majjaeriksson

P:n på landet

Kategori: Maja

Plantering:
 
Pizza:
 
Pippi (skapad av mamma till mig):
 
Det har också setts på På spåret, mestadels har pyjamasen varit på och när jag vaknade imorse hade jag fått ett positivt mail! Nu ska jag nog ta en promenad... eller bara... pyssla. ;)
 
På återseende!
 
Maja.

Bok nummer 3

Kategori: Maja

I år tycks läsningen gå i en väldig fart. Eller så kanske jag inte ska dra den slutsatsen efter endast en månad. Men nu har jag läst ut en bok igen. Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri.
 
 
Egentligen kanske jag borde smälta berättelsen lite först innan jag försöker berätta något om den för den var ganska... mycket. Den handlar om mycket - där finns politik och prat om pengar, ungdomar och en gammal mormor, oklart många anonyma, papperslösa som gömmer sig i en villa och ett flertal berättarjag som man bara hinner snudda vid och där finns realtioner och ensamhet, liv och död.
 
Kontrollbehovet i mig kände att det var lite rörigt. Stora delar av boken är uppdelad i korta stycken och mellan styckena skiftar både tid och berättarjag. Det gick så fort att jag hade svårt att hänga med, men samtidigt var det det som gjorde berättelsen levande.
 
Medan jag fortsätter samla mina intryck från boken och reda ut vad jag egentligen tyckte (om man nu måste/kan reda ut det hela tiden) så kan ni få läsa en definition av kärlek, direkt från en person i boken:
 
"Okej, här är definitionen på kärlek. Den slutgiltiga. Kärlek är när det som är soft blir extra soft för att personen du är med är så pass soft."
 
Nästan något att trycka upp på en t-shirt va?
 
Maja.

Regnmacro

Kategori: Maja

 
 
 
Låt oss se det fina i regndroppar.
 
Maja.

En inomhusutflykt

Kategori: Maja

Jajemen, du läste rätt - idag har Philip och jag som oftast gör utomhusutflykter gjort en riktigt civiliserad en. Det hela började med att jag steg upp vid halv åtta för att göra mig redo för eventuellt jobb, men det blidde inget... Och så satt jag där efter frukost med en god bok och en matchade karamell och det var väl i och för sig inte helt åt fanders...
 
...fast jag kände mycket starkt att här kan jag inte sitta i soffan hela dagen så jag tog med mig Philip på utflykt. Först åkte vi till Brunneby där vi plockade på oss lite smått och gott (vad får ni se några bilder ner).
 
Och sen for vi vidare mot Tornby/Linköping. Vi besökte tre secondhand-affärer som vi inte besökt tidigare, men där blev det inget köp. Trots att paketet nedan kändes som ett fynd. ;)
 
På Ikanohuset åt vi lunch - jag åt pasta och Philip åt raggmunk.
 
Och efter att ha kollat i lite affärer och gått runt och haft det rätt bra åkte vi hemåt. Det vi köpte på Brunneby ser ni nedan - rotfruktschips, några slags ostflarn, chilisås med nukelär hetta (hjälp), fröknäckemix, flädercider, ölkorv och hallonmarmelad. Jag gillar Brunneby! :)
 
När vi var på TGR i Ikano kunde jag inte motstå den lilla tekannan+koppen som ni ser nedan. Blev bara tvungen att slå till och så fick redan en nykomling flytta in på Stringis.
 
På IKEA köpte jag en träkruka som jag tänkte plantera eken i, men det tar vi en annan dag! Nu tänkte jag kolla vad som är på gång på biblioteket inne i Linköping för imorgon ska jag jobba där en stund och då är det bra att vara lite förberedd. :)
 
Maja.

Mr String har flyttat in

Kategori: Maja

Härmed vill jag tacka mina föräldrar för att en fin hylla fick flytta från en rörig bod hem till mig och Philip OCH kanske främst för att de hjälpte oss med att sätta upp den.
 
Kolla så fint det blev:
 
 
 
Och så hela ekipaget:
 
Så nöjd! Nu blev jag faktiskt gladare! :D
 
Maja.

Inte på topp

Kategori: Maja

 
 
Igår vaknade vi på landet.
 
Hej på söndagen!
 
Nej, jag är nog inte riktigt på topp den här helgen. Kanske började det redan i fredags när vi valde att fly till landet och sova där då det var musik OCH bråk hos grannen här. Sen var det ju förvisso inte fy skam att vakna på landet - som ni ser ovan - men ni fattar grejen, det förstör liksom fredagsmyset att inte kunna sova där man har tänkt att sova. Sen skulle vi sätta upp en stringhylla för att, kanske lite som en motreaktion, öka på mys- och finfaktorn här i läggan, men det gick inte riktigt vägen. Och då blev det bara för mycket för mig, så där som det kan bli ibland, många bäckar små och så vidare, och ingenting kändes bra eller kul eller fint. Nu har vi iallafall gått en sväng och jag håller på att baka bröd igen. Det ska nog muntra upp!
 
Hoppas att er helg varit en lite positivare upplevelse än min. Oavsett så är det ny vecka och nya möjligheter imorgon. :)
 
Maja.

Trevlig helg från storfiskarn!

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
Tänkte bara kika in och önska trevlig helg med lite färska bilder från en finfin fredagsutflykt. Okej, jag tänkte passa på att skryta lite också. Kolla sista bilden. Drog upp den själv. Hade fiskat några sekunder bara. Stolt.
 
Jag har alltså spenderat några fredagstimmar på och vid Resjön tillsammans med Moa, Philip och Martin. Vi grillade och fiskade (mest grabbarna) och hade det himla fint bara. En så bra start på helgen!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Bok nummer 2

Kategori: Maja

Som jag skrev igår så läste jag ut en bok igår. På morgonen när jag vaknade hade jag ganska mycket kvar, men så hamnade jag i ett (två) läsflow både på pendeln till och från Linköping och vips så var boken slut.
 
Boken jag läste heter, mycket passande, Mannen som läste högt på 6.27-tåget och är skiven av Jean-Paul Didierlaurent. Jag visade ju baksidestexten för er en annan dag:
 
Jag upplevde boken som mycket lättläst - både rent språkligt och innehållsmässigt - och det gick fort att ta sig igenom den. Dock tog det mig kanske nästan halvvägs in i berättelsen innan jag riktigt kom in i den och kände den där riktiga nyfikenheten inför kommande sida. Här kommer några smakprov från boken:
 
En ganska poetisk beskrivning av huvudpersonen Guylains högläsning:
 
Ett suddigt stycke där Guylain pratar med sin sambo/guldfisk:
 
Och sist, men inte minst, en fin beskrivning av hur vacker och självklar världen kan se ut när man precis mött en person man fattat tycke för. I Guylains fall hade han bara läst hennes texter, men det räckte liksom.
 
Sammanfattande ord: Ingen fullpoängare, men en berättelse som helt klart växte sig starkare och starkare ju fler blad jag vände, så i slutänden tycker jag absolut att det blev en läsvärd bok, ändå. :)
 
Härnäst blir det Jonas Hassen Khemiris Allt jag inte minns som jag tror och hoppas att jag kan hämta ut på Motalabibblan idag.
 
Maja.

20 januari 2016

Kategori: Maja

Idag har jag
 
- varit oerhört trött när det var dag att gå upp
- läst på tåget och tänkt att jag aldrig är så koncentrerad och inne i läsningen som när jag läser på just tåget
- haft ett lugnt jobbpass på Ekholmens bibliotek kl.10-13
- reserverat en bok till mig själv - och gillat starkt att biblioteksjobbet gör mig så lässugen!
- läst ut min bok på hemvägen.
 
- och så har jag haft ett ekollon i vatten i 4 månader idag. Starten var ju helt klart seg, men sen fick den upp farten!
 
 
- jag har också fått ett sms där det stod "Vi åker till Varamon när du kommer hem"
- och så har jag och Philip varit i Varamon. Isen var tjock och alldeles genomskinlig så det var riktigt häftigt, och enligt mig också ganska läskigt, att glida omkring på Vättern.
 
 
 
 
 
- och sist men inte minst så har jag slängt ihop något så häftigt som en hallonbröd-smet som i detta nu står i ugnen. Det luktar hallonpaj, fast jag tror att det ska bli bröd.
 
Vilken superdag jag har haft och har, nu när jag tänker efter! :)
 
Maja.

Tre frukter om dagen

Kategori: Maja

 
 
Världen där ute ser kall ut idag. Vilken tur att jag kunde värma mina små fötter i varma tofflor när jag fixade frukost och vilken tur att jag kunde glida ner under täcket igen för att äta upp frukosten i sängen. Bibliotekarien som jag jobbade med igår sa att man skulle äta tre frukter om dagen, så jag tänkte att idag tar jag alla tre redan till frukost - jordgubb (i smoothien), banan och clementin. En riktig energiboost!
 
Idag ska jag jobba fem eftermiddagstimmar så jag tänkte glida runt i morgonrocken och tofflorna ett tag till.
 
Maja.

Sjuttonde - På isen

Kategori: Maja

 
 
 
 
Några av dagens soligaste timmar spenderades på Boren. Varm choklad dracks, frusna tår vickades och ingen endaste fisk nappade. Det var trist, för målet när man pimplar är ju trots allt att dra upp en liten firre eller tre stora. Men men, en fin utflykt var det iallafall, utan tvekan! :)
 
Imorgon ska jag jobba klockan 10-19 och det känner jag mig peppad och laddad inför efter några lediga och härliga dagar! :)
 
Maja.

En ganska fin januarilördag

Kategori: Maja

Det blev en trevlig kväll igår och betyget på Gustus burgare blir helt klart MVG. Jag valde en som hette Direktörn som man fick skogssvamp, vinbärsgelé, majjo, lök och vällagrad prästost till/på. Jag valde också pommes som tillbehör och bearnaise som dipp. Toppengott, verkligen! Siktar på ett återbesök. Kvällen bjöd på trevligt sällskap också förstås, men det var inget som jag inte visste sen innan! :)
 
Idag började dagen som den oftast gör med frukost. Philip fick ligga kvar och dra sig medan jag fixade.
 
Efter att vi hade ätit och fixat oss lite (läs: duschat och tagit på oss kläder) så annonserade vi att vi tänkte promenera till Sonnorp. Och så skickades nedanstående sms mellan mig och lillasyster.
 
Och så gick vi. Ja, ungefär tio minus var det väl, men vi hade pälsat på oss bra och frös inte ett endaste dugg.
 
Efter 52 minuter var vi framme och där väntade hallonpaj på oss! Se vad ett litet sms, och kanske framförallt en gullig lillasyster, kan göra! ;)
 
Jag la märke till att vyn över Östgötaslätten var fin så jag passade på att vädra lite. Ser ni månen?
 
Efter lite häng på landet blev vi sedan skjutsade hem till stan via Ica. Nu sitter vi och pysslar med lite sånt där som vi tycker om och ikväll tänkte vi prova en ny maträtt - Bibbis asiatiska lax.
 
Ganska fin januarilördag så där i sin enkelhet! :)
 
Maja.

Jobb, burgare och lasagne?

Kategori: Maja

 
Igår fick jag ett mail med en fråga om jag fortfarande var intresserad av att jobba på radiomuseet i sommar. Jag svarade att jag nog är det. Tänker att det vore perfekt att jobba lite som biblioteksassistent och lite som museivärd maj-september. Så håll tummarna för att det blir så! :)
 
 
Ikväll ska Philip, jag, Lovisa och Martin äta på Gustus. Det ska bli gött! Jag har längtat länge efter att äta en sån där fin och gó och tjock burgare. Recension kanske kommer. Sen ska vi se På spåret. Jag har en trevlig kväll framför mig alltså. :)
 
 
Sist men inte minst vill jag dela med mig av ett matsystem/tänk som jag har. Det är mest på skämt egentligen och mest bara en sak jag säger och inte direkt något som jag aktivit lever efter. Dagens frukost är dock ett bra exempel. Jag åt havregrynsgröt och en chokladboll. Vad blir det? Jo, lasagne! Nej, jag har inte slagit i huvudet. Jag vet att det inte rent ingrediensmässigt blir lasagne... men jag tänker nyttigthetsmässigt typ. När jag äter något som är ganska högt upp på en nyttighetsskala - som havregrynsgröt - och samtidigt något som är ganska så långt i andra änden av skalan - som en chokladboll - så brukar jag säga att det tillsammans blir lasagne - och att jag alltså har ätit en måltid som hamnar någonstans i mitten på nyttighetsskalan. Smart va? ;)
 
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Sju onsdagsbilder

Kategori: Maja

Hej!
 
Vill ni se vad som har fastnat i min mobil under dagen? Jag vill iallafall visa det. Om inte annat så för mig själv som kommer kika tillbaka längre fram i framtiden.
 
1. Jag i en rund spegel på Ekholmens bibliotek. Idag jobbade jag tre timmar. Visst har jag det lite lagom? ;)
 
2. Hemma i Motala igen mötte Philip mig vid stationen och vi gick till Motalabibblan för en bok som jag hade reserverat hade kommit.
 
3. Tycker att den verkar vara lite mysfin sådär. Läs på baksidan så får ni se!
 
4. I stan fikade vi också.
 
5. Och så beställde jag lite foton via fotoaffären.
 
6. Hemma i läggan blev det lite pyssel. En liten present till Philips pappa som jobbat sin sista dag.
 
7. Fast den egentliga anledningen till att vi åkte till Philips barndomshem var att det var julgransplundring. :)
Nu är vi hemma igen!
 
God kväll!
 
Maja.

Kvällsfika och fotoprojekt 2016

Kategori: Maja

 
Hej från kvällsfikat!
 
Det blev en hemmadag idag. En ganska så behaglig sådan tycker jag. Förutom att jag har bakat chokladbollar har jag bland annat promenerat en sväng.
 
Jag gick ner på kanalbanken.
 
Tanken är nämligen att årets fotoprojekt ska bli att fota samma vy vid Platens grav varje månad. Först hade jag tänkt att jag skulle ta varje månads bild från samma vinkel som bilden nedan - för där tycker jag att det är fint och just där vid staketet till höger stod jag och väntade på Philip den 2 februari 2014. Det var där vi träffades första gången.
 
Fast sen gick jag vidare och när jag var mitt emot Platens grav på andra sidan kanalen insåg jag att den vyn nog kommer bli bättre trots allt. Där får man en bättre överblick och årstidernas skiftningar kommer synas bra i träden, slänten och ja, hela vyn förstås. 
 
Tanken är alltså att ta samma bild mellan den 10:e och 20:e i varje månad. Vad tror ni? Jag tror det kommer bli en fin radda med bilder i december sen! :)
 
Maja.

Det flexibla livet

Kategori: Maja

 
 
Tre från två år sedan i brist på dagsfärskt. Fina Caputte!<3
 
Idag var det en sådan där dag när jag inte hade något jobb inbokat, men ändå "studsade" upp halv åtta för att vara redo och nästan helt klar ifall jag skulle få ett jobbsamtal strax efter åtta. Jag fick ett mail redan kvart i åtta, en fråga om jag kunde jobba i Ljungsbro. Jag svarade ja och så blev jag borta nästan tolv timmar (jobbade åtta, hade lunch en och så åkte jag lite bussar och tåg och så). Flexibel är vad jag är, eller tvingas att vara, och det är ju ett fint cv-ord har jag hört! ;)
 
Imorgon får jag se om det blir en dag med pimpelfiske, jobb eller soffhäng. Alla alternativ känns ju faktiskt helt okej. :)
 
Maja.

Söndagen/brödbaket

Kategori: Maja

Idag är det söndag och jag har bakat bröd. I samband med frukosten, som visserligen var en sen en, skrev jag bakingredienser på en handlarlista och alldeles nyss provade jag och Philip några färska skivor morotsbröd. Detta var alltså ingen process som jag jäktade fram och så ska det inte heller bli nu. Vi tar det lite stegvis.
 
Redan igår bestämde jag att jag ville baka bröd idag och när jag vaknade imorse letade jag fram ett recept. Och det var alltså när jag åt frukost som jag skrev ner vad som behövde köpas. Om någon som läser detta skulle vilja prova samma recept så kan jag tala om vad du behöver:
 
50 gram jäst
2 st stora morötter
50 gram margarin
5 dl mjölk
14 dl vetemjöl (fast jag tog hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl istället)
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1,5 dl solrosfrön
 
Jag tog Kånken på ryggen och knallade till närmaste matbutik och när jag sedan kom hem satte jag igång. Först skalade jag och rev morötterna. Sedan smältes smöret och så hälldes mjölken i och så blev den lilla bladningen fingervarm. Jag smulade jästen i en bunke och hällde över smörmjölken. Sedan tillsatte jag sirap, salt, de rivna morötterna och solrosfrön. Till sist åkte mjölet i och så jobbade jag ihop allt till en deg som sedan fick jäsa i 30 minuter.
 
Medan degen jäste passade jag på att byta vatten till den lilla eken som blir större och större för varje dag (jag är medveten om att jag tjatar om detta, och det tänker jag fortsätta med).
 
Och så tog jag bort plasten runt tulpanerna som jag hade unnat mig/oss/hushållet när jag var och handlade tidigare. Vårigt!
 
Och vips (nästan) så hade degen jäst klart!
 
Jag boxades lite mer med degen och formade den till två limpor innan det var dags för ytterligare 30 minuters jäsning.
 
Efter jäsning 2 och 30 minuter i en 200-gradig ugn var brödet klart och vi skivade upp och åt samtidigt som vi lirade lite kort!
 
Brödbak alltså. En himla bra söndagsaktivitet som jag rekommenderar er alla att prova på! :)
 
En annan bra söndagsaktivitet är att spela lite spel. Så det ska vi göra ikväll - jag, Philip, Ellen och Per.
 
Trevlig eftermiddag och kväll från mig till er!
 
Maja.

Bok nummer 1

Kategori: Maja

 
Årets första bok är sedan några minuter utläst. Visst har den ett fint omslag Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser? Jag ska väl erkänna att en anledning till att jag lockades att läsa den var just det tjusiga omslaget, men mammas den-ska-du-läsa-ord och baksidestexten gjorde såklart också sitt.
 
Boken handlar om Arne som är lite speciell. På grund av en olycka är han inte den vassaste kniven i lådan och han har dessutom en tendens att... tappa ord. När Arnes pappa ligger för döden ger han Arne en liten ask och uppdraget att överlämna den till hans mor som ska finnas i Berlin. Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde minst sagt varit bättre, men han antar utmaningen och ger sig iväg. På baksidan av boken står det att Elva dagar i Berlin är en saga för barn över arton år och jag kan absolut känna att det är så. Berättelsen är fylld av tokigheter, spänning och ett och annat mystiskt inslag.
 
Så vad tyckte jag då? Jo, boken var absolut läsvärld! Jag kommer nog till och med bära med mig Arne ett tag framöver. Sen hade jag kanske föredragit lite mindre saga och en lite annan twist (eller otwist?) på slutet. Men det är ju bara jag.
 
Maja.

7 dagar 7 bilder

Kategori: Maja

Kan ni tänka er - vi har redan upplevt 7 stycken 2016-dagar! Herrejisses känner jag. Jag tänkte nu visa en bild från vardera dag.
 
1 januari. Philip och jag promenerade i Staffanstorp.
 
2 januari. Moa var här. Vi frallfikade och tv-spelade.
 
3 januari. Det blev en tur till kusinerna i Askersund. En dag ska jag också ha böcker i färgordning.
 
4 januari. Jag jobbade klockan 10-19 i Ljungsbro.
 
5 januari. Jag jobbade lite igen och när jag kom hem på kvällen fick jag kycklingsallad OCH en chokladbit!
 
6 januari. Det åts frukost .
 
7 januari. Och lite tidigare idag var utsikten från ett av våra fönster inte så pjåkig.
 
Maja.

Tolv minus

Kategori: Maja

Jag har just upplevt en fin liten utflykt som jag tänkte dela med mig av.
 
På utsidan av bilen var det bara att borsta av snön, men på insidan var det frost. Tokigt.
 
Vi åkte till Varamooon!
 
Jag spejade efter detaljer och fann en hel del fint.
 
Vi var inte ensamma.
 
Jag lyckades fånga röken som svävade över vattenytan. Om man vill kan man låtsas att man ser ett sjörövarskepp där borta vid horisonten.
 
När vi var tillräckligt frusna för att känna att det var dags för varm choklad stannade vi och drack varm choklad. Den spred värme i hela kroppen.
 
Sen promenixade vi tillbaka mot bilen.
 
Tack Varamon, och Philip, för den fina utflykten! :)
 
Maja.

En uppdatering: Om eken

Kategori: Maja

Jajemen, jag tänkte återigen prata om/visa upp/skryta om min lilla ek. Jag tror att det är något slags magiskt med att odla. Man ser fina bilder, förstår att det är svårt och så börjar man liksom i uppförsbacke. All förändring som sker känns större än den kanske egentligen är för man är så stolt att man verkar vara på väg att lyckas.
 
20 september la jag ekollon i vatten. Jag tog in en kvist med ekblad med för att de skulle ha en förebild att se upp till.
 
Det kändes ganska så heldött och hopplöst i det lilla vattenbadet tills jag, den 2 november, såg ett litet tecken på liv.
 
27 december hade grodden växt till sig och en annan liten grodd visade sig på sidan av ekollonet.
 
Idag, den 5 januari, ser den ut som nedan. Grodd nummer 1 tvingas ringla sig för att få plats i den lilla vasen och grodd nummer 2 siktar uppåt. Man ser till och med att det är lite typ bladigt högst upp!
 
Det är fascinerade att se en förändring från dag till dag och nu känns det verkligen hoppfullt. Fast jag vågar inte riktigt ropa hej än. Fortsätt håll tummarna! :)
 
Maja.

Tankar från en gul kväll

Kategori: Maja

 
 
 
Jag är ensam hemma ikväll och spenderar kvällen med att läsa och öva på att virka samtidigt som jag njuter av kvarbliven nyårsproviant. Jag tänker att jag inte tänker avlägga några nyårslöften direkt, men det är ju inte utan att man funderar lite extra på livet en kväll som denna.
 
En tanke som jag hade även inför 2015 är att jag vill försöka läsa mycket. Igår började jag läsa boken som ni ser här ovan och häromdagen när jag jobbade så placerade jag in mig själv i reservationskö för de där tre böckerna som jag är nyfiken på. Jag har också tänkt att jag ska bli ännu bättre på att läsa på tåget, det är ju perfekt att passa på att få 45 minuter lästid när det egentligen inte går att göra så mycket annat. Så det satsar jag på.
 
Något annat som jag vill bli bättre på 2016 är att avsluta pyssel. Visst, huvudsaken är väl att ha kul, vara kreativ och försvinna in i skapandet där och då, men jag skulle nog behöva den där självförtroendekicken som man kan få när man har färdigställt något och har ett lyckat resultat framför sig.
 
När det gäller proviant så tänker jag mest att jag tänker fortsätta äta det jag är sugen på. Ikväll äter jag chips och en annan dag blir det broccoli.
 
God kväll!
 
Maja.

En vit värld och om igår

Kategori: Maja

 
 
Årets första promenad var som medicin för själen.
 
Hej bloggen och 2016!
 
Nyårsaftonen blev en fin afton. Philip och jag klädde på oss glitterstrumpbyxor och kavaj, packade ner några sällskapsspel och ingredienser till en efterrätt och gick försiktigt ut på en halkig gata med ett fat med snittar balanserandes i handflatan. Vi skrapade bilen och åkte till Pontus och Emma. Möttes av tända marschaller, ett varmt hus och ett fint dukat bord. Ganska direkt satte vi igång med kvällens trerätters. Menyn löd som följer:
 
Förrätt: Svamp- vitlök- och parmesanfylld zucchini.
 
Huvudrätt: Oxfilépasta.
 
Efterrätt: Brownietårta med körsbär, kolasås och salta jordnötter.
 
Ingen i sällskapet hade tidigare lagat någon av kvällens rätter men det märktes då inte på resultatet som blev himla lyckat och gott! :)
 
Förutom att laga mat och äta spelade vi mest spel. Det blev ritspelet där en fårskalle blev ett getöga och en bordsduk blev benböj.... Det blev frågespelet där man inte får poäng för rätt svar, utan istället minus för fel. Och så blev det resespelet, som vi började spela 2015, men när vi räknade våra pengar var det 2016.
 
När det var en kvart kvar till 2016 gick vi ut. Vi hörde smällar och såg fyrverkerier lysa upp himlen i alla väderstreck. Vi släppte iväg två rislyktor. Det var lite trixigt att få fyr på den lilla klossen och det var inte heller helt lätt att få iväg dem, men tillslut seglade de upp och iväg. Fast vi glömde önska oss något. Men vi skålade ändå. Gott Nytt År!
 
Sen gick vi in i värmen igen och spelade kortspelet Plump och åt brownietårta. Jag fick flest plumpar och kom sist men tårtan var himmelsk god. Alltså magiskt vi-gör-en-tårta-av-allt-som-är-gott-och-det-passar-också-ihop-god. Måste nog dela det receptet vidare till er en annan dag.
 
Kvällen avslutades sedan med gamla hederliga Uno, som inte tog slut innan ögonen gick i kors. Vid tre kom vi hem och en rolig, god och lyckad kväll var över.

Hoppas att eran kväll också var fin. Nu gör vi 2016 till ett bra år! :D
 
Maja.