majjaeriksson

Veckans inredning (5)

Kategori: Maja

Hej på tisdagen! (jag bara tar för givet att du är ett så stort fan att du läser detta samma dag som det publiceras)

Jag sitter i detta nu på jobbet. Jag jobbar 15-20 idag och det är rätt lugnt så jag tänkte att jag passar på att sätta ihop ett litet inredningsinlägg med bilder jag tog i förmiddags.

Nedan kan du se den roligaste delen av vårt kök. Matbordet och sprejade stolar, duken och fatet jag köpte på Återvinningen häromsistens, min kära téhylla från Åhléns och broderiet som blev klart i helgen. Bland annat.

 
 
 
 
 
 Maja.

Söndagsfrosten

Kategori: Maja

Imorse när jag hade vaknat på landet och gick förbi fönster påväg till badrummet utbrast jag "jäklar vad vitt!" för det var det verkligen. Så fin frost över hela världen.
 
 
Det blev frukost vid brasan. Givetvis med skidor på tvn. Det är ju standard hemma på landet under vinterhalvåret.
 
Sen blev det en tur ut i det vita. De två bilderna nedan tillägnar jag lite extra till min storasyster.
 
 
Fina fina Sonnorp.
 
Jag och Simba, som också var på tillfälligt besök på landet, tog en promenad tillsammans. Jag tillägnar följande bild till mormor.
 
Simba förstod inte riktigt grejen med att stanna och kolla på frost, han ville mer springa igenom den.
 
Finfin förmiddag! Vid lunch hämtade jag Philip och vi drog först till Antikea. Där hittade vi bara en sak vi ville ha idag - en levande, jättegosig katt. Fick inte med oss den hem tyvärr, men 2017 vill vi bli med katter!!
 
Sen åkte vi vidare till i-huset och ikea där vi åt god lunch och handlade lite saker. Bland annat en skjortklänning till mig, ett tv-bord till "Philips rum" och en ram till mitt broderi som blev klart i helgen. Tänker att jag kanske visar broderiet när det blir dags för veckans inredning nästa gång - blev riktigt nöjd! :)
 
En finfin söndag!
 
Maja.

Helgpysslet!

Kategori: Maja

God morgon!
 
 
Det är fredag, jag sitter med té och avokadomackor framför Nyhetsmorgon och känner mig riktigt redo för helg. Hade gärna gått hemma och skrotat idag istället för att jobba 13-20, men klockan åtta tar jag helg och det blir skönt.
 
Ni kanske undrar vad jag har för bok bredvid mig?
 
Den heter Paper Garden och där i finns massa fint som man kan vika av papper. Mest växter då.
 
 
Så det har jag tänkt att jag ska testa i helgen!
 
Ett annat pyssel som jag drog igång här i veckan är ett broderi. Där är jag också mest i det romantiska planeringsstadiet för jag har fastnat lite. Vet inte hur/om jag ska fortsätta mönstret eller om jag ska skriva någon text i mitten...
 
Planen för helgen, förutom att pyssla, lyder som så att jag tänkte åka till Sonnorp i morgon eftermiddag och sova där. Philip ska nämligen ha pokerkväll här hemma och då känner jag att jag mer än gärna passar på att sova i mitt gamla rum. På söndag vaknar jag alltså på landet och sen är planen att Philip och jag ska till Antikea (loppis i Fornåsa) och IKEA. Mmm, jag kommer nog skutta till tåget efter åtta ikväll.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Tre kvällar

Kategori: Maja

Tre kvällar. Tre bilder. Ungefär samma tid. Defnitivt olika dagar.
 
Söndag. Frukt, té och bok i sängen.
 
Måndag. Bio. Vi såg på Split som handlar om en man med 23 personligheter. Ganska läskig, men mest bra, tyckte vi!
 
Tisdag. Jag slutade åtta och när jag kom hem blev det té, frukt och semla till middag. Ni kommer väl ihåg min matfilosofi - något onyttigt + nyttigt = lasagne. Så man kan säga att jag åt lasagne till middag. ;)
 
Idag ska jag jobba ett till åtta så jag ligger kvar i sängen och laddar för det. Ska väl snart försöka komma upp och ta mig en kopp té iallafall.
 
Glad onsdag!
 
Maja.

Veckans inredning (4)

Kategori: Maja

Vilken tur att jag har årets (foto)utmaningar att ta till när det inte direkt finns något från vardagen att rapportera om. Det är vecka fyra och återigen blir det en del av vardagsrummet som visas upp. Nämligen ett av två fönster.
 
 
 
 
 
Färg, mönster, växter, minnen och hemmapysslat (lampan) - egentligen alla dessa faktorer som jag tycker gör vårt hem hemtrevligt, och till just vårt hem, trängs i detta fönster.
 
Jag tycker att det är svårt med fönster, området att inreda är begränsat och smalt och risken att det bara blir några saker som bara står på rad känns rätt stor. Men nu känner jag ändå att jag fick till det här. Ampeln gör ju mycket, speciellt eftersom vi bara har gardin på ena sidan av fönstret och att låna den orangea ramen från stringhyllan gjorde också sitt.
 
Ja, nu får det se ut så här ett tag. :)
 
Maja.

Böcker 2017, del 1

Kategori: Maja

En av årets utmaningar som jag gav mig själv var ju att
A. Läsa mycket
B. Komma ihåg allt jag har läst och
C. Därför fota av varje bok.
 
Jag har nu läst fem böcker och tänkte därför passa på att dela mig mig.
 
Första boken jag läste ut i år läste jag ut den 4/1 och de flesta sidor tog jag mig igenom 2016, så kanske får den räknas som en halv bok om jag vill räkna ihop antalet böcker sen i december, men här får den ändå vara med i sin helhet. Det var Eugen Kallmanns ögon av Håkan Nesser. Står som deckare/spänningsroman på vissa bibliotek och vissa inte. Spännande stor del av boken, men sen lite för lång och långsam för min smak (543 sidor).
 
Andra boken blev Blicken, pilen, filen av Dorthe Nors. Den hade något småroligt och småfint i grundstoryn - medelålders (tror jag?) kvinna jobbar med att översätta böcker, har ganska händelselöst liv, yrsel och ska lära sig köra bil men körläraren väljer att sköta växelspaken själv. Men nej, det blev för mycket sidospår och i allmänhet för... ointressant.
 
Årets tredje bok blev Glöm mig av Alex Schulman. Den tyckte jag om. Alex Achulman är bra på att berätta och jag ville inte lägga ifrån mig boken. Den handlar om hans relation till mamman som har alkoholproblem under stora delar av hans barndom, uppväxt och framåt. Berättelsen fick mig att känna med honom - och alla i samma sits - och mig att känna mig lyckligt lottad för den trygga barndom jag har haft.
 
Bok fyra var Jag lät dig gå av Clare Mackintosh. I mina anteckningar på mobilen har jag skrivit: Fängslande psykologisk thriller. Jag fastnade fort. Halvvägs in i berättelsen sker en vändning som fick mig att säga va? högt. Sånt kan ju vara både bra och dåligt, här tyckte jag att det var bra. Gav historien en extra skjuts. Mmm. Rekommenderar!
 
Boken jag läste ut idag heter Det krävs tusen vackra ord och är skriven av Rose Marie Bouw. Den handlar om Ulrika som är trebarnsmamma och överviktig. Och framför allt olycklig. En dag skiter hon i allt, går ut genom dörren och lämnar sina barn ensamma och sen får vi följa med på hennes inre resa. Visst, den hade ju något, men blev alldeles för klyschig.
 
Sammanfattning:
 
- Läsåret 2017 har börjat starkt. 4,5 böcker på mindre än en månad!
- Av de första fem böckerna jag har läst i år rekommenderar jag Glöm mig av Alex Schulman och Jag lät dig gå av Clare Mackintosh.
- Det har varit ett roligt projekt att fota av varje bok och jag ser fram emot att fortsätta med det, tänk vilket collage jag har i december sen!
 
Skulle någon ha ett lästips så tar jag tacksamt emot det! :)
 
Maja.

Kanske från halv nio till nästan tre

Kategori: Maja

Hej!
 
Rubriken syftar till tidpunkterna då jag/vi nog ungefär var uppe ur sängen igår. Precis som jag nämnde i senaste inlägget blev lördagen fullspäckad. En lång och härlig dag tack vare hela två aktiviteter.
 
Vid strax efter nio lämnade vi hemmet vårt. Det var ju strålande utflyktsväder.
 
Så där så det glittrade och glimmade riktigt ordentligt.
 
Och då passar det ju fint att sitta på en liten sjö.
 
Viktigt att ha någon slags proviant med sig dock.
 
Fisketävlingen slutade lika - jag fick flest firrar (7 st mot 6) och Philip fick en liiiiten större än mina. Så varsin kategori vann vi.
 
Runt lunchtid samlade vi material till att göra upp en eld.
 
Vi kämpade med att få igång en eld på isen ett tag, men fick inte riktigt till det så vi började om på land. Då gick det bättre! Vi kunde få flamberad körv om vi ville, men försökte nöja oss med grillad. Jag och [email protected] alltså.
 
Här var klockan halv tre och vi började känna att det var dags att packa ihop snart.
 
Och så ett tidshopp för jag tog inga bilder när vi åkte bil, dushade eller åkte tåg. Men väl hos Jimmy och Beatrice i Norrköping. Vi var inbjudna på middag...
 
... och brädspel. Det blev en riktigt lyckad kväll med god mat, gott sällskap, roliga spel och mycket skratt.
 
Vi tog tåget hem efter ett och var därför i säng så sent som nästan tre. En riktig panglördag allt som allt!
 
Söndagen ligger nu blank framför mig och det känns rätt fint det med. Än så länge har jag planerat att äta ganska mycket och god frukost och nu kurrar det faktiskt i magen.
 
Hoppas att även din helg varit/är till belåtenhet. Vi hörs!
 
Maja.

Fredaaag!

Kategori: Maja

Hej!
 
Det är fredá! Jag äter frukost i sängen och ska jobba halv tre till åtta idag.
 
I måndags uppgraderade jag mig och köpte en ny mobil - jag tappade min förra i golvet för ett tag sen och dessutom behövde jag både mer surf och mer plats för bilder. Nu har jag det och jag har självklart fångat en hel del ögonblick med telefonen under veckan. Tänkte visa.
 
I tisdag på tåget någon gång efter nio.
 
På plats på jobbet och redo för långdag strax före tio.
 
Läsa bok i receptionen någon gång mellan sju och åtta. Det kan vara rätt mysigt att jobba till stängning ändå. Om man sitter i receptionen just sista timmen ser man mest ryggar som går ut och det är en rätt trevlig plats att sitta och läsa på.
 
Hopp till onsdag då jag jobbad ett till åtta. Åt tidig hamburgerlunch hemma klockan halv tolv.
 
Och när jag kom hem efter nio på kvällen fann jag denna finklippta lapp.<3
 
Igår jobbade jag bara några timmar mitt på dagen och tog denna bild hemma på förmiddagen.
 
Och denna när jag gick från bibblan vid fyra igår. Jag trodde att det var mörkt fyra, men det är det visst inte längre.
 
Och sista. Vi körde på TrerättersTorsdag igår. Tycker att det är mer än rätt när man jobbat två kvällar och dessutom ska jobba fredagkväll. Förrätt blev avokado, majonäs och räkor. Till huvudrätt gjorde Philip så jäkla god spagetti carbonara. Och till efterrätt fixade jag citronfromage. Gjort av något pulver från Willys. Men ändå.
 
Fint så!
 
Idag blir det återigen senjobb som sagt, men sen är det helg! Ser mycket fram emot helgen som just nu ser ut som en fullspäckad lördag (blogginlägg kommer säkert) och tom söndag (blogginlägg kommer säkert).
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Veckans inredning (3)

Kategori: Maja

Hej!
 
Det var en lång dag igår och det blir en sen kväll även ikväll och jag känner bara att jag önskar att den där solresan skulle vara imorgon. Vill åka iväg med min sambo och se något annat än vår soffa typ. Gud, vad deppigt det blev. Det var ju inte meningen. Men ni förstår känslan lite. Vi skippar den och kör på lite färgglatt va? Tänker att vi hänger kvar i vardagsrummet.
 
Vi har en liten bokhylla som vi fått ta över efter mina kusinerns farfar. Det första jag bestämde mig för när det var dags för flytt var att jag skulle ha böcker i färgordning. Det stod kartonger överallt när jag började ställa in böcker. Någon gång i framtiden skulle jag vilja ha ännu mer böcker och ännu mer färg, men nu lånar jag ju mest böcker så samlingen växer inte så mycket. ;) Bredvid hyllan står en stol som mamma köpt på loppis, ett tyg som jag tror att mamma kanske också har köpt? Och en vattenkanna från Ikea.
 
Högst upp finns en fisktavla, glasskål från kosta boda och ännu ett grönt loppisfynd tror jag. Kanske är 98 % av mina loppisfynd gröna?
 
I mitten av bokhyllan sitter Maja bredvid ännu ett grönt loppisfynd som mest fungerar som bokstöd.
 
Vissa böcker var för stora för att stå, så dom fick ligga. Tycker att det gav hyllan extra charm. Haha. Och jag älskar hur hyllan innehåller alla möjliga böcker - från fiske och skräckfilmer, till konst och antikens Grekland.
 
Nu har dagen börjat bra och så ska det fortsätta. Ha det fint!
 
Maja.

Vi låtsas att det fortfarande är söndag

Kategori: Maja

Jag hann med en del igår efter att jag hade ätit frukost, lekt med mandalas och bloggat så vi hänger kvar lite i söndgasmoodet tycker jag.
 
Jag gav mig ut. Kanske var det fyra minusgrader. Jag är helt säker på att det var strålande solsken iallafall. Jag gick igenom en ganska öde söndagsstad och över en bro.
 
Och till Återvinningen. När jag steg in genom dörren tänkte jag för mig själv att vill du ha något, så köp det. Man kan inte vara snål varje dag.
 
Jag fick med mig två saker hem. Ett fat och en duk.
 
Jag och mina fynd gick ut i solen. Över bron.
 
Och hem. Kanske inspirerad av mina fynd, eller bara för att min favoritfärg är grön, blev lunchen min också ganska grön. Hade köpt med mig en Subway-macka hem. Unnar-söndag.
 
Jag hängde hemma. Solen gick ner.
 
Jag läste bok. Läsåret 2017 har börjat riktigt bra för min del. Jag är redan inne på fjärde boken! När jag har läst fem böcker tänkte jag visa dem för er. Men nu kanske det dröjer månader bara för att jag skrev det. ;)
 
Någon gång gav jag mig ut igen. På en liten cykeltur till närmaste affär för att köpa lite färdgodis...
 
... jag skulle nämligen åka tur och retur till Askersund för att skjutsa lillasyster. Och jag hade tur! Precis när jag skulle till och åka så kom Philip hem och han erbjöd sig att följa med! Inte nog med det - han hade med sig ett fotbad!
 
Så när vi kom hem kanske nio mil senare så avslutade vi dagen med fotbad och soffa. :)
 
Slut på helg!
 
Maja.

Att använda terapin

Kategori: Maja

Hej! Nu låter det som att detta ska vara värsta djupa fluminlägget. Det ska det faktiskt inte. Det blir rätt konkret. Vi kommer dit snart.
 
Jag vaknade sent och till solsken. Jag är ju svag för när solen tittar in. Fast vem är inte?
 
Jag åt frukost framför Nyhetsmorgon precis när de pratade om tulpaner. Matchade bra hos mig.
 
Nu till det där med terapin! Det är ju modernt med målarböcker för vuxna nu och jag har själv två stycken. En har jag köpt på adlibris och den färglägger jag med färgpennor, den andra är från Ica och där fyller jag fälten med tusch. Jag tycker verkligen att det är terapi. När jag inte vet vad jag vill göra, känner att jag grubblar eller surar okontrollerat, eller känner mig ensam osv osv är det något riktigt tillfredsställande med att fylla i fält. Att se hur det jag gör blir något.
 
Och först igår slogs jag av idén att man ju kan göra något av dessa mandalas sen. Jag tänkte att jag vill rama in något. Fann ingen bra ram, men dock en typ av tidsskriftssamlare som hade ett tomt öppet fönster. Ännu en lucka att fylla igen.
 
Och en favorit från den andra målarboken hamnade på sovrumsväggen.
 
Som ett steg två i terapin. Ja, kanske känns det ännu lite bättre nu! :)
 
Maja.

Inredningsbild 2

Kategori: Maja

Tack för era åsikter igår, jag tror allt att det får bli motiv B! :)
 
Från en utmaning till en annan - dags för veckans inredningsbild!
 
 
Detta är en del av vår tv-möbel/skåp. Ett bra "podium" att möblera om på då och då. Sen igår är det omöblerat just där. Tomtarna åkte ut och in kom våren med tulpaner. Det är bara tulpanerna och gardinerna som jag har betalat själv, resten får vi tacka släkten för. Vasen fick jag nämligen av kusin Tilda på nyår, hon sa dessutom att den kom från farmor. Ljuslyktan och ljuset fick jag av faster i inflyttningspresent. De små ljuslyktorna från mormor på julgransplundringen förra året och den orange/gula glasskålen från moster någon gång tror jag.
 
Kom ihåg att det är tulpanens dag på söndag!
 
Maja.

Bondebacka del 1- A, B eller C?

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag promenerade just en sväng i ett grått januari och funderade på vilken bild jag ska ta en gång i månaden. Bilderna känns ganska så väldigt tråkiga idag, men jag/vi får ju tänka på det som del av en helhet. Tillsammans med elva andra bilder kommer det förhoppningsvis bli något.
 
Jag kom dock inte riktigt fram till vad jag ska välja för motiv och jag tänker att det behöver jag inte bestämma förrän i februari när foto 2 ska tas. Jag knäppte en hel del bilder och tänker spara alla ett tag, men just nu är jag inne på någon av de tre nedan.
 
A.
 
B.
 
C.
 
Någon som vill lägga en röst?
 
Maja.

Telefonen rapporterar

Kategori: Maja

Sådärja, då har man tagit sig igenom en jobbhelg. Det är ju värst att gå upp och komma iväg, sen när jag är framme rullar det bara på. Som jag har nämnt tidigare har jag nu fått lite fasta pass för våren, det schemat börjar rulla imorgon och kommer bland annat att innebära att jag jobbar var femte helg. Skönt att kunna planera lite mer. Men nog babblat. Jag har under helgen fångat lite ögonblick med min spräckta mobil (inom kort blir det en sprojlans ny!), så jag tänkte avsluta årets första bloggvecka med att dela med mig av det helt enkelt.
 
I fredags blev det spelkväll med Philip, Ellen och Per. Jag och Philip fick nämligen spelet Säg samma av de andra två i julklapp och givetvis ville vi spela det tillsammans. Vi spelade också A till Ö och Sequence. Kul med spel! Passade på att göra slut på tomteblossen med.
 
Igår och idag var det ju jobb som sagt. Jag får åka med tåget redan 8 fast jag inte börjar förrän 9.30. Tågen går nämligen lite mer sällan på helgen. Här är jag på väg till tåget strax före 8 igår. Morgontrött. Och mitt i snörusk dessutom.
 
Sen höll vi biblioteket öppet 10-16. Varvade jobb i Bibbi-rummet (se nedan) - där återlämnade böcker hamnar/sorteras - och i receptionen. Som vanligt.
 
Fast jag hann också med en halvtimmes lunch och inspirationsläsning. Kanske blir det att prova något nytt recept kommande vecka?
 
Strax efter fyra skyndade jag mot stationen. Vi har arbetstid en kvart efter att biblioteket har stängt för att en vakt ska gå igenom lokalen och ge oss klartecken, men igår fick jag smita prick fyra.
 
Hade ju viktiga saker på gång. Nämligen julgransplundring hos mormor!
 
Sen blev det ensamkväll med choklad, té, apelsin, SKAM och somna framför en film.
 
Och i morse strosade jag runt i Linköping igen. När jag ändå har lite tid över så passar jag ibland på att promenera lite omvägar på morgonen innan jag börjar och det gjorde jag i morse. Det var fint.
 
Sen jobbade jag och sen jag kom hem halv sex har jag mest legat platt. Men nu ska jag visst med ut på promenad innan läggdags. Kanske inte så dumt ändå.
 
Maja.

Veckans inredningsbild

Kategori: Maja

Låt oss kicka igång med del 1 av 52 av En-inredningsbild-varje-vecka-utmaningen! Jag börjar med att visa hur en av två av lägenhetens stringhyllor ser ut just nu, för på den står inte mindre än fem julklappar!

Jag har upptäckt att jag gillar att färgmatcha, vilket ni säkert kommer se på många bilder i denna "serie", och kanske även ana på denna bild. Tanken var att hålla det lite orange/gult här på stringhyllan i vardagsrummet, men sen är det såklart bara charmigt med lite spret, tycker jag.

Högst upp, från vänster:

Tre tidskriftssamlare från IKEA. Märkte dock efter jag hade köpt dem att de var lite mindre än A4 så så mycket tidskrifter eller papper får inte plats där i... De innehåller därför diverse annat.

Ett broderi, skapat av min mamma, som föreställer Pippi städar. På ett ministaffli från TGR. 

En plåttavla med budskapet "Less war, more icecream", från en affär i Nyköping. Jag är i allmänhet emot att ha klyschiga ord på väggarna, men ska man låta ett enda citat pryda ens hem så tycker jag att man ska ha just detta.

En flugfiskemugg. Denna är föga överraskande Philips. Köpt på shopen på Aquaria i Stockholm när vi var där i oktober.

Fiske-VHS. Gratis från Återvinningen. Även denna hemburen på Philips initiativ såklart.

 

Hylla två, från vänster:

Liten playmobil-kamera. Denna är från min barndom och har hamnat hos oss efter att vi var Motalabron på en maskerad (fråga inte) och hade den som "tull"-kamera.

Apelsinväska från TGR. Har jag sagt att TGR är min favoritbutik? Skulle kunna köpa allt där. Så mycket gulligt och roligt. Och billigt!

Kopp med fat. Gefle Polka. Jag fick två sådana i julklapp av mamma, som hade köpt dom på loppis.

Tintin och Milou i plast. Dessa är Philips.

Fishermans friend plåtask. Minns inte varifrån och varför just nu.

Kakelplatta från Lissabon. Det finaste med den staden var helt klart att så många fasader var kaklade. Jag köpte med mig tre kakelplattor när vi var där i april och en står här.

Liten grön plast-tv som jag/vi har fått av Philips mamma som hade hittat den någon gång någonstans tror jag.

Dominospel som jag fick av Philip.

 

Hylla tre, från vänster:

Bok - 1001 filmer du måste se innan du dör. Denna är Philips. Jag har nog inte sett många av filmerna i boken, men Philip har helt klart bättrat på mitt film-cv de senaste snart tre åren.

Kortleksask. Asken är dock tom just nu. Har kommit med från Sonnorp någon gång tror jag.

En bild på mig som vårskuttar i IKEA-ram för nio kronor.

Doftljus från Philip till mig.

Pennkopp tapetserad av min moster.

Kattmugg gjord av Peter Gustavsson - konsthantverkare i Örebro. Den fick jag av kusinerna i julklapp. Får se om jag vågar dricka ur den, annars står den bra där tycker jag.

Äppelburk i plåt. Den fick jag av Philip i julklapp - fylld till bredden, och höjden, med massa fint/gott (bland annat tidigare nämnda doftljus).

 

Det var värst vad mycket jag har klämt in i hyllan insåg jag nu när jag skrev ihop allt. Och just det, som kronan på verket - en ljusslinga såklart! Ljusslingor är en viktig inredningsdetalj i mina ögon. :)

Det här var kul! Hoppas att du också tyckte det? Nästa vecka visar jag något annat som finns här hemma. Stort eller smått.

Maja.

Torsdagstider en Nyköpingsdag

Kategori: Maja

Igår var jag påväg till tåget klockan 8.51. Det var tolv minusgrader och knarrade gött under fötterna.
 
Klockan 10.36 satt jag på tåg nummer 2, tillsammans med mamma och lillasyster, och fikade på en bulle.
 
Här är klockan 11.21, vi är i Nyköping och snart framme vid vårt slutgiltiga mål. Det var mer snö i Nyköping än hemma.
 
11.28 får vi äntligen ett underbart leende från goa Vera som precis som vanligt varit lite misstänksam mot oss i några minuter efter att vi har stormat in hemma hos henne. Hon sitter nu mer stabilt och kan ställa sig upp om hon tar hjälp av exempelvis vardagsrumsbordet.
 
12.41 ska haklappen åka på, men först lite förrätt/tugg på kompisen Grodan Greg.
 
Klockan 13.44 blev klockslaget för dagens skratt. Lisa kämpar med vagnen lite off road, Ellen försöker hjälpa till med att göra ett spår framför och i vagnen sover Vera.
 
14.10 passerar vi hamnen.
 
Och 16.43 är det baddags. Bort med lunchrester ur håret! Minen här är intressant. Återkommande. Och lite oklar.
 
Och torsdagens sista bild blir på tacomiddagen klockan 18.30.
 
En trevlig dag i Nyköping blev det och klockan 22 var vi hemma igen.
 
Idag är det också ledigt och dagen ligger tom framför mig/oss. Vi får se vad det blir!
 
Maja.

Vacation!

Kategori: Maja

Som ni såg igår har jag redan hunnit strosa på en strand i år och ryktet säger att man kanske strosar på en annan strand någon annanstans om säg fyra månader. Ska jag vara mer specifik? Okej:
 
 
Jomensåatte, jag och Philip slog slag i saken och bokade en liten solresa igårkväll. Så den 29 april - 6 maj befinner vi oss på Puerto Rico, Gran Canaria! Det ser ganska fint ut där på hotellområdet, tycker ni inte? (Trots lite halvkass bild)
 
 
Finare än snus!
 
Maja.

Årets första promenad

Kategori: Maja

Årets första promenad promenerades på årets första dag. Och nog satte den ribban ganska högt för kommande turer.
 
Vi tog bilen till Varamon och så gick vi längs stranden.
 
Alltså jag och min käre sambo.
 
Vi hade rester från nyårsefterrätten med oss. En stark fördel med att vara värdar ändå.
 
Och när vi hade fikat och sett solen gå ner så tog jag ett dopp. Nej, det gjorde jag inte alls.
 
Någon hade skrivit 2017 på stranden. Det hade varit smartare att skriva 2016, sa jag, och liksom se vågorna skölja bort det gamla.
 
Sen åkte vi hem, lite kylslagna, men nöjda efter en fin första 2017-promenad!
 
Maja.

Fotoutmaningar 2017

Kategori: Maja

Några nyårslöften om att sluta äta godis eller att få en slankare kropp till beachen 2017 tänker jag inte avlägga. Det är inget för mig.

Jag satsar hellre på sånt som jag tycker är kreativt kul. Därför har jag kommit 5 utmaningar - inte löften! - som alla kan få ha foto som rubrik.

1. Fotografera samma vy en gång varje månad. Jag misslyckades med detta i år då jag hade tänkt att fota Platens grav 12 gånger. Så blev det icke av olika anledningar (kanalbank avstängd, fotografen flyttade). 2015 lyckades jag ju däremot med att fota 12 soluppgångar, så det finns hopp för att lyckas igen. Jag klurar på årets motiv, men det lutar åt något i Bondebackaområdet. Återkommer med del 1 av 12 någon gång under januari alltså.

Misslyckandet 2016:

Lyckat 2015. Här: en soluppgång i mars.

2. En inredningsbild per vecka. Sen flytten i somras har mitt intresse för inredning ökat. Jag kan inte alls mycket om ämnet, men jag börjar mer och mer fatta vad jag tycker är fint. Loppis är kul och färg och form är kul och det är ju kul att ha fint hemma. Jag hoppas att det ska bli en hel del fynd under året, men givetvis inte varje vecka. Utmaningen blir därför att visa upp något nytt - eller något gammalt på ett nytt sätt. Att göra detta varje vecka känns nästan lite läskigt mycket, men jag antar utmaningen.

Årets första bild tycker jag ändå kan passa in här.

3. Öva på mat- och bakfoto. Detta tycker jag är så pass svårt att jag inte tänker utsätta mig för att sätta någon kvantitet på denna utmaning. Men öva tänker jag göra, för det är ju så läckert med läckra bilder på något läckert

4. Att jobba på bibliotek inspirerar mig till läsning. Jag ser mycket böcker omkring mig dagligen, söker mycket på böcker i bibliotekskatalogen, får veta vilka böcker som är populärast just nu, hänger mycket på adlibris... Detta har gjort att jag har läst rätt mycket under 2016, jag vet dock inte exakt hur många böcker det har blivit. 2017 vill jag veta. Så jag ska fota av varje bok jag läser under året. Det kanske inte låter så svårt (även fast det säkert blir en utmaning bara att komma ihåg att göra det) men den största utmaningen blir att försöka vara kreativ även här. Att fota böcker på olika sätt - i olika vinklar, olika miljöer, olika ljus, med varierad "rekvisita" osv. Jag tycker att det är svårt med bokrecensioner, så det är inte säkert att ni kommer få se varje bok så fort jag har läst ut den, men kanske att jag delar med mig då och då och uppdaterar er om hur det går med utmaningen. Eller liknande.

5. Sist men inte minst vill jag göra några stycken fotoböcker/album under 2017. Först hade jag en tanke om att göra böcker om några enskilda händelser, typ en bok om en resa (som förhoppningsvis blir av i vår), kanske en om någon extra härlig utflykt och någon om jul/nyår eller så. Fast nu är jag nog mer inne på att göra en bok per årstid/kvartal typ. Liksom samla diverse favoritfoton från några månader. Vi får se, men grundtanken är "helt enkelt" att ta lite foton utanför kameran och datorns värld.

Visst är det bra utmaningar jag har gett mig själv? Häng på och se om jag hänger i hela året!

Maja.

Nyårsafton!

Kategori: Maja

Sista kvällen på året. Klart det måste firas ändå. Ut med det gamla, in med det nya.
 
Kvällen blev riktigt lyckad! Gästerna dök upp vid klockan 17 och tillsammans lagade vi en PERFEKT nyårsmiddag bestående av kräfor, toastskagen, vitlöksbröd, räkor och ostron till förrätt. Jag tror att det var första och blev sista gången för flera av oss, just när det kommer till det där med ostron... ;) Huvudrätten var oxfilé, hasselbackspotatis och hemmagjord bearniesås(!!). Och till efterrätt blev det en krämig chokladbakelse med vispad cremefraiche, pekannötter, granatäpplekärnor och lite honung. Så lyckat som sagt och bra samarbete från inhandling till mage. :) Äh, nog babblat! Vi kör lite bilder från kvällen!
 
 
 
 
 
 
 
GOTT NYTT ÅR!
 
Nu var det bara det där med disken...
 
Maja.