majjaeriksson

Första advent

Kategori: Maja

 
Jag har just pluggat en timme och känner mig duktig och stolt över mig själv. Innan det såg jag lite på Nyhetsmorgon och innan det åt jag frukost bredvid det första ljuset. Bra start på dagen helt enkelt. Nu tänkte jag ta en skogspromenad och senare idag ska lillasyster och jag baka pepparkakshus. Mysigt!
 
Hoppas att ni också känner er tillfreds med er första avent! :)
 
Maja.

Julfint hos mig

Kategori: Maja

 
Nu har jag hängt upp min fina julstjärna i mitt fönster. Samtidigt somnade lillasyster i min säng.
 
Maja.

Mys ni missat

Kategori: Maja

I veckan har jag pluggat ganska bra. Det känns som att vi nyss började med uppsatserna samtidigt som vi snart ska vara klara. Men trots plugg har jag myst en hel del, såklart.
 
- I tisdags var lillasyster och jag på bio. Vi såg The Hungergames: Mockingjay part 1 och jag tyckte mycket om den! Det trista är som vanligt att man nu får vänta typ ett år på nästa del, men men. Det var mysigt att hänga med lillasyster också, hon är ju min bästa vän.
 
- I onsdags fraktade jag och Philip, med Philips snälla pappas hjälp, den svarta nya hyllan hem till Philip. Vi köpte också en liten gran och en ljusslinga och tjuvstartade med julpyntandet. Jag hör egentligen till de som tycker att man faktiskt kan hålla sig till första advent iallafall, men i år halkade alltså även jag dit. Så här fint är det nu:
 
- Igår åt jag pannkakor till lunch. Och allt man kan tänka sig vilja ha på fanns hemma! Socker, hallonsylt, sirap, glass och chokladsås. Jag började med glass och chokladsås. Mumma!
 
Tre mys ni missat helt enkelt. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Sista dagen och hemresan

Kategori: Maja

 
På söndagen åt vi hotellfrukost i vanlig ordning, packade lite och fixade oss lite och lämnade alla mynt vi hade kvar till städerskan och checkade ut före tolv. Men eftersom vi inte skulle resa hem riktigt än fick vi ha väskorna kvar på hotellet vilket var himla skönt när vi gav oss ut på stan. Där dock alla affärer var stängda! Konstigt tyckte vi, i en sådan stor stad. Men vi hittade iallafall ett öppet Starbucks där vi fikade på himlans god varm choklad och himlans god halloncheesecake!
 
Sen kom vi på att vi skulle gå på museum, så vi åkte till Deutsches Museum, som tydligen är världens största museum för teknik och naturvetenskap. Det var väldigt stort och där fanns väldigt mycket, och mycket var väldigt komplicerat och därmed inte så väldans intressant. Men det fanns en stor flygplansavdelning som helt klart var värt ett besök. Där fanns allt från världens första plan till genomskärning på ett nutida.
 
Man kunde också hälsa på inne i ett rymdskepp!
 
Ja, det var coolt! :)
 
Efter museumbesöket åkte vi till hotellet för att hämta våra väskor och sen åkte vi till flygplatsen. Där vi så småningom åt varsin god burgare:
 
Vi flög typ 21.30-23.30 och sen började den, utan konkurrens, jobbigaste delen av resan. Att vänta och så. När vi landade med flyget väntade vi på Arlanda till 3.20. Och då kunde det se ut så här:
 
Klockan 00.44.
 
 Klockan 2.39
 
Men det gick bra! Det var ju en upplevelse det med och jag hade ju faktiskt mitt favoritsällskap med mig. :)
 
Vi åkte alltså buss in till Stockholm 3.20, där vi sedan fick vänta lite till, 5.20 gick tåget till Linköping. Och i Linköping sprang vi till bussen som gick till Motala och hoppade av bussen precis utanför Philips hus vid klockan 8. Då gick vi och la oss för att sedan gå upp klockan 13 för att återigen konstatera vad bra vi hade haft det. Så bra allt gick och så mysigt vi hade det. Tack München och tack världens bästa Philip, och du, vi väntar inte för länge med att resa igen! :)<3
 
Never go on trips with anyone you do not love - Hemingway
 
Maja.

München, dag 3

Kategori: Maja

 
På lördagen bjöds vi på det finaste vädret på länge. Solen sken!
 
Vi gick in i två kyrkor. En stor och himlans fin:
 
Och en liten som var lite väl smyckad, för min smak:
 
När det närmade sig match åkte vi ut till Allianz Arena. Det var tur att vi åkte i god tid för först råkade vi åka i fel riktning lite, ni vet det räcker inte att ha koll på vilken linje man ska ta, man ska ta den åt rätt håll också. Men det var ingen fara på taket alls. Vi kom fram och Philip var förväntansfull och klädd som det fan han är med halsduk och mössa.
 
Vi köpte varsin körv med bröd att värma upp med.
 
Och sen knallade vi in, och upp, på arenan. Den var stor ni! Och vi satt högt upp. Jag måste erkänna att jag blev lite skakig i knäna när vi först kom ut och kollade ner på planen.
 
Men det var kul! Och häftigt! Och bra stämning såklart, jag menar vi var 71,000 som kollade på den där matchen! Och en bra match var det. Bayern vann med 4-0. Klart att Philip var glad (och jag med alltså)! När det hade blivit mörkt hade arenan blivit röd istället för vit.
 
På kvällen firade vi med god och mysig pastamiddag!
 
Slut på lördagen! Imorgon kommer sista Münchenrapporten. :)
 
Maja.

München, dag 2

Kategori: Maja

På fredagen åt vi hotellfrukost. Vi gav frukosten 7 av 10, med motiveringen att det kunde funnits mer grönsaker att ha på mackan, äggen kunde varit lösare och det kunde funnits någon chokladcroissant eller liknande. Men helt okej ändå alltså. Hotellfrukost är ju alltid hotellfrukost.
 
Sen gjorde vi oss klara och var så här gulliga när vi gav oss ut på äventyr:
 
Vi åkte till Olympia-einkaufzentrum, alltså ett stoort köpcentrum, där vi strosade omkring...
 
...och åt bakverk! Alltså den där chokladcrossianten var bland det godaste jag ätit!
 
Sen åkte vi en station, till Olympiastadion. Vi gick inte in på själva stadion för det var något inträde och tider för guidning osv, men vi kikade utanför och det var en fin plats.
 
 
Sen åkte vi in till city igen där vi gick omkring och kollade på affärer och människor och fina kyrkor och byggnader och där det återigen stod en glad mupp framför kameran.
 
Och så åt vi gulaschsoppa till lunch. Gott!
 
Sen åkte vi "hem" och vilade lite innan vi gav oss ut på stan igen i mörkret och åt schnitzel till middag. Ingen rättvis avfotografering av det dock, men de var riktigt gött och trevligt!
 
På kvällen var vi trötta, för man blir det av att vara ute å resa och det är så mycket intryck och så. Men vi var glada ändå såklart! Philip var glad för han hade fått en fin adventskalender från mig och en extrakudde från receptionen! :)
 
Slut på dag 2! Imorgon kommer en rapport från lördagen och den stora matchdagen!
 
Maja.

München, dag 1

Kategori: Maja

Halihallå!
 
Nu är vi hemma och vi har haft det så bra så bra så jag tänkte att varje dag faktiskt skulle få ett alldeles eget blogginlägg.
 
Natten till torsdag sov vi i Sonnorp. Klockan ringde 4.30 och vid 5 skjutsade pappa oss in till Linköping där tåget mot Arlanda gick klockan 6. Vi åt frukost på tåget.
 
Och tåget var nästan framme i tid, så vi var framme i god tid på flygplatsen. På flygplatsen checkade vi in och så och när Philip drack kaffe och jag drack festis såg vi resans första (och enda) kändis; Tony Richardson. Klockan 10.30 lyfte flyget från ett regnigt Stockholm.
 
Men det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå.
 
Flygresan tog två timmar och gick bra. Framme i München tog vi pendeltåget in till lite mer civilisation. Mitt älskade resesällskap var glad (nyklippt) och förväntansfull.
 
Det gick ganska så väldigt bra att hitta till hotellet. Philip var i München för två år sedan och trodde först att vi skulle bo på samma hotell som då, men så var det icke. Fast det var i närheten och det var bra att han hade varit där förut för han hade ju liksom lite koll iallafall. Vi bodde iallafall på Hotell Germania och nedan ser ni hur vårt rum såg ut.
 
Och badrummet (varning för nakenfis i spegeln):
 
Vi dumpade mest bara våra grejer i rummet för vi var så hungriga så hungriga. Så hungriga att vi åt kanske trehundra meter från hotellet och inte ens hann ta en enda bild på krubbet. Det var visserligen varsin kebabrulle så en bild kanske kan kvitta, men gött var det. Sannerligen. När vi var mätta och belåtna gick vi tillbaka till hotellet och kikade på kartor och sånt.
 
Och sen gav vi oss ut på Münchengatorna. Vi bara strosade utan mål och tittade på människor och skyltar och affärer och ibland kollade vi på kartan, men mest bara gick vi. Efter en ganska lång promenad i ett ganska kvällskallt Tyskland smet vi in på en restaurang där vi drack öl och Cola. Vi hade rosiga kinder och kära ögon.
 
 
Vi tänkte att det fick räcka med dryck just då och att vi skulle äta lite senare. Men vi blev inte så jättehungriga, utan mest trötta egentligen, så vi gick förbi Subway där vi köpte macka, dryck och chips som vi åt i sängen, där vi också spelade lite kort och sen somnade.
 
Bra första dag! Imorgon kommer fredagsrapporten! :)
 
Maja.

Gå, lyssna, flyga

Kategori: Maja

 
 
Tre från gårdagens promenad.

Jag är inte direkt flygrädd, men guppar det en del samtidigt som man inser att man sitter i en plåtkorv ovan molnen så är det klart att man kan bli lite skakig. Igår lyssnade jag på "Christer och Morgan rapporterar" i P3 (fast poddversionen) och fick höra två tips på tankar som kanske kan bota flygrädsla.
 
1. Luftgropar betyder inte att planet kommer att störta, groparna är som gropar i grusvägen eller vågor på vattnet. Ofarliga alltså.
 
2. Det är inte så farligt att flyga om man tittar på statistik heller. Faktum är att det är 18 gånger farligare att vara hemma i lägenheten än att flyga.
 
Japp, så sas det på radion iallafall! Jag kan förresten starkt rekommendera "Christer och Morgan rapporterar", de pratar om allt möjligt, högt som lågt, och är allmänt sköna. :)
 
Imorgon klockan 5 på morgonen skjutsar pappa mig och Philip till Linköping. Tåget går klockan 6 därifrån och sen går flyget från Arlanda till München klockan 10.30. Sen hänger vi i Tyskland till och med söndag helt enkelt. Ska bli så kul och spännande och mysigt! Det blir tyst här på bloggen i några dagar alltså, men rapport kommer på måndag! :)
 
Maja.

Tillbakablick 18 november

Kategori: Maja

God tisdag!

Idag får det bli en liten tillbakablick, tänker jag.
 
Den 18 november 2009 lät det så här:
 
 
Den 18 november 2010 hade jag varit ute och fotat och döpt bilderna till "Lev fast det mesta är dött"

Den 18 november 2011 såg Ellen och jag Idol live i Cloetta center!
 
 
Den 18 november 2012 lät jag naturfoton illustrera vad jag lovade mig själv. Fint tycker jag.
 
 
Och den 18 november 2013 hade jag varit på inspirationsdag för kulturvetare och kände mig inspirerad.
 
 
Jag tycker att det är så kul att tittat tillbaka. Är så glad att jag bloggat så flitigt alla dessa år! :)
Nej, åter till uppsatsen!
 
Maja.

Ett biobesök

Kategori: Maja

 
I onsdags var jag och Philip på bio. Vi såg Interstellar. (Interstellär betyder mellan stjärnorna, såå fint!) Filmen handlar om Cooper (Matthew McConaughey) som lämnar sin familj för att, tillsammans med bland andra Amelia Brand (Anne Hathaway), försöka hitta en annan galax och planet dit människorna kan flytta då maten på jorden håller på att ta slut och luften försämras. Fimlen är regisserad av Christopher Nolan och är 169 minuter lång. Väldigt lång alltså. Men tiden gick fort. Jag tyckte att det var en riktigt häftig film! Man undrar verkligen hur de får till alla effekter och hur man överhuvudtaget kommer på allt och får ihop storyn. Filmen var verkligen spännande, man undrade hela tiden hur det skulle gå och hur allt skulle lösa sig, eller om det ens skulle lösa sig. Och det var som sagt supercoola effekter och stämningsfull musik och jag grät en gång. Meeen, den kunde varit lite roligare, jag tycker att det blev lite väl mycket rymdsnack som man ändå inte förstod, det kunde varit lite mer humor istället. Men den var helt klart sevärd och jag lämnades verkligen med bara: Wooow! Myyycket att ta in!
 
Maja.

Bra söndagsstart

Kategori: Maja

Jag vaknade efter åtta, tände lite mysbelysning och såg på Nyhetsmorgon i sängen.
 
Jag åt frukost. Tre gånger tesked. Ägg, te och Risifrutti.
 
När jag precis hade ätit upp kom pappa hem med frallor. Lite otajmat alltså. Men jag tog en liten frallfrulle med. Kändes som en bra uppladdning inför nästa hotellfrukosthelg. ;)
 
Nu sitter jag och kikar lite i en ny bok jag fick i fredags; Barnbokens byggklossar. Kan nog vara användbar. Fast det blir inte så mycket plugg idag. Det är ju faktiskt söndag. Jag ska nog ta en ganska lång promenad ute i det där grå senare och sen ska ju den där hyllan bli svart. Mm, lite nytta men mest mys får det bli idag.
 
Maja.

Måla!

Kategori: Maja

 
 
 
Idag hämtade Philip och jag en hylla på Återvinningen. Den gick preciiiis in i bilen. Sen köpte vi färg och penslar och grundmålade hyllan vit. Imorgon ska den bli svart! :) Kul, med ett litet målarprojekt. Mer projekt åt folket!
 
Maja.

Fredagsmys

Kategori: Maja

 
 
 
Min fredag har varit riktigt mysig så här långt. Jag bestämde att jag bara behövde plugga fram till lunch idag för det är ju ändå fredag och jag har ju faktiskt pluggat ganska bra i veckan. Så jag tog lunch och helg samtidigt. Det blev hamburgerlunch framför kakelugnen tillsammans med lillasyster Ellen och hennes Per. När hamburgaren låg tryggt i magen åkte målarboken fram och några skalbaggar blev en gnutta färggladare. Vid tre blev det promenad längs kanalen tillsammans med Lovisa. Och en timme senare fikade vi tillsammans med Philip och Martin på Espresso House. Gott och mysigt! Nu är Philip och jag hemma hos Philip och äter mest godis, vi får se om vi orkar någon mat senare. ;) Trevlig helg!
 
Maja.

Att byta fokus

Kategori: Maja

 
Jag vet inte om jag alltid har varit sån, men under mina senaste pluggår så har jag levt med filosofin "plugget blir bättre om jag gör lite annat". Det låter kanske som en ursäkt från en lat och odisciplinerad student, och rent ut sagt idiotiskt när man har ont om tid, men antingen så går det bra för mig att plugga, eller så går det inte alls. Ibland tar det bara stopp. Det fungerar inte att sitta och stirra på det där blinkande strecket på dokumentet eller tokglo i någon bok. Ibland blir bara inget skrivet och inget läst. Och istället för att deppa ihop då, eller bli förbannad och stressad (som jag såklart också blir ibland) så försöker jag då hitta på något annat ett tag. Byta fokus helt enkelt. Igår bestod en typisk sådan stund av lite macrofoto i trädgården.
 
 
 
 
Min favorit blev sista bilden! :)
 
Maja.

Chokladens och överraskningens dag

Kategori: Maja

 
Igår var det chokladens dag (Missade du det? Äsch,fira idag!) och det var väl någon gång på eftermiddagen som jag fick den brilijanta idéen att baka chokladbollar! Och inte nog med det, jag bestämde mig för att överraska Philip. Jag tänkte mig att när han kom hem efter jobbet skulle jag stå utanför hans dörr med chokladbollarna. Min plan kom dock i skakning när han när klockan närmade sig fem började, via sms till mig (som tur var), fundera på att åka till Återvinningen efter jobbet. Han bestämde sig för att göra det och jag bestämde mig för att stå fast vid min plan, fast anpassa den efter situationen helt enkelt. Så jag cyklade till Återvinningen jag också. Och stod där utanför med chokladbollar i hand. Om han blev överraskad? Ja, helt klart! Och glad! Så dagens två tips och ledord till er får bli Choklad och Överraskning. Värt att tänka på!? ;)
 
Maja.

Solen kommer in, jag går ut

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
Oj, vilket lass med morgonbilder det blev! Hittills har jag alltså vaknat. Sett att solen har lyst, både inne och ute. Fotograferat, både inne och ute. Ätit frukost i solen. Och pluggat i solen. Och nu har jag just pratat med min handledare på telefon. Det gick bra! Jag känner faktiskt att jag har rätt bra koll och han är mycket hjälpsam. Det är dock ont om tid, om tre veckor ska man skicka ett råmanus till sin handledare. Då behöver man väl inte ha allt klart, men ändå en stor del av den cirka 30-sidiga uppsatsen. Och mitt i det här ska jag fara till Tyskland i fyra dagar... Men det blir himla bra. Både uppsatsen och resan! :)
 
Maja.

Rosa klänningar och arga dinosaurier

Kategori: Maja

 
Halloj på måndagen! Här sitter jag och läser barnböcker. Det är himla intressant det här med hur genus gestaltas. Hur mammans och pappans roll skiljer sig åt och hur killar leker med bilar och flickor har prickiga klänningar osv osv.
 
Mannen - en slarvig förälder?
 
Det är klart att det är lätt som en plätt att flytta en bil. Det är ju männen som gör det. Kvinnan är en naken staty.
 
"men inte förrän hon hämtar både ett spett och en såg och Ellens pappa får de loss roten" - Mamma klarar sig inte utan pappa.
 
Första meningen - "Det här är en kille" - Kön verkar väldigt viktigt. Han - blå pyjamas, dinosaurieleksaker. Hon - rosa morgonrock och hårfön.
 
Lite små observationer från min förmiddagsläsning här. Och här kommer ett tips: olika.nu. Det är ett förlag som "vill gå bortom begränsande stereotyper och bidra till ett inkluderande samhälle."
 
Nej, nu måste jag fortsätta läsa. Nu; lite tyngre litteratur, om genusteori.
 
Maja.

Skog och mat

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Japp, som ni ser ovan har vi, inte helt otippat, varit vid sumpsjön idag. Mysig söndagsutflykt. Nu ska vi strax på farsdag-middag hos Philips morfar. :)
 
Maja.
 

Loppis, bokpaket och promenad

Kategori: Maja

Tidigare idag såg Philip och jag att det var skyltat till loppis. Vi följde skyltarna som tog oss ända ut till Agneshög. Där fanns några bord med diverse prylar och till och med lite servering (typ våffla och körv tror jag!). Philip shoppade två LPs till en kompis. Mysig grej det där med loppis ändå. Om ni blev sugna så har ni tur! Det ska tydligen vara loppis där varje fredag-söndag framöver!
 
Idag fick jag också sms om att jag hade fått ett bokpaket. Så det hämtade vi också! Det var ett barnbokspaket (till uppsatsen, ni vet). Spännande!
 
Och så har vi också varit ute på promenad i det där novembergrå. Men mysigt ändå!
 
Nu fortsätter fredagsmyset med tända ljus och god mat och massage och sånt. Vi myser till det till max här alltså. Hoppas att ni gör det också! :)
 
Maja.

Världen har förändrats. Igen.

Kategori: Maja

Aldrig har folk så starka åsikter och känner så mycket. Där finns glädjen. Ja! Äntligen! Jippi! Woho! Men som vanligt är det det negativa som tycks ta störst plats. Det är chocken. Samma varje år. Va? Redan? Jag är inte redo! Där finns bedrövelsen. Ameh!? Och där finns ilskan. NEEEJ! Ilskan som är så stark så stark och som gör mig så tacksam och lättad för att jag inte står i Kondrups kängor. Det handlar såklart om vädret och om att den första snön nu har fallit. Som en protest och motreaktion mot allt negativt tänkte jag nu lista lite snöfint:
 
- Snötäckta granar
- Lätta snöflingor i håret
- Bygga snögubbe
- Åka pulka
- Värma varann i kylan
- Glittrande minussnö
- Knarrande plussnö
- Grå värld blir vit
- Mysiga halsdukar, vantar och mössor
- Och blir inte djuren ännu gulligare där ute i snön? När de liksom burrar upp sig och gosar till det till max.
 
Jag kände att jag var tvungen att mysa omkring lite i snön efter ett universitetsbesök och innan jag flytttar in till stan igen, och kolla vad fint det är där ute nu!:
 
 
 
Positivt fokus, vänner!
 
Maja.

Kreativitet

Kategori: Maja

Jag läser ganska många bloggar. Mest för att bli inspirerad på olika sätt tror jag. En blogg jag läser är Hej Regina! (http://hejregina.elledecoration.se/). En blogg fylld till bredden med kreativa och inspirerande idéer. I helgen skrev Agnes, som tjejen bakom bloggen heter, ett inlägg med 50 punkter med förslag på hur man kan bli mer kreativ. Kul! Och kanske extra välbehövligt så här i november? Kanske. Jag läste listan och blev inspirerad och tänkte att ni kanske också skulle bli det om ni fick läsa:
 
✍ Sluta slösurfa
✍ Gå en promenad och lägg märke till detaljer
✍ Ta fram papper och penna och måla i 1 h utan att det behöver bli något speciellt
✍ Gör ett mönster av något du har framför dig
✍ Klipp i papper
✍ Förbered en skattkarta till någon du gillar
✍ Lägg märke till udda och roliga material som går att använda
✍ Välj en teknik (decoupage/dekorplast/gips/lera osv) och tänk ut 10 saker man kan göra
✍ Bestäm dig för något och genomför
✍ Gör stämplar av potatis
✍ Gå på loppis och köp 3 fula småsaker och gör något nytt
✍ Berätta en varannan mening historia med någon
✍ Var impulsiv ibland och tänk efter ibland
✍ Pyssla med ett barn
✍ Tänk ut vad det är som gör att du inte vill/kan/hinner/orkar börja eller sluta och gör något åt det
✍ Titta på något väldigt nära och hitta ett mönster
✍ Skriv ditt favoritord så fint du kan
✍ Ställ upp en kamera och ta 1000 självporträtt
✍ Slå in paket på olika sätt varje gång
✍ Tänk på saker från någon annans perspektiv
✍ Läs en bok om en kreativ person som du gillar
✍ Samla ihop några vänner och ses en gång i månaden för att fixa och peppa varandra
✍ Följ första tanken
✍ Börja samla på något som slängs (konservburkar/nylonstrumpor/kvitton osv) och gör något fint av det
✍ Tänk att du kan
✍ Ställ dig på ett bord och byt perspektiv
✍ När det blir fel: Fortsätt, gör om eller ändra
✍ Gå en krokikurs
✍ Leta i 10 kronors lådan i mataffären
✍ Gör något som du har gjort innan fast på ett nytt sätt
✍ Gå ut i skogen och plocka med dig fina saker som du hittar
✍ Var envis
✍ Välj ut 5 oväntade färger som du tycker passar ihop
✍ Lär dig något nytt
✍ 
Rita ett självporträtt om dagen som får ta max 5 minuter
✍ Gör ett pyssel tillsammans med andra = kompromisser/missförstånd = nya idéer
✍ Prata med din mormor om vad hon gjorde när hon var ung
✍ Titta på moln och leta efter figurer
✍ Möblera om
✍ Klä granen utan julpynt men ändå stämningsfullt
✍ Improvisera inom ett område där du inte är bekväm
✍ Gör konstverk av din frukostmacka
✍ Tänk varför inte?
✍ Avsätt tid för de idéer som du kommer på
✍ Omge dig av människor som inspirerar dig
✍ Ta ett självporträtt varje måndag i ett år
✍ Bjud in till en maskerad med klurigt tema
✍ Tänk att det är viktigare att det blir något än att det blir perfekt
 
Ja, jag ska nog allt ha denna lista i åtanke när jag så gärna vill vara kreativ men inte riktigt hittar dit. :)
 
Maja.

Min födelsedagspresent

Kategori: Maja

När jag fyllde år, ja, det var ju ett tag sen, fick jag en biljett av lillasyster. Igår var det dags att använda den!
 
Förväntansfull lillasyster på tåget:
 
Framme i Konsert och Kongress och det börjar fyllas på med folk.
 
Pausfika!
 
Vad vi såg på? Glada Hudik-teaterns uppsättning av Trollkarlen från Oz! Man fick inte fotografera, så jag lånar lite bilder:
 
 
Hur den var? Jättehärlig verkligen! Så himla underbara personligheter. Det blev mycket skratt, åt pikar åt dagens samhälle till exempel, men musikalen var också tänkvärd, tack vare grundtanken att vi alla faktiskt ska få vara precis som vi är. Jag tror också att föreställningen passar alla olika åldrar, vilket ju är kul! Mm, kul kul! Tack så hjärtligt Ellen, för en himlans bra födelsedagspresent som var värd att vänta på! :)
 
Maja.

8 månader

Kategori: Maja

 
Kanalpromenad 2 november 2014.
 
Den andra februari stod jag på exakt samma plats som jag gör på bilden ovan. Jag väntade på en främling som jag hade smsat med i två veckor. Om jag var nervös? Jo, en del. Men så kom han, Philip, och vi hälsade och vi började promenera längs med kanalen och den där värsta nervositeten släppte rätt fort. Det blev en lång promenad. Vi gick sida vid sida och pratade väl om sånt där som man pratar om första gången man träffar någon. Och så skiljdes vi åt. Och även fast lite av nervositeten satt kvar och även fast jag fortfarande undrade vad jag höll på med så funderade jag på hur lång tid det behövde gå innan man fick höra av sig igen. Han hörde av sig redan senare samma dag. En månad senare frågade jag om han ville vara min pojkvän och det ville han. Det var åtta månader sen igår. Vi är det bästa jag vet.<3
 

Idag är det måndag och det innebär lite hemmaplugg och något väldans kul ikväll. Rapport kommer såklart imorgon!
 
Maja.

Morotssoppa

Kategori: Maja

Igår gjorde jag och Philip morotssoppa.
 
Vi skalade 500 gram morötter, 3 potatisar, 1 gul lök och en vitlöksklyfta.
 
Skar grönsakerna i grova bitar och la dom i en (stooor) kastrull.
 
Tillsatte 8 dl vatten, 2 msk grönsaksfond och 1 tsk timjan.
 
Kokade under lock tills grönsakerna blev mjuka. Tillsatte creme fraiche smaksatt med paprika och chili.
 
Tog bort kastrullen från plattan och mixade den slät med en stavmixer. Smakade av med lite vitpeppar och salt. Vi tillsatte också lite mer vatten för det hade kokat bort en del. Vi kunde nog dock tillsatt ännu mer vatten för morotssoppan blev väl mer morotspuré... Men bortsett från konsistensen tyckte jag att den var topp! Vi hade vitlöksbröd till också. :)
 
Maja.

November

Kategori: Maja

Vet ni vad ni gjorde i november förra året eller åren före det? Jag vet inte vad jag gjorde. Eller lite koll har man väl, men med hjälp av bloggen kan jag skaffa mig stenkoll. Gluttade tillbaka i arkivet på novemer 2009-2013 och har valt ut ett inlägg från varje november helt enkelt. Häng på!
 
Den 29 novemer 2009 delade jag med mig av en liten önskelista. Rätt tråkig. Tycker dock att sista parentesen är rätt underhållande. Eller nått.
 
Den 11 novemer 2010 la jag upp mysbilden nedan. Att det ska vara sådär vintrigt om tio dagar känns långt borta just nu, men efter att ha sett massa snö och frost i arkivet nu så hoppas jag faktiskt att vintern är på väg.
 
Den 21 november 2011 var det tv-spelskväll hos en klasskompis. Jag höll ju till på folkis i Nässjö då. Matilda, som är den i det gänget som kanske kollar in här på bloggen då och då, sitter där i soffan och gömmer sig bakom händerna. Hej, Matilda om du läser detta! :)
 
Den 29 november 2012 la jag bland annat upp fotot nedan, som jag än idag tycker mycket om. Och så skrev jag några rader som jag nu tycker är ganska sorgliga och nästan obehagliga, men ändå fina på något vis.
 
 
Vi avslutar med en bild från detta datum, 1 november, förra året.
 
 
Nu undrar jag vad november 2014 har att ge. Jag tror iallafall att den första november kommer bli en bra dag!
 :)
 
Maja.