har köpt popcorn. I veckan som kommer ska jag in till Linkan och jobba hela 6 dagar, men sammanlagt blir det inte mer än 27 timmar. Jag vill inte ha det så här för alltid, men jag har anledning att tro att anställningsbeviset inte blir förlängt efter nyår och människor dör och flyr livsrädda, så jag känner att jag bara måste vara glad för det jag har just nu.
 
Ta hand om er och varandra.
 
Maja.

Tre torsdagstider.

Kategori: Maja

10.59 - Brunch.
 
16.56 - Bibblo-selfie.
 
18.38 - Vänta-på-tåg-fötter.
 
Maja.

Bara gör och bara kör!

Kategori: Maja

 
 
 
Jag har det ganska bra som ni kan se. Idag har jag försökt släppa HELA jag-kan-inte-måla-grejen - alla kan faktiskt! Speciellt när man inte tänker för mycket eller har för höga krav på sig själv. Det handlar om att bara göra. Tänker jag. Det är så skönt när man bara gör och bara kör. Projekt barnbok fortsätter alltså och det känns himla kul. Förhoppningsvis blir det här ett sådant projekt som jag faktiskt slutför... Det tror jag på! :)
 
Ser ni förresten vilken fiffig grej jag kom på att man kunde ha de små stafflierna till? Mobilstaffli! Perfekt att placera mobben i när man ska kolla på något program eller klipp. Riktigt stolt är jag och om någon vill ha ett så har jag fler som jag kan tänka mig att ge bort... ;)
 
Nej, nu får det bli en promenad och påfyllning av d-vitamin.
 
Maja.

Vågor, muffins och bok

Kategori: Maja

I förmiddags tog jag cawen (bilen) på en liten utflykt.
 
Jag gick igenom en tunnel.
 
Och hamnade här. Vid Jerusalemsbadet.
 
Solen sken, men Vättern verkade ganska upprörd.
 
Och bilden nedan blev något av en oväntad favorit.
 
Efter lunch gick jag och handlade lite. Nyttiga saker som frukt till exempel (försöker motverka onyttigt småätande). Och ingredienser till mellanmålsmuffins som jag blev inspirerad av efter att ha läst detta inlägg. Fast jag bytte ut lite saker som grahamsmjöl mot rågmjöl och chiafrön mot linfrön och pumpakärnor mot solroskärnor och så skippade jag kardemumma. Man tager lite vad man haver och köper lite vad man känner för att köpa, ni vet. De blev goda iallafall. Inte lördagsgodis-goda, men mellisgoda och det var ju syftet. Blir perfekt att ha med i väskan när jag åker pendeltåg i lunch-, middags- eller när-det-kan-tänkas-behövas-tid tänker jag.
 
Idag har jag också börjat med en bok som jag lånade igår. Jag har varit nyfiken på boken länge, men den har alltid varit utlånad när jag kollat här hemma i Motala. Men igår när jag jobbade i Johannelund så lämnade en dam in boken och jag tog glatt emot den och lånade den till mig själv. Lite jobbprivilegier ska man ju ha. ;)
 
Det var tisdagsrapporten det. Hej!
 
Maja.

Kanske en extra fin födelsedagspresent

Kategori: Maja

Min födelsedag 2011.

Nu har jag fått tillåtelse att göra det offentligt - Jag ska bli moster! Det är min storasyster Lisa som har en bebis i magen och det beräknade datumet är ruskigt (på ett bra sätt) nära min födelsedag i april. Jag kan absolut tänka mig ett litet systerbarn i födelsedagspresent och jag ser så mycket fram emot att träffa den lille/lilla och att ha en liten person i min närhet. :)<3
 
Maja.

Två skogar och en katt

Kategori: Maja

Hej på söndagen!
 
Igår lördagsjobbade jag och när jag kom hem till Motala åkte jag direkt hem till landet. Philip skulle på Motalagalan så jag tyckte inte att det var mer än rätt att jag också skulle få en trerätters galamiddag och tänka sig - det fick jag! Och sen sov jag gott i Sonnorpssängen.
 
I förmiddags vid elva gick jag ut i skogen en sväng.
 
Såg en ormbunke som hade gjort landningen mjuk för ett litet höstlöv. Det var fint gjort.
 
*Hej hej*
 
När jag kom till Caputtes grav såg jag något som nästan kändes magiskt - en alldeles jättevit katt. Den satt precis bredvid Caputte som att den vakade över henne. Och när jag hade gått till andra sidan ängen och vände mig om såg jag att den satt kvar. Nästan lite läskigt. Men mest fint.
 
Björkisar.
 
I samband med att jag var i skogen så vaknade Philip och jag ringde upp honom och sa glatt: Jag är i skogen! Varpå han svarade: Jag vill också vara i skogen... Varpå jag tog bilen och brumade hem till stan och stekte ägg och Philip gjorde varm choklad och så åkte vi upp till Karlsby.
 
Söndagsaktiviteterna har varit på topp så här långt alltså! Och snart blir det middag hos Philips far. :)
 
Maja.

Tacksamma tanter

Kategori: Maja

 
Min dag började med frukost på sängen. Vid nio tog jag bilen mot Ljungsbro för att jobba till klockan fyra. Det fanns mycket jobb att göra idag så dagen gick riktigt fort. Det finaste var när jag ringde en låntagare för att meddela att hon hade reserverade böcker att hämta (vissa får sms, andra får mail och så blir det några över som man får ringa till). Hon blev så glad så glad och tackade flera gånger och tyckte att det var en så bra service att vi kunde ringa. Det gjorde mig glad i magen. Efter jobbet svängde jag förbi Cloetta för är det fredag och man har jobbat i Ljungsbro så måste man passa på tänkte jag. Så nu sitter jag här med en skål med godis och känner mig nöjd med dagen. Hoppas att eran dag också var fin. :)
 
Maja.

En liten lista

Kategori: Maja

Hej!
 
Den senaste tiden har jag fått syn på en liten lista inne på ett flertal bloggar som jag följer. Nu senast var det på denna fina blogg som jag såg den. Och nu tänkte jag att det var min tur att fylla i mina svar. Jag inser att de flesta av er redan känner till de flesta svaren, men någon kanske får veta något nytt om mig.
 
Hur gammal är du?
24 år.
 
Hur gammal känner du dig?
Jag brukar säga att jag antingen känner mig som en barnunge eller som en pensionär, och det är väl fortfarande ganske sant. Men ibland känner jag mig nog ändå som 24. Nästan.
 
Var bor du?
Jag bor tillsammans med Philip i en etta i Motala. Oftast. Men ibland bor jag hemma på landet hos mamma, pappa, lillasyster, får, hästar, katt och dammråttor.
 
Vad har du gjort idag?
Gått upp så sent som halv tio, lekt barnbokskapare, sett på tv, duschat, ätit lunch, sökt ett jobb och vattnat blommor.
 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Hmm, jag antar att det är nästintill förbjudet att svara alla årstider har sin charm? Om jag måste välja... Nej, alla årstider har sin charm.
 
Är du beroende av någonting?
Mobben är jag rädd. Man borde ju ta någon slags paus en dag.
 
Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
- Jag kan inte flörtblinka med ett öga - jag ser heldum ut när jag försöker och det blir dubbelblink vareviga gång.
- Jag lämnar ofta en slatt när jag dricker något. Jag bara gör det.
- Jag får näsblod ganska ofta och lätt.
 
Vad är du på för humör just nu?
Gott! Jag har haft några bra lediga dagar och är nu pepp på att jobba fredag och lördag.
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Man har ju inte bara en... Men två goa bitar är... Marabou helnöt och hallonshots!
 
Vilken är din favoritaffär?
När det gäller kläder så är det helt klart Indiska.
 
Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Morgon! Fast Philip har nog tvingat mig till att bli lite mer kvällsmänniska nu. Jag kämpar mot tunga ögonlock. ;)
 
Har du blivit sydd någon gång?
Japp, för ett år sedan (tror jag?). Bakom örat. Jag blev av med ett äckligt födelsemärke/stor knöl där som jag skämdes över i flera år.
 
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Storasyster Lisa smsade om ett jobb hon tyckte jag skulle söka - och då gjorde jag det. Det är ju inget som händer varje dag och det är ju kul när någon tänker på en så.
 
Är du blyg?
Både ja och nej - jag kan vara den tystaste musen i byggnaden, men när jag på rätt plats och med rätt personer är jag raka motsatsen.
 
Vad heter du i andranamn?
Charlotta. Maja Charlotta Eriksson. Jag har fått Charlotta efter min gammelmormor och jag tycker att det är ett fint namn.
 
Vill du gifta dig?
Jag vet inte. Jag kan varken säga bu eller bä känner jag. Jag känner inte wow, jag måste gifta mig!, men visst skulle det kunna vara fint. Kanske något slags ganska litet utomhusbröllop...
 
Har du något smeknamn?
Det är ganska dåligt med det faktiskt. Visst, man har ju blivit kallad saker som Majsan och Majset genom åren, men Maja är ju rätt kort och gött som det är.
 
Maja.

Att ha mycket ledig tid

Kategori: Maja

Jag har mycket ledig tid. Rent ekonomiskt så kan jag absolut leva så här som jag gör nu ett tag då hyran är låg och jag inte är så dyr i drift, men det är ju det här med att det blir svårare att "underhålla" sig själv ju mer man är ledig. Jag skulle säga att jag både är dålig och bra på att hantera det. Dålig för att jag just måste underhålla mig på något sätt. Jag tycker om att se på tv, men för lång tid framför dumburken klarar jag bara inte av. Jag är dålig på att bara vara. På ett sätt. Men jag tror att det gör mig bra på så sätt att jag tvingas att promenera och pyssla och så vidare. Kreativiteten tvingas fram. Och det kan kännas rätt fint i mig.
 
Frukostarna blir också ofta godare när jag är ledig. Nedan ser ni gårdagens som kanske inte är världens bästa exempel på en extragod frukost. Men ändå.
 
Att kunna promenera och dessutom kunna använda kameran under nämnda promenad är något annat som jag uppskattar och det kan ju bara hända under dygnets ljusa timmar och vi alla vet hur få dom är nu i november. Nedan ser ni tre foton som jag tog uppe på Bondebacka igår. Jag la märke till hur radiomasterna försvann uppe bland molnen och det lockade mig upp på kullen. Det tackar jag min lediga tid för.
 
 
 
Projekt är något annat som är bra för mitt välmående (haha) och igår tog jag upp en gammal goding. Minns ni att jag i våras skrev om att jag ville skapa en barnbok? Nu har jag gjort det. Nej, inte riktigt, men jag har börjat och kommit en bit. Jag har skissat och skrivit fram hur nästan alla sidor ska se ut. Min tanke nu är att ta tag i själva skapandet och igår började jag med framsidan med hjälp av akvarellpennor och blöta penslar. Jag tänker att jag kanske kan ge bort boken i present sen... :)
 
Tre andra saker som gör att det är helt okej att ha mycket ledig tid:
 
1. Att jag har en pojkvän som för tillfället har ett jobb som han sköter hemifrån köket, vilket innebär att jag kan pussa på honom om det behovet skulle bli akut och att vi kan äta lunch tillsammans en vanlig tisdag.
 
2. Att jag ju faktiskt har ett jobb och då och då blir erbjuden nya jobbtimmar. I måndags fick jag till exempel en förfrågan om två jobbdagar i Ljungsbro - på fredag och ett datum längre fram - jag tackar och tar emot.
 
3. Att jag har min blogg som jag tycker mycket om och att jag blir glad av att ni är några stycken som läser och till och med lämnar en kommentar efter er ibland.
 
Klart slut! :)
 
Maja.

1 h 25 min 19 sek

Kategori: Maja

 
 
 
Maja.

Uppdatering: Ek och fototävling

Kategori: Maja

Hej! Minns ni min lilla dröm om att bli ekmamma? Nu (igår) har det gått 6 veckor och läget känns sådär ärligt talat. För ett tag sedan kastade jag två ekollon för de kändes alldeles för omogna(?) och nu ligger tre kvar i den lilla skålen med vatten.
 
 
Trots att sex veckor redan har gått så tänker jag fortsätta hoppas - kanske är det en liten grodd som man anar här på bilden nedan? Hoppet lever. Håll tummarna! :)
 
Något som ni dock kan sluta hålla tummarna för är fototävlingen med temat sjöstad. Tävlingen är avslutad och jag fick tyvärr inte in någon bild i miljöalmanackan/några vinnarpengar. Jag måste erkänna att jag blev lite besviken först, men när jag sedan läste att de hade fått in nästan 700 bilder kändes det lite bättre. Bättre lycka för mig nästa gång, helt enkelt. :)
 
Maja.

Marianne och en rosa himmel

Kategori: Maja

Idag har jag varit inne i Linköping och jobbat mellan 11 och 15. Biblioteket är öppet 10-16 på helger, men då jag "bara" skulle jobba som extraperson idag var min arbetsdag lite kortare än bibliotekets. :)
 
Att vara extraperson innebär att jag finns där och täcker upp för de två ordinarie biblioteksassistenterna när de ska äta lunch och ja, gör det som behöver göras helt enkelt. Jag antar att en sådan arbetsdag ser lite olika ut beroende på vilka som jobbar och hur mycket det är att göra och så. Idag fick jag direkt sätta mig i receptionen under första timmen och där fick jag göra ett par lånekort, visa någon hur man lånar, boka in en låntagare på en dator, ta emot en pliktavgift, några telefonsamtal och ja, det rullade på helt enkelt.

Efter en timme blev jag avbytt och gick då in till Bibbirummet. Nedan ser ni hur det ser ut där inne. Böcker som en låntagare lämnar tillbaka på andra sidan väggen åker in på rullbandet och ner i sin vagn beroende på vad det är för bok. När en vagn blir full så blinkar en blå lampa i taket och en lampa bredvid den fulla vagnen och då får man byta ut den.
 
Jag bytte några vagnar och gick ut med lite filmer, tidsskrifter och ljudböcker och den sista tiden satte jag upp böcker på barnavdelningen. För det är det schemalagt att extrapersonen ska göra den sista timmen.
 
Min första jobbdag som extraperson gick bra. Jag var lite orolig innan att jag liksom inte skulle veta vad jag skulle göra eller var jag skulle vara, men jag insåg ganska snabbt att det ju alltid finns saker att göra på ett så stort bibliotek som stadsbiblioteket är och dagen blev en bra dag. :)
 
På väg till tåget tog jag den sista biten lördagsgodis.

Och när jag kom hem var himlen rosa.
 
Nu ska jag googla på vad man kan äta till potatismos och sen blir det en tur till affärn.
 
Maja.