majjaeriksson

Fisk och balkongmatta

Kategori: Maja

Hej på lördagen!
 
Jag är just hemkommen från Linköping och lite lördagsjobb. Det är allt lite motigt att ta sig till helgjobb, men när jag väl är där rullar det på bra och jag trivs ju på biblioteket. Om en stund tänkte jag dra mig ut på landet då jag är ensam i läggan i kväll och hellre vill ha sällskap. Dessutom är jag lite sugen på att spreja en stol - det projektet trivs jag med! :)
 
Men nog om idag, jag tänkte fortsätta fredagsberättelsen lite. När jag satt här och bloggade igår så kom ju Philip/storfiskaren hem med en alldeles nyfångad regnbåge. Kolla:
 
När Philip hade rensat fisken och sig själv (=duschat) åkte vi till Rusta. Vi köpte en balkongmatta! Kanske en lite småunderlig grej att köpa så här två månader innan flytten, men vi har ju inte haft någon balkong innan så det är klart att man är pepp! ;)
 
Sen åkte vi till nämnda balkong och la plastgolvet som vi redan sedan innan hade i vår ägo (och som ni ser på bilden ovan) och så la vi på mattan! Den är lite mindre än balkongen, vilket jag visste sedan innan då jag hade mätt balkongen, men jag hoppas att det blir bra ändå när man fyller den omattiga kanten med lite växter och så. Ser fram emot att fortsätta inreda vår balkong och hela lägenheten såklart! :D
 
När vi var nöjda med besöket på vår framtida adress åkte vi tillbaka hem och spelade spel och drack lättdryck.
 
Och sen var det dags för den lyxiga middagen! Det blev så läckert så läckert och vi är ett så bra team i köket, Philip och jag.
 
 
Nej, nu längtar jag ut på landet.
 
Glá vår!
 
Maja.

23 - Lissabon

Kategori: Maja

Hej! Jag är mitt uppe i en trevlig fredag. Mellan klockan 10 och 13 har jag varit uppe på museet på möte inför sommaren. Det var kul att återse museet och den nya utställningen var himla fin! Ni är välkomna på helgerna i maj och september klockan 11-16 och varje dag juni-augusti klockan 11-16. ;) Nu är jag hemma och väntar på min fiskare/sambo som har varit och dragit upp kvällens kvällsmat ur kanalen. Regnbåge! Lyxigt en har det va? :D
 
Men i väntan på sambo kollar vi lite på Lissabonlördagen, tycker jag.
 
Hotellfrukost. Något läckrare än dagens släta vaniljyoghurt om man säger så...
 
Följt av en personlig favoritbild från resan:
 
Minipalmer på balkongen - kanske något att inspireras av nu när man snart blir med balkong?
 
Trots utsökt och rejäl hotellfrulle kunde inte Philip och jag hålla oss längre än till ungefär klockan 11 innan vi åt igen. Crépes med två sorters glass i. Och grädde. (Kanske inte jättesvårt att förstå att vi denna vecka försöker ha en lite nyttig vecka här hemma - det blev sallad i onsdags och soppa igår).
 
Sen promenerade vi uppåt. Egentligen i riktning mot någon park som såg grön ut på kartan, men dit kom vi nog aldrig. Men det är ju liksom fint att bara gå när man är på nya ställen så där.
 
Vi kom till en himlans fin utsiktsplats där hundar hoppade i fontäner och livemusik spelades.
 
Skaplig utsikt!
 
Kille med glada ögon dricker öl.
 
Lördagen var verkligen dagen då sommaren kom till Lissabon. Tröjorna åkte av och vatten shoppades. På kvällen var ett gäng av oss på match. Det var Sporting Lissabon som spelade mot Madeira och solen gassade verkligen inledningsvis. Det var med andra ord briljant att springa runt och sälja glass. Och lika briljant att köpa glass, som vi gjorde.
 
Här skymtar ni två kusiner till höger. Lissabon vann med 2-0 och därmed vann mormor släktens bettingtävling (hon fick 1 euro av oss var - grattis mormor!)
 
Och det var faktiskt lördagens sista bild! Nu ska jag fota Philip och fisken/middagen så får ni se den imorgon. :)
 
Maja.

Två punkter

Kategori: Maja

Låt oss ta en paus från Lissabondagarna och ta upp två andra trevliga punkter.
 
1. Vad jag köpte i Lissabon/hur vår stringhylla nu ser ut.
 
Jag köpte tre kakelplattor, en tupp och en kopp.
 
 
 
 
2. Vem jag är moster till och hur det var att träffa henne!
 
Igår fick vi äntligen träffa lilla Vera - en vecka och två dagar gammal. Hon är så fin så fin och det var så fint så fint att träffa henne i verkligheten och hålla i henne och smeka hennes lena kind och prata med henne och tänka att nu är hon här och vad kul det kommer bli att se henne växa och lära känna henne och vad fin hon är.
 
Låt oss ses snart igen, Vera!<3
 
Maja.

22 - Lissabon

Kategori: Maja

Hej på onsdagen! Idag händer det äntligen - jag ska få träffa min systerdotter som föddes förra måndagen! Iochmed Lissabonresan så har vi inte hunnit träffa henne tidigare, men i eftermiddag ska vi gasa dit. Ser så mycket fram emot att se henne i verkligheten och hålla i en bebisfot eller två!<3
 
Meeen i väntan på det ska jag visa 10 foton från fredagen i Lissabon.
 
Hela gänget hoppade på en buss och nästan alla hoppade av vid 'Ocenario de Lisboa' för att kolla på hajar och uttrar. Utanför var det fin utsikt. Höjdrädda jag blev inte sugen på linbanan.
 
Sen knatade vi in i underhavsvärlden.
 
 
Klumpfisken var dagens snygging...
 
När vi var mätta på fiskar, och på lunch utan spår av fisk, hoppade vi på en buss igen och susade vidare. Vi åkte en sån där buss med två våningar och inget tak och att sitta där upp med vinden i håret och se staden var riktigt behagligt. Man får se så mycket! Inte minst fasader, fasader och en hel del härvor med kablar.
 
När vi mötte upp med de andra (mor, far och mormor) blev det lite glass. Snickersglass för mig!
 
Och sen åkte vi gul spårvagn.
 
Vi kom tyvärr upp på fel kulle... Fast det gjorde inget, för där fanns en påfågel som posade självsäkert på ett tak.
 
Stros stros stros.
 
Sista bilden för dagen får bli ännu fler fasader. ;)
 
Fina fina Lissabon!
 
Maja.

21 - Lissabon

Kategori: Maja

Heeej! Jag är tillbaka! Lissabon-vistelsen har varit så himla så himla bra så jag tänker börja med att tacka världens bästa mormor/75-åring: Tack för en fin resa, mormor!
 
Vi har haft det så bra så att jag tänker att varje dag ska få sitt lilla egna inlägg. Så här kommer en bunt med torsdagsbilder med tillhörande bildtext.
 
Utsikten från mitt och Philips hotellrum. Helt okej.
 
Det blev självfallet en hel del strosande på stadens gator och det mesta som har fastnat på bild är faktiskt fasader.
 
En del lite övergivna och allmänt grå...
 
... men flest kaklade! Det var nog det finaste med staden - alla dessa kaklade fasader! Så fint!
 
Första kvällen åt jag pasta från havet och det var nog kanske även det absolut bästa jag åt under resan. Riktigt gott!
 
Vi strosade på genom en mäktig triumfbåge.
 
Och ut till ett torg, en staty och havet/floden/vattnet. Oklart vad Per och Ellen gör här men jag tycker att de är goa!
 
Och den sista bilden från dag ett får faktiskt bli från världens sexigaste toalett där man får välja vilken färg man vill torka sig med. Det ni!
 
Mer bilder kommer, men nu måste jag duscha och äta för jag ska eftermiddagsjobba!
 
Maja.

Nästan sommar

Kategori: Maja

Vilken härligt vårig dag det har varit idag. Nästan sommar! :D Jag har varit på huvudbiblioteket 8-15 och jobbat med plocklappar. Det innebär att man skriver ut lappar med boktitlar som är reserverade (på huvudbiblioteket, närbiblioteken eller någon annnastans i Östergötland) och sen letar man upp dem. Ganska kul faktiskt! Det är tillfredsställande när man hittar böcker man letar efter och speciellt när man hittar rätt efter att ha detektivarbetat lite som man kan få göra om de inte står där de ska.
 
Vid lunchtid satte jag mig i solen och åt och läste ut en bok. Arvet efter dig av Jojo Moyes. Bra bok!
 
Jag satt mot bibliotekets vägg under en strålande sol. Sommarkänslor!
 
Hemma i Motala överraskade Philip mig med glass. (*Ler nöjt*) Och jag tog en promenad bland vitsippor.
 
Ikväll är det packning som gäller för imorgon drar viiii! Klockan 10 ska vi flyga från Göteborg så det blir att studsa upp tidigttidigt. Men det ska nog gå bra, en vårresa med fina släktingar till en stad som verkar hur fin som helst är ju ändå en bra morot.
 
Nu ska jag fortsätta med förberedelser - näst på tur är att tömma kamerakortet så att det blir redo för en massa härliga Lissabonbilder.
 
Nej, men en får väl säga trevlig helg redan nu då! Trevlig helg!
 
Maja.

Moster Maja

Kategori: Maja

Igår klockan sju på kvällen fick jag inte bara äntligen gå hem efter en lång jobbdag, jag fick också veta att jag äntligen hade blivit moster! En vecka för sent kom hon, Vera Agnes Vieweg, men så fin så fin och så välkommen. Jag har inte fått äran att träffa henne live än, men jag kan hälsa från föräldrarna att alla mår bra OCH jag har fått tillåtelse att visa en bild!
 
 
Jag ser så mycket fram emot att hålla dig i min famn, Vera!<3
 
Moster Maja, visst låter det bra!? :D
 
Maja.

Helgfint!

Kategori: Maja

Ja, nu ska jag bombadera er med en massa helgfint. Häng på!
 
Igår, lördag, vaknade jag och Philip klockan 6 och sen somnade vi inte om... Pensionärsvarning på den va? Det dröjde dock ett par timmar innan det blev frukost, men då såg den ut som nedan.
 
Efter lite hemmahäng och ett besök på Hjärta till hjärta åkte vi till mitt andra hem - det på landet. Där har alla lamm kommit till världen nu och de heter som följer: Puck, Lill-strimma, Soo, Liv, Tussilago, Honken och Hallon.
 
I Sonnorp sprejade vi en stol gul. Och åt jordgubbar.
 
Och annat gott för farmor och farfar kom på besök.
 
Hemma i stan igen pysslade jag. I och med den kommande flytten tänkte jag nämligen att det var dags att göra om denna lampa.
 
Så jag slet av de gulbleka tygremsorna...
 
...och limpistolade dit nya! Jag blev nöjd! :)
 
Sen lagade vi kycklingsås och pasta. Göttgött!
 
Och sen cyklade vi bort till Martin och Lovisa för snack och spel (om ni är nyfikna på blocket: vi gjorde varsitt musikquiz!). Mycket trevligt, som alltid!
 
Jag blev dessutom överraskad med fina tulpaner i olika färger och en chokladask. Tack!<3
 
Idag har jag söndagsjobbat 11-15 och efter det har Philip och jag varit och ätit med Philips föräldrar. Och återigen blev jag födelsedagsöverraskad. Fick fina eklådor, en ekbricka, en tésilsgubbe, té och en chokladbit. Tack så hjärtligt, snällisar!<3
 
Ja, man blir ju nästan mållös. Så mycket helgfint! :D
 
Maja.

Min 25:e födelsedag

Kategori: Maja

Den var igår den. Det blev, precis som jag förutspådde, en riktigt fin dag. Innan jag börjar berätta om min dag så vill jag bara varna den hungriga läsaren - inlägget kommer innehålla mycket ätbart! ;)
 
Det började med att jag jobbade i Ekholmen 10-13. Vilken av de fyra arbetsplatserna på skyltarna som jag gick till? Bara er fantasi sätter gränserna! ;)
 
Klockan 13.45 steg jag på pendeln och satte mig bredvid Philip. Vi åkte till Norrköping. Jag blev bjuden på fika! Blåbärspaj och barndricka. :)
 
Det var riktigt skönt att sitta i solen, det kändes som sommar.
 
Sen strosade vi omkring på Norrköpings gator och i galleriorna lite. Jag köpte fyra födelsedagspresenter till mig själv. Två par tygskor för sammanlagt 149 kronor. Tänker att det blir fint att ta med mig ett par till Lissabon om en vecka(!!!) En ärtlåda - från TGR. Och en banankökshandduk från Lagerhaus. :)
 
Klockan 18 var det dags för min julklapp, som ju då blev som en födelsedagspresent också! :) Det var chokladprovning på ett ställe som heter Jolla som var mycket fint och med trevlig personal. Vi var en grupp på 14 personer som fick sitta ner och först lära oss om chokladens historia och sen smaka såklart! Det var spännande och det märktes direkt att Philip och jag hade mycket att lära då vi trodde att det som låg i ruta ett på bilden var en mandel (alltså bara efter att ha kollat på den), men det var såklart en kakaoböna! Chokladen på rad två var praliner som de hade skapat på Jolla och min favorit blev, något förvånande, nummer två som var en cognacpralin.
 
Det var en rolig upplevelse att äta choklad på ett annat sätt en man vanligtvis gör hemma och det var gott och trevligt. En minnesvärld julklapp/födelsedagspresent/aktivitet!
 
 
Efter chokladprovningen gick vi hand i hand ut på Norrköpings nu lite kyligare gator och även fast vi hade ätit lite så var vi hungriga på mer. Vi gick till Burgers and Bangers och fick vänta lite på ett bord och sen beställde vi och sen åt vi. Så himla himla gott!
 
 
När vi var mätta och belåtna tog vi pendeltåget hem och 22.28 var vi hemma i lilla Motala. :)
 
En riktigt bra dag! Tack, min bättre hälft!<3
 
Maja.

25

Kategori: Maja

Hej från Ljungsbro!
 
Ja, nu bloggar jag på arbetstid... Fast jag gör det jag ska också, var inte oroliga. ;)
 
Imorgon fyller jag 25 år. Det är ju inte så dåligt och utan att jinxa så vågar jag påstå att min 25:e födelsedag kommer bli en hyvens dag. Om man nu kan använda det adjektivet om en dag? Planen är iallafall att jobba tre förmiddagstimmar och sen möta upp Philip på pendeln för att tillsammans åka till Norrköping för lite stros, chokladprovning(!) och restaurangbesök. Visst låter det som en födelsedag att se fram emot? :D
 
Nej, man kanske skulle ta och ställa upp lite böcker, så att det blir imorgon någon gång! ;)
 
Maja.

Färgglada köksstolar

Kategori: Maja

Jajemen, färgglada köksstolar är en sådan där sak som jag känner att jag bara måste ha! Och Philip tycker också att det är en kul idé så så får det bli! Igår satte jag igång med att spreja stol nummer 1.
 
 
Och att just spreja visade sig vara helt rätt beslut!
 
Inatt har stolen stått i vedboden och idag har den blivit klar. Philip fick kirra sista touchen!
 
Det blev såå bra!
 
Nästa helg ska en vit stol bli gul! :D
 
Maja.

Lamm och loppis

Kategori: Maja

Livet på landet är bra fint ni. Vad sa du? Att du måste ha bildbevis för att tro på't? Okej då!
 
Softande katter. Visst, de kanske finns i stan också, men det är mycket sällan som stadskatterna ligger och pressar framför något falurött.
 
Lamm! Det finns bannemej inte inne vid torget. Nedan ser ni Puck och hans pappa Alvin.
 
En annan bra landet-grej är ju loppisar! Visst, sådana finns ju lite varsom, men jag tycker nog att det är något särskilt med sådana som är i en riktig ladugårdsbyggnad, och en sådan besökte jag, mamma och Philip idag.
 
Där fanns mycket fint!
 
Vi besökte en till loppis, där det nästan fanns fööör mycket grejer.
 
Lite shoppat blev det faktiskt. Från loppis1 fick jag brickan ni ser nedan i födelsedagspresent av mamma (jag fyller 25 på onsdag!!) och så köpte jag själv de två vaserna och den lilla fina färgburken. Den lilla koppen kommer från loppis2 och Svenska-Växter-Affischen och lampan har jag fyndat alldeles gratis här hemifrån. Tänk så fint vi kommer få det i vår nya lägga, Philip och jag!
 
Det var allt för den här gången!
 
Maja.

Skogsskutt

Kategori: Maja

 
Än är det inte så grönt som på bilden ovan. Den är från slutet av april 2014 och är en riktig vårfavorit. Jag minns hur jag tog en barfotapromenad i skogen och bara njöt av den gröna explosionen. Och hur jag kämpade med att få till den där bilden. Och tillslut lyckades.
 
Idag sitter jag här med en smoothie och laddar för att, efter att ha jobbat 10-16, ta en helg på landet. Jag ska klappa lamm (och försöka fota), sticka, bläddra i tidningar jag fått av mormor, sova under ett duntäcke, läsa bok och kanske, om det inte blir allt för kallt och kanske till och med lite sol, ska jag sprejmåla en stol. Och just det, skutta lite i skogen också. Det kommer bli en skön helg. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Två böcker

Kategori: Maja

Tack Freja och mormor för era peppande ord! Idag ska jag jobba kvällspasset 16-20.15 och det känns bra! :)
 
Min dag har börjat mysigt i soffan. Jag har ätit frukost framför Nyhetsmorgon, bläddrat i en bok och läst ut en annan.
 
Den jag har bläddrat i heter Färgstarkt! av Camilla Lundsten. Det är en inspirerande bok fylld med färgglad inredning och gör-det-själv-tips. Jag är ju ett stort fan av färg och mönster och är ju dessutom lite pysslig av mig sådär så jag finner verkligen glädje i denna bok. Perfekt att liksom bläddra lite fram å tillbaka i och läsa lite här å där. Jag blir verkligen inredningspepp!
 
 
 
 
Boken jag just har läst ut heter Ett hål i isen och är skriven av Carlo Schmidt.
 
Boken handlar om Oskar som är en ung kille som bor hemma hos sina föräldrar, är ganska ensam och tänker mycket. En kväll när han är ute och promenerar ser han en dunjacka mitt på Västerbron. När han kikar över räcket upptäcker han till sin förskräckelse ett hål i isen och han förstår att någon har begått självmord. I jackan ligger nycklar och en plånbok och Oskar bestämmer sig för att ta tag i detta och ställa allt till rätta. Det blir dock inte riktigt som han har tänkt sig och snart har han trasslat till det ordentligt, både för sig själv, men också för flera andra.
 
Jag bestämde mig för att reservera denna bok när jag av en slump läst lite om den och tagit till mig ungefär samma information som ovan. För visst blir man lite nyfiken? Det var dock ingen jättehöjdare, men den var absolut lite komisk sådär och jag ville ju veta hur det gick för Oskar. Jag upplevde den som väldigt lättläst och lite barnslig i sin story på något vis, men på något sätt ändå inte heldum.
 
Maja.

Vitsippor och glass

Kategori: Maja

Både igår och idag skriver jag upp 3 timmar i min timrapport. Det kan tyckas lite. Det kan tyckas lite om man tänker att man ska jobba 8 timmar per dag, att alla andra jobbar 8 timmar per dag, att det är fel att jobba mindre än 8 timmar per dag. Det kan tyckas lite om man tänker att ens professionella sysselsättning ska ta mest tid, borde ta mest tid, måste ta mest tid, är viktigast viktigast viktigast. Det ÄR viktigt att jobba, det är så viktigt att det bara är larvigt att rabbla varför. Men det är inte viktigt att hela ens vuxna liv jobba 8 timmar/dag och fem dagar i veckan. Visst? Ja, jag skriver detta mest för mig själv, för jag vill bara att jag ska fatta.
 
Äh, nog om det där. Vi kikar på lite måndagsbilder istället.
 
I söndags plockade jag med mig en bukett vitsippor från landet.
 
Igår hoppade jag frukosten och lunchen och åt istället klockan 11. Majskolv och omelett!
 
Jag kämpar med att gå in mina skor som jag köpte i höstas. De är så fruktansvärt hårda. River upp min häl, plattar till mina tår, gör ont gör ont gör ont. Fast igår hade jag plåster och bestämda steg och det gick helt okej. Och de är ju så fina.
 
Innan jobbet besökte jag Myrorna. Det är lite roligare än vanligt med konsumtion, och allmänt fönstergluttande, när man har en stundande flytt framför sig. Det blev inget shoppat dock.

Sen hade jag ett pass på Linköpings stadsbiblitoek (13-16). Det var mycket att göra, jag lärde mig nya saker och tiden flög fram. Efter fyra skyndade jag till tåget för att hinna med tåget kvart över för att hinna möta Philip i Mjölby. Jag fick en glass. :)
 
 
Och sen besökte vi en loppis. Vi köpte inget, men jag kissade.
 
På kvällen var vi sådär vuxna som vi kan vara ibland och kokade potäter och lagade för första gången köttfärslimpa. Det blev görgott!
 
Nej, nu ska jag ta tag i den här dagen. Tänkte jag skriva, som att jag inte har gjort bra saker redan! Jag har herregud önskat min sambo en bra dag, svarat på ett jobbmail, gått upp, duschat och bloggat. Till exempel. Nej, nu ska jag bara fortsätta ta väl hand om min dag.
 
Maja.

Vecka 13 - Grön

Kategori: Maja

Nej, för en vecka sedan var inte planen att nästa inlägg skulle bli ännu ett färgvecko-inlägg, men så blev det visst. Jag vet inte vad som hände denna vecka, rent bloggmässigt, aldrig har det väl varit så pass tyst här. Men nu när jag satt och klippte i lite tyg så kom plötsligt inspirationen till mig och jag insåg att jag iallafall har gjort min "läxa" - att fota något av samma färg varje dag även denna vecka. Det blev grönt.
 
Måndag - Vi var en sväng i Nyköping och såg antagligen storasysters mage för sista gången, eller ja ni fattar, magen innehållandes bebisen iallafall. Mittemot Lisa och Matheus bor två gröna hus och mycket passande, dagen till ära, en grön bil.
 
Tisdag - Lite grönt på stringhyllan.
 
Onsdag - Jag jobbade på Ekholmens bibliotek 10-18.
 
Torsdag - Frukost och té i favvokoppen.
 
Fredag - Basilikan och persiljan i fönstret. Norpar små blad där mer eller mindre varje dag nu. :)
 
Lördag - Helgjobb på bibblan 9.30-16.15 och vid lunchtid satt jag i lunchrummet, blickade ner på besökare genom gröna gardiner och smuttade på en päronmer.
 
Söndag - Att köpa frukost innan frukost är ju en riktig höjdare, det tycker iallafall jag och min kompis Yoshi!
 
Vi får se hur det blir med bloggandet den kommande veckan, men sämre kan det ju knappast bli! ;)
 
Maja.