majjaeriksson

Från skog till mage

Kategori: Maja

 
Igår åkte jag och Philip ut i skogen. För att äta lunch och plocka lite svamp.
 
Vi hittade en hel del svamp. Inte så många ätbara dock...
 
Men det var fint att luncha i skogen!
 
Det är ju fint i skogen liksom. (Skulle kunna vara bloggens slogan ;))
 
Vi hittade dock ett ställe där det låg massa skräp. Skumma flaskor och burkar och sånt. Men även där hade naturen lyckats fixa till det. En hel Harsyresläkt hade beslutat sig för att bo i en gammal rostig plåtbalja, där av alla ställen.
 
Nååågra Kantarellisar hittade vi ändå, så pass att det blev en liten svampsnitt åt en annan till kvällen. ;)
 
Maja.

Vem kan ro utan åror?

Kategori: Maja

 
Igår när jag sa att jag ville följa med ut och ta upp kräftburar såg jag framför mig hur himlen skulle vara alldeles jätteblå. Men så var det inte imorse. Det var ganska dimmigt, men jag tycker ju om dimma så jag tog mig upp och ut ändå. Tycker om bilden här ovan.
 
Det var alltså pappa, mamma och jag som åkte till Toka. Här står jag, kanske lite morgontröttis så där, men äsch, det bjuder jag på.
 
Tycker om den där plasten.
 
Och så gav vi oss ut. Solen tittade fram och det var tur, för vi hade en del otur annars. Plötsligt gick det inte att dra upp mer lina, det satt görfast! Pappa förstod direkt att det hade fastnat på något vis. Kanske i någon annans lina eller kanske i botten. Vi började speja efter bojen som skulle sitta i andra änden, men hittade inte våra. Pappa trixade och drog linan lite med båten och svängde runt och hade sig och så lyckades vi få upp alla burar. Till slut.
 
Det var en hel del småttingar dock, som fick hoppa tillbaka ner i Vättern.
 
Morsan spejar:
 
Pappa rodde så åran gick av och sen visade han sina muskler, pajasen.
 
Vi fick ihop en del ändå.
 
Fin morgon, tycker jag! Vi får se om jag är hemma i Sonnorp ikväll och får provsmaka några rackare.
 
Maja.

Lunchpromenad

Kategori: Maja

 
Igår rymde jag lite från det där dokumentet med det irriterande, blinkande lilla strecket.
 
Jag tycker att det är fint att hitta detaljer i naturen som jag tycker om. Och jag tror att jag är bra på det.
 
När jag såg detta tänkte jag att 'det är tur att iallafall någon kör så det ryker'.
 
Mysiga grässtrån:
 
Cikoria, tror jag. Om man har brist på kaffe kan man göra något kaffeliknande av Cikorians rot.
 
Avlutar med ett försök till en vacker-vy-selfie:
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Lucy

Kategori: Maja

 
Lucy är en actionthriller som handlar om Lucy (Scarlett Johansson) som tvingas smuggla droger åt maffian i Tai Pei. De opererar in en påse med blått pulver i hennes mage. Påsen spricker. Och Lucy får superkrafter. Vi människor använder 10% av hjärnans kapacitet, den här drogen gör så att Lucy till slut kommer upp till 100. Hon blir supercool alltså. Filmen var spännande. Den var lagom lång (89 minuter). Och det bästa var alla coola effekter. Helt klart sevärd film!
 
Maja.

Sur fisk och sånt

Kategori: Maja

Pappa hade köpt frullefrallor idag morgonen.<3
 
Smaka surströmming - check!
Japp, nu har jag provat surströmming. Jag fick en liten bit fisk på ett hårt tunnbröd med lite annat på. Det smakade.... mest väldigt salt. Gott var det inte, men det luktade ju betydligt värre än det smakade, men nje, den där lille biten jag fick i mig kan mycket väl vara den första och sista. Men det bjöds på annat gott, och trevligt var det! :)
 
Idag är det plugg som gäller. Har en skrivuppgift på 3-4 sidor som måste vara klar imorgon kväll och jag har varken börjat eller riktigt förstått uppgiften... Och ändå ska jag på biodejt ikväll!? Jajemen! Jag prioriterar saker som gör mig glad i hela lilla kroppen och tänker att plugget, det fixar sig till slut.
 
Maja.

Nära dig

Kategori: Maja

 
Det känns som att jag nästan sover fler nätter i Hans säng än i min egna nu. Hans säng är lite mindre än min, men vad gör det när man vill ligga näranära? Inte ett endaste dugg. Ikväll ska vi på surströmmingstillställning. Jag undrar hur det ska gå. Hujedamej!
 
Maja.

Regnblommor

Kategori: Maja

Promenaden hem här på måndagsmorgonen blev lite blötare än jag hade tänkt. När regnet kom i kapp mig hade jag väl egentligen tre val. Söka skydd. Springa. Gå i vanlig takt. Jag valde ett fjärde. Att stanna lite då och då för att fota. Trots att regnet letade sig in under mina kläder och blötte ner kameran mer än vad som nog egentligen är bra, kunde jag inte låta bli.
 
Här hade det inte börjat regna än. Men visst kunde jag ana att det var på gång.
 
Sen kom regnet. Det finaste med regn är nog att det gör alla naturens färger ett snäpp starkare.
 
 
 
Maja.

Från sjö till mage, del 2

Kategori: Maja

 
Igår åkte jag och Philip till Lovisa och Martin där vi blev bjudna på god mat och när vi hade ätit och fixat med kräftburar så åkte vi till Vättern och kastade i dom. Från land.
 
Martin kastar:
 
Sen återvände vi hem till Lovisa och Martin och åt godis och spelade spel. Och när klockan var tolv promenerade jag, Philip och Martin till burstället för att kika om vi hade fått något. Det får denna bild illustrera:
 
Vi hade fått några! Och imorse åkte vi alla dit igen och då hade det krypit i några stycken till. Lovisa drar upp:
 
Det kommer bli några var på kräftskivan iallafall!
 
Och nu har Philip och jag kokat dom!
 
 
 
Det är ännu inte bestämt när vi ska ha vår lilla kräftskiva, men jag ser fram emot det! Det blir Västerbottenpaj och kräfthattar och hela paketet. Fint!
 
Maja.

Hela sanningen

Kategori: Maja

I denna sociala-medier-tid är det viktigt att ta allt med en nypa salt. Man måste faktiskt påminna sig om att man inte så ofta, eller kanske snarare aldrig, får se hela sanningen av en situation när man ser en uppdatering eller bild. Vi kan ta min lilla morgonstund här som ett exempel. Jag skulle äta havregrynsgröt och vanligtvis skulle jag, och kanske de flesta av oss (om man vill visa upp vad man äter), visa upp en bild likt den nedan (fast kanske inte suddig då...) och småskryta om hur duktig man är som äter gröt och hur myyyysig morgonstunden kan vara så här på lördagen.
 
 
Sanningen är den att innan jag fick sätta mig där i mitt mysiga täcke och äta en frukost som bestod av ganska många procent sylt var jag tvungen att städa micron. Varför? Därför:
 
Det blev mindre gröt än vad jag hade tänkt. Jag var jättehungig och blev inte mätt. Sanningen är att min frukost fick bestå av två knäckemackor också. Som jag åt vid datorn samtidigt som jag mysläste mina favvobloggar.
 
Inte ens det där var helt sant. För mamma kom och störde. "Maja, har du datorn på?" Våra grannar ska flytta, och självklart måste mamma stalka bostadsannonsen.
 
NU är jag mätt och ska i lugn och ro läsa bloggar.
 
Maja.

Mysfika

Kategori: Maja

Här sitter jag med två knäckemackor och ett glas mjölk. Igår vid ungefär den här tiden var det desto smarrigare! Och mysigare! Jag var nämligen hos Moa en sväng. Vi bakade kladdkaka som vi toppade med buskfärska björnbär och grädde. Sen satt vi i uterummet och pratade om skola som kommer igång och jobbet som är över och långt armhår och att vi tror att vi alltid kommer vara vänner. Till exempel. Och så lyssnade vi på regnets smatter mot uterummets plasttak.
 
 
Jag lånade pjuck av mannen i huset och matchade så fint med grön klänning och duken och allt och tog som vanligt en fotbild.
 
 
Så mysig stund! Tack, Moset!
 
Majset.

Throwback Thursday

Kategori: Maja

Hej på torsdagen! Idag är det dags för en tillbakablick igen. Förra gången blev det ju dådagens datum 2009-2013, den här gången tänker jag att det blir en hel vecka samma år. Nämligen från och med den 21 augusti 2011 och så en vecka framåt. Då hade jag just börjat läsa foto på folkis, så det blir lite kul att titta tillbaka på!
 
21/8-11
Det var en söndag och jag bloggade om en fin promenad som jag, Matilda och Cecilia hade gjort. I närheten av skolan fanns ett friluftsområde som hette Lövhult och det var där vi knallade.
Denna bild är min favorit från inlägget:
 
22/8-11
Som övning för att lära känna varandra delades alla elever på folkhögskolan upp i grupper och tillsammans skulle vi göra en fågelskrämma. Min grupps fågelskrämma såg ut som nedan. Hiskeligt ful.
 
23/8-11
Inlägget från den dagen får förklara sig själv:
 24/8-11
Nästa dag jobbade vi med hålkameror och jag visade upp dessa två foton i bloggen:
25/8-11
Detta datum berättade jag bland annat om hur vi hade jobbat i Photoshop i skolan och att jag tyckte att programmet "var oändligt och inte riktigt min grej". Kul att jag tycker likadant än idag.
 
26/8-11
Jag skulle spendera helgen hemma i Östergötland. Och mötte Moa i Jönköping.
 
27/8-11
Jag var hemma i Sonnorp och la upp bilder från en fotopromenad. Fina Caputte fick avsluta det inlägget och så även detta.
 
Japp, det var dagens tillbakablick! :)
 
Maja.

Göttigheter och onsdagsplan

Kategori: Maja

Två göttigheter från de senaste dagarna. Chokladpudding med grädde och hallon tillsammans Philip i söndags och pannkakor med glass och chokladsås tillsammans med mig själv igår. (Instagram: majacharlotta1)
 
Jag gick upp halv tio idag. Vilken slappis va!? Planen för min onsdag är att cykla till stan och luncha med Philip, eventuellt stanna på bibblan och läsa pluggtexter där, eventuellt besöka Korpen för att köpa ett nytt träningskort (dags att komma igång!) och defnitivit en promenad med Lovisa i eftermiddag. Och ikväll blir det nog att läsa det jag inte kommer läsa under dagen, om jag känner mig själv rätt. Nu ska jag äta upp min filmjölk och läsa bloggar. Tjing!
 
Maja.

Torkade äpplen och skolstart

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
Igår fixade jag och ugnen torkade äpplen. Det luktar så gott och smakar så gott! Jag åt upp innehållet i den där burken själv på några timmar. Bra snacks!
 
I eftermiddag är det introduktion för Litteraturvetenskap 3 som gäller. Skolan drar igång alltså. Med torkade äpplen osh skolstart säger jag väl Hej Hösten! för även om jag gärna vill att det ska vara sommar hela augusti så känns det mer som förhöst än sensommar nu när plugget drar igång. Men jag tänker inte deppa för det. Jag har nämligen på känn att det kommer bli en finfin höst!
 
Maja.

Vätternakvariet

Kategori: Maja

Svampskogen var söndagsplanen för mig och Philip. Men vädret var inte riktigt med på det. Så det blev ett besök på Vätternakvariet istället! På Vätternakvariet kan man se både Vätternfiskar och exotiska Nemosar, man kan testa sina kunskaper om Vättern och höra hur vi människor låter för firrarna.
 
 
 
 
 
Helt klart värt ett besök. Fiskar är coola!
 
Maja.

Från sjö till mage

Kategori: Maja

Igår fiskade Philip och jag. Vi tävlade. Han fick en fisk och jag fick ingen. Men jag fick en hel björk på kroken. Kroken sitter nu kvar i björken och jag är skyldig Philip ett drag. Bra jobbat. Äsch. Det var mysigt iallafall. Och fångsten blev till förrätt!
 
Storfiskarn själv. "Jag håller fram den så ser den större ut".
 
Död.
 
Filéat och klarrt:
 
Sen vände vi runt filéerna i lite mjöl och stekte med citronpeppar och sånt:
 
Och åt på macka till förrätt!
 
Så gott! Vad bortskämd jag är.
 
Maja.

Vättern runt

Kategori: Maja

Igår åkte Philip och jag Vättern runt. Det tog oss ungefär tolv timmar. Och vilken dag sen! Så himla fint var det.
 
Vi åt frukost i Hästholmen. Vi glömde muggar så jag fick dricka ur honingsasken. ;)
 
Philip fick posa bredvid en fin liten fyr.
 
Efter Hästholmen blev det ett Grännabesök med obligatoriskt polkagrisinköp och trixig kullerstensparkering.
 
Sen gasade vi vidare och nästa stopp blev a6 i Jönköping där vi mest åt lunch och nästan gick vilse.
 
På andra sidan Vättern köpte vi glass, godis och dricka i en liten lanthandel och efter det hamnade vi i Hjo. Jag tror inte att jag hade varit där innan. Det var fint. En mysig liten stad med en fin hamn.
 
 
Det var också i Hjo som vi blev så badsugna att vi köpte badbrallor åt Philip som hade glömt badkläder hemma. Och sen spejade vi efter skyltar med en badsymbol och så hittade vi en och svängde av storvägen i en jäkla fart! Vi hamnade på Breviks camping där det blev en skönt dopp i fina Vättern.
 
 
Nästa stopp blev Karlsborg där vi i hånglade i ännu en fin hamn.
 
 
Och åt pizza!
 
Nu började det bli mörkt och vi insåg att det kanske inte skulle bli så många fler stopp. Men det blev ett sista stopp! I en liten parkeringsficka där dimman lockade ut oss till en fårhage. Nästan magiskt.
 
Sen körde vi hela vägen hem utan att stanna. Vilken himla fin dag det var! Kanske årets finaste!
 
Maja.

Återbesök och utflykter

Kategori: Maja

Imorse var jag på återbesök på sjukhuset. Jag är ju frisk nu, så besöket gick fort. Jag gapade och fick höra att det såg bra ut. Om jag skulle få besvär med halsen igen så måste jag fort komma tillbaka dock. Men det hoppas och tror jag att jag slipper! Efter sjukhusbesöket hämtade jag upp min vän Anneli på Ikanohusets parkering och vi åkte mot Söderköping. För att äta glass såklart!
 
För mig blev det godingen nedan. Chokladsvängen heter den och jag kan tänka mig att rekommendera den till en vän.
 
Det var bra väder när vi kom. Men ganska snart kom regnet. Och inte så lite heller. Men det var ganska mysigt att sitta där under tak och lyssna på smattret. Och se en gubbe med en väska över huvudet.
 
När det blev lite uppehåll, eller när det iallafall minskade lite, lämnade vi glasscaféet och tog ett litet stopp i en liten butik innan vi tutade hem igen. På hemvägen stannade jag till på Ikano/Ikea och shoppade lite småsaker, som underkläder exempelvis. Nu är jag hemma igen! Bra utflykt! :)
 
Imorgon ska jag ut och åka igen. Jag och Philip tänkte nämligen åka Vättern runt. Alltså med bil. Det ska bli så mysigt och kul! Rapport kommer!
 
Maja.

Finare än solen som går ner

Kategori: Maja

 
Jag skriver "Vi hörs väl snart igen!?"
Och han svarar "Absolut!"
Och jag tänker att tänk om han är Han
Larvigt
 
Några rader från en litet dokument. Skrivet den tjugofjärde januari. Innan vi ens har träffats.
 
Maja.

Kompislunch

Kategori: Maja

Fin-Moa!
 
Eftersom jag var sjuk i fredags, på sommarjobbets sista dag, var jag inte helt klar där. Förrän idag. Moa hämtade mig och vi åkte till jobbet för att lämna nycklar och skriva under min sista lönerapport, japp jag vill faktiskt ha lön för två dagar i augusti! ;) Det kändes konstigt att åka tillbaka utan att vi skulle jobba. Områdeschefen sa att vi var välkomna tillbaka nästa sommar. Trevligt, men vi får väl se, sa vi! ;)
 
Efter det lilla ärendet åkte Moa och jag till stan och åt lunch. Bakad potatis med räkröra blev det. Tack Gulle-Moa, för en bra jobbsommar och en fin lunchdejt idag!
 
Maja.

Majamåndag

Kategori: Maja

Idag har jag haft första dagen på min sommarlovsvecka. Jag har inte gjort något jättespeciellt. Men ändå.
 
Imorse åt jag havregrynsgröt framför Nyhetsmorgon.
 
Vid elva tog jag en promenad i en regning skog.
 
Lite efter det bäddade jag om. Matchade färger. Missmatchade mönster.
 
Idag är halsen äntligen helt nöjd med att svälja ner riktigt mat! Vilket jag självklart firade vid lunchtid. Det blev lax med wokgrönsaker.
 
Jag har läst lite, sittandes i den svävande stolen i trädet.
 
Och solat!
 
Och alldeles nyss såg jag på sista Harry Potter-filmen och åt lite godis!
 
Maja.

Bäst hittills!

Kategori: Maja

 
Hej på söndagen!
 
Idag har jag provat ett nytt glassrecept från min lilla glassbok. Den här gången blev det mjölkglass med passionsfrukt och hallon. Det blev lyckat! Riktigt gott! Och enkelt.
 
Detta behövs för 6 små glassisar:
2 passionsfrukter
100 g hallon
2 msk strösocker
1 dl mjölk
 
Gör så här:
Dela passionsfrukterna och gröp ut innehållet i en sil över en kastrull. Man ska alltså bara använda saften och inte kärnorna. Sen ska hallonen också passeras genom silen (enligt boken), men jag använde frysta hallon så jag liksom hackade dom så smått jag bara kunde och låtsades att det var passerat. Sen ska saftmoset hettas upp samtidigt som man har i sockret och sedan också mjölken, allt under omrörning. Sedan är det bara fylla i glasspinneformarna och skjuts in i frysen! Kanske tar det sedan fyra timmar ungefär innan det är glass och då kan man smaka och förhoppningsvis bli glassglad. Det blev jag! Bästa glasspinnereceptet hittills!
 
Maja.

Varma koppen för två

Kategori: Maja

Idag har jag varit på Maif-match! Har jag gått och blivit ett riktigt fan? Jag tror det. Det är ju kul! Idag var det invigning av nya läktaren, massa med folk och Maif vann med 3-0. Allra mest är jag väl ett fan av han som är ett riktigt fan dock. Honom är jag hos nu. Vi dricker varma koppen för två och ser på film. Fint ändå. Trots jäkla skithals.
 
Nej, nu måste filmen fortsätta.
 
Maja.

Ljusglimtar

Kategori: Maja

 
Det finns ljusglimtar även i halsböldsland. Igår kom finaste Philip och kramade om mig och jag kände hur hela jag blev en gnutta friskare så fort jag såg honom. En stund senare kom mina fina systrar hem från Göteborg och med sig hade de en krya-på-dig-korg åt mig! Det gjorde mig glad! Tyvärr är godsakerna inte lika välkomna enligt min hals än, så jag får spara. Men snart. Snart ska jag frossa i godis. Och mat. Och allt annat jag vill frossa i.
 
Idag är det sista dagen på sommarjobbet. Klockan fyra får jag sommarlov. Det känns konstigt när jag varit sjuk så här på slutet... Men innan dess var det ju en bra jobbsommar (om en lite väl varm emellanåt). På mitt sommarlov tänker jag vara frisk!
 
Vad roligt att ni också tyckte om tillbakablickande förresten, då gör vi om det snart!
 
Maja.

I brist på nytt...

Kategori: Maja

... får man ta till lite gammalt. Jag har haft denna blogg sen i mars 2009. Det är lång tid och jag har ju helt klart bloggat flitigt, nästan varje dag! Det är konstigt och tråkigt att jag inte kollar tillbaka i arkivet oftare. Det är ju så kul att läsa gamla inlägg igen och se gamla foton. Så det tänkte jag att vi skulle göra tillsammans idag. Vi tittar på glimtar från dagens datum, den 7:e augusti, fast tidigare år.
 
Den 7:e augusti förra året skrev jag inte så mycket. Det var snart slut på sommarjobbet och jag undrade vad jag skulle göra med all min tid sen. Och så hade jag varit på kvällspromenad och tagit bland annat dessa:
 
Den 7:e augusti 2012 bloggade jag upp foton som var "lite dystra, men jag tycker om dom":
 
2011 var jag i St.Anna den 7:e augusti, men jag hade förberett ett inlägg som pluppade upp på bloggen ändå. Ett inlägg om dag 2 på den hemliga resan till Kiruna/Narvik. Där fanns exempelvis denna bild (hur liten ser jag ut?):
 
7:e augusti 2010 skrev jag att jag hade joggat och att jag skulle göra det tre gånger i veckan. Och så hade jag lekt konstnär och fotograf:
 
 
2009 fanns det tyvärr inget inlägg den 7:e augusti. Såå kul det var att kolla tillbaka lite! Det gör vi om!
 
Maja.

Sommarprat

Kategori: Maja

En gladare dag än idag.

Tack för era Krya-på-dig-kommentarer och sms. Jag mår inte direkt bättre idag. Känner mig som den larvigaste av barnungar när jag fäller tårar över min onda hals, men så ont har det gjort ibland. Men snart är jag bra igen!
 
Idag lyssnade jag på ett sommarprat. Bea Uusmas. Hon pratade om hennes besatthet för Andrées polarexpedition - Andrées polarexpedition var ett försök att 1897 resa över Arktis med en vätgasballong. Andrée och de övriga deltagarna omkom under expeditionen och deras kvarlevor hittades först år 1930 på Vitön. Bea blev så besatt av denna expedition och att hitta orsaken till deltagarnas död att hon, jag tror det var vid 35-års ålder, utbildade sig till läkare för att lättare kunna jobba, och leva, med detta helt enkelt. Hon gjorde tre försök att komma till Vitön, innan hon lyckades på det fjärde. Hon spenderade nio timmar med att leta efter en burk med ett brev i som släpptes från ballongen. Hittade den inte. Men ska nu göra ett nytt försök. Jag blir avis på Bea. Jag vill också vara såå intresserad av något och brinna för något och känna att jag "bara måste göra det". Jag vill också vara besatt. 
 
Maja.

Kär och sjuk

Kategori: Maja

I Varamon med Philip igår.
 
+ Kär. Lyckligt lottad är jag. Jag kan inte säga det för många gånger.
 
- Sjuk. Japp. Penicillinet tog slut i lördags. Kände en liten klump i halsen igår eftermiddag och sen blev det värre och värre. Sov jättedåligt inatt. Stannade hemma från jobbet idag. Åkte till vårdcentralen vid tio. Läkaren trodde att jag hade en böld i halsen, som måste tömmas... Har fått en tid i Linköping i eftermiddag. Måtte det bli bra fort då.
 
Maja.

Vättern

Kategori: Maja

Igår på eftermiddagen åkte jag och lillasyster till Jerusalemsbadet. Det var skönt på land och i vattnet och vi var inte ensamma!
 
 
 
 
På kvällen kom lillayster och knackade på min dörr, storasyster hade ringt och sagt att det vankades kvällsdopp. Jag hade precis duschat och kände inte riktigt för ett dopp, men jag följde med som fotograf. Till Varamon alltså.
 
 
 
 

Jag stod där vågorna möttes och det var ganska fint. Idag började sista jobbarveckan och det känns ganska fint det med.
 
Maja.

Vildhallonen och jag

Kategori: Maja

Igår när jag la mig i sängen innan middagen så slumrade jag till, så efter middagen tog jag en liten skogspromenad för att piggna till.
 
Vill inte att det ska vara höst redan.
 
Kom på att det inte är det.
 
 
Såå fin och fotovänlig kväll.
 
Träffade nyfikna kompisar. Först låg alla ner, sen reste dom sig en efter en och tokglodde på mig.
 
Och var jag en kollade så blev jag inspirerad att fota mer.
 
Så inspirerad att jag googlade på när solen skulle gå upp (4.55) och ställde klockan på tidigt (4.20), la fram varma myskläder och stoppade ner kameran i kameraväskan. Men när jag vaknade av alarmet imorse såg det inte alls magiskt ut bakom rullgardinen och sängen var ganska skön, så jag somnade om istället. Men en annan morgon.
 
Maja.

HP-utställning!

Kategori: Maja

Imorse åkte jag, lillasyster Ellen och hennes Per mot Norrköping för vi skulle på Harry Potter-utställningen!
 
Vi var såklart där i god tid, så vi förtärde lite frukt innan vi skulle in på utställningen (vi hade bokat tid).
 
Fotade lite obligatoriska bilder så där.
 
Och sen gick vi in. Man fick en grunka som såg ut som en telefon som man kunde lyssna på information i om man knappade in ett nummer och höll den mot örat. Här nedan ser ni exempelvis Harry Potters trollstav, glasögon och marodörkartan och om man tryckte in 87 eller 44 så fick man veta lite mer. Smart grej!
 
Ellen och Per drar upp Mandragoraplantor (växter som skriker!):
 
Voldemorts klädsel från Harry Potter och Den flammande bägaren:
 
Hermiones och Rons balkläder:
 
Det var en mycket sevärd utställning för oss som gillar Harry Potter-filmerna! Kul!
 
Under utställningsbesöket hade vi blivit hungriga så vi åkte in till stan där vi åt lunch. Jag åt ceasarsallad. Gott var det!
 
Och sen gick vi lite på stan innan vi körde hem. Jag kom hem med en Indiskaklänning (chockad? någon?), en grön med vita blommor.
 
Bra dag! Tack Ellen och Per!
 
Maja

Hej augusti!

Kategori: Maja

Igår efter jobbet åkte jag direkt hem till Philip och efter en stund i hans lägenhet åkte vi till Varamon och tog ett dopp.
 
Toffelparet!
 
Det var skönare i vattnet än på land.
 
Sen handlade vi lite och sen åkte vi tillbaka till Philip och sen kläckte han ur sig den smarta idén att jag faktiskt kunde sova över, något jag hade smygtänkt på hela veckan. Så vi åkte till Sonnorp och hämtade lite saker som man ju behöver när man ska sova över och jobba nästa dag och sen tillbaka till Philip och lagade mat och myste och sen fick jag sova bredvid honom på en vardag. Lyx! Det finns inget bättre. Puss.
 
Imorgon ska jag på äventyr med Ellen och Per. Det kommer bli bra! Rapport kommer!
 
Maja.