majjaeriksson

Hm

Kategori: Maja

Aldrig roligt att förlora, men måste väl säga grattis till natur som vann dragkampen iår! Som tur är så ägde samhäll på spexen iallafall, det vat kul! :) Ikväll blir det försoningsmiddag, nu blir det lite bilder från idag:

Samhäll= militärer:


Natur= Star wars:

Maria:


Vattenballongskrig vid kanalen:


Och sist men inte minst, samhällslaget som kämpade tappert:


En rolig dag har det varit trots förlusten, ser framemot försoningsmiddagen ikväll och studiedag imorgon. :)

Maja.

Draget är i full gång

Kategori: Maja

Nu har draget dragit igång, trevligt trevligt. Idag var vi i samhäll indianer och naturarna var kannibaler. Allt jag har att säga om spexen är att samhälls ägde och naturarnas sög, det är fakta! Imorgon ska vi vara militärer och natur Star wars, det blir kul att se. :) Här kommer lite bilder från idag:

Samhälls-spexet:




Indianen Maria:


Idag när jag kom hem så hade baggarna rymt. Jag fick lite smått panik och visste inte vad jag skulle göra, jag menar, de stångas ju ibland! Men tillslut med hjälp av lite havre fick jag in de i ladugården, så nu får de vara inlåsta där tills att mor och far kommer hem efter fyra, rätt åt de, baggarna alltså!

Maja.

What a day!

Kategori: Maja

Ja, ni, vilken dag det har varit. Vi gick upp klockan fem imorse för att åka till Glimåkra, Skåne och ryttartävling. Det var inte lätt att hitta, det tyckte inte vi iallafall. Vi åkte fel. Vi startade i Småland och skulle ta oss till Skåne, men plötsligt möter vi en skylt: "Blekinge län". Det var ju inte alls planerat att vi skulle besöka ännu ett landskap, men så blev det. Vi alla hade mer eller mindre panik där ett tag, kollade på kartor, vägbeskrivningen och vägskyltar, men inget verkade stämma överens med något annat. Vi började inse att vi kanske inte skulle hinna fram till tävlingen i tid. Men det gjorde vi, till slut såg vi änden på tunneln och så kom vi fram till rätt håla i rätt landskap. Väl där gick det prima, systra mi ägde i första klassen, i den andra gick det dock inte lika bra, men det gjorde det samma, vi hade ju fått besöka Blekinge på köpet! Kom hem till Motala efter halv åtta någon gång och nu tänker jag bjuda på lite bilder från en bra helg!





Imorgon börjar en ny vecka med bl.a. Draget! :)

Maja.

Småland

Kategori: Maja

Tänkte slänga in ett litet inlägg från Växjö, för att göra min blogg lite mer exotiskt, haha. Mamma, pappa och Lisa är ute i stallet, jag, Ellen och Matheus är kvar i lägenheten. Vi spelade bowling tidigare, det var kul. Dock vann jag inte, men jag tror jag kom trea av sex, efter Matheus och pappa. Till kvällsmat blir det kebabtallrik idag, mumma! Imorgon drar vi över till Skåne, där Lisas tävling ska äga rum. Det blir att gå upp före sex imorgon bitti, kul att man får mer sovmorgon när det är vardag och skola alltså, haha.

Fina smålänningen Viggo:


Nej, det får vara allt för nu, hoppas att ni har en lika bra helg som jag har!

Maja.

-

Kategori: Maja

Tiden går, men ibland känns det så nära. Jag känner en doft. Jag ser upp mot stjärnorna. Jag hör en låt. Minnen vaknar. Känslan sprider sig i min kropp. Ett leende på mina läppar. Ett hugg i hjärtat. En tår på min kind. Jag vet vad ni tänker nu. Jag vet, tiden går och har alltid gått. Men ibland är det så nära.

Maja.

Helg? Ja, tack!

Kategori: Maja

Imorgon är det äntligen fredag. Tiden går fort, men lektionerna i skolan är rätt tråkiga för tillfället. Så att det blir helg imorgon känns mycket bra. Imorgon kväll ska jag till Lovisa, vilket jag ser framemot, att Kajsa inte kan infinna sig där är dock ett stort minus! Lördag-söndag blir det Växjö och dessutom Skåne. Lisa ska nämligen tävla i Skåne på söndag. En bra helg att se framemot med andra ord! :) Jag skulle bli förvånad om ni inte får njuta av lite bilder från helgen sen, det kan jag nästan lova, men bara nästan.

Avslutningen i 9:an: Lovisa, Matilda, Kajsa och jag.

Det var ett tag sen nu!

Maja.

Välja valde valt

Kategori: Maja

Sitter i skolan. Har slutat nu för en stund sedan. Hade då naturkunskap och labb, vilket jag tycker är sådär då jag är rädd att det ska ske en explosion framför ögonen på mig. Klarade mig dock undan explosion på dagens lektion, däremot hände det en annan olycka under experimentet. Vi hade två ämnen som vi skulle ta temperaturen på och sen skulle vi droppa i vatten för att se hur temperaturen förändrades. Vi hade då en termometer i detta provrör och när man fyllde på vatten så steg temperaturen mer och mer. Det blev rött upp till max och sedan syntes en rosa nyans nere i provröret. Vi kikade lite försiktigt runt på de andras provrör, och inget resultat liknade vårat. Vad hade hänt? Jo, vår termometer pallade inte värmen och la av helt enkelt, den sprack. Sånt som händer ibland, hoppas jag. ;)

Nu sitter jag som sagt i skolan, i mediateket och funderar på hur jag ska göra, gå hem eller vänta på mamma. Jag fick nämligen skjuts i morse och fick då inte med mig cykeln. Mamma slutar inte förrens klockan fyra, men jag skulle ju kunna gå till hennes jobb lite innan det. Jag kan ju faktiskt sitta här och använda tiden till att plugga, det finns rätt mycket att göra på den fronten, så sysslolös kommer jag inte sitta. Det är ju rätt jobbigt att gå hem, känner inte alls för det.

Hmm...

Nu har jag bestämt mig, det får bli så, jag stannar här och pluggar!

Maja.

090922

Kategori: Maja

Slutade klockan tolv idag. Tänkte äta i skolan, men det var lång kö så jag tog cykeln hem istället. Så nu har jag ätit kycklingpytt, helt okej måste jag säga. Nu ska jag se om det uppdaterats något nytt på mina favvobloggar och sen blir det att ta tag i pluggandet. Klockan fyra blir det frisan, och som vanligt vet jag inte hur jag ska klippa mig förrens jag har sagt det till frisören.

Kort inlägg, men ibland räcker det så.

Ha det bra.

Maja.

Kalla mig mes-maja

Kategori: Maja

Jag är nervös inför att gå till körskolan. Jag har skjutit på det länge och väl just för att jag är feg. Jag har kört många gånger med pappa nu och det går verkligen bättre och bättre och efter varje gång är jag stolt över mig själv. Jag är bara nervös inför att köra med någon okänd person. Jag hör själv hur fjantigt det låter, men det är sanningen. Det är ingen panik med körkort, innan studenten har jag sagt och innan studenten kommer det bli för efter studenten vet man inte vart man hamnar i världen. Men nu är det bestämt, den 1 oktober blir det körskolan, jag vet att det är mer än en vecka kvar, men jag behöver den tiden. Jag måste säga lite förlåt till Moa som får vänta på mig: "Förlåt Moa, tycker du jag är för seg får du gå utan mig, men jag går till körskolan 1 oktober och skulle gilla ditt stöd vid min sida då!"

Jag var tvungen att skriva av mig lite av mina mesigheter.

Maja.

Sisters<3

Kategori: Maja





Skulle vilja passa på att hälsa grattis till min andra syrra som fyller imorgon, GRATTIS LISA!!!<3

Maja.


"Smått" deprimerad

Kategori: Maja

Jag känner mig deprimerad. Men för att det inte ska låta värre än det är så säger vi "smått" deprimerad. Anledningen/anledningarna?
1. Jag har inte läst historian än, jag vill läsa den, men vet att ingenting fastnar i min lilla hjärna, och tänker man så så fastnar absolut inget!
2. Jag ska till tandläkaren imorgon (2 gånger!) för att ta bort tandställningen, jag kommer ha fula fläckar på tänderna för att jag aldrig borstar ordentligt.
3. Jag borde ha gått till körskolan för lääänge sen.
4. Jag borde ha gått till optikern.
5. Jag har ingen att krama på, förutom min gosedjurs groda.
6. Jag har inget att göra i helgen.

= Jag är "smått" deprimerad.

Maja.

Där sommar möter höst

Kategori: Maja

Slutade redan klockan 12 idag och bestämde mig då för att ta en liten fotopromenad. Resultatet:














Underbart väder, hoppas det håller i sig ett par dagar nu. :)

Ha det fint.

Maja.

A friend like you...

Kategori: Maja

...Always makes it easy


Haha, ja så här kan det se ut om man trycker in två kompisar och en cykel i samma baksäte. :D

Maja.

Djup

Kategori: Maja

Jag känner mig djup ikväll. Ni vet, eller så är det bara jag, efter man har sett någon film så kan man bli alldeles djup. Ellen och jag såg en film nyss, jag vet inte om den var så väldigt jätte djup egentligen, men jag blev lite djup av den. Den handlade iallafall om en familj, många olika, vissa underliga, individer, alla med olika drömmar och visioner. Familjen hade sina dispyter och diskussioner, men det slutade fint. Och framför allt, resan de gick igenom tillsammans blev till något fint. Filmer har en tendens att göra mig djup och jag gillar det. Det är mysigt att sitta här och vara lite djup. Jag tänker på stora val i livet, jag tänker på min underbara familj, min fina släkt och mina härliga vänner. Jag funderar på om jag gör rätt eller vad jag skulle kunna göra annorlunda här i livet. Jag blir djup helt enkelt.

I morgon börjar en ny vecka.

Maja.

Irriterande

Kategori: Maja

Jag vaknade tio i åtta. Varför? Irriterande. När jag ska gå upp på morgonen då det är skola är jag trött, väldigt trött. Ni vet, ibland funderar man seriöst på att ligga kvar bara för att täcket är så varmt och för att huvudet ligger så perfekt på kudden. När sen helgen väl kommer, då kan man vakna av sig själv huxflux före åtta, fast det inte finns någon anledning alls till att gå upp så tidigt, och så kan man såklart inte somna om. Irriterande.

Lisa är i Motala, vilket är mycket trevligt. Så idag ska vi åka till travshoppen. Inte för att jag måste följa med, men varför inte? Senare blir Lisa firad, då hon inte kommer hem nästa helg då hennes födelsedag är på riktigt.

Jag och Lisa för ett tag sen. ;)


Ha en trevlig dag!

Maja.

Two days

Kategori: Maja

Igår:
Skola 11.10-13.20. Samhällskunskap - lyssna på redovisningar. Naturkunskap - laboration.
Cyklade hem.
Datanörda lite grann.
Pluggade. Förberedde redovisning (naturkunskap+religion)
Spelade Rummel & Rabalder på datorn. (Vilket kan låta lite fjantigt, men det fjantigaste var att jag svor lite för mig själv när jag inte kom med på lista, haha)
Övningskörde med pappa (Jag måste öva på att starta, haha)
Lagade och åt taco.
Såg Sverige-Malta matchen (Var nervös, utropade saker som: "Gör nåt!" och "Akta!")
Såg Idol och firade 090909 med chokladpuddning och grädde.

Idag:
Skola 10.10-13.20. Samhällskunskap - lyssna på redovisningar. Projektarbete - "VG- MVG- varning". Naturkunskap - redovisa och lyssna på redovisningar.
Cyklade till stan med Lovisa. Pratade om allt från gamla minnen till draget. Fikade på lite macka och pratade ännu mer. Cyklade sida vid sida tills våra vägar skiljdes åt.

Nu: Är jag hemma. Känner mig glad efter dagens skoldag och fikat med Lovisa. Vi är så lika på något sätt, Lovisa och jag, förstår varandra så bra och har så mycket minnen tillsammans. :)

Maja.

Kort

Kategori: Maja

Idag tog vi klassfoto i skolan. Jag hoppade däremot över det individuella. Så, för att kompensera upp det tänkte jag, här och nu, bjuda på lite bilder på mig, bara mig. Så: njut... eller nåt. :P

 

 

Skulle du vilja se bilderna i större format!? KLICKA!

Upptäckte att jag kan förknippa alla dessa bilder med Moa (1. Hemma hos Moa 2. Göteborg med Moa 3. Resjön med Moa 4. Spanien med Moa) Detta väcker saknad, jag saknar Moa!

Maja.

Söndag

Kategori: Maja

Mm. Idag vaknade jag sent. Eller, den sista gången vaknade jag sent. Först vaknade jag precis innan sju, men som tur var lyckades jag lura vakenheten och slumra om. Sen vaknade jag halv elva. Och det är sent för att vara mig. Men det var skönt. Idag har jag tänkt att jag ska få lite nyttigt gjort, efter det här då. Jag måste plugga och jag måste städa mitt badrum och mitt rum. Jag märker det inte själv just där och då, men när det blir dags att städa inser jag att det är väääldigt stökigt på mina ägor. Det är kläder överallt i mitt rum, papper överallt. Mitt badrum är otroligt dammigt och handfatet är fullbelammrat med diverse tandkrämer, tvålar, hårborstar, tandpetare m.m.! Och ni ska veta att dessa beskrivningar inte på långa vägar stämmer överens med verkligheten. Jag slänger långa blickar runt omkring i mitt rum nu, ett par knöliga brallor där, en tom ram där och en galge där. Jag inser att så här kan jag inte ha det längre, dags att ta tag i städandet!

Maja.

Muffins-Fredag

Kategori: Maja

Jag bakade muffins tidigare idag. :)


Fina va!?

Min fina syster gillade de iallafall. :)






Hon var dock inte lika glad när hon var klar med mumsandet! ;)


I morgon blir det Ikea och Ikano. Trevligt.

Maja.

Vill inte

Kategori: Maja

Jag trodde det var du. Mitt hjärta pumpade. Fort, fort.
Jag trodde det var du. Min kropp skakade. Darrade, skakade.
Jag trodde det var du. Mitt ansikte blev varmt. Varmt, varmt.
Jag trodde det var du. Paniken steg. Funderade ut en utväg.
Jag vill inte tro att det är du.
Jag vill inte att det ska vara du. 
Jag vill inte.


Maja.

090901

Kategori: Maja

När det är 090909, nästa onsdag alltså, måste man fira med något. Det har jag och Anneli bestämt. :)

Idag var jag hos tandläkaren. Jag måste ha slagit rekordtid i tandläkarstolen, jag hann knappt lägga ner huvudet på det lagom sköna underlaget innan jag skulle resa mig och gå igen. Jag hann knappt gapa innan det var dax att stänga igen kakhålet. Det såg bra ut fick jag veta iallafall, sen fick jag en ny tid. Jag skulle komma tillbaka redan på fredag sa hon, och då var det dax att ta bort tandställningen som pryder min mun. "Det blir väl bra tänkte jag", men när jag kom hem hade jag fått ett brev om skolfotografering som tydligen ska ske på torsdag eller fredag. Då blev jag lite smått bekymrad och höll alla tummar jag hade för att jag inte fotografen skulle dyka upp på samma tid som jag var tvungen att vara hos tandis, kul att missa det sista skolkortet när man inte missat ett sådant under hela skoltiden. Men... jag behövde inte bekymra mig över det länge för någon timme efter det ringde tandläkaren och ville ändra min tid 2 veckor framåt. Så: Den 18:e september ryker rälsen!

Idag har vi ätit kräftor här hemma, jag äter dock bara klorna, men det var mumma!

Maja.