majjaeriksson

Mot ett kreativt 2019

Kategori: Maja

Halloj i slutet på året!

Det blir inga löften i år tänker jag. Men självklart tänker man lite på livet. Det är ju svårt att låta bli. En sak jag vill med 2019 är att det ska bli ett kreativt år. Jag vill minska slöscrollandet och öka mängden kreativa minuter. 

Idag har jag haft en sån dag då kreativiteten och inspirationen verkligen har funnits där och det är en känsla jag älskar.

Jag tog den här lilla bilden. Ett tecken på kreativitet i sin lilla enkelhet.
(null)

Och så har jag klätt om en sliten låda med hjälp av presentpapper (tack mormor).
(null)

(null)

Och självklart bujo-pysslat. Jag bestämde idag att jag ska köra på ett en-bild-i-månaden-projekt där jag under varje månad ska ta en bild på Tokabryggan. Och självklart ska bilderna in i bujon. :) Jag har tejpat in fyra utvikbara papper och i varje ska tre bryggbilder in.
(null)

(null)

(null)

Mot ett kreativt 2019! Vi ses på andra sidan! :)

Maja.

Julen 2018

Kategori: Maja

Ja nu är den redan över, julen. Men att deppa över hur fort den alltid går känns ju lite onödigt och tråkigt. Vi kollar på bilder från den istället.
 
23 december. Ellen och jag fick köttbulleansvaret i år. Vilket ansvar ändå! Men det skötte vi finfint. Uppe i Ellens kök.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sen packade vi julkassen och åkte till landet för uppesittarkväll. Philip var med också.
(null)
 
Bingo blev det. Eller inte för mig, men Ellen vann en Nyårslott iallafall. 
(null)
 
Och så klädde vi granen.
(null)
 
Och så blev det måndag och julafton. Vilken fin dag det var. Alltså vädermässigt pratar jag nu. Man skulle tagit en promenad.
(null)
 
Vi firade hos farmor och farfar på förmiddagen, åkte hem till oss en sväng emellan och sen ut till landet på kvällen. Och mest äter man ju.
(null)
 
Och här är en smårörig bild på nästan alla mina klappar. Fick som vanligt så himla mycket fint!
(null)
 
På juldagen blev det en promenad. Hem till Philips föräldrar där även hans farbror och bror var. 
(null)
 
Vi åt kalkonmiddag! Och hade ännu en trevlig kväll.
(null)
 
Igår, på annandagen, blev det utflykt. Vi hade fått så många julklappar vi ville testa (stormkök, kåsa, termos, mössa), så vi åkte upp till Tokanäset för att äta lunch vid Vättern.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Nöjda naturmuppar! :D
(null)
 
Och så avslutades julen med en middag på landet, för min del.
(null)
 
För sen rev katten ner granen... Nej jag skoja! Han lattja bara lite med en kotte.
(null)
 
Tack alla fina människor för allt julfint. Det gör vi om om ett år!<3
 
Maja.
 

Dan före dopparedan

Kategori: Maja

(null)

Hej från frukostbordet! 

(null)

Jag sitter här och jobbar med november. ;) Har än så länge hållt mig till att göra månadernas framsidor men nu är dom ju snart slut.... ;)

(null)

Ha sköna och fina julmysiga dagar nu.

Kram Maja.

Jag ska lyssna

Kategori: Maja

Hej!

Jag har gått på plugglov! Jag tänker inte göra något som helst pluggigt före den 7 januari. Känns helt okej måste jag säga. Imorgon jobbar jag men idag är jag helt ledig.

Det jag tänkte berätta idag är att jag tänkte ge det här med ljudböcker en chans. Jag hör till den gruppen människor som alltid tyckt att det varit lite fusk att lyssna på böcker istället för att läsa. Just nu kanske jag känner att det inte är fusk riktigt, men att det verkligen inte bör buntas ihop med att fysiskt läsa. Jag hör ju vilken besserwisser jag låter som...

Iallafall, för ett tag sedan så anslöt sig Götabiblioteken till bibliotekens ljudboksapp Biblio och i tisdags när jag jobbade laddade jag ner den. Förstå vad många böcker jag hinner ta del av om jag bara lyssnar på böcker medan jag åker pendel och buss till jobbet. Jag ska ge det en chans helt enkelt! :)

(null)
   
Nu ska jag sätta på mig lurarna och fortsätta lyssna medan jag diskar och får ordning här hemma.

Maja.


Sista rycket!

Kategori: Maja

(null)

(null)

Kanske är det denna vecka som innebär störst utmaning av årets alla veckor? Mycket måste avslutas, men allt jag vill är att julpyssla och äta julgodis. ;) På onsdag klockan 13 är det seminarium och det är det jag förbereder mig för nu. Årets sista plugguppgift.

(null)

Med en kopp varm choklad nära till hands går det mesta lite lättare. :)

Vi hörs när jag har plugglov!

Maja.

Tredje advent

Kategori: Maja

Godmorgon!

Jag sitter här bredvid de tre brinnande ljusen och laddar upp för fyra timmars jobb med havregrynsgröt och blåbärssoppa. När jag vaknade vid åtta trodde jag att det var natt. Men det ska nog ordna upp sig.

Igår klädde vi en liten gran som Philip åkt och köpt. Rund som en julkula.

(null)

Jag tycker bilden nedan har någonting men Philip kunde bara se en misslyckad bild. Jag tycker han är lite trångsynt. ;)
(null)

Och så blev det två sorters julgodis. En honungskola med citron och flingsalt och en gräddkola toppad med skogsbärsströssel. Det skulle egentligen vara torkade jordgubbsbitar på men man tager ju vad man haver. Goda blev de båda och konsistensen blev PERFEKT!
(null)

I veckan tänkte jag göra Rocky road och sen är vi redo för uppesittarkväll och bingo. ;)

Nu ska gröten ätas upp. Vi hörs!

Maja.

Fredagspepp!

Kategori: Maja

God fredag på er!
 
Jag sitter här i soffan med datorn i knäet och Musikhjälpen på tvn och känner mig rätt pepp. När jag bläddrade i min kalender slogs jag av att jag från och med onsdag klockan 16 kan ta lite julledigt från plugget. Och även fast jag har en del kvar att göra fram tills dess så känner jag redan en lättnad, jag är verkligen på sluttampen av den här terminen nu och det känns SÅ OTROLIGT BRA. Jag ser ÄNTLIGEN ljuset i tunneln. :)
 
Vad händer i helgen då?
Jo, jag ska faktiskt jobba lite. Mellan 11 och 15 både lördag och söndag, men det känns helt okej faktiskt. Efter jobbet imorgon ska vi nämligen klä oss en gran tänkte vi. Vi bestämde faktiskt idag att vi ska köpa oss en i år då vi ändå inte kommer ha möjlighet att leta i skogen när det finns dagsljus. Så det blir julgransklädning, upp med tomtar och så lite julgodisverkstad här hemma i helgen. Jultröjan och julmusiken ska på och det känns riktigt mysigt!
 
Förra årets lilla gran:
 
Jag ber att få återkomma med lite färska bilder från morgondagens julmys. :)
 
Maja.

Framtidspyssel

Kategori: Maja

Hej! Det är dags för bujo-uppdatering! :)

Det finns en del poänger med att skapa en månad i taget och gärna precis innan den börjar, men jag har ju svårt att sluta, det är som att ha en stor godisskål på bordet och inte få ta!</3 Så jag bestämde att jag iallafall får göra månadernas framsidor så länge. På så sätt får jag pyssla loss nu samtidigt som jag låter de flesta sidor var vita. :)

Så här kommer det (i lite småblurriga decembermorgonbilder) - April till september:

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken tycker du blev bäst? :)

Vi hörs snart!

Maja.

En händelserik helg

Kategori: Maja

Ja, men det får man nog ändå säga. Jag har varit med om fyra mer eller mindre nya upplevelser, tre positiva och en mindre rolig. Vi kan ta det i kronologisk ordning.

+ Fredag kväll. Vi fick träffa en ny liten person. Martin och Lovisas lilla Signe. Tre veckor och två dagar gammal. På något sätt lyckas man alltid glömma hur små så små personer är. Som en docka fast alldeles verklig. Det ska bli fint att se henne växa upp. :)

+ Idag har vi varit och ätit julbord på Göta hotell där Ellen jobbar. Det var första gången som jag var på ett sånt riktigt julbord som inte var hemma hos någon eller på någon skola. Jättegott såklart och fint!
(null)

- På hemvägen hände dock det mindre roliga. Vi krockade med vad vi trodde var ett rådjur, men vad vi fick veta senare var en dovhjort. Jag körde, mormor satt bredvid mig och Philip i baksätet. Plötsligt var den där, mitt framför bilen, jag hade ingen chans att stanna och så small det och sen försvann rådjuret. Jag svängde av på närmsta lilla grusväg, mormor ringde polisen och vi kollade till bilen. Framljuset på förarsidan var kraschat och själva bilen blev lite intryckt just där framför däcket. Otäckt såklart, men med oss gick det ju som tur var bra. Värre var det visst med dovhjorten, fick vi veta sen.</3
(null)

+ Ikväll har Ellen äntligen börjat flytta in. Imorgon flyttas sängen hit och från och med då sover hon och bor här, men redan idag hann vi med att fixa mycket. Så himla mysigt. Det är ju ändå få förunnat att bo granne med sin syster.<3 
(null)

Imorgon fortsätter vi att göra det fint en trappa upp.

Maja.

Landetonsdag

Kategori: Maja

Idag skulle jag ge hästar, får och katter lunch så jag bestämde mig för att promenera till landet redan efter halv tio. Det blev välbehövlig solterapi på vägen.

(null)

När jag till slut nådde grusvägen dröjde det inte länge innan jag träffade på ett bekant ansikte. Det känns i hjärtat på mig när en katt följer med en som att den vore en hund. Hela vägen hem.<3

(null)

(null)

(null)

Vid tolv fick hästar och får lunch.
(null)

(null)

Och annars har jag spenderat mest tid vid brasan och iallafall fått lite nytta gjord.
(null)

Men jag kan också ha fikat lite... ;)
(null)

Tanken var egentligen att jag skulle promenera hem också men när klockan blev tre och det så smått började mörkna kände jag att nej, jag vill nog inte gå hem ändå. Så jag blev kvar bland brasa och katter och så får Philip hämta mig ikväll efter jobbet. 

Maja.

Snart

Kategori: Maja

(null)

Idag har jag ÄNTLIGEN fått se lillasysters lägenhet. En trappa upp. Hon fick nyckeln idag. Den lämnades i vår brevlåda. En trappa ner. Hantverkarna är såklart lite försenade, men snart så, snart bor hon en trappa upp och jag kan kila upp i bara strumplästen om jag vill. Förstå vad mysigt.<3 Kan knappt vänta på att se henne fixa där inne (och säga lite vad jag tycker) och köra henne till affären för att köpa mat och annat man behöver i ett hem. Bara det liksom. Att se henne fylla en tom lägenhet med det hon vill ha. Vad fint det ska bli.

Maja.


Helgen i bilder

Kategori: Maja

Lördagfrukot. Varm choklad, ostmacka färsk från mackjärn och ett kokt ägg.
(null)

Nu är det julefrid hörrni.... ;)

(null)

Få saker gör mig så irriterad (och vissa dagar rent förbannad) som julstjärnor som inte vill hänga rakt. *djupandas*

Häromdagen såg jag en kalender att ta till om man inte bara vill äta choklad varje dag utan också känner att man behöver landa och just djupandas lite. Kolla:
(null)

Det blev lite lördagspyssel, både hemma och på landet. Bujo-pyssel utanför bujon är okej, tänker jag. ;)
(null)

(null)

(null)

På landet bakade jag också saffransbullar. Mycket lättare att få goda och saftiga än lussekatter tycker jag.
(null)

(null)

Och när jag skulle sova ville en katt sova med mig. Den lyckan!<3 Speciellt när det är den mindre gosvilliga av de två.
(null)

Och imorse vaknade jag alltså på landet. I mitt gamla rum. Landet är ju framförallt bättre än stan när det är gråväder.
(null)

Brasa och skidor. På landet var allt som vanligt.
(null)

Jag tog med mig mossa hem från landet och det fick bli samma ljusstaksupplägg som förra året. 
(null)

Och i eftermiddag har jag varit i Hästholmen hos Freja tillsammans med Moa. Vi har bujo-pysslat och fikat. Så mysigt! Det gör vi om!<3
(null)

Mysig helg!

Maja.