majjaeriksson

Hej vecka 36!

Kategori: Maja

 
Japp, då kör vi igång en ny vecka - tre dagar på museet, tre dagar introduktion på Johannelunds bibliotek, två joggingturer och en hamburgare för att fira 1,5 år kärlek. Fast först frukost.
 
Ha en bra vecka!
 
Maja.

Frukost på landet

Kategori: Maja

När jag kom ner satt mamma och pappa på trappan i solen. Du kan ta min plats, för jag är alldeles svett i pannan nu. Sagt å gjort, jag fixade mig lite matchad frulle och så slog jag mig ner.
 
 
Fick sällskap.
 
När frukosten var uppäten tog jag en runda till lille landet. Här står jag under solrosen och fotar rakt upp!!
 
En liten paprika har vi fått nu med. Jag undrar när den är mogen och om den ska bli röd eller inte?
 
Nu har jag laddat upp till max med lantluft och är redo för stan igen. Ja, när jag har samlat ihop alla mina grejer inklusive ett nytt pysselprojekt och en halv Ben&Jerrys alltså. Och kanske efter att jag har andats in några fler andetag med lantluft också.
 
Maja.

Kväll på landet

Kategori: Maja

 
 
Efter middagen går jag ut. Jag har mammas stallskor, pappas fleecetröja och mina bara ben. Sommar möter höst. Jag vinkar till några höstlöv i en vattenpöl och tänker att det faktiskt känns helt okej med höst nu. Hösten är fin och jag, jag är redo.
 
 
 
 
Jag går ut på en stubbåker. Fullmånen lyser bakom några halmstrån som bonden har missat. Svalorna flyger lågt över mitt huvud. De är många. Som en myggsvärm. Fast en snäll en. Det är som att de inte märker att jag är där. Eller så har de inget emot mig. Rådjuren bryr sig inte heller om mig först. Jag gömmer mig snabbt bakom en halmbal. När de får syn på mig byter de snabbt riktning och studsar över till nästa åkerplätt som om det vore ett högt staket där emellan. Jag är glad att de kom så nära och jag är glad att de bytte riktning, för bara några hundra meter bort åt andra hållet sitter jägare redo med gevär. Det vet jag, för det har pappa sagt.
 
 
 
Jag placerar kameran på en halmbal och springer allt jag har fram till nästa. Fjärrkontrollen vill inte räcka så långt så jag måste använda självutlösaren och har då exakt tio sekunder på mig. Det räcker precis om jag springer mitt snabbaste och inte är för klupmig när jag ska upp på balarna. Jag springer fram och tillbaka flera flera flera gånger och jag offrar benen för konsten. Jag grämer mig över att jag inte riktigt får till det till hundra procent. Flera gånger hinner jag inte riktigt placera mig på ett naturligt vis och andra gånger står visst kameran lite tokigt.
 
 
Men när jag går hemåt inser jag återigen hur himla bra jag trivs dessa stunder. I naturen. Med kameran. Själv. Jag fullkomligt älskar det och blir helt uppslukad av det jag gör och av platsen där jag befinner mig just precis då.
 
Maja.

Tavla av minitavlor

Kategori: Maja

Philip och jag har påbörjat ett projekt tillsammans. Tanken är att skapa en tavla av flera minitalor. Vi vet ännu inte hur många de kommer bli i slutänden, hur de ska placeras, om de ska bilda en rektangulär form eller något mer spretigt, om de ska ha en ram runt sig eller om de bara ska hålla ihop sig själva... Vi får se lite, men hittills känns det som ett himla kul projekt och kul att skapa något tillsammans! :)
 
Vi har målat två små tavlor var så här långt. I bild 1 så är Philips tavlor de två till vänster.
 
 
 
 
Vi tänker helt enkelt att minitavlorna ska placeras sida mot sida så att de tillsammans bildar en sammanhållen helhet, men motiven behöver inte ha någonting med varandra att göra. Just nu har vi inga fler små canvasar (köpte de på TGR som har öppnat Ikanohuset!!), men idéerna flödar och inom kort måste vi köpa fler!
 
Tre motiv som Philip är lite sugen på att måla:
- filmfodral
- nån fisk
- aforismer inom citationstecken ("carpe diem")
 
Och mina idéer:
- matförpackning (tänk typ ett mjölkpaket eller kakao)
- Sonnorp
- trisslott med miljonvinst
 
Återkommer längre fram i projektet!
 
Maja.

Boktips - Fyren mellan haven

Kategori: Maja

 
Jag blev nyfiken på Fyren mellan haven av M.L. Stedman redan i våras under min praktik då någon på biblioteket pratade gott om den och nu har jag äntligen läst den. Om jag gillade den? O ja! Den var nog kanske ännu bättre än den förra boken jag läste.
 
Fyren mellan haven handlar om Tom som är fyrvaktare på ön Janus Rock där han bor tillsammans med sin fru Isabel. En morgon spolas en båt upp på ön, i båten finns en död man och ett levande spädbarn. Paret, som har förlorat tre barn i missfall, ser detta som en gåva och beslutar sig för att behålla barnet som sitt egna. När de under en landpermission får höra att kvinnan, som är barnets riktiga mor, är vid liv, inser de dock att den händelse som gett deras liv en mening samtidigt slagit hennes liv i spillor.
 
Boken var spännande och full med vackra beskrivningar. Här kommer några utdrag och exempel...
 
...på något fint...
 
... vackert natur- och miljöbeskrivande....
 
...lite kärlekskladdigt, men himla fint...
 
... och lite vackert om något sorgligt.

Kul med två bra böcker i följd och kul med allmänt läsflow, vi får se om det håller i sig! :)
 
Maja.

Pensionär Maja Eriksson

Kategori: Maja

OBS! All text läses med tant-röst för bästa resultat!
 
Idag vaknade jag tidigt. Jag började dagen med att baka frallor till mig och min käresta.
 
Senare promenerade vi arm i arm till stadens bibliotek där vi spenderade tid läsandes på bokryggar och i diverse magasin.
 
Sedan följde en stund ute i solen, på en bänk.

Och strax före två var det lunch på Skepparpinnan då Ingvar fyllde 85 år.
 
Efter lunchen följde en promenad hem och efter det lite läsning i en god bok.
 
Men kort därefter föll jag i sömn och slumrade på soffan under min pläd i någon timme. Ja, pensionärslivet är underbart när man får ta sig an det så här utan minsta krämpor eller minnesförluster. Ta hand om er vänner!
 
Maja.

Business-Maja

Kategori: Maja

Hej från museet!
 
Just nu är det jag, en elgubbe och två besökare i byggnaden. I eftermiddag kommer en hel busslast, det blir skoj!
 
Igår fick jag schemat för min biblioteksintroduktion. Ja, det är snabba puckar i den svängen: möte-besked-schema på mindre än en vecka, det uppskattas!
 
De tre första veckorna i september kommer det bli jobb i 6 dagar av 7. 4 på bibliotek och 2 på museum. Först tänkte jag om jag skulle försöka skänka bort något helgpass på museet, men sen tänkte jag att det är bäst att jag passar på eftersom jag inte vet hur det blir med bibliotekstimmar framöver. Dessutom är inte allt heldagar så jag ska nog inte avlida, men med mina mått mätt så kommer jag vara värsta Business-Majan i september. ;)
 
Imorgon är jag dock ledig, något som känns skönt efter fem dagar på museet. Vad jag hittar på då får ni nog se imorgon kväll, för jag tänkte försöka dokumentera det mesta. :)
 
Maja.

Sommarlistan, hur gick det? (2)

Kategori: Maja

För ett tag sedan började jag ju kolla tillbaka på den där sommarlistan för att se hur det hade gått och förra gången redovisade jag tre finfina punkter. Nu tänkte jag att det var dags igen men att det ska bli tre lite mer klassiska sommarsaker denna gång. För i mångt och mycket så är det ju det där klassiska och självklara som gör sommaren till sommar.
 
Punkt 10 - Bada (mycket och vid många olika badplatser)
Här nedan ser ni ett dopp i Östersjön, premiärdoppet i Salstern och ett dopp i solblänkiga Vättern. Jag har också badat i den lilla sjön Ören i Småland och Boren och på flera ställen i Vättern och ja, punkt 10 är helt klart avbockad.
 
 
 
Punkt 13 - Sommarsporta!
Jodå, jag är ju ingen som ligger still några längre stunder jag utan jag håller gärna igång och tycker mycket om sommarlekar. Här nedan ser ni bilder från en tidig minigolfrunda, midsommaraftonens krocketmatch och en tandemcyklardag. Check på punkt 13!
 
 
 
Punkt 25 - Äta väldigt mycket glass!
Nemas problemas, det har blivit både bägare, hemmagjorda och våfflor. Check, check, check!
 
 
 
Härliga sommar!
 
Maja.

Kräftor och jobb

Kategori: Maja

 
 
 
Igår hade vi en liten kräftskiva hos Martin och Lovisa. Martin hade shoppat vimplar och jag och Philip pyntade loss i deras kök. Sen blev det kräftsmakning och snapsvisor. Fast det blev mer visor än snaps för iallafall 50% av oss. Och sen spelade vi Bezzerwizzer (frågesport), Taboo (ordförklaringsspel) och Poker (ja, kortspel förstås). En mycket trevlig kväll!
 
Idag väntar jobbdag 3 av 5 för min del. Igår kom det 17 besökare vilket var bra jämfört med de senaste dagarna. Semestrarna börjar ta slut och sommarvädret är ju här så nu är det lugna tider på museet. Fast man vet liksom aldrig. På tisdag kommer en busslast med 50 personer som ska bli guidade, vilket är jättekul. Efter att ha spenderat många timmar på museet så har jag liksom blivit fäst vid det och tycker att det förtjänar många besökare. Vi får se hur många som kommer idag. :)
 
Maja.

Fredagsfint x2

Kategori: Maja

 
 
 
När jag kom hem från museet idag åkte Philip och jag omedelbums på utflykt. Det blev kanoten till Fjärilarnas strand igen och denna gång lyckades jag till och med fånga en fining på bild. Ett dopp blev det också. Och luffarschack med utgångna museikolor. Fint så.
 
Något annat som var fint idag var att det där samtalet jag har väntat på kom. Och jag blev så glad så glad när hon sa att Vi vill gärna att du jobbar hos oss! Så nu ska jag bli timvikarierande biblioteksassistent. Min introduktion ska börja första september i biblioteket i Johannelund och det känns så så kul!
 
Nu ska jag gå med riktigt lätta steg ett tag, nej, jag ska nog nästan studsa fram.
 
Maja.

Alltid lite extra.

Kategori: Maja

För ungefär en timme sedan la jag upp bilden nedan på instagram med texten "Här ska det fikas och målas".
 
Men här på bloggen får ni alltid lite extra så här kommer efterbilden:
 
Jag försöker ladda för en joggingtur, ett lass med disk och fem dagar på museet. Det går sådär om jag ska vara ärlig. Men det är bara att köra. Jag börjar med att byta om till träningskläder. Ett steg i taget.
 
Maja.

Boktips

Kategori: Maja

 
Idag läste jag ut årets fjortonde och nog faktiskt bästa bok. Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty. Boken var en riktig bladvändare som jag kom fort in i och som sedan bara blev mer och mer spännande. Själva grundhistorien handlar om att en kvinna hittar ett brev som hennes man har skrivit och som ska öppnas i händelse av hans död helt enkelt. Men hon öppnar det trots att han är i livet och det hon får läsa förändrar allt, eller? Tack mormor och Eva för det boktipset!
 
Imorgon vet jag fyra saker jag ska göra:
- ett litet möte på museet klockan 10
- ett besök på biblioteket för att låna ny bok
-kladdkakemuffins-med-choklad-topping-bak
- jogga
Känns helt okej.
 
Maja.

Min tisdag

Kategori: Maja

Idag ska jag jobba, men innan det är dags för det tänkte jag berätta lite om igår. För min tisdag var en ganska fin dag.
 
Den började som dagarna ofta gör - med frukost. Fast det var första gången någonsin som min dag började med Philips pappas blåbärskräm toppade med några farmor-och-farfar-plockade-blåbär. Det var en god start det!
 
Efter frukosten trampade vi iväg på våra cyklar, men stannade för att hälsa på en fin katt.
 
Vi cyklade för att ta upp några kräftburar, som vi kastade i i måndagskväll, tillsammans med Martin. Sammanlagt blev det 20 kräftor... men efter lite stödhämtning hos Sonnorp så har vi bunkrat upp för en liten kräftskiva för fyra. Som nog kommer äga rum på lördag.
 
Nästa bild är tagen några timmar senare. I Linköping. Där Philip och jag åt lunch.
 
Och klockan två var jag på biblioteket för ett litet möte. Jag skickade in en intresseanmälan för biblioteksassistens och det det handlar om är ett timvikariat i Linköping helt enkelt. Om jag skulle få det så kan de inte garantera några minimun, eller maximum, timmar, men jag känner bara att detta vore perfekt för mig. Skulle få ett samtal inom en snar framtid så var vänliga och håll era tummar hårt.
 
Det blev också glass i Linköping.
 
Och jag kom hem med en A4-ram, en klänning, 5 kortstrumpor (som inte fick vara med på bild) och aluminiumfolie med print.(!) Kunde inte stå emot varken klänningen eller aluminiumfolie med jordgubbar på.
 
Min dag avslutades med en löprunda. Jag började ju 1 augusti och springer 3 km 2 gånger i veckan. Det går bra så här långt. Tänker att jag ska öka till antingen 3 gånger i veckan eller 4 km i september sen. Vi får se.

Nej, nu ska jag äta upp min frukost och sen hoppa i den där nya klänningen för en dag på museet! :)
 
Maja.

Fjärilarnas strand

Kategori: Maja

Igår hade jag den bästa lunchdejten på mycket länge. Platsen, och inte minst sällskapet, var topnotch så att säga.
 
Sällskapet var nämligen min kära vän Moa som äntligen befinner sig i Östergötland lite. Och vi paddlade kanot!
 
En lagom lång bit, nämligen hit:
 
Muppiga och glada!
 
Camp.
 
Jag hade fixat lunch. Couscoussallad med lite gött i. Och så pärondryck till det.
 
När vi upptäckte att det fanns många fjärilar på stranden döpte vi den mycket passande till "Fjärilarnas strand" och tillverkade en liten skylt.
 
Och så avslutade vi lunchdejten med Yatzy och lite tilltugg.
 
Tack världens bästa Moa för några alldeles underbara timmar!
 
Maja.

Soluppgång augusti

Kategori: Maja

Imorse var det dags igen. En morgonsol i augusti skulle fotograferas. Och så blev det.
 
Som vanligt var jag i god tid. Tycker alltid att solen är så sen... Men jag stod där. Tittade rakt fram.
 
Tittade åt vänster.
 
Tittade bakom mig.
 
Och tittade åt höger.
 
Men så äntligen kikade solen fram över horisonten!
 
Och en fin en blev det.
 
 
 
Jag blev kvar längre än vanligt där nere på åkern. Skruvade till och med på macroobjektivet och lyckades få till en ny favorit.
 
Fint fint!
 
Maja.

Maja broderar Maja, del 2

Kategori: Maja

Jajemen! Sen några dagar tillbaka är jag klar med mitt andra Maja-broderi. Jag blev betydligt mer nöjd med detta än med första. Och det är väl så det ska vara tänker jag. Övning ger ju färdighet. Så här blev det:
 
 
Som ni ser måste själva tyget liksom sträckas ut så tanken är att spänna det runt en canvas. Kruxet är bara att hitta en med ett passande mått... Broderiet blev ju inte i riktigt samma mått som vykortsorginalet. Men det ordnar sig nog! Så länge tänkte jag att jag kan börja med Maja-broderi numero 3. Det ska bli detta motiv:
 
 
Kul pyssel, tycker jag!
 
Annars är allt rätt bra i livet just nu. I eftermiddag ska jag hem till landet för att hänga lite där och för att fota soluppgången imorgonbitti. Imorgon kväll blir det förhoppningsvis middag med vänner och kräftfiske från land. På tisdag ska jag och Philip åka in till Linköping för lite koll i affärer och framförallt för ett litet möte, som ni nog får veta mer om när det är överstökat. På onsdag ska jag jobba och på torsdag ska jag vara ledig och sen ska jag jobba fem dagar i streck och sen är det snart september, men inte riktigt än.
 
Maja.

Kräftlördag

Kategori: Maja

Idag har jag lördagsjobbat. Men faktum är att jag var så morgonpigg att jag har hunnit med mer ändå. Klockan sju imorse hämtade nämligen pappa Philip och mig och vi åkte upp till Toka för att ta upp kräftburar som pappa och mamma lagt i igår.
 
 
 
 
 
Efter det så åkte Philip och jag med hem till Sonnorp för att äta frukost i solen. Jag hade båda strumporna ut-å-in.
 
Och sen fick vi med oss tjugo stycken kräftor hem till läggan.
 
Och medan jag lördagsjobbade så har Philip kokat kräftorna, så ikväll blir det kräftskiva för två.
 
Maja.

Sommarlistan, hur gick det?

Kategori: Maja

Tidigt i somras skrev jag en sommarlista. En lista med stora och små sommarplaner. Nu när vi så smått börjar närma oss slutet på sommaren tänkte jag att jag skulle börja kolla tillbaka på listan och se hur det har gått. Varje punkt har inte bockats av och varje punkt kommer inte bockas av, men än finns det sommardagar kvar så en hel del mer fint ska nog hinnas med. Men men, nu är det fokus på vad jag redan har klarat av. Det blir tre punkter idag och så några en annan dag, tänker jag.
 
Punkt 23 - Meta upp abborrar och äta stekt abborre med smörsås - check!
 
 
 
Punkt 16 - Göra fläderdryck, rabarberkräm och hallonpaj - check! Ja, jag har iallafall gjort jordgubbs- och rabarbersaft och rabarberkräm så jag tycker absolut att denna punkt får räknas som avklarad.
 
 
 
Punkt 3 - Fika på Stocklycke (när Ellen jobbar) + Ombergspromenera - check! När jag skrev listan hade jag nog tänkt att de två sakerna skulle ske i samband med varandra, vilket de inte gjorde, men båda är iallafall avklarade. :)
 
 
 
Tre riktigt fina punkter! :)
 
Maja.

Fint på museet

Kategori: Maja

Radiomuseet är en fin plats att jobba på. Visst, det finns stora komplicerade sändarapparater och jag har inte ens läst alla ord på alla skyltar, men det finns många guldkorn som tilltalar just mig. Kolla:
 
 
 
 
 
Och så är det ju fascinerande att se hur tekniken, och samhället, har utvecklats. Museet är öppet klockan 11-16 varje dag hela augusti och klockan 11-16 helger i september, för er som är nyfikna. ;)
 
Maja.

Yoghurtglass med persikosmak

Kategori: Maja

 
Igår tyckte jag att det var dags att prova ett nytt litet glassrecept så det gjorde jag. Ovan ser ni ingredienserna och så här gör man/gjorde jag.
 
1A. Skala och avlägsna kärnorna från persikornas fruktkött.
B.Pressa en halv lime.
C. Tillsätt en matsked socker.
D. Mixa de tre ingredienserna till en puré.
E. Koka upp purén och låt den sedan sjuda i några minuter.
 
2A. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i 1 1/4 dl turkisk yoghurt. Egentligen skulle man bara en en halv vaniljstång men jag tänkte äsch, jag tar hela och så tog jag hela.
B. Tillsätt en tesked honung.
C. Vispa ihop.
 
Och så var de båda glasskomponenterna klara!
 
 
Dags att fylla de små glasspinneformarna!
 

Enligt receptet skulle det bli sex stycken, men hos mig blev det fem.
 
Så! Nu är det bara att vänta medan glassen står i frysen i några timmar...
 
Men på kvällskvisten, lagom tills middagen har lagt sig fint i magen och nagellacket just har torkat, då kan du ta dig en liten glass!
 
"Det smakar marmelad... fast kallt! Det smakar fryst hotellfrukost!" = Philips första utlåtande. Men efter att ha fått lite smak även på yoghurtdelen så var han lite nöjdare. Jag tycker faktiskt att det blev riktigt gott! Och fina blev de ju också! :)
 
Maja.

När mail blir till möte.

Kategori: Maja

 
 
Soluppgång 15 mars.
 
När mail blir till möte. Ja, då blir man stolt. Imorse fick jag ett positivt svar på det mail jag skickade igår och det känns så himla bra. På tisdag ska jag på möte.
 
Maja.

8 söndagsbilder

Kategori: Maja

Söndagsfrukosten var god. Vaniljyoghurt toppad med farmor-och-farfar-plockade-blåbär och maja-plockade hallon.
 
Vid halv elva var jag på plats på museet och larmade av och fixade i ordning vad som behöver fixas innan öppning.
 
Och så museivärdade jag fram till klockan fyra. Det var långt ifrån museiväder och det blev en minst sagt lugn dag, men jag hade det bra ändå och tjänade lite fina söndagspengar.
 
När jag kom ut och skulle låsa grinden bakom mig stod Philip där. "Jag tänkte att vi kunde gå hand i hand hem". Finaste killen min.<3
 
När vi kom hem åkte vi till Råssnäs för att hämta en bok som jag skulle låna av mormor. Och så svalkade jag fötterna.
 
Innan vi åkte vidare till Philips barndomshem där vi drack äpplecider med några smultron i innan middagen.
 
Efter att ha ätit mycket, och god, mat, och fått blåbärspaj med oss hem åkte vi hem. Men väl hemma vände vi nästan i dörren igen för Philip skulle ta en springtur i Råssnäs och jag skulle sitta och läsa.
 
Efter springrundan sprang Philip ut i det böljande blå, men jag som hade blivit lite kvällskall, valde att stanna på torra land.
 
Ja, igår blev det fullt upp så den där tvätten tar vi hand om idag istället. Jogga ska jag göra också och skicka iväg ett ganska viktigt mail. Vad det blir mer får vi se. Jag är nämligen ledig nu måndag, tisdag för att sedan jobba onsdag, torsdag, :)
 
Maja.

Från frö till tomat

Kategori: Maja

 
Den 21 mars köpte jag sakerna ovan. I det här inlägget ska vi inte fokusera på skorna (som visserligen genomgått en ganska stor förändring och numera är ganska slitna) utan på tomatfröna. Dagen efter, alltså den 22 mars, planterade jag tomatfrön i en lerkruka och efter att den hade stått i ett soligt fönster i fem veckor såg det ut så här:
 
 
Efter två månader hade plantorna fått flytta till landet och stod mot en bodvägg och hade det gött.
 
 
Och igår, efter 21 veckor, hängde två små röda fina tomater på plantan!
 
 
Men de blev snabbt plockade.
 
 
Och en åkte in i munnen på direkten. Och den andra grillade jag till kvällens middag. "Mmm, det smakar närodlat."
 
 
Maja.

Båtlivet och ett påbörjat pyssel

Kategori: Maja

 
 
 
Igår spenderade vi flera av fredagstimmarna på Boren. Vi hade både äggmackor och kanelbullar med oss och fyra abborrar och en mört nappade på krok. Jag rodde så jag fick en blåsa mitt i handen, men jag låg också alldeles stilla i fören och solade och lyssnade på sommarprat. Två abborrar fick följa med hem och göra den vegetariska woken lite mindre vegetarisk.
 
Idag är det lördag och frukosten min såg ut som nedan. Det ni anar till vänster är en början till en pärlad skål. Vi får se om det går hela vägen.
 
Lördagen är oplanerad. Vi håller på och känner efter i mage och hjärna och hjärta - och får se vad vi hittar på. Imorgon är det museivärdskap som gäller och efter det blir det tvätt. Men idag kan jag alltså göra precis vad jag vill.
 
Maja.

Ett börgarinlägg

Kategori: Maja

 
 
Igårkväll var jag någon slags superkvinna då jag joggade tre kilometer samtidigt som jag hade hamburgerbröd på jäsning. Inget som händer varje torsdag, men jag gillar den versionen av mig själv. Den som bara kör. Det är mycket ledig tid denna sommar, på gott och ont, mest på gott förstås, men det är också en utmaning för mig att njuta av dagarna samtidigt som jag vill känna att jag gör något vettigt och inte grubblar för mycket över framtiden liksom. Men nu är det faktiskt sommar och det är okej med lata dagar och jag kommer hinna jobba många många år och tröttna på det flera gånger om. Jag borde ta vara på den här tiden ännu bättre. Jag jobbar på det.
 
Maja.

Bröllopspresenten

Kategori: Maja

För en månad och två dagar sedan var det inte bara årets kanske varmaste dag utan också bröllop. Storasyster Lisa och hennes Matheus gifte sig och allt var så fint så fint och gick så bra så bra.
 
Vi...
 
alltså jag och Philip...
 
och lillasyster Ellen och hennes Per...
 
...gav som bröllopspresent ett litet block-album som fick agera presentkort för en bröllopsbok. Och idag på morgonen har jag äntligen varit och hämtat den färdiga boken! Det var så spännande att öppna paketet och, efter att ha frågat storasyster, har jag fått tillåtelse att lägga upp en liten sneakpeek här på bloggen. Men bara en liten för det kommer dröja lite innan bröllopsparet själva kommer få bläddra i boken.
 
 
 
 
Jag tycker att det blev himlans fint och jag hoppas att bröllopsparet också ska bli nöjda! :)
 
Maja.

Maja-broderier

Kategori: Maja

Ja, i dubbel bemärkelse kan vi faktiskt kalla dem för Maja-broderier. Det är ju jag som har broderat och det ska ju föreställa Maja.
 
Jag är nu klar med mitt första Maja-broderi. Det var så kul! Jag inser verkligen att det finns en hel del utvecklingspotential, men det känns bara kul. Jag vill fortsätta och jag vill bli bättre. Så här blev det iallafall:
 
(Jag är förövrigt fortfarande lite putt över att boken tillhör Lisa - den handlar ju om Maja!)
 
Igår när vi var vid Tåkern köpte jag ett vykort som jag nu har tänkt att jag ska brodera av. Det här:
 
Tack för inspirationen, mamma! :)
 
Maja.

Tåkerntisdag

Kategori: Maja

Idag har Philip och jag varit på dagsutflykt. Till Tåkern! Philip var där för länge länge sen och jag kan inte minnas att jag någonsin har varit där så det var minst sagt på tiden.
 
Vid Tåkern finns Naturum.
 
Och där inne var det jättefint med bland annat fiskar som givetis fick tummen upp...
 
... och fåglar och Holgersson!
 
Alldeles intill fanns ett fågeltorn som vi gick upp i för att checka in utsikten.
 
Det var det fler som gjorde.
 
Sen började vi promenera lite. Fast ganska snabbt bestämde vi oss för att slå oss ner och äta vår lunchmatsäck som innehöll pannkakor och saft.
 
När vi promenerade vidare stötte vi på en snabb liten krabat.
 
Och plötsligt blev spången smalare och kossorna fler.
 
Vassleden levde verkligen upp till sitt namn.
 
Vi hade lite dåligt med vätska med oss i värmen, men vi hade iallafall karameller!
 
Och så genom kohagen igen.
 
Sammanlagt gick vi säkert en mil så varsin glass tyckte vi att vi var väl värda innan vi brummade hemåt igen.
 
En riktigt härlig dagsutflykt blev det och vad skönt att vädergudarna bestämt sig för lite sommar så här i augusti.
 
Maja.

Solnedgång 2 augusti

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Maja.

Tandemcykel och rabarberkräm

Kategori: Maja

 
 
 
Idag har Philip och jag cyklat tandemcykel i en och en halv mil. Jag var stundtals nästan lika rädd som när vi cyklade förra året. Det är kontrollbehovet. Jag vill kunna styra och jag vill bromsa när jag vill bromsa. Men det är en bra tillitsövning det där. Och analysen efter utmaningen är att jag inte litar på Philip till hundra procent än. ;) Men mest var det alldeles jättehärligt förstås. Det är en finfin uppfinning det där. En cykel för två.
 
Nu har jag alldeles nyss ätit rabarberkräm jag kokat själv och bröd jag bakat själv. Lyxigt och himlans gott!
 
Maja.

Första augusti

Kategori: Maja

Hej!
 
Min lördag började med en morgonpromenad på Bondebacka och kyrkogården. Visst låter det mysigt!? Det var det inte. Jag letade nämligen efter min borttappade plånbok innehållandes mitt bankkort som jag spärrade sent igårkväll. Jag avslutade morgonpromenaden med att leta i bilen (för andra gången) och där låg plånboken, så nu har jag ett spärrat kort...
 
Fast det var såklart ändå skönt att ha koll på var plånkan var. Jag slappnade av med yoghurt och blåbär i sängen.
 
Klockan 11 öppnade jag upp portarna på museet.
 
Och förutom att hålla ställningarna och vara en trevlig värd har jag idag broderat lite på jobbet. Det är mamma som har inspirerat mig. Kanske får ni se hur Maja-i-ärtan-konstverket blir, om jag lyckas med ansiktet...
 
Jag har också ätit lite nötter och lyssnat på Maxida Märaks sommarprat. Förutom att vara artist, rappare och hiphop-producent är Maxida född och bosatt i Jokkmokk. Hennes sommarprat handlar främst om de orättvisor samerna har fått, och får, utstå. Vid ett tillfälle nämner Maxida att barn i Sverige får lära sig mer om indianer än om samer och det är ju sjukt! Jag tänkte efter själv och kan inte minnas att vi läste alls mycket om samer under skolåren. Skämmes! Ännu ett starkt sommarprat iallafall.
 
Strax efter fyra stängde jag museet efter en bra dag och sen knäpptes inga bilder under några timmar. Nu ikväll har jag dock varit uppe på Bondebacka igen. Anledningen? Löpning! Jajemen, idag är det första augusti och det såg jag som ett ypperligt datum att ta tag i det där med träningen. Så jag sprang en liten runda. Det var riktigt jobbigt, men jag pressade mig själv och målet är att det ska gå bättre och bättre och kännas lättare och lättare.
 
Klart slut, snart är lördagen slut!
 
Maja.